Pismo i font titla
Web: Titlovi.com
Kategorija: TITLOVI / PREVODI
Ime foruma: Najave, ispravke, obavještenja...
Opis foruma: Razgovori o titlovima, najave, postavljanje, zamjene, ocjene, komentari...
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=20330
Datum ispisa: 21.Srpanj/Jul.2026 u 15:35 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Pismo i font titla
Objavio: Wolfram
Tema: Pismo i font titla
Datum objave: 06.Kolovoz/Aug.2008 u 22:08
|
Da li netko zna koje pismo i font koristi, recimo HTV za filmove? Naime, taj font mi se cini idealnim, niti je prevelik, niti premali, onako...taman za citanje!
|
Odgovori:
Objavio: iromafia111
Datum objave: 06.Kolovoz/Aug.2008 u 23:24
Nemam pojma. Probao sam sa fontovima u "Convert X", ali ga nisam uspio dobiti. Slažem se da su jako dobri.
-------------

|
Objavio: Sentinel
Datum objave: 06.Kolovoz/Aug.2008 u 23:33
pa ono... bs player, desni klik, fonts???
------------- Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se http://www.albinoblacksheep.com/flash/youare" rel="nofollow - OVDJE
|
Objavio: bArCaFaN
Datum objave: 06.Kolovoz/Aug.2008 u 23:37
I ja sam tek nedavno otkrio kako da nabudzim font da super izgleda i senku oko njega, tako da je sada svetski! Mada pravo da ti kazem ne znam da l' bi mog'o opet da ponovim to...
------------- deUs eSt hOMo
|
Objavio: darije
Datum objave: 07.Kolovoz/Aug.2008 u 12:38
Wolfram piše:
Da li netko zna koje pismo i font koristi, recimo HTV za filmove? Naime, taj font mi se cini idealnim, niti je prevelik, niti premali, onako...taman za citanje!
|
Daj neki screenshot nekog filma, gde se vidi titl....
-------------
|
Objavio: joya
Datum objave: 07.Kolovoz/Aug.2008 u 12:44
meni on ide na Franklin Gothic Medium Cond, ako ne ovaj je priblizan.
------------- Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
|
Objavio: pejafor3
Datum objave: 07.Kolovoz/Aug.2008 u 13:09
bArCaFaN piše:
I ja sam tek nedavno otkrio kako da nabudzim font da super izgleda i senku oko njega, tako da je sada svetski! Mada pravo da ti kazem ne znam da l' bi mog'o opet da ponovim to...
|
Ja sam pre dva dana konacno namestio sivu providnu pozadinu. I tako je lako da nemam reci, a ja glupan se godinama mucio sa raznim pleyerima.
|
Objavio: bArCaFaN
Datum objave: 07.Kolovoz/Aug.2008 u 13:23
Jeste lako, ali mrzi me da objasnjavan... Ja sam odradio po uzoru na TV FOX i extra je....
------------- deUs eSt hOMo
|
Datum objave: 07.Kolovoz/Aug.2008 u 21:39
Ali nisi dao ama bas nista, nista konkretno!??? Daj mi/nam nesto konkretno, ono, koje pismo i font... I nemoj se praviti nesto pametan, pa traljati ovo-ono. Ili znas, ili ne , nema bla-bla-bla!!!
|
Datum objave: 08.Kolovoz/Aug.2008 u 10:27
Ja cu napraviti par screenshotova kako se namesta. Ko je zainteresovan da mu posaljem neka se javi iskljucivo preko emaila.
|
Datum objave: 08.Kolovoz/Aug.2008 u 14:02
pejafor3 piše:
Ja cu napraviti par screenshotova kako se namesta. Ko je zainteresovan da mu posaljem neka se javi iskljucivo preko emaila.
|
Gle, peja, znam kako se namjesta titl, ali koji je font i koje je pismo, to je druga stvar!
|
Objavio: joya
Datum objave: 08.Kolovoz/Aug.2008 u 14:07
ma okaci slobodno u temi ovdje, da ne saljes na mail
------------- Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
|
Datum objave: 08.Kolovoz/Aug.2008 u 14:28
joya piše:
ma okaci slobodno u temi ovdje, da ne saljes na mail
|
OK, okačiću danas.
Hteo sam da vam pošaljem običan jpg da vidite, ali me terate da kačim na neke servere sliku pa da onda se ovde drkam sa linkovima.
Nema frke, kačim danas.
|
Datum objave: 08.Kolovoz/Aug.2008 u 23:09
Evo primera

a evo i kako podesiti ukoliko imate ffdshow. i ukoliko kad pustite film imate zelenu strelicu (vobsub) isto imate tu opciju.

|
Datum objave: 08.Kolovoz/Aug.2008 u 23:15
"OBRATITE pažnju da treba da uključite OPAQUE BOX (nisam zaokružio)"
Namestite opcije kao na fotografiji. Posle se igrajte sa koliko želite da vam bude tamna pozadina. (opcija koja je zaokružena)
To su vam titlovi na svim TV stanicama, odnosno sa HTV-a, Nove... i ostalih TV stanica.
Kad namestite sivu pozadinu... Igrajte se sa opcijama Scale X i Scale Y kako bi razvukli običan Arial po visini i širini, tako dobijate "original font" sa tv stanica.
Pogledajte OBN titlove i HTV titlvove. Na OBN su isti titlovi koji su razvučeni po xy osi.
|
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 08.Kolovoz/Aug.2008 u 23:44
A cek,ja to namestim sve po slici i kad upalim gom pleyer on mi ucita opcije iz gom pleyera,a ne iz ffdshow-a.Ne kontam
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
|
Datum objave: 08.Kolovoz/Aug.2008 u 23:54
To je u kombinaciji sa pravim pleyerima Media Player Classic i ViPlay (viplay-subitleworkshop-ista firma) Šalim se... (ma ne šalim se)
Morao bi u GOMu da tražiš opcije oko titlova...
Vidi... GOM ima neke svoje opcije prikazivanje titla. Bukvalno... ne treb ti ništa osim GOM playera. Imaš sliku, imaš titlove i na kompjuteru i na TV-u. A i ako imaš GOM ili onaj Korejski pleyer KMPlayer... ma ne treba ti ništa od kodeka.
Imam ja i GOM i KMplayer i Vlan player... to mi je sve instalirano zbog toga što sam hteo da dobijem ovo što vidiš na slici.
Ako imaš ffdshow ili vobsub... tako nameštaš. E sad... tvoj plyer GOM ne poziva ffdshow i vobsub. yebi ga.
|
Datum objave: 08.Kolovoz/Aug.2008 u 23:59
A sta mu dodje ovo

------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
|
Datum objave: 09.Kolovoz/Aug.2008 u 10:57
Ne znam stvarno. Darije je strucnjak za ffdshow i sve zive belosvetske kodeke.
Probaj da iskljucis u tim podesavanjima Direct VobSub.
Onda bi trebao da dobijes prikaz titla i preko vobsuba. (znaci imaces duple titlove. Jedne prikazuje GOM druge Vobsub)
E onda probaj u vobsubu da podesis izgled titla. Ako treba okacicu ti screenshot.
|
Datum objave: 09.Kolovoz/Aug.2008 u 12:17
Ja sam protivnik korišćenja FFDShow-a u svrhe prevoda, još veći protivnik VobSub-a, ali dobro... Nisam trenutno kući ali mi se čini da u opcijama FFDShow-a, negde pri vrhu imaš Directshow Control. Tu imaš opciju uz koje exe fajlove koće da se FFDShow pokreće, uz koje ne. Dodaj GOM, a u samom player-u isključi prikaz titla... Probaj sada da li ti radi.
-------------
|
Datum objave: 09.Kolovoz/Aug.2008 u 12:29
darije piše:
Ja sam protivnik korišćenja FFDShow-a u svrhe prevoda, još veći protivnik VobSub-a, ali dobro... Nisam trenutno kući ali mi se čini da u opcijama FFDShow-a, negde pri vrhu imaš Directshow Control. Tu imaš opciju uz koje exe fajlove koće da se FFDShow pokreće, uz koje ne. Dodaj GOM, a u samom player-u isključi prikaz titla... Probaj sada da li ti radi.
|
JA sam rekao da je Darije strucnjak!!!
Tačno, provereno, Prva stavka je DirectShow Control
Tu su opcije DONT USE ffdshow in.... (uglavnom su tu igre)
E onda ima opcija USE ffdshow koja je po defaultu iskljucena. Ne treba nista da se ubacuje, posto vec ima gomplayer i ostali programi. Znaci samo tu opciju treba "striklirati"
|
Datum objave: 09.Kolovoz/Aug.2008 u 12:58
yebiga uradjeno je tako,ali nista i dalje.
@Pejafor
je si ti to probo?
- Armin van Buuren
|
Datum objave: 09.Kolovoz/Aug.2008 u 14:17
Ja nemam šta da probam, meni radi.
Jel si ti nekad probao da startujes neki drugi player
Da li dobijes dole zelenu strelicu (vobsub) Koje kodeke imas instalirane.
Za svaki slucaj proveri samo u ffdshow da li je na spisku aplikacija i gomplayer.exe.
I daj pusti film iz media plejer klasika... jel imas titlove kad gledas u media plejeru
|
Datum objave: 09.Kolovoz/Aug.2008 u 14:26
pejafor3 piše:
Ja nemam šta da probam, meni radi.Jel si ti nekad probao da startujes neki drugi playerDa li dobijes dole zelenu strelicu (vobsub)Koje kodeke imas instalirane.Za svaki slucaj proveri samo u ffdshow da li je na spisku aplikacija i gomplayer.exe.I daj pusti film iz media plejer klasika...jel imas titlove kad gledas u media plejeru
|
Cuj ja sam probao milion pleyera i imam nekoliko instaliranih,ali mi je gom ubedljivo najbolji i na drugim mi radi,ali mi to ne vredi jer mi na gom ne radi.
Nemam tu jebenu zelenu strelicu,jer koji ce mi,jer je podeseno za ffdshow.Jer kad pustim sa nekim drugim pleyerom onda mi se dole upali ffdshow ikonica i onda prevod radi,ali kad pustim gom nema ni te ikonice od ffdshow-a.Znaci,da nije ukljucen ffdshow.
Pa zato te pitam je si probao i probaj,nemoj da pricas ako nisi probao da ti radi,jer ne znas.
I jeste na spisku i cak sam ubacio posle rucno,ali opet nece.Nesto ga koci
- Armin van Buuren
|
Datum objave: 09.Kolovoz/Aug.2008 u 14:45
Evo ja sam sad probao kod mene i sve radi normalno, tj GOM "čita" prevod onako kako sam mu postavio u FFDShow-u!!! Ajde prvo ovo: da li ti je štiklirana opcija u GOM-u, pod Preferences-> Filter-> Filter : Force not to use extrenal subtitle...? Odčekiraj je.
-------------
|
Datum objave: 09.Kolovoz/Aug.2008 u 18:32
Moram priznati da mi se sve oo dosad napisano čini jaaaako kompliciranim, i to bespotrebno; ja postavih pitanje o pismu i fontu,a dobio ffdshow codece i ostalo. Ljudi ne čini li vam se to malo kompliciranim, isto? Mislim, ono, da bi dobio font kakav je recimo na HTV-u, i ostalim tv stanicama, ti bi trebao uključiti, downloadirati ffdshow, kliknuti oo, pomjeriti ono, igrati se,..... bzzzzzzzzzz! LJUDI, ZAKOMPLICIRALI STEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Datum objave: 09.Kolovoz/Aug.2008 u 19:58
darije piše:
Evo ja sam sad probao kod mene i sve radi normalno, tj GOM "čita" prevod onako kako sam mu postavio u FFDShow-u!!!Ajde prvo ovo: da li ti je štiklirana opcija u GOM-u, pod Preferences-> Filter-> Filter : Force not to use extrenal subtitle...? Odčekiraj je.
|
Brate takvo sto ja ne vidim u Gom pleyeru.

- Armin van Buuren
|
Datum objave: 09.Kolovoz/Aug.2008 u 20:13
A šta imaš tu u opcijama "Select filters to disable"? Ako ti je čekiran FFDShow (i)li VobSub odčekiraj.... Koja ti je to verzija GOM-a? Ja koristim v2.1.8.3683...
-------------
|
Objavio: Smata123
Datum objave: 27.Svibanj/May.2010 u 22:57
prošle su 2 godine i još nigdje nema odgovora kojeg fonta su titlovi na htv-u??? evo sada i mene to zanima, jel netko skužio odgovor u ovih 2 godine? hvala
|
Objavio: Sentinel
Datum objave: 27.Svibanj/May.2010 u 23:04
a da ti dobijes opomenu sto uskrsavas teme stare 2 godine?
------------- Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se http://www.albinoblacksheep.com/flash/youare" rel="nofollow - OVDJE
|
Objavio: Smata123
Datum objave: 27.Svibanj/May.2010 u 23:50
pa zar bi bilo bolje da sam otvorio novu temu? nisam znao pardon onda ću otvorit
|
|