El Eternauta AKA The Eternaut (2025)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na serije
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na serije
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=106815
Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 09:35 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: El Eternauta AKA The Eternaut (2025)
Objavio: beogradski
Tema: El Eternauta AKA The Eternaut (2025)
Datum objave: 02.Svibanj/May.2025 u 13:12
|
Ova serija mi nekako obecava jer volim tu tematiku i svakako sam je stavio na moj spisak za gledanje i ne verujem da ce me razocarati
|
Odgovori:
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 02.Svibanj/May.2025 u 14:51
|
Ama pročitaj što je Iga napisao. Nije kompletirana, namjerno je prekinuta upola. Ili čekaj nastavak ili kupi strip (fibra).
|
Objavio: puppet_master
Datum objave: 02.Svibanj/May.2025 u 20:07
|
Potaman za mene, taman posla da propustim kakvu apokalipsu a sa obzirom na akutni manjak vremena, ne bi me čudilo da se pojavi treća sezona dok ja stignem do pete epizode prve sezone.
|
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 02.Svibanj/May.2025 u 20:30
Serija mi je bila na čekanju neko vreme i na kraju mi i nije nešto. Baš volim ovu tematiku, ali sam očekivaso mnogo više i brže.
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
|
Objavio: noiz
Datum objave: 02.Svibanj/May.2025 u 20:42
|
Nema dovljno "mesa" za tri sezone pa se toplo nadam da će zgotoviti u drugoj. Zna se kako Netflix funkcionira - gledanost i rejtinzi ili otkazuje. Zato žurite sa gledanjem ako imate Netflix i želite drugu sezonu.
|
Datum objave: 02.Svibanj/May.2025 u 20:48
|
Dobro de, lupio sam naravno to oko treće sezone 😂 pre na račun mojeg tempa gledanja, negoli na plan Netflixa, koji nemam srećom. Meni nije potrebno da se priča zaokruži, uživam dok gledam u detaljima, ako se ih se uopšte ima za uživati, kao da mi pa gode rešenja kojekakvih finala, obično me razočaraju ionako. Daleko bitnije je naravno ono kako meni prija i na koja mesta u mojem umu me vode njihove priče, negoli to šta su osmislili autori za kraj svojih priča.
|
Objavio: draganmirovic99
Datum objave: 03.Svibanj/May.2025 u 00:49
|
Zanimljiva serija procitao sam i o stripu.. i vjerovatno ce imati dvije sezone makar... jer strip je imao vise nastavaka.. ali nekako najupecatljiviji su originali tj ta 2 dijela... treci je vec otisao u sf i akciju,, po misljenjima drugih... ali po meni za sada bas zanimljiva.. jer ima tu neku misteriju i konfuznost kada je gledas pa na pravu neces shvatiti nista. Pogoto 2-3 zadnje epizode. Ali uglavnom gluma i nekako animacije cudovista izgledaju jeftino.. mogli bi na tome poraditi. Naravno za to treba i jaci budzet pa se nadam da ce ga dobiti ako serija dobro prodje. Ne bi trebalo da ce je otkazati Netflix jer ne vjerujem da puno ocekuju od nje a i puno gore serije su dobijale nastavak,, Ali sa njima se nikad ne zna. Svakako preporuke za seriju. Ko voli sc-fi, misterije. Razmisljanje, putovanje kroz vrijeme.. koje bi trebalo mnogo vise biti u drugoj sezoni ali naravno daleko smo od toga.
|
Datum objave: 03.Svibanj/May.2025 u 05:00
|
Hajde što mi je font suviše sitan, sam laptop predaleko, nego što je dodatno na svo moje slepilo podosta toga u prvoj epki snimano u mraku, veze nemam šta se dešava na ekranu 😂 Definitivno moram popraviti pc hitno, ovaj laptop je poluispravan, izlazi fucked up, ne mogu ga prikačiti na ekran, slaba vajda da pokušavam gledati išta što nije na jeziku kojim vladam.
|
Objavio: gjokic
Datum objave: 03.Svibanj/May.2025 u 07:25
|
Baš smece od serije izdržati prvih 20 minutu i delete
Preskocite
|
Objavio: Taubinator
Datum objave: 05.Svibanj/May.2025 u 10:34
|
Strip je remek-djelo, serija, očekivano, nije. Ali ipak, riječ je o vrlo zanimljivom, dobro snimljenom ostvarenju, najvećem televizijskom projektu u povijesti Argentine. Ovih dana je od strane autora serije potvrđena i druga, završna sezona. 8/10
|
Objavio: zixmix
Datum objave: 05.Svibanj/May.2025 u 15:44
|
Pročitao sam grafičku novelu u izdanju Fibre i jedva sam čekao izlazak serije jer mi je strip baš "legao" što se kaže, bez obzira što je star. Veoma sam zadovoljan I sezonom i jedva čekam II. Druga sezona je potvrđena i imaće još 8 epizoda, ukupno 14 i zaokružiće priču I dela stripa.
|
Objavio: RaZoR1900
Datum objave: 11.Svibanj/May.2025 u 06:21
|
Odli;na serija, najzad nešto što nije holivudsko marvelsko s*a*e.
|
Objavio: klass
Datum objave: 14.Svibanj/May.2025 u 11:40
|
Odlicna. Sve je kako treba. Nije napadna, dobra prica, dobra gluma, sve ide svojim tokom. Ocena 7.
|
Objavio: fikus-x
Datum objave: 21.Lipanj/Jun.2025 u 21:53
|
3/10 more nelogičnosti,odgledah 6 epizoda.Čitao sam komentare,ovde na forumu i zbog toga sam gledao.Da objasnim,trebalo bi mnogo pisanja.Može se gledati jedino,da ne obraćaš pažnju na nelogične stvari i situacije.
|
Objavio: iromafia111
Datum objave: 08.Prosinac/Dec.2025 u 14:33
Evo i mene. 
Kao i uvijek, ovu seriju sam odgledao samo jednom i nisam se drugi dan dodatno vraćao na nju zbog analize i seciranja detalja. Ovo je ono što mi je ostalo u sjećanju "iz prve".
Dakle... Za sad ću dati  , ali ni ova se priča (serija) ne drži neke normalne logike.
Osim ovih nelogičnosti koje je IgaBiva naveo u recenziji, dodao bih još neke. Počnimo od toga da, osim ako nisam nešto propustio, peta i šesta epizoda izgledaju kao da su zapravo sedma i osma. Kao da smo doživjeli "skraćivanje puta" i nakon četvrte epizode propustili barem dvije. Odjednom kao da je priča otišla barem pola godine naprijed u odnosu na kraj četvrte epizode. Odjednom se stanje "konsolidiralo", vojska je preuzela nekakvu vodeću ulogu i sprema se protunapad.
Što se "sitnijih" nelogičnosti tiče, krenimo od prvog izlaska čovjeka na ulicu. Ima masku, obukli su ga i navukli nekakve vreće na cipele da ne bi došao u kontakt sa snijegom jer znamo da je snijeg otrovan. Sljedeća scena - čovjek hoda po snijegom zatrpanoj ulici bez vreća na cipelama! Zanemarimo na trenutak da je ideja s vrećama idiotska zbog toga što bi mu se sklizalo po snijegu. Gdje su vreće? Što se dogodilo s njima?
OK, snijeg je otrovan, ali zrak nije. Snijeg je, koliko se sjećam, jedno od agregatnih stanja vode (tekućina, para ili led). Ako je snijeg pao na zemlju, ne bismo li trebali izbjegavati korištenje vode ili bilo čega što je u međuvremenu izraslo iz te zemlje? Kako to da riba u kanti vode i dalje pliva nakon što ne znam koliko dugo pada snijeg po njoj? Otrov se "poništi" u dodiru s "normalnom" vodom? U zadnjoj epizodi čak krene cvjetati cvijeće i neke ga osobe mirišu kao da se ništa nije dogodilo. Halo? Koji vam je ku  ac?
Nisam meteorološke struke pa možda ne bih trebao komentirati činjenicu da pada otrovan snijeg, a zrak je čist, ali... Sad je kod nas zimsko vrijeme i stalno se priča o tome kako je zrak zagađen jer se ljudi griju na drva i ugljen pa te čestice dospiju iz dimnjaka u zrak i onda padaju po nama. Izgleda da to ne vrijedi za otrovni snijeg, tj. zrak.
Neću posebno komentirati na koji način su kukci uspjeli izvesti da ljudi postanu zombiji jer za to još ima vremena u seriji da nam objasne, ali da se nitko pretjerano ne zapita zašto su neki ljudi bez vidljivog povoda napali šoping centar prepun ljudi, da nitko ne postavi pitanje zašto je jedan od napadača pronašao dvoje ljudi u kontejneru za smeće i odlučio im poštedjeti živote, a u tom trenutku je on "zombi", tj. nema mogućnost samostalnog odlučivanja, zašto ljudi u šoping centru pjevaju i plešu, a par kilometara dalje žohari uništavaju grad (to me podsjetilo na onaj otok u trilogiji https://forum.titlovi.com/a-quiet-place-2018_t87376_n2.html" rel="nofollow - A Quiet Place gdje se isto ponašaju kao da se njima ništa loše ne može dogoditi jer se nalaze na otoku udaljenom samo nekoliko kilometara od problema)...
Prestao je padati snijeg. OK, ljudi izlaze iz šoping centra na parkiralište i čude se tome kao pura dreku, ali... Sljedeća scena - vozimo se u kamionima bez cerade i bez ikakve zaštite! Boli nas ku  ac, snijeg više ne pada! Pa neće valjda opet pasti za tri-četiri sata! Prestao je padati i to je to. Nema veze što AccuWeather i slične internet stranice ne rade pa ne možemo provjeriti ima li oborina na vidiku.
Ako zaguglate "Buenos Aires rainy days" (jer radnja serije se odvija u Buenos Airesu za vrijeme Božića), dobit ćete podatak da u prosjeku kiša u 12. mjesecu pada 5-9 dana, a najkišniji je 10. mjesec. Ako je padao snijeg u prve četiri epizode, pa neće valjda i u petoj i šestoj! Normalno da ćete izaći van bez maske. Koji dio nije jasan? Neće nam valjda Sudnji dan poremetiti broj dana s padalinama.
Idemo dalje. Početak prve epizode. Tri cure se nalaze na jedrilici. Počinje padati snijeg. Dvije poginu jer su ostale vani. Treća je slučajno ušla u kabinu i ostala živa. U petoj epizodi se pojavila. U šestoj je otkriveno da je uzela jedrilicu. Kako je to otkriveno? Vlasnik jedrilice je bio u luci i pronašao zapis da je ona uzela jedrilicu i isplovila. Kasnije se pojavila s gas-maskom domaće izrade koja je navodno bila na jedrilici. Znači da se vratila, uparkirala jedrilicu na isto mjesto s kojeg je isplovila i zatim pronašla svoje roditelje u kući njihovih kumova. Jedini problem - ona se ničega ne sjeća. Kasnije se može naslutiti ta je nejvjerojatnije bila odvedena od strane kukaca na "ispiranje mozga i preprogramiranje" pa je vraćena u "normalan" život kao ubačeni agent (spavač). I sve to u roku od 12 sati?!? Druga varijanta je da je ipak prošlo nekoliko dana, ali onda slijedi još jedan problem.
U međuvremenu se more povuklo 300 metara, ali obližnja rijeka nije presušila!?!?!?!?!?!?!? Pa koga vi jeb  te? Jeste li normalni?!? Kada će se dogoditi cunami? Kakva je to "svemirska" tehnologija koja danima može držati da more bude povučeno 300 metara, a u isto vrijeme korito rijeke nije presušilo?
Onda je rečeno da su se zemljini polovi zamijenili. Sjever je jug i obrnuto. Prije toga su zemljini polovi bili sjeb  ni, tj. kompas se vrtio kao ringišpil. Ako ste budala poput mene, možete zaguglati "plima oseka vremensko razdoblje". Dobit ćete podatak da je vremensko razdoblje između plime i oseke 6 sati, 12 minuta i 30 sekundi (zaokružimo to na 6:15 sati) ili da jedan puni ciklus traje 12 sati i 25 minuta (zaokružimo to na 12 i pol sati). Koliko vremena je prošlo otkada je ova cura doživjela početak Sudnjeg dana, doplovila jedrilicom natrag u luku, parkirala je na isto mjesto odakle ju je uzela, bila oteta od strane kukaca, reprogramirana i vraćena, pronašla svoje roditelje, odspavala 10-15 sati, krenula s roditeljima i kumovima na put, stala u luci gdje je kum otkrio da je uzela jedrilicu i sretno stigla do šoping centra? Mene ste našli jeb  t s tim glupostima? 
Lijepo je znati (i vidjeti) da nije samo Hollywood sposoban napraviti SF seriju (prije ove sam odgledao https://www.imdb.com/title/tt11570202/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_silent%2520sea" rel="nofollow - The Silent Sea ), ali je rezočaravajuća spoznaja da svi koriste jednako debilne normative. 
-------------

|
Datum objave: 09.Prosinac/Dec.2025 u 06:29
Crni Iro, ala si se raspisao, to si ti na odmoru? 🤣
Volim te tvoje "debunking" postove, trebalo bi da imaš svoju emisiju na državnoj televiziji 😌
|
Datum objave: 09.Prosinac/Dec.2025 u 09:32
Kakav odmor? Ovo je ono što mi mozak zabilježi zadnjih sat vremena prije spavanja pa se sjetim sljedećeg dana. Zamisli da gledam oko ručka, a ispred mene papir, olovka i mogućnost premotavanja unazad. Tada bi se moglo razmišljati o emisiji. 
-------------

|
Datum objave: 09.Prosinac/Dec.2025 u 10:00
Živimo među sumanutim tezama, antinauci, antilogici. Lakše je delu raje drviti o ravnoj Zemlji, tome kako šatro nismo bili na Mesecu, piramide gradili vanzemaljci, ako dobijem vakcinu dobijem Sidu otprilike, a sudbina nam je zapisana u zvezdama, minimum.
Dok nema mnogo simpa likova koji nauku propagiraju na uzbudljiv, jasan, ne dosadni i pogotovo na funny način. Ni to pa nije odveć gledano. Cox, Krauss, De Grasse-Tyson...
E, tu dolazi potreba za tvojom emisijom, na zabavni, neka i ne mora na strogo naučno-edukativni koliko na interesantni način ogoliš lenjost eto scenarista, neutemeljenost, sramotne ideje lišene smisla i logike. To takođe ne bi bilo odveć gledano danas 😂 ali bi bilo ludo zabavno, ujedno bi makar malo veći br gledatelja serija/filmova možda pomalo i počelo da obraća pažnju na propuste. Smisao i logika znaju biti lepi, iako sam ja užasan garant za tako šta 🤣
|
Datum objave: 09.Prosinac/Dec.2025 u 10:20
Bojim se da bi prevladala ona "Nemoj ići tako oštro, sve je to za zabavu". Na taj način bi oni koji stvaraju ovakve nelogičnosti u pričama (i jako dobro žive od toga) opravdali svoje propuste, a konzumenti se ne bi osjećali previše blesavo kad bi im se ukazalo što su sve progutali.
-------------

|
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 09.Prosinac/Dec.2025 u 10:24
Zaboravih zar nije bila neka emisija, kao kroz maglu mi je, gde su prikazivali uočene greške u filmovima. Druge sam video , kad naletim , pa kad testiraju određenu situaciju da li je npr fizički moguća.
|
Datum objave: 09.Prosinac/Dec.2025 u 10:27
Bila je. Ubili su tog tipa. 
-------------

|
Datum objave: 09.Prosinac/Dec.2025 u 12:04
puppet_master piše:
Živimo među sumanutim tezama, antinauci, antilogici. Lakše je delu raje drviti o ravnoj Zemlji, tome kako šatro nismo bili na Mesecu, piramide gradili vanzemaljci, ako dobijem vakcinu dobijem Sidu otprilike, a sudbina nam je zapisana u zvezdama, minimum.
|
Nije stvar u lakoći nego ili u indoktrinaciji ili u traženju pažnje publike na "biti glup" način. Ostatku je do jučer autoritet bio fejsbuk i teorije urote koje su tamo cvale, danas je to novi bog, AI, kojemu svi vjeruju mada znaju da laže i maže.
Dio raje je iz vjerskih razloga pročitao da je Zemlja ploča pa sunce ne kruži nego se sakrije u muljevitu baru i vjeruju više manijaku koji je stvorio kult smrti nego znanosti i zdravom razumu.
Ja na Mjesecu bio nisam, ali ako neko misli da kinezi ne istražuju manijakalno tamnu stranu zbog resursa, taj se debelo zavarava. Nije čudno, socijalizam propada svugdje gdje je na vrhu postojao diktator, ali kad su to stručni ljudi onda cvate, vidi se po tim istim kinezima, samo jebga, uspješna Kina ne odgovara američkom narativu o zlim komunistima.
Piramide su gradili potomci atlantiđana nakon katastrofe koja im je potaracala postojbinu pa su se raselili svako na svoju stranu, vanzemaljci s tim nemaju ništa. Pa su kasnije egipćani i inke i štatigajaznam lijepo govorili da su oni samo potomci tih graditelja, da nisu gradili oni, ali treba NE čitati sitna slova, izostavljati ili brisati stvari pa pisati nebuloze nekad zbog bolje prodaje knjiga, a danas zbog klikova.
Ako dobiješ vakcinu nećeš dobit sidu nego dulje živjeti, vidio si rezultate valjda francuskog istraživanje COVID cjepiva i taj isti zaključak, Međutim ako si bio na infuziji prije nekoliko desetljeća, a donor krvi je imao AIDS ili hepatitis, dobio bi to i ti, danas se donirana krv testira pa nećeš. Na žalost pisemnost nije isto što i razumijevanje pa idioti misle da je dobivanje infuzije i cjepiva potpuno ista stvar.
Sudbina nam nije zapisana, djelomično jest zapravo, neke talente imaš, neke nemaš, pa nikakvom sudbinom nećeš postati vrhunski nogometaš ako imaš 2 lijeve noge. Zvjezdane kretnje su samo pomagalo za utvrđivanje nečijeg karaktera koji se tokom života mijenja (svakih cca 30 god), sve dalje od toga je šarlatanstvo i eventualno zabava za podjebavanje ekipe kad je dosadno.
Koje još idiokratske teze treba komentirati?
|
Datum objave: 09.Prosinac/Dec.2025 u 14:06
|
Ma, ko kaže da je ičemu potreban komentar, to ja, onako, uz čaj i lekove, nagovaram Iru da razmisli i o karijeri na televiziji, pa morao neki sačuvajbože uvod da natrabunjam, ne mogu s neba pa u rebra 😂
|
Datum objave: 09.Prosinac/Dec.2025 u 15:04
Je, pa ako ne komentiram serije (uz pokoju iznimku), onda očekuj komentare na ono što nisu serije. Nekad s malo više detalja nego je potrebno. Nekad s manje, ipak se ni meni ne da uvijek pisati memoare.
A njega radije nagovori da se uključi u borbu protiv AI smeća, čini se da ima nos za detekciju tzv. AI slopa.
|
Datum objave: 09.Prosinac/Dec.2025 u 15:13
Datum objave: 09.Prosinac/Dec.2025 u 17:39
Je tu bih možda morao povlačiti paralelu sa slanim dnom sredozemnog mora nastalog onda kad se Gibraltarski tjesnac prije 5-6 mil. godina začepio zbog pomicanja tektonskih ploča pa sredozemno more potpuno presušilo: https://en.wikipedia.org/wiki/Messinian_salinity_crisis" rel="nofollow - https://en.wikipedia.org/wiki/Messinian_salinity_crisis Ali ne znam je li povezano, seriju nisam gledao zato što nije kompletirana priča, kad završe onda ću gledati.
A i to je možda, tema je došla u vrijeme kad su za presušivanje krivi ljudi, a ne priroda ili vanzemaljci. Jer suša biblijskih razmjera se već događa na bliskom istoku, pokrepat će od žeđi jer su fosilnu vodu idioti skroz iscrpili, propadoše ideje o samodovoljnoj arabiji koja je bila krenula proizvoditi pa izvoziti pšenicu ko luda, a sad nema vode više ni za lijek. To ti je kad ekipa ne shvaća da ne postoji beskonačni resurs. Nije samo Arabija, nego i Jemen i Somalija i ostale tamo države. Rekoh već gore, čitati i pisati se da naučiti, ali misliti je nekima veliki problem. Mogu ih spasiti jedino kinezi, ako se potvrdi da su izmislili super efikasan proces desalijenizacije morske vode: https://www.scmp.com/news/china/science/article/3335518/chinese-desalination-plant-makes-fresh-water-cheaper-tap-water-plus-green-hydrogen" rel="nofollow - https://www.scmp.com/news/china/science/article/3335518/chinese-desalination-plant-makes-fresh-water-cheaper-tap-water-plus-green-hydrogen Kina je međutim pokazala što misli o Islamu. Nikome nije zabranjeno ništa vjerovati, ali za koga samo posumnjaju da je otišao previše u fundamentalizam ili da pokušava religijske šeme petljati u državni zakon, ajmo na preodgoj u Xinjiang kampove. Pa je malo vjerojatno da će Kina rasadniku terorizma poklanjati tehnologiju. Živi bili pa vidjeli.
O promjeni magnetnih ili rotacijskih polova neću, događaju se, nije ništa neobično, mogu se pisati puste poštene i nepoštene pizdarije oko toga, ionako sam napisao previše. Novost vezana za to međutim je da se Zemlja odnedavno okreće zeru brže nego bi trebala, to ste svi nedavno čitali je li tako. Nekima zastrašujuće, meni nikad uzbudljivije vijesti:
https://www.bbc.co.uk/newsround/articles/cjwne7n2pxwo" rel="nofollow - https://www.bbc.co.uk/newsround/articles/cjwne7n2pxwo I sad, da išta od ovoga što sam napisao krenem pričati inventaru za šankom, pa izbacili bi me van kroz zatvoreno staklo. Kako se usuđujem imati teme koje nisu ili pljuvanje ili podržavanje vlade, markićke, klečavaca te domaćih izdajnika iz WW2. Nije baš tako, kad mi dopizde sa jednoteistim grintanjem, udavim ih stvarima za koje im ne bi palo na pamet da su moguće. Nadam se samo da serija, glupava ili ne, kad je krenem gledati, ne ispadne jednoteisto mlaćenje prazne slame.
Eto ti nekakvog (predugog) komentara.
|
Objavio: Heryshaf
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2025 u 21:47
|
Serija u kojoj sam od prve do poslednje epizode očekivao više. Ocena 6. Holivudski recept u argentinskoj kuhinji.
|
|