audio format problem
Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=16897
Datum ispisa: 07.Lipanj/Jun.2026 u 22:28 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: audio format problem
Objavio: Saku
Tema: audio format problem
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2008 u 18:45
Skinuo sam neki film i kad ga idem pokrenut javlja se neki iritirajuci zvuk i neka poruka na ekranu nesto-Windows media player error code c00d11d2- i jos neka poruka da idem na neku stranicu itd. e sad jedino sto mi pada na pamet je nesto u vezi tog audio formata. Imam tonu filmova i kad kliknem desnim klikom na film-properties-summary uvijek mi pise pod audio format ili mpeg layer 3 ili AC-3 ACM codec.
Kod ovog filma mi pod audio format pise- microsoft ADPCM.
Sad pretpostavljam da je to neki audio codec i da ga ja mozda nemam u svom codec packu. Medutim s obzirom da je to neki sjebani codec ne vjerujem da ce mi linijski player uopce vrtit film kad ga sprzim. Je li moguce nekako prekompresirat na naku shemu taj microsoft ADPCM u mpeg layer 3 ili tako nesto.
|
Odgovori:
Objavio: darije
Datum objave: 21.Sijecanj/Jan.2008 u 01:01
Probaj prvo ovo: Control panel -> Sounds and audio devices. Idi na "sounds"
klikni na Save As i upiši neko ime. Uradi log off ili, još bolje
restartuj kompjuter i po restartu proveri da li je ta "šema" uključena.
Probaj sad da pustiš fajl.
Drugo:Microsoft ADPCM ti je default audio codec koji ide uz XP... no, događa se svašta, pa ajde probaj da ih reinstaliraš: 1. Start > Control Panel -> Add hardware, -> Next u Add Hardware Wizard. Klikni "Yes, I have already connected the hardware" -> Next.
2. Izaber Add a new hardware device -> Next. Označi "Install the hardware that I manually select from a list (Advanced)"-> Next.
3. Označi "Sound, video and game controllers" iz "Common hardware types" -> Next. Označi "(Standard system devices)" iz "Manufacturer" i klikni Have Disk...
4. Klikni Browse u Install From Disk i pronađi i otvori folder C:\Windows\System32 Pronađi mmdriver.inf file, selektuj ga i klikni na Open -> OK u Install From Disk. Ako se pojavi neko upozorenje klikni na "Continue Anyway".
5. U novom prozoru, na listi bi trebao sad da imaš Microsoft ADPCM Audio Codec i IMA ADPCM Audio Codec.
Instaliraćeš ih, jedan po jedan, tako da izaberi prvi i klikni Next.
Ovo će ti reinstalirati codec-e. Naravno za ovu "operaciju" će ti biti
potreban instalacioni CD. Ponovi "operaciju" za drugi codec.
Javi ako ti ovo ne reši problem, ali u tom slučaju TAČNO ispiši šta ti WMP ispisuje kao grešku.
|
|