Firefox 3
Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=11824
Datum ispisa: 07.Lipanj/Jun.2026 u 22:20 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Firefox 3
Objavio: Dngy
Tema: Firefox 3
Datum objave: 17.Prosinac/Dec.2006 u 18:49
Mozilla je predstavila novu verziju svog Internet preglednika. – Firefox 3 (Gran Paradiso) Alpha 1. Ova verzija dostupna je za download, ali ne za javnu uporabu, već samo za testiranje. Dodaci za Firefox 2 možda neće raditi na ovoj verziji, a za krajnje korisnike, Firefox 2 je i dalje službeno zadnja verzija ovog preglednika. Finalna inačica Firefox 3 preglednika očekuje se u proljeće 2007. godine. Očekuju se mnoga poboljšanja u odnosu na prethodnu verziju, a bitno je da neće raditi pod starijim verzijama Windowsa i Mac OS-a.
Izvor: it.monitor.hr
Jedva čekam trojku, mislim, dvojka mi je super i fakat je najbolju pretraživač. ako tim putem nastave s poboljšanjima, trojka bi mogla konkurenciju (ie7) ostaviti daleko iza leđa...
|
Odgovori:
Datum objave: 17.Prosinac/Dec.2006 u 18:51
i nadam se da ovo "neće raditi pod starijim verzijama Windowsa" znaći da neće raditi pod 9x windowsima jer bi bilo suludo zanemariti xp-jce
|
Objavio: Vladika
Datum objave: 17.Prosinac/Dec.2006 u 19:40
Ma naravno da nece biti problema za XP. Prvenstveno se misli na 98, ME.
------------- Vladika
|
Objavio: administrator
Datum objave: 17.Prosinac/Dec.2006 u 19:50
Ja koristim IE7 i moram reci da je jako slican ff, vise mi se svidjao IE 6.Svidjaju mi se tabovi koji su odavno u ff a jos prije u slim browseru ili tako nesto
------------- ******************* Srdačan pozdrav Nikola : mailto:nikola@titlovi.net" rel="nofollow - nikola@titlovi.net Psi laju a karavan prolazi !!!
|
Datum objave: 17.Prosinac/Dec.2006 u 20:52
IE7 je jako dobro sređen i za razliku od predhodnika jako je napredovao, a koliko sam informiran izašao je i prvi sigurnosni update za IE7 iliti patch (kako god), tako da je očito da će sigurno ostati u igri kao jedan od najboljih pretraživača, što je misrosoftu sigurno i bio cilj. Ja sam jaaako dugo radio u IE-u (6-tici) i tek nedavno prešao na firefox, poslije čega se ne bih vračao na IE jer sam se nekako vezao (makar je to kad je o softwareu riječ jako glupo), a IE7 je po meni ipak na neki način "pojam" za povratak iz pepela...
|
Datum objave: 17.Prosinac/Dec.2006 u 20:58
Kako sam redovit na windows updateu moram priznati da nisam vidio kriticne zakrpe za 7 icu.
Dngy piše:
IE7 je jako dobro sređen i za razliku od predhodnika jako je napredovao, a koliko sam informiran izašao je i prvi sigurnosni update za IE7 iliti patch (kako god), tako da je očito da će sigurno ostati u igri kao jedan od najboljih pretraživača, što je misrosoftu sigurno i bio cilj. Ja sam jaaako dugo radio u IE-u (6-tici) i tek nedavno prešao na firefox, poslije čega se ne bih vračao na IE jer sam se nekako vezao (makar je to kad je o softwareu riječ jako glupo), a IE7 je po meni ipak na neki način "pojam" za povratak iz pepela... |
|
Datum objave: 17.Prosinac/Dec.2006 u 21:31
Da, u pravu si, nije to sigurnosna zakrpa, već poboljšava rad preglednika.
Ma nisam provjeravao, pa sam mislio da je sigurnosna, ali u pravu si!
Sad sam malo pogledao o čemu se radi pa da podjelim...
http://www.download.hr/index.php?action=news&show=446 piše:
Jedna od novosti na IE7, u odnosu na starije
preglednike, jest uvođenje tzv. filtra za phishing, dodatka koji
provjerava stranice otvorene u pregledniku s bazom web odredišta
stvorenih u cilju prijevare posjetioca. Međutim, javio se problem
trošenja resursa pri toj provjeri, ako stranica koju je korisnik
posjetio ima puno okvira ili je otvoreno više stranica s okvirima u
kratkom vremenu. IE7 bi prilikom pregleda svakog okvira provjeravao
nanovo cijelu stranicu. Opterećenost procesora u takvim situacijama bi
smetala normalnom funkcioniranju računala. Stoga je Microsoft izdao
zakrpu koja ispravlja taj propust.
|
sorry na krivoj informaciji...
|
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2006 u 14:23
Tek se pojavio Firefox 2,a već najavljuju 3 deo.Mora da nisu zadovoljni sa 2,čim izbacuju novi Firefox.
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
|
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2006 u 22:10
|
Ja više mislim da je to popračeno pojavom Viste, pa ujedno žele poboljšati staru verziju i integrirati novu s Vistom, makar će to sigurno biti odvojene instalacije za Vistu i XP tj 2k
|
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2006 u 22:23
Jedva cekam da Vista bude dostupna obicnim smrtnicima u trgovinama.
Vjerojatno cu kampirati ispred nekog od zastupnika Microsofta kao sto neki za Playstation
Dngy piše:
Ja više mislim da je to popračeno pojavom Viste, pa ujedno žele poboljšati staru verziju i integrirati novu s Vistom, makar će to sigurno biti odvojene instalacije za Vistu i XP tj 2k
|
|
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2006 u 22:24
i ju ću kampirat ako mi daju 300 e da je kupim
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
|
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2006 u 22:31
Mozda dobijes privjesak za kljuceve kao ja za XP. Ne ili sam to dobio za Sql Server 2005
AcaN piše:
i ju ću kampirat ako mi daju 300 e da je kupim |
|
Objavio: darije
Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2006 u 00:07
administrator piše:
Jedva cekam da Vista bude dostupna obicnim smrtnicima u trgovinama.
Vjerojatno cu kampirati ispred nekog od zastupnika Microsofta kao sto neki za Playstation |
Hoćeš da mi, kad instaliraš Vistu, daš disk na 20 minuta. Da pogledam kakav omot ima...   
-------------
|
Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2006 u 00:12
meni na 10 minuta da vidim da li ožuljan dvd
- Armin van Buuren
|
Objavio: darije
Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2006 u 00:19
Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2006 u 07:30
|
Ma upregnut torrent i skinut finalnu verziju....čemu da mi obični smrtnici kupujemo original...
|
|