Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

The Count of Monte Cristo (2024)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na serije
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na serije
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=106438
Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 15:13
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: The Count of Monte Cristo (2024)
Objavio: JubeTube
Tema: The Count of Monte Cristo (2024)
Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2025 u 16:09
hvala

Odgovori:
Objavio: ProtivuNeukusa
Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2025 u 20:42
Jedno od ekstremno retkih ostvarenja predobrih za komentarisanje od strane neukog puka.
Izvrsno balansirana ekranizacija književnog remek dela.

Objavio: Mizi
Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2025 u 22:31
O maj gudness, šta ste nas pojahali sa ovim književnim dijelom???
Snimljeno 200 verzija, deset serija, wotafuck!???
Pa nije bolje dijelo od Bijele Grive i Družine Pere Kvržice.
Nije.

Datum objave: 26.Sijecanj/Jan.2025 u 23:13
Pa sad... stvar ukusa. 
Znam da ima 200 verzija ali ih nisam komentarisao jer mi se ne dopadaju. Posebno ne francuske. Francuski pisac da ali francuska kinematografija ne. 
Možda je glupo al je tako.

Objavio: DarkoBGD
Datum objave: 31.Sijecanj/Jan.2025 u 21:30
Serija je zaista najbolja ekranizacija tog dela, od desetina serija i filmova do sada! Super, po svemu!

Datum objave: 31.Sijecanj/Jan.2025 u 21:36
Pa dokle više hvalospevi o razbojniku koji beži iz zatvora....
Dokle, ćaci???

Objavio: mirelovac
Datum objave: 01.Veljaca/Feb.2025 u 08:14
https://youtu.be/ZC8wnI6XoOY

-------------
spartacus

Datum objave: 01.Veljaca/Feb.2025 u 12:02
Originalno postovano od strane Mizi Mizi piše:

Pa dokle više hvalospevi o razbojniku koji beži iz zatvora....
Dokle, ćaci???

Nije razbojnik nego lažno optužen. Nisi se potrudio da pogledaš ni jednu od 200 verzija a kamoli da pročitaš knjigu a daješ sebi za pravo da komentarišeš. 
Zato i kažem da nije za neuki puk.

Datum objave: 01.Veljaca/Feb.2025 u 13:13
Nemam prečija posla nego da čitam nešto o nekom lažno optuženom grofu, izmišljen lik, zabole me.
Treba da ranim krave i da budem štalski radnik svaki dan, pa neće valjda Monte Kristo da muze moje kravice i da pravi sir?
Moram to lično da odradim, što se o tome ne napiše knjiga ili snimi film?
Dobro, ima onaj spot od Prodigy kad ženskinje muzu kravice, i piju, pa prosipaju, i vide im se dojkice, to je dobar spot.

Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 01.Veljaca/Feb.2025 u 13:17
Zaključak , `trolovanje` po forumu je preče i zabavnije od čitanja klasika književnosti. 

Datum objave: 01.Veljaca/Feb.2025 u 13:18
Što se mene tiče ja ću ipak da pročitam roman ponovo nego da gledam ekranizacije, dve su mi dovoljne, ove nek pričekaju.

Datum objave: 01.Veljaca/Feb.2025 u 13:25
Aleks, za tebe je klasik, za mene jok!
Jesi čitao Bibliju, mejbi?
Nadam se kad je budeš pročitao da ćeš uvideti da je knjiga o ovom lažno optuženom grofu ništa.
Veliko NIŠTA.

Nesam trolovala...

Datum objave: 01.Veljaca/Feb.2025 u 13:36
Originalno postovano od strane Mizi Mizi piše:

Aleks, za tebe je klasik, za mene jok!
Jesi čitao Bibliju, mejbi?
Nadam se kad je budeš pročitao da ćeš uvideti da je knjiga o ovom lažno optuženom grofu ništa.
Veliko NIŠTA.

Ok, pošteno.
Jesam, a pored je i Kuran. 
Pročitao sam dva puta, i verovatno ću i treći, pa na svakih 10 godina, verovatno će to biti slučaj i sa Jadnicima od Viktor Igoa u neko vreme, onda pogledati Berlin Alexanderplatz od Fassbinder-a,
i opet stižem da pozavršavam sve.
Nekome je ništa, ok , neko uživa.

Datum objave: 01.Veljaca/Feb.2025 u 19:00
Sve se bojim da je Prodigy snimio spot sa dojkicama. Ni za Ramštajn nisi čuo. Kakav trol jbt.
A biblija ti je genocidni priručnik.
Što bi znao da si je pročitao.

Datum objave: 01.Veljaca/Feb.2025 u 20:22
Biblija je za sve, pa i za one što su protivu neukusa.

Objavio: JoxerTM
Datum objave: 01.Veljaca/Feb.2025 u 20:32

Datum objave: 01.Veljaca/Feb.2025 u 20:56
NPC

Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2025 u 12:48
Molim korisnike kanala da se dobro obaveste ► Ovo je serija od S01 E01-08, iz 2024.. god. Originalno je snimljeno na ENG jeziku! Nikako ne pomešati sa francuskim filmom (nije serija) pod nazivom "Le Comte de Monte-Cristo" takođe iz 2024. godine! Zaista ne znam zašto se ovde objavljuje naslov "Le Comte de Monte-Cristo AKA The Count of Monte Cristo (2024)" kada to nije "aka", jer je naziv serije SAMO "The Count of Monte Cristo" (2024 TV series)? Neverovatna zbrka‼

Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2025 u 13:25
Originalno postovano od strane DarkoBGD DarkoBGD piše:

Molim korisnike kanala da se dobro obaveste ► Ovo je serija od S01 E01-08, iz 2024.. god. Originalno je snimljeno na ENG jeziku! Nikako ne pomešati sa francuskim filmom (nije serija) pod nazivom "Le Comte de Monte-Cristo" takođe iz 2024. godine! Zaista ne znam zašto se ovde objavljuje naslov "Le Comte de Monte-Cristo AKA The Count of Monte Cristo (2024)" kada to nije "aka", jer je naziv serije SAMO "The Count of Monte Cristo" (2024 TV series)? Neverovatna zbrka‼

Koliko mi se čini povlači sa IMDb a tamo je https://www.imdb.com/title/tt29547746/releaseinfo/?ref_=tt_dt_aka#akas" rel="nofollow - https://www.imdb.com/title/tt29547746/releaseinfo/?ref_=tt_dt_aka#akas

Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2025 u 20:06
► Sve sam jasno i čitko napisao! Ako se ne razume, čitaj ponovo. I napiši mi JASNO, šta sam ja pogrešio? Onda?

Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2025 u 20:14
►The Count of Monte Cristo is a 2024 ►English-language television miniseries◄ directed by Bille August and starring Sam Claflin. It is an adaptation of the Alexandre Dumas 1844-1846 novel of the same name./WPedia/!

Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2025 u 20:36
Originalno postovano od strane DarkoBGD DarkoBGD piše:

► Sve sam jasno i čitko napisao! Ako se ne razume, čitaj ponovo. I napiši mi JASNO, šta sam ja pogrešio? Onda?

I ja sam lepo pročitao, jasno sam napisao da povlači podatke sa IMDb-a,  a tamo je Original title: Le Comte de Monte-Cristo, tako da onda to stoji. Zašto u prevodima ide AKA ,  odgovor. mogu  dati prevodioci.

Objavio: jojo385
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2025 u 11:52
Prica 100 puta ispricana.Postavljena u nastavne programe. Prica o ljubavi,
izdaji,osveti i svemu kompleksnoom u medjuljudskim odnosima.
Naravno da ljubav,izdaja,osveta,te normalne ljudske karakteristike,
ne interesuje ove danasnje cekaoce Trumpa. Nekoga tko ce ih osloboditi
grijehova ptoslosti,cak grijehova nacionalne ptoslosti i oni nemaju vremena
ds se bakcu sa tim trivijalnim ljudskim stadijumima : ljubavi,izdaji,osveti...
Zalosno....

Objavio: ar8c
Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2025 u 15:54
Hajde sada kad ste oko svega ukrstili koplja, neki istrolovali i tako dalje, ako može i kakva istinska recenzija - lični doživljaj serije (kinematografija, gluma, priča i tako to). Ljubitelj sam dela, isto tako i nekih starijih i novijih ekranizacija (Chamberlain pa dalje), pa bih možda i uklopio u raspored da pogledam i ovo ako valja. Da li je zaokruženo u ovih 8 epizoda ili će mamuzati dalje? Da li je bilo smisla od ovoga praviti seriju? Unapred se zahvaljujem!

Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2025 u 21:37
Moji dokazi su sa Wikipedije, ona je mnogo preciznija /tačnija/ nego IMDB. Zašto je serija urađena na ENG jeziku, sve tamo piše! Sem toga, najveći deo mog posta je ZAŠTO se ovako naslovi nedozvoljeno dvojezički mešaju? Frka je jer je i FRA film iz iste godine i istog naziva na FRA - koji se uvde ubacuje! Takođe, zašto je E04 pa E05... napisana kao S04E04... i S04E05... /TEK posle moje prijave, to je ispravljeno/! Moj post je krajnje dobronameran i zato sam molio da se ne pravi frka kod nas koji koristimo prevode! Toliko, da budemo krajnje precizni ▬

Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2025 u 21:40
Da pokušam da odgovorim ► Sve je ispričano unutar 8 epizoda! Ne može da bude nikakav nastavak, jer je i A. Dima napisao roman baš ovako, bez da se može da nastavi. Ponovo hvalim na max ovu englesku seriju!

Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2025 u 21:42
Ovo je najbolja ekranizacija. Ako se sećam Čemberlen verzija uopšte ne sledi knjigu. Ima duel na kraju valjda da bi bilo efektno ali to sa romanom i ovom serijom nema veze. Ovo je verna stvar. I ne, neće cediti više.

Datum objave: 03.Veljaca/Feb.2025 u 22:55
Hvala!

Objavio: Shadow07.
Datum objave: 05.Veljaca/Feb.2025 u 20:56
Ovo je mozda 150 verzija ovog istorijskog dela, ali koja god verzija bila meni je uvek bila zanimljiva i rado gledana ,evo da odgledamo i ovu pa se nadam da ce biti na nivou svih predhodnih , a sto nebi hahah

Datum objave: 05.Veljaca/Feb.2025 u 21:00
Puko mi kapilar od smijehahahaha

Objavio: Shadow07.
Datum objave: 07.Veljaca/Feb.2025 u 19:40
Puko ti kapilar od smeha sto si se nasmejao na ono sto sam ja komentarisao ili na seriju koja ti je toliko losa da si se toliko smejao pa ti pukao kapilar, mislim budi precizan....

Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2025 u 00:15
Pa nije ovo uopšte loše ispalo. Fina kinematografija, držalo se originalne priče u dobroj meri, Claflin se solidno snašao u glavnoj ulozi. Zamerka bi bila što je zbrzan boravak Dantesa u tamnici i nedovoljno razrađen odnos sa Fariom, odnosno period njegove "obuke", a sve na račun detaljno obrađenih trač partija i raspleta u visokom društvu. Serija je pomalo izgubila na oštrici kako se bližila kraju. No, odgledao sam je gotovo u dahu i sasvim je dovoljno dobra da ne žalim iznova investiranog vremena u priču koja je većini filmofila odavno poznata. Neka to bude oko sedmice na skali do 10.

Objavio: nosundayfear
Datum objave: 10.Veljaca/Feb.2025 u 22:09
Odgledah za sad 5 epizoda i ... Mršavo. 

Na početku je delovalo obećavajuće, ali kad su došli do prve bitne stvari, gotovo da je nisu ni dotakli. Kao da ni nema muka u višegodišnjem boravku u samici. Muka koje su ga dovele do granice gubitka razuma i razmišljanja o samoubistvu.
A zatim se takođe višegodišnje spremanje osvete do u detalj, prikazuje kao na brzinu spremljen plan čija izvedba zavisi od nekih tamo trica.

Raskoš grofovog bogatstva je jadno prikazana. Npr.  zapalo mi je za oko to što svi likovi sami sebi otvaraju vrata od kočija i slično. Sluge jedva i da se pojavljuju.
A baš to njegovo bogatstvo i njena ekscentričnost je po meni važan deo lika. Takođe i grofova opsednutost sa tačnošću. Nje nema nigde, a ona pokazuje koliko mu je bitno vreme.

I za kraj, evo sad upravo u petoj epizodi se pojavljuje lik Hajdeje. Iliti Hajdi kako su je oni ovde nazvali/transkribovali.
Po svemu sudeći i nju će zeznuti, iako je ona najbitnija za kraj filma/knjige.

Eto, imaš 8 sati na raspolaganju da preneseš na platno nešto već dobro napisano i traljavo to uradiš. To je neki moj utisak.

Ništa, odoh da odgledam još te tri epizode. Gledao sam i mnogo gore stvari, pa sam preživeo :)

-------------
Clouds come floating into my life, no longer to carry rain or usher storm, but to add color to my sunset sky.

Datum objave: 10.Veljaca/Feb.2025 u 22:36
Ma brate, džaba sve.
Pisao sam da je knjiga konza, ali niko me ne ferma i svi (kjovo, arsiejtsi, dźoki i aleks) me napadaju da je nisam pročitao, a jesam.
U 9 razredu osnovne sam je pročitao, i baš mi se dopala.
Puno akcije, snažna poruka i dubokomoumne rečenice, moj lajfstajl se promenio od tada, samo mi je grof u glavi.
Monte Kristo Stoičkov.

Datum objave: 11.Veljaca/Feb.2025 u 15:58
Originalno postovano od strane nosundayfear nosundayfear piše:

Eto, imaš 8 sati na raspolaganju da preneseš na platno nešto već dobro napisano i traljavo to uradiš. To je neki moj utisak.

Slažem se sa svim iznetim, serija svakako ima manjkavosti i svako bi tu mogao ponešto da iznese. Moglo se predviđeno vreme bolje iskoristiti. Ali vremena su takva kakva jesu, gledam da ne zakeram previše ako ne moram i rado prihvatam nove stvari koje bi nekada bile suvi prosek ili čak ispod toga. Uz sve to volim ovu priču i rado joj se vraćam tako da mi je malo toga smetalo. Odlučio sam da uživam u onome što jeste valjalo. Otud i ta neka vrlo dobra ocena sa moje strane.

Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2025 u 21:21
Poslednje tri epizode... U rangu španskih serija.  I gluma i ostalo što čini film.
A najviše me je iznenadilo to što je ekipa zadužena za režiju i scenario, ranije napravila neke od meni omiljenih filmova ( House of the spirits, La meglio gioventu). Eto na primer u La meglio gioventu su savršeno spakovali u priču 40 godina moderne istorije Italije.
A ova serija. Pa...
Nisam tamo neki hejter ili kako se već to sad zove, niti trolujem ili šta več, nego mi ovo uopšte nije imalo smisla.

Mada, iz ove serije i iz prošlogodišnjeg filma će ispasti nešto dobro. Pročitaću još jednom (po ko zna koji put u poslednjih 40 godina) knjigu da sperem gorak ukus.

-------------
Clouds come floating into my life, no longer to carry rain or usher storm, but to add color to my sunset sky.

Objavio: dzindzin16
Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2025 u 12:18
Opet Kristo???I opet.I opet...

Objavio: puppet_master
Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2025 u 12:34
Van pameti, prezasititi gledalište tako sa svih strana i hajde ti tek sada ubedi dečurliju današnju da pročitaju knjigu. Nije da obimnost klasika odveć pomaže današnjoj pažnji i koncentraciji a vala i eto npr ono prelepo dvotomno Laguna izdanje koje je preko 3000 dinara ne uliva odveć nade. Makar klasici bi morali biti pristupačniji. Samo je falilo istovremeno više različitih, diskutabilno vernih pride, adaptacija. No valjda će makar ponekome upravo sav taj cirkus probuditi želju za knjigom.

Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2025 u 12:50
Ima na KP odlično  Zora Zagreb izdanje za oko 2000 :)

-------------

Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2025 u 13:13
Kupe, da je pameti, to na pijačicama za max 500-600 dinara, ona starija, fina izdanja u tvrdom povezu, najbolji prevodi, normalna veličina fonta, i to ako ne žele da se cenjkaju. Nego ko ta izdanja posle da kači na instagram uz kapućino i lepe, nove bele police pune šarenih novih izdanja. 😋 A šta je lepše od tih nekadašnjih izdanja, polovnog uopšte, sa nekim srcem, podvučenom rečenicom, brojem telefona, receptom za saher tortu pozadi, slatkom posvetom nekome koga više nema danas a nekada je danima prolazio kroz koještarije sa istim tim grofom koji se sprema da pravi društvo i tebi. Nego, jbg.

Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2025 u 13:55
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

normalna veličina fonta

Najbitnije za nas u godinama, da ne kažem matore :)
I još umetnost slovoslaganja. Prosto ti milina da čitaš.

-------------

Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2025 u 14:52
Čuj, život je tek pred nama 🙂

Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2025 u 20:30
A šta, nova izdanja imaju font od dva piksela?

Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2025 u 19:47
Ne mora značiti, konkretno dok to pisah pomislih na npr Vulkanovo izdanje, no umotano mi je bilo na tezgi (prašina na sve strane, kvalitetnija, novija izdanja su nam bila uvijena u kese za zamrzivač 😂😂) pa ga nisam stigao/mogao prelistati, no kako je izdato u toj jednoj jedinoj knjizi, neka i na 900+ str (Lagunina dva toma su oko 1500 str makar, starija su često bila u tri knjige zapravo), negde mi je logično da su satrli font koliko god su mogli da bi stalo sve u jednu knjigu.

Ne znam za godine, no moje oči su pa satirane od kaiša jedared, kaubojske čizme drugi put, više puta zatvarano oko od udaraca, ne pomagalo to što blenem u filmove, serije, čitam kao nenormalan a znam i oteći od plakanja 😂, kada bi moje oči bile oki, bio bih fenomen. Stoga volim moj font golem,kamoli tek ako se želim družiti sa obimnijom knjigom sedmicu čitavu, tačno bih oslep'o sa kakvim majušnim slovcima, tvrdoglav i uporan.

Datum objave: 20.Veljaca/Feb.2025 u 21:18
Pa pretpostavio sam za  izdanje od Vulkana, da  manji je  font i beli papir, treba uzeti u obzir i odsjaj , a samim tim je i teža. Ok imam iz dva dela, zbog papira i da bude u jednoj knjizi sam uzeo i Vulkanovo, a sećam se i cena je bila na akciji oko 900 din.  
Bukvalno ko šta voli, i šta mu odgovara.
 Bilo je i uz novine pre 20 godina i iz tri dela.

Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2025 u 11:10
Princ od Sranje ode na Euroviziju!
Pravda za Hurem Gearlssssss!!!!!!

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk