Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

A Knight of the Seven Kingdoms (2026)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na serije
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na serije
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=107817
Datum ispisa: 18.Srpanj/Jul.2026 u 16:51
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: A Knight of the Seven Kingdoms (2026)
Objavio: Mizi
Tema: A Knight of the Seven Kingdoms (2026)
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2026 u 18:39
Dokle višeeeeeee???????? Spinofovi, prikwelovi, Marvelovi vs Kralj vs Martin vs Spilberg vs Scorseze, mozak će da mi iscuri kroz uši, oči, nozdrve. 
I nos.
Pustite nas više bre sa Gvozdeni Prestoli, pa šta je bilo nekad, pa kako se desilo, pa zbog čega se desilo, ko je koga rodio, 
ko je koga ubio i samoubio, ko se svađa, ko ubicu porađa, ko se tepa, ko koga u krevetu cepa, aman dokle????????????

Dokle će da nas kinje više Netfliksovi, HaBeOvi, Aplovi, Mulu, Zulu, Ktulu, striming servisi,
a cene skaču ljudi, stigao mi račun za struju kao da sam vlasnik studija u Svetojšumi.

AngryCry

Odgovori:
Objavio: IgaBiva
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2026 u 11:53
Fenomenološki zanimljivo - odmah na početku prve epizode vidimo eksplicitno glavnog lika kako kenja u prirodi i govance mu ispada u rafalu!!! To je umetnost, valjda... Inače, izgleda da je serija neka vrsta sprdačine, ali čemu uopšte takav početak???

Objavio: Gremlin_
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2026 u 12:18
Lekcija iz istorije. Kako se nekad kenjalo.

Objavio: puppet_master
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2026 u 17:30
Kao kada se konj lorda Tywina Lannistera posrao kada je ovaj pobednički u oklopu dokasao u palatu. Da bi, možda, pokazali da viteštvo nisu samo uglačani sjajni oklopi, velelepni skupi mačevi, dvorac, duel, nego se i njihovi konji mogu rado posrati u sred palate. Ili eto, i bogati plaču, i vitezovi serunjaju.
Ne znam šta je za koga već sve umetnost, ali to sa govnima i vitezovima jeste nešto što govori o tom svetu viteštva 🤣 Ogoljava ga, čini ih ljudima (well, ili konjima)

Leone nije mislio mnogo na umetnost kada je snimao od alkohola otečene kauboje, spržene od sunca, znojave i ulepljene, sa muvama koje im lete po licu, krezube i mrzovoljne, nego mu je bilo more biti interesantno da ih prikaže eto baš tako, za razliku od predstave o kaubojima iz klasičnih westerna. Njemu bi se možda svideo konj koji je opoganio palatu ili vitez, heroj doba, koji mora između svojih avantura i spustiti govance niz kamen (kako već, nisam gledao epku)

Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2026 u 18:55
Originalno postovano od strane IgaBiva IgaBiva piše:

Fenomenološki zanimljivo - odmah na početku prve epizode vidimo eksplicitno glavnog lika kako kenja u prirodi i govance mu ispada u rafalu!!! To je umetnost, valjda... Inače, izgleda da je serija neka vrsta sprdačine, ali čemu uopšte takav početak???

Neki Radašinov čukundeda.....

LOL

Objavio: klass
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2026 u 23:29
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

...sa muvama koje im lete po licu...
Pre neki dan gledam Dzeremaju Dzonsona, i negde na pola filma setim se legendarne scene sa muvom iz Bilo jednom...dok cekaju voz i Harmoniku. Naravno, odmah prekidam gledanje, pustam Bilo jednom, 4-5 puta vracam tu scenu sa muvom i ne mogu da prestanem da se smejem. Genijalno!!! 

Datum objave: 21.Sijecanj/Jan.2026 u 04:02
Leone je nenadmašan 👍 a Once Upon a time in the west je čista kinematografija, ultimativni western, pride i ujed filmske nostalgije. Svi ti divni ljudi kojih više nema, svako ponaosob ikona filma.

Doduše i Jeremiah Johnson je savršeni film eto baš za ove hladne, zimske dane. Nikako da napravim sebi kakav maraton filmova Robert Redforda od kako smo ga izgubili a taj bi film definitivno bio jedan od onih na tom kao odabranom repertoaru.

Objavio: draganmirovic99
Datum objave: 21.Sijecanj/Jan.2026 u 15:37
puppet_master, pakao sta ti pricas, Druze odluci se sta ces reci, Ne pametuj toliko.

Datum objave: 21.Sijecanj/Jan.2026 u 16:59
Svašta, a baš nemam ikakvih dilema oko onoga što pišem i to radim vrlo namerno, šta se imam dodatno odlučivati 🤣 Zamisli tek kako je meni kada čitam forum, koliko su mi često naopake i predaleke tuđe misli, zato i pišem svoje, tome i služi forum. Da li su motivi za ovu ili onu scenu ovakvi ili onakvi, mi to svakako ne možemo znati, jedino što i možemo je reći šta mislimo da je po sredi, da li je pakao, well, otkud znam, meni nije, naprotiv, zabavno mi je a svakom svoje.

Objavio: ar8c
Datum objave: 22.Sijecanj/Jan.2026 u 14:04
Originalno postovano od strane IgaBiva IgaBiva piše:

ROFL
Pa umetnička forma, ne razume to svako! Šokirati gledaoca po svaku cenu i samo je to bitnoWink
Inače jasno je da se maksimalno mamuza jedna ideja i priča koja je postala popularna. Do koje mere još to može da ide, iskreno nemam pojma, ali znam da ja ovo ni u ludilu neću krenuti da gledam.

Objavio: svetozar-gluscevic
Datum objave: 25.Sijecanj/Jan.2026 u 15:08
Epizoda traje neto,nekih 35-6 minuta,ako odbijemo proseravanja tipa: "luda žurka u šatoru",i "gledanje u zvezde,izađe,nepunih 20 minuta.Nedovoljno,po meni.Sama serija,odnosno glumci i atmosfera prilično verno prate samu knjigu koja ima tri priče,ali ovim tempom,trebaće bar 10 sezona da obuhvati radnju.

Objavio: Heryshaf
Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2026 u 14:32
Prva epizoda a i serija verovatno, ostaće upamćena po uvodnoj sceni dijareje. To najbolje govori o kvalitetu ovoga proizvoda. Maloumno ponasanje i gluma glavnog viteza, ostalih likova, očajni scenario i umorna atmosfera. Ne sećam se kada sam gledao nešto ovako loše.

Objavio: kjovo
Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2026 u 15:17
Meni ovo deluje kao zajebancija i poprilicno mi bilo zabavno ,cak stavise mnogo mi bolje od prethodnog spinofa iliti telenovele sa zmajevima. Nije ovo uopste lose ko zeli nesto iz ovog sveta a da nije premracno,prekomplikovano ko je kome otac ,majka sestra ,da ne budem jos grublji. E sad ono na pocetku jbm ga moglo je i bez toga ali sta da se radi

Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2026 u 19:24
Na sprdnju i zajebanciju uzimaju novce, sramota!

Wacko

Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2026 u 21:40
Kaži im Mizi, dok se mi mučimo doći do, gorkog i krvavog, po snegu, kiši i užarenom suncu, hleba, dabome, oni se zajeba'ju. Di je sada ona bakuta iz Tesne kože da rekne za pušenje krdže i glođanje kostiju, ej živote, šta se sve radi po belome svetu.

Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2026 u 21:46
Sta fali sprdnji I zajebanciji

Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2026 u 21:51
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Kaži im Mizi, dok se mi mučimo doći do, gorkog i krvavog, po snegu, kiši i užarenom suncu, hleba, dabome, oni se zajeba'ju. Di je sada ona bakuta iz Tesne kože da rekne za pušenje krdže i glođanje kostiju, ej živote, šta se sve radi po belome svetu.

Stednja i testamentSmile, a mogu  i terapije za pritisak i reumuWink

Objavio: The Witcher
Datum objave: 07.Veljaca/Feb.2026 u 17:44
Nije Game of Thrones ali gledljivo je. Čitao sam novelu i mnogo su je realnije preskijali nego Game.

Objavio: andrya
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2026 u 09:47
Ovaj novi format od 30-35 minuta je pravljen zbog novih generacija, koje nemaju strpljenja?

Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2026 u 10:31
Mislim da je obrnuto, uopšte nije do toga koliko strpljenja ima neko sa 13,14,15 god, već do toga kako da studiji razvuku priče koje u sebi nemaju potrebnu minutažu za više meseci prikazivanja. Tome danas gde god se okrenem imam uvrh glave 8 do 10 epizoda po sezoni i još je bezmalo uvek primetno da je tim pričama i to previše, sve može stati u svega par epki.
Dodaj tome produkcijski zahtevnije, skuplje po epizodi serije pa je još i jasnije da im ponegde ne odgvora format od 55 min, nema šanse tek onda da razvuku priču onoliko koliko im je potrebno.

Meni je bliže kada je trajanje epizode tu oko sat vremena, no ujedno prekidam već posle par epizoda ogromnu većinu serija koje pokušavam gledati, jer mi prosto oduzimaju dragoceno vreme razvlačeći se. Džabe im 60 min ako je presipanje iz šupljeg u prazno. Valja imati materijala za tu minutažu.

Objavio: peksijan
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2026 u 17:34
Najbolje nesto sto se pojavilo u zadnjih par godina. Doduse, nije tesko biti najbolji pored svih splacina koje se snimaju u zadnje vreme. HBO pokazuje da i dalje ima najjacu produkciju u unoverzumu. Prve 2 epizode malo sporije, a onda ludilo. Cekamo finale.

Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2026 u 18:41
Originalno postovano od strane peksijan peksijan piše:

Najbolje nesto sto se pojavilo u zadnjih par godina. Doduse, nije tesko biti najbolji pored svih splacina koje se snimaju u zadnje vreme. HBO pokazuje da i dalje ima najjacu produkciju u unoverzumu. Prve 2 epizode malo sporije, a onda ludilo. Cekamo finale.

Još jedan lakrdijaš!
LOL

Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2026 u 12:38
Mizi se glupira, ne obraćaj pažnju 😂

Jeste interesantna, uzbudljiva, produkcijski sjajno potkovana serija, kao i što je istina da je HBO neprikosnoven, upravo je on svojevremeno izmenio na bolje savremenu televiziju, postavio izrazito visoke standarde, otvorio je vrata za mnoge potom, kvalitetom privukao one najbolje glumce koji ranije ni u ludilu ne bi prihvatili rad za tv.

Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2026 u 14:04
I mene je bas pozitivno serija iznenadila,znaci nema ko je koga,ciji sam ja sin,ko mi sestra a ko brat,znaci nije fantazi telenovela ko ove dve prethodne. Bas osvezenje ,i gluma je odlicna iako vecinu glumaca maltene prvi put vidim,imali su par ispada na pocetku i to ne razumem sta im je trebalo ali i pored toga odlicno

Objavio: peksijan
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2026 u 11:52
Pogledah i finale. Kao celina, sezona mi je i vise nego odlicna. Mislim da ljude odbija to sto su navikli na zmajeve, borbe i ludilo. Ovo je prica za sebe, i iskljucivo je treba posmatrati na taj nacin. A prica svakako ostavlja prostora za sve nabrojano.
Nejasan mi je ovaj koncept od 30'. Mozda gresim, ali kao jedini logican razlog mi stoje finansije. Pustena je mini sezona od 6 epizoda, da se ispipa puls gledalaca, moguce da ce sada tresnuti ozbiljniju lovubi odraditi sezonu od 10 epizoda sa epizodama koje traju regularno 45-55'. Premda HBO retko menja nesto sto je zapoceo.
Sve u svemu, jedva cekam nastavak.
P.S. Koliko je kraj bio predvidiv. To mi je jedina zamerka, previse naivno.

Objavio: Mineralac
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2026 u 16:58
Serija je super dobra! Ali ovo 6 epizoda po 30 minuta to mi je onako malo. To je 180 minuta . Trebali su to kao film pustiit.

Objavio: klass
Datum objave: 24.Veljaca/Feb.2026 u 10:11
Uh, prve tri i po epizode totalno razvlacenje i prazna prica. Ima nesto desavanja u cetvrtoj i petoj, sesta ponovo prazna, i to je cela sezona. Sve je moglo da stane u jedan film od sat i po, ili je moglo da posluzi kao uvod u ozbiljnije epizode. Ocigledno je snimano da bi se zgrnulo malo para, jer sa ovim formatom od pola sata, i sa ovakvom pricom, nije vredno gledanja. Ocena 3. 

Inace, HBO me je bas neprijatno iznenadio sa stolicanjem na pocetku prve epizode, kao i sa prikazivanjem patke Dzon Holmsa na pocetku druge. Ispod svakog nivoa. A oni su kao ozbiljna svetska mreza. 

Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2026 u 00:46
Falilo je vise akcije.. previse price a tako malo akcije.. kvalitetna serija ali ista stvar kao sa Game of Thrones.. previse razvlace radnju bez akcije.. skoro da je nije bilo.. tek ponesto. Preporuke svakako! Pogledajte, ne slusajte druge ovo je samo moje misljenje. Nekome ce se dopasti jos vise, razliciti su ukusi.

Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2026 u 00:49
Ne nije, knjiga ima samo 4 stranice koliko sam upucen, sto se tice glavnog lika. Bice i druga sezona to je potvrdjeno.. 

Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2026 u 00:52
Originalno postovano od strane andrya andrya piše:

Ovaj novi format od 30-35 minuta je pravljen zbog novih generacija, koje nemaju strpljenja?
Odnosio se komentar ispod.. na ovo. Smile

Objavio: dragan-rozic
Datum objave: 09.Lipanj/Jun.2026 u 20:57
Originalno postovano od strane Mizi Mizi piše:

Dokle višeeeeeee???????? Spinofovi, prikwelovi, Marvelovi vs Kralj vs Martin vs Spilberg vs Scorseze, mozak će da mi iscuri kroz uši, oči, nozdrve. 
I nos.
Pustite nas više bre sa Gvozdeni Prestoli, pa šta je bilo nekad, pa kako se desilo, pa zbog čega se desilo, ko je koga rodio, 
ko je koga ubio i samoubio, ko se svađa, ko ubicu porađa, ko se tepa, ko koga u krevetu cepa, aman dokle????????????

Dokle će da nas kinje više Netfliksovi, HaBeOvi, Aplovi, Mulu, Zulu, Ktulu, striming servisi,
a cene skaču ljudi, stigao mi račun za struju kao da sam vlasnik studija u Svetojšumi.

AngryCry

Pa tko vas tjera da gledate? Pustite nas koji postujemo ovaj svijet, ovaj materijal...

Datum objave: 09.Lipanj/Jun.2026 u 21:00
Oj Dragane Dragane, jarani smo mi,
ne daj jednoj knjigi da nas zavadi!

Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 09.Lipanj/Jun.2026 u 22:22

Pustite nas više bre sa Gvozdeni Prestoli,

Ko te drži zatočenog u Gvozdeni Prestoli ? Smile

Objavio: DJIKENCE
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2026 u 21:10
Ja ću se na početku zahvaliti ekstremnom! članu Miziju jer se od njegovih komentara iskidam od smeha (mada vidim da ih ne doživljavaju baš svi na isti način, ali....sve je, na kraju krajeva, stvar perspektive, a i može se prepoznati stil članova koji redovno komentarišu, tako da je sve to ok). Drugo, zahvaljujem se svim članovima na komentarima jer mi to uvek pomaže da odlučim da li ću neki film/seriju gledati ili ne, a i podsete me na neke davne i zaboravljene bisere koje vredi ponovo odgledati, tipa opusa Roberta Redforda koje je pomenuo Klass itd. Što se tiče "Viteza..." o kome pričamo, moji utisci su sledeći: proporučujem budućim gledaocima da seriju odgledaju u jednom cugu, ukoliko, poput moje malenkosti, imaju kondiciju za filmove koji traju 3+ sata, jer ovo je taman toliko. Serija ima spori ritam koji meni ne smeta, uživanje je gledati prelepe predele Severne Irske (piše da je tamo snimana). Priča jeste u Martinovom stilu: on zaista ume da iznenadi gledaoca (mislim na vrhunac na kraju 3. epizode i zaplet u četvrtoj), i dalje ubija svoje najbolje likove, i dalje zgražava gledaoce nepotrebnim i trivijalnim scenama golotinje (mnogo prethodnih komentara na tu temu) itd. Međutim, ovde nema onolike svireposti i grozomora kao u Kući zmajeva ili GoT, nema bespoštednih borbi za presto i krvi do kolena, ovo je priča o jednom običnom momku koji će na surov način, uz pomoć svog malog neodoljivog štitonoše, otkriti pravo značenje reči vitez (uz opet Martinovu omiljenu poruku da svaka vrlina mora da se plati). Ako su autori želeli da opipaju puls publike, mislim da se puls dobro pokazao jer je obnovljena za 2. sezonu, to se i moglo zaključiti na osnovu toga kako je osmišljen kraj, pa ćemo videti šta će dalje smišljati. Mislim da su uloge sasvim solidno podeljene i da su glumci dobro odradili svoj deo posla, glavni lik meni nije neuverljiv, on je jednostavno tako zamišljen karakter - dobroćudni grmalj sa dušom viteza. Na kraju, mislim da je teško proceniti da li će vam se serija dopasti ili ne ako je ne pogledate, a u tom slučaju zamislite da niste gledali slavne prethodnice i pristupite joj kao potpuno nezavisnoj priči što, uostalom, i jeste. Možda vas iznenadi, mene jeste, jer mi se smučila onolika doza pa...zla, ne znam kako drugačije da definišem priču iz Kuće zmaja. Ne kažem da je remek delo, daleeeko od toga, ali je meni baš legla ovog popodneva kao jedna zabavna viteška priča.

Objavio: DJIKENCE
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2026 u 21:20
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Pustite nas više bre sa Gvozdeni Prestoli,

Ko te drži zatočenog u Gvozdeni Prestoli ? Smile

Znači peti put bacim pogled na komentar i ne mogu prestati da se smejem, živi bili ljudi 100 godina 

Datum objave: 30.Lipanj/Jun.2026 u 06:39
E napokon je neko rekao pravu definiciju Game of thrones I Kuce zmajeva ,"doza zla ",zato se I meni smucilo sve to pored zapleta gde su svi braca I sestre ili neki rod. Zato mi se I svideo A knight..Koji je ipak optimisticniji I vedrije stivo.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk