Autorska prava na titl – definicija
Web: Titlovi.com
Kategorija: SAJT I FORUM
Ime foruma: Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
Opis foruma: Ovdje nas možete pohvaliti, pokuditi, predložiti nešto ili pitati za probleme, ali isključivo u vezi foruma. Ovo nije mjesto za potražnju prijevoda i pitanja kad će se neki pojaviti!
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=19557
Datum ispisa: 22.Srpanj/Jul.2026 u 09:58 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Autorska prava na titl – definicija
Objavio: pajpaj
Tema: Autorska prava na titl – definicija
Datum objave: 24.Lipanj/Jun.2008 u 00:36
Često se spominju izrazi: krađa titlova, autorska prava, to je moj titl samo si stavio kvačice ili to je moj titl koji si promijenio u hrvatski i mene izbrisao i sl. Da ne bi dolazilo do sukoba između članova bilo bi dobro da administratori daju definiciju što je to autorski titl i koje uvjete treba zadovoljiti. Da li je autorski titl samo onaj koji je preveden po slušanju ili je autorski titl i onaj koji je preveden iz engleskog titla. Ako je riječ i o ovom drugom nisu li onda ugrožena autorska prava stvaraoca engleskog titla koji je titl preveo sa francuskog jezika (npr. Astérix aux jeux olympiques). Ako je titl sa engleskog preveden na slovenski te se autor potpisao kao Janez Kortiš, da li makedonac koji prevede titl na svoj jezik mora u potpisu ostaviti „Preveo na slovenski Janez Kortiš“ kako ne bi povrijedio autorska prava člana Janeza, mada nikog u Makedoniji ne zanima tko je Janez Kortiš i zašto je preveo na slovenski. Ili smije napisati samo „Preveo na makedonski Goce Delčev“. Ili se smije potpisati samo u slučaju da je preveo sa engleskog, a ne sa slovenskog, mada ni slovenski ni engleski nemaju nikakve veze sa makedonskim. Što bi uopće makedonac trebao napisati da sve bude regularno. Ako makedonac smije napisati da je preveo na makedonski (u ovom slučaju sa slovenskog) te time postao autor titla, da li na isti način i hrvat postaje autor titla koji je preveo sa srpskog (koji su slični jezici) ili za sve jezične varijante ne vrijede ista pravila i koje su to jezične varijante. Molio bih da netko od administratora razjasni ovakve i slične zaplete koje nisam nabrojao. Kada bude dana definicija vjerujem da će biti i manje sukoba članova i zahtjeva za ban-ovima.
|
Odgovori:
Objavio: trifunca
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2008 u 09:08
Sve je to bez razloga.Zašto neko ne bi izbacio prevod ovde ako ga je našao na nekom drugom sajtu.Neće valjda ponovo da prevodi nešto što je neko preveo.A to što neko samo izmeni "preveo i prilagodio..." to je samo njegov problem i ako se lepo oseća zbog toga nek mu je alal...
------------- bla-bla-bla
|
Objavio: BELI
Datum objave: 25.Lipanj/Jun.2008 u 13:51
Da li iko od vas uziva u gledanju filma? Voli li kada na kraju filma dodje red gde pise:
Preveo sa eng. na slo. Janez...
pa drugi red gde pise preveo sa slo na mak. Goce
pa treci red gde pise preveo ili adaptirao sto je ispravniji izraz, taj i taj?
Volite li mozda da citate takve redove titla? Smatrate li ih suvisnim? Da, suvisno je. Cak nije ni pomenut onaj koji je sa fra. nacinio eng. titl. U vecini slucajeva stoji samo jedan potpis. U mojim adaptacijama POTPISA NEMA NITI CE GA BITI!
ODRICEM SE "AUTORSKOG PRAVA" NA SVAKI RED KOJI SAM ISKUCAO I KOJI CU TEK ISKUCATI!!!!!!
Najlepsa je varijanta kada sedite, gledate film, i na kraju filma jednostavno doje ono KRAJ
To je pravi zavrsetak titla. Nema potpisa nigde.
Nazovite me lopovom, ali ja necu da gledam film sa suvisnim linkovima i potpisima!
------------- "All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
Schopenhauer
|
Objavio: Seven Of Nine
Datum objave: 26.Lipanj/Jun.2008 u 17:14
BELI piše:
Najlepsa je varijanta kada sedite, gledate film, i na kraju filma jednostavno doje ono KRAJ
To je pravi zavrsetak titla. Nema potpisa nigde.
Nazovite me lopovom, ali ja necu da gledam film sa suvisnim linkovima i potpisima!
|
slazem se.bez uvrede onima koji prevode
------------- Pioneer of Civil Rights
|
Objavio: luka0037
Datum objave: 26.Lipanj/Jun.2008 u 19:40
e sad ne razumem nekog kome smeta na kraju Preveo ......
pa da nije bilo njega gledali bi ste film bez prevoda
kome smeta potpis moze isti da brise i da gleda ali na sajt se ne vraca prevod koji je par sek gore dole "obradjen" bez potpisa ako je postojao i nikako ne sa svojim potpisom jer da nije ljudii koji prevode filmove ne bi bilo ni sta da se "obradjuje"
znaci ne preterujte tim komplikacijama preveo sa ne znam kog na ne zmam koji pa na nama znan jezik to niko ne pise i nikako nije opravdanje za ove koji navodno doradjuju obradjuju i prepravljaju titove pa u danu izbace po 20-30-tak prevoda da brisu autora i dopisuju sebe pa bio to pajpaj dvd master ruter ili bilo ko drugi.pogotovu sto se vase dorade i prerade u vecini slucajeva zavrsavaju sa par klikova u SW-u. kad budete doradjivali prevode kao sto to cine muvie master peja karamazovi mozen iromafia111.....izvinjavam se ostalima koje sam zaboravio ,a ljudi ih znaju i cekaju njihove verzije bas zato sto su doradjene u pravom smislu te reci da skinu i uzivaju u filmu ,onda slobodno kacite doradjeno prepravljeno a do tada imate opciju komentar pa sad pisite sta ste radili i doradili ali ako nadjete negde potpis ne dirajte ga ,ne zbog neznam cega nego cenite bar to sto je neko odvojio svoje vreme i nesebicno podelio svoj rad sa vama. treba afirmisati ljude koji prevode filmove i koji se trude da to urade jer sad lako mozete skinuti film a prevodi gde su
|
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 01:18
Luka, da ti bane na stan sad neko iz policije i kaze ti si ugrozio autorska prava tog i tog prevodioca, ukrao si njegovo autorsko delo, sta bi ti prvo palo na pamet??? Smejes li se sada dok citas? Siguran sam da se smejes jer situacija i jeste smesna. Kakvo crno autorsko delo!!!!!!!!!!!!
Ajde reci, ali posteno.....
Javite se i vi ostali. Da vas cujemo
------------- "All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
Schopenhauer
|
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 03:28
BEli mislim da je sam naziv autorska prava preteran ko prvo, i pod "autorom " sigurno nisam mislio definciju predvidjenu zakonom zato vas molim i tebe i pajpaja da ne kompikujete vise time preveo sa ne znam kog na ne znam koji, pa na nama znan jezik e ko je tu autor i sl.
ako bi govorili o autorskim titlovima onda bi govorili i o ceni za tako nesto(pitajte malo ove sa ulica koliko placaju prevod koji nakon toga zalepe na film i prodaju ) a da ne pricam o ljudima koji to rade za distributerske kuce. zbog tog autor mozda bi se na ovom sajtu placala i registracija pa izvolite ljudi prevode po zelji i slicno ko na pijaci ,red prevoda tolko i tolko pa ti izvoli.
posto nije tako nije mi jasna potreba nekog da izbrise nekog ko je vec uradio prevod ,stavi svoje ime i vrati potpuno isti na sajt. nije mi jasna ta potreba da se isti prevod kaci na sajt milion puta samo da bi pojedinci zadovoljili sta ,koju svoju potrebu?
smejem se jer ce uskoro ove doradjije ,prepravdzije prevoda u nedostatku novih naslova poceti da prepravljaju gacine ,cudakove ,pejine ......(opet se izvinjavam ljudima koje sam zaboravio) prevode za dela koja nisu ni malo naivna za prevodjenje pa ce nekome od njih da pukne film i da se covek pita za koji ce mu sve to ,sto da kaci prevod (gaca Rat i mir) kad moze da ga nareze sebi i aj zdravo, a vi ostali onda dvd klub pa gledajte klasike , oskarovce i ostalo ili cekajte da vam dvd master i ekipa izbace podesenu kopiju.
da ima vise ljudi koji bi svakog dana odvojili sat dva da prevedu par reda prevoda ne bi imali gomilu ne prevedenih filmova i brdo postova hitno mi treba. tada bi ljudi valjda i razumeli zelju onog ko je preveo film da se potpise iza svog rada ,jer bi videli da nije isto prekuckati 1000 reda prevoda i triput kliknuti u SW-u i ne bi posle KEnj... o autorskim pravima
najlakse je izgleda sacekati da neko izbaci prevod pa ga onda doradjivati do besvesti i imati tako sto vise okacenih naslova
pitaj trifunicu i nikolubozovica koji su skoro imali svoje prve premijere prevoda ovde da li im je bilo draze kad su im ljudi na forumu cestitaali za prevode ili kad su posle par sati videli par identicnih kopija u slovo i minut. da li im bar za trenutak nije bilo drago kad su citali postove sa cestitkama.
zbog njih i gomile drugih koji bi mozda da pocnu da se bave prevodjenjem i pri tom imaju i zelju da se potpisu na kraju , ne potpisuj prevod kao svoj ako nisi seo za kompom i odvojio dan da isti sam odradis.
ne brisi ime prevodioca akos i nasao prevod na nekom drugom sajtu i ne pisi svoje isti razlog.
kacite sta hocete i kooliko hocete ali imajte na umu da kad ne bude bilo sta toliko da podesavate moracete sami da prevodite.(ne mislim na ljude koji to rade stvarno do savrsenstva gore sam vec naveo par njih.
oko vec kacite neki podesen prevod imate sad opciju komentar pa napisite za sta je podesen da ljudi znaju i bolje je okaciti ne potpisan prevod nego lazno potpisan
|
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 08:26
Pa ljudi pošto sam već spomenuta,da kažem i ja koju reč.
Kako luka0037 kaže skoro sam imala svoju prvu premijeru prevoda.Ja neplaniram ovo da radim u životu jer imam suviše obaveza,ali situacija je bila takva da sam odgledala komediju bez prevoda i da to jednostavno nije bilo to.Odlučila sam da ga prevedem čisto da iskušam sebe
iskustvo sa subtitle workshop sam imala isključivo da promenim iz ssa u srt i slično ili eventualno da upotrebim adjust i promenim početak i kraj titla kako bih ga uskladila.Da sam imala prevod na azerbejdžanski značilo bi mi jer bih imala već odredjeno vreme kad da ukucam titl,i toga nije bilo.Jednostavno 10 dana sam na sluh prevodila i red po red ubacivala,odredjujući koliko da traje svaka živa rečenica.
E sad dolazimo do autorskih prava.
U životu sam odgledala mali milion filmova i nikom živom nisam zahvalila za prevode,tako da i ne očekujem da sad meni neko kaže hvala.Ali,zbog ljudi koje luka pominje ovde u negativnom svetlu,se desilo to da se polovični prevod nalazi sad na brdo sajtova jer zbog nedostatka vremena sam izbacila takav prevod sa naznakom da nije dovršen a kojekakvi likovi su ga skinuli,prepakovali i izbacili kao da je ceo.
Pošto ja ne prevodim,nego obično skinem već odradjene prevode,pravo da vam kažem poludela bih kad bih videla da na pola filma nestane prevod.Znači ti ljudi čak nisu našli za shodno ni da otvore prevod,a znaju da ga uploaduju.
A to što će neko od takvih samo da doda na kraj da je on preveo,to je glupost.ljudi koji su preveli,znaju svoj prevod,merak je da ti kao jedinka odradiš nešto i da nekoliko hiljade ljudi koristi to.
Zahvaljujem svim ljudima koji prevode,jer tek sada znam koji je to posao i koliko odricanja zahteva!
|
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 09:34
"posto nije tako nije mi jasna potreba nekog da izbrise nekog ko je vec
uradio prevod ,stavi svoje ime i vrati potpuno isti na sajt. nije mi
jasna ta potreba da se isti prevod kaci na sajt milion puta samo da bi
pojedinci zadovoljili sta ,koju svoju potrebu?"
E pvde je rec o necemu sasvim drugom. Znas li ti da sam ja rec BOJNIK u nekoliko titlova nasao pod vise znacenja. U jednom je kapetan i to je ok. U drugom je nadporucnik, pa onda je i porucnik, pa se ti pitaj sta je ispravno. Moras oslusnuti i videti sta je tacno. Kapetan, da to je tacno. A ovo drugo? Da ostavim titl takav i da ga takav narezem uz film. Ja ga prepravim, izbacim greske.
"ne potpisuj prevod kao svoj ako nisi seo za kompom i odvojio dan da isti sam odradis." Ovo odradjivanje je cisto za moju dusu, nadji film koji sam uploadovao a da nisam prepravio ili uradio.
Jesam li ukrao od nekoga Santa Fe trail mozda? Samo sto je mali broj ljudi koji vole stare filmove, na zalost.
"ne brisi ime prevodioca akos i nasao prevod na nekom drugom sajtu i ne pisi svoje isti razlog.
"
Vidis, zbog tih pravopisnih gresaka ja moram da ispravljati titil, ali ga nikada ne potpisujem, a sto se tice provobitnih potpisa, da li je dobro da oni stoje uz tvoje ime ako ima toliko gresaka kao u citatu?
Jednostavno ne volim nicije ime na kraju filma. "i bolje je okaciti ne potpisan prevod nego lazno potpisan
"
Kada je to titl koji sam ja stvorio ili prepravio potpisan? Vidis da se na kraju slazemo. Bolje je imati nepotpisan titl. Ja iz potpisa zahvaljujem onome ko je preveo, znacu da cenim to, PRIMER: KNEGINJA ali dizati toliku prasinu oko potpisa je glupost. Ali ja nikada necu znati da li je to prevod njen, tvoj ili neki drugi jer postoji mali milion onih koji su lazno potpisani. Ima ali i mojih takvih. Izbrisite molim sve ono sto sam preradjivao, ostavite Santa fe trail Camerman i ne znam da li sam jos nesto prevodio....
Schopenhauer
|
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 09:39
trifunca piše:
Zahvaljujem svim ljudima koji prevode,jer tek sada znam koji je to posao i koliko odricanja zahteva!
|
Znam i ja koliko zahteva. Da moj radni dan ima 48 sati mogao bih i vise....ovako....sta da kazem osim hvala prevodiocima, KNEGINJI, DUKE-u i ostalima koje nisam pomenuo a trebalo bi.
Schopenhauer
|
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 13:57
e sad ja ko da pricam spanski
ja sam volim kad neko odradi prevod kako treba ,za sad sam preveo par filmica i uvek na forumu napisao da se radujem doradi ali pod tim nisam mislio par sek napred ili nazad ili u vecini slucajeva sve isto samo podato naziv grupe koja je izbacila film
prvi prevod koji sam uradio bio je za crtac horton i veruj mi dok muvie master nije seo covek i pregledao ga od prve do zadnje linije i pritom stvarno ispravio greske i dodao text gde fali se ostalo sto se pojavljivalo je bilo isto.
pozdravljam ljude koji u toku gledanja uoce gresku bilo koje vrste (ko radi taj i gresi) sednu za komp i isprave to i tako ispravljen vrate na sajt. Ponavljam takve ljude sam naveo gore i hvala im za kvalitetne prevode i dorade. ali zato me nervira kad vidim da se pojavi milion istih prevoda koji su isti kao i original u tacku pa i u gresku .i protiv takvog sam postavljanja .
nije isto ponavljam pomeriti prevod par sek gore dole i sesti i uz film ko sto radi proverena ekipa ispraviti greske, dodati text i napraviti stvarno prevod da lici na nesto.
tebe niko nije prozvao ni za jedan film ali pogledaj na sajtu sta se kaci pa ce ti se samo reci
|
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 14:11
Na ovom site-u sam novi, a otvorio sam ovu raspravu iz razloga što sam i sam imao zahtjev da se moji titlovi izbrišu jer su isti/slični sa drugim titlovima. Duže vrijeme sam na site-u podnapisi.NET (slovenski) gdje ovakvih problema nije bilo. Tamo nije ništa neobično da se nečiji titl doradi, prevede, adaptira ili ne znam što drugo. Kad sam napisao „autorska prava“ nisam ni mislio na neku zakonsku regulativu jer bih onda upit poslao na Ministarstvo pravosuđa, a ne administratorima ovog site-a. Htio sam samo da netko to stručno pojasni kako ne bih ubuduće upadao u slične situacije. Iz komentara koje ste do sada uputili u ovu temu nisam siguran da mi je išta jasnije jer je svako izašao sa svojim razmišljanjem i svako mi se čini logično. Slažem se sa Lukom da je prevođenje složen posao i da treba odvojiti par sati vremena da se titl prevede i svaka čast onima koji se ovim bave bez naknade. Također se slažem da autor titla ima pravo da ga potpiše jer ipak je on autor bez obzira tko što misli. No ne razumijem njegov stav prema onima koji te titlove ispravljaju i prevode na sličan jezik, jer ipak autori titlova koji ih prevode to rade na način da se više koncentriraju na samo prevođenje tako na nije neobično da u titlovima ima grešaka (pravopisnih i gramatičkih). Nitko u Hrvatskoj ne želi gledati film na srpskom pa vjerujem da vrijedi i obrnuto za Srbiju pa stoga nemam ništa protiv da se isti titl nađe više puta na site-u ako je preveden. Komentari da netko upload-a što više titlove kako bi skupio nekakve bodove na ovom site-u ne stoje. Bar ja nisam vidio neko bodovanje, dok na site-u podnapisi.NET dobivate stvarne bodove. Zašto neki rade upload istog titla samo sa promijenjenim potpisom ne mogu dokučiti, baš iz razloga što nema bodovanja. Što se tiče programa SW (Subtitle Workshop) koji je Luka spomenuo u više navrata, a koji inače ne koristim, ne znam u kakvoj je vezi taj program sa ispravljanjem grešaka i prevođenjem na bliski jezik (možda ne razumijem sve funkcije ovog programa). Ne slažem se sa Lukinom konstatacijom: „da nema onih koji prevode titlove sa engleskog da ne bi imali što gledati“. Ovi titlovi popunjavaju samo prazninu od nekih mjesec i pol dana kolika je razlika od izdavanja filma na DVD-u u Americi do izdavanja filma na DVD-u u Hrvatskoj, a vjerojatno i Srbiji. Tada izađe na DVD-u pravi titl bez grešaka na kojem je radio profesionalac koji se time bavi godinama 8 sati dnevno, a takav titl se izripa sa DVD-a za par minuta. Dakle kome nije žurba da film gleda isti moment taj je potpuno neovisan o novoprevedenom titlu.
|
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 14:43
@pajpaj:
Program je usko vezan za tematiku i on je taj kroz koji ces da ispravljas greske i slicno.... pocni da ga vezbas, imas ga i na srpskom, hrvatskom, samo izaberi iz menija.... Ljudi su ovde osetljivi ako im samo skines prevod i potpises kao svoj.
@luka0037:
Ma znam o cemu govoris, i vec je pricano o tome, ban za one koji samo kradu titlove kako ti kazes, to jest sve sto izmene je potpis! Takve treba banovati, zato sam i trazio da se makne TOP LISTA UPLOADERA.
I konacno, ja u zip fajlu stavim ono by BELI ako sam ga ja stvorio ili adaptirao u velikoj meri, a potpis na kraju titla nikada necete naci osim ako mi nije promakao.
Pozdrav svima i nema ljutis - slobodna razmena misljenja (bolje to nego dvoboj)

Schopenhauer
|
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 14:44
ma ja odustajem od dalje rasprave
za prevodjenje na hrvatski samo malo objasnjenje
RADOVAN III nije JOSIF III ko razume shvatio je sta sam hteo reci ,a ti pajpaj pogledaj tvoju doradu hortona na hrvatski pa ces videti o cemu pricam
titlyu je zgodan programcic za ispravljanje greskica dodavanje kukica ali nije za prevodjenje sa srp na hrv
e da i sto se mucis onda oko prepravljanja sto ne ripas originale sa dvd pa kaci njih onda
|
Objavio: cudak_31177
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 16:09
Nikome u Srbiji ne smeta da gleda film sa Hrvatskim titlom. Zašto? Zato što je ovde jasno da su ova dva jezika SKORO ista. Tako da Pajpaj, nemoj mi pričati o nerazumevanju. Ne razume onaj ko ne želi da razume, a to je već druga stvar. Na kraju krajeva, kako tako dobro razumeš kad ti Luka odgovori? U nekoj raspravi nemaš problem da shvatiš šta mi odavde pričamo, ili kad te neko napadne pa treba da se braniš, ali titl ti je potpuno nerazumljiv? Čudno...
Što se tiče ovih "krađa", ajde da ublažimo. Recimo da to nisu krađe. Ja ovde pored sebe držim jednu knjigu, zove se "Anarhizam i moral", i pisao je Kropotkin (verovatno ste čuli za njega). Ali ispod njegovog imena, ne na koricama, već unutra na prvoj strani, stoji velikim slovima "preveo i prolagodio..." (ne pišem ko je da ne bih povredio nečija osećanja). Ili, evo je druga: Sergej Jesenjin "Ko je ljubio taj ne ljubi više" - prepevao Slobodan Marković. Šta je sad, Slobodan je povredio Jesenjinova autorska dela? Nije bato, samo je omogućio tebi koji ne znaš ruski jezik da ih pročitaš. I LJUBIM GA U DUPE ZA TO I SVE MU OD RUKE IŠLO!!!
@ Beli, kad uzmeš film u video klubu na kaseti, ili DVD-u, postoji li film na kome nije potpisan prevodilac? Ne! I baš me briga dali to nekome smeta ili ne. Ako smeta-obriši, ali takvog ga nemoj vraćati na sajt. Em sedim kući i gubim vreme (u bukvalnom smislu) prevodeći po 20 i više sati neke filmove koje čak i ne želim da gledam, da bi vi koji ih tražite sedeli lepo u svojim stolicama, foteljama, krevetima, i gledali taj film - dok ja krivim kičmu na svojoj jebenoj plastičnoj stolici i spremam vam novi!!! I ti hoćeš da brišeš potpis koji je jedini razlog za moje bolove u leđima, za glavobolju od matorog monitora, za cvikere koje ću morati da nosim jer sve slabije vidim zato što prevodim nešto za nekoga kome to očigledno ne treba?! Šta ćete da prepravljate kad svim pukne k..ac zbog ovakvih tema?! Treba da prepravite nešto kod sebe, a ne na jebenom titlu!!!
P.S. Ne bih da se ovo produbljava, i mislim da je potreban novi pravilnik. Pravilnik koji kaže recimo ovako:
Svako ima pravo da preradi, doradi, ispravi ili podesi titl za odgovarajuću verziju i da pri tom dopiše svoje ime kao nekoga ko je učestvovao u doradi titla, ali nema pravo da titl na koji je neko utrošio mnogo vremena prisvaja i vraća ga na sajt kao svoj. U redu je dodati svoj potpis, a ko neće - ne mora. Cenim svoje vreme, i svoj trud, a ko ne ceni - takođe, ne mora.
-------------
|
Objavio: darije
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 17:20
Čudak je rekao 99% onoga što bih i ja rekao, pa nema potrebe da ga citiram.
Ono što bih dodao jeste, da svako (SVAKO) ima pravo na svoje mišljenje,
kako ovde na forumu tako i u privatnom životu. Moje mišljenje je da je
idiotizam plaćati 91 jebeni € za aerodromsku taksu - bacanje u bunar i
punjenje nečijih džepova, takođe mislim da je nepotrebno plaćati grčku
vizu 35 €, ali mi sve to plaćamo, bez obzira na moje, Perino, Mikino,
Žikino mišljenje. E tako je i ovde. Razumem te Beli o čemu pričaš, nema
potrebe da dalje objašnjavam. Pravi kolekcionari su malo fanatici,
sitničari i smeta im svako slovo, koje nije, po njihovom mišljenju, na
pravom mestu - i podržavam ih. Obrišite slobodno iz prevoda šta god vam
volja i prevodioca i prvi red i 512. red i napišite i Josif i Šime i
Petar i baš me briga, ALI SVE ZBOG REZANJA TOG TITLA U KORIST PRIVATNE
KOLEKCIJE, a NE NIKAKO ZA PONOVNI UPLOAD!!!! Onda kad nameravate da
prevod "vratite" na sajt, dorađen, popravljen, IME PREVODIOCA NE SME SE
BRISATI ( I TAČKA JER TO JE PRAVILO KOJE MORATE POŠTOVATI, SVIDELO VAM
SE TO ILI NE), pa makar da ste ispravili svaku rečenicu u titlu, jer,
ruku na srce, MNOGO je lakše PREPRAVITI NEGO PREVESTI i TOGA SVI MORAMO
BITI SVESNI!!! Da ja sad ovde ne razvlačim priču, verujem da ćemo stići
u subotu da napravimo jedan Opšti pravilnik o postavljanju prevoda,
čime će ova tema biti obezvređena, jer će se tad tačno znati šta, kako,
kad može da se postavlja. Nakon toga ćemo početi sa laganim sređivanjem
baze i brisanjem svih papazjanija. Nije ni jednostavan ni lagan posao i
svi u njemu moramo pomoć.
Dobili smo novi sajt, usloro će i forum sa modernijim i efikasnijim
opcijama,uz pomoć kojih moramo stati na put "lopovima" i time zaštititi
prevodioce!!!
-------------
|
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 17:24
U toj raspravi ne treba učestvovati. To je neverovatna pojava u kojoj je neko ko nešto radi, kritikovan ako je kreditovan za svoj rad, zato što nekom drugom to smeta. Smatram da je ovo uvreda za svako čoveka koji sedne da prevodi film, i ovu temu treba zatvoriti.
-------------
|
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 18:24
Pazi kolega, ne možemo zaključati nečije mišljenje, ali možemo napraviti pravilo po kome će se raditi. Forum i jeste mesto za razmenu mišljenja, ali baza prevoda mora da funkcioniše po utvrđenim pravilima (i svako ko ih se ne bude pridržavao snosiće posledice), gde će prevodioci biti potpuno zaštićeni. I veruj mi, velika većina ljudi zna i ceni rad prevodilaca...
-------------
|
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 18:29
Ma ok, smirio sam se...
-------------
|
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 18:54
|
ma cekaj da peja vidi ovo on ce dati objasnjenje i zanimljiv komentar ovo je njegova specijalnost
|
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 19:35
BAN svima i ajd' u q***!!!!
-------------
|
Objavio: iromafia111
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 21:14
Nisam se do sada uključivao u ovu raspravu i nisam posve siguran kako je do nje došlo, ali vidim da se tu šamara pojmovima autor, autorsko pravo, vlasništvo... Mislim da je svima jasno da bi ispravan odgovor dobili jedino od kakvog pravnika, ali koliko je meni poznato, divx format sam po sebi nije do kraja pravno riješen. Točno je da svatko ima pravo napraviti kopiju titla, ali ima li pravo promijeniti mu format? S obzirom na to da se filmovi izdaju na DVD-u, mora li i kopija biti u tom formatu? O tome bi se dala napraviti jedna cjelovečernja kontakt emisija. I tu dolazimo do prijevoda. Ne vjerujem da ćemo se niti za pet godina dogovoriti oko toga tko prerađuje, a tko prepisuje. Ipak, pokušajmo barem dogovoriti neka osnovna pravila. Kao što sam već nekoliko puta rekao, ne želim biti poznat po tome što sam uploadao 10.000 titlova, već po tome da se uz moj prijevod film može pogledati u miru i da svima bude jasno "što je pisac time htio reći". Zato se držim pravila da ako već postoji prijevod niti ne pokušavam postaviti svoj osim ako se ne radi o debilanama kao u "Nim's Island". U tom ću slučaju napraviti podugačko objašnjenje zašto sam nešto popravio. Mislim da je dovoljno da postoji titl kao predložak pa neka svatko za sebe radi s njim što hoće, ali ne da ga poslije vraća ne upload kao svoj. Postoji jednostavan način kako to napraviti. Prijevod ti mora biti "savršen" tj. moraš ga napraviti tako dobro da onaj poslije tebe ne može ništa drugo napraviti nego ga pomaknuti par sekundi naprijed ili nazad. Zato se niti ne žurim prvi napraviti titl jer onda to izgleda kao da bacaš hranu piranama. Takav sam slučaj imao sa "Hitmanom". Ostali su toliko prepisivali da nisu niti primjetili da se finalna verzija filma razlikovala od cam verzije. Zaključak: nema zaključka. Radi se o "sivoj zoni" u kojoj pravila vrijede različito od slučaja do slučaja. Po meni, jedino je rješenje napraviti "savršeni" titl. Za sve ostalo treba sa posavjetovati sa pravnicima.
-------------

|
Objavio: Movie Master
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 21:48
Sve u svemu ova rasprava se vrti ko jedne stvari a to je beskonacno uploadovanje jednih te istih titlova u milion "razlicitih" verzija,te za blue ray te za HD te hrvatski te srpski i to ne bi bilo tako strasno da to nisu uglavnom potpuno isti titlovi samo malo pomereni prema nekoj verziji video formata a onda jos i promenjeno ime onog ko je zaista preveo taj film u cilju opravdanja uploada.Prevodjenje sa engleskog na nase jezike je dosadan i naporan posao a da ne pricam o prevodjenju na sluh i pravljenju titla od nule.Zato je bezobrazluk prepravljati potpis na kraju ali ce toga biti sve dok ne postavite upozorenje na PRVOJ strani sajta na nasim jezicima da ce neko zbog namernog uploada duplog titla biti banovan zabranom downloada.Kada bi to znali valjda bi onda prvo pretrazili sajt i videli da li njihovog titla vec ima na sajtu pre nego ga uploaduju kao sto ja to radim u poslednjih godinu i vise dana od kako je sajt krcat titlovima [hvala Bogu i dobrim ljudima].Shvatam potrebu da se neki titl doradi za neki rip [aXXo,DiAMOND etc...]i da se to zadovoljstvo podeli sa nama ostalima ali to nije autorstvo vec puka prerada i zaista nije lepo i samo NIJE LEPO potpisivati se kao autor.Medjutim to je vec stvar vaspitanja i nije tema za raspravu.
Kao sto stvarno mislim, to i vama kazem ,ne sekirajte se ljudi, zivot je kratka pojava i zacas prodje,onih koje psihicki zadovoljava menjanje potpisa u titlovima je bilo i bice,upozorite ih na BAN i vidite sta ce od toga biti.Mnogo gore je postavljanje titlova koje verovatno ni sami postavioci ne razumeju [ponekad sa naznakom DORADITE i sl.]Ne bih ih doradjivao ni da mi plate doticne osobe jer ih ne razumem.Ni titlove ni uploadere.Ali to je tema za drugi post.
Svima puno pozdrava.
Nikola,BANUJ tipove koji izvrcu ovaj cenjeni sajt ruglu.
|
Objavio: pejafor3
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 22:18
Ban svima na 15 dana. he he. Salim se. Ja volim da vidim ime na kraju titla. I onda ako sam uzivao u filmu i tilu... ja se lepo zahvalim coveku sto mi je omogucio da pogledam najnoviji film i sto je za to odvojio svoje vreme.
Sto se tice pravila... pojma nemam. Lako cemo sa pravilima. Daj prvo da sredimo sajt. (odo drillbita da radim, jos 700 linija majku mu)
|
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 22:51
luka0037 piše:
za prevodjenje na hrvatski samo malo objasnjenje RADOVAN III nije JOSIF III ko razume shvatio je sta sam hteo reci ,a ti pajpaj pogledaj tvoju doradu hortona na hrvatski pa ces videti o cemu pricam
|
Ne mogu pogledati jer je netko tko ima ovlasti očigledno izbrisao moj titl sa site-a. Mislim da smo to bili razriješili preko PM, a očigledno nismo pa ponavljam da sam titl skinuo na hrvatskom jeziku (tvoj je na srpskom) sa site-a podnapisi.NET http://www.podnapisi.net/ppodnapisi/search?tbsl=1&sK=Horton+Hears+A+Who&sJ=38&sY=&submit=Tra%C5%BEi - http://www.podnapisi.net/ppodnapisi/search?tbsl=1&sK=Horton+Hears+A+Who&sJ=38&sY=&submit=Tra%C5%BEi gdje su ga još u 4-om mjesecu postavili enigma49 i LoneWolf i niti jedan nije potpisan tvojim imenom. Čak sada kad sam ih usporedio s tvojim mogao bih izvesti zaključak da je tvoj titl proizašao iz njihovog. Evo nekih razlika u prvih 15-ak minuta: Titl luka0037 / Titl enigma49 & LoneWulf Kejti jesi li tu? / Kate, jesi li tu? Grada znanog kao Huvil. / Grada znanog kao Whoville, Gradonačelnik Huvivila, covek poznat kao Mek Dod, / Gradonačelnik Whovillevila, čovjek poznat kao Mcdod, Iz ove komparacije se može vidjeti da njihovi nazivi ljudi i mjesta nisu mogli proizaći iz tvog titla dok za tebe to ne vrijedi.
luka0037 piše:
titlyu je zgodan programcic za ispravljanje greskica dodavanje kukica ali nije za prevodjenje sa srp na hrv
|
Nikad čuo za ovaj program.
luka0037 piše:
e da i sto se mucis onda oko prepravljanja sto ne ripas originale sa dvd pa kaci njih onda |
Radim i to.
|
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 23:11
|
cudak_31177 piše:
Nikome u Srbiji ne smeta da gleda film sa Hrvatskim titlom. Zašto? Zato što je ovde jasno da su ova dva jezika SKORO ista.
|
Onda ste vi u prednosti. Ako ima na oba jezika mi ćemo radije uzeti hrvatski.
cudak_31177 piše:
Tako da Pajpaj, nemoj mi pričati o nerazumevanju. Ne razume onaj ko ne želi da razume, a to je već druga stvar. Na kraju krajeva, kako tako dobro razumeš kad ti Luka odgovori? U nekoj raspravi nemaš problem da shvatiš šta mi odavde pričamo, ili kad te neko napadne pa treba da se braniš, ali titl ti je potpuno nerazumljiv? Čudno...
|
Slažem se s tobom da su jezici vrlo slični i nemam nikakvih problema u razumijevanju srpskog kao ni moji vršnjaci jer sam živio u Jugoslaviji. No nije isti slučaj sa našom djecom.
|
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 23:19
pajpaj piše:
Onda ste vi u prednosti. |
Hvala.
pajpaj piše:
Slažem se s tobom da su jezici vrlo slični i nemam nikakvih problema u razumijevanju srpskog kao ni moji vršnjaci jer sam živio u Jugoslaviji. No nije isti slučaj sa našom djecom. |
Stvar vaspitanja.
-------------
|
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 23:32
Da dodam samo da sam juče (1000000 put) gledao jedan od najboljih YU filmova "SLUČAJ "HARMS" (1987)", i nisam tražio prevod jer znam šta priča Frano Lasić. Pobogu, ima li razlike? Ako mogu da razumem šta priča neko iz Hrvatske, mogu i da pročitam titl na Hrvatskom, a garantujem da je i obrnuto...
-------------
|
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2008 u 23:41
|
cudak_31177 piše:
pajpaj piše:
Slažem se s tobom da su jezici vrlo slični i nemam nikakvih problema u razumijevanju srpskog kao ni moji vršnjaci jer sam živio u Jugoslaviji. No nije isti slučaj sa našom djecom. |
Stvar vaspitanja. |
Vjerojatno da. I ovo je jedna od riječi „vaspitanje“ koju netko tko nije učio srpski ne bi kod nas razumio. Kod nas se kaže „odgoj“ ili „obrazovanje“. Takvih riječi ima podosta da sad ne širim temu.
|
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2008 u 00:12
@ pajpaj mozes videti na forumu da sam najavio prevod hortona kad nigde nije postojao ni prevod engleskog za njega nego je radjen na sluh .to sto mislis da je moj prevod proiziso od njihovog samo zgog imena i naziva gradova koje nisam menjao (koristio sam ko podlogu neki turski ili vec koji prevod za hortona ) lako se da iskorigovati sa titlyu prog koji su doticni koristili.ako si vec uporedjivao verzije pogledaj ovo pa kazi ko je doradio
moj prevod
337
00:26:08,366 --> 00:26:14,407
Zato si mi potreban da nam nad-jes mirno mesto za odmor.
338
00:26:14,447 --> 00:26:17,326
Ko sto rece RADOVAN III nema problema.
Èek da vidim...
enigma i lonew
337
00:25:20,933 --> 00:25:26,732
Zato si mi potreban da nam
naðeš mirno mjesto za odmor.
338
00:25:26,771 --> 00:25:29,534
Tko kaže Josip III nema
problema. Èek da vidim...
e pa sad taj josip tko god bio nema veze sa vezom u kontextu koji ima Radovan
510
00:43:27,046 --> 00:43:30,126
NE, nema problemaaaaa Sto bi reko RADOVAN III
511
00:43:30,126 --> 00:43:32,007
Prosto ko Pasulj.
510
00:41:57,991 --> 00:42:00,948
NE, nema problema.
Što bi rekao Josip III
511
00:42:00,948 --> 00:42:02,753
Jednostavno tko Grah.
evo jos jednog primera
ovo nije seo covek odgledao film i preveo na hrvatski da bi vas podmladak razumeo .verujem da su klinci jos zbunjeniji sad i da se pitaju ko je taj josip III koji govori nema problema . za ovo prevodjenje na hrvatski treba 15-20 min u titlyu probo ja tako da je se to tesko moze porediti sa 10 sat (proveri na forumu kad sam postavio post da sam poceo i kad sam zavrsio)
mislim da sa ovakvim prevodima doticnih prevodioca sa doticnog sajta vasi klinci bolje da pocnu da uce srpski i razumeju ko je ko i ko je sta u filmu jer neke recenice nije da nisu u duhu hrvatskog jezika nego nisu ni h od hrvatskog.
sa druge strane kad prevod uzmu karamazovi,mozen,iromafia... e to dobije sliku i priliku hrvatskog jer ljudi sednu i uz film poprave sta treba .
bolje se trudi kad vec hoces da radis prevode za buduce narastaje da prepravljas to kako treba pazeci na smisao i poentu toga sto prepravljas nego da ti je bitno da se samo pojavis negde sa gomilicom okacenih prevoda
|
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2008 u 00:40
|
luka0037 piše:
Radovan III...
| Moram priznati da ne znam tko je Radovan III. A ovaj Josip III je valjda izmišljena osoba. No u mojoj verziji nema ni Radovana ni Josip-a ni onog primjera "tko grah". Sada to ne možeš vidjeti jer je titl izbrisan sa site-a.
Sada sam provjerio titl od LoneWulf-a, ni kod njega nema tih stvari što si pobrojan sa Radovanom i sve ostalo.
luka0037 piše:
bolje se trudi kad vec hoces da radis prevode za buduce narastaje da prepravljas to kako treba pazeci na smisao i poentu toga sto prepravljas nego da ti je bitno da se samo pojavis negde sa gomilicom okacenih prevoda
| Ponavljam, moj til je ispravan i nema grešaka koje si pobrojao.
|
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2008 u 00:45
Mnogo bre smiren ovaj pajpaj...za čoveka koji ima ukupno 10 poruka od ulaska na forum, jako se dobro snalazi u borbi protiv zlih prevodilaca. Svaka čast majstore. Samo napred.
-------------
|
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2008 u 01:02
pajpaj piše:
luka0037 piše:
Radovan III... | Moram priznati da ne znam tko je Radovan III. A ovaj Josip III je valjda izmišljena osoba.
. |
sta reci dalje
pokojni Zoran Radmilovic je sa tom predstavom proputovao celu Jugu uzduz i popreko
http://www.imdb.com/title/tt0232503/
|
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2008 u 01:22
ali na sajt se ne vraca prevod koji je par sek gore dole "obradjen" bez
potpisa ako je postojao i nikako ne sa svojim potpisom jer da nije
ljudii koji prevode filmove ne bi bilo ni sta da se "obradjuje" znaci ne preterujte tim komplikacijama preveo sa ne znam kog na
ne zmam koji pa na nama znan jezik to niko ne pise i nikako nije
opravdanje za ove koji navodno doradjuju obradjuju i prepravljaju
titove pa u danu izbace po 20-30-tak prevoda da brisu autora i dopisuju
sebe pa bio to pajpaj dvd master ruter ili bilo ko drugi.pogotovu sto
se vase dorade i prerade u vecini slucaje |
Ko kaze da ja vrsim upload tih titlova? Ako nekom bas trebaju, uradicu i to. Kad smo kod toga, moj prevod koji sam okacio CAMERMAN je bio pun gresaka i imam sada ispravljenu verziju. Prvo obrisite staru verziju oznacenu sa - CEZNE ZA ISPRAVKAMA i javite mi kada to ucinite pa da uploadujem sredjenu.
Da dodam samo da sam juče (1000000 put) gledao jedan od najboljih YU
filmova "SLUČAJ "HARMS" (1987)", i nisam tražio prevod jer znam šta
priča Frano Lasić. Pobogu, ima li razlike? Ako mogu da razumem šta
priča neko iz Hrvatske, mogu i da pročitam titl na Hrvatskom, a
garantujem da je i obrnuto... |
Ti govoris o hrvatskom jeziku, a ja svo vreme mislim i ispravljam NOVOHRVATSKI jezik, a siguran sam da vrlo dobro znas o cemu govorim.
Originally posted by cudak_31177
Nikome u Srbiji ne smeta da gleda film sa Hrvatskim titlom. Zašto? Zato što je ovde jasno da su ova dva jezika SKORO ista.
Onda ste vi u prednosti. Ako ima na oba jezika mi ćemo radije uzeti hrvatski.
|
Vidis - a ja i jos neko mozda srpski titl? Ili ne? Zasto? Evo odgovora:
Originally posted by pajpaj
Slažem
se s tobom da su jezici vrlo slični i nemam nikakvih problema u
razumijevanju srpskog kao ni moji vršnjaci jer sam živio u Jugoslaviji.
No nije isti slučaj sa našom djecom.
Stvar vaspitanja |
Schopenhauer
|
Objavio: Dngy
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2008 u 11:05
Sada bi bilo dosta rasprave na ovu temu! Razumjevanje Hrvatskog i Srpskog jezika nama s područja tih dvaju država nije upitno, a vi koji ga ne razumijete, nemojte skidati te titlove! Umjesto da ste zahvalni i sretni što takvi titlovi uopće postoje... Svaka daljnja rasprava na tu temu rezultirat će u najmanju ruku zaključavanjem teme. Znam da je autor teme indirektno taknuo tu temu oko razumjevanja titlova i potaknuo vječnu raspravu, ali ja sada direktno kažem da tu raspravu neću tolerirati jer ne vodi nikuda. Zato, molim vas da se vratite temi bez rasprave o tome razumije li netko ili ne razumije Hrvatski ili Srpski jezik. Pored titlova stoji zastavica i ne skidajte titlove koje ne razumijete. Hvala
|
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2008 u 11:19
Ma ljudi kazem ja vama da se badava prepirete oko ovih tema.Jeste li od juce pogledali najnovije uploadane titlove? Opet nove verzije starih titlova i tako u nedogled.Pa nisu ih valjda sve oni opet prevodili,a?
A vi opet o hrvatskom-srpskom-bosanskom-crnogorskom,tako razlicitim jezicima da smo zato i drzavu rasturili izmedju ostalog.Mislim da ovu temu treba zatvoriti jer je presla u neke druge okvire.Ovaj sajt je na dobrovoljnoj bazi svih nas koji ucestvujemo i nema mesta ovakvim raspravama.Ako vam treba drustvo za svadju u mom mestu kazu da bi Vam platili dva ciganceta pa se s njima svadjajte do mile volje.
Dajte da ustanovimo osnovna pravila dobrih titlova:
1.Da je film kompletno preveden bez obzira na verziju rip-a.[vrlo retka situacija].
2.Da se nova verzija [hrvatsko->srpska i obrnuto]koja se uploaduje drasticno razlikuje od one koja vec postoji na sajtu [tipa : Mike-Majk,navecer-uvece,ispricavam se-izvinjavam se...etc...]sve drugo nema svrhe i obican je plagijat.Radio sam takve prepravke za svoje potrebe i to je posao ponekad od par sati tako da mogu tome da progledam kroz prste,mada to nikako ne opravdava brisanje originalnog prevodioca i stavljanje svog imena.
3.Slozimo se svi da ako se na sajtu pronadje istovetni titl sa promenjenim potpisom,uploader bude banovan.I to ne da ne moze da pristupi forumima jer takvi i ne idu na forume,vec da ne moze da downloaduje ono sto njemu treba sa sajta.
Ako se takva pravila ustanove svi cemo imati manje razloga za ovakve rasprave.A rasprava je medju nama stvarno bilo previse.Pomozimo jedni drugima umesto svadjanja.
Budite mi svi pozdravljeni do neke druge lepse teme za razgovor prijatelja.
Svi znamo sta smo i svi lepo izgledamo takvi kakvi smo.
|
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2008 u 22:16
luka0037 piše:
pajpaj piše:
luka0037 piše:
Radovan III... | Moram priznati da ne znam tko je Radovan III. A ovaj Josip III je valjda izmišljena osoba. | sta reci dalje pokojni Zoran Radmilovic je sa tom predstavom proputovao celu Jugu uzduz i popreko http://www.imdb.com/title/tt0232503/ - http://www.imdb.com/title/tt0232503/ |
Izvan teme. Neću da širim.
|
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2008 u 22:24
Dngy piše:
Sada bi bilo dosta rasprave na ovu temu! Razumjevanje Hrvatskog i Srpskog jezika nama s područja tih dvaju država nije upitno, a vi koji ga ne razumijete, nemojte skidati te titlove! Umjesto da ste zahvalni i sretni što takvi titlovi uopće postoje... Svaka daljnja rasprava na tu temu rezultirat će u najmanju ruku zaključavanjem teme. Znam da je autor teme indirektno taknuo tu temu oko razumjevanja titlova i potaknuo vječnu raspravu, ali ja sada direktno kažem da tu raspravu neću tolerirati jer ne vodi nikuda. |
Nije mi bila namjera potaknuti jezične razlike. Uputio sam pitanje administratorima site-a te očekivao jednostavan definirani odgovor bez puno rasprava. No administratori se baš i nisu uključili u raspravu pa je tema prešla u nešto neočekivano.
|
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2008 u 22:32
Grešiš pajpaj. Administratori su ti rekli svoje mišljenje. Čitaj i one postove koji ti ne idu na ruku.
-------------
|
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2008 u 22:51
pajpaj piše:
Ne mogu pogledati jer je netko tko ima ovlasti očigledno izbrisao moj titl sa site-a. Mislim da smo to bili razriješili preko PM, a očigledno nismo pa ponavljam da sam titl skinuo na hrvatskom jeziku (tvoj je na srpskom) sa site-a podnapisi.NET http://www.podnapisi.net/ppodnapisi/search?tbsl=1&sK=Horton+Hears+A+Who&sJ=38&sY=&submit=Tra%C5%BEi - http://www.podnapisi.net/ppodnapisi/search?tbsl=1&sK=Horton+Hears+A+Who&sJ=38&sY=&submit=Tra%C5%BEi gdje su ga još u 4-om mjesecu postavili enigma49 i LoneWolf i niti jedan nije potpisan tvojim imenom. Čak sada kad sam ih usporedio s tvojim mogao bih izvesti zaključak da je tvoj titl proizašao iz njihovog. Evo nekih razlika u prvih 15-ak minuta: Titl luka0037 / Titl enigma49 & LoneWulf Kejti jesi li tu? / Kate, jesi li tu? Grada znanog kao Huvil. / Grada znanog kao Whoville, Gradonačelnik Huvivila, covek poznat kao Mek Dod, / Gradonačelnik Whovillevila, čovjek poznat kao Mcdod, Iz ove komparacije se može vidjeti da njihovi nazivi ljudi i mjesta nisu mogli proizaći iz tvog titla dok za tebe to ne vrijedi.
|
Ja bih te, poslednji put, lepo zamolio da paziš šta pričaš i šta zaključuješ!!! Uskoro će detaljna pravila oko upload, a važiće i retroaktivno.... Smatraj ovo za odgovor administratora!!!!
-------------
|
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2008 u 23:01
|
Movie Master piše:
2.Da se nova verzija [hrvatsko->srpska i obrnuto]koja se uploaduje drasticno razlikuje od one koja vec postoji na sajtu [tipa : Mike-Majk,navecer-uvece,ispricavam se-izvinjavam se...etc...]sve drugo nema svrhe i obican je plagijat.Radio sam takve prepravke za svoje potrebe i to je posao ponekad od par sati tako da mogu tome da progledam kroz prste,mada to nikako ne opravdava brisanje originalnog prevodioca i stavljanje svog imena. 3.Slozimo se svi da ako se na sajtu pronadje istovetni titl sa promenjenim potpisom,uploader bude banovan.I to ne da ne moze da pristupi forumima jer takvi i ne idu na forume,vec da ne moze da downloaduje ono sto njemu treba sa sajta. |
To je jednostavno za napisati i slažem se sa prijedlogom ali nije jednostavno za definirati. Da bi izbrisao nečiji titl ili ga ban-ovao treba postojati pravilo. Pretpostavimo da bosanac želi upload-ati titl koji se već nalazi na site-u i to: 9x srpski, 6x hrvatski i 3x bosanski. Da ne bi upload-ao isti titl na site, da li mora provjeriti svoj sa ova 3 bosanska ili sa svih 18? Ako mora usporediti svoj samo sa bosanskim neće li ugroziti autorska prava pravog autora koji je srbin, mada to nigdje ne piše u njegovom titlu (dobio ga je na CD-u ili nije važno kako). Zašto bi čovjek bio ban-ovan, ništa nije kriv. Zašto bi mu titl bio izbrisan, uredno je utvrdio da takva verzija ne postoji na site-u. Ako mora usporediti svoj titl sa svih 18, što nije jednostavno ni kad su svi u istom jeziku, koje bi to metode trebale biti u usporedbi titlova da se utvrdi koji je izvorni autorski. Usporedba po vremenu otpada jer i u istom jeziku postoji više izdanja (CAM, DVDrip…ripao taj). Usporedba čitanjem svake riječi titla na drugom jeziku u više titlova čini mi se kao sizifovski posao.
Nadam se da će Darije ovo uspješno razriješiti odnosno definirati. Kad postoji definicija ostali komentari su suvišni.
|
Objavio: iromafia111
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2008 u 23:15
... a ovdje je fakat bilo previše komentara. Koliko smo samo linija mogli prevesti. Nadam se da ćemo iz ovoga uspjeti sklepati bar dva - tri pametna pravila.
-------------

|
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2008 u 23:27
Da dodam i ja nešto.Svaki dan odgledam bar jedan film.Naravno,da bih gledala skinem prevod(kao i film).I verujte mi na bilo kom sajtu tražim prevod na bilo kom jeziku.Da li bio srpski,hrvatski ili bošnjački meni ne smeta.Prevod je prevod,a ja sve razumem a nisam poliglota.Znači ovde se priča o besmislenim stvarima.Verovatno omladina ima malih problema zbog pojedinih reči ali iz konteksta može shvatiti o čemu je reč.Tako da ni to nije neki posebni problem.Ja ponekad gledam film bez prevoda,na engleskom,verujte mi znam ga onako pa sve kapiram...
Pozdrav svim ljudima odakle god da su...
|
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2008 u 23:36
darije piše:
pajpaj piše:
Ne mogu pogledati jer je netko tko ima ovlasti očigledno izbrisao moj titl sa site-a. Mislim da smo to bili razriješili preko PM, a očigledno nismo pa ponavljam da sam titl skinuo na hrvatskom jeziku (tvoj je na srpskom) sa site-a podnapisi.NET http://www.podnapisi.net/ppodnapisi/search?tbsl=1&sK=Horton+Hears+A+Who&sJ=38&sY=&submit=Tra%C5%BEi - http://www.podnapisi.net/ppodnapisi/search?tbsl=1&sK=Horton+Hears+A+Who&sJ=38&sY=&submit=Tra%C5%BEi gdje su ga još u 4-om mjesecu postavili enigma49 i LoneWolf i niti jedan nije potpisan tvojim imenom. Čak sada kad sam ih usporedio s tvojim mogao bih izvesti zaključak da je tvoj titl proizašao iz njihovog. Evo nekih razlika u prvih 15-ak minuta: Titl luka0037 / Titl enigma49 & LoneWulf Kejti jesi li tu? / Kate, jesi li tu? Grada znanog kao Huvil. / Grada znanog kao Whoville, Gradonačelnik Huvivila, covek poznat kao Mek Dod, / Gradonačelnik Whovillevila, čovjek poznat kao Mcdod, Iz ove komparacije se može vidjeti da njihovi nazivi ljudi i mjesta nisu mogli proizaći iz tvog titla dok za tebe to ne vrijedi. |
Ja bih te, poslednji put, lepo zamolio da paziš šta pričaš i šta zaključuješ!!! |
Mislio sam da tome služe forumi. Neka onda drugi zaključuje. Sa administratorima se ne treba raspravljati. Poklopi uši i šuti.
|
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2008 u 23:42
Da znaš,ovaj darije ume da bude nezgodan...
Ne daj bože da ga naljutiš!
|
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2008 u 23:43
Ma možeš ti da misliš šta hoćeš,(i d apišeš, kao što vidiš - do sad) ali kad mi kreneš prosipati takva mišljenja,
Čak sada kad sam ih usporedio s tvojim mogao bih izvesti zaključak da je tvoj titl proizašao iz njihovog. | e tu nema priče. Znam koliko se čovek smarao sa tim prevodom radeći ga na slušanje i što je najbitnije uradio ga.... i onda dođeš ti i kažeš ovakvu neku glupost i bljuvotinu!!!
-------------
|
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2008 u 00:06
|
pajpaj batali vise mozganje i piskaranje oko prepravki svi ce te vise ceniti ako dato vreme utrosis na prevod nekog filma pa kako god da ga uradis
|
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2008 u 00:16
|
darije piše:
Ma možeš ti da misliš šta hoćeš,(i d apišeš, kao što vidiš - do sad) ali kad mi kreneš prosipati takva mišljenja,
Čak sada kad sam ih usporedio s tvojim mogao bih izvesti zaključak da je tvoj titl proizašao iz njihovog. | .e tu nema priče. Znam koliko se čovek smarao sa tim prevodom radeći ga na slušanje i što je najbitnije uradio ga.... |
To znaš ti da ga je preveo, ja ne znam, a ne znaju ni drugi koji žele napraviti upload.
|
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2008 u 00:18
luka0037 piše:
pajpaj batali vise mozganje i piskaranje oko prepravki svi ce te vise ceniti ako dato vreme utrosis na prevod nekog filma pa kako god da ga uradis |
Za početak da ti čestitam na autorskom titlu.
Mislim da si u pravu, postalo je naporno a referentni odgovor nisam dobio. Valjda će Darijev novi pravilnik to definirati.
Pozdrav!
|
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2008 u 03:08
pajpaj piše:
Movie Master piše:
2.Da se nova verzija [hrvatsko->srpska i obrnuto]koja se uploaduje drasticno razlikuje od one koja vec postoji na sajtu [tipa : Mike-Majk,navecer-uvece,ispricavam se-izvinjavam se...etc...]sve drugo nema svrhe i obican je plagijat.Radio sam takve prepravke za svoje potrebe i to je posao ponekad od par sati tako da mogu tome da progledam kroz prste,mada to nikako ne opravdava brisanje originalnog prevodioca i stavljanje svog imena. 3.Slozimo se svi da ako se na sajtu pronadje istovetni titl sa promenjenim potpisom,uploader bude banovan.I to ne da ne moze da pristupi forumima jer takvi i ne idu na forume,vec da ne moze da downloaduje ono sto njemu treba sa sajta. | To je jednostavno za napisati i slažem se sa prijedlogom ali nije jednostavno za definirati. Da bi izbrisao nečiji titl ili ga ban-ovao treba postojati pravilo.Pretpostavimo da bosanac želi upload-ati titl koji se već nalazi na site-u i to:9x srpski, 6x hrvatski i 3x bosanski.Da ne bi upload-ao isti titl na site, da li mora provjeriti svoj sa ova 3 bosanska ili sa svih 18?Ako mora usporediti svoj samo sa bosanskim neće li ugroziti autorska prava pravog autora koji je srbin, mada to nigdje ne piše u njegovom titlu (dobio ga je na CD-u ili nije važno kako). Zašto bi čovjek bio ban-ovan, ništa nije kriv. Zašto bi mu titl bio izbrisan, uredno je utvrdio da takva verzija ne postoji na site-u.Ako mora usporediti svoj titl sa svih 18, što nije jednostavno ni kad su svi u istom jeziku, koje bi to metode trebale biti u usporedbi titlova da se utvrdi koji je izvorni autorski. Usporedba po vremenu otpada jer i u istom jeziku postoji više izdanja (CAM, DVDrip…ripao taj). Usporedba čitanjem svake riječi titla na drugom jeziku u više titlova čini mi se kao sizifovski posao.
Nadam se da će Darije ovo uspješno razriješiti odnosno definirati. Kad postoji definicija ostali komentari su suvišni. |
uredno je utvrdio da takva verzija ne postoji na site-u.
Sva tvoja dalja prica samo potvrdjuje nesto sto ne bi trebalo s obzirom da si ti pokrenuo ovu temu.Ako meni koji sam postavio strasno mnogo titlova ,nije tesko da proverim,a dovoljno je samo pogledati par prvih i par poslednjih replika u titlu ,zasto bi to bio problem ostalim clanovima? Kad su vec nasli vremena da skinu sa sajta par hiljada titlova koje je neko drugi a ne oni preveo,ne bi trebalo da im bude tesko da provere da li titla vec ima na sajtu pa da postede muka admine i moderatore i ne ubacuju jedan te isti titl po par desetina puta.Ako vec imaju zarku zelju da se istaknu kao uploaderi neka pronadju nesto cega nema na sajtu,bicemo im svi neizmerno zahvalni bez obzira na kome je od nasih jezika [ako se vec razumemo u svadji,razumecemo i titlove].Jedan titl po jednom rip-u je dovoljan ako je kompletno preveden,a ako nije ,ne treba nam dok se ne kompletira.Ovom prilikom molim "poznavaoce engleskog jezika" da ne prevode i postuju svoje cenjene prevode za koje treba dodatni prevod da bi razumeli sta je pisac hteo da kaze.Ako je neko preradio titl ,tipa:dopunio prevod da bude kompletan,ispravio pravopisne greske kojih nazalost ima u svim titlovima,
dodao nase slovne znakove,dopunio prevodom verziju od npr. 90min. za verziju od 105min, OK ,ali mu to ne daje za pravo da promeni ime prevodioca.Neka jednostavno ispod doda svoje ime [ako mu je vec toliko do toga stalo]kao sto to rade na prijevodima.online. I vuk sit i ovce na broju.Pokusavamo da prekinemo opstu pojavu postavljanja istovetnih titlova pod izgovorom jezika,verzije i cega sve ne uz dodatni bezobrazluk prepravljanja imena prevodioca koji je zapravo i omogucio da titl postoji na sajtu.Pitanje casti sto bi neko rekao.Mozda bi nekima bilo lepse da je sajt onakav kakav je bio do 2005-2006,par hiljada iliti tisuca titlova od kojih po nekoliko desetina "razlicitih" titlova za jedan te isti film.Pa jedva smo to prevazisli [Hvala Kneginji i jos mnogima].
Da li je potrebno jos neko uputstvo u vezi autorstva titlova ili cemo prekinuti ovu besmislenu raspravu?Oni koji misle kao ja ce nastaviti da rade u korist sajta i ostalih clanova.A svi ostali,pa neka im je od nas prosto.
|
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2008 u 03:12
pajpaj piše:
Valjda će Darijev novi pravilnik to definirati.
Pozdrav!
|
To nije MOJ pravilnik, već naš, svih korisnika ovog sajta... Nema tu ni trunke ličnog.
-------------
|
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2008 u 12:12
E , znate sta? Zayebite vise stvar, ko je imao sta da kaze, kazao je, napisite novi pravilnik i molim lepo. Da se zna sta moze a sta ne moze da se kaci.
A ja odoh da PREKUCAVAM Flame and arrow, a ako neko slucajno mozda ima titl a da ga je zaboravio neka bude ljubzan pa da ga podeli s nama. Ustedeo bi mi solidan trud, buduci da titl nije kompletan, tj. nije sve kompletno prevedeno, mora ponegde na sluh da se ubacuje.
Schopenhauer
|
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2008 u 12:21
|
darije piše:
pajpaj piše:
Valjda će Darijev novi pravilnik to definirati.
Pozdrav! |
To nije MOJ pravilnik, već naš, svih korisnika ovog sajta... Nema tu ni trunke ličnog. |
I ja sam korisnik ovog site-a pa ne izrađujem pravilnik.
|
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2008 u 12:30
Izrađuješ.... Ti si jedan od razloga pravljenja pravilnika....
-------------
|
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2008 u 13:06
darije piše:
Izrađuješ.... Ti si jedan od razloga pravljenja pravilnika....
|
Pravilnik se pravi za sve ili gresim? I da, KO je razlog pravljenja pravilnika? Valjda forum...
Schopenhauer
|
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2008 u 16:41
Naravno da se pravi za sve i da će važiti za sve: bilo administratore, moderatore, članove Translator grupe, obične članove. Ali, 80% ljudi koji postavljaju titlove, vrlo dobro znaju kako se i šta radi i cene tuđi rad i uloženi trud i za njih nema ni potrebe postavljati bilo šta, ali postoji onih 20% ...
-------------
|
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2008 u 17:28
U koje procente stavljas mene?? Javno, slobodno, jasnso i glasno. Da znam.
;)
Schopenhauer
|
Datum objave: 30.Lipanj/Jun.2008 u 03:04
A kad sam ja to nešto skriveno pričao? Reći ću svakome sve u lice, pa nek mi je najbolji drug, samo ako se ne složim sa njim.... Ti svakako spadaš u onu veću grupu, onako globalno gledano, jer čak i da si nekad zeznuo nešto, mogu ti normalno reći šta ne valja i sledeći put je OK....
-------------
|
Objavio: capetanmali
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2008 u 14:59
Evo da se i ja malo pridruzim.Nisam do sada znao da se nesmije brisati autor titla pa se ovim poutem izvinjavam svima onima kojima sam to napravio,od sada cu ostavljati autora uz dopis da je moja HR obrada.
Imao bih prituzbu na administratore jer nebrisu titlove koji nisu pravilno deklarirani tj ako je netko stavio titl na hrvatskom jeziku a ja ga otvorim i on je potpuno na srpskom i postavim koment da je titl nesispravan i nakon 3-4 dana ja ga jos uvijek vidim da je na sajtu,zsto se to dogadja neznam ali ja volim da pogledam film na hrvatskom jeziku i zato si dadem truda da cijeli titl predjem pjeske i ispravim ga na hrvatski.
Eto i sad imate jedana od atlantisa sezona 5 ep 1 koji je stavljen na hrvatski a kada ga otvoris on je na engleski(STARGATE ATLANTIS S05E01 PREAIR XVID-NOGRP poglavica)
Ne radite od ove teme politicku temu jer je sve na to krenulo,svatko voli da pogleda titl na svome jeziku i na to ima potpuno pravo
Eto toliko jos jednom sory za brisanje autora titla svima kojima sam to napravio
------------- capetanmali
|
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2008 u 15:32
Neznanje nije greh.
Što se tiče kritike: da me bolje plaćaju, radio bih, ovako štrajkujem!!! Ni Ukrajinke nisam isplatio.... 
Šalu na stranu. U pravu si, ali nemam vremena ni u WC da idem. Srediću sve zahteve za brisanjem/ispravljanjem u najkraćem roku...
-------------
|
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2008 u 15:50
nisi plati ukrajinke cudak ih istestirao i vrati kuci a mi ostali da blejimo ovde bezveze i da slusamo kako se vadis ko ne placaju te
idem ja noa malo duzi odmor za par dana pa cu vam dovesti neke meleskinje pregledane i istestirane da ne mucimo vise cudaka sa testovima po ovoj vrucini
|
Objavio: Empair
Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2008 u 22:11
Ljudi sta se bre svadjate vazno je da se prevodi !!! ima dobrih prevoda a ima bre i praznih sto je vise to je bolje ali onih punih !!!
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 12:07
KADA MI NETKO OD OVIH PAMETNJAKOVICA NAPISE DA SU SRPSKI I HRVATSKI JEZIK JEDNAKI I DA SE RAZUMIJU PROCITATI JA KOJI IMAM 42 GODINE MORAM PONEKAD RAZMISLITI STA KOJA RIJEC ZNACI ZATO VOLIM DA PREVEDEM NA HRVATSKI A DA SMISAO FILMA NE IZGUBI NA ZNACENJU.MISLIM DA SE POJEDINCI OVDJE PREVISE DAJU ZNACAJU KAAV JE TITL TJ.KOJIM JEZIKOM JE PISANO.kAO STO JE KOLEGA PRIJE NAPISAO VAZNO JE DA IMA TITLOVA I DA SE POSTUJE ZAKON A GOSPODA KOJA VODE BRIGU O ISPRAVNOSTI NEKA SE MALO VISE POTRUDE DA POBRISU TITLOVE ZA KOJE SU DOBILI OBAVIJEST DA SU NEISPRAVNI I NARAVNO DA BANAJU ONOG KOJI JE POSTAO.
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 12:17
Kolega, ta tema o (ne)jedankosti je toliko puta pisana i prepričavana i razrađivana i objašnjavana, da bi sve što se napiše u prilog tome bilo ponovljeno i odvelo u bespotrebu priču i naravno u svađu... A što se tiče brisanja: pa zar nismo ažurni?
-------------
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 12:45
kaoo prvo nema potrebe da nikakav svoj komplex velicine nadoknadjujes velikim slovima (imas pravila koja izgleda ne cittas pa ispada posle da samo ja imam nesto protiv tebe)
kao drugo sve nepravilnosti koje uocis prijavis na strani za brisanje i dobijes nakon nekog vremena odgovor ispod svog komentara sta je ucinjeno povodom toga
ko trece sto se tog banovanja tice da se ja pitam ti bi ga dobio odavno zbog brisanja potpisa (nema veze sto si se izvinio posle,kad sam tiposlao PM da se to ne cini)
e sad vec sam ti objasnio ako zelis da potpises prevod sedi pa ga prevedi od nule kao sto tto ljudi ovde rade i srbi i hrvati(VELIKO HVALAA SVIMA ZA PREVODE)
ali ako ti ili bilo ko drugi izmeni par reci u prevodu nebitno da li srb ili hrv i navodno ga pevede na svoj jezik izbrise autora i stavi svoj potpis pa da je ne znam ko ima da trazim da ga banuju i brisu i svako drugo s...nje koje mi padne na pamet.
nema veze to sa mojim egom nego sa postovanjem tudjeg truda da uradi i podeli prevod sa nama.
nisi mi jasan kad kritikujes pametnjakovice a posle citiras kolegu da nije vazno koji je jezik vazno je da ima prevoda,
postoje pravila izborio sam se delom za njih i ja citaj ih
sve dok ih postujes dobro dosao na forum
prevo ako nije tvoj ne potpisuj i iskreno se nadam da ces prevesti bar jedan film sa eng na hrv i doziveti da i tvoj rad kopiraju kao ti tudj pa da vidim tvoju reakciju, (ne se brines tad cu stanem iza tebe i podrzacu te jer ko sto kaze HORTON osoba je osoba ma koliko mala bila)
-------------

|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 14:33
@ capetanmali: Razumeo sam svaku reč koju si napisao, i presrećan sam zbog toga što mi za tvoj prethodni post ne treba titl.
-------------
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 15:57
Evo luka i sam si pogrijesio jer si pisao velikim slovima pa stoga pocni od sebe a sto se tice prepravke titla sa srpskog na hrvatski procitaj si pravilo br.1 koje kaze da se moze prepraviti titl ali da se ostavi ime autora titla i da mogu naknadno postaviti svoje.
Nisam mislio da cu se toliko napisati na ovom forumu a na njemu sam od 2004 jos dok ste vecina vas igrala u pijesku
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 16:23
Može li malo bez ovih nebuloza "igrali se u pesku" itd? Tačno je, igrao sam se u pesku sa svojim detetom u to vreme, ne mogu da poreknem. Kakve to veze ima sa ovom temom? Luka je napisao 4 reči i jedan veznik velikim slovima, a ti si brate ceo post. Ako se već pozivaš na pravilnik, poštuj ga. "Caps Lock" je urlanje, i ako se neko zahvaljuje na prevodima na sav glas, tu nema ništa loše. Ali kad neko krene đonom (kao ti), pa još na ciničan način ljude odavde naziva "pametnjakovićima", koristeći pritom urlanje kao način komunikacije, meni se poprilično smuči život. Uzmi buraz sve titlove, "isprepravljaj" ih, niko neće imati ništa protiv, ako to znači da nećemo morati da čitamo o tome kako smo mi koji sedimo i prevodimo glupi, a ti koji "prepravljaš" - pametan.
-------------
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 16:24
cuj stari posto si ti na forumu dok sam ja bio u pesku treba si videt pravila mnoga ranije no sad.
salu na stranu
ja mislim da nisam pricao i ne pricam spanski u svojim postovima ali aj pokusacemo jos jedared mozda nisi razumeo moj srpski
opet moj citat
ali ako ti ili bilo ko drugi izmeni par reci u prevodu nebitno da li srb ili hrv i navodno ga pevede na svoj jezik izbrise autora i stavi svoj potpis pa da je ne znam ko ima da trazim da ga banuju i brisu i svako drugo s...nje koje mi padne na pamet.
u prevodu ne interesuje me da li si ga preveo na hrvatski ,bosanski ,crnogorski,srpski ali ako je koriscen prevod koji je potpisan sa ovog sajta potpis ostaje
ako ne znas kako se dodaje dodatna linija u prevodu imas uputstvo na sajtu kako se to radi u SW znaci nema brises nikog da bi se ti potpisao
ako ti je dodavanje linije komplikovano imas opciju komentarisanja prevoda nakon sto ga okacis na sajt, znaci opet nema brisanja prevodioca i potpisivanje
imas i forum u krajnju ruku gde mozes da napises sta si uradio i time da se pohvalis ali opet nema brisanja laznog potpisivanja
prestani citat vise sta ti odgovara i shvati da ovo ne radim zbog sebe ili svog ega nego da bi se ohrabrili i nagradili novi ljudi koji su poceli ili pocinju da se bave pravim prevodjenjem i sem tog potpisa nemaju nista drugo,ponavljam ne zbog nekog svog ega.
bogatstvo ovog sajta je pored prevoda i u grupi ljudi koji rade prevode i postavljaju ih na sajt i moja je zelja da ima jos vise takvih ljudi , posebno sad kad je engleski toliko zastupljen u nasim zivotima
da si na forumu upola krace nego ja to bi primetio
za toliko godina na forumu nema ni jednog hvala u delu predvidjenom za to iako si verujem skinuo brdo prevoda odavde , ali zato ima bar zadnji put kad sam video 20 setak uredno potpisanih tudjih prevoda
-------------

|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 16:39
"Uuuuuuuuuuuuuuuu sto smo uvredljivi kada se nekoga kritikuje"
Ali mislim da ovo prelazi polako na visi nivo papa zivite i dalje u neznanju
(Lock)
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 16:42
Papa. Hvala, i hoćemo.
-------------
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 16:54
Nemojte zbog jednog politicara zakljucavati temu....
Neka ga...
Schopenhauer
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 16:59
Ma to ti je on tražio "lock". Sumnjam da će tako biti
-------------
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 17:00
Neka i tebe sinko..........
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 17:00
za nekog ko se izdaje za profesora hrvatskog jezika i ko pritom ima 42 go iznenadjuje me kako pristupas citanju i komentarisanju postova .
to opet govori vise o tebi nego o drugima
pazi mene ne vredja tvoja nazovimo je kritika jer je posledica neznanja i gluposti ali veruj i oboje se lece i izlecivi su znanjem i zeljom da se nesto nauci
postoji jedna grcka mudrost da je znanje o neznanju pocetak svakog znanja .
pokusao sam da te uputim na tvoje pogreske fino kulturno civilizovamo i preko PM -a i ovde javno ali ne ide pa to ti je . ti i dalje ne vidis ko sto rece iromafia tvoj zemljak od stabla sumu pa o kom i cijem mi to neznanju ovde pricamo .
ja se izvinjavam administratorima i clanovima foruma zbog necega uvredljivog u poruci i izbrisite je ako nije primerena ali kapetanu sam i preko PM-a ivise puta ponovio kad i kako se da stavi svoj potpis ali kad ne ide onda nece
-------------

|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 17:01
capetanmali piše:
Neka i tebe sinko.......... |
Ne samo sam napisao da se necu vise javljati na ovu temu dok god me netko ne prozove ili napise nesto protiv hrvatskih titlova.........
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 17:07
luka0037 piše:
za nekog ko se izdaje za profesora hrvatskog jezika i ko pritom ima 42 go iznenadjuje me kako pristupas citanju i komentarisanju postova .
to opet govori vise o tebi nego o drugima
pazi mene ne vredja tvoja nazovimo je kritika jer je posledica neznanja i gluposti ali veruj i oboje se lece i izlecivi su znanjem i zeljom da se nesto nauci
postoji jedna grcka mudrost da je znanje o neznanju pocetak svakog znanja .
pokusao sam da te uputim na tvoje pogreske fino kulturno civilizovamo i preko PM -a i ovde javno ali ne ide pa to ti je . ti i dalje ne vidis ko sto rece iromafia tvoj zemljak od stabla sumu pa o kom i cijem mi to neznanju ovde pricamo .
ja se izvinjavam administratorima i clanovima foruma zbog necega uvredljivog u poruci i izbrisite je ako nije primerena ali kapetanu sam i preko PM-a ivise puta ponovio kad i kako se da stavi svoj potpis ali kad ne ide onda nece |
Bravo luka........
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 17:10
ajd me malo ostavite na miru prevodim sa srpskog na hrvatski Torchwood - Sezona 2 a vi mi nedate mira jos cu neku novohrvatsku rijec upisati a onda necete znati sta je pjesnik sa time htio reci
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 17:11
Ja bih iskreno voleo, profesore, da mi kažete sledeće: Ko, i gde je uvredio, ili nešto napisao protiv hrvatskih titlova? Molim quote, ali odmah, profesore. Nekoliko puta sam jasno rekao (a sad ću i da vičem da bi me čuli): NE DA NEMAM NIŠTA PROTIV HRVATSKIH TITLOVA, VEĆ MI JE POTPUNO SVEJEDNO DA LI JE JEDAN ILI DRUGI!!! U ovoj rečenici nema ni trunke mržnje, niti nepoštovanja. Samo smatram da vi uopšte niste profesor, niti imate 42 godine...a ne znam ni što ti onda persiram. Od sad te zovem kapetan bocko, jer ti to jesi. Ideš unaokolo, bockaš i izazivaš. To je tvoj posao. Pozdrav Bocko...
P.S. Bravo Luka, stvarno. Ali nemaš ti to kome objasniti. "Profesor" Bocko ne shvata šta mu govoriš.
-------------
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 17:11
capetanmali piše:
ajd me malo ostavite na miru prevodim sa srpskog na hrvatski Torchwood - Sezona 2 a vi mi nedate mira jos cu neku novohrvatsku rijec upisati a onda necete znati sta je pjesnik sa time htio reci
 |
Nesluzim se nikakvim alatima ni translatorima vec sve se to lijepo da rucno napraviti
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 17:20
cudak_31177 piše:
Ja bih iskreno voleo, profesore, da mi kažete sledeće: Ko, i gde je uvredio, ili nešto napisao protiv hrvatskih titlova? Molim quote, ali odmah, profesore. Nekoliko puta sam jasno rekao (a sad ću i da vičem da bi me čuli): NE DA NEMAM NIŠTA PROTIV HRVATSKIH TITLOVA, VEĆ MI JE POTPUNO SVEJEDNO DA LI JE JEDAN ILI DRUGI!!! U ovoj rečenici nema ni trunke mržnje, niti nepoštovanja. Samo smatram da vi uopšte niste profesor, niti imate 42 godine...a ne znam ni što ti onda persiram. Od sad te zovem kapetan bocko, jer ti to jesi. Ideš unaokolo, bockaš i izazivaš. To je tvoj posao. Pozdrav Bocko...
P.S. Bravo Luka, stvarno. Ali nemaš ti to kome objasniti. "Profesor" Bocko ne shvata šta mu govoriš. |
Mnogo price a malo rada kao sto ste meni rekli tako i ja Vama sada citate i shvacate samo ono sto Vama pase a takvih je fraza pun forum i samo treba bolje procitati i to je to.
Nemoras ti sinko nista vjerovati o mojim godinama tolike su kolike su i ja ih se nimalo ne sramim
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 17:24
capetanmali piše:
capetanmali piše:
 |
Nesluzim se nikakvim alatima ni translatorima vec sve se to lijepo da rucno napraviti |
ma samo ti na miru radi ali izbrises li prevodioca ili se potpises kao prevodioc bolje spremaj novi mail smisljaj novi nik da bi mi ponovo ovde pametovao
objasnio sam ti kako se moze videti tvoj potpis
e da ko to ima nesto protiv hrvatskog ili bilo kog jezika manjina ocu da mmi posaljes linkove ili QUOTe ane da pricas u prazno i siris tako negativnu energiju i raspirujes nacionalizam i ovo ako ne opravdas trazicu od darija ili vec koga da ti lupi opomenu, i jos jednu za ono potpisivanje od pre
ili da otvoris topik u delu za spam i da se svkom kome si izbrisao ime i preveo ga da mu se 100 puta javno izvinis i bez onog copy /paste.
tako je mene kaznjavao profa kad sam ja bio u skoli
-------------

|
Objavio: mamica
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 17:30
Narednik Sharp kod komandira.
A, izvini, kapetane, otkad se to na hrvatski kaže komandir? Ja mislila da se kaže zapovijednik. Ako već prevodiš sa srpskog na hrvatski, napravi to kako treba.
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 17:35
capetanmali piše:
Nemoras ti sinko nista vjerovati o mojim godinama tolike su kolike su i ja ih se nimalo ne sramim |
Prvo, čast godinama. Videćeš kad dođeš u te godine o kojima pričaš, prosto drugačije rezonuješ.
Drugo, ne moraš me zvati "sinko". Čak i da jesi profesor, i da imaš toliko godina (od kojih ni sam nisam daleko), nemaš ti mene čemu naučiti. Jer ako ja tebe razumem, a ti mene ne razumeš, to znači "profesore" da sam ja obrazovaniji od tebe. Molim sve učesnike u raspravi da od sada pa na dalje, ostave postove kapetana malog usamljene. Neka Bocko prepravlja, a mi ćemo da prevodimo. Toliko o njegovom obrazovanju i našoj kolektivnoj gluposti.
-------------
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 17:56
E ovaj kapetan bocko me tera da upravo prekucani i sredjeni titl za flame and arrow konvertujem u cirilicni.
Bocko, ako hoces latinicu, kao sto je kazao luka, da se izvinis svim ucesnicima u raspravi pa da kacim latinicu. Do tada.... cekam tvoje izvinjenje i tvoje oglasavanje na ovoj temi pa da uploadujem titl na latinici.
Dakle, izvinjenje svim ucesnicima na temi, i 100 postova izvinjenja celome forumu.
Schopenhauer
|
Objavio: bArCaFaN
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 18:05
Eh capetanmali, kako ces prevesti sa srpskog na hrvatski, kad ne znas kako se na hrvatskom kaze komandir? Lepo ti "mamica" kaze... mani se coravog posla...
------------- deUs eSt hOMo
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 18:23
A tek cirilicu a "captanmail" ??? Nego se ti lepo izvini.
Schopenhauer
|
Objavio: blackpearl
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 18:49
Zasto se sekirate i trosite vreme na takve ljude
Ako obrise ime prevodioca na prepravljenim prevodima dobice prvo karton a ako nastavi ban i gotovo prica
-------------
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 19:34
E da, kapetane bocko, zaboravih da te pitam zasto navijas za hajduk iz splita kad si iz zagreba?
Schopenhauer
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 19:41
BELI piše:
E da, kapetane bocko, zaboravih da te pitam zasto navijas za hajduk iz splita kad si iz zagreba?
|
  .... ali,ali,..... ...ma vidite mu samo tekst ispod slike.... Bravo čika Beli, nadmašio si sebe!!!!! 
-------------
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 20:19
darije ozbiljno sam mislio da covek treba da dobije prvo zuti sto je brisao i potpisivao tudje prevode
a drugi sto proziva ljude za nacionalizam i siri mrznju ili sta vec
e onda mu ostaje pravo na jos jednu gresku do bana pa neka pripazi malo na svom ponasanju
pravila je znao rece sam da je na forumu od2004` znaci mogao je da ih vidi i cuje rasprave milion puta ,
izlizao sam tastaturu objasnjavajuci mu sto preko pm sto ovde tako da nema govora o ne znanju
pomislice ljudi da se saljimo sa svom ovom raspravom ako ne vide da se nesto malko pocelo menja
-------------

|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 21:16
luka0037 piše:
darije ozbiljno sam mislio da covek treba da dobije prvo zuti sto je brisao i potpisivao tudje prevode
a drugi sto proziva ljude za nacionalizam i siri mrznju ili sta vec
e onda mu ostaje pravo na jos jednu gresku do bana pa neka pripazi malo na svom ponasanju
pravila je znao rece sam da je na forumu od2004` znaci mogao je da ih vidi i cuje rasprave milion puta ,
izlizao sam tastaturu objasnjavajuci mu sto preko pm sto ovde tako da nema govora o ne znanju
pomislice ljudi da se saljimo sa svom ovom raspravom ako ne vide da se nesto malko pocelo menja |
Potpisujem ovo. Zbog njega i njemu slicnih nema titla za Plamen i strelu jos uvek na sajtu. Cekam njegova izvinjenja.
A vidi samo ovo:
capetanmali piše:
capetanmali piše:
Neka i tebe sinko.......... |
Ne samo sam napisao da se necu vise javljati na ovu temu dok god
me netko ne prozove ili napise nesto protiv hrvatskih titlova.........
|
Evo mi te isprozivasmo... i cekamo na odgovor. Ah, da. I na
izvinjenja za sve clanove da bi dobio neki dobar titl, ako ga ne zelis
reci....
Napomena: Svako izvinjenje mora biti pisano drugacije!!!!!!!!!!
Schopenhauer
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 21:24
Mi smo sada dvije razlicite drzave i koristimo dva razlicita jezika a to sto vi ne zelite citati hrvatske titlove to me zaboli
jos jedno samo pogledajte imena nikova koji su replecirali postove pa ce sve biti jasno tko koga ovdje lagano ....
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 21:26
capetanmali piše:
Mi smo sada dvije razlicite drzave i koristimo dva razlicita jezika a to sto vi ne zelite citati hrvatske titlove to me zaboli
jos jedno samo pogledajte imena nikova koji su replecirali postove pa ce sve biti jasno tko koga ovdje lagano ....  |
Nijedan hrvat se ne zeli sa Vama svadjati oko ovoga pa stoga necu niti ja stvarno je sada LOCK
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 21:39
capetanmali piše:
jos jedno samo pogledajte imena nikova koji su replecirali postove pa ce sve biti jasno tko koga ovdje lagano ....  |
Ali jos uvek te muci cinjenica da se u tim istim skolama u koju si i ti isao ucio hrvatskosrpski / srpskohrvatski jezik?
Sta ces.... i to je zivot. Jezik treba imati a ne samo lupati po tastaturi.
Drugi put pazi sta pises po tastaturi ako ista prevodis tako da ne moram ispravljati silne greske u vremenima.
Schopenhauer
|
Objavio: blackpearl
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 21:39
capetanmali piše:
capetanmali piše:
Nijedan hrvat se ne zeli sa Vama svadjati oko ovoga pa stoga necu niti ja stvarno je sada LOCK  |
Koliko ja vidim ti se svadjas sam s sobom i iznosis neke tvrdnje koje su nisu nimalo tacno
-------------
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 21:59
darije brisi lika zbog sad vec nastavka sirenja nacionalizma i vredjanja pa neka ga boli stvarno nesto
niko nije rekao rec protiv hrvatskog ja sam cak citaj mali pohvalio ljude koji to perfektno rade opet ponavljam citaj postove i sto ti odgovara i sto ne odgovara.
karamazovi ,mozen,iromafija.... rade perfektno titlove i m=niko se nikad nije lazno potpisao
-------------

|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 22:04
capetanmali piše:
capetanmali piše:
Nijedan hrvat se ne zeli sa Vama svadjati oko ovoga pa stoga necu niti ja stvarno je sada LOCK  |
Ko je napao bilo koga iz Hrvatske?! Napadnut si ti kao jedinka, zato što nisi normalan čovek! I da znaš "PROFESORE", Hrvat se piše VELIKIM POČETNIM SLOVOM, ako treba ja kao Srbin tome da te naučim. Ti ako si profesor, mora da si kupio tu diplomu. Ljudi ne repliciraju zato što su to normalna ljudska bića, i vide da u tvojim izlaganjima ima najočiglednijih laži, a i vidno si nepismen! I kad ti kažem daj "quote", ti nešto tu sereš! Ko se s' kim ovde svađa? Niko nije pomenuo hrvatske titlove u negativnom kontekstu! Sve vreme ih hvalim, pokušavajući da dokažem DA SU RAZUMLJIVI!!! Šta ti pokušavaš uopšte?
P.S.Stavljaj TAČKU na kraju rečenica. Budi primer svojim đacima! Ne brukaj profesiju, "profesore".
-------------
|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 22:09
bolje bi mu bilo da opravda svoje optuzbe
-------------

|
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2008 u 22:51
I da ispise onih sto izvinjenja, svako razlicito od predhodnog. A ne copy/paste.
Ja sam mu vec na pp kazao kako da nauci da razlikuje novohrvatski (o kome mozemo da diskutujemo) od .... ostalih titlova pisanih maternjim jezikom. ;)
Schopenhauer
|
|