Live Free Or Die Hard - Za ili protiv
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Filmovi i serije
Opis foruma: Novosti, izvještaji sa box officea, zanimljivosti... Sve u vezi s filmovima i serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=14502
Datum ispisa: 29.Srpanj/Jul.2026 u 05:34 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Live Free Or Die Hard - Za ili protiv
Objavio: darije
Tema: Live Free Or Die Hard - Za ili protiv
Datum objave: 01.Kolovoz/Aug.2007 u 10:12
Live Free or Die Hard **/10
Ijao,
ovo je zabolelo. Ne znam šta više: da li sama radnja filma ili gluma
Brusa? On mi je jedan od omiljenih glumaca, baš iz razloga jer svakom
filmu da neki šmek... da izvojim "Poslednji skaut" ili predhodna tri
nastavka "Umri muški" ili... ali ovo, - strašno!!! Kao da ga je neko
bičovao da bi snimio film. Svaka čast režiji i efektima, odličnih
kadrova ima i uglova snimanja (mada ima i grešaka)...
Dr Koks piše:
''Live free or Die Hard'' - 10/10 - Film sam gledao u
bioskopu pre neke dve nedelje i bio mi je jaaako dobar. Pravi film da
se ide gledati u bioskopu. Radnja je super, nabijena akcijom, ali
amerikanci ne bi bili amerikanci kada ne bi preterali sa svom tom
akcijom pred kraj, sa onim skakanjem na avion itd. Sve u svemu, film je odlican i ima malo humora specificnog za Dzon Meklejna. Ko nije gledao, obavezno neka pogleda!
|
Joj bre Doktore, pa što 10????? Pa uporedi ga sa prva dva, pa čak i sa
trećim nastavkom. Nebo i zemlja!!!!! Doduše o ukusima ne treba
raspravljati, ali ....
mad_smile piše:
''Live free or Die Hard'' 9/10
2 sata lude zabave sve leti svi trce..... lol to volim |
Ne znam, izgleda da starim.... :lol:
|
Odgovori:
Objavio: mad_smile
Datum objave: 01.Kolovoz/Aug.2007 u 13:34
|
to su filmovi mozak na pašu......
to mi paše da mi mozak pase :)
|
Datum objave: 01.Kolovoz/Aug.2007 u 15:25
mad_smile piše:
to su filmovi mozak na pašu......
to mi paše da mi mozak pase :) |
Znam, ali ni prvi ni drugi a naročito treći deo nisu BAŠ takvi!!!
|
Datum objave: 01.Kolovoz/Aug.2007 u 15:35
|
a 1 dio je izasao kad sam imao 10 godina bio ludnica s 12 gledo drugi dio a s 17 3 dio sad sam starji pa mi pasu ovakvi zum zum akcija
bitno da znamo da on mora sjebat citav grad pobit sve negativce samo su ga dotijerali sa jacim efektima nego 1 2 3 jel tad nisu postajali takvi efekti
jel ti valja Crank meni do bola lik u 1h i 30 min nije stao ja trčo s njim po dnevnoj sobi i šutali se adrealinom 
|
Datum objave: 01.Kolovoz/Aug.2007 u 15:50
|
A čuj, CRANK je film (prvi i jedinu) koji je namerno takav napravljen i odličan je! Da se ovaj DIE HARD 4 zove nekako drugačije, ja bih rekao: OK, odličan motherfucker akcioni film, extra efekti.... ali sam u tom serijalu navikao da gledam smisleni akcioni film, a ne akciju tipa "udri me do zore, a posle ponovo". Samo iz tog razloga mi se ne sviđa...
|
Objavio: dr koks
Datum objave: 01.Kolovoz/Aug.2007 u 16:08
O ukusima ne vredi raspravljati. Inace retko idem u bioskop, ali ovaj sam odgledao sasvim slucajno i jako mi se svidela mesavina te akcije jurnjave itd. ,,, film je, iako ima dosta gresaka i preterivanja, PO MENI za 10!
|
Datum objave: 01.Kolovoz/Aug.2007 u 16:26
|
pa samo napocetku kad je lik skako s zgrade ja mislio Matrix....
umri muski 4 moderna verzija
darije jebes nostalgiju sad je sve modernije pa i pokreti ljudi vise ufilmovima ne skacemo isto ni ne trcimo ko u starim poslije Matrixa se sve promijenilo i meni ak nema Matrix akcije jebes film
|
Objavio: dejan-sl
Datum objave: 01.Kolovoz/Aug.2007 u 16:36
ja ga bas sad skidam....mada su meni prva 3 bila odlicna,predobri su.....po nekoliko sam ih puta gledao i nikad mi nisu bili dosadni
------------- HAJDUK zivi vjecno,Bog i nitko vise!!!!
|
Objavio: Blues-EXE
Datum objave: 04.Kolovoz/Aug.2007 u 02:45
joj ljudi akcija kao akcija, juce sam ga odgledao i mogu reci jako solidno, samo sto mi vise nismo navikli na klasicne akcijske filmove, nama sad treba ono nesto u cemu vidimo smisao, pa se mozda zbog toga nekome nece svidjeti, isto kao i sa supermanom, svi ocekujemo nesto spektakularno, a na kraju ispadne kao ono sto je vec vidjeno, samo sto smo mi tada bili mladji (u mom slucaju naivniji) pa nam se to cinilo "necim".
------------- Fission Maild
|
Datum objave: 04.Kolovoz/Aug.2007 u 03:04
hm, nisam ja baš bio mlad kad sam gledao 3. deo.... pa mi je vrlo OK. A baš sam prekjuče pogledao 1. deo. Ma ne može se meriti sa 4. Iz dve galaksije su!!!!!!
|
Objavio: superman78
Datum objave: 04.Kolovoz/Aug.2007 u 07:50
|
sva 4 djela su meni odlicni, prvi daleko najbolji a ostala 3 su mi podjednako dobri
|
Objavio: Mitric
Datum objave: 04.Kolovoz/Aug.2007 u 15:03
|
Pozdrav
Dr.Koks - O ukusima ne vredi raspravljati - tako je
Blues-EXE - ......samo sto smo mi tada bili mladji (u mom slucaju naivniji) pa nam se to cinilo "necim". - tako je
Koja je najmanja ocena za sva cetri filma
E JA TU OCENU DAJEM
|
Datum objave: 04.Kolovoz/Aug.2007 u 15:16
Hm, nećemo sad ulaziti u poređenja umetnički/kultni/... film i holivudsko smeće.... Pogledajmo objektivno i ne poredimo ga sa, recimo "Farewell, my concubine" (Johhny hvala još jednom, extra je film) koji sam poslednji pogledao, ili recimo "The Seventh seal", koji sam po deseti put pogledao pre par dana, nego na njega gledajmo kao na akcioni film "koji u sebi ima >>nešto<<"... E zato mislim da su prva tri odlična, a da je ovaj za trash!!!!
Siguran sam da će biti bar još jedan nastavak, pa bih baš voleo tada, kad svi pomalo zaborave ovaj (4.) deo da čujem mišljenje Brusa o 4. delu filma....
|
Objavio: Garfield
Datum objave: 05.Kolovoz/Aug.2007 u 18:51
|
darije slazem se s tobom da su prva 3 dobra, a cetvrti jos nisam gledao, ali puno ljudi kaze da je 4 jedan od boljih, sto potvrdjuje njegova zarada, ocjene gledaoca i td ... I na imdb.com ima 7,9 sto znaci da ljudi ipak gotive i 4 diol.Kad smo vec kod Bruce Wills-a po meni njegov najbolji film je Sin City.
------------- Desava se i najboljim
|
Datum objave: 05.Kolovoz/Aug.2007 u 19:25
Znam kolega, zaista sve mu ide u prilog, ali pogledaćeš ga, pa ćeš reći.... Ubeđen sam da je u pitanju stara slava....
...Sin City, ali meni je The Last Boy Scout, iako ne nešto poseban zbog priče, jedan od najboljih NJEGOVIH filmova... Imao ih je dosta dobrih, zaista... Lucky Number Slevin, Tears of the Sun, Hart's War, The Sixth Sense, The Jackal, Twelve Monkeys, Pulp Fiction, Color of the Night, Serijal prva tri Die Hard...
|
Objavio: Garfield
Datum objave: 05.Kolovoz/Aug.2007 u 20:38
|
Vidjet cemo.Naravno da ima.Ipak on je klasa, a sto se tice The Last Boy Scout i meni se svidja.
------------- Desava se i najboljim
|
Objavio: Semmy
Datum objave: 06.Kolovoz/Aug.2007 u 00:50
Meni je film OK,a o ukusima se slažem netreba raspravljati....Mada ima naivnih scena ima i humora i akcije tako da bi ga ja osobno ocjenio 8/10...
Pošto je pitanje bilo za ili protiv ja sam ZA
------------- Mr.D.j
|
Objavio: Johhny Q
Datum objave: 06.Kolovoz/Aug.2007 u 02:15
Ma, ne znam... Negde se vec pricalo o serijalima, i koji je, po vasem misljenju najbolji, ili nesto tome slicno... ja sam i tamo decidirano rekao da je to sve samo mlacenje prazne slame... Mislim, snime ljudi jedan film, i kraj price... Sve, ali SVE serijele koje sam gledao, treba zaboraviti posle prvog, eventualno drugog dela...Pogledajte samo LETHAL WEAPON, MAD MAX, o hororima da ne pricamo... Svaki sledeci je za po tri stepenika nize po kvalitetu... Tako da, sto rece darije, ja, da budem iskren, ne bih voleo da se pojavi DH5, jer ce to tek biti jadna propast... Ovaj mi je toliko bled, da sam sam sebe hteo da ujedem za guzicu sto sam sedeo 2 sata i gledao budalastine...
------------- Pametan covek trazi resenje, budala izgovor...
|
Objavio: Dr Dragan
Datum objave: 09.Kolovoz/Aug.2007 u 22:40
Mada sam film nabavio pre 10tak dana konacno nadjoh danas vreme da ga pogledam.
Ako je rec za ili protiv ja sam ZA.
U svakom slucaju film slabiji nego predhodni delovi,mozda malo vise akcije nego sto je po mom ukusu ali sve u svemu solidno te za razliku od Johhny-a dajem nesto vecu ocenu OCENA 8 / 10
-------------
|
Objavio: Seven Of Nine
Datum objave: 10.Kolovoz/Aug.2007 u 20:36
ZA
------------- Pioneer of Civil Rights
|
Objavio: Guests
Datum objave: 11.Kolovoz/Aug.2007 u 01:21
|
Kakvo je to pitanje? Nisam protiv nijednog filma, svaki ima ciljnu grupu. Ja volim drugu vrstu filmova ali sam pogledao ceo serijal. Prvi je najbolji.
Vise sam voleo Brusa dok je imao kosu... 
|
Datum objave: 11.Kolovoz/Aug.2007 u 21:27
|
Figurativno "za ili protiv" , slažem se da je bolje da sam napisao: "Da li vam se sviđa ili ne?"...
|
Objavio: Guests
Datum objave: 11.Kolovoz/Aug.2007 u 22:48
|
Ako je tako, naravno da mi se ne svidja 4. istrosio se kao i svi drugi treci i ini delovi. prvi je bio najbolji . i ja sam bio klinac onda. i lakse mi se bilo dopasti nego sad. sad sam kriticniji a film je kudikamo tanji...
|
Objavio: Bebinjo
Datum objave: 14.Kolovoz/Aug.2007 u 02:10
pogledao upravo,ja sam za,zašto? pa zato jer je to umri muški,i kako
god bio pretjeran s akcijom.. i efektima na kojima mogu dati ocjenu
10,samo je 1 John McClane-legenda Bruce Willis,fenomenalna gluma.
-------------
|
Objavio: kumarkbs
Datum objave: 19.Kolovoz/Aug.2007 u 20:44
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 25.Kolovoz/Aug.2007 u 13:56
Meni je film extra,ja mu dajem cistku desetku,pogotvo sto je prica extra,nikakvih zamerki nemam,bas sam ostao odusevljen,nisam mislo da ce biti ovako dobar,ali eto prevario sam se.
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
|
Objavio: frm1
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2007 u 22:59
Meni je film sasvim dobar. Naravno, nema neki kvalitet gledano u odnosu na celu filmsku scenu, ali je Die hard film koji je ciljno sniman sa namerom da ima gomilu akcije, stalnu jurnjavu, da mlate McClane sve vreme ali da ih on pobije sve... i sve ostalo sto se ocekuje od nastavka upravo takvog serijala. Tu se ne moze, i ne treba, ocekivati neka narocita prica, ili romantika ili poenta. Sto se mene tice, film je ispunio ocekivanje da bude nastavak prethodnih delova. U tom kontekstu, ocena 9/10. Glavna zamerka je nedostatak onog pravog yippi kay yey. Tj. ugurali su nekako, ali lose, u drugacijem smislu. Ono sto bitno razlikuje Die hard 1 i 4 je skoro 20god. Bruce je 20 godina stariji, MacClane takodje, a i mi. I verovatno najbitnije, okruzenje u kojem se radnja odvija je 20god starije. To nije onaj svet u kojem se desavala radnja prvog pa i drugog i treceg filma, vec jedan dosta drugaciji. sve to doprinosi da ipak nije moguce napraviti potpuno dosledan nastavak. Smatrajte ovo moderni(zovani)m nastavkom Umiranja muski :)
Huh, nisam planirao ovoliko da pisem...
|
|