|
Ne znam da li ste èuli ali planiraju raditi film u Forgotten Realms svijetu i to premi 5 knjiga koje opisuju VREMENA NEVOLJA iliti TIME OF TROUBLES kada su Bogovi hodali zemljom ili u FR-u TORILOM prve 3 knjige govore o Bogovima na zemlji i o 4 smrtnika i njihovoh prijatelja koji žele vratiti TABLETS OF FATE kako bi vratili Bogove na njihova mjesta.Bogove je zbacio OVERSEER AO ili Bog Bogova.Tijekom prve 3 knjige pogibaju Bogovi BHAAL,BANE,MYRKUL I MYSTRA njih zamijenjuju smrtnici CYRIC (zamijenjuje Bhaala,Banea i Myrkula) kao Bog patnje oèaja bolesti svaðe umorstva smrti i mrtvih; i MIDNIGHT kao Božica magije iz poštšvanja prema staroj Božici uzima njeno ime MYSTRA 3.smrtnik ADON postaje cleric MYSTRE nakon što je za vrijeme vremena nevolja izgubio svoju vjeru u Božicu ljepote SUNE FIREIHAR 4.smrtnik KELEMVOR umire na kraju 3. knjige al kolko sam shvatio AO ga vraæa iz mrtvih u 4. knjizi i postavlja kao Boga al ne znam kojeg jer nisam još proèito 4. i 5. knjigu.Uglavnom ja jedva èekam film jer su knjige fenomenalne shvatio sam da æe sveukupno biti 3 filma po 3 sata (nešto kao LOTR) 1.knjigu i pola 2. strpat æe u jedan film U drugi film æe stavit drugu polovicu 3. knjige i 3. a u treæi film stavit æe 4. i 5. knjigu
Ako vas zanimaju knjige a volite FR svijet proèitajte ovaj serijal.Serijal je prvo zamišljen kao skup od 3 knjige sa radnjom iz prve 3 knjig bez 4. i 5. uopæe tak je i napisao Richard Awlinson ali su onda prepravili i dodali još 2 knjige
1.knjiga SHADOWDALE R.Awlinson ili Scott Ciencin
2.knjiga TANTRAS R.Awlinson ili S.Ciencin
3.knjiga WATERDEEP R.Awlinson ili Troy Denning
4.knjiga PRINCE OF LIES James Lowder
5.knjiga CRUCIBLE:TRIAL OF CYRIC THE MAD T.Denning
E još samo da kažem damo je prva knjiga prevedena na hrv.ostale su a eng. možete ih nabaviti u Algoritmu i Land of Magic.
------------- I am what I am nothing more and nothing less,but still with knowledge of that, I am more than u'll ever be!
|