Najgledaniji filmovi u Srbiji (22.01.2026.)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na članke
Opis foruma: Komentari na objavljene članke i blogove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=107829
Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 08:58 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Najgledaniji filmovi u Srbiji (22.01.2026.)
Objavio: beogradski
Tema: Najgledaniji filmovi u Srbiji (22.01.2026.)
Datum objave: 22.Sijecanj/Jan.2026 u 17:23
|
5, 6 i 8 ce najmanje dobiti sansu kod mene a nadam se da ce moci da se i odgledaju
|
Odgovori:
Objavio: puppet_master
Datum objave: 22.Sijecanj/Jan.2026 u 17:43
Ovde mi je pre interesantno to što su na listi aktuelnih najgledanijih, ladno tri domaća filma. Obično se na godišnjem nivou mogu lako nabrojati, dok ovoga puta imamo tri filma istovremeno u bioskopima. Uslovno rečeno kao konkurenciju jedni drugima. Možda i ne jer su suviše različiti međusobno, no eto makar govore o moguće tome da se, ukoliko to nije slučajnost, ipak pojačava tempo domaće kinematografije. U mom slučaju, ne mogu lagati, ne zanima me niti jedan od ta tri, tek konstatujem da se radi više nego što sam mislio da je slučaj.
|
Objavio: beogradski
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2026 u 14:33
|
Ja kad su ex yu projekti most the time zaobilazim ali Yugo Florida cu gledati jer je u pitanju ozbil;jan film drama dok Hajduk u Beogradu ili Povratak Zikine Dinastije bi bilo uvreda za moj ukus. Poodavno ovi ex yu prostori imaju problema napraviti ozbiljan film ili seriju ili mini seriju sve je to ili nekakva komika ili tema politika ili tema rat ili kriminal kao da ne znaju van ovoga sto sam napisao da naprave nesto drugacije. Da se ne ponavljam ali hocu ) Na primer filmovi kao Dogodilo se na danasnji dan ili Specijalno vaspitanje ili kad su serije u pitanju Sivi Dom ili recimo Zaboravljeni. To su bili projekti sa porukama i nije se bezalo od realnosti i sovijalnog problema sve su to socijalne drama a danas se snimaju nekakvi nerealni projekti gde skoro svaki lik ima za privatnog psihijatra ili deci daju za uzinu 200 eura kao da su rekli 2 dinara a spominju 2000 eura ili 20 000 eura kao da su rekli 'kikiriki'' a realnost je da prosecni Srbin, Hrvat, Bosanac ili nebitno ko prezivljava a prosecni Danac ili Belgijanac ili Holandjanin zivi. Znaci mi na ovim prostorima uglavnom prezivljavamo dok se u normalnim zemljama zivi. I prosecan stariji gospodin iz Danske ili Belgije ili Holandije ide na fudbal;ske utakmice dok kod nas Domovi Zdravlja su prepuni i to ljudi dolaze i sto treba i sto ne treba. A oneoukosti i da ne pricam. Kakav smo kao narod zato nam i imponuju nekakvi pevaci ili pevaljke ili primitivni projekti cija je produkcija i gluma ispod svakog proseka.. Ovde su na zalost glumci poceli da ''tezgarew'' i da ne ulkoze u uloge upravoi jer vladaju pevaci i pevaljke mi smo zemlja pevaca onih narodnjaka, na zalost. Ali tako je kako je
|
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2026 u 18:55
To oko filmova sa nekakvim porukama nije baš nešto što bi meni nedostajalo. Hajde da se otvore kakva pitanja i teme uopšte, normalna stvar, no baš sama poruka mi može biti problematična kao pristup.
Bliže mi je ono od John Forda 😂 "Ako hoćete poruku, idite u poštu, ja pravim vesterne" 😌
|
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2026 u 19:35
Hajduk u Beogradu, usput, ne bi bio uvreda mojem ukusu kako ti to iznad reče, ipak je to štivo za decu, lektira, prodao sam ih prilično dok sam trgovao knjigama, nije to prosto za naš uzrast, nije uvredljiv 😂
Ruku na srce, to se pojavilo onda kada sam imao 10 god, bio bi tada za uzrast odgovarajući ali sam čitao sasvim druge romane (tada se ne sećam da je uopšte još bio ušao u školsku lektiru), od Karl Maya i Salgarija, preko Nindže i Miko Lustbadera za koje su me pa baš gledali belo jer tobože nisu za moje godine a meni pa bilo super, pa Sienkieviča i Teri Bruksa (Mač od Šanare, jeste u tom delu serijala, na početku, bio puka kopija Gospodara prstenova ali mi je bilo mnogo pitkije i lepše od Tolkina), te Ćopića i Nastasijevića (Gvapo), pa sam Hajduka prosto propustio, nemam naravno išta protiv, ne znam naknadno da li bi mi odgovarao, samo ne mislim da je tu išta eto uvredljivo za ičiji ukus, šta znam.
|
Objavio: IgaBiva
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2026 u 20:01
|
E, jeste "Mač od Šanare" i meni knjiga tad mnogo više prijala nego "Gospodar". Sad ima i serija, gledao dve-tri epizode, nije mi se učinilo loše. Ipak, to je tinejdžerska serija, pa napustio...
|
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2026 u 20:43
Tolkina sam pročitao iz bukvalno negde četvrtog-petog pokušaja 😂 Tj Gospodara prstenova preciznije, dok mi je Hobit bio daleko bliži i bolji, konkretniji, pitkiji, njemu nisam zamerao naivnost, nije pokušavao da bude nešto tobože drugo a da se pretvorio u davež živi kao onamo. Takav utisak nema doduše veze sa Jacksonovom trilogijom, ostaju mi jači, upečatljiviji i originalniji filmovi negoli mi je to ikada bila Tolkinova proza. U fantasy književnosti ćeš naći svakojake maštovite ludorije, stil, pravac, dok među filmovima teško šta žanrovsko može imati onaj naboj i filmsko iskustvo kakvi pršte iz tih filmova. (za razliku od eto Hobit filmova sa kojima sam se mrcvario do besvesti i dan danas ne znam da li sam ih sve uopšte završio 🤣)
|
Objavio: Mizi
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2026 u 22:56
|
Ni Tolkin, ni Tolstoj, samo Turgenjev, prvih sedam romana.
|
|