Kabul (2025)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na serije
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na serije
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=107249
Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 22:17 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Kabul (2025)
Objavio: DarkoBGD
Tema: Kabul (2025)
Datum objave: 24.Kolovoz/Aug.2025 u 15:26
|
Odlična francuska mini serija /na ENG i farsi jeziku/, S01E01-06! Ova prestižna koprodukcija u kojoj učestvuje 11 evropskih zemalja, visokorizična, višeperspektivna naracija koja prati talibansko preuzimanje Kabula, osvaja svojim isprepletenim pričama. Dirljiva serija koja otvara istinu o stvarnoj tragediji, s međunarodnom glumačkom postavom. Nemam zamerki, prevod je sasvim korektan‼
|
Odgovori:
Objavio: PedjaCh
Datum objave: 24.Kolovoz/Aug.2025 u 21:21
Objavio: levca05
Datum objave: 27.Kolovoz/Aug.2025 u 09:49
Extra serija, normalno ko voli ovu tematiku, Talibani, CIA.., ja je odgledao u jednom cugu
|
Objavio: DarkoBGD
Datum objave: 27.Kolovoz/Aug.2025 u 13:37
levca05 piše:
Extra serija, normalno ko voli ovu tematiku, Talibani, CIA.., ja je odgledao u jednom cugu
| Uz posebnu napomenu da je serija na nekoliko mesta postavljena od Freddy1714, gde je na veliku žalost samo E04 sasvim tonski neupotrebljiva, jer je njen veći deo uz pogrešan ton! (Utešno, ima je postavljene i od drugih)... Serija je inače snimana najviše na terenima Grčke. Masovne scene su Grci sasvim dobro odglumili, menjajući avganistanski narod na max nivou (uz nepoznate Euro-naknade za taj biznis). Ovo je velika koprodukcija nebrojenih međunarodnih firmi, u osnovi je FR produkcija, jezik engleski i farsi, režija svih epizoda od 2 režiserke iz Poljske! Sve epizode su u maglovitim i peščanim tužnim bojama, tamno žute stvarnosti Avganistana, po tome se ova serija bitno razikuje od šljaštećih naduvanih jasnih boja i oštrih kontrasta slike holivudskih "ratnih" serija!... Takozvani "platni spisak" učesnika koprodukcije na kraju špice je multi-impresivan‼‼‼ Glumci su uglavnom nama dosta nepoznati, ima veoma upečatljivih uloga! Pristup oblikovanju serije unutar filmske umetnosti je u osnovi više dokumentarni, ali su radnje itekako povezane. Sveukupno, već sam negde pisao, ja joj dajem više od osmice, kao moju ličnu ocenu! Potražite i gledajte, a postavljeni prevod je sasvim OK.
------------- Problem je nastao, nije bilo ni hleba ni kolača?
|
Objavio: alterego
Datum objave: 07.Rujan/Sep.2025 u 14:54
|