Kako vam se čini trejler za Avatar: Fire and Ash? (29.07.2025.)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na članke
Opis foruma: Komentari na objavljene članke i blogove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=107154
Datum ispisa: 02.Srpanj/Jul.2026 u 12:13 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Kako vam se čini trejler za Avatar: Fire and Ash? (29.07.2025.)
Objavio: ar8c
Tema: Kako vam se čini trejler za Avatar: Fire and Ash? (29.07.2025.)
Datum objave: 29.Srpanj/Jul.2025 u 18:47
Preskačem trailer kao i obično ako znam okvirno šta me čeka. Biće i to nesumnjivo praznik za oči, pa uz realna očekivanja i stav jedva čekam da se uvalim u bioskopsko sedište pa da uživam. Živi bili, mnogo nešto daleko
|
Odgovori:
Objavio: payutti
Datum objave: 29.Srpanj/Jul.2025 u 19:24
Sasvim suprotno mišljenje. Precenjeno do besvesti.
Terminator 2, a i 1, su remek-dela za oba Avatara.
|
Objavio: puppet_master
Datum objave: 29.Srpanj/Jul.2025 u 23:12
|
Prvi mi je bio okeT, sa drugim već nisam uspeo da se izborim i prekinuo sam ga, ne znam da li bih ga ikada dovršio, no treći Avatar mi se zbilja ne gleda, kakav god da je.
|
Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2025 u 08:11
Ah, Payutti, pa gde uopšte porediti te dve stvari koje jedino zajedničko imaju što su izmaštane i što ih potpisuje isti čovek? Jedno je akciono remek-delo za sva vremena, a drugo klišeizirano, naivno i već viđeno šarenilo.
Zato i rekoh, gledati sa pravim stavom i očekivanjima. Ne idete na Avatar očekujući dubokoumnu filozofiju, niti na Oppenheimer očekujući akciju. Što se Avatara tiče, valjda to dete u meni nikad nije presahlo pa i dalje volim šarene bajke i avanture. Još pogotovo kad dobri na kraju pobede zloće, a usput sačuvaju familiju, pleme, u širem smislu prirodu i životinje. Toga tamo ima u izobilju.
Volim i veoma poštujem trud ljudi koji su izneli Avatar i tehnološke inovacije u njemu. Audio-video veoma raskošno. Meni dovoljno za užitak, iako znam da ta franšiza veoma polarituje ljude. Kao i uvek, verujem da je mnogo toga u očekivanjima.
|
Objavio: payutti
Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2025 u 09:07
ar8c piše:
Što se Avatara tiče, valjda to dete u meni nikad nije presahlo pa i dalje volim šarene bajke i avanture. |
Nije presahlo ni u meni, ali ovo mi nikako nije leglo.
Meni je dovoljno za poredjenje sa Terminatorom, baš zato što ih je režirao isti čovek.
Kao što je svaki Kjubrikov film potpuno različit jedan od drugog, pa ih opet poredim.
Tebi je možda to besmisleno, meni nije.
|
Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2025 u 09:40
Poštujem kolega, poštujem
Ja bez obzira jedva čekam da porodično zapalim u bioskop. A i nisam dugo
|
Objavio: kjovo
Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2025 u 10:03
|
Crtac kao i prethodni. Ne bih ovo smatrao filmom. Mnogooo boljih crtaca ima. Precenjeno vrlo
|
Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2025 u 13:38
To sve je razumljivo, nekome paše, drugima ne sasvim, objektivno je to bio sasvim pristojan film, vizuelno interesantan, sa lepom porukom, mahom za mlađu publiku, varijacija Pokahontas i još ponečega, presvučeno u bajkovite, SF obrise.
Ono što je interesantnije je to što se Cameron izmenio posle uspeha Titanika (kao autor, šta ja znam o njemu kao čoveku, ne ulazim u to), u početku je bio maštovitiji, verovatno gladniji, razigraniji, moglo se komotno očekivati kakav ludi, uzbudljivi film na svakih par godina. Hajde što je sve to proredio, nego što je potpuno zalutao u tom Avatar svetu.
Nema veze kako na koga deluje, neka je to čak i veličanstven film koji kao ispisuje filmsku istoriju, no aman koliko mu je to Avatara potrebno, koliko godina posvetiti gotovo samo tome. Da se ne bakćem sada producentsskim radom i dokumentarcima. Prosto me rastuži kada vidim da neko sa onakvim stvaralačkim potencijalom uleti u tako kakvu priču i uskrati nas za ko zna koliko originalnijih filmova za sve te godine. Ma neka je tri svega ali ne jednog manje-više istog. Nije na adresu Avatara, pa i ja volim Terminator univerzum pa bih svejedno odlepio da je ovaj nastavio 15-20 godina da snima Terminator ili hajde Alien ili Abyss filmove, aman. Makar njemu nije bilo potrebno to da jaše jednu franšizu do iznemoglosti. Mogao je producirati a neka ih režira neko već drugi, on pa planira zilion tih Avatar filmova. Njegova stvar, neka mu, prešao 70 god, ne mora ništa ionako, samo ne kontam kako mu je to bilo bolje od raznovrsnosti, za nekoga toliko talentovanog.
|
Objavio: brgljez
Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2025 u 14:19
neampojma... kolko sam upratio stvari vezane uz samu produkciju prvog i drugog dijela, čini mi se da su stvari više bile podređene tehnologiji budućeg snimanja filmova nego samoj priči, logici idr. bez obzira na to, prvi dio mi je sasvim ok, a drugi nije loš. a i čoek je već u godinama, logično je da više nema isti elan i ne grize ko prije.
------------- Aaa?
|
Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2025 u 14:28
|
U ovom baš trenutku, da, prešao 70, no ovo moje se ipak, rekoh, odnosi na sveukupno rediteljski rad odmah po Titaniku, nije baš kakav starac bio u poslednjih skoro 30 godina, kada je dakle snimio Titanik i eto ispade samo još Avatar filmove. Za sada i kažem "neka mu" ali od 1997. pa do sada...
|
Objavio: kjovo
Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2025 u 14:35
|
Potpisujem Puppet sve sto si napisao
|
Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2025 u 14:35
Razveo se čovek Ne možemo mi znati tačno šta je nekome u mislima. On je odlučio izgleda da najveća njegova zaostavština bude Avatar, ponajviše misleći na tu neku tehniku snimanja i pripovedanja, čiste tehnikalije. Sve to traje boga-oca, verujem da je kompleksno i da traži vreme, ali eto, čovek je to tako rešio i hvala mu svakako na komplet opusu. Nešto nekome više paše, nekome manje, ali mislim da ima za svakoga ponešto.
|
Objavio: beogradski
Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2025 u 16:20
|
Nisam gledao nijedan predhodni deo pa necu ni ovaj )
|
Datum objave: 02.Kolovoz/Aug.2025 u 15:39
|
Priča doduše Cameron da planira i adaptaciju knjige "Ghosts of Hiroshima", mada još nije precizirano kada to, jer svakako razvija još nekoliko nastavaka Avatara.
|
|