Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Problem sa uTorrentom...

Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=15445
Datum ispisa: 08.Lipanj/Jun.2026 u 14:01
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Problem sa uTorrentom...
Objavio: Johhny Q
Tema: Problem sa uTorrentom...
Datum objave: 23.Listopad/Oct.2007 u 18:07
Ima li koja dobra dusica da mi pomogne, pre nego sto polupam ovo cudo i vratim se na moj dobri stari dial-up...
Elem... Zakacio sam ADSL, i u principu sve radi OK, osim sto mi je torrent katastrofalan... Naime, najpre mi je UL bio veci od DL, pa sam to nekako resio uz pomoc dr koksa, ali, jos uvek, i to ne znam kako da resim, u dnu imam mali trougao upozorenja, na kome pise ! i u prozorcicu "No incoming connections. Unless the icon turns green, it could indicate problem with your network configuration." Pokusao sam da odem na Portforwarding.com, i da tamo resim problem, ali mi tamo traze staticku IP adresu, a ja NEMAM STATICKU IP ADRESU!!!! Imam dinamicku... Sve u svemu, protok na torrentu mi je prosecno 1.4 kB/s... Speedtest.net mi je izmerio, inace, 459/49... Zna li neko sta da radim...?

-------------
Pametan covek trazi resenje, budala izgovor...

Odgovori:
Objavio: komunjara
Datum objave: 23.Listopad/Oct.2007 u 18:18
možda nema seedova... taj trokutić i meni zna biti uključen a downlaod piči ko lud

instaliraj azuerus ili kako se već zove

Datum objave: 23.Listopad/Oct.2007 u 18:21
Ma, ima seedova, nekada i po 20-30... Svejedno... rece mi koks da azureus vuce mnogo memorije, pa mi se bas ne da preterano...

-------------

Objavio: Guests
Datum objave: 23.Listopad/Oct.2007 u 18:48
Sto su svi ludi za uTorrentom? Uvek mi je izbacivao te trouglice upozorenja...
Sta fali BitLordu?

Objavio: Dngy
Datum objave: 23.Listopad/Oct.2007 u 19:02
E ovako komunjaro...
Trokutić dolje na dnu utorrenta ti baca zato što ti portovi nisu otvoreni...
Riješenje tog problema je vrlo jednostavno, moraš se priključiti na router (preko IP-a od routera) i onda odeš na ovu stranicu i lijepo slijediš upute za svoj router. Znači, odaberi svoj router, onda odaber aplikaciju (u ovom slučaju utorrent) i otvori portove, isto to napravi i s mulom, jer pretpostavljam da i preko nje skidaš...

Stranica je ova:
http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm - http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

Znači prvo odabereš ruoter, onda aplikaciju i skijediš upute za podešavanje..
Kad to središ, nakon nekoliko minuta bi ti se trebao pokazati zeleni krug sa kvačicom i znači da su portovi otvoreni.

BTW. ako ne želiš previše uploadati, ograniči si upload na 8kbps nikako ne manje, jer do 7 kbps ti je download proporcionalan s uploadom, znači 8kbps je prva slobodna brojka koja ne zahtjeva proporcionalan download, ili drugim rječima ne ograničava download. - makar ovo nije baš etično u današnjem svijetu flata

Objavio: komunjara
Datum objave: 23.Listopad/Oct.2007 u 19:36
ide i do 120 kilobajta u sekundi i kad mi javlja sve to

Datum objave: 23.Listopad/Oct.2007 u 19:59

Originalno postovano od strane Dngy Dngy piše:

E ovako komunjaro...
Trokutić dolje na dnu utorrenta ti baca zato što ti portovi nisu otvoreni...
Riješenje tog problema je vrlo jednostavno, moraš se priključiti na router (preko IP-a od routera) i onda odeš na ovu stranicu i lijepo slijediš upute za svoj router. Znači, odaberi svoj router, onda odaber aplikaciju (u ovom slučaju utorrent) i otvori portove, isto to napravi i s mulom, jer pretpostavljam da i preko nje skidaš...

Stranica je ova:
http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm - http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

Znači prvo odabereš ruoter, onda aplikaciju i skijediš upute za podešavanje..
Kad to središ, nakon nekoliko minuta bi ti se trebao pokazati zeleni krug sa kvačicom i znači da su portovi otvoreni.

BTW. ako ne želiš previše uploadati, ograniči si upload na 8kbps nikako ne manje, jer do 7 kbps ti je download proporcionalan s uploadom, znači 8kbps je prva slobodna brojka koja ne zahtjeva proporcionalan download, ili drugim rječima ne ograničava download. - makar ovo nije baš etično u današnjem svijetu flata

Sve sam to ja vec uradio, jedini je problem to sto se ono sa te stranice, ne slaze sa onim sto nudi moj router... Tako da mi to sa te stranice nista nije pomoglo... Upload mi je ogranicen na 8kbps, download mi je unlimited... Pa opet, trenutno mi je DL na 5.0 k, UL na 4.1... I ovom brzinom cu film da skinem za 6 dana i 16 sati... Mislim da bi brze islo sa dialup-om 56k...

-------------

Objavio: kosta zulu
Datum objave: 23.Listopad/Oct.2007 u 20:16
ja sam na azuerusu podesio upload 2kbps a download  neogranicen i skida mi prosecnom brzinom od 11-14 kb/s 

Datum objave: 23.Listopad/Oct.2007 u 20:25
Originalno postovano od strane Johhny Q Johhny Q piše:

Upload mi je ogranicen na 8kbps, download mi je unlimited... Pa opet, trenutno mi je DL na 5.0 k, UL na 4.1... I ovom brzinom cu film da skinem za 6 dana i 16 sati... Mislim da bi brze islo sa dialup-om 56k...

Uzmi BitLord. UL mi je ogranicen na 4, a DL mi je trenutno 47-51kb/s. Solidno.

Datum objave: 23.Listopad/Oct.2007 u 21:13
Originalno postovano od strane kosta zulu kosta zulu piše:

ja sam na azuerusu podesio upload 2kbps a download  neogranicen i skida mi prosecnom brzinom od 11-14 kb/s 

Pa napisao sam da ti je proporcionalan download s uploadom, mislim da je 1:5 ili 1:6, nisam ziher...znači na 4kbps uploada max download ti je 20 ili 24 kbps, tek kod Ul 8kbps je DL unlimited!

P.S. ovo pravilo ne vrijedi kod svih klijenata koliko ja znam, ali za utorrent sam siguran...(i emule isto)

Datum objave: 23.Listopad/Oct.2007 u 21:24
Originalno postovano od strane Johhny Q Johhny Q piše:

Sve sam to ja vec uradio, jedini je problem to sto se ono sa te stranice, ne slaze sa onim sto nudi moj router... Tako da mi to sa te stranice nista nije pomoglo... Upload mi je ogranicen na 8kbps, download mi je unlimited... Pa opet, trenutno mi je DL na 5.0 k, UL na 4.1... I ovom brzinom cu film da skinem za 6 dana i 16 sati... Mislim da bi brze islo sa dialup-om 56k...

A o kojem se routeru i modelu radi?

P.S. Kako ti radi s ostalim torrentima, nekim jaaako dobro seedanim?

Objavio: Rodman
Datum objave: 24.Listopad/Oct.2007 u 16:31
pa ja na uTorrentu, desni klik na torrent koje se skida pa properties, stavim upload rata maximim 1kbps a download na nula stoji ( neograniceno ) i download ide maximalno a upload 1. nema nikakvih ogranicenja.

Objavio: blackpearl
Datum objave: 24.Listopad/Oct.2007 u 17:33
ja isto imam adls i od torenta sam odustala, pokusavala sa sve zivo ali nece pa to ti je, uzmem da skidam neki noviji film DL jedva ide. Nasla sam druge nacine za skidanje i ne bunim se :D
a moguce da ti je problem i do provajdera

-------------

Objavio: dr koks
Datum objave: 24.Listopad/Oct.2007 u 17:50
Problem je do portova ,,, i kadase podesi port mora se u download programu iskljuciti UPnP opcija ,,, Ili se jednostavno na modemu ukljuci ENABLE na ovu opciju i ne mora se podesavati modem.
Ovo govorim sa ova sranje modem od Serekoma ,,, na boljim modemima tipa D-Link, Linksys itd se portovi podesavaju za tren ,,,

Objavio: Vladika
Datum objave: 24.Listopad/Oct.2007 u 22:20
Ja sam se pozdravio sa UTORRENTOM, presao sam na BITLORD, i prezadovoljan sam!

-------------
Vladika

Datum objave: 24.Listopad/Oct.2007 u 23:04
Originalno postovano od strane Vladika Vladika piše:

Ja sam se pozdravio sa UTORRENTOM, presao sam na BITLORD, i prezadovoljan sam!

To pricam od sinoc, ali niko ne prima k znanju LOL

Datum objave: 25.Listopad/Oct.2007 u 01:32
Originalno postovano od strane Vedder Vedder piše:

ja isto imam adls i od torenta sam odustala, pokusavala sa sve zivo ali nece pa to ti je, uzmem da skidam neki noviji film DL jedva ide. Nasla sam druge nacine za skidanje i ne bunim se :D
a moguce da ti je problem i do provajdera
A, koji su to drugi nacini, Perlo? Daj, podeli ih sa nama...

@BANDA SONORA: Instalirao sam, tuzan, i tog tvog lorda, ali ne govorimo istim jezikom... Nemam pojam sta 'oce od mene...

Na kraju smo, uz pomoc pajsera, cekica, kombinirki i krstastog srafcigera, Dr Koks i ja uspeli da ubedimo moj router da se ponasa kako dolikuje lepo vaspitanom routeru... I, PONOSNO JAVLJAM DA SAM SKINUO SVOJ PRVI FILM SA UTORRENTA... I IMAM JOS 6 NA SKIDANJU...Ouch

-------------

Objavio: blackpearl
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2007 u 09:57
RS + emule
SVE sto mi treba nadjem

-------------

Objavio: Dino
Datum objave: 15.Sijecanj/Jan.2008 u 20:06
LJudi zna li ko sta mi znaci ono na utorrentu  bandwith pa da stavim hoce li biti high normal ili low...Znaci sta je bandwith....Hvala....

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk