Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

LCD TV

Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Hardware
Opis foruma: Sve vezano uz hardware pronađite ili pitajte na ovom forumu. Ne znate što i gdje kupiti? Pitajte i diskutirajte na ovom forumu.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=18713
Datum ispisa: 10.Lipanj/Jun.2026 u 20:34
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: LCD TV
Objavio: Sl08A
Tema: LCD TV
Datum objave: 29.Travanj/Apr.2008 u 15:06
Pretpostavljam da neko od vas ima LCD TV, pa sam hteo da pitam neka pitanja. Hteo bih da kupim neki LCD TV, ali me interesuje kako se gledaju filmovi u 4:3 na njemu? Video sam kod drugara da ima spljostenu sliku kad gleda obicne kanale. Interesuje me da li ima opciju da napravi da sece gornju i donju stranu i napravi on sam 16:9 ili...?

Odgovori:
Objavio: ddavid14
Datum objave: 06.Listopad/Oct.2008 u 12:59

Evo ovako,upravo sada razmišljam da odem kupit tv "LCD"ili"PLAZMU"!Sada me zanima vaše mišljenje šta bi bilo bolje uzet od ta dva,koje je bolje,di je bolja slika,neznam,možda nema nekakve velike razlike,neko kaže da je bolja"plazma"a neko veli za"lcd"da je bolji,u ćemu je razlika,jel netko od vas ima iskustva sa tim?evo ja sam malo gledo (nebi uzimo za nekakvu bolesnu cijenu taj tv,za nekih-3.500do4.000kn)!?meni je bitno da je slika ok(rezolucija,boje i tako to)da ima te ulaze za HDMI i neznam to bi bilo to!eto nešto ovako otprilike(nije pre velik ekran,tako 32"/82cm,mislim da je to dosta dovoljna velićina- http://www.svijet-medija.hr/Article.aspx?id=17640&sid=154 - http://www.svijet-medija.hr/Article.aspx?id=17640&sid=154  !eto zanima me vaše mišljenje!(mislim da je tema na dobrom mjestu,nisam htjeo otvarat novu)!

Objavio: bArCaFaN
Datum objave: 06.Listopad/Oct.2008 u 13:30
Ja imam Toshiba LCD HD Full i slika je brutalna, tako reci savrsena. E sad plazmu sam video samo kako izgleda u radnji, jer je niko koga ja znam nema i takodje je extra slika, ali sam cuo da ogranicen vek trajanja ili ti ne znam koliko sati rada pre isteka trajanja, dok LCD nema tako nesto. Mislim da je bolja i jeftinija varijanta uzeti LCD. Cisto da napomenem, HD Ready i HD Full su nebo i zemlja, a razlika je oko 100 do 200 eura.

-------------
deUs eSt hOMo

Datum objave: 06.Listopad/Oct.2008 u 13:54

Tako sam i ja ćuo da Plazma ima ogranićen vijek trajanja,znaći veliš da je taj HD Full bolja puno od HD Ready!ok dobro da i to znam!hvala!mislim da ću ipak pogledat za "LCD"tv!

Datum objave: 08.Listopad/Oct.2008 u 15:08
Evo ovako,kupio sam ovaj tv"LCD"- http://uk.lge.com/products/model/detail/lcdtv_32lg3000.jhtml - http://uk.lge.com/products/model/detail/lcdtv_32lg3000.jhtml  (nije "HD full" nego"HD Ready",dobro,nema veze,nisam sada neka totalna picajzla šta se tiće toga(nadam se da će i na ovom slika bit dovoljno dobra za gledanje),košta 3.500kn(akcija)!E da,imam sada i ovaj DVD Player- http://www.sony.hr/product/dvd-player/dvp-ns78h/tab/technicalspecs#tab - http://www.sony.hr/product/dvd-player/dvp-ns78h/tab/technicalspecs#tab  ,DVD Player ima HDMI ulaz("mkv"file ne reproducira pa moram prebacivat film u DVD format,jel tako?)i LCD TV ima 3xHDMI prikljućak,sad me zanima,kupim kabel i to skopćam(nemam kabel,sutra idem kupit),skino sam film"Pitch Black 2000 DVD5 720p HDDVD X264-PPQ"velićina 4.35GB,prebacio ga sa"ConvertXtoDvd 3"u DVD,i film se smanjio na nekih neznam 2. i nešto GB,e sada,neznam jesam li dobro napravio,šta ja moram napravit da bi npr.skino tako HD film od 4.50GB ili 7GB film,da ga ubacim u DVD Player i preko HDMI ga gledam na TV-u ali u HD rezoluciji ako je moguće(valjda je),jel ovaj šta sam prebacio (4.35GB dobio sam film od 2GB)mislim slika je fantastićna i bez tog HDMI kabela,on je sad tu izgubio i na slici i na zvuku(pošto sam ga prebacio u obićan DVD format),jel tako,mislim ja neznam zato pitam ako netko zna!?Eto ako netko zna šta najbolje da napravim i najjednostavnije a da mi DVD Player reproducira HD film(sa ćim i kako spržit taj HD film na DVD,a da ostane u HD formatu i da slika i zvuk ostanu isti,ako je moguće!?Hvala!!

Objavio: icemaher
Datum objave: 08.Listopad/Oct.2008 u 19:14
od sve ovo sto si napisao druze, ja bi ti preporucio da taj HD film gledas preko PC-a. znaci ako ima taj LCD tv prikljucak VGA ili DVI  povezi ga na graficku karticu ako ima 2 izlaza(ja tako radim) i zvuk povezi preko pc-ja na neki 5.1 surround i uzivaj. kod mene na graficku ima 2 DVI od kojih jedan koristim za lcd monitor a drugi za plazmu 42" i slika je nekako mnogo bolja na plazmi nego li na lcd monitor.. i bilo kakav rip(DVDSCR, R5, DVDRip, HD ili Bluray rip) da pustim slika je stvarno super

a to sto si iz 4.35 HD rip dobio DVD od 2gb, to je zato sto u convertx to dvd nisi postavio na Encoding quality = High Quality, Slow encoding.. ali tad mozda ce da te prevari convertx, kao mene sto je prevario i napravio mi dvd film od 4.9gb.. i cisto sumnjam da ces na dvd player gledati HD rezoluciju... da bar cita taj dvd player avi fajlove, pa da nekako konvertiras mkv u avi ili slicno, stvarno ne znam resenje.

-------------
https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME

Datum objave: 09.Listopad/Oct.2008 u 07:26
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

od sve ovo sto si napisao druze, ja bi ti preporucio da taj HD film gledas preko PC-a. znaci ako ima taj LCD tv prikljucak VGA ili DVI  povezi ga na graficku karticu ako ima 2 izlaza(ja tako radim) i zvuk povezi preko pc-ja na neki 5.1 surround i uzivaj. kod mene na graficku ima 2 DVI od kojih jedan koristim za lcd monitor a drugi za plazmu 42" i slika je nekako mnogo bolja na plazmi nego li na lcd monitor.. i bilo kakav rip(DVDSCR, R5, DVDRip, HD ili Bluray rip) da pustim slika je stvarno super

a to sto si iz 4.35 HD rip dobio DVD od 2gb, to je zato sto u convertx to dvd nisi postavio na Encoding quality = High Quality, Slow encoding.. ali tad mozda ce da te prevari convertx, kao mene sto je prevario i napravio mi dvd film od 4.9gb.. i cisto sumnjam da ces na dvd player gledati HD rezoluciju... da bar cita taj dvd player avi fajlove, pa da nekako konvertiras mkv u avi ili slicno, stvarno ne znam resenje.
E ovako,kao prvo hvala ti na objašnjenju,ja nisam znao da treba porihtat ovo u "ConvertXtoDvd 3"na High Quality,Slow encoding,budem to onda porihtao,ovo preko kompa nije loša ideja,možda to i napravim,ali baš bi htjeo probat preko tog DVD-a da vidim kako će to izgledat!A ovo za "avi"fajlove,pa DVD ih ćita bez problema,ćita ti sve divx-e koji su u avi fajlu,pa da probam onda prebacit u "avi" file i da ga pustim na DVD,al neznam onda dal da ga spržim(film) na onaj "Dual Layer" ili kako se već zove!?onda ga trebam konvertirat u "avi"file pa u "ConvertXtoDvd 3" prebacit u DVD format ili da ga sad ovakvog kakvog(mkv) ima od 4.5GB stavim u "ConvertXtoDvd 3" i porihtam u postavkama ovo šta si reko i spržim na "Dual Layer" DVD!?

Datum objave: 09.Listopad/Oct.2008 u 11:39
Evo samo da kažem da samo spojio taj HDMI kabel u DVD i u TV i ubacio ovaj "Pitch Black 2000 DVD5 720p HDDVD X264-PPQ"velićina 4.35GB(njega sam iz mkv prebacio preko ConvertXto DVD 3 u DVD),e sad neznam jel ostala slika i zvuk isti(kao original šta sam skino"mkv") pošto sam ga prebacivo na DVD i nije 4.35GB nego je ispalo nekih 2 i nešto GB,tv mi podržava -"Resolution: 1366 x768 ",barem tako piše!e sad ovako,ja gledam taj Planet tame preko tog kabla,neznam,meni nikad slika nije bila čišća,stvarno,ne da sam zadovoljan nego,neznam,meni je ovo odlićno!!Skino sam i "Black Hawk Down 720p.BluRay.DTS.X264-CtrlHD"

RUNTIME: 144 min
SIZE: DVD9
VIDEO CODEC: x264, 2pass, L4.1
FRAMERATE: 23.976 fps
BITRATE: Variable ~ 6343 Kbps
RESOLUTION: 1280x532
AUDIO: English DTS 5.1 1536 kbps
SUBTITLES: eng,cro,dan,fin,ger,dut,pol,slo,spa,srb,swe - [SRT]
SOURCE: 1080p Blu-ray MPEG2 LPCM 5.1
IMDB RATING: 7.6/10 (66,507 votes)
,prebacujem ga isto u DVD,narihto sam onako kako si ti reko"Encoding quality = High Quality, Slow encoding"i ne na DVD5 nego DVD9,i sad to lagano vrti,kupio sam "DVD+RDL(8.5gb)par komada i sad kad mi ga prebaci u DVD(znaći velićina bi trebala bit ista) stavit ću ga na taj "Duble Layer" dvd i probat na DVD playeru pa da vidim kako će bit,ja zadovoljan da bude i kao Planet tame snimka,kažem stvarno odlićna!kažem,jedino neznam jel film gubi na kvaliteti slike i zvuka kad ga prebacim u DVD!Eto toliko,pozdrav!!

Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 09.Listopad/Oct.2008 u 11:50
ne treba ti cak niti prebacivanje u razlicite formate ako imas lcd tv i dvd player (recimo pioneer dv 600)sa upscaillingom 720p ili 1080p. Dovoljan ti je obican divx koji je hd tv ili dvd rip, znaci za seriju samo 350 mb. Podesis na tvu i playeru isti upscailling slike i gledas. Toliko jednostavna i jeftinija opcija, a slika je nevjerojatna.

Datum objave: 09.Listopad/Oct.2008 u 12:17
Imam taj SONY,gore šta sam ga naveo,a na njemu piše 1080p UPSCALE,ali,hm,dobro sa divx ili dvd rip vjerujem da bi išlo to šta kažeš,budem probao,ali ova dva filma šta sam skino su "MKV"file,a mkv file mi nece DVD Player pokrenut,uopće ga ne prepozna!To je problem,zato ih prebacujem u DVD!

Objavio: icemaher
Datum objave: 09.Listopad/Oct.2008 u 14:14
druze, ako zna neko kako bi ti mogao taj mkv sa 720p rezoluciju, da prebacis u avi sa istu rezoluciju i zvuk, onda taj avi samo rezes u neru Data DVD i onda probaj na dvdplayer-u cim ti cita avi fajl. tad ces imati 720p avi i to je sigurno to sto zelis. inace convertxto dvd ne moze da ti uradi 720p dvd, moze samo 720x576 ili 720x480, vecu ne moze. zato ipak neko ako zna nek ti objasni kako da mkv prebacis u avi bez gubitka rezolucije slike i zvuka... inace Black Hawk Down 720p.BluRay.DTS.X264-CtrlHD imam taj rip, kvalitet je perfektan...

-------------
https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME

Datum objave: 09.Listopad/Oct.2008 u 19:07
Ja sam pretvarao iz mkv u avi izuzetno kvalitetno sa programom - Allok 3GP PSP MP4 iPod Video Converter.

Datum objave: 09.Listopad/Oct.2008 u 19:10
Možda bi mogao da prebacim sa programom"MKV To AVI With Subtitle",skino sam taj program,al neznam radit sa tim(ako ima di kakav tutorijal,dobro bi došao da porihtam postavke u njemu) i neznam dali je taj program ok za ovo šta meni treba,ako netko zna možda!!?Confused

Datum objave: 09.Listopad/Oct.2008 u 19:13
Originalno postovano od strane bubba ho-tep bubba ho-tep piše:

Ja sam pretvarao iz mkv u avi izuzetno kvalitetno sa programom - Allok 3GP PSP MP4 iPod Video Converter.
budem onda skino taj program pa da probam sa time,bilo bi odlićno da je to to,a ako veliš da si radio sa njim onda bi trebalo valjat!samo ako možeš objasnit dali treba dodatno šta porihtavat u tom programu(u postavkama) i ako ima kakav tutorijal,dobro bi došao!Hvala!

Datum objave: 09.Listopad/Oct.2008 u 20:01
Imaš dosta opcija vezanih uz kvalitetu slike, ostavi sve na najvišoj kvaliteti i ostavi rezoluciju slike istu, a titlove kasnije samo dodaš u folder kad pržiš na dvd i tako gledaš.

Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2010 u 15:13
Imam ovaj tv LG 32LG3000(već sam i gore nešto stavljao o tome):

Screen size (in.): 32

Display Type: LCD

HD Ready: Yes

Resolution :1366 x 768

Brightness (cd/m2): 500

Contrast Ratio: 15000:1

Colors Reproduction (R,G,B) Bit: 8

Life Span (hr): 60,000

-jućer sam spojio komp(iz grafićke) direktno u tv(sa RGB(DVI) kablom) i dobio sliku,i posebnim kablom za zvuk,iz kompa direktno u tv !znaći imam i sliku i zvuk to je ok!
Sad me zanima kako da porihtam rezoluciju(da bude najbolja moguča),kad gledam nekakav mkv film(bluray,hd itd...)!
Gledam pod Display properties(settings),prvi i drugi monitor(komp,tv) i pod (1) mi je 1024/768 pixels,a pod (2) je 640/480 pixels!
Kad oću porihtat da oba dva budu ista,na ovom drugom stavim istu ko i šta je na prvom(1024/768),stisnem apply i ponovo mi ju vrati na 640/480!?
Jel zna netko kako se rihta rezolucija slike kompa i tv da budu iste,jel se to uopće da,neznam,ne kužim se baš u to!?
Hvala!

-------------

Objavio: Coolrunner
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2010 u 15:55
Sustina je u tome da stavis da ti je samo TV u toj rezoluciji i da iskljucis prvi monitor, onaj od kompa.

Kod mene se sa jednog na drugi ili na parapleni rad prelazi komandom ctrl+f4, ne znam da li je tako svuda.

Objavio: Sentinel
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2010 u 15:57
ovisi koja je graficka u kompu...
na nvidijinim imas "clone" opciju, ili podesis izlaz jedan i dva kako ti pase...
skini si najnovije drivere za tvoju graficku i sve opcije su dostupne preko nvidia control centera

-------------
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se http://www.albinoblacksheep.com/flash/youare" rel="nofollow - OVDJE

Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2010 u 16:12
Jesam,kloniro (clone) sam komp sa tv-om,to sam napravio i dobio sliku sa kompa na tv,sve 5,spojio sam si zvuk i to štima!
Grafička je "NVIDIA GeForce 7950 GT"!
Al sad sam nešto napravio pod Display properties(pod settings),imam 1 i 2 (komp-tv) i sad sam pod display "2" stavio istu rezoluciju kao pod "1"(1024/768pixels) i dolje ispod sam ukljućio "Extend my windows desktop onto this monitor" i sad su mi iste rezolucije pod "1" i "2"!možda je to sad to,neznam!Confusedja se nadam da je!
--nevalalja ovo šta sam napravio("Extend my windows desktop onto this monitor"),dobio sam na tv samo sliku screensavera od kompa i to je to!

-------------

Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2010 u 16:56
Originalno postovano od strane ddavid14 ddavid14 piše:

Jesam,kloniro (clone) sam komp sa tv-om,to sam napravio i dobio sliku sa kompa na tv,sve 5,spojio sam si zvuk i to štima!
Grafička je "NVIDIA GeForce 7950 GT"!
Al sad sam nešto napravio pod Display properties(pod settings),imam 1 i 2 (komp-tv) i sad sam pod display "2" stavio istu rezoluciju kao pod "1"(1024/768pixels) i dolje ispod sam ukljućio "Extend my windows desktop onto this monitor" i sad su mi iste rezolucije pod "1" i "2"!možda je to sad to,neznam!Confusedja se nadam da je!
--nevalalja ovo šta sam napravio("Extend my windows desktop onto this monitor"),dobio sam na tv samo sliku screensavera od kompa i to je to!

E sad ga yebi...ConfusedSmile,neznam,kad sam dobio samo screensaver na tv-u,otišao sam ponovo na "clone",ponovo sam kloniro komp i tv i ok je,vratila mi se ista slika sa monitora,ali i ona rezolucija šta sam je prethodno porihtao ostala je ista i na "1" i na "2"(1024/768pixels)!
Znaći to je sad ok,ali ima mali problemćić,malo mi na tv-u kad pustim "mkv"film od 7.95gb,slika lagano preskaće(šteka)!
Ok su boje i zvuk,super slika izgleda,samo šta malo serka,lagano šteka,preskaće,e sad neznam kaj bi to moglo bit,možda je do grafičke,kabla(RGB) ili LCD- tv-a!?Smile
Al dobro,možda jednog dana skužim... 

-------------

Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2010 u 17:20
to sto preskace ti je do kompa...
stavi da se video dekodira na grafickoj ne na procesoru (media player classic) i mislim da bi trebalo biti ok

-------------
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se http://www.albinoblacksheep.com/flash/youare" rel="nofollow - OVDJE

Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2010 u 18:05
Originalno postovano od strane Sentinel Sentinel piše:

to sto preskace ti je do kompa...
stavi da se video dekodira na grafickoj ne na procesoru (media player classic) i mislim da bi trebalo biti ok
E da,još bi ja to i porihtao kad bi znao di se to rihta u MPK,taj player imam!
Pod opcijama sam gledao al nemogu pronać! 

-------------

Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2010 u 18:06
imas negdje upuststvo po forumu...
pretrazi

-------------

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk