Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Greenland 2: Migration (2026)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=107815
Datum ispisa: 03.Srpanj/Jul.2026 u 08:15
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Greenland 2: Migration (2026)
Objavio: beogradski
Tema: Greenland 2: Migration (2026)
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2026 u 17:08
Bicu opet kratak ) Gledacu

Odgovori:
Objavio: papy
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2026 u 08:58
"oaza sigurnosti s dolinama punim sveća". Sveća? Stvarno? Uf, moram to videti.

Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2026 u 09:03
A tek taj Batlerov intenzivan pogled. Kao da se sprema vratiti par hiljada godina unazad da pokaže Iran... pardon, Perzijancima čija majka crnu vunu prede.

Objavio: Mizi
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2026 u 10:10
Tko osvaja Grenland?

Objavio: puppet_master
Datum objave: 20.Sijecanj/Jan.2026 u 19:47
Tja, dok se oni sete nastavka, ja više blagog pojma nemam šta se sve, kako i zašto dešavalo u prvom filmu 😟

Objavio: Nerko75
Datum objave: 22.Sijecanj/Jan.2026 u 17:00
Jel ima Trump bar u cameo?

Datum objave: 22.Sijecanj/Jan.2026 u 17:28
Zanimljivo je značenje imenica trump i tramp - dobričina i skitnica.

Datum objave: 22.Sijecanj/Jan.2026 u 17:56
U mom slučaju, preslatko mi je da koristim reč Trampet 😂

Ne verujem da u filmu ima kakvih pošalica na tu temu, ionako je rađen pre aktuelnosti, no bitnije od toga, mislim da je čak i ovakav, zatucan Hollywood, shvatio da je kontraproduktivan sa tim ruganjem i žalopojkama, samo čine suprotno od namere, obično najgori likovi mudruju o oh tako zlom trampetu, produbljuju krizu i čine da mi se još i više ogadi njihovo gledište. Šta je potrebno npr Bobby De Niru da izigrava sa 80 godina naprasno kakvog aktivistu i peni gde god stigne o politici, dok kroz filmove šmira i mesečari, grozni su mi postali. Samo mi još fali da po postapokaliptičnim filmovima furaju jeftini humor i prodaju mi neke svoje dnevnopolitičke stavove, najmanje o društvu jer su jednostrani ionako, neka i satire inače, dokle god ogoli nakaznost svih uključenih, u suprotnom je samo propaganda jedne strane (iste medalje).

Objavio: laser5
Datum objave: 29.Sijecanj/Jan.2026 u 00:30
Moglo je daleko bolje.

Objavio: ar8c
Datum objave: 29.Sijecanj/Jan.2026 u 08:54
Pročitah recenziju, odgledah i film. Iga je bio prilično blag i korektan, malo je zašećerio i upakovao u oblandu realno prilično lošu priču. Samim tim i krajnje bespotreban nastavak. Odavno nisam naišao na toliko glupu i nelogičnu priču, kao da je scenario pisalo neko krajnje nekompetentno (da se blago izrazim!) ljudsko biće ili savršeno rudimentarna AI potpisana od strane čoveka. Želim da verujem da je ovo drugo u pitanju jer je poražavajuće ukoliko ovo smišlja stručni scenarista.

Ovo je klasičan primerak "style over substance", gde je svaki kadar osmišljen da podiže tenziju i drži gledaoce napetim, a koliko sama priča ima smisla, to je u ovom filmu bilo savršeno nebitno. Zbog toga u svakom segmentu porodicu sačekuje savršeno natempirana katastrofa koja ih nepogrešivo pogađa tačno tamo gde se zateknu, što je potpuno naivno i usiljeno.

Originalni film je imao svoje slabosti, meni kao ljubitelju žanra je nešto iznad proseka (ocena 6 na primer), ali ima neku smislenu i logičnu nit i priču. Nastavku teško mogu dati više od dvojke na skali do deset, što je izrazito slabo. Osim nekoliko solidno odrađenih scena ništa mi ovde ne pije vodu, pa posledično ni gluma nakon što se već kreira toliko slaba i šuplja priča. Imam utisak da se na momente želelo kreirati ambijent sličan u čuvenom The Road iz 2009 (iako tematski drugačije), ali ta dva ostvarenja ne da ne mogu u istu rečenicu, nego ni u isti univerzum!

Iskreno se nadam da nastavaka više neće biti, a finiš ovog nesrećnog dela sugeriše da ga ne bi ni trebalo biti. Zaista slabo i jedino dobro i pozitivno u viđenom jesu standardno sjajni titlovi pri čemu prevodiocima treba zahvaliti na ipak uzaludnom trudu!

Objavio: Gremlin_
Datum objave: 29.Sijecanj/Jan.2026 u 09:41
Meni je skroz simpatičan film. Ili ne treba da bude simpatičan? Uzbudljiv?

Objavio: Dakson
Datum objave: 29.Sijecanj/Jan.2026 u 15:04
Kao obožavatelj filmova katastrofe, koji je odgledao čak i "2012", moram da priznam da sam gledanje ovog filma morao da prekinem posle dvadesetak minuta. Razlog tome su najviše statisti, koje je bolno gledati. Po neubedljivosti su nadmašili čak i Šotrinu ekipu statista (mislim na novije serijale, poput "Orla" itd.), a to je izuzetno teško, gotovo nemoguće! Ipak, autori "Greenlanda 2" su u tome uspeli i ja im ovom prilikom čestitam. Inače, loš film. Prvi deo je bio podnošljiv, štaviše, dobar za ubijanje sat-dva popodnevne dosade i, naravno, odgledao sam ga.

Objavio: Dakson
Datum objave: 29.Sijecanj/Jan.2026 u 15:10
@ar8c je jako lepo primetio "natempirane katastrofe", Taman sam i prekinuo gledanje posle !!SPOILER ALERT!! meteorske kiše nadomak Londona, kad pogibe dobri Obi i nastrada njegov kombi. Batler, 'ladan kao špricer, priđe, uze natrag svoj sat, ne osvrnuvši se na Obijeve ostatke, a Obija je jedan od meteorčića direktno spuc'o. Užas. Ko voli neka gleda, ali film je bukvalno negledljiv.

Objavio: ar8c
Datum objave: 29.Sijecanj/Jan.2026 u 16:33
Pa upravo to. Od filma sa takvom tematikom ipak očekuješ malo više truda i ozbiljnosti. Da se na tome malo više poradilo, mogao je dobaciti do solidne, prosečne ocene, možda blizu prvenca. Ovo što je naveo @Dakson samo je jedan primer, a ima ih još. Takođe, ideja o bujanju prirode i novog života iz kratera je baš nategnuta u najmanju ruku.

OK, nekome možda uverljivost i smisao nisu tako visoko na skali poželjnih atributa filma. Takvi moguće pronađu dovoljno zabave i dožive film na pozitivniji način. Ja ne mogu i rekoh tačno kako sam se osećao nakon odgledanog komplet sadržaja. Šteta, jer kao što rekoh, volim žanr prilično.

Datum objave: 29.Sijecanj/Jan.2026 u 20:33
Mene pa u startu odbija PG-13 rejting, o kakvim to apokaliptičnim stradanjima govore ako će se nešto toliko jezivo kao što je krah civilizacije i sveopšte rasulo, destrukcija i sve te smrti, tretirati u rukavicama. Ne mogu gledati tako nešto, sve i da mi je prvi deo bio upečatljiviji nego što jeste, ne vuče me da pratim šta se i kako sve dešavalo sa tom porodicom potom.

Objavio: Cibalius
Datum objave: 29.Sijecanj/Jan.2026 u 23:15
Jedina svijetla točka filma mlada glumica Nelia Valery. Jako loš film

Objavio: Zagrivuk
Datum objave: 30.Sijecanj/Jan.2026 u 01:18
Film je totalno gubljenje vremena cista nula

Objavio: TotenhemovFanatik
Datum objave: 30.Sijecanj/Jan.2026 u 01:23
Trud slab, priča tanka, scene akcije uspavljujuće. Prvo sam se začudio, kako to da traje samo sat i po... I definitivno u ovom filmu nema ama baš ništa spektakularno, niti vrijedno pomena. Ne mogu da kažem ni da je film loš, da nije dobar, već jednostavno je sve previše mekano.

Objavio: Trpimix
Datum objave: 30.Sijecanj/Jan.2026 u 17:58
Loše, jako loše. Ni prineti prvom delu. Kao da je snimljeno bez ideje, samo da se izvuče još nešto na temu iz prvog dela, s tim da je ovde ipak reč o post apokaliptičnom filmu pa je i scenografija u skladu sa tim, dakle siromašna kao i sam film.

Objavio: duskiotrifunovi
Datum objave: 31.Sijecanj/Jan.2026 u 01:29
Film je na ivici ničega.

Objavio: goran-podunavac
Datum objave: 31.Sijecanj/Jan.2026 u 22:31
DUPLO GOLO

Objavio: Shadow07.
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2026 u 00:37
Verujem da su naj skuplje kostale kopjuterske animacije i montaze razrusene zemlje, jako prazno i ,,,,,,osim dobre glumice koja je uvek top , sve drugo je ponor,,,,,,

Objavio: nebojsa-ivanic-sone
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2026 u 08:46
teška glupost

Objavio: tabasko-pit
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2026 u 14:37
Zaobiđite slobodno ovaj film

Objavio: migorm
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2026 u 12:57
Ne znam jesam li ikad komentarisao neki film ... ali ovo je tako razocaranje da nemam reci ...

Objavio: Redman
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2026 u 15:33
Nastavak je reeetko kad dobar... ovaj je očaj!

Objavio: marko-cogoljevic
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2026 u 19:53
znaci film sam premotavao da sto pre prodje, ovo je haos...

Objavio: Mizi
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2026 u 20:32
Originalno postovano od strane marko-cogoljevic marko-cogoljevic piše:

znaci film sam premotavao da sto pre prodje, ovo je haos...

Jedno pitanje.....Confused

Zbog čega si skidao film ako si ga planirao gledati, a naposletku si premotavao i još ga pljuješ kako je loš???
Ti bi snimio bolji, ne razumijem?LOL

Ispoštuj glumce, njihovo zalaganje i trud, oni nam ulepšavaju živote, bez obzira da li je medved u glavnoj ulozi ili Kraljev klaun koji skeruje dječicu.....

Embarrassed

Objavio: tsbn
Datum objave: 05.Veljaca/Feb.2026 u 10:09
šta ti je ironija. sad kad je dostupan brzi net, zilion inča televizori... nemaš šta (novo) gledati. sve đubre do đubreta. na ovoj listi top 10 filmova teško je odabrati najgori. "dobar film" je danas definicija oksimorona.

Objavio: nadjaminja
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2026 u 16:19
Trecerazredni niskobudzetni film, katastrofa ....

Objavio: Black Raven
Datum objave: 24.Veljaca/Feb.2026 u 19:42
Originalno postovano od strane nadjaminja nadjaminja piše:

Trecerazredni niskobudzetni film, katastrofa ....

Da je niskobudžetni film ne bismo ga kritikovali.
90 miliona dolara nije baš mali budžet.

Greenland 2 je đubre od filma i ne treba ga ni gledati a kamoli komentarisati. 

Objavio: marcobobby
Datum objave: 27.Ožujak/Mar.2026 u 15:29
Scenario kao da je pisao neki tinejdžer od 13-14 godina. Čvrsto verujem da će ovde staviti tačku i da im neće pasti an pamet da prave i treći deo. Uostalom krah na blagajnama jeste pouzdan reper, da li nastaviti ili...prekinuti mučenje publike.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk