Povezivanje zvucne i kas.Deka
Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=19810
Datum ispisa: 07.Lipanj/Jun.2026 u 01:34 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Povezivanje zvucne i kas.Deka
Objavio: sasavictor
Tema: Povezivanje zvucne i kas.Deka
Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2008 u 17:06
Povezao bih komp sa kaset-dekom. Imam povecu kolekciju sterih muzickih kaseta koje skoro vise nigde ne mogu da pustam sem kod kuce. U kolima na nekim zurkama, pustaju se samo diskovi. E, sad sta mi je sve potrebno sem kablova, koji softveri i sta mi sve treba? 
|
Odgovori:
Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2008 u 16:18
Da malo pojasnim; Zvucna je Gigabyte Realtek i sojena je sa obicnim stereo kablom i najobicnijim stereo dzekom, (kao za slusalice) za kaset-dek na izlazu. Drajver je prepoznao da je nesto ukljuceno u zvucnu, ali ja nemam nikakvog zvuka. Probao sam i neka stelovanja ali opet nista. Da li mi treba neki poseban plejer ili bilo sta sto bi moglo da natera komp da "propeva", pa i da nesto i snimim u Mp3 format?
|
Objavio: darije
Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2008 u 17:45
Ako si lepo spojio, znači iz kasetofona u ulaz za mikrofon na kompu, treba ti još samo Nero WaveEditor. Pusti kasetu i proveri koji je od onih ponuđenih "line" za snimanje... (logično bi bilo da je microfone, ali sam kod nekih likova viđao i line in) Ja sam baš pre neki dan presnivao ocu neka kola iz pretprošlog veka.. Skroz je OK ispalo....
-------------
|
Objavio: joya
Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2008 u 20:21
Ili da pojacas na dek malo jace od pola pustis kasetu da pjeva i nabavis dobar mikrofon, briblizis deku ne blize od 10 cm upalis Adobe Audition ili Soun Forge i snimas kompletne kasete. I naravno tako snimas i sav onaj sum kojeg kasnije otklanjas sa raznim pluginima kroz Neprevazidjeni SOUND FORGE ver. 9.0 i izostravas zvuk ili radis restaurizaciju. Ali ovo ti ne bi preporucio ovo je tzv. pjeske metoda.
Sve ti je vec ranije darije rekao.
------------- Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
|
Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2008 u 23:35
Zvuk sam na kraju dobio. Uradio sam dupli klik na onaj mali zvucnik dole desno kod sata i aktivirao master volume, pa sam otisao na Options, pa Properties, onda sam tu u nekoj padajucoj listi cekirao cekboks "Rear blue in". Posle sam samo u Master Volume-u pojacao i tako sam dobio zvuk. Kod mene na zvucnoj postoje posebno priključci za mikrofon, zvucnike i posebno ulaz za neku komponentu. Svaki prikljucak je u drugoj boji a ovaj je plav.
Sad samo da isprobam te programe sto ste mi naveli pa cu javiti jesam li uspeo.
|
Datum objave: 31.Srpanj/Jul.2008 u 00:39
Veliko hvala. Uspeo sam. Nisam znao kakav tip programa ili plejera mi je bio potreban. Ali sam to uspeo sa nekim programom koji vec imam WavePad. Opet veliko hvala. 
|
Objavio: joya
Datum objave: 31.Srpanj/Jul.2008 u 17:36
drago mi je sto si uspio rijesiti problem
------------- Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
|
|