Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Vista

Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=12872
Datum ispisa: 08.Lipanj/Jun.2026 u 09:32
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Vista
Objavio: Johhny Q
Tema: Vista
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2007 u 00:33
Narode, zanima me da li je neko vec isprobao Vistu,  i kakvi su prvi utisci...? Ja je imam, ali mi se ne da da je stavim na masinu, jer mi posle treba 3-4 dana da sve vratim na svoje mesto, ako je Vista neki krs... Dakle, voleo bih da mi neko kaze kako mu se cini, i je li zadovoljan...

-------------
Pametan covek trazi resenje, budala izgovor...

Odgovori:
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2007 u 00:39
Teško da je krš,jer sam video kako izgleda,ali nisam ništa dirao,ali ti treba dobra mašina,da bi išla glat.
Drug ima 2gb memorije, i ide ok,treba oko 1,5gb rama da radi solidno sa 1gb se jako vuče,a sa manje da i ne spominjen.

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Objavio: komunjara
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2007 u 00:46
a sa 256 :D

kakva je s piratskim DVDovima i divxima :D

Objavio: AcaNDr
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2007 u 01:01
Pa šljaka dobro,ako misliš da li ima problema sa reprodukciom?

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2007 u 01:45
ma sta ja znam cuo sam
da nece htjeti piratske videosnimke pustati
:(

Objavio: blackpearl
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2007 u 02:04
bill stavio zastitu na vistu protiv piraterije

-------------

Objavio: Dino1111
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2007 u 02:20

Vistu su puno najavljivali i govorili, hvalili a na kraju nije baš ono što se očekivalo a i treba puno memorije

-------------
Don't drink & drive, take joint and fly
http://www.travian.com.hr/?uc=hr1_16421 - Travian
http://bux.to/?r=dino11111 - Kliknite

Objavio: Dngy
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2007 u 10:43
a imate po internetu recenzija viste koliko hoćete, samo malo proguglat...a sa 256, pa čak i 512 rama se nikako nemojte upuštat u tu avanturu instaliranja viste! A što se samih dojmova tiće, ja sam dobio utisak da su jako dobri, čak i bolji nego što sam očekivao.... Google rulz

Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2007 u 19:47
Ma, nije problem naci recenzije, samo su me zanimali utisci... Drugo je kad recenziju pise neko ko je za to placen, a sasvim drugaciji su utisci korisnika... To mi je vaznije...

-------------

Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2007 u 21:17
Pa onda nađi recenziju na nekom forumu (a na to sam i mislio kad sam napisao ovo iznad), jer za to nije nitko plačen i to su čisti utisci korisnika...i dalje Google rulz....a mislim da sam i vidio neke recenzije na forum.hr i pcexpert-u...potraži malo, ako te zanima, sigurno ćeš naći

Objavio: Vladika
Datum objave: 11.Ožujak/Mar.2007 u 23:47
Na drugim forumima je pljuju ko nikad. Gotovo svi (kazem gotovo ima i par pozitivnih utisaka) su vrlo nezadovoljni koliko jaka masina treba za vistu. Ima problema sa instalaciom programa (gotovo sve starije (od 2005 pa na dole) ne radi uopste ili ne radi kako treba. Ovi sto igraju igrice, kukaju da taj dfamozni direct X 10 pravi vise stete nego koristi... Ima jos puno toga, tako da cu cekati dok ne izadje service pack 1 za vistu krajem godine!!!

-------------
Vladika

Objavio: darije
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2007 u 00:04
E baš tako, uopšte se ne osvrećem na Vistu, bar dok ne preleži SVE dečje bolesti, ....znači za najmanje godinu dana je neću instalirati.

-------------

Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2007 u 07:29
ha čuj, malo je nezahvalno (ako imalo držiš do sebe), ne instalirati vistu i vidjeti o čemu se radi, malo ju proučiti i jednostavno steći neki SVOJ dojam i sud....daleko od toga da bi trebao totalno preći na vistu i raditi u njoj, ali mislim da su vlastiti sudovi i dojmovi najbitniji, a recenzije samo smjernice koje bi ti mogle pokazati kuda da gledaš...što se prelaska tiće, kako darije kaže, kad preboli sve dječje bolesti, tek onda bi se moglo razgovarati o totalnoj promjeni OS-a...No u svakom pogledu i nedvojbeno je vista puuuuuno bolja od XP-a u doba kad je XP izašao na tržište... Sjetimo se svih bugova, nekompatibilnosti i problema koje nam je XP znao prouzrokovat prije izlaska SP1 i u konačnici SP2, nakon čega je postao najbolji OS današnjice...mislim da vista po mnogočemu ima jako dobre temelje da ipak neke bolesti nikad i ne doživi....a ako ste očekivali novi OS pokretati s 512 rama ili raditi u njemu isto tako ugodno kao u XP-u s istom "minimalnom" konfiguracijom od 512 rama, onda, po mojem mišljenju, ste bili malo smješni, jer sada u vrijeme kada je 1 gb memorije, postao standard a sve više ljudi i ima više od toga (u vrijeme kada je 1gb memorije 500 kuna), bilo je neozbiljno očekivat da će novi os, s svim novitetima i staritetima, trošiti iste resurse kao XP...no 100 ljudi - 100 očekivanja.....svi ćemo za 2 godine pričati kako je vista najbolji OS današnjice...no neke stvari se ponavljaju, opet naglašavam - sjetimo se XP-a

Objavio: Vladika
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2007 u 12:05
Ma normalno da ce to biti napredak u odnosu na XP, ali k'o sto darije kaze, te "decije bolesti" se moraju "odlezati". Tako da se ne bih nervirao, i trpeo kojekakve hirove novog OS-a, sacekacu da se sredi. A za to vreme imam mogucnost na par mesta gde su ga vec instalirali da"proverim" sve te price. Jedno je sigurno. Moj omiljeni program, i program od koga mi zavisi posao, pod VISTOM NECE DA RADIIIIIIII !!!!!!! A da rec je o programu PAINTER 9!!!

-------------
Vladika

Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2007 u 15:15
Upravo sam instalirao Vistu, kao drugi OS... Zadrzao sam XP, sto se kaze, "za zlu ne trebalo"... Imam plocu Intel D865GBF, i Celeron 2.53GHz, i 512 MB DDR, i radi, bez nekih vecih problema... Doduse, nemam drajvere za sound i za modem, ali cu ih naci i videti kako i to ide... Jos nista od programa nisam probao ispod Viste, ali zasad nije ni spora, niti negde zapinje... A UI je osvezavajuci, i dopada mi se... Sve u svemu, sto bi rekli, ostavicu je jedno vreme kao drugi OS, dok ne vidimo sta sve ne valja, a verujem da cu brzo preci potpuno na nju...

-------------

Objavio: the ring 2
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2007 u 20:28
meni na visti ne rade piratski filmovi,  drajveri za grafičku i igre mi stekaju. Imam Pentiuma 4 na 2.4 ghz  gigu rama i Radeon 9600 pro. Ja za sada nebi mjenjao XP-a.

Objavio: Zlatkohead
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2007 u 20:43
Meni je Vista ružna, jedino što ima dobar izgled (ovakav crni) jest Windows Media Player 11 (koji piči i na xp-u, a to svi znamo). A ovo Aero mi je sasvim bljezgarija, oni koji te 'šminkerske pizdarije' vole, neka slodobno izvole...

:)

P.S. Firefox 3 je isto krš, barem po izgledu.

Ja sam si jednostavno stavio na XP jedan uglancani izgled i više od toga mi ne treba :)

-------------
http://imageshack.us -

Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2007 u 21:19
Za sada zlatko, za sada....za koji mjesec ćeš i ti preći na vistu i sve to će ti postat normalno, sva ta "šminka" jer (da se opet vratim u prošlost) tako je bilo i onih koji su zazirali od XP-a i njegovog zaobljenog i profinjenog izgleda i bili zagriženi zagovornivi 98-ice, a sada im je XP "zakon"...čekaj malo da vrijeme učini svoje, malo je prerano za davanje sudova...pa tek je nedavno vista predstavljena.

Datum objave: 13.Ožujak/Mar.2007 u 01:49
Hm... dngy, u pravu si... ja sam poceo sa Windows for Workgroup 3.11 (ne znam da li se ko ovde seca toga...) Tu se podignes iz DOS-a (ne znam da li se ko ovde seca DOS-a...), pa u komandnoj liniji kucas "WIN", i otvori ti se nesto sto je u to vreme izgledalo kao cudo: mozes da radis nekoliko stvari u isto vreme!!! Meni je, kad se pojavio Windows 95, bilo jako tesko da se naviknem, i sve, ali... Eto... To, od 95-ice, do XP, mislim, sve je jedna filozofija, i jedan princip, mislim da je sada razlika izmedju Viste i XP, kao nekada izmedju 95-ice i 3.11... Kvalitativna. Mada, mozda sam preuranio, kazem, ovo je prvi utisak, jos nisam dublje zaronio, ali verujem da cemo narednih dana vise pricati o ovome... Uglavnom, Vista fercera i sa 512 MB DDR... Toliko da znate...

-------------

Datum objave: 13.Ožujak/Mar.2007 u 08:16
Ja sam si baš nedavno kupio još jednu pločicu od gigabajta (sad kad je jeftino), tako da sad imam 3 gige, više nego dovoljno za ugodan radu visti, ali pošto sad veliki siticaroš, moram si kupiti još jedan disk, jer ionako nemam dovoljno prostora za još jednu particiju, a i treba mi još prostora, tako da ću tek za koji tjedan instalirati ovu finalnu verziju viste (pre realase sa prožvakao davno)...a kako kaže Johhny, još ćemo puno pričati o tome narednih dana...

Datum objave: 13.Ožujak/Mar.2007 u 18:13
ako se ja sjećam win 3.11 značili to da sam star :D

hehe to su bila vremena

Objavio: blackpearl
Datum objave: 13.Ožujak/Mar.2007 u 18:35
ufff prestar si

heheh i ja se secam

-------------

Datum objave: 13.Ožujak/Mar.2007 u 22:57
Da, ja sam poceo jos sa DOS-om... kad sam se prvi put odusevio prozorima, jedan stariji kolega programer mi kaze da je to za decu... Kaze, najvise volim komandnu liniju... Jer, dok kucas, imas vremena da razmislis sta si otkucao... I sve dok ne udaris ENTER, ne mozes da pogresis... Prilicno logicno razmisljanje, ali, zamislite sada rad u DOS-u...

-------------

Datum objave: 13.Ožujak/Mar.2007 u 23:02
those were the days....

-------------

Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2007 u 01:07
Kad se samo setim... Moj prvi susret sa CorelDRAW!!! Verzija 2.1 Covece, jednim potezom misa nacrtas krug!!! kakvo cudo!!!

-------------

Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2007 u 01:45
eh ja se korela od šestice sjećam

Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2007 u 11:20
Pa eto, moje prve verzije su te... PhotoShop 2.5... Word Perfect 4 (to je posle prodato Corelu...) AutoCAD 2.62... Jbt, star sam kao Tutankamon...

-------------

Objavio: sipa
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2007 u 20:10
A čirajter?
To je bio program
radio sam 5 godina na 286 za koji sam dao preko 2500 dm
a sad svako moze da radi, sto i nije gust
i programiranje je lakse, a i corel odkada se pojavila xara, tj corel xara
eh, kad se samo setim Altamire....:))))

Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2007 u 21:24
DOS je bio zakon! i dalje jest :)

p.s. neću ja na Vistu skoro, mjesec dana, moš mislit :)

-------------

Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2007 u 21:25
ako se u Visti može promijenit crni style, onda ću je instalirati, jer mi je taj crni tako ružan da boli... a pogotovo bratu, koji uvijek mi promijeni style, pa ne bi dugo Vista izdržala...

-------------

Objavio: sipa
Datum objave: 15.Ožujak/Mar.2007 u 05:18
slusaj Nepominji ovdje politiku, vec samo operativni sistem.
Dos je operativni sistem

Datum objave: 15.Ožujak/Mar.2007 u 13:07
DOS znaci Disc Operated System, i sve se pise velikim slovima... To sto su neki krali ideje od Bila Gejtsa, je sasvim drugi par opanaka, to nije moja greska...WinkWink A osim toga, ja citam Politiku jos od 1975.... I sto da je ne pominjem? To su najbolje dnevne novine koje postoje kod nas...

-------------

Datum objave: 15.Ožujak/Mar.2007 u 16:40
"Politika" rulz!!!!!!!!!!!!!!
A DOS je pluskvamperfekt : i jedan i drugi, mada više ovaj drugi....

-------------

Objavio: Dino1111
Datum objave: 15.Ožujak/Mar.2007 u 21:41
Originalno postovano od strane Zlatkohead Zlatkohead piše:

DOS je bio zakon! i dalje jest :)

p.s. neću ja na Vistu skoro, mjesec dana, moš mislit :)

U pravu si zlatkohead

-------------
Don't drink & drive, take joint and fly
http://www.travian.com.hr/?uc=hr1_16421 - Travian
http://bux.to/?r=dino11111 - Kliknite

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk