The Wire
Web: Titlovi.com
Kategorija: TITLOVI / PREVODI
Ime foruma: Najave, ispravke, obavještenja...
Opis foruma: Razgovori o titlovima, najave, postavljanje, zamjene, ocjene, komentari...
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=19551
Datum ispisa: 16.Lipanj/Jun.2026 u 18:04 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: The Wire
Objavio: sobba
Tema: The Wire
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2008 u 19:29
Ima valjda više od godina dana da sam prvi put cuo za seriju The Wire koja je snimljena u 5-6 sezona. Uglavnom, gdje god bi naletio na nešto o toj seriji, bile su to pohvale, i to ne da je dobra nego da se radi o senzacionalnoj seriji, necemu perfektnom, genijalnom, nobicnom, ful originalnom. Strašno sam se napalio na seriju, ali titl za nju nigdje nije postojao. Kako onda, tako i danas. I zato namece se logicno pitanje: kako je moguce da nigdje nema prijevoda za tako genijalnu seriju? Prevedena je gomila puno lošijih, stvarno mi nije jasno o cemu se radi? Ako netko zna za nekakav prijevod, bilo bi super da javi, jer u suprotnom sumnjam da cu ikad pogledati seriju. Ikad, jer sumnjam da ce je otkupiti neka naša televizija. Dok ima Dadilja, Punih kuca i slicnih koje se mogu reprizirati 28 puta za redom, zašto bi kupovali "fantasticne" serije. Eto
------------- sve oko nas je prevara. i mi smo prevara
|
Odgovori:
Objavio: sipa
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2008 u 20:33
Koliko znam ima samo engleski titl za nju. Slazem se da je dobra.
------------- bolje golub na grani, no guska u krevetu
|
Objavio: ghostwheel
Datum objave: 23.Srpanj/Jul.2008 u 12:26
pridružujem se zahtevu (molbi, želji, preklinjanju...) da neko skupi hrabrosti da prevede the wire. potpuno mi je jasno zašto se do sada nije pojavio titl ove serije. likovi govore teškim slengom i veoma je zahtevna za prevođenje te bi time predstavljala pravi izazov za sve koji sebe smatraju poznavaocima engleskog jezika. ono što ljudi ne znaju je koliko je ovo genijalna serija. u evropi je relativno nepoznata i u zemljama sa bogatijom tv ponudom. gdegod pogledali naići ćete samo na hvalospeve i odlične kritike (ocena na imdb-u kojoj i ne verujem previše je jedna od najviših koje je neka serija dobila). serija nije bila hit ni u samoj americi a ljudi u hbo su je producirali svesni toga da sa the wire prave novo poglavlje tv istorije. serija govori o detektivima i narkodilerima baltimora na originalan i svež način. likovi su pitoreskni, lepo postavljeni i njihov razvoj pratimo iz sezone u sezonu. ovde sam naišao na prevode za deadwood koja je isto tako teška za prevod pa mislim da bi valjalo dati šansu i the wire. svakom ko se odvaži, uhvati u koštac sa the wire i uspešno je prevede biću zauvek zahvalan.
|
|