Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=23491 Datum ispisa: 20.Srpanj/Jul.2026 u 15:06 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Gran Torino (2008)Objavio: AcaNDr
Tema: Gran Torino (2008)
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2009 u 21:12
http://www.imdb.com/title/tt1205489/ - IMDb
GRAN TORINO, 2008.
(SAD)
Žanr: Akcija / Drama
Trajanje: 116 min
Glavne uloge:
Clint Eastwood
Christopher Carley
Bee Vang
Ahney Her
Scenario: Nick Schenk (I Shot Myself, 2005.), Dave Johannson
Režija: Clint Eastwood (Million Dollar Baby, 2004.)
Sinopsis:
Clint Eastwood glumi Walta Kowalskog, veterana Korejskog rata koji želi da očisti komšiluk od lokalnih bandi. Protiv svoje volje, Kowalski se zbližava sa tinejdžerom čija je porodica umešana u konflikt između bandi.
Nominacije: Best Actor (Clint Eastwood), 2008 Chicago Film Critics Association Awards
Best Original Song - Motion Picture, 2009 Golden Globes, USA
Nagrade:
Best Actor (Clint Eastwood), Best Screenplay - Original, 2008 National Board of Review, USA
Odgovori: Objavio: darije
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2009 u 21:20
Odličan film, iako ne tako ubedljiv po pitanju glume (osim, naravno, starog dobrog Clint-a), sve pokriva fantastičnom pričom... Rekao sam par reči o njemu u "Dnevniku gledanja filmova".
-------------
Objavio: cudak_31177
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2009 u 02:29
Izgubio sam volju da ga jurim. Brišu ga sa rapida brzinom svetlosti.
-------------
Objavio: charlly
Datum objave: 08.Veljaca/Feb.2009 u 18:37
po čemu odličan majke ti isusove?!?!?!?? film je pun propusta ko Clintovo grlo gowana. Isforsiran do boli. Ni u kojem pogledu poseban. apsolutno ni u kojem.
moja iskrena i topla preporuka NE GLEDAJTE OVO SRANJE...pa vi sad kako hocete
------------- Up In The SmoKe
Datum objave: 08.Veljaca/Feb.2009 u 18:48
Film je fenomenalan, ne samo po mišljenju nas nekoliko sa sajta, već po ogromnoj većini svetskog auditorijuma. E sad, ako kažeš da je ovo gore tvoj stav, nemam problem sa tim. Ali ako je čovek rekao da je film odličan (kao što i jeste), nemoj mnogo da se zamaraš oko njegove izjave. Gledaj svoja posla, prokomentariši i produži dalje.
-------------
Objavio: Vladika
Datum objave: 08.Veljaca/Feb.2009 u 21:15
Potpuno se slazem da je film ODLICAN. Film je kao celina odradjen sjajno. Vrlo malo moze da mu se pronadje "rupa".
------------- Vladika
Objavio: darije
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2009 u 00:29
charlly piše:
po čemu odličan majke ti isusove?!?!?!?? film je pun propusta ko Clintovo grlo gowana. Isforsiran do boli. Ni u kojem pogledu poseban. apsolutno ni u kojem.
moja iskrena i topla preporuka NE GLEDAJTE OVO SRANJE...pa vi sad kako hocete
Idi ti gledaj "The Day the Earth Stopped", batali ti ovakve filmove...
-------------
Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2009 u 00:36
Darije, ne daj se, ne daj se brate...
Ontopic: gran torino je izvrstan film, barem meni i nama, al svatko ima svoj ukus, rcimo, ja nikad ne bi pojeo živu lignju, a japanci ih žderu ko ludi...
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2009 u 00:45
"I Kina spiser de hunde"
-------------
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2009 u 00:53
''Na balkanu gledaju the day the earth stopped''
neznam na danskom
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2009 u 01:17
"I Balkan shaize......watching"
-------------
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2009 u 01:17
I Balkanhalvøen de se på den dag den forbinde med jorden standsede
-------------
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2009 u 01:24
darije piše:
I Balkanhalvøen de se på den dag den forbinde med jorden standsede
Brate, korišćenje Google (i ostalih) translatora je strogo zabranjeno.
(misliš da te nismo provalili, a?)
-------------
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2009 u 01:30
hahaha.. In your dreams... Moja tetke ujna, pa njene svekrve snaja je bila jednom u Danskoj... Ona mi rekla...
-------------
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2009 u 02:07
Sad cu provjerit onaj titl za the good, the bad and the weird, odma mi je smrdilo na translator...
Objavio: trovac
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2009 u 15:50
Film sam skinuo i pogledao ,,klasicno odlicno odvratno americko dosadjivanje i prosipanje pameti...klint glumi ko usporena kokos, mogli su film da sabiju e nekih 8 minuta , sve ostalo je popunjavanje prostora
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2009 u 16:38
U tom slucaju, kako Darije kaze, bolji izbor za gledanje ti je remek djelo: the day the earth stopped
Datum objave: 10.Veljaca/Feb.2009 u 17:18
bubba i ostala nepismena ekipo, film se zove the day the earth stood still, remake ovog kojeg ti spominjes. i Å¡to se tog filma tiÄe, ja nisam reko da je remek djelo nego da je lijepo s ekipom raspravljat o tome da je svaki moj, tvoj i njen dio UPRAVO dio prirode. i da ne postojiÅ¡ posebno ti, posebno planet na kojem živiž, posebno svemir, nego da smo na kraju krajeva svi jedno. ta se poruka krije u filmu i o toj sam poruci govorio, Darije. sto se tice gran torina ja bi stvarno molio da kazete po cemu vam je gran torino dobar. mozda ste ga vi gledali iz neke druge perspektive koju ne shvacam...al matere mi mile volio bi cut o njoj. evo recimo zasto meni nije:
glumaÄka postava Clint - glas odvratan, kad govori viÅ¡e od 1 reÄenice poÄme mi se Äiniti da sere na usta. Dalje; ÄŒovjek takvog karaktera koji djeluje kao vuk samotnjak prebrzo omekÅ¡ava, Äak tolko brzo da ispada totalno isforsirano kao recimo u sceni u kojoj on radi roÅ¡tilj kod njih u susjedstvu pa "na silu" (kao redatelj) želi povezat sebe (kao glumca) sa koreancima tako sto uz joÅ¡ neke propale scena pokuÅ¡ava ispast jeeeeebeno lažno duhovit. stvarno mi nije jasno kako ne vidite KROZ to.
Klinac- JA SAM PIÅ O OD SMJEHA KAD JE MALI DOBIO AUTO NA KRAJU. reakcija klinca ? NULA. nikakva emocija. zombi. scena kad klint zakljuÄa klinca i ide osvetit sestru, a klinac drma reÅ¡etke i želi ić s njim. Pa bolje bi robot odglumio.
svećenik se recimo u filmu na poÄetku pojavljuje par puta (poÄne ti se Äinit da će igrat bitniju ulogu) pa ga odjednom nema jedno 45min pa opet doÄ‘e, pa ga opet nema i onda se pojavi u sceni radi koje je i "izmiÅ¡ljen" u kojoj se Klint ispovjeda pa kao odgovor na pitanje "Is that all?" (svećenik ga to pita nakon Å¡to on pobroji 3 stvari kojih se kaje), klint odgovara u stillu "Is that all??? Those are the things i regreated most of my life". i po meni, ta scena bi jedina imala neku težinu u filmu, ali radi oÄite prozirnosti uvoÄ‘enja svećenika bez ikakvog suptila, mi je obiÄno sranje.
ako takve stvari niste vidjeli vi ste sljepi. ako jeste i svedno vam
je, onda ste glupi. ako jevećina komentara na film da je film
"fantastiÄan" ali da glumaÄka postava nije neÅ¡to. pa glumaÄka postava
je srž filma, kako film može bit fantastiÄan. to di totalni amateri imaju uloge nije film njego dokumentarac.
Datum objave: 10.Veljaca/Feb.2009 u 17:26
stvari mi samo padaju na pamet....onda da ne govorim da se nigdje nije moglo naslutit da ce koreanci silovat žensku. ZAŠTO?? htjeli su regrutirat malog, pa nije išlo pa su zato išli silovat seku koja je sestrična jednom od njih?? ako sam za ikog brijo da će je silovat to su oni crnci....al normalno stari deda klint je tamo uletio :D
i daaaaaaaa......ta scena u kojoj on raširi ruke (što užasno podsjeća na isusa na križu) je tamo UPRAVO ZATO što SVAKI njegov film završava suprotno! totalno očekivan finale i to je tolko očito da boli. zamislite samo da je film završio ovako - klint uleti tamo i pobije sve s onom puškom iz koreje, ode u zatvor ili se ubije i ostavi malom auto. isti ku**c drugo pakovanje...al masa voli dobro upakiran ku**c...o tome se jedino radi.
Datum objave: 10.Veljaca/Feb.2009 u 17:50
charlly piše:
bubba i ostala nepismena ekipo, film se zove the day the earth stood still, remake ovog kojeg ti spominjes.
Mi jadni i nepismeni ne znamo o čemu pričamo. Šta ćeš, zato si ti tu da nas ispravljaš, i svojom pismenošću i obaveštenošću prosvetliš, i onima koji nisu gledali ovako loš film, onemogućiš toliko otkrivanjem ključnih momenata ovog sranja nad sranjima. Hvala ti, prijatelju. Nemaš pojma koliko nam ovo znači.
E da, uzgred, nabasah na ovaj film na IMDB.
The Day the Earth Stopped (2008) (V)
http://www.imdb.com/title/tt1290471/
Da li je moguće da je Bubba na ovo mislio?
-------------
Objavio: N.B.G.
Datum objave: 10.Veljaca/Feb.2009 u 18:10
Pa dobro sad, covek voli vatromet i efekte
da ne kazem kuke i motike..
Ali Gran Torino je vrlo dobar film!
Naravno za prave filmofile i ljude koji gledaju Film!
A ne provaljene efekte i razna Bum-Tras cudesa..
-------------
Datum objave: 10.Veljaca/Feb.2009 u 18:13
Čudak, ne da je moguće, nego smo i Darije i ja mislili upravo na taj film:
the day the earth stopped - sranje nad sranjima, nema veze sa the day the earth stood still
A ti charlly, šta si ti umišljaš odakle ti pravo da na ovaj način sa nekim razgovaraš, u prvom postu ja sam ti lijepo rekao da je novi ''the day the earth stood still'' smeće od filma, nema veze sa originalom koji je genijalan. Tako sam ti odgovorio jer bezveze zasereš temu sa postom u kojem pljuješ Gran Torino (o kojem je ovdje i riječ) uz jedini argument a to je da je The day the earth stood still remek djelo. Jel tebi to liči na argument ili na kritiku? Meni liči na sranje, glupost od argumenta.
Zato sam ti tako i odgovorio, jer u temu o jednom filmu uđeš i sereš nešto o drugom filmu. Imaš ti pravo na svoje mišljenje ali to mišljenje si tek naknadno argumentirao.
Da si uletio odmah sa tim mogli smo raspravit, ovako ne.
Ovako se ni neću trudit objašnjavat po čemu je to jedan the day the earth stood still sa ''glumčinom'' keanu reevesom i masom patetičnih glumaca, amaterskom izvedbom i otrcanom i loše prezentiranom porukom teško sranje od filma...
Ovako ću samo konstatirat da mi ne pada teško kad me nepismeni klinac nazove nepismenim i da bi ti dobro sjela jedna preko ušiju da malo pripaziš na način na koji razgovaraš sa starijim članovima...
Datum objave: 10.Veljaca/Feb.2009 u 18:22
cudak_31177 piše:
charlly piše:
bubba i ostala nepismena ekipo, film se zove the day the earth stood still, remake ovog kojeg ti spominjes.