Pomoć-Problem grafička??
Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Hardware
Opis foruma: Sve vezano uz hardware pronađite ili pitajte na ovom forumu. Ne znate što i gdje kupiti? Pitajte i diskutirajte na ovom forumu.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=12745
Datum ispisa: 21.Srpanj/Jul.2026 u 23:59 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Pomoć-Problem grafička??
Objavio: pnimfa
Tema: Pomoć-Problem grafička??
Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2007 u 23:03
|
Nedavno sam promijenio grafičku jer mi je stara prošla i od
onda imam
jedan problem.Grafička je Powercolor Ati 9600Pro 256 mb.Desi mi se da
mi se nekad monitor jednostavno ugasi sam od sebe u toku rada,kao da
nema signala.a kompjutor radi?Također kad komp stavim u standby i hoću
ga vratiti,komp mi se upali,a monitor ništa.Mislio sam da su možda
driveri u pitanju,pa sam instalirao najnovije,ali opet ništa.Ljudi
pomagajte!! Grafička je spojena sa lcd-om preko vga konektora.
|
Odgovori:
Objavio: darije
Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2007 u 23:14
Ne otvaraj istu temu na dva različita podforuma!
Nisam sad baš neki expert za hardware, ali mislim da ti ovo nema blage veza sa grafičkom, već, u težem slučaju sa samim monitorom, a u lakšem sa kablom koji ti spaja kompjuter i monitor.PROVERI KABL!!!!!! (Nisi naveo da li monitor potpuno gubi struju ili ne?) (Takođe, za svaki slučaj, proveri kuler na grafičkoj)
-------------
|
Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2007 u 23:32
|
Sorry za istu poruku.Monitor se ugasi u standbay mode i onda se ne može vratiti osim ako se ne resetira računalo.Mislim da nije monitor nego možda kabel ili vga konektor na novoj grafičkoj?A sve je normalno radilo i kabel i monitor dok ju nisam promjenio.Ne kužim zašto misliš da je možda kuler??
|
Objavio: Johhny Q
Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2007 u 23:35
Pa, mozda ti se pregreva graficka, pa nece da odreaguje... Meni se desava slicno... Posto mi uglavnom comp radi po celu noc i dan, nekada, kad mi je potreban reset (posle neke instalacije ili slicno), comp se restartuje, ali monitor nece da odreaguje... ostavim ga 10-ak minuta da se graficka (bar mislim da je ona...) ohladi, i kresnem... I fercera...
------------- Pametan covek trazi resenje, budala izgovor...
|
Objavio: darije
Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2007 u 23:46
pnimfa piše:
nego moĹľda kabel ili vga konektor na novoj grafiÄŤkoj? |
Proveri!
pnimfa piše:
Ne kužim zašto misliš da je možda kuler??
|
Jednom mom drugaru se slično događalo (stim što se njemu restartovao i komp zbog toga), pa mi je zato palo na pamet to. Proveri, ništa te ne košta!
-------------
|
Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2007 u 00:45
da,samo je ova grafička stara tjedan dana.vidjet ću možda je kuler.a ako ne vratiti ću je.a koliko su ovi u servisu ažurni dobit ću komp nazad za 2 tjedna
|
Objavio: Dino1111
Datum objave: 03.Ožujak/Mar.2007 u 21:39
Možda je stvar u Windowsima to se i meni dešavalo ali mi se monitor sam upali
------------- Don't drink & drive, take joint and fly
http://www.travian.com.hr/?uc=hr1_16421 - Travian
http://bux.to/?r=dino11111 - Kliknite
|
Objavio: denis-pugy
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2007 u 18:34
|
stvar ti je u napajanju.....to se i meni desilo sve mi radi..neonke...colleri... sve...a monitor ne....samo je crna slika....i onda sam kupio drugo napajanje...(raptox) i sada sve radi...
|
Objavio: Dngy
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2007 u 22:30
ovo s napajanjem nema smisla, jer ako monitor, tj grafička, jer monitor nema veze s napajanjem, radi u windowsima, a poslije standby-a ne radi, onda napajanje nije...no nije isključeno. Nego, provjeri sve oko grafičke, temperature i pokreni npr 3Dmark, ako sve prođe u redu, grafička je isključena, onda je monitor.. E sada, da si rekao da ti se monitor ne pali posumnjao bih u pozadinsko osvjetljanje odnosno ispravljaš, konverter ili kako god hoćeš, jer on zna često odlazit na lcd-ovima, no kod tebe povremeno ne radi, a to je malo sumnjivo, no provjeri kad ti se ugasi monitor dali ima slike, stavi na jako svjetlo da vidiš, jer ako pozadisnko osvjetljenje ne radi slika se i dalje prikazuje, ali ju ti ne vidiš jer nije obasjana... Provjeri, pa javi. Ali u ovom tvom slučaju je 90% ili grafička ili monitor, no ne bi ja isključio ni napajanje, pa daj navedi koje napajanje imaš i koja ti je konfiguracija.
|
|