Weapons (2025)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=107195
Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 00:02 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Weapons (2025)
Objavio: Ispravljac14
Tema: Weapons (2025)
Datum objave: 07.Kolovoz/Aug.2025 u 23:39
|
Odgledao upravo u bioskopu. Dobar je, interesantna priča, mada počinje rečenicom Ovo je istinita priča...Ko će ga znati. Žanr horor, misterija, mada mi nije baš jasno zašto se zove Weapons, ali je na naš dobro preveden kao Trenutak nestajanja 👌
|
Odgovori:
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 08.Kolovoz/Aug.2025 u 00:08
Više vjerujem da je to tu istinita priča nego, sad ga se već svi stide spomenuti, HBO/sky miniserija Černobil. Zato kad bude, pogledat ću.
|
Objavio: puppet_master
Datum objave: 08.Kolovoz/Aug.2025 u 10:27
|
Bome,jedva čekam da ga pogledam, hajde što sam voleo Barbarian i rekao sebi da obratim pažnju na sledeći film Zach Creggera, nego mi je i sama tema privlačna.
|
Objavio: Dupla ljuta.
Datum objave: 09.Kolovoz/Aug.2025 u 11:58
Odlična priča i odlična realizacija! Drži pažnju sve vreme. Film koji jednostavno mora da se pogleda!
------------- Ako se desi nešto loše-piješ da zaboraviš,
ako se desi nešto lepo-piješ da proslaviš,
a ako se ništa ne dešava-piješ da bi se nešto dešavalo.
|
Objavio: jojo385
Datum objave: 11.Kolovoz/Aug.2025 u 13:11
|
Bježanija. Nigdje veze. Zaobići u širokom luku.
|
Objavio: pankrt68
Datum objave: 12.Kolovoz/Aug.2025 u 12:42
|
Što bi rekla stara indijanska poslovica - mišljenje je kao i dupe, svako ga ima. Film je odličan, preporuka!
|
Objavio: beogradski
Datum objave: 12.Kolovoz/Aug.2025 u 12:56
|
Stavio sam ovaj film na spisak za gledanje mada ne iskljucujem opciju da cu ovaj film prekionuti nakon nekih 15-ak minuta ali videcemo....
|
Objavio: Shadow07.
Datum objave: 12.Kolovoz/Aug.2025 u 13:24
|
Mozda je i dobar film, ali mozda to ide sa godinama, bas nevolim da gledam horor filmove jer zivimo bas neku realnost u kojoj ovakvih izmisljotina bas i nema, ibistva, masakri, nasilje , to nisau horori m mada proslo vreme za horore, ali svako ima svoj ukus pa ko voli nek izvoli, nadam se da ce uzivati( ako moze da se uziva u necemu koje je bas bljak..)
|
Objavio: peraks
Datum objave: 12.Kolovoz/Aug.2025 u 17:01
|
Film i reditelja treba spaliti na lomači...
|
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 12.Kolovoz/Aug.2025 u 17:48
Draga administracijo, molim da uklonite ovakve komentatore. Ubojice i one koji to žele biti nek se vrate na fejsbuke, tvitere i ostale mrzilačke platforme.
|
Objavio: peraks
Datum objave: 12.Kolovoz/Aug.2025 u 18:08
|
@JoxerTM
Ako si mislio na mene onda nisi ukapirao poentu
Btw....ne znam zasto o ovom govore kao o horroru godine kad je realno osrednji...vrv su ta đziđzu midžu satanistička s*anja danas u modi....cak se u recenziji pominje i Bring her back. A zašto se zove Weapons....pa svaka žrtva pogotovu masovna je bogom dana za zaglupljivanje masa....ne nisam pomenuo dezinformer....
|
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 12.Kolovoz/Aug.2025 u 19:59
Ok mi je film. Ideja nije loša, dve, tri stvari su ok provukli, ok i treba opominjati, ali dosta podseća na neka druga ostvarenja, čak i od ove i prošle godine, i više sam gledao oko simbolike da ispovežem pa me je i opteretilo, nešto mi je i dalje nejasno, ali mislim da je to manje bitno, tipa postoji i to je to , pa odvajkada. Šta znam ovde će komentari ići iz jedne krajnosti u drugu. Ne bih pisao jer će biti nagoveštaji, moje tumačenja, ok mi je film za jednom pogledati, idemo dalje , to je neki utisak.
|
Objavio: sasa-stipisic
Datum objave: 12.Kolovoz/Aug.2025 u 23:59
|
Ovo kao da su se pomišali Longlegs, Prisoners i Zodiac što se tiče dijela radnje, stila i atmosferičnosti. Film je dobar višežanrovski film. Jel ovo neki horor, baš nije, više je neka psihološko misteriozna priča sa nešto trilera i horora. Film je ispričan iz više različitih perspektiva, različitih likova što je zanimljiv odabir pričanja priče. Sve skupa je to ispa dobar film, ali ne nešto što me iznenadilo, zadovoljilo baš.
|
Objavio: kmetek
Datum objave: 15.Kolovoz/Aug.2025 u 11:56
|
Nije još na torrentima jelda?
|
Objavio: igor-t.-pandev
Datum objave: 20.Kolovoz/Aug.2025 u 14:05
|
Ne znam zasto iza svakog malo boljeg horora mora biti tih zavrsnih 15 minuta u kojim se sve unisti. Vec i toj je postalo klise u hororima zadnih 10 godina mozda i jace. Zadnjih 5 minuta film prelazi od horror u bizarnu crnu komediju, ne mogu da shfatim kako je moguce da se toliko sputi nivo da bi ceo rad do tada izgledao suvisan na kraj, a imao je dobru pricu i vozio na to...
|
Objavio: dzonny.master
Datum objave: 23.Kolovoz/Aug.2025 u 19:21
|
Film je počeo izuzetno dobro. Baš mi je držao pažnju, ali slažem se da je tih poslednjih par desetina minuta dalo filmu dozu budalaštine. Kao da ni sam režiser nije znao kako da završi film, pa je nešto smandrljao na brzinu.
Što se same tematike tiče, ona je (sa promenjenim krajem) mogla više da legne u neku mini seriju 6-10 epizoda, da se malo produbi nestanak dece u neku misteriju, ispriča malo drugačija priča, vrši istraživanje, sakupljaju dokazi i slično... Ovi ljudi koji bulje u prazno ili posmatraju skamenjeni u mraku iz daljine su uvek davali hororu poseban šmek i to u ovome filmu ne nedostaje. Sve ostalo nedostaje.
Dakle, film počne zanimljivom misterijom i na kraju se završi sa nekom baba Roskom što baca mađije na idiotski način. Samo joj fale naočari za varenje. Samo joj fale naočari za varenje! :DDD
Generalno, ne može da se kaže da je film loš ali ima izvesnih nedostataka.
|
Objavio: bosko-zecevic
Datum objave: 24.Kolovoz/Aug.2025 u 18:14
|
Witchcraft in Neighborhood.
U poplavi bezlicnih horora, jedan od boljih.
Recimo, horor meseca. :-)
A mogla je biti jos bolja serija, sto kaze dzonny.master.
|
Objavio: Zake24
Datum objave: 10.Rujan/Sep.2025 u 09:40
|
Film je sasvim OK i više od toga. Za neke stvari koje naizgled nisu objašnjene zapravo su dati skriveni tragovi, naprimjer, ono kako su zvali tuberkolozu u 17-18 vijeku. Također, gluma i kinematografija je odlična.
|
Objavio: tsbn
Datum objave: 11.Rujan/Sep.2025 u 13:12
|
Da li je moguće da neko daje pare za snimanje ovakvog đubreta ? Došlo vreme da Del Bojev scenario o nosorogu koji hara Londonom bude film godine.
|
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 11.Rujan/Sep.2025 u 13:39
Mozda im je onaj drugi scenario iz Mucki komercijalniji. Mada i nosorog ubica koji nocu hara, a Carlton Heston sumnjici batlera nije los whodunit.
|
Objavio: Cobra1978
Datum objave: 11.Rujan/Sep.2025 u 17:58
|
Kraj svaki put uništi film koji počne i razvija se kao dobar
|
Objavio: Boxter7
Datum objave: 11.Rujan/Sep.2025 u 21:11
|
Mogli smo imati izuzetnu misteriju. Sve je ukazivalo na to. Početak odličan, gluma odlična i onda usraše sve... Dobar mi je film, sad ga doživljavam kao zabavu ali prva polovina filma je obećavaoa ozbiljan film. Kad ono, međutim. Samo zabava.
|
Objavio: canijel
Datum objave: 12.Rujan/Sep.2025 u 20:51
|
Zabavno, zanimljivo, slatka mala zabavna horor priča, ali to je otprilike to, ne vidim taj wow faktor o kome svi pričaju, dobro je, nije za svakoga, to je sigurno, ali je bilo zabavno. Takođe, nisam bio ljubitelj kraja, ostavio mi je loš ukus, isto kao i režiserov prethodni film Barbarian. 7/10
|
Objavio: sinisa85
Datum objave: 13.Rujan/Sep.2025 u 13:52
|
Uz sve mane ovo je najbolji horor ove godine.
Reditelj očigledno zna da napravi hororoičnu atmosferu, ali ne zna da ispriča priču. To se vidjelo u Barbarian gdje je prvi čin vrhunski, ali film se kasnije raspada. Ovdje je pokušao sa nelinearnom naracijom da to prikrije i nije loše ispalo, ali je dijelove komotno mogao izbaciti.
|
Objavio: Black Raven
Datum objave: 14.Rujan/Sep.2025 u 15:12
sinisa85 piše:
Uz sve mane ovo je najbolji horor ove godine.
Reditelj očigledno zna da napravi hororoičnu atmosferu, ali ne zna da ispriča priču. To se vidjelo u Barbarian gdje je prvi čin vrhunski, ali film se kasnije raspada. Ovdje je pokušao sa nelinearnom naracijom da to prikrije i nije loše ispalo, ali je dijelove komotno mogao izbaciti. |
Zach Cregger je uspeo da napravi solidan horor, mada, ocena 6/10 je najviše što mogu da dam ovom filmu. Film ima zanimljiv start i priča se lepo razvija do kraja, radnju filma sam veoma brzo provalio pa me film nije nešto iznenadio ali ni razočarao. Nije za veću ocenu jer ima mnogo rupa u filmu (policajca niko ne traži... 17 dece nestalo a samo jedan roditelj ih traži...), kraj filma je dobar (barem za mene).
|
Objavio: DzonDon
Datum objave: 14.Rujan/Sep.2025 u 21:53
Meni nije jasno je l čini deluju i na periku? Ne mora kosa da bude? Zašto su sva deca pojurila bakicu a policajac i narkoman nisu? Nije da mi išta od ovoga smeta meni je i dalje super film. Držao pažnju imao napetost, kraj možda slabiji ali sve u svemu dobar.
------------- If you are justice, please do not lie. What is the price for your blind eye?
|
Objavio: Black Raven
Datum objave: 14.Rujan/Sep.2025 u 22:41
DzonDon piše:
Meni nije jasno je l čini deluju i na periku? Ne mora kosa da bude? Zašto su sva deca pojurila bakicu a policajac i narkoman nisu? |
Perika je lični predmet, ne mora kosa, i deca su preuzeta crtežima iz škole. Policajac, narkoman i roditelji su već bili aktivirani, tako da već imaju svoje zadatke, deca su bila u stanju spavanja pa su onda aktivirana (dobila zadatak).
|
Objavio: DzonDon
Datum objave: 15.Rujan/Sep.2025 u 08:19
Da, da, u pravu si. Setio sam se kasnije za prrdmete. Svakako jedan od boljih horor filmova u zadnje vreme.
------------- If you are justice, please do not lie. What is the price for your blind eye?
|
Objavio: mile-milic
Datum objave: 16.Rujan/Sep.2025 u 12:38
|
Film je imao potencijal da bude zaista odličan, ali je tako nekako iscurio. Gomila stvari je ostala samo na nivou metafore, a mogla je da bude konkretnija, ali dobro, verovatno je reditelj i želeo tu višeznačnu asocijativnost. Naročito u sceni sna Džoša Brolina. Da ne spojlujem sad. Ali činjenica je da film ima tu neku jezivu atmosferu, a što je zaista retko u hororima koji su prepuni klišea i teško je biti originalan.
|
Objavio: Dr IggY
Datum objave: 19.Rujan/Sep.2025 u 13:33
|
Film nije definitivno zaslužio 8.0 na imdb. Ima radnju ali ne....Više je za 6.5
|
Objavio: deklica
Datum objave: 29.Rujan/Sep.2025 u 00:51
|
Ovo je toliko glupo na vise nivoa da je iluzorno o tome i diskutovati... Ocena 5-6...
|
Objavio: PeRuNikola
Datum objave: 05.Listopad/Oct.2025 u 02:48
Objavio: PeRuNikola
Datum objave: 05.Listopad/Oct.2025 u 02:48
|
ja nzm ko ocjenjuje na imbd, mozda ovi klinci 2000+
|
Objavio: ar8c
Datum objave: 05.Listopad/Oct.2025 u 11:48
Nije mi se svidelo ono što sam video, ali pošto od horor žanra u ovom veku generalno imam vrlo niska očekivanja, nisam nešto ni razočaran. Delić mene se ponadao da možda baš ovaj film ima nešto konkretnije da ponudi, ali šipak. Počelo je solidno, podgrejalo nadu, potom lagano gušilo i tavorilo, da bi na kraju usledio potpuni antiklimaks. Vidi se da film ima budžet, produkcija solidna, pozvana neka renomirana glumačka imena da pojačaju specifičnu težinu, ispoštovani neki moderni postulati, nelinearna priča koja se pripoveda iz različitih likova i uglova...
Bilo je tu materijala za graditi, ali se nije znao iskoristiti očigledan potencijal. Kako je na kreatora filma uticao Stephen King, moglo bi se opkladiti da će u fokusu priče biti neka deca, te da će lokacija biti negde na potezu Maine/Pennsylvania, a opklada se ne bi izgubila. Priznajem da sam se već malo zamorio od tog šablona iako sam generalno ljubitelj lika i dela Stephena Kinga. Film ima vrlo solidnu dužinu trajanja za jedan horor, ali se dosta dugo nekako vrti u prazno i bavi trivijalnim stvarima. Da ne pričam o "nasilno" ubačenim političkim korektnostima koje tako prezentovane zaista bodu oči i potpuno su bespotrebne u jednom takvom filmu! Nakon prethodno odgledanih noviteta Spike Lee-ja i Darrena Aronfskog pomislih da je moda konačno počela da jenjava, ali očigledno sam požurio sa optimizmom.
Film donosi neke vrlo očigledne nelogičnosti, naivnosti i klišee, ali recimo da se to može očekivati. Sve bi na kraju moglo biti zaokruženo sa malo više truda i sa kvalitetnijim završnim sekvencama. Očekivao sam nekakvu misteriju, nešto mnogo više i veće od nekakve voodoo babe sa svojim ritualima. Čak i da progutamo voodoo babu, bilo je dovoljno prostora da se malo poradi i na njenom backgroundu, ali o tome ni sekunde! Zato je sve nekako zbubano i u stilu "style over substance".
Ako sam maksimalno dobro raspoložen filmu bih poklonio nekakvu slabašnu peticu na skali do 10 i to samo iz razloga što odgledah i mnogo patetičnijih i neuverljivijih horora poslednjih decenija, a ovaj se nekako još i može odgledati bez da se u nekom momentu batali. Verovatno zato što je imao solidan potencijal, ali on je do kraja skroz prokockan.
|
Objavio: kjovo
Datum objave: 06.Listopad/Oct.2025 u 11:37
|
Ar8c jedini problem u svemu tome sto ovo nema ni H od horora,mene ovde atmosfera nekako podseca na Servant seriju mada prica totalno drugacija,ali ta neka tiha jeza ,ali horor nikako. Na kraju mi i nije toliko los film.
|
Objavio: ar8c
Datum objave: 06.Listopad/Oct.2025 u 17:56
Dragi Kjovo, već jako dugo vremena za mene je najveći horor odslušati vesti, sagledati globalnu političku scenu, pogledati malo na čega se svelo društvo oko nas... A tamo neke pokretne slike odavno su prestale da me straše i samim tim mi je i horor žanr trajno narušen! A nekada sam ga gutao i bio mi je najomiljeniji. Bukvalno mi je realnost odrastanja trajno s***ala doživljaj filmske umetnosti
Ono što mi je nekada bilo strašno još uvek ima nekakvu emocionalnu vrednost, ali je prestalo biti strašno. Ovo novo ništa više ne može da mi bude strašno, a najčešće je plitko i neoriginalno. Zbog toga uglavnom i izbegavam žanr, a s vremena na vreme ubacim ponešto čisto radi mentalne gimnastike i u jalovoj nadi da će me nešto makar originalnošću pozitivno iznenaditi i opravdati veće interesovanje u žanr. I one nazovi najstrašnije gledam opušteno kao nekakve ljubiće, a jedino mogu da me ponekad trgnu onim jeftinim trikovima i štrecalicama koje opet ne dovode do straha već do trzanja kao uslovnog refleksa, a onda me još više iznerviraju što pribegavaju glupim trikovima umesto da pronađu istinski način da me zastraše
E sad, što se konkretnog filma tiče, kao što već rekoh, Kingova umešanost se nazire i tek tu za gledaoca nema neke velike misterije. Od ostalog sam očekivao ne da me zaplaši naravno, već da mi makar ispriča nekakvu donekle originalnu misteriju. Apsolutno nula horora ako se ja pitam, a svakako sam očekivao makar malo više od onako jalovo prezentovane voodoo-babe i nemušto ispredene priče oko nje.
Ali OK, na kraju se i ti i ja prilično slažemo u oceni. Nije ovo toliko loš film i da se odgledati. Za današnje standarde. I podrazumevano jednokratnu upotrebu. Gde bi se jedan takav film mogao rangirati u ono neko zlatno doba filma (i horora) - to je već neka druga stvar. A sve je još više drugačije ako bismo se mi mogli vratiti u neko doba kad smo bili mnogo mlađi i naivniji, dok su nas pokretne filmske slike još i mogle istinski prepasti
|
Objavio: marcobobby
Datum objave: 12.Listopad/Oct.2025 u 21:45
|
Misteriozni narativ preplavljen jezom ostavlja jak utisak. Amy Madigan u roli negativke je maestralna, dok je na strani dobra Julia Garner, tumačeći optuženu učiteljicu, spremnu da istera pravdu i razotkrije pravog krivca, Koncept prikaza priče iz ugla svih relevantnih likova nije novitet, ali jeste fino iskorišćen u razrešavanju misterije. Definitivno jedan od najkvalitetnijih horora koji se pojavio u poslednjih par godina.
|
Objavio: Zabuza
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2025 u 16:30
|
Трт, мрт. Филм је почео добро али се већ негде на половини видело да неће бити ништа посебно, као што и није био. Другачије је од осталих хорора на које смо навикли задњих година и стварно је имао потенцијал који је по мени протраћен. Свакако превелика оцена по мом мишљењу.
|
Objavio: Heryshaf
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2025 u 22:10
|
Volim sci-fi i horore, uvek se obradujem novim filmovima tog žanra i uvek iznova razočaram. Ocena 4-5.
|
|