Superman (2025)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=107017
Datum ispisa: 29.Lipanj/Jun.2026 u 08:55 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Superman (2025)
Objavio: Brkamika52
Tema: Superman (2025)
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2025 u 18:34
|
Stupidnost i bolesne ambicije se neprestano obnavljaju u hiljadu varijanti, od "natčoveka" preko "arijevske rase", pa "političke izuzetnosti" sve do do "baštovana" koji sami sebe ovlašćuju da urede "svetsku džunglu" i izvrše "dekontaminaciju"... Debili retardirani koji imaju potrebu da ovako nešto izmišljaju!
|
Odgovori:
Objavio: petar14
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2025 u 20:40
|
nisu mi jasni ljudi koji u filmu traze realnost a sve je to samo zabava
|
Objavio: puppet_master
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2025 u 22:34
Videćemo već šta će James Gunn napraviti od Supermena, DC filmova uopšte, njegov um je bitno drugačiji od prethodnika. Ne znam koliko je u ovom baš trenutku publika zasićena superherojima ali lepo je imati nekoga poput njega za kormilom.
Letnja sezona je, koliko makar ja kapiram, uvek tu upravo za te bombastične filmove, koje je verovatno greh gledati na malom ekranu, vala i služi tome da se namakne novac, ili sa lepše strane - da se publika vrati u bioskope i okane streaming servisa (i time se uspori/zaustavi zatvaranje bioskopa 😟). Tako da, generalno, priželjkujem da uspe film. Nisu inače moj broj, valjda su ciljana publika svakako klinci, naravno i ljudi odrasli na Supermen stripovima, čemu ja baš i ne pripadam, neračunajući moju nezrelost i to sve 😂. Zbilja bih voleo da ovog puta upali makar malo više negoli raniji pokušaji oživljavanja Supermena. Zaslužuje kakvu dobru priču i uzbudljiv film, pa šta već bude zapravo.
|
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2025 u 22:52
Prvobitna priča oko Supermena je imala totalno drugačiji pravac, pa su menjali i smer (ima fina priča i za Lex luthor-a odakle je potekla ideja iz života jednog od dvojice autora ), pre nego što se pojavio u Action Comics#1. Verovatno neću ni gledati film. Nisam odrastao, ali sam čitao, čitam i sad s vremena na vreme DC/Vertigo.
|
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2025 u 23:04
Neću ni ja gledati, nisam ni prethodni, mislim, tek bih voleo da im krene malo. Veze nemam šta si mislio/rekao ovim ostalim 😂, sve je to meni špansko selo. Odustalo se od prvobitnog Superman Legacy filma, izmenjen je pravac, no ti si možda mislio na nešto vezano za prvobitni strip pa potom menjanje pravca or something. Nah, ja prestao da čitam stripove sa 14ak god, jok u smislu da kažem da je to samo za malu decu, već samo to da potom nisam imao više interesovanja, Durango je bilo poslednje što sam imao u rukama, spaghetti western stil, no ipak mi se ugasila ta ljubav.
|
Objavio: pomerac
Datum objave: 12.Srpanj/Jul.2025 u 01:36
|
Pogledao sam svakakve filmove u životu, ali ovaj je gotovo sigurno zauzeo mjesto najvećeg sranja koji sam ikada pogledao ! Znači posljednji put da gledam bilo koji DC i Marvelov film ! Govno nad govnima od filma u svim pogledima !
|
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 12.Srpanj/Jul.2025 u 03:09
|
Ajde nemoj tako, pa ipak je tu superdog.
|
Objavio: kjovo
Datum objave: 12.Srpanj/Jul.2025 u 11:04
|
Nisi gledao Heads of state ,promenices misljenje o najvecem sranju ikada
|
Objavio: Brkamika52
Datum objave: 13.Srpanj/Jul.2025 u 11:49
|
Što se tiče najvećih sr..., u Holivudu je velika konkurencija, gurnjava i laktašenje ko će koga nadglupaviti. To je mrtva trka.
|
Objavio: DzonDon
Datum objave: 21.Srpanj/Jul.2025 u 19:14
Nadam se da će dogurati do 700 mil zarade pa da Snajderove botine crknu lupajući tastaturu jer će imati više od Man Of Steel 2013.
------------- If you are justice, please do not lie. What is the price for your blind eye?
|
Objavio: Black Raven
Datum objave: 21.Srpanj/Jul.2025 u 19:37
DzonDon piše:
Nadam se da će dogurati do 700 mil zarade pa da Snajderove botine crknu lupajući tastaturu jer će imati više od Man Of Steel 2013. |
Prebaciće sigurno 700 miliona dolara, tek je film krenuo s prikazivanjem a već ima 400 + miliona dolara (tek 13 dana prikazivanja), Man Of Steel (2013) je stigao do 680 miliona tek posle 100 dana prikazivanja.
|
Datum objave: 21.Srpanj/Jul.2025 u 20:06
Zeca ti pečenog, šta rade sa budžetima 😂 Nisam preterano razmišljao o tome jer ne pratim baš ni te filmove a kamoli budžete, smetnem sa uma i ako vidim negde. Gledao maločas, pa ta dva Superman filma, Snyder & Gunn, su koštali nekih 800 miliona dolara, produkcija + marketing ukupno. Npr hajde Carpenter nije potrošio ni delić te love za celokupan svoj filmski opus za sve te godine. 🤣
Naravno drugačiji su to filmovi od ovih Superman-a , drugo vreme, inflacija... ali opet je blesavo. Divlja se za medalju 😂
|
Objavio: ar8c
Datum objave: 22.Srpanj/Jul.2025 u 00:06
Film je proizvod kao i sve drugo. Nema tu neke mudrosti. Oni koji ih prave prvenstveno imaju zaradu u vidu, a tek onda možemo pričati o ljubavi, umetničkoj žici i ostalom na čega se mi palimo. Uzmeš u računicu ciljnu grupu, proučiš i plasiraš ono što sada ide. To je to, sviđalo se to nekima ili ne. Ne samo film. Ja kao ljubitelj automobilizma imam dosta problema da se uklopim u nove trendove. I tako je svuda. Svet je prosto otišao dalje, pa ko se u to uklopi. Za ove druge srećom postoji noistalgija i neko staro nasleđe
|
Objavio: marcobobby
Datum objave: 25.Srpanj/Jul.2025 u 12:54
|
Poslednji nastavak ioz popularne franšize opravdao je cilj. Ne samo kod publike, već i kod kritike, a naravno da i ogromni produkcijski tim može da zadovoljno trlja ruke. Zaslužuje pažnju svakog filmofila.
|
Objavio: pomerac
Datum objave: 28.Srpanj/Jul.2025 u 12:47
|
Veći woke trash film nisam gledao u životu !
|
Objavio: Eragon76
Datum objave: 05.Kolovoz/Aug.2025 u 19:40
Pogledaj https://zamunda.net/banan?id=789518&t=movie" rel="nofollow - 28 Years Later i shvatićeš da si pogrešio
|
Objavio: noxovac93
Datum objave: 10.Kolovoz/Aug.2025 u 14:11
|
Pedofil dzejms gan je uspio nesto sto niko dugo vremena nije. Napravio je Supermena dosadnim likom. Nije ni cudo sto je film potpuno finansijski propao. Mozda ce dobaciti do 600m i opet ce izgubiti skoro 200.
|
Datum objave: 10.Kolovoz/Aug.2025 u 14:12
DzonDon piše:
Nadam se da će dogurati do 700 mil zarade pa da Snajderove botine crknu lupajući tastaturu jer će imati više od Man Of Steel 2013. | Jesi li ziv dzone done? Nece ni 600 prebaciti. Dzejm Gan propao kao sibica. Nema para za pedofila i ovog Henrija Kavila sa temua.
|
Datum objave: 10.Kolovoz/Aug.2025 u 14:13
Black Raven piše:
DzonDon piše:
Nadam se da će dogurati do 700 mil zarade pa da Snajderove botine crknu lupajući tastaturu jer će imati više od Man Of Steel 2013. |
Prebaciće sigurno 700 miliona dolara, tek je film krenuo s prikazivanjem a već ima 400 + miliona dolara (tek 13 dana prikazivanja), Man Of Steel (2013) je stigao do 680 miliona tek posle 100 dana prikazivanja. | Man of Steel nije pusten u citavom svijetu u isto vrijeme. Propao je gan i propao je Superman. Idemoooooooooooo
|
Objavio: mile-milic
Datum objave: 15.Kolovoz/Aug.2025 u 17:04
|
Ovaj čovek je napravio odlične i zabavne filmove,pre svega mislim na Čuvare galaksije, ali je ovaj film kao da je dao detetu da se igra (i piše). Toliko usiljen humor, valjda zbog potrebe da najzad i DC ima film uspešan i , što je verovatno i važnije, VOLJEN poput Marvelovih, prosto boli. Mislim da uopšte ne treba da se takmiče sa Marvelom na njihov način , pogotovo što imaju odličnu ( i voljenu) Nolanovu Betmen trilogiju. Priča oko Boravije i njenog karikaturalnog diktatora (bolje da su napravili crossover sa Boratom) nije za komentar koliko je naivna i glupa (pa makar da je zabavna, nego prosto nervira), lestvica je podignuta baš visoko.
|
Datum objave: 15.Kolovoz/Aug.2025 u 20:33
Konačno dobar film i odličan start DCU. Bitna je zarada ali bitno je i prihvatanje kritika a svi su nahvalili film i imdb i rotten koji inače ne gotivim ali aj. Zarada veća od Fantastične Ćetvorke i to valjda nešto govori a veća je i od dosta Marvelovih filmova u zadnje vreme koji su izašli. Valjda će sad Snajderovi sektaši da se posvete samo trovanju među sobom u svom začarankm balonu, podsećaju me na naše penzionere, i da puste DC fanove da na miru slave. Čeka se Peacemaker da vidimo kako će se povezati sa ovim. Dogodine Žena Sutrašnjice. DC budućnost je svetla.
------------- If you are justice, please do not lie. What is the price for your blind eye?
|
Objavio: Zagrivuk
Datum objave: 16.Kolovoz/Aug.2025 u 08:41
|
Nema woke sranja za divno cudo a besnite zbog mesano Rusko-Srpskohrvatskog jezika. James Gun ima muda film je uperen protiv Americe vlade koja snabdeva oruzjem svoje ZAPAMTI OVO, SVOJE SAVEZNIKE! To sto je zataskao istinu koristeci diktatora sa jezicima Slovenskog porekla da mu ne odleti glava je pametan potez. Odete na Youtube i vidite koja zemlja bojkotuje film. Sa druge strane fil nije gledljiv jer su drugi likovi dzabe ubaceni, pogotovo Guy Gardner koji u stripu komicna dileja a u filmu ga ima veoma malo, trebalo je vise, sve u svemu dosadan film 4/10 MCU je mrtav za mene jos kad sam video da FF legendarnog Srebrnog Letaca pretvorio u zenu pisam im se u satanistici dizni
|
Datum objave: 16.Kolovoz/Aug.2025 u 08:59
|
Gresis za Srebrnog letaca,nije on pretvoren u zenu vec postoji u stripu zena koju Galaktus pretvori u isti entitet zato sto mu srebrni letac odbije poslusnost. I to je cini mi se u ranoj fazi stripa . Ovo sam onako iz secanja izvadio ,Alex to moze bolje da razjasni.
|
Datum objave: 16.Kolovoz/Aug.2025 u 09:31
Mislim da Guya i ostalih nije mnogo bilo jer je pre svega ovaj dcu trebao da krene sa Supermenom, mislim da namerno Gun nije dao više prostora drugima, nije film Lige Pravde. Ovo im je sasvim dovoljno za početak. Snima se i serija Lanterns gde će njega biti više valjda.
|
Objavio: dovedimolopovenavlas
Datum objave: 16.Kolovoz/Aug.2025 u 14:50
|
bezvezniji ne mož da bude
|
Datum objave: 16.Kolovoz/Aug.2025 u 14:55
DzonDon piše:
Konačno dobar film i odličan start DCU. Bitna je zarada ali bitno je i prihvatanje kritika a svi su nahvalili film i imdb i rotten koji inače ne gotivim ali aj. Zarada veća od Fantastične Ćetvorke i to valjda nešto govori a veća je i od dosta Marvelovih filmova u zadnje vreme koji su izašli. Valjda će sad Snajderovi sektaši da se posvete samo trovanju među sobom u svom začarankm balonu, podsećaju me na naše penzionere, i da puste DC fanove da na miru slave. Čeka se Peacemaker da vidimo kako će se povezati sa ovim. Dogodine Žena Sutrašnjice. DC budućnost je svetla. | Film propao kao zeton. Treba mu jos 170m da bi ostvario dolar profita. Buducnost je sranje.
|
Datum objave: 16.Kolovoz/Aug.2025 u 15:30
|
A bre ljudi koji vam je,ima pravo coveku da se svidja ko i tebi da se ne svidja cemu vredjanje takvo i to zbog cega
|
Datum objave: 16.Kolovoz/Aug.2025 u 16:02
Ma pusti ih, treba ih samo kulirati, da vidiš svaku vest o DC pun ih je internet, nemaju ljudi pametnija posla nego da hejtuju. Konačno da ne gledamo Supermena koji gleda kako će otac da mu pogine i okrene se i ode. Gazi DC punom parom sada. Peacemaker 100% na rotenu zvanično druga sezona. Znači uklopio ga Gun izgleda svaka čast. Najveća pobeda DC je zapravo postavljanje Guna za glavnog lika.
|
Datum objave: 16.Kolovoz/Aug.2025 u 17:37
|
Meni uopšte nije jasno, šta neko ovde ima od toga da li neki film propadne ili ne propadne na blagajnama, da se navija za jednog "proizvođača" superheroja, a na drugog drvlje i kanenje, kao da se bavi nekim sasvim drugim poslom!!??? Uopšte mi nije jasan taj rezon, a još manje polemika oko toga! Pa valjda je bolje da je konkurencija veća jer tada se ljudi više trude i podižu svoj neki kvalitet. Ne kapiram ništa, ali valjda sam ja neki tamo iz prošlog veka sa vrlo zastarelim doživljajem i rezonom po pitanju kinematografije!
|
Objavio: Shadow07.
Datum objave: 16.Kolovoz/Aug.2025 u 22:30
|
Svako ima PRAVO na svoje MISLJENJE, i niko zbog toga netreba da bude omalovazavan ili napadan ali kao prvo koga bre zabole ona stvar dali je uspesan na blagajnama li ne, hoceli da propadne ili ne, ovde valjda svako izrazava svoje misljenje kako mu se dopao film dali mu valja ili ne, neko ce tamo da zgrce lovu od ovih gluposti a ja cu ili neki od nas ce da se oko toga cimaju au druze , sta koga briga hoceli uspeti ili ne, ovde jako prosto , svidja mi se , ne svidja mi se , dobar film, ili los film nije po mom ukusu, kraj price , moje misljenje da film kao film hmmmm pa od svih super mena goreg filma nema do sada, jos kad pogledas lika koji ga glumi e druze pripadne mi muka, mozda i superman returns nije nesto mnogo jak film ali glumac Brandon Routh je odradio posao bar je licio na supermena , i kao pojava i gluma i sve sto mozda cini jednog lika koji glumi supermena a ovaj , zalosno, da ne pominjem i ostalu ekipu, po meni licno kao film efekti ono ovo i nije nesto lose ali u celini kao film koji treba da bude bas superioran kao sto je i sama prica o supermenu je bas jad jadova, mozda ja gresim ali posle opdgledanih bar 50 hiljada filmova ovo je bas nikakav film, moje vidjenje i moj ukus za film, mozda se nekome svidi a verujem da hoce, gledao sam ga po nekoj inerciji navike, odgledao , obrisao sa usb stika bez ikkvog osecaja,i ......
|
Datum objave: 16.Kolovoz/Aug.2025 u 23:36
Zar je zbilja toliko čudno i enigmatično želeti da poneki film bude nešto ipak masovnije gledan? Pa i serija npr?
Ukoliko ne budu gledani, u industriji gde se vodi itekako i time, sezone serije ma koliko ona bila dobra, će se otkazati, dok će i sa daljim širenjem eto kakvog filmskog univerzuma, producenti biti blago rečeno obazriviji ako već i oni ne odustanu.
Teško da je gledateljima suština u novcu koji će i tako završiti u džepovima nekih tamo mogula, već taj vražiji novac predstavlja gledanost, koja pa kanda predstavlja budućnost druženja sa tim svetom/likovima/pričom itsl.
Samo se valjda delom zaluta online i uopšte u vestima sa nešto blesavijim akcentovanjem na zelembaće/distributere/sale/blagajne, no valjda je suština upravo u budućnosti filmova, užitku u njima, o čemu nažalost gledanost tj ta priča o vražijim zaradama i govori.
Meni su daleki Marvel/DC superheroji, no hajde kao primer da navedem to da je meni bilo bitno da npr Evil Dead rimejk bude uspešan, ne zato što me živo zabole uvo ili grđe to koliko će se ko tu sve opariti, već da bi samim uspehom ostvarili nastavak sa franšizom, nisam odveć voleo kreveljenje Bruce Campbella, Raimijeve fascinacije humorom, želeo sam mračniji univerzum, onaj kojim je originalni film kipeo, pa mi je stoga bilo važno da novi film ne doživi kakav totalni krah, jer se potom verovatno ne bi više radili, pogotovo u takvom, tvrđem pristupu ili bi se vratili humoru ako bi ikada uopšte i nastavili da rade išta sa Evil Dead. Bio je uspešan, potom sam se mogao radovati Evil Dead Rise filmu, moglo je to bolje ali sam uživao svejedno, da ne duljim.
Najmanje je do zarade/novca, to tek delom može govoriti o tome šta sledi ili ne sledi. Ne vidim išta čudno u tome što poneko nekim delom obraća pažnju i na to, smisao svakako vidim u ljubavi prema filmu a ne kakvim finansijskim podacima samim po sebi.
|
Datum objave: 17.Kolovoz/Aug.2025 u 03:19
|
Licno imam stav da se ne zamaram stvarma koji mi neznace nista u zivotu, veliki sam filmoman i malo sam stariji i proslo je dosta toga ali nikad nisam razmisljao dali ce se neka franziza nastaviti ili ne, ne i da niisam zeleo ali , jednostavno moje misljenje i misljenje publike na ovim nasim prostorima da je nepostojece u glavama onih koji prave sve te projekte, mada iskreno se i time ne zamaram, kao sto sam rekao svidja mi se nesto ili ne tu je kraj, dali ce se nastaviti imati produzetak serija film to me jos vise ne zanima, naravno zeleo sam nekad da se to nastavi ali i ako nije nisam tome pridavao znacaju jer sam odavno shvatio da kada nemozes da imas uticaja onda cemu uopste i razmisljati o tome, naravno nisam ravnodusan kad ase nesto prekine koje mi se svidelo ali ipak tu je kraj, idemo dalje,uglavnom sve dalje od toga nikako nije ono sto ja zelim od filmske industrije,, samo moje licno misljenje i stav i svako neka prica sta misli ali mesati se u tudje misljenje to je vec granica koja se ne prelazi , opet ne zanima me , mnogo je jednostavnije , odgledas, hmmm dobro je, nije lose , svidelo mi se bas i ne ili ma ovo je bas lose i tu je kraj.....i dali ce neki projekat biti gledan ili ne jos vise me ne zanima jer kad radim nesto radim iskljucivo radi sebe i svojih naj blizih sve drugo je nebitno kao sto je i moje misljenje o svemu tome tim magovima koji prave ove projekte, dali zgrcu pare dali im je bitno da to uspe , da se gleda, koga to zanima, jedno misljenje u 7 milijardi misljenja je bas kap u okeanu i jasno je da nam samo preostaje da odgledamo nesto i budemo zadovoljni ili ne.......
|
Datum objave: 17.Kolovoz/Aug.2025 u 03:25
|
Prica je otisla u nekom drugom pravcu , a naj bitnije je izraziti svoje misljenje dali se nekome neki projekat svideo ili ne i dati povoda da to isto neko drugi pogleda ili ne... ,sve drugo je totalno nevazno, predlog, preporuka , dobro lose , sve dalje od toga je samo gubljenje vremena ...
|
Datum objave: 17.Kolovoz/Aug.2025 u 03:50
Pa da, svakom svoje, meni eto bude bitno da ponešto zaživi, baš me briga imam li uticaja, zapravo bih voleo da nemam, neka me makar ponešto iznenadi 😂
Meni je drago zbog toga što je priča krenula u drugom pravcu, to radim vrlo namerno oduvek, nije mi svaka priča interesantna, kamoli tek bliska, to da li je kome ovo dobro ili loše nema baš ikakve veze sa mnom i u tako čemu ne bih ni učestvovao, svako ima svoje afinitete. Ovo oko čuđenja zato što poneko i prati gledanost kojeg god već filma/serije mi je bilo makar nešto interesantnije. Meni lično dakle 🥳
|
Datum objave: 17.Kolovoz/Aug.2025 u 07:23
|
Ma bas me briga da li ce film proci dobro na blagajnama,da li ima dobre ocene i slicno,vec sam vise to puta ponavljao. Sve sto su Shadow i arc8 rekli je tacno i u potpunosti se slazem. Jedino se ne slazem po pitanju filma ,meni se Supermen svideo i bas su mi glumci ok i Superman je ok ,jefino su mi njegovibroditelji malo bzvze ali ne moze sve da bude potaman,i to sto je malo ubaceno humora mi se bas svidja. Tako da mi je ovaj Superman kao i Thunderbolts malo osvezenje u odnosu na ono sto je bilo pre njih. Za razbibrigu idealan film
|
Datum objave: 17.Kolovoz/Aug.2025 u 12:41
Pa dobro nekima je važno nekima ne. Recimo da je DC fanovima važno jer dosta toga u budućnosti DC zavisi od kritike a i zarade. Već smo svi videli kako je Snajderov DC propao zbog lošeg scenarija i lošeg prihvatanja od strane fanova. Ok, nije ovaj Supermen savršenstvo bez mane, ali je bar dobar Supermen, bar za one koji čitaju stripove. Supermen u stripovima itekako biva prebijen a čitam kritike u fazonu kakav je ovo Supermen kad ga izmlatiše. Ljudi kao da više ovog Supermena porede sa nekim ranijim verzijama u filmovima nego po stripovima kako bi trebalo da bude. Supermenova snaga nije u uništavanju i razaranju celog grada, već je simbol nade. Film baš pokušava da prikaže kako ljudi ne bi trebalo da ga se plaše jer zna granice. Da ne dužim, to je to od mene. Dakle po meni dobar Supermen film, drago mi je da ga kritike prihvataju i da su prepoznali to što se vidi po dobrim ocenama, što je možda na kraju krajeva i važnije od zarade jer dzaba dobra zarada ako je film sranje što se ispostavilo tačno u ranijim DC filmovima.
|
Datum objave: 17.Kolovoz/Aug.2025 u 14:08
Naravno da svako ima pravo na mišljenje, na sopstveni ukus i na kritiku bilo kakve vrste. Ja takođe zadržavam pravo na svoje, kao i da izrazim mišljenje po pitanju te žestoke diskusije i polarizacije tipa Marvel vs DC ili šta već.
Jedna stvar je analizirati uspešnost filma, zaradu na blagajni ili bilo koji relevantan parametar, a druga likovati što je "Gan propo ko žeton", ili da citiram "Propao je gan i propao je Superman. Idemoooooooooooo "....
Eto, moje pitanje je samo šta neko ima od toga što će neki drugi studio/režiser/film da propadne i da se tome veseli? Meni to više priliči fudbalskom navijanju i animozitetu prema protivniku uz želju da "moji" pobede. Ne ide mi to nikako uz umetnost i posebno ne kapiram kakvu ličnu korist iz svega toga može bilo ko izvući? Osim, eto, te neke navijačke satisfakcije.
Opet kažem, svakom svoje i ničije pravo se ne spori, ali moje je pravo takođe da se pitam to što se pitam jer mi zaista nije jasno!
|
Datum objave: 17.Kolovoz/Aug.2025 u 14:36
E to je i meni izrazito daleko, mržnja prema ma čemu.
Hajde, ima tu tenencija koje su mi užasne, kao ustalom čitavih kinematografija koje mi skaču po nervima, dalekih mentaliteta, pristupa, čega sve, pa im opet ne želim išta naopako i zlo, njihov uspeh mi može tek smetati u već iznad navedenom smislu, ako npr osmi Jurassic Park film bude uspešan, donese im milijardu zelembaća, to vrlo verovatno znači da će nastaviti da ih štancaju i meni lično ubiti interesovanje, kamoli užitak, tim upornim jahanjem franšize do iznemoglosti.
No, samo ih vala neću više gledati, voleću one drugačije pristupe, niko me ne tera da ih pratim, šta imam navijati za to da propadnu, pa makar mi njihov neuspeh i značio to da će umesto devetog/desetog dela, studio radije uložiti 300 vražijih miliona u pet originalnijih filmova pre nego u nastavak razvodnjavanja vražijih Jurassic park/world filmova. Doduše, ta silna zarada ipak hrani porodice mnogih ljudi, filmske radničke klase, pa im svejedno ne mogu želeti neuspeh.
Za Supermena rekoh već, voleo bih da zaživi DC, ima puno fanova, zaslužuju svoj filmski univerzum, meni je u ličnijem smislu svejedno jer to sve nije moj broj kakvi god da su i kako god ih ko već doživljavao ali se tu ne radi o meni već o fanovima. Kada sam ja bio klinac, ti Christopher Reeve Superman filmovi su nam bili praznik, red je i da današnji klinci (i drugi) imaju svoje praznike sa tim likom, koliko god mi lično to sve sada bilo daleko.
|
Datum objave: 17.Kolovoz/Aug.2025 u 15:33
|
Gde više objašnjavati a i teško je, kod prethodnog Kapetana Amerike, Sam Wilson je Falcon od tamo sedamdesetih 2014,2015 Kapetan Amerika, voleo ja ili ne, naravno ko ne čita stripove, ne prati bude mu čudno, menjaju i kombinuju narativne lukove, ne ide se po redosledu, obrađuju novije stripove. A i likova, multiverzum, pa i meni je teško da pohvatam.
Ovde je Shalla-Bal u pitanju , ali da što ubacivati nju iz kasnijih stripova, možda su trebali od početka da se vrate na Norrin Radd-a pa lagano, mada i njena priča tada je zanimljiva da ne pišem o čemu se radi, ali nisam pogledao pa ne mogu da cenim.
Batman iz 2022 je bio dobar ali opet se vratio Matt Reeves na dva starija stripa, a opet godinu dana ranije je obrađen i napravljen animiriani po drugom stripu Batman: The Long Halloween koji je super. Najnoviji animirani Crisis on Infinite Earths pa to je bitan crossover da se smanji multiverzum, stripovi iz 1985, a imali smo pre toga npr. crossover Flashpoint koji je obrađen i kroz igrane i animirane je ranije izašao, a strip od navedenog nakon 25 godina.
Mislim da su animirane serije i filmovi bolji i zanimljiviji.
Thunderbolts mi se svideo jer su ubacili Sentry-a koji je zanimljiv lik.
Ovaj film nisam pogledao. Imam u planu da vidim gde je smeštena radnja , nemam pojma o čemu se radi.
|
Datum objave: 17.Kolovoz/Aug.2025 u 15:42
DzonDon piše:
Pa dobro nekima je važno nekima ne. Recimo da je DC fanovima važno jer dosta toga u budućnosti DC zavisi od kritike a i zarade. Već smo svi videli kako je Snajderov DC propao zbog lošeg scenarija i lošeg prihvatanja od strane fanova. Ok, nije ovaj Supermen savršenstvo bez mane, ali je bar dobar Supermen, bar za one koji čitaju stripove. Supermen u stripovima itekako biva prebijen a čitam kritike u fazonu kakav je ovo Supermen kad ga izmlatiše. Ljudi kao da više ovog Supermena porede sa nekim ranijim verzijama u filmovima nego po stripovima kako bi trebalo da bude. Supermenova snaga nije u uništavanju i razaranju celog grada, već je simbol nade. Film baš pokušava da prikaže kako ljudi ne bi trebalo da ga se plaše jer zna granice. Da ne dužim, to je to od mene. Dakle po meni dobar Supermen film, drago mi je da ga kritike prihvataju i da su prepoznali to što se vidi po dobrim ocenama, što je možda na kraju krajeva i važnije od zarade jer dzaba dobra zarada ako je film sranje što se ispostavilo tačno u ranijim DC filmovima. |
Pa naravno, jeste bilo, a i zna se pored toga i na šta je ranjiv, a i u tuči , ja tu ne vidim ništa sporno. Prvo je bilo nešto drugo, autori izmenili, i jeste simbol nade.
|
Datum objave: 17.Kolovoz/Aug.2025 u 18:03
|
Da Alex ovo je bitno sto si rekao,koliko god voleo filmove iz ovih univerzuma,animirani su mnogo bolje uradjeni sto je u sustini i logicno ,ipak su radjeni po stripovima. Da Shalla ba je u pitanju, ali ja koliko se secam nije ona nesto mnogo kasnije ubacena od Norrina Radda,valjda su mislili da ce zenski lik biti primamljiviji za one koje nisu citali stripove. I da Batmen Long Halloween je po meni jedan od najboljih.
|
Datum objave: 17.Kolovoz/Aug.2025 u 22:17
Da ona je od početka tu, nego mislim da ju je kasnije, koliko mi se čin, Frenklin Ričard pretvorio , ako se ne varam.
|
Datum objave: 19.Kolovoz/Aug.2025 u 22:17
kjovo piše:
Gresis za Srebrnog letaca,nije on pretvoren u zenu vec postoji u stripu zena koju Galaktus pretvori u isti entitet zato sto mu srebrni letac odbije poslusnost. I to je cini mi se u ranoj fazi stripa . Ovo sam onako iz secanja izvadio ,Alex to moze bolje da razjasni. |
Ne gresim buraz imas originalnu pricu sam pocetaj, tacno je da su menjali za salu bal ,mozda i bolje jer ovaj prikaz srebrnog letaca je kako kazu suvise slab i jeftin za originalnog. Nisam ni gledao film niti nameravam, imam 49 nema sta nisam procitao od silver surfera, mislim da kad je silver surfer u pitanju nema boljih poznavaoca od mene i Vlade Ćuka. Zvuci prepotentno, ne zelim to ali tako je.
|
Objavio: canijel
Datum objave: 20.Kolovoz/Aug.2025 u 00:08
|
Naučno fantastična verzija Izraela i Palestine hahah, šalu na stanu okej verzija Supermana, samog lika, film ko film James Gunn klasika, pretjerana dječija komedija u ozbiljnim scenama, nekome godi nekome ne. Uglavnom prolazan film, lik dobro odradjen, sredina neka 5-6/10
|
Datum objave: 20.Kolovoz/Aug.2025 u 08:54
|
Ne kazem ja da nisi citao,i ja sam sve sto se tice srebrnog letaca procitao ,bar mislim ali ti si rekao citirama "legendarnog Srebrnog letaca pretvorio u zenu" sto nije tacno po originalnoj prici kako kazes ,zaseban je lik,i postojali su u isto vreme i on i ona, to je jednostavno sto sam rekao,mozda si se lose izrazio ali to je vec druga stvar.
|
Objavio: Mizi
Datum objave: 20.Kolovoz/Aug.2025 u 11:42
Kakvo smeće od filma, upropastiše onakvog legendarnog strip junaka. Ovo je sprdnja i skrnavljenje. Da me neko pita šta sam gledao ne bih znao da mu odgovorim. Fuj, gnušam se!
|
Datum objave: 20.Kolovoz/Aug.2025 u 23:28
kjovo piše:
Ne kazem ja da nisi citao,i ja sam sve sto se tice srebrnog letaca procitao ,bar mislim ali ti si rekao citirama "legendarnog Srebrnog letaca pretvorio u zenu" sto nije tacno po originalnoj prici kako kazes ,zaseban je lik,i postojali su u isto vreme i on i ona, to je jednostavno sto sam rekao,mozda si se lose izrazio ali to je vec druga stvar. |
Da to je tacno, samo su obrnuli pricu. Norrin Rad je taj koji je postao Srebrni Letac a ne Shala Ball. Mada gledajuci na youtube oni se vade na multivers pricu, a inace Galactus je daleko mocniji nego sto prikazuju, kao sto ni sama FF nije dovoljno mocna za Srebrnog Letaca. Mada kako god da okrenes ne gledam vise MCU, ovo sam gledao zbog Guy Gardnera koji je totalno lud i komivan lik u stripu a ovde u filmu nije imao ni 5 minuta. Superman, ako je bas tako trebali su da film i drze samo sa Supemenom
|
Datum objave: 21.Kolovoz/Aug.2025 u 08:18
|
Ma ja cu ga gledati sigurno ,jbm li ga meni to jos uvek nije dosadilo ma koliko da je lose.
|
Datum objave: 21.Kolovoz/Aug.2025 u 15:20
Zagrivuk piše:
kjovo piše:
Ne kazem ja da nisi citao,i ja sam sve sto se tice srebrnog letaca procitao ,bar mislim ali ti si rekao citirama "legendarnog Srebrnog letaca pretvorio u zenu" sto nije tacno po originalnoj prici kako kazes ,zaseban je lik,i postojali su u isto vreme i on i ona, to je jednostavno sto sam rekao,mozda si se lose izrazio ali to je vec druga stvar. |
Da to je tacno, samo su obrnuli pricu. Norrin Rad je taj koji je postao Srebrni Letac a ne Shala Ball. Mada gledajuci na youtube oni se vade na multivers pricu, a inace Galactus je daleko mocniji nego sto prikazuju, kao sto ni sama FF nije dovoljno mocna za Srebrnog Letaca. Mada kako god da okrenes ne gledam vise MCU, ovo sam gledao zbog Guy Gardnera koji je totalno lud i komivan lik u stripu a ovde u filmu nije imao ni 5 minuta. Superman, ako je bas tako trebali su da film i drze samo sa Supemenom |
Jeste Shalla - Bal , Silver Surfer ali u jednom posebnom stripu kasnije tamo kraj devedestih i nista posebno, tu je Galactus neko drugi koji se bori protiv Celestials-a, i tu ima isprepletano dosta stvari , tu je pocelo od Black Bolta. Pojavio se i jedan lik koji je umro.
Zanimljivo tu je Tor zensko.
Da tesko je pratiti stripove , ko gde , kako i koliko likova ima. Dobro ima tu zrtvovanja, kosmicke romasne, i raznih prica. Verovatno im je bilo zanimljivo da nju stave.
|
Datum objave: 21.Kolovoz/Aug.2025 u 19:28
DzonDon piše:
Pa dobro nekima je važno nekima ne. Recimo da je DC fanovima važno jer dosta toga u budućnosti DC zavisi od kritike a i zarade. Već smo svi videli kako je Snajderov DC propao zbog lošeg scenarija i lošeg prihvatanja od strane fanova. Ok, nije ovaj Supermen savršenstvo bez mane, ali je bar dobar Supermen, bar za one koji čitaju stripove. Supermen u stripovima itekako biva prebijen a čitam kritike u fazonu kakav je ovo Supermen kad ga izmlatiše. Ljudi kao da više ovog Supermena porede sa nekim ranijim verzijama u filmovima nego po stripovima kako bi trebalo da bude. Supermenova snaga nije u uništavanju i razaranju celog grada, već je simbol nade. Film baš pokušava da prikaže kako ljudi ne bi trebalo da ga se plaše jer zna granice. Da ne dužim, to je to od mene. Dakle po meni dobar Supermen film, drago mi je da ga kritike prihvataju i da su prepoznali to što se vidi po dobrim ocenama, što je možda na kraju krajeva i važnije od zarade jer dzaba dobra zarada ako je film sranje što se ispostavilo tačno u ranijim DC filmovima. | Snajderov DC je stvarao pare. Svaki film koji je on napravio je zaradio pare nesto sto gan moze da sanja. Eto njemu % na nekim raspalim sajtovima ali kada to niko ne gleda to ne znaci nista. Od kada je postao COO DC-a , DC je izgubio skoro milijardu dolara. Sto prije WB propadne to bolje. Nije njih Nolan napustio bez razloga. Ovaj Supermen u pelenama je najgore sranje koje postoji.
|
Datum objave: 21.Kolovoz/Aug.2025 u 22:40
AlexDeLarge piše:
Zagrivuk piše:
kjovo piše:
Da to je tacno, samo su obrnuli pricu. Norrin Rad je taj koji je postao Srebrni Letac a ne Shala Ball. Mada gledajuci na youtube oni se vade na multivers pricu, a inace Galactus je daleko mocniji nego sto prikazuju, kao sto ni sama FF nije dovoljno mocna za Srebrnog Letaca. Mada kako god da okrenes ne gledam vise MCU, ovo sam gledao zbog Guy Gardnera koji je totalno lud i komivan lik u stripu a ovde u filmu nije imao ni 5 minuta. Superman, ako je bas tako trebali su da film i drze samo sa Supemenom |
Jeste Shalla - Bal , Silver Surfer ali u jednom posebnom stripu kasnije tamo kraj devedestih i nista posebno, tu je Galactus neko drugi koji se bori protiv Celestials-a, i tu ima isprepletano dosta stvari , tu je pocelo od Black Bolta. Pojavio se i jedan lik koji je umro.
Zanimljivo tu je Tor zensko.
Da tesko je pratiti stripove , ko gde , kako i koliko likova ima. Dobro ima tu zrtvovanja, kosmicke romasne, i raznih prica. Verovatno im je bilo zanimljivo da nju stave.
|
Bilo im je zanimljivo zbog Woke ideolofije. Svaki multivers ima zenu u bilo kom superheroju i obrnuto, ali Silver Surfer je omiljeni Stan lee-jev lik. Silver surfer ima tradiciju najboljih grafickih novela. Naravno 90- i sve posle Stan lee je smece, sam Stan Lee je rekao da nije procitao ni jednos Surfera od kad su mu oteli firmu i upropastili viziju kakav surfer treba da bude
|
Datum objave: 22.Kolovoz/Aug.2025 u 08:51
noxovac93 piše:
Snajderov DC je stvarao pare. Svaki film koji je on napravio je zaradio pare nesto sto gan moze da sanja. Eto njemu % na nekim raspalim sajtovima ali kada to niko ne gleda to ne znaci nista. Od kada je postao COO DC-a , DC je izgubio skoro milijardu dolara. Sto prije WB propadne to bolje. Nije njih Nolan napustio bez razloga. Ovaj Supermen u pelenama je najgore sranje koje postoji. | Uh,nisam hteo da odgovaram dalje ali ček, ladno si rekao da Gan može samo da sanja o zaradi, čovek koji je sa Čuvarima Galaksije uzeo dve ipo milijarde? Ne bih dalje u diskusiju. Gde je Zek Snajder sada? Koliko mu je poslednji film zaradio? A da, snima za netfliks loše filmova sa katastrofa ocenama i kritikama koje ni njegovi fanovi nisu gledali. Početak DCU sa 600 mil nije loše uopšte, ljudi nakon Snajdera nemaju poverenja u DC i ovo je sasvim očekivano, treba vremena vratiti ljude koji su izgubili nadu u DC. Ovo za propadanje WB, ne znam šta da ti kažem da li ne pratiš prosto filmove ili šta li, ali pogledaj zarade wb filmova ove godine i u poslednje vreme. Neću nastavljati diskusiju dalje jer shvatam da nema poente.
|
Objavio: jojo385
Datum objave: 22.Kolovoz/Aug.2025 u 10:26
Mizi piše:
Kakvo smeće od filma, upropastiše onakvog legendarnog strip junaka. Ovo je sprdnja i skrnavljenje. Da me neko pita šta sam gledao ne bih znao da mu odgovorim. Fuj, gnušam se! | Manje više se slažem...Degradacija strip junaka koje nema u stripovima. Osobno/lično nije iznenađenje.U današnjem svijetu gdje je skoro sve Irrelevantno,nebitno, preispituju se temeljni odnosi,u porodici, sudsjedstvu,komšiluku....Mizi nemoj se iznenaditi ako neki od budućih supermana bude imao Luisa Garciju umjesto Lois Lane kao .....ljubav. Pojavom ekscenttičnih bogataša koji mogu da kupe sve i svašta na planeti, ekstremne promjene u svim granama industrije su moguće....pa i u Hollywood industriji. Uz višegodišnju krizu scenarista koji prosto neznaju kuda da "gone", pojavljuju se "moguli" sa parama kojima ništa nije sveto i traže sve luđe scenarije nadsjući se zaradi. U situacijama gdje neprikosnoveni strip junaci budu valjani u blato, oni vide zaradu na uloženo. A nije da danas nemaju sljedbenike/gledaoce koji nikad nisu pročitali niti jedan strip. Oni ...ti ,moguli, oligarsi, grade svoj svijet jer mogu,imaju sredstva (pare)...imaju moć. A mi ? Mi dođemo sve više kao oni gunđatori što su 1886 na pojavu prvog automonila, gunđali...to smrdi, stvara previše buke....i na kraju....
|
Objavio: iromafia111
Datum objave: 22.Kolovoz/Aug.2025 u 13:49
Objavio: brgljez
Datum objave: 25.Kolovoz/Aug.2025 u 18:20
film sasvim ok za pogledat. malo drukčiji superman film. uloga dobro odrađena. totalno krivi izbor glumca za luthora. o scenariju bi se dalo raspravljat. dodatak ono troje čuvara i elementa je unio nešt dobro u film.
------------- Aaa?
|
Datum objave: 27.Kolovoz/Aug.2025 u 23:36
|
Eto pdgleda i ja ovo remek delo promasaja, prvih sat vremena kao da sam gledao neki film za decu do 6 godine uzrasta, drugi sat je dao malo vise nade i necega koje bar malo lici na filmove iz proslosti o supermanu jos k rivsa ali po mojem misljenju realno ovo je bas nikakav film , i da ga ne uporedis sa nekim supermenom iz proslosti ovo bi bio bas slab fil, nije fora u njegovoj razlicitosti vec u sustini onoga sto je krenulo od stripova pa do rivsa , uvek je bilo tu nesto super, mozda ja gresim ali meni ovo bas film kojeg se necu nesto dugo secati, postujem svacije misljenje i ukus i svoj izbor ali cist promasaj....
|
Datum objave: 28.Kolovoz/Aug.2025 u 02:03
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 30.Kolovoz/Aug.2025 u 19:30
|
Uuuhhh kakvo djubre od filma.Ne mogu da verujem.Kako ih nije sramota, samo se pitam.
|
Datum objave: 30.Kolovoz/Aug.2025 u 19:54
@dzindzin16
Ma koga je danas sramota više, i od čega? Samo da se preživi još jedan dan, da se uzme neki dolar i tako u krug. Ovo više nisu filmovi, ovo je svinjarija, koještarija, prodaja magle.
|
Datum objave: 05.Rujan/Sep.2025 u 15:01
Film je dobio svojevrsni nastavak Man Of Tomorrow, premijera Jul 2027. Idemoo.
|
Datum objave: 05.Rujan/Sep.2025 u 19:14
DzonDon piše:
Film je dobio svojevrsni nastavak Man Of Tomorrow, premijera Jul 2027. Idemoo. |
Prvo se smejem  , posle  ....
|
Datum objave: 08.Rujan/Sep.2025 u 21:39
|
Jos i nastavak ovoj smejuriji za decu od filma hahah
|
Datum objave: 08.Rujan/Sep.2025 u 22:51
Kad smo već pominjali zaradu film je ostvario 125 miliona profita kako javlja variety. Inače je počelo snimanje filma Clayface. Pobede se nižu. Nastavak će sigurno još više zaraditi. U međuvremenu čekamo Supergirl. Peacemaker je najbolje ocenjena superherojska serija na rottenu, iako meni rotten ne znači mnogo ali dosta ga ljudi prati. Lep oporavak, pubilka se vraća da gleda DC filmove nakon dosta mračnih dana i loših filmova.
|
Objavio: Dr IggY
Datum objave: 14.Rujan/Sep.2025 u 23:44
|
Tuga, jad i beda. Sledeći nastavak: Superkuče
|
Objavio: Cibalius
Datum objave: 16.Rujan/Sep.2025 u 20:59
|
Najlošiji Supermen od svih
|
Datum objave: 16.Rujan/Sep.2025 u 21:43
|
Kome se svidi ovaj film, taj je ћаци.
|
Objavio: bgvracar
Datum objave: 29.Rujan/Sep.2025 u 20:18
Ne znam kako ga drugi vide, tek meni je ovo sramotno loše. Konfuzna, nabacana radnja sa istim takvim likovima (Inženjer, wtf  ), upotpunjena čudima moderne tehnologije. Možda, jedan od najlošijih filmova koje sam odgledao u 2025. i to u popriličnoj konkurenciji ovogodišnjih kinematografskih promašaja. 
Ali, ako su ciljna grupa ovog ostvarenja, deca uzrasta od 7-10 godina, onda mogu reći da je isti, pun pogodak. 
|
Objavio: IgaBiva
Datum objave: 05.Listopad/Oct.2025 u 22:10
|
Marlon Brando se prevrće u grobu...
|
Datum objave: 06.Listopad/Oct.2025 u 00:36
Zašto pobogu 😂 Njega apsolutno nije zanimao ni Superman, ono šta je Donner tražio od njega, ni sama njegova uloga, uveliko nije želeo da pamti svoj tekst, napravio je cirkus od svega i iritirao sve na setu, baš kako i dolikuje 😂
Šta će se okretati u grobu. Ne bi se okretao u grobu ni da je iko, glede kritike, publike, autora ili glumaca, za razliku od njega, Supermena doživeo kao kakvo ozbiljno, produhovljeno, egzistencijalno delo, koje šatro i nije predviđeno za decu. Teško da bi mu čak i tako šta izmamilo makar cinični osmeh, pucalo mu dugme baš za čitavu tu papazjaniju za života, mo'š misliti što bi ga tek u smrti išta tu tangiralo. Došao da izmesečari kroz ulogu koja ga ne zanima, da bi im uzeo besnu lovu i vratio se na svoje ostrvo. 😂
|
Objavio: Heryshaf
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2025 u 21:52
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2025 u 22:03
Heryshaf piše:
Glupost od filma. |
|
|