Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

IT: Welcome to Derry (2025)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na serije
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na serije
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=107460
Datum ispisa: 06.Lipanj/Jun.2026 u 00:02
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: IT: Welcome to Derry (2025)
Objavio: DzonDon
Tema: IT: Welcome to Derry (2025)
Datum objave: 27.Listopad/Oct.2025 u 06:17
Ovo bi gledao da je mini serija, ovako ko će posle čekati 3 godine da nova sezona izađe.

Odgovori:
Objavio: IgaBiva
Datum objave: 27.Listopad/Oct.2025 u 10:30
Prva epizoda - obećava! Mada, serija podseća na Stranger Things...

Objavio: kjovo
Datum objave: 27.Listopad/Oct.2025 u 12:40
Pa iskreno mislim da ce ovo biti samo ponavljanje svega vidjeno samo u drugom vremenskom periodu. Postujem i volim da citam KInga,IT mi je jedna od omiljenih Njegovih romana ,ali ovo ne znam jel on uopste ucestvovao u ovome ako jos i nije onda stvarno ne vidim smisao sem naravno zarada.

Objavio: HiDe
Datum objave: 31.Listopad/Oct.2025 u 22:03
The worst Sci-Fi TV show ever.King failed 100% (my appinion, sry).

Objavio: Mizi
Datum objave: 01.Studeni/Nov.2025 u 09:03
I stalno Kralj, beskonačno ćemo biti svedoci adaptacija njegovih "remek" dela, i naši unuci i paraunuci gledati će to, lijevica, desnica, centralno, ooooo, tko će shvatiti to???

Objavio: IgaBiva
Datum objave: 03.Studeni/Nov.2025 u 12:15
Meni je i druga epizoda sasvim ok...

Datum objave: 04.Studeni/Nov.2025 u 09:51
Moram sebe da demantujem,ovo je meni izvanredno,prva epizoda pa savrsena sa iznenadjujuce brutalnim krajem,druga mirnija ali odlicna. Bas neocekivano prijatno iznenadjenje.

Objavio: ar8c
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2025 u 10:01
Hajde nastavite da delite utiske, pa ako nastavite u tom tonu možda me i "kupite"! Inače sam bio kategorički protiv da se dalje bavim tom tematikom, pogotovo u formi serije...

Datum objave: 04.Studeni/Nov.2025 u 10:32
Sve što je majmunsko, nije mi strano.

Datum objave: 15.Prosinac/Dec.2025 u 16:31
Znači utisci su do kraja ostali pozitivni. Ništa, vreme je da sakupljam zimnicu ponovo, iako sam sa vrlo mnogo skepse dočekao novo mamuzanje klovnovskih ideja.

Objavio: beogradski
Datum objave: 15.Prosinac/Dec.2025 u 21:38
Gledacu i jedno a mozda i drugo mada meni iskreno nije jasno porediti ove dve serije ali 'ajde ))))

Objavio: Freak37
Datum objave: 15.Prosinac/Dec.2025 u 22:22
Dobra serija , nadam se da ce ovako nastaviti i sa drugom sezonom.

Datum objave: 16.Prosinac/Dec.2025 u 09:25
Serija je dobra,ima mana ali sve u svemu su pozitivni utisci.
Ima svega i brutalna je ali se ne preteruje.

Objavio: bgvracar
Datum objave: 16.Prosinac/Dec.2025 u 17:27
Prva epizoda šokirajuće odlična. Sold! Clap

Objavio: klass
Datum objave: 17.Prosinac/Dec.2025 u 21:03
Moralo je bolje. Prva epizoda, onako krvava, je nesto i nagovestavala, kakav takav horor, medjutim nista od toga. Sve se razvodnilo i vise je licilo na Stranger Things nego na IT. Nikakvog horora, nikakvih strasnih scena, nikakve napetosti... postali su tinejdzerska serija. Moze da se pogleda ali to nije to. :)  Ocena 5. 

Objavio: Heryshaf
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2025 u 20:19
Serija je solidna, za ocenu 7. Deca su preglumila a stariji su imali površne likove. Naravno, klovn je bio na visini zadatka. Serija je imala priču, dobar uvod, zvezda padalica koja je u davnim vremenima na planetu donela iskonsko zlo-žderača svetova, vojska koja istražuje i unosi ozbiljnost u ceo tok događaja, misterija oko nestanka dece. Sve je bilo tu, međutim, na početku se osetio manjak kvaliteta u scenariju, režiji, glumi. Moglo je to bolje, sa više straha, horora, a ne da se kopira Stranger Things i deca vode glavnu reč. Vojnici su se ponašali amaterski, Jovan Adepo sve epizode u nekom grču, totalno neubedljiva gluma. Imalo je materijala da bude kultna horor priča, na kraju samo bajka.

Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2025 u 20:21
Klovn koji ubija decu....
Ništa morbidnije Kralj nije mogao da smisli, demonizovani smrad.
Njega veličaju, a da se ja pitam spalio bih sve njegove knjige.

Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2025 u 08:20
Na svu srecu i moju srecu naravno nista se ti ne pitas drug moj.

Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2025 u 08:20
I nemoj vise kralja da mi diras 

Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2025 u 09:00
LOLLOL
Originalno postovano od strane Mizi Mizi piše:

Njega veličaju, a da se ja pitam spalio bih sve njegove knjige.

LOL LOL LOL LOL Wink

Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2025 u 12:11
I oduzeo bih mu državljanstvo, i proterao na Mars, pa nek tamo impresionira vanzemaljce svojim nebulozama.
Za bolje i nije.

Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2025 u 12:15
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Da se ja pitam, ne bih nikada dozvolio Kralju da bilo šta napiše, pa ni čestitku. I ima novi nadimak, Kralj demona.
A i liči na dotične.

Šalajman je drugi, on je Car demona.

Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2025 u 13:00
Originalno postovano od strane Mizi Mizi piše:

I oduzeo bih mu državljanstvo, i proterao na Mars, pa nek tamo impresionira vanzemaljce svojim nebulozama.
Za bolje i nije.

Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2025 u 13:45
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Taman pomisliš da se malo primirio.... Ne vredi, neke stvari su nepopravljive. Na svu sreću, još nam fanatici knjige ne spaljuju, a nekima je dozvoljeno i da maštaju!

Objavio: vinarija-arandelovic
Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2025 u 23:11
IT Welcome to Derry, serija iz 2025 je najbolja horor serija u poslednjih nekoliko godina. Potpuno se slažem sa recenzijom. Kvalitetna produkcija, sjajna režija (osim poslednje epizode), odlična gluma, konstantna napetost, baš sam uživao u seriji.

Objavio: Boxter7
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2025 u 14:28
Šta se sve snimalo a i gledalo ovo je top.

Objavio: sasa-stipisic
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2025 u 11:26
Evo ja sam iznenađen koliko se meni ovo svidjelo, tj. koliko je dobra serija. Scenarij jako dobro ukalupljen u IT franšizu i u Kingov univerzum, stvarno jako dobro. Sezona je imala odličan tempo, višeslojnu radnju, više likova, odlično prikazano društvo 60-ih. Intro mi je odličan, baš neki sanjivi prizvuk, soundtrack isto fenomenalan, prožet glazbom toga doba. Zvuk, montaža zvuka, fotografija, scenografija odlična, gluma jako dobra, Bill Skarsgard standardno kvalitetan u ulozi, a ostatak kompanije isto na nivou od odraslih pa do djece.

Serija odiše napetošću, avanturama, kriminalistikom, trilerom, i meni najbitnije nije izostajalo emocija, stvarno je bilo par dobrih emotivnih scena. Radujem se 2. sezoni koja bi se trebala početi snimati u sljedećih pola godine.

Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2025 u 17:15
Eto, meni ostade još finalna epizoda, ali utiske imam formirane i iskreno nisam baš oduševljen! Nakon toliko pozitivnih komentara sam se predomislio i odlučio da je pogledam očekujući ipak nešto malo više i bolje, posebno u smislu da se štivo barem malo odmakne od stereotipa koji su tako karakteristični za Kinga (Maine, deca, klovn,...)

Jednostavno me je zamorila materija i nadao se da se da je serija proširila horizonte na način i stranu kakvi nisu zastupljeni ovde. Iskreno sam bio oduševljen kada sam pre više decenija kupio i pročitao IT (iskustvo čitanja nema premca!), starija ekranizacija mi je bila sasvim OK, ona novija je već malo zapala u kolotečinu, a od serije sam ipak očekivao nešto više.

I same horor sekvence su prilično klišeirane i bezbroj puta viđene, pa u meni ne izazivaju ni trunku straha. Čak ne uspem ni da se trgnem u tako često korišćenim štrecalicama, pa epizode gledam relaksirano kao limunade. Desilo se i da zadremam! Kliše je i kada čudovište (kakvo god) lomi i izdužuje udove, a onda se zaleće u kameru pokušavajući kod onih tvrđih da makar tako izazove reakciju. Možda sam omatorio, prevazišao horor kao žanr, možda sam skroz oguglao na bezbroj puta ponovljene fore, ali tako je kako je. Mnogo bolje reagujem na pritajenu, ambijentalnu stravu izazvanu na inteligentan način, nego na ove klinačke štrecalice.

Ali... Da mi je neko prezentovao ovo štivo pre nekoliko decenija, bio bih oduvan! Klovn, iako u repriznoj izvedbi i dalje je sjajan. Tehnički film je besprekoran, efekti, slika, zvuk, montaža... Ni idejno to nije toliko loše, pa na kraju ne žalim što sam uložio vreme u nju. Serija ima svoje poklonike i treba da ih ima. Nakon finala ću predahnuti malo od klovnova, a kad dođe vreme proceniću da li da guram dalje, ili će mi ovo sada zaista biti dosta.

Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2026 u 14:59
Baš mi finale nije leglo. Definitivino ovde stavljam tačku.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk