Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Daehongsu AKA The Great Flood (2025)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=107677
Datum ispisa: 22.Srpanj/Jul.2026 u 09:35
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Daehongsu AKA The Great Flood (2025)
Objavio: Crimson Ghost
Tema: Daehongsu AKA The Great Flood (2025)
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2025 u 01:36
Ali naslov :D Nisi mogao bolje da opišeš film, potpuna besmislica.

Odgovori:
Objavio: dkivi
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2025 u 08:54
da je to europska produkcija, rekao bi, da su dobili lovu od EU pa ju trebalo nekako potrositi :D inace potpisem sve

Objavio: kjovo
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2025 u 09:08
Ovo uopste nisam planirao da gledam posto nesto ne volim filmove katastrofe ali sad posle Igine recenzije obavezno cu da gledam da vidim sta je tu sve smuckano

Objavio: jojo385
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2025 u 09:15
Meni jedna stvar nije jasna. Zbog čega se Korejskoj kinematografiji pridaje toliki značaj na ovom sajtu ?. Isto tako značaj se pridaje i Indijskoj kinematografiji. Hajde da ne pominjemo Rusku kinematografiju koja je već odavnu izgubila kvalitet. Pogledao sam nekolcinu Korejskih filmova, i jedan Indijski film u ovoj godini. U Koreskim filmovima primjetim drugačiju vrstu patetike,drugačiju vrstu reakcije na iste probleme u životu, i ugasim. U nekim Korejskim filmovima možete vidjeti da gangsteri nemaju vatreno oružje, što nema veze sa zdravim razumom. U ovom vijeku gdje se postavlja pitanje kako ograničiti posjedovanje i upotrebu ličnog vatrenog oružja : gledamo u Korejskim filmovima i dramama kako se bande u Koreji sa milionskim budžetim obračunavaju sa sjekirama. Jel to nas Korejanci h.bavaju u mozak- I sve te Korejanske drame i ljubavne filmove i serije ne namjeravam gledati. Njihova patetika nije slična patetici Balkanskih ljudi. Živeći u Europi sa velikim utjecajem Hollywooda ipak smo dio toga, htjeli mi to priznati ili ne. Možda ovo netko "gura" da bi se "oslabio" utjecaj Hollywooda u Balkanskim zemljama,ali mislim da su to frustacije pojedinaca, .......želim vjerovati u to.

Objavio: arzak
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2025 u 09:38
Hollywood sam sebe unistava. Ovo sto si ti napisao su totalne nebuloze.  Samo ti gledaj Hollywood i uzivaj. 

Objavio: bgvracar
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2025 u 13:12
Originalno postovano od strane jojo385 jojo385 piše:

Meni jedna stvar nije jasna. Zbog čega se Korejskoj kinematografiji pridaje toliki značaj na ovom sajtu ?. Isto tako značaj se pridaje i Indijskoj kinematografiji. Hajde da ne pominjemo Rusku kinematografiju koja je već odavnu izgubila kvalitet. Pogledao sam nekolcinu Korejskih filmova, i jedan Indijski film u ovoj godini. U Koreskim filmovima primjetim drugačiju vrstu patetike,drugačiju vrstu reakcije na iste probleme u životu, i ugasim. U nekim Korejskim filmovima možete vidjeti da gangsteri nemaju vatreno oružje, što nema veze sa zdravim razumom. U ovom vijeku gdje se postavlja pitanje kako ograničiti posjedovanje i upotrebu ličnog vatrenog oružja : gledamo u Korejskim filmovima i dramama kako se bande u Koreji sa milionskim budžetim obračunavaju sa sjekirama. Jel to nas Korejanci h.bavaju u mozak- I sve te Korejanske drame i ljubavne filmove i serije ne namjeravam gledati. Njihova patetika nije slična patetici Balkanskih ljudi. Živeći u Europi sa velikim utjecajem Hollywooda ipak smo dio toga, htjeli mi to priznati ili ne. Možda ovo netko "gura" da bi se "oslabio" utjecaj Hollywooda u Balkanskim zemljama,ali mislim da su to frustacije pojedinaca, .......želim vjerovati u to.

Mislim da svoj utisak temeljiš na suviše malom uzorku korejskih filmova koje si odgledao. Ja sam počeo da obraćam pažnju na tu kinematografiju kao i na savremeni evropski film, onda kada sam shvatio da je holivudska produkcija u velikoj krizi poslednjih petnaestak godina. Taj talas je krenuo sa legendarnim blokbasterom Shiri iz 1999. Dosta korejskih filmova sam i sam preveo za ovaj sajt, doduše ne u rangu sada već legendarnog Kardiovaskularnog teroriste.

Južna Koreja ima najrestriktivnije zakone na svetu po pitanju nošenja vatrenog oružja privatnih lica. Zato ćeš videti noževe, sekire, bejzbol palice u njihovim filmovima, ali vrlo retko vatreno oružje.

Ako nije problem, možeš li orijentaciono reći koliko si korejskih filmova odgledao kao i da navedeš neke naslove istih. Kao osoba koja je dosada odgledala blizu 200 ostvarenja pomenute kinematografije, mogu i da dam neka usmerenja i preporuke. Moje subjektivno mišljenje (ljudi ne moraju da se slože sa istim) jeste da odlično rade trilere, istorijske spektakle, često i drame, dok mi se manje dopadaju njihovi gangsterski filmovi i SF-ovi koji znaju da budu konfuzni. Njihove ljubavne filmove nisam gledao osim možda par izuzetaka (My Sassy Girl, Windstruck).

Inače, ono što sam primetio, jeste da Korejci na jedan način rade filmove za ozbiljne filmske festivale a sasvim na drugi način, komercijalne blokbastere namenjene za box office. Prvi više sadrže umetničke komponente dok ovi drugi teže da zabave gledaoce.

Objavio: beogradski
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2025 u 13:23
Bicu kratak. Nasao se na mojoj watch listi )

Objavio: Shadow07.
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2025 u 20:03
Gledam rusku kinematografiju, evropsku savremenu i to, skandinavci kidaju sa serijama i filmovima,nesto nevolim amerikance ali se nadje poneki dobar film ili serija mada u zadnje vreme sve sto izbace je mltene tesko njesra ali verovatno u nedostatku zelje za koreancima od njih volim samo LG TV i Klime uredjaje a filmove malo bas i ne hahahahh, imaju mozda dobre stvari ali treba se resiti i poceti gledati i njih , ali sada trenutno uzivamo u svedskim, norveskim,danskim,francuskim projektima tako da koreanci mi jos nisu ni na mapi, a kako nisu 50 godina ko zna dali ce ikada , ali nikad se nezna mozda nesto i zaleti pa se okrenemo i tim projektima.....

Objavio: Crimson Ghost
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2025 u 20:34
@Shadow07..,grešiš, njihova starija ostvarenja su fenomenalna.

Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2025 u 22:20

Dabome frustracije, šta drugo. 
Zaboravio si npr.  iransku kinematografiju i to forsiramo.
Ako ti korejski, indijski, ruski filmovi ne odgovaraju pa nemoj ih gledati,  a ti piši o recimo francuskim trilerima , Joxer će se oduševiti.

Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2025 u 22:28
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Mislim da svoj utisak temeljiš na suviše malom uzorku korejskih filmova koje si odgledao. Ja sam počeo da obraćam pažnju na tu kinematografiju kao i na savremeni evropski film, onda kada sam shvatio da je holivudska produkcija u velikoj krizi poslednjih petnaestak godina. Taj talas je krenuo sa legendarnim blokbasterom Shiri iz 1999. Dosta korejskih filmova sam i sam preveo za ovaj sajt, doduše ne u rangu sada već legendarnog Kardiovaskularnog teroriste.

Južna Koreja ima najrestriktivnije zakone na svetu po pitanju nošenja vatrenog oružja privatnih lica. Zato ćeš videti noževe, sekire, bejzbol palice u njihovim filmovima, ali vrlo retko vatreno oružje.

Ako nije problem, možeš li orijentaciono reći koliko si korejskih filmova odgledao kao i da navedeš neke naslove istih. Kao osoba koja je dosada odgledala blizu 200 ostvarenja pomenute kinematografije, mogu i da dam neka usmerenja i preporuke. Moje subjektivno mišljenje (ljudi ne moraju da se slože sa istim) jeste da odlično rade trilere, istorijske spektakle, često i drame, dok mi se manje dopadaju njihovi gangsterski filmovi i SF-ovi koji znaju da budu konfuzni. Njihove ljubavne filmove nisam gledao osim možda par izuzetaka (My Sassy Girl, Windstruck).

Inače, ono što sam primetio, jeste da Korejci na jedan način rade filmove za ozbiljne filmske festivale a sasvim na drugi način, komercijalne blokbastere namenjene za box office. Prvi više sadrže umetničke komponente dok ovi drugi teže da zabave gledaoce.

Zaboravio pored kardia i horor sekciju, romanse sam i ja preskakao ,  a zaboravio si i komedije meni se one sviđaju koliko mi se čini tebi ne.  Pored istorijske trilogije, mislim da ti je pun pogodak Maraton, kida , i tipa puppetov komentar necete dobiti tacan broj cackalica, vec nesto drugo...

Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2025 u 23:26
Horori su im onako, solidni, ne i vrhunski. Po meni je najbolji njihov horor "Train to Busan", mada mnogi hvale i The Wailing, ali meni iskreno taj nije legao. Solidni su Thirst, A Tale of two sisters, The Host, Alive, The Mimic...

Mala ispravka, preveo sam drugi i treći deo pomenute istorijske trilogije ("Admiral" je već bio preveden kad sam saznao za postojanje istog).

Za Maraton se slažem. Meni najbolja njihova drama, iako se to moje mišljenje ne bazira na velikom uzorku tog žanra.

Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2025 u 12:54
Samo da odgovorim ovim vrlim poznavaocima " SVETSKE KINEMATOGRAFIJE". Otvorite rubtiku " Najgledaniji filmovi u : Hrvatskoj, Srbiji ?". (BTW...ne vidim istu rubriku za BiH, Makedoniju, Sloveniju) .. i možete da vidite stvarne podatke. Ne pamtim kada sam pogledao Iranski film. Veličanje Korejske, Ruske,Indijske kinematografije naspram Hollywooda, pokazuje duboke osobne frustracije. u redovima prevodilaca. Pogledajte stastistiku u gledanju filmova u kinima. Nije bitno koje sam ja fillmove gledao, bitno je da me "hvatate" za sitnice a zanemarujete činjenicu koliko ljudi gleda Hollywood produkciju na Balkanu.

Objavio: arzak
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2025 u 16:06

Samo da odgovorim ovim vrlim poznavaocima " SVETSKE KINEMATOGRAFIJE". Otvorite rubtiku " Najgledaniji filmovi u : Hrvatskoj, Srbiji ?". (BTW...ne vidim istu rubriku za BiH, Makedoniju, Sloveniju) .. i možete da vidite stvarne podatke. Ne pamtim kada sam pogledao Iranski film. Veličanje Korejske, Ruske,Indijske kinematografije naspram Hollywooda, pokazuje duboke osobne frustracije. u redovima prevodilaca. Pogledajte stastistiku u gledanju filmova u kinima. Nije bitno koje sam ja fillmove gledao, bitno je da me "hvatate" za sitnice a zanemarujete činjenicu koliko ljudi gleda Hollywood produkciju na Balkanu.
Batali vise kumim te bogom. Ljudi ovdje vole dobre filmove i boli ih k.... odakle dolaze. 

Objavio: LjubicaSP
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2025 u 16:36
Što se tiče opšte rasprave o kinematografijama, mada ne gledam mnogo korejskih filmova, 
par dobrih je svojevremeno preveo prevodilac sinrazmetni.
Kad pomenuste "Admirala", postoji istoimena serija - proširena i po meni bolja verzija od filma.
Iranskih filmova ima i te kako dobrih, pa čak i nama malo poznatih kinematografija, 
recimo avganistanski Patient stone.

I molim vas, bez omalovažavanja bilo čijih stavova, sklonosti i ukusa:

1. Zabranjeno vrijeđanje članova foruma. 

Možete kritizirati nečije postupke ali ne i vrijeđati ih na osobnoj razini, po vjerskoj / nacionalnoj pripadnosti ili seksualnoj orijentaciji. 
Takav post će automatski završiti u trashu, a ukoliko se ponovi ista stvar, biti ćete izbačeni sa foruma, bez mogućnosti ponovog povratka.

-------------

Objavio: TotenhemovFanatik
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2025 u 00:39
Uz dužno poštovanje prema svim članovima, citirao bih svoj komentar ostavljen na jednom drugom postu, a tiče se korejske kinematografije.

Glavni razlog zašto mi na ovim prostorima ne volimo filmove iz jugoistočne Azije je upravo to što su nam te civilizacije daleke i strane. Neko sam ko obožava kulturu i naprednost tog dijela svijeta i smatram da od tih civilizacija imamo mnogo da naučimo i da su to najbolji, najvrijedniji i najkvalitetniji ljudi na svijetu. Japan i Koreja su nacije kojima se divim i bila bi mi čast da ih posjetim i da ih upoznam iz prve ruke. 

Međutim, njihova gluma nama djeluje kao preusiljena i čudna, da ne kažem da djeluje amaterski. Prosto, njihov način izražavanja, ali i doživljaj sedme umjetnosti su prilagođeni njihovoj kulturi. Pošto smo mi, sasvim prirodno, bliži zapadnoj kulturi, gledanje holivudskih ili zapadnoevropskih filmova je kao da gledamo nešto domaće. Čak šta više, bliskoistočni filmovi, koji dolaze iz iranske, sirijske, arapske kuhinje, takođe su mi vrlo bliski i veoma mi prijaju. Slično je i sa sjeverom Afrike, ali opet to je mediteranski stil, stvaran pod uticajem evropskih kolonizatora, pa je i to skoro kao domaće. Ali kad su u pitanju filmovi iz Japana, Koreje, Kine, veoma su teški za poklapanje sa našim senzibilitetom. Pored toga, oni često igraju na tu kartu specijalnih efekata, vizuelizacije, haosa, strahote, jeze, ali tako da to bude glavni segment filma i meni je taj njihov način rijetko kad prijao. Da budem iskren, takav pristup mi ne prija ni u Holivudu.

Međutim. s vremena na vrijeme se pojavi nešto poput Squid Game serije u čijim sam epizodama uživao tokom svake sekunde. Ili onog kinematografskog fenomena "Parasite", koji je jedna takva remekčurda, da sad zahvaljujući njemu, kompletna istočnoazijska kinematografija ima otvoren put ka svjetskom tržištu. 

Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2025 u 08:24
Jojo385
Kakva bre statistika i sta je najgledanije ,smesan si. Uzmi statistiku i vidi sta je najgledanije na Tv,Grand,Parovi i sl. hoces da kazes da ne cenimo i kvalitete toga. Daj batali vise pljuvanje po ukusima drugih,u redu volis Holivudske filmove ,tvoja stvar ali ne znaci da nista drugo ne valja i da imas pravo da omalovazavas druge .
Dosadio si brate svima.

Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2025 u 21:28
Posle odgldanih 50 hiljada holivudskih filmova malo se umori covek od svega toga , pa pnda predje na nesto drugacije, skandinavci, francuzi , rusi, svako po svom ukusu , kao sto je (mozda netvrdim) vrhunac u muzici kad neko slusa rock,blues, heavy metal i onda posle svega predje na jazz, eto ja sam tako nesto uradio ali u svetu filma, (inace dzez organski ne ponosim i jedina muzika za mene koja me i dalje radi je hard rock) ali sto se tice ukusa svako neka gleda sta zeli, ali niko nikada u nijednom slucaju nemoze nikoga da proziva zasto nesto gleda a on negleda, i statistika je mozda za nesto kao kolko je zagadjen vazduh danas u gradu ali u filmovima koga to briga hahah svako nek uziva u onome sto njemu odgovara .....

Objavio: puppet_master
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2025 u 22:03
Originalno postovano od strane Shadow07. Shadow07. piše:

Posle odgldanih 50 hiljada holivudskih filmova malo se umori covek od svega toga , pa onda predje na nesto drugacije...

O, veruj mi da gotovo niko na planeti nije odgledao 50 000 filmova, kamoli hollywoodskih, mada slatko zvuči, ne kažem 🤣
Sigurno da ima nemalo ljudi koji nemaju posao 40ak-50-ak godina, ne zanima ih ljubav, porodica, hobiji, preporučeni san, nikada nisu neraspoloženi za filmove, ne gledaju tv, sport, nemaju problema koji bi ih odvlačili od ekrana, ne izlaze napolje, vezani su za krevet, opsesivno gledaju filmove, makar 3 dnevno tokom mnogo, mnogo decenija, i opet ne bi mogli da postignu ni blizu takve cifre, koliko god nemali život, prosto bi neko sa toliko ljubavi/strasti/opsesije prema filmu, neizostavno gledao/la i gomilu filmova po dva, tri, šest puta, odavno bi prešao na filmove drugih zemalja, i ponovo bi sa mukom stigao/la do 50 000 odgledanih filmova, kamoli različitih ili samo hollywoodskih. 😂

Posvetih filmu život, i ne znam niti sam ikada čuo za ikoga ko bi bio blizu i polovine te cifre. Previše je to sati posvećenih različitim filmovima, fizički i vremenski u teoriji, matematički, je nekako i izvodljivo, čovek od makar 70 god koji je makar 45 god imao pristup tehnici i ogromnom izboru filmova na dnevnom nivou, no u praksi verujem da bi bilo prilično sumanuto, i više od opsesije, sigurno vrlo specifične psihe da bi se ostvarilo.
Lepo zvuči, priznajem, tužno ali lepo. Mogao bih da zamislim takvo biće, no to je pre zbog moje žive mašte nego do toga da verujem odveć u postojanje takvih ljudi na svetu.

Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2025 u 22:14
Pisah svojevremeno o dokumentarcu, "Cinemania" (2002), koji prati nekolicinu opsesivnijih filmofila, rekoh iznad, koliko mi je lepa tolika ljubav (iako nije to baš najpreciznija reč) prema filmu, opet je i tužno, ništa ne bi trebalo toliko da okupira ljude, da im oduzme život do te mere.
Ne znam sada gde piskarah to, ima tome godina, verovatno u "Dnevniku gledanja filmova" ili možda čak u onoj "Preporuči dokumentarac" temi,
Kako bilo, nebitne su moje misli, bacite pogled na taj film. 👍

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2025 u 00:25
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Pisah svojevremeno o dokumentarcu, "Cinemania" (2002), koji prati nekolicinu opsesivnijih filmofila, rekoh iznad, koliko mi je lepa tolika ljubav (iako nije to baš najpreciznija reč) prema filmu, opet je i tužno, ništa ne bi trebalo toliko da okupira ljude, da im oduzme život do te mere.
Ne znam sada gde piskarah to, ima tome godina, verovatno u "Dnevniku gledanja filmova" ili možda čak u onoj "Preporuči dokumentarac" temi,
Kako bilo, nebitne su moje misli, bacite pogled na taj film. 👍

Ja gledam šta je napisao čovjek i stanem malo sa sobom, razmišljam, ali otrijeznim se i kažem, u redu, ne misli čovjek bukvalno 50k. LOL Mada obično se kaže milion, milijardu ili bezbroj filmova, dok ovo pedeset hiljada, zbilja zvuči jezivo. Naravno, apsolutno je nemoguće da čovjek pogleda toliko filmova, tako da vjerujem da je u pitanju hiperbola.

E sad, koliko bi čovjeku bilo potrebno vremena i kakav bi mu trebao biti način života da bi odgledao 50.000 filmova, to je definitivno zanimljiva tema za naše forume, pa ako neko bude želio, neka je pokrene. LOL Da vidimo kakvi smo matematičari, biolozi, antropolozi i sociolozi.

Što se mene tiče, više puta sam rekao, život sam posvetio filmu, svaki dan gledam, nekad po sedam - osam komada, a nekad odgledam jedan. Ne znam kad se desilo da ne odgledam ni jedan, ali to se obično dešava u vrelim ljetnjim danima, kad se vrijeme provodi po plažama i u noćnim izlascima, pa se kući samo jede i spava. Još posao... Dakle poenta mog baljezganja je to da niko ne odgleda 50 hiljada, a vrlo rijetko ko dobaci i do 10.

Nego koliko sam komentara ispisao vezanih za ovaj film, daj da odgledam i njega, pa makar me glava zaboljela. 

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2025 u 01:00
Verovatno jeste hiperbola ali je i specifičan broj naveden, dok mi moja priroda ne dozvoljava da prećutim tu cifru, poluinteresantna je kao tema, dovoljno da sam morao da se nadovežem mislima o čitavoj matematici i životnim okolnostima i izborima oko toga svega 😌

Dešavalo mi se da za vikend pogledam 17 filmova, jednog februara preko 200,no potom mi sedne godina čitava gde ih odgledam 80 sveukupno, nemoguće je održati fanatizam prosto, ne u kontinuitetu tokom recimo 40,50 godina, koliko bi bilo potrebno da bi se odgledao toliki broj različitih filmova, po ključu min 3 na dan u proseku kroz decenije, odricanja bi bila sumanuta doduše. 🤣

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2025 u 02:51
Ja sam nešto slično ostvario januara 2021. ili 2022. Ne sjćam se tačno kada je to bilo, ali znam da se nije mrdalo iz kuće, zatvorili su teretane zbog korone, svašta nešto je stalo i šta da radim drugo, osim da gledam filmove i igram PUBG. Međutim održavam formu, nekad pretjeram, a gledam apsolutno sve i svašta. Izbjegavam samo Marvela, ali s vremena na vrijeme pokleknem. E sad, naravno da se mora ostaviti prostora i za ostale stvari, hobije, druženje, posao. Nekad mora i da se odspava.  LOL

Elem, odgledah ja i "Poplavu". Definitivno mi nije problem predstavljala ni Koreja, ni jezik, niti bilo šta što ima veze sa tim. Čak sam uživao u ljepoti glavne glumice, što nije teško za nekoga ko ima afinitete prema azijatkinjama. Ono što predstavlja problem u ovom filmu je nedovoljno kreativnosti. Postoji tu jedna nolanovska ideja, ali je realizacija poprilično slaba i kako film odmiče, sve iskače iz kolosjeka. A siguran sam da će za par godina da stigne američka verzija i da će mnogo jače da odjekne. Možda baš Nolan to realizuje. Lično, ne gotivim Nolanov stil, ali ovo je kao stvoreno za njega.

Objavio: ar8c
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2025 u 09:50
Cenim da je cifra samo onako paušalno navedena. Pitanje da li postoji 50.000 filmova!? OK, svet je velik, izvesno da postoji...

Neka se dnevno naprave 3 filma u svetu, puta 365 neka je oko 1.000, pa puta 50 godina...

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2025 u 12:18
Snimalo se ludo i brzo, samo Italija tokom 1960ih i '70ih je imala u proseku 170-180 filmova godišnje, bioskopi svuda, plus se prodavalo u svetu sve do sredine osamdesetih. To je jedan primer, da ne idemo do Indije, ili zlatnog doba Hong Konga, samo Shaw Bros su ih snimili preko tisuću, svuda gde je film postao industrija, pored Hollywood-a, su iskakali kao sa trake, ima ih naravno mnogo više od 50 000, više od toga i dostupnih sada, iako mnogo njih nikada prebačenih/izdatih u digi formatu ovih decenija. Golem je svijet 😂

Znam da sam u vreme pre neta jurio kao klinac još podatak o ukupnom broju filmova sa našeg prostora (igranih, dugometražnih, sve vreme pišem ionako samo o toj kategoriji) i da sam početkom devedesetih godina došao do neke cifre od oko 600 igranih YU filmova, bili smo sasvim solidna filmska mašina, uprkos svemu. Doduše najprecizniji broj bi sada valjalo potvrditi preko Kinoteke i lakše dostupnih informacija online. Mada standardno bude cirkus kada se i pomene Juga, svi podaci koji iskaču i glede gledanosti filmova u domaćim bioskopima, kreću mahom od kako više nismo Jugoslavija, iako me baš briga za broj gledalaca u srpskim bioskopima, u ovih 25-30 god uveliko nemamo ni sličnu industriju, ni tržište, ni ulaganja države, ma ni samu kulturu odlaska u bioskope pored zilion filmova dnevno na ko zna koliko tv kanala, pa još net, streaming, neuporedivo sa onom cifrom za kojom zapravo i tragam. Nadam se da je makar mrvu lakše doći do makar približno tačnog broja ovde snimljenih filmova tokom Jugoslavije, ako se već ne kače podaci o broju posetilaca bioskopa.

Objavio: IgaBiva
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2025 u 13:14
Evo šta kaže AI: U periodu postojanja socijalističke Jugoslavije (1945–1991), snimljeno je približno 800 do 900 domaćih igranih filmova. Preciznije brojke variraju zavisno od izvora i kategorizacije: Domaći igrani filmovi: Između 858 i 890 naslova. Partizanski filmovi: Činili su značajan deo produkcije, sa oko 350 snimljenih filmova (skoro 40% ukupne produkcije). Koprodukcije: Uz domaće filmove, snimljeno je preko 120 koprodukcionih filmova sa inostranim partnerima. Strani filmovi: Jugoslavija je bila popularna lokacija za strane produkcije, pa je pružila usluge za snimanje blizu 1.000 raznih filmova.

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2025 u 13:17
I još: Tačan broj svih igranih filmova ikada snimljenih u svetu nemoguće je precizno utvrditi zbog gubitka ranih ostvarenja iz nemog perioda i različitih kriterijuma definisanja "igranog filma". Ipak, dostupne baze podataka i statistike pružaju sledeće procene do kraja 2025. godine: IMDb (Internet Movie Database): Prema zvaničnoj statistici iz septembra 2025. godine, ova baza sadrži podatke o preko 727.000 dugometražnih igranih filmova (kategorija Movie). Ukupan broj svih naslova, uključujući kratke filmove, TV serije i video materijale, premašuje 25 miliona. Istorijske procene: Opšteprihvaćene akademske i arhivske procene sugerišu da je u celokupnoj istoriji kinematografije snimljeno između 500.000 i 600.000 filmova koji su imali bioskopsku ili širu distribuciju. Godišnja produkcija: Globalna produkcija igranih filmova dostigla je rekordne nivoe u 2025. godini. Kina je preuzela lidersku poziciju sa skoro 800 snimljenih filmova godišnje, ispred Japana (676) i SAD (510). Indija i Nigerija takođe ostaju među vodećim svetskim proizvođačima sa hiljadama naslova godišnje, mada se mnogi od njih izdaju direktno za digitalne platforme ili video tržište. Glavni izazovi u brojanju: Izgubljeni filmovi: Procenjuje se da je preko 70-90% nemih filmova snimljenih pre 1930. godine nepovratno izgubljeno. Streaming i nezavisna produkcija: Nagli porast filmova snimljenih isključivo za platforme kao što su Netflix ili YouTube otežava praćenje zvanične kinematografske statistike. Definicija: Brojke variraju zavisno od toga da li se u obzir uzimaju samo bioskopski filmovi (trajanja preko 40 ili 60 minuta) ili i televizijski i dokumentarni igrani filmovi.

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2025 u 13:33
Hvala, dobri Iga 👍 doduše izašlo bi i meni isto nego namerno ne proveravam u većini slučajeva A.I., ne samo zato što je nesavršen, već još manje verujem izvorima na koje se veštačka inteligencija zna pozivati. Možeš misliti ko sve i kako piše članke po novinama, još na ovom prostoru, užas od izvora informacija 😂 Doduše, ne mislim to za ovo iznad što si naveo, to je možda i blisko tačnom broju, ionako se i traže okvirne cifre, ko zna šta je sve nezavedeno, uništeno, štekovano po bunkerima pa zaboravljeno.

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2025 u 14:52
Znači baš smo skromni sa onih 50.000Smile To je igra ogromnih cifara i proporcija svakako.

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2025 u 18:29
Cifra je navedena pausalno naravno i bez ikakve realne i tacne tvrdnje, neznam sto bi se neko hvatao za nesto koje je receno bas kao hiperbola da bi se uvecalo znacenje ili dao akcenat na neki deo reci kao na primer holivudski filmovi, zivotno nema coveka na planeti koji bi za svoj zivotni vek mogao da odvoji toliko vremena za filmove , bukvalno taj covek nebi imao zivot vec samo sedenje ispred tva, mislim ako stavim sakupim sve sto sam pogledao i filmove i serije( koje sam gledao naprimer serija 10 epizoda odgledam odjednom za jedan dan) ili 2-3 sezone odgledam za 7 dana onda bi to doslo nekih 21-22h filmova i serija, a to 50h je bas receno onako bzvz, izvinjavam se cenjenim kolegama filmofilima koji su pisali na tu temu, nisam imao nameru nkoga da isprovociram ali gledalo se brate , 12 godina rada po 12 sati smena ponekad se radilo 24h bar 2-3 puta nedeljno , bilo je mogucnosti i vremena ali realno i nikako moguce 50h je receno ad hok sto se kaze hahahah

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2025 u 18:51
Originalno postovano od strane Shadow07. Shadow07. piše:

neznam sto bi se neko hvatao za nesto koje je receno bas kao hiperbola da bi se uvecalo znacenje ili dao akcenat na neki deo reci kao na primer holivudski filmovi

U mom slučaju je zbir faktora zašto se nadovezah. Jedan naveo, zbog svoje prirode, zasmetao mi je broj. Nije neka (meni) odveć interesantna tema ali volim sebi da zadam da pišem i o ponečemu takvom, da zaličimo na zajednicu.
Drugi razlog je što ja nisam video isprva to kao preuveličavanje jer je cifra vrlo određena/specifična, da je rečeno "milion, milijarda, zilion" odmah bi shvatio kao preterivanje. Naglasio si hollywoodske filmove, njih 50 000 tobože odgledanih, pa se i ja naslonio na tu izjavu.
Treći razlog bi bio da još neko slučajno, poput mene na prvu loptu, ne bi pomislio da se hvališ kako si odgledao neki suludo veliki broj filmova, bilo mi je milo und drago da to pobijem u startu, a još bolje ako je samo preuveličavanje, ovako smo to naglasili, što je eto meni bitno bilo, pa niko neće lutati. 😂 Da nisam pisao, moglo je da ostane tako, što ne bih voleo 😊

Konačno, davi me malo kada gledam šta se sve piše po forumu, pa rekoh da proširim malo priču, dosadna je bila tema (meni) a ovako se više ljudi upisalo, malo smo se pojasnili, malo ispričali, dobili usput poneki podatak, meni je zabavno.

Eto zbog toga svega sam se nadovezao 😌, hvatao kako reče ❤️

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2025 u 19:29
puppet , hvala sto si se nadovezao, ali ni prva misao u glavi mi nije bila da se "hvalim" pa kao sam zato napisao taj broj, ali izletelo mi iz rukava bzvz, istina da se mnogo toga odgledalo ali i da je neko drugi napisao ja bih licno pomislio da je samo sala ili preuvelicavanje, ali nebi mislio da se neko hvali, sta bi to nekome donelo ako bi se i pohvalio,,,nista bukvalno, nit se znamo niti se poznajemo, samo izrazavamo svoje misljenje o nekom delu koje smo odgledali ili cemo mozda gledati i skupljamo utiske drugih clanova pa na osnovu toga pogledamo nesto ili ne ( nije presudno) ali eto i ja u smislu da se kao zajednica sto kazes malo ispricamo napisah nesto koje nema veze sa realnoscu, a jos manje da bude hvalisanje.ili da nekoga prozovem ili s eneko nadje prozvanim,(mislim na taj konkretan broj) a jos manje da bi bilo , toliko lud verujem ( bar ja) niko nije hahahah, tako da sve super ....

-------------
Shadow

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2025 u 19:43
Sto ljudi, sto ćudi 😂 otkud sam znao da nisi sklon tako čemu, ja volim ponekada (čitaj:često) da se samopohvalim 🤣 neko mora 🤣 drugi će me teškom mukom ako i tada pohvaliti, pa moram, siroma, sam 😊 Sebi sam divan, divan tip 😂😂😂
Istina, ne bih se ni ja hvalio oko broja odgledanih filmova, to baš ništa ne bi značilo, svi smo ionako tu jer ih volimo i gledamo kao blesavi 😂 najmanje je bitna neka tamo cifra. Ako ćemo bez šale, istina je u stvari da gotovo zavidim onima koji tek ulaze u magiju filma, kojima je sve novo i sveže, kojima ne liči mnogo filmova na nešto što su već videli nebrojeno puta, pa svi žanrovi, autori, epohe, filmski jezici koji su tek pred njima, to mora biti sjajan osećaj, znam kako je bilo meni. 😊

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2025 u 19:52
Puppet, "Ako ćemo bez šale, istina je u stvari da gotovo zavidim onima koji tek ulaze u magiju filma, kojima je sve novo i sveže", ....ja im ne zavidim ali bi zeleo da sam na njihovom mestu,hahaha , sada sa ovim iskustvom koje imam steknuto proteklih godina, to bi bilo bas zanimljivo, ali bogu hvala dobro je i ovako , i sada mi je dobar osecaj ali svakako si u pravu nije kao na pocetku....

Objavio: papy
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2025 u 20:02
Ne mislim da je baš nemoguće, mada jeste malo verovatno. To je otprilike 2,2 filma dnevno tokom 60 godina. Ko baš voli filmove ili je u tom poslu... Uz bioskope, TV, nekad video rekordere, kasnije DVD, internet, striming platforme, pirateriju, mislim da je sasvim moguće.

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2025 u 20:26
Pa u teoriji, jeste, i to tako kada se nakuca prilično decenija, samo što zahteva mnogo odricanja pretpostavljam, svi mi ili makar ogromna većina ipak imamo i bezbroj drugih strasti, obaveza i čuda, uz to se gledaju i serije, pa su tu i ponavljanja filmova koje smo voleli, ne ostavlja dugoročno mnogo mesta za taj tempo, dok bi cilj od 50 000 (različitih) filmova opet zahtevao dugogodišnju opsesivnu posvećenost, što pa prevazilazi ljubav prema filmu, postaje možda nešto drugo. Mada, rekoh, kada se nakuca mnogo decenija, matematički je izvodljivo. U praksi ko da zna kako bi to na kraju zapravo izgledalo.

Objavio: Dakson
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2025 u 21:56
Svet se menja, pa se menja i doživljaj gledanja filma. Nekada smo, onako naivni (a mislim na osamdesete i devedesete, delom i dvehiljadite) bili fascinirani filmom. Filmove smo prepričavali. Postojala je ta neka neophodna distanca između filma (glumaca) i gledalaca. Pojavom interneta i potonjom poplavom sadržaja sa društvenih mreža desila se demistifikacija, a onda i zasićenje... Mora da bude malo (zapravo što više) mistike. Da postoji fama. Otud i oduševljavanje i jača povezanost sa onim što se dešava na platnu (ekranu). A ovaj film sa poplavom mi deluje kao dobro iskalkulisan projekat, izanaliziran sa socijalnog, psihološkoh i ko zna kog još aspekta, pa tako i projektovan. Imamo majku, imamo dete, imamo poplavu, klaustrofobiju, strah, paniku. Sve su nam turili pod nos i sve bi to bilo OK da nije sterilno. Film i treba da bude znalački proračunat, ali ovaj ne uspeva jer je više projekat, a manje film. Kao analogna i digitalna muzička produkcija. Analogni muzički zapisi su puni nesavršenosti, a digitalni su upeglani do ekstrema. Ipak, ovi prvi imaju toplinu i ljudskost, a ovi drugi zvuče, mahom, hladno i sračunato. Isto je i sa filmom.

-------------
Hvala svima na dobrim prevodima.

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 00:01
Mlađe generacije ne doživljavaju film sa toliko emocija kao starije. Ne samo film. Ne bih ulazio u razloge, prosto je tako. Stariji koji su prevalili veliku "kilometražu" takođe su izgubili delić magije u doživljaju. Prosto mora biti tako. Dodati hiperprodukciju, dostupnost kao nikada ranije i to je to, ne može ni biti drugačije. Opet, film i dalje ima ogromnu vrednost i značaj za jako velik broj ljudi.

A cifra o kojoj se priča? Pa teoretski jeste moguća i verovatno postoji poneki fanatik koji je nagurao toliko ili blizu. Svašta ima na svetu. Kad se neki hvale kako su spavali sa 5 ili 10 hiljada žena, zašto ne bi bilo i filmskih maratonaca?LOL Jedino možda vidim prepreku da to bude 50.000 različitih naslova. Ja jako volim da pogledam dobar film minimum dva puta, a neke sam gledao da ni sam ne znam koliko. Sve u svemu zabavna tema za opušteno ćaskanje...

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 00:21
@Dakson Još jedna apsolutno dobro rečena stvar o neophodnoj distanci između glumaca i publike, ali moram da dodam da to nije slučaj samo sa filmom i glumcima, već sa svim ostalim sferama šou biznisa. Tako je i sa muzikom, sportom, ako hoćete i sa influensingom. Posljednji put kad je postojala ta distanca, bila je u vrijeme prve sezone Velikog Brata. Ne znam za vas, ja danas ne pratim ni jedan rijaliti šou, ali u to vrijeme kao dijete sam obožavao to. I tada su mnogi od tih učesnika bili naši heroji, svako je imao nekog za koga je navijao, pa u školi prepričavao šta je ovaj radio noć ranije. Obični ljudi, ljudi poput svih ostalih, ali to je pokazivalo koliko je televizija bila moćan medij. Praktično jedini izvor informacija o nekom koga voliš da gledaš, a da bi ga imao uz sebe i kad se TV ugasi, ti odeš i kupiš novine, kupiš časopis i onda čitaš o njemu, izrežeš fotku da je sačuvaš. 

Pojavom interneta u onom obliku kakvog ga danas znamo, sve to je nestalo, jer nam je sad sve dostupno. Finalni udarac su zadale društvene mreže, jer ti na njima možeš čak i da razgovaraš sa tim ljudima, da ostvariš interakciju sa njima. Šta se bre dešava, kakva je to revolucija u 20 godina? Nekad su svijetu za tolike promjene bili potrebni vjekovi.

Što se tiče broja filmova i onih 50.000, ja se izvinjavam kolegi @Shadow07 ako mu je djelovalo kao da sam ga napao, haha. Ali ja sam odmah napisao da sam shvatio da čovjek koristi hiperbolu. I jel' Bog dao da je odgledao i 100.000 filmova. Filmovi su obrazovanje, sveti gral iz kojeg smo naučili više nego iz škola koje smo pohađali. Realno, niko od nas nikada neće znati koliko je filmova odgledao, jer to bi bilo apsurdno. Ja imam samo podatke sa IMDb-a, jer tamo ocjenjujem filmove od 2019. godine, ali to ne znači mnogo, jer filmove sam počeo da gledam mnogo ranije. 

Baš mi je drago kad vidim da smo se raspisali, to je i poenta ovog našeg druženja na ovom predivnom sajtu. Nekad dođe do žustrije raspravke, ali ne bi bilo normalno da nije tako, jer na kraju dana, svi smo ljudska bića. 

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 09:00
Mislim da je to stvar perspektive. Čini mi se da sam ja skupio malo više tih "decenija" od većine ovde prisutnih i zato je moja perspektiva malo drugačija. Znate, gledanje filmova nije samo pitanje filmofilstva već i zabave. Pamtim vremena kad je izbor zabave bio znatno oskudniji nego danas, pogotovo u manjim sredinama. Nekad si imao izbor između klasične kafane (u koju ti često nije bio dozvoljen ulazak zbog školskih pravila), korza (pamti li to iko?), bioskopa ili ostanka kod kuće. Zavisno od ličnih preferencija izbor je bio lak. Za mene je to bio bioskop. Sećam se vremena kad sam gotovo svakodnevno pogledao bar jedan film u bioskopu. Kasnije, sa pojavom videorekordera, to je često značilo jedan u bioskopu, jedan na TV i bar jedan iz videoteke. Sveopšta kompjuterizacija i internet su drastično promenili i odnos prema zabavi, a posebno prema filmu (i čitanju, dodao bih) jer ti je sve dostupno u tvojoj sobi. Notorna je činjenica da ljudi vole priče, pored logorske vatre, u knjigama, u filmovima (otkad su priče postale loše i prazne i filmovi su postali takvi). Priče su značile i umetnost i edukaciju i zabavu. Otkad si ih mogao i videti, a ne samo čuti, sve je to postalo višedimenzionalno, na kub rekao bih. Otuda tolika okupiranost filmom i filmskom pričom kod toliko mnogo ljudi. Neko u njima traži umetničku viziju, neko zabavu, a neko edukaciju. Kad se sve to spoji, dobiješ nezaboravan film. I ne mislim da to traži neku posebnu posvećenost ili odricanje od bilo čega drugog u životu, to je samo pitanje interesovanja. Zato i mislim da ta cifra nije nedostižna, ali isto mislim da nije toliko bitna. Bitno je da uživaš u onome što radiš, a često je manje bolje. Kad se samo setim kakve sam samo budalaštine gledao...

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 10:04
Originalno postovano od strane TotenhemovFanatik TotenhemovFanatik piše:

Posljednji put kad je postojala ta distanca, bila je u vrijeme prve sezone Velikog Brata. Ne znam za vas, ja danas ne pratim ni jedan rijaliti šou, ali u to vrijeme kao dijete sam obožavao to. I tada su mnogi od tih učesnika bili naši heroji, svako je imao nekog za koga je navijao, pa u školi prepričavao šta je ovaj radio noć ranije.
Biće da sam malo matoriji pa sam na Velikog brata gledao istim očima kao i danas - sa zgražavanjem! Nešto najbliže realitiju što sam mogao da svarim bile su Igre bez granica (ko se seća), ali to je jedna daleko zdravija priča, što mentalno, to fizički. Što se ostalog tiče - sve stoji!

@Papy
Potpisujem sve, bukvalno od slova do slovaThumbs Up

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 10:54
Originalno postovano od strane papy papy piše:

Mislim da je to stvar perspektive. Čini mi se da sam ja skupio malo više tih "decenija" od većine ovde prisutnih i zato je moja perspektiva malo drugačija. Znate, gledanje filmova nije samo pitanje filmofilstva već i zabave. Pamtim vremena kad je izbor zabave bio znatno oskudniji nego danas, pogotovo u manjim sredinama. Nekad si imao izbor između klasične kafane (u koju ti često nije bio dozvoljen ulazak zbog školskih pravila), korza (pamti li to iko?), bioskopa ili ostanka kod kuće. Zavisno od ličnih preferencija izbor je bio lak. Za mene je to bio bioskop. Sećam se vremena kad sam gotovo svakodnevno pogledao bar jedan film u bioskopu. Kasnije, sa pojavom videorekordera, to je često značilo jedan u bioskopu, jedan na TV i bar jedan iz videoteke. Sveopšta kompjuterizacija i internet su drastično promenili i odnos prema zabavi, a posebno prema filmu (i čitanju, dodao bih) jer ti je sve dostupno u tvojoj sobi. Notorna je činjenica da ljudi vole priče, pored logorske vatre, u knjigama, u filmovima (otkad su priče postale loše i prazne i filmovi su postali takvi). Priče su značile i umetnost i edukaciju i zabavu. Otkad si ih mogao i videti, a ne samo čuti, sve je to postalo višedimenzionalno, na kub rekao bih. Otuda tolika okupiranost filmom i filmskom pričom kod toliko mnogo ljudi. Neko u njima traži umetničku viziju, neko zabavu, a neko edukaciju. Kad se sve to spoji, dobiješ nezaboravan film. I ne mislim da to traži neku posebnu posvećenost ili odricanje od bilo čega drugog u životu, to je samo pitanje interesovanja. Zato i mislim da ta cifra nije nedostižna, ali isto mislim da nije toliko bitna. Bitno je da uživaš u onome što radiš, a često je manje bolje. Kad se samo setim kakve sam samo budalaštine gledao...

Baš zato što bi i trebalo da je gledanje filma zabava, ljubav/strast, i mislim da je u praksi prilično neodrživo doći tek tako do toliko ogromne cifre. Makar ja to sigurno ne bih kupio da mi neko pokuša prodati 🤣 neka je moguće u teoriji. Onda to postaje možda i zadatak, opsesija, ispunjavanje norme, rutina, što se vrlo lako može odraziti na užitak, samu poentu.

Biće vremena kada se ne može do +/- 3 filma dnevno, možda sedmicama, mesecima, čitave godine, ne bih potom gledao da to nadoknadim sa 4 filma na dan sledeće godine, broj bi mi tako prelazio u svrhu, ne užitak. Morao bih se odreći nekoliko hiljada filmova koje volim gledati više puta, ili ako zaboravim ponešto, ili ukoliko eto tek želim ponovo pogledati već odavno odgledani film, sada kao zreliji, drugačiji čovek nego što sam bio.

Sve to bi me odvlačilo od tempa +/- 3 nova/neponovljena filma svakoga dana kroz godine i godine. Opet, to što je matematički kako-tako izvodljivo, pitanje je na šta bi ličilo u praksi. Svašta je moguće, pa i postaviti 8 monitora i simultano pratiti gomilu filmova, ima raznih umova, no je li to onda zbilja užitak o kojem kao govorimo? 😂 Lik koji je tumačio Dustin Hoffman u Rain Man-u bi mogao možda istovremeno pratiti i doživeti i više od 8 filmova istovremeno. 😊 Videću, napamet pričam jer volim da ćaskamo, dok ću tek tamo sa 80ak godina, ako ih doživim, imati nešto precizniju sliku o čitavoj toj zavrzlami sa brojevima i ljubavlju prema filmu, ko zna do kojeg br bih došao,imam još prilično da se vozim do tada. 😊

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 11:31
Ar8c
slazem se za velikog brata ,sve je to isto farma,parovi i ostalo nema tu nikakve razlike sem okruzenja. A Igre bez granica ,gde se toga seti ,kako se to pratilo,ali to nije reality po meni

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 12:06
puppet_master2025-12-26 11:06:20@ Ako misliš ono što mislim da misliš - slažem se. Svesno uložen trud da postigneš neki rekord, u konkretnom slučaju u broju odgledanih filmova, besmislen je. Čak mislim da je težnja ka bilo kakvom rekordu numerički izraženom isto tako besmislen. Tako se i jedna relativno zdrava ideja o fizičkom vežbanju iliti sportu danas totalno izvitoperila. Ne, nisam mislio na svestan napor da odgledaš ciljanih 50.000 filmova. To bi stvarno bilo besmislemo. Mislio sam na konstantno praćenje nečega što ti je interesantno ili bar zabavno, a što se vremenom nakupi u ozbiljan broj, ne znam da li ravan toj pedeseto-hiljadarci, ali stvarno ozbiljan broj koji bi i tebe iznenadio kad bi ga stvarno znao (uostalom, ko je ikad čuo da neko to stvarno broji). Sreća je što ne znaš jer bi te to gurnulo u jednu sasvim novu opsesiju - koliko je američkih, koliko horora, koliko dobrih a koliko loših, sve skupa nikad kraja. To me podsetilo na jednu filmsku verziju Robinzona Krusoa koji svom Petku objašnjava šta je to trka pa mu kaže da treba da uživaš dok trčiš i da stigneš prvi do cilja. Kad pokušaju trku, Petko se razbacuje nogama u svim pravcima jer tako uživa u trčanju, ali tako sporo napreduje za razliku od Robinzona koji se muči da trči brzo i pobedi (koliko se sećam, Piter O'Tul je glumio Robinzona, ali nisam siguran). Ovde se slažem sa Petkom, važno je da uživaš a ne da brojiš. Mada ne mogu poreći da sam odgledao i filmove koji su me namučili, ali da nije bilo takvih kako bih znao prepoznati i ceniti one dobre?!

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 12:31
Pa da, na to sam mislio. 🙂 Doduše ja upisujem sve što sam odgledao od svog ranog detinjstva, počeo u prvoj polovini osamdesetih, tako da zapravo znam približnu cifru, zato se i pobunih na vražiji broj 😂 Naravno, upisujem tokom svih tih godina naslove i ocene (kojima se suštinski i ne volim baviti) najmanje vezano za brojke, prosto sam pedantni perfekcionista koji je, najbitnije, zaboravan 😂

Igrom slučajeva sam sve te naslove iz mojih nakupljenih svesaka, gde nisam upisivao broj već samo naslov/glumci/režija/ocena od 1 do 4 zvezdice, prebacio pre skoro 30ak god u Excel, te tamo mogu videti tačniji broj, iako ne radim to jer imam više različitih kolona, odvojio sam animirane i dokumentarne, od domaćih, sve van osnovnog spiska svih ostalih, no lako bi mi bilo da saberem to u par sekundi. Samo što i dalje mislim da je to sve pogrešan pristup, meni. Zabavno je kao tema/mozgalica za razgovor uz kafu, druženje, no ta matematika ne govori mnogo o svoj toj ljubavi i posvećenosti, uspomenama, užitku, značaju, motivima, ničemu do čega mi je zapravo stalo, osim eventualno o utrošenom vremenu, pa i to samo relativno jer nikada nisam upisivao to koliko puta sam pojedine filmove gledao ponovo, pa ni uloženo vreme opet nije objektivno ni precizno prikazano, koliko god vodio ja svoje sveske. 😂

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 12:57
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Ar8c
slazem se za velikog brata ,sve je to isto farma,parovi i ostalo nema tu nikakve razlike sem okruzenja. A Igre bez granica ,gde se toga seti ,kako se to pratilo,ali to nije reality po meni
Pa eto, više pamtim stvari iz detinjstva nego pre par meseci ili nedeljaLOL Sve je nekako tada bilo upečatljvije. Naravno da Igre bez granica nisu klasičan reality i zato i stavih da je u pitanju nešto najbliže tome. Dešava se u realnom vremenu, a gledaoci navijaju za nekoga. Doduše koncept je drugačiji, pristup, ma sve. Slično je sportu, težnja da budeš brži, bolji, spretniji. Moderan reality je nešto sasvim drugo i meni potpuno strano od samog starta.

A što se tiče toga da li kvantitet ili kvalitet? Dileme nema, uvek kvalitet. To je u suštoj suprotnosti sa idejom obaranja rekorda, naravno. Ima dana kada sam u raspoloženju da se samo leži i gleda TV, napravim tu ponekad mini maraton za sebe, posebno ako su serije u pitanju. Ali suštinski najlepše je pogledati jedan film, a onda ostaviti da se malo krčka u umu i duši, malo promisliti o tome što se pogledalo. U mlađim danima svakako kvantitet nije bio realan, pa se mnogo više promišljalo o onome što se pogledalo u bioskopu ili TV. A kad se promišlja onda takve stvari ostaju dublje i duže urezane u memoriji. 

Desi mi se da mi je još prilično sveže u glavi nešto što sam pogledao pre 30-40 godina i što me je celog razdrmalo, nego primerak iz doba hiperprodukcije kada u potpunosti obrišem neki bezvredni naslov već nakon nekoliko meseci. Onda nabasam na to na TV-u i bukvalno zahvaljujući fragmentima ukapiram da sam zapravo gledao i to ne tako davno...

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 13:34
Igre bez granica sam pratio, , pratio sam  RAI  pa tako nešto `88, `89 i znam da je kod nas bilo 1990, bilo je i pre ali to nisam pratio.  Ni meni nije to riality.
Meni je bio zanimljiv i kviz ` Prvih 100 godina  ` valjda je tako naslov , Nebojša Đukelić je vodio, mislim da nakon toga ubrzo i preminuo.

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 01:29
Velikog Brata sam naveo kao primjer, zato što je to posljednje doba bez interneta. Znam da je internet postojao i ranije, ali njegova primjena u današnjem obliku, počela je da dobija na snazi 2007-08. Ako sam pogriješio, izvinjavam se, jer meni su internet roditelji dozvolili tek 2011-te, tako da za mene tek tada kreće upoznavanje sa forumima, četovima i skidanjem filmova i prevoda. Tek tada počinjem da dobijam pristup poznatim ličnostima van časopisa i televizije. 

Veliki Brat je apsolutno sve ono što ste opisali, ali za mene je u tom trenutku to bilo nešto novo i nešto o čemu su svi pričali. Naravno, kako su se pojavljivale nove sezone, ja sam rastao i sve manje i manje sebe pronalazio u tome. 

I hvala Bogu na internetu i na svim tim mogućnostima koje nudi, jer da nije toga, pitam se, kakve bi bile moje mogućnosti gledanja filmova. Nikad ne bih odgledao ono što želim, već samo ono što se ponudi. Eto čak i streaming servisi ne nude sve. Kad bih ja stigao da odgledam sve oskarovske filmove u istoriji da nije interneta? Jednostavno nikad. Kad bih mogao sa pametnim i obrazovanim ljudima da diskutujem i razmijenim mišljenje o filmu? Nikad dok se ne pojavi neko ko ih gleda u mjeri u kojoj ih ja gledam, a Boga mi, rijetko nailazim na takve ljude van interneta. 

Što se tiče brojanja, apsolutno ste svi to prelijepo rekli. Šta je poenta, ako umjesto uživanja, ti gledaš film radi brojanja? 

Kad je riječ o repriziranju filmova, oni čine manji postotak onoga što odgledam na godišnjem nivou, ali itekako imam naslove koje volim da odgledam svake godine po jednom. Nekada sam reprizirao u ogromnoj mjeri, sad se to smanjuje , jer raste glad za novim naslovima. 

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 16:52
A čemu izvinjavanje kolega? Svako od nas ima neki svoj put i svoje iskustvo. Postoje i razlike u generacijama, odnosno godinama. Zar da se ljutim na nekoga ako nije odrastao uz Igre bez granica? Svako navodi svoje, a ako je na nekoga Veliki brat uticao pozitivno u bilo kom smislu, onda OK! Niko nema tapiju na život generalnoWink

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 17:05
u principu, ta prva godina Velikog brata imala je smisla, učesnici su manje-više bili kulturni, a pobedio je najurbaniji i najpristojniji lik - koji svira klavir! Profesor klasične muzike!!!

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 18:38
Ma jesu bili kulturniji i sve to stoji ,ajde sto je on bio profesor klavira to manje vise. Veca stvar je sto je on pobedio . To govori samo stanju svesti i drustva,kulture, tada i sada. Da se sad ponovi taj veliki brat sta mislite da li bi on pobedio .

Objavio: Mizi
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 18:55
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Ma jesu bili kulturniji i sve to stoji ,ajde sto je on bio profesor klavira to manje vise. Veca stvar je sto je on pobedio . To govori samo stanju svesti i drustva,kulture, tada i sada. Da se sad ponovi taj veliki brat sta mislite da li bi on pobedio .

No, no, ne prodaje se više ta priča.
Sad se pobednik odlučuje pre početka nove sezone.
Pričao mi čovek jedan.

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 19:21
Ko danas uopšte gleda tv program, i zašto zaboga miloga 😂
Toliko je toga drugog, dani su prekratki, neka je taj reality format čak i ozbilnjiji društveni eksperiment, istinitiji i interesantniji 10x nego što stvarno jeste, opet ne bi bio interesantniji od toliko toga drugog. Tada je to sve makar bilo novo, lako se moglo probati, zašto bi to danas bilo zanimljivo ionako, posle 20 ili koliko već godina.

Objavio: Mizi
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 19:26
Ionako je bio tada tv program dosadan, a još nisu svi jahali po netu, i morala je dosada nečim da bude smanjena.
Mada, više sam blejao igrajući basket u naselju i ispijajući bombe piva, sećam se koštala flaša od 2l 80 dinara.
Hleb je bio jeftiniji, ali vruć, jeli smo oko ponoći ili malo iza nje, a posle u dragstor koji je radio 24h na hladno pivo, ali samo preko leta.
Zimi smo gledali rijalitije i jeli semenke bundeve.

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 20:17
Pošto ste spominjali azijsku kinematografiju, naidjoh i na ovo..., 🎬 Top 50 Asian Movies of All Time 1. 🇰🇷 Parasite (2019) 2. 🇯🇵 Seven Samurai (1954) 3. 🇯🇵 Tokyo Story (1953) 4. 🇭🇰 In the Mood for Love (2000) 5. 🇯🇵 Spirited Away (2001) 6. 🇯🇵 Harakiri (1962) 7. 🇮🇳 Pather Panchali (1955) 8. 🇰🇷 Oldboy (2003) 9. 🇹🇼 Yi Yi (2000) 10. 🇰🇷 Memories of Murder (2003) 11. 🇯🇵 Ran (1985) 12. 🇰🇷 The Handmaiden (2016) 13. 🇯🇵 Grave of the Fireflies (1988) 14. 🇭🇰 Chungking Express (1994) 15. 🇮🇷 A Separation (2011) 16. 🇯🇵 Shoplifters (2018) 17. 🇯🇵 Princess Mononoke (1997) 18. 🇨🇳 Farewell My Concubine (1993) 19. 🇰🇷 Mother (2009) 20. 🇯🇵 Battle Royale (2000) 21. 🇮🇩 The Raid: Redemption (2011) 22. 🇨🇳 Hero (2002) 23. 🇨🇳 Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000) 24. 🇰🇷 Train to Busan (2016) 25. 🇰🇷 Burning (2018) 26. 🇯🇵 Perfect Blue (1997) 27. 🇮🇳 Lagaan (2001) 28. 🇮🇳 Andhadhun (2018) 29. 🇭🇰 The Killer (1989) 30. 🇯🇵 Ugetsu (1953) 31. 🇭🇰 Ip Man (2008) 32. 🇨🇳 House of Flying Daggers (2004) 33. 🇯🇵 Rashomon (1950) 34. 🇯🇵 My Neighbor Totoro (1988) 35. 🇮🇳 Dangal (2016) 36. 🇭🇰 Infernal Affairs (2002) 37. 🇰🇷 Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring (2003) 38. 🇹🇭 Ong-Bak: Muay Thai Warrior (2003) 39. 🇮🇳 The Lunchbox (2013) 40. 🇮🇳 Devdas (2002) 41. 🇮🇳 3 Idiots (2009) 42. 🇮🇳 PK (2014) 43. 🇯🇵 Your Name (Kimi no Na wa) (2016) 44. 🇮🇳 Sholay (1975) 45. 🇨🇳 Red Cliff (2008) 46. 🇯🇵 The Twilight Samurai (2002) 47. 🇮🇳 Masaan (2015) 48. 🇭🇰 Police Story (1985) 49. 🇯🇵 Still Walking (2008) 50. 🇭🇰 A Better Tomorrow (1986) Source: Curated through long-term viewing and comparative film analysis.

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 20:23
Hvala Iga 👍
Sviđa mi se detalj sa zastavicama, zbog šarenila, manje zbog pripadnosti nekom kao ograđenom prostoru sa imenom. 😂

Parasite jeste vrlo dobar film, no uopšte ne razumem tu potrebu da na svakoj listi izlazi na sam vrh, suludo je. Radili su to i ranije, kada je izašao npr "Pritajeni tigar...", toliko je to nerealno da gotovo boli, no hajde makar govori da "zapadnjačka" publika okreće glavu ka azijskom kontinentu pa neću odveć gunđati. Da je u top 100 pa i nekako, diskutabilno ali ne nužno za čuđenje, ali uporno da je na prvom mestu kojekuda... 🙄

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 22:42
Meni "Parasite" ne bi bio na prvom mestu ni u konkurenciji samo korejskih filmova, ali kapiram da su uzeli u obzir ogroman uspeh i famu koja se podigla oko istog zbog osvajanja dve najprestižnije filmske nagrade (Oskar, Zlatna Palma).

Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 22:54
Nije ni Bongov najbolji film 😂 ali hajde, neka je to do afiniteta.
Problem je pre što je blesavo da na previše lista uporno bude na samom vrhu, pa nije baš film koji stoji toliko iznad svih drugih kroz čitav vek filma, na čitavom kontinentu 😂 No, neka ga, ne želim ni da ispadne da mu umanjujem kvalitet i značaj. Samo mi je teško da prećutim 🤣

Objavio: JoxerTM
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2025 u 23:13
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Zaboravio si npr.  iransku kinematografiju i to forsiramo.
Ako ti korejski, indijski, ruski filmovi ne odgovaraju pa nemoj ih gledati,  a ti piši o recimo francuskim trilerima , Joxer će se oduševiti.

Tja, pa ja se oduševim kad je bilo čiji triler.
Ali triler. Ne kad imdb stavi triler, a ono ni t od trilera.

Da samo kažem svim neljubiteljima korejaca, može nekome smetati njihovo ekstremno prostačenje, nekome će zabrana oružja biti nerealna kao da je cijeli svijet USA, nekome će ići na živce ružnoća glumaca (nemojmo se lagati, njima je očito talent kriterij broj 1 pa tek onda izgled), neko će se živcirati na stil glume, itd.
Međutim oni ne skrivaju probleme običnog čovjeka, pa će se svugdje pojavljivati korupcija, ološ, prevaranti i zločinci najgore vrste.

Koja se to druga kinematografija na primjer udostojila snimiti (ne jedan!) film o telefonskim prevarama?
I to bez ikakve cenzure i pošteđivanja nesposobne vlasti, podmazanih političara i kriminalaca koji su organizatori jedne od suvremene pošasti.

Njih jednostavno ne zanima snimanje (fejk) biografija milijunaša. Ako nekoga to zanima, onda treba tražiti na drugom mjestu.

Kad se već spomenulo, indijski predugi sa spotovskim puš pauzama također nisu za svakoga, ali nije red osuditi bez da se pogleda barem jedan od najboljih do kraja (primjeri: Enthiran, 24, RRR).
Osim toga, pa nisu im svi filmovi masala, opet primjeri, The Lunchbox je sam vrh drame, dok je Kahaani toliko lud da je čisti bezobrazluk preskočiti ga samo zato što se vrti oko trudnice u nevolji, klišej s kojim je Holivud do zla boga dosadio ljubiteljima svih žanrova.

Ruskih izvrsnih ima koliko želiš, ali baš kvalitenih, i tu ne mislim na ne znam zbog čega popularne po kinima, Xolop čini mi se da se zove nekakva nedavna bezvezarija na koju svi hrle, a mene ni metlom se ne bi moglo natjerati.
Pa kad sam već dao primjere indijaca, evo i ruski, Brat 1 i 2 baš treba pogledati pa tek onda suditi rusima.

Da ne duljim i širim, ionako je već nekoliko stranica napisano pa oprostite ali ne da mi se sve čitati, riješimo barem situaciju gdje je Holivud propisao da za nasilje treba vatreno oružje.
Ne treba.

Prilog (a ne priča kao što govore nepismenjakovići po raznim dnevnicima) sa YT, amerikanac dolazi u Njemačku, ali kao da je došao u današnji dio negdašnje Juge:

Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2025 u 00:12
Originalno postovano od strane ar8c ar8c piše:

A čemu izvinjavanje kolega? Svako od nas ima neki svoj put i svoje iskustvo. Postoje i razlike u generacijama, odnosno godinama. Zar da se ljutim na nekoga ako nije odrastao uz Igre bez granica? Svako navodi svoje, a ako je na nekoga Veliki brat uticao pozitivno u bilo kom smislu, onda OK! Niko nema tapiju na život generalnoWink

Nijesam se izvinio zbog Velikog Brata LOL, nego zbog toga što sam rekao da se internet kod nas u današnjem obliku pojavio 2007-08. Izvinio sam se za slučaj da sam pogriještio, jer možda je to krenulo ranije. Ja sam tada internet koristio samo na telefonu i preko čuvenog GPRS-a, pa sam skidao razne polifone melodije i 2D igrice. 

Upravo te 2006. je pobijedio intelektualac, momak od kulture, vaspitanja... Danas ne da ne bi pobijedio, nego takvi više ne ulaze u rijalitije. Zna se kakvi profili i zbog čega tamo učestvuju i to prosto niti mi je interesantno, niti mi je uvjerljivo, niti pratim. 

Iga je naveo listu azijskih filmova i što je najjače, odgledao sam barem 60% s te liste, a da me ubijete ne bih znao kako , kad i zašto. Ovaj "Train to busan" bih mogao odmah da stavim na download, jer mislim da mi je promakao, a poznat je i hvaljen.

Objavio: JoxerTM
Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2025 u 04:18
Stavi.

Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2025 u 10:21
Mlogo ste nadrobili ovdje. Upozoren sam da ne smijem vrijeđati ? Ne kontam. Ako se netko našao uvređen, neka javno kaže : šta ga to vrijeđa u mojim komentarima ?.
Najnovija istraživanja kažu da :"In human nature reading not nature". Moja malenkost konta da gledanje "pokretnih slika" isto tako nije normalno za ljudsko biće. Ljudsko biće je milionima godina projektovano da "lovi" da traži hranu za sebe i porodicu. Prvenstveno muške jedinke su milionima godina projektovane da dnevne aktivnosti posvete nabavljanju hrane za sebe i porodicu. I dan danas ljudska aktivnost korenspodira sa inskonskim vrijednostima, i mnogi "gurui" preporučuju iskonske vrijednosti za ljudsko biće. "Fasting" kada je čovjek upražnjavao u vrijeme nemogućnosti lova". i otkriće vatre kada se hrana mogla sačuvati sušenjem. I tako kroz generacije koje su slijedile "normalne ljudske vrijednosti" dolazimo do generacije koja ne želi da zna za "prirodne zakone". koja vjeruje u "tiktok"..facebok...itd. Zašto ovo pišem ?. Pišem zato što se pojavljuje diskusija koliko je tko gledao filmova, i koliko ih namjerava gledati. Osobno gledajući, filmovi i serije su dva različita žanra , i različito utjecaju na ljude općenito. Film je većinom završena priča sa kojom se ljudska jedinka može složiti ili ne. Serije su većinom ispričane priče u segmentima gdje gledalac čeka na slideću epizodu, sa eventualnim "bindžanjem". Problem je sa filmovima. Obično su filmovi "završena priča" sa radnjom koja počinje i završava.. Ako ste pasionirani gledalac filmova "normalno" je da bi dva filma dnevno moglo zadovoljiti vašu znatiželju ,prema istraživanju o zadovoljavanju vaših emocija, za zaposlenike -8-3 radnog vremena.Ovdje se postuje podatak o gledanju 6,7,8 filmova dnevno, što nije moguće da ljudski um razumije.
Pozdrav za Ljubicu .....i sretna nova 2026 godina.

Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2025 u 13:15

Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Meni "Parasite" ne bi bio na prvom mestu ni u konkurenciji samo korejskih filmova, ali kapiram da su uzeli u obzir ogroman uspeh i famu koja se podigla oko istog zbog osvajanja dve najprestižnije filmske nagrade (Oskar, Zlatna Palma).

Delim mišljenje i oko fame, uspeha i prvog mesta. Ali stoji da je dobar film kao što i puppet reče. Imam samo listu odgledanih na Latterboxed-u, znam imaš i ti, ali čak ni zvezdice  nisam stavljao, Bar eto samo naslove da imam na jednom mestu. 

Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Tja, pa ja se oduševim kad je bilo čiji triler.
Ali triler. Ne kad imdb stavi triler, a ono ni t od trilera.

Znam,  ali bila je jedno vreme priča o francuskim trilerima.
IMDb  stavlja svašta što se žanrova tiče, tako da nekad nema ni t od triler, h od horora,  k od komedije.

Koja se to druga kinematografija na primjer udostojila snimiti (ne jedan!) film o telefonskim prevarama?

Ja znam za  `On the Line` i` Cituzen of a Kind`, ne mogu da se setim drugih.

Takođe ne sećam drugog filma gde se ekipa skuplja da krade naftu. Mada rekoh smetalo mi je tu određeno ponavljanje u radnji, likovi ne, zato sam možda napisao da je korektan.

Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2025 u 03:35
Uhhhhh 'Train to Busan' brutalčina! Vidim da ima i drugi dio, pretpostavljam da nije ni blizu kvalitetan kao prvi, ali odmah ću i njega da apsolviram.

Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2025 u 05:40
Biće čovek od tebe na kraju 😂

Polako, navikne se čovek na to što ti je eventualno smetalo sa tamošnjim pristupom glumi, dok ionako to ne važi za svaki film i svakog glumca niti za svaku kinematografiju Azije, uz to su priča i likovi svakako najbitniji, sve i da je poneko afektivniji, histeričniji 😂 koliko ih takvih ima i među nama, mnogi domaći glumci i slavljeni zbog svojih takvih uloga.

Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2025 u 07:39
Originalno postovano od strane TotenhemovFanatik TotenhemovFanatik piše:

Uhhhhh 'Train to Busan' brutalčina! Vidim da ima i drugi dio, pretpostavljam da nije ni blizu kvalitetan kao prvi, ali odmah ću i njega da apsolviram.

Drugi deo k..ca ne valja. Nema veze sa primarnom pričom, nijedan od likova iz prvog dela se ne pojavljuje, radnja je bezvezna, likovi su trivijalni i dovedeni do nivoa karikaturalnosti. To posebno važi za negativce. Besmislen i nadasve nepotreban nastavak. Dead

However, prvi deo je možda i najbolji zombie film koji sam gledao. Slažem se sa konstatacijom u vezi kvaliteta istog. Thumbs Up

Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2025 u 01:25
Ma gluma je brutalna, apsolutno se ne osjeća jaz između kulture , glume, načina izražavanja, osim u prvih trideset sekundi, ali to je zbog jezika. To se osjeti i kad gledamo francuske i španske filmove. Stvarno maestralan film i zbog njega, upravo puštam drugi dio, pa nek se i namučim.

Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2025 u 04:12
E Boga mi se dobro namučih. Baš baš loš film. Još u poređenju sa prvim dijelom, baš težak za podnijeti. Ali znate kako, i loša iskustva su dobra.

Objavio: marcobobby
Datum objave: 08.Lipanj/Jun.2026 u 10:04
Neprijatno iznenađenje od produktivne južnokorejske konematografije. Konfuzan, pseudofilozofski, sa solidnim CGI-jem. Dobar performans kojim pruža sve angažovanija Kim Da-mi, ipak nije dovoljan da značajinije popravi utisak. Osrednje, mada da je režija bolje sprovela u delo'' idejni koncept'', verovatno bi zavredeo i neke pohvale. Ovako ostaje isključivo okorelim fanovima podžanra filma katastrofe (ima tu i drame, trilera, pa i nešto akcije, a sve uvijeno u neko apokaliptično SF ruho ), da odvoje vreme i daju mu šansu, te potom donesu konačan sud.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk