Problem s driverom od monitora
Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=21658
Datum ispisa: 07.Lipanj/Jun.2026 u 22:36 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Problem s driverom od monitora
Objavio: blackpearl
Tema: Problem s driverom od monitora
Datum objave: 08.Listopad/Oct.2008 u 13:16
Posto sam juce reinstaliral win, zatim i drivere za plocu i graficku, directx... sad nece da mi se instalira driver za monitor - Samsung 2232BW
tj odmah nakon klika na dugme da instalira odgovarajuci driver izadje poruka da je gotovo a ocigledno nije, slike je sva razvucena, desno ne vidim sve....
skinula driver s neta, isti problem :(
sinoc opet reinstalirala komp mislici da ce da proradi al nece
-------------
|
Odgovori:
Objavio: bArCaFaN
Datum objave: 08.Listopad/Oct.2008 u 13:33
Anyway, zasto uopste instaliras drajver od monitora? Zar on ne bi trebao da radi normalno kad instaliras drajver za graficku?
------------- deUs eSt hOMo
|
Objavio: Buki
Datum objave: 08.Listopad/Oct.2008 u 13:35
|
Pa moraš imati original cd sa driverima za monitor koji si dobila zajedno s monitorom,a ako ne probaj kliknuti na menu na monitoru pa pogledaj tamo,ako ni to ne uspije,onda provjeri dali si sve dobro instalirala s driverima za grafičku.
|
Datum objave: 08.Listopad/Oct.2008 u 13:41
bArCaFaN piše:
Anyway, zasto uopste instaliras drajver od monitora? Zar on ne bi trebao da radi normalno kad instaliras drajver za graficku?
|
kod starog monitora nisam morala al kod LCD mora, jer je slika kao na nekim praistorijkim monitorima
Buki ima originalni cd + sak skidala s samsungovog sajta nema vajde
driver od graficke instaliran, ista ver kao i uvek
-------------
|
Objavio: STEPPENWOLF
Datum objave: 08.Listopad/Oct.2008 u 13:51
zar nema opciju da radi plug and play?podesila rezoluciju?ne kužim baš u čemu je bed?
------------- Nisi beskoristan...uvijek možeš poslužiti kao loš primjer...
Nekim ljudima je uzaludno pružati ruke.Oni ni sa svojima ne znaju sta će....
|
Datum objave: 08.Listopad/Oct.2008 u 13:54
a desni klik,propertis-setings pa klikni na advanced pa tu pokušaj podesiti opcije monitora..
|
Objavio: icemaher
Datum objave: 08.Listopad/Oct.2008 u 13:56
hm, i ja koristim samsung LCD, pa mi nikad ne trazi instalaciju, dovoljno je samo graficku kad instaliram, posle restart, pojavi se ono da biras rezoluciju i posle samo namestim na clone view(zbog plazme) i radi bez problema. probaj skini nove drajvere za graficku ili menjaj rezoluciju.... kad ti je tako praistoriska slika, sigurno je rezolucija 640x480 i color quality na 8bit ili slicno??
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
|
Datum objave: 08.Listopad/Oct.2008 u 13:57
|
i ja mislim da je do toga ali tko zna..neka proba..i neka javi da li je šta uspjela?
|
Datum objave: 08.Listopad/Oct.2008 u 14:03
namestim ja tako rezoluciju 1680x1050 (slikai dalje cudna, razvucena) ali posle - sad ne znam kako da objasnim al slika je veca nego sto ja vidim na monitoru, kako idem levo/desno/gore/dole s misem pomera se ekran, ne mogu odjenom da vidim sve
zato mi je sada namestena 1024x768 jed vidim i vrh i dno tj taskbar
-------------
|
Objavio: icemaher
Datum objave: 08.Listopad/Oct.2008 u 14:09
da nije postavljena slika na dual view, ili horizontal span ili vertical span.... ako koristis Nvidia karticu idi u nvidia control panel i onda na setup multiple displays. ako koristis samo lcd monitor onda postavi na Single View(Display) , a ako koristis plus jos jedan display(LCD Tv, Plazma) onda postavi na Clone...
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
|
Objavio: darije
Datum objave: 08.Listopad/Oct.2008 u 14:10
Ti driver-i za monitor, kako kažeš, uopšte ti nisu potrebni. Svaki monitor će raditi bez njih kako treba. To je tebi nešto u podešavanjima grafičke promenjeno. Koja je grafička u pitanju?
-------------
|
Datum objave: 08.Listopad/Oct.2008 u 14:19
ati radeon 9200
znam kad sam uzela ovaj monitor i prikljucila, slika je isto bila sva izobicena, i tek posle instalacije drivere za monitor je bila normalna rezolucija i boje
-------------
|
Objavio: darije
Datum objave: 08.Listopad/Oct.2008 u 14:25
Ok. Ajde dve stvari: šta ti stoji za monitor u Device menager-u? I kako ti je podešena kartica: display properties ->advanced->overlay (i display)?
-------------
|
Objavio: Dr Dragan
Datum objave: 08.Listopad/Oct.2008 u 15:07
bArCaFaN piše:
|
I ja tako mislim.Radio sam x puta sistem i nikad nisam ih instalirao i radiolo je Ok.
-------------
|
Datum objave: 08.Listopad/Oct.2008 u 17:42
E moja Vedderka, kad imas 22" monitor, on vuce za sobom i graficku od bar 150 eura da bi to bez problema radilo. Medjutim, kod tebe je nesto sjebano u drajverima za grafiku, idi na ATI-jev sajt i skini najnoviju verziju, pa onda probaj...
|
Datum objave: 08.Listopad/Oct.2008 u 18:29
uspela sam nekako preko catalyst centra da namestim :)
Hvala na pomoci!!
barca ma radilo je to pre bez problema, a i uzima sad za koji dan nove delove pa se nadam da nece biti vise problema :)
-------------
|
Datum objave: 08.Listopad/Oct.2008 u 20:52
E, super da si resila to, ali kazem ti, kupuj novu grafiku i bez problema si. Ja sam imao problem kad sam uzeo 22" monitor, graficka mi se pregrejavala do besvesti kad igram neku igru, a sad ova sto imam zvace bez problema i ne dize se iznad 40 stepeni.
|
|