Mudosilmugwan (2024)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=105899
Datum ispisa: 16.Srpanj/Jul.2026 u 07:14 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Mudosilmugwan (2024)
Objavio: JoxerTM
Tema: Mudosilmugwan (2024)
Datum objave: 13.Rujan/Sep.2024 u 20:16
Dostavljač hrane kojemu su hobi borilačke vještine i gejmanje, zaposli se kao kontrola uvjetno puštenih zatvorenika. Ma koga ovo uopće zanima, jelda, treba gledati biografije masovnog ubojice openhajmera, pa onda opet nekakve droge, pljačke i sise.
I priznajem, s tim opisom radnje, ovaj film apsolutno nema pravo biti naročito zabavan. Može poslužiti samo kao još jedan u nizu netfliksovih mediokriteta za palamuđenje publici (posebno intelektualno ograničenoj) o ničemu.
Netko je ipak netfliksu podvalio kukavičje jaje. Film je bezobrazno dobar, bavi se suvremenim stvarima i ne robuje klišejima, iako neke namjerno koristi.
Pa ako nisu nikakve droge i pljačke u pitanju, što su onda ti nekakvi na uvjetnoj? Ubojice i seksualni predatori, eto što. Među njima ima njih koji, sada vani, žele se vratiti starim "poslovima". A neće sve proći glatko, bit će krvi, bit će lomova, bit će i mrtvih, sve poslagano precizno da ni u jednom trenutku film ne bude dosadan, a da humor ukrasi kadrove baš tamo gdje treba.
Brdo toga tu treba pohvaliti i ne znam odakle bih počeo, a i valja izbjeći prevelike spoilere.
Na primjer, za razliku od američkog smeća, u ovom filmu dronovi, zamislite - zuje. Da da, čuju se! I likovi ih čuju, ne prave idiote od publike glumeći da ne čuju.
Drugo, kako napraviti film koji gejmerima neće ići na ku**c niti će ga popljuvati? Tako da za razliku od američke mišn impasibl uvrede, ovdje se igra s mišem i tipkovnicom, a ne sa nekakvim debilnim gljivama.
Još jedan interesantni izbor, mora li se glavni lik zvati Rambo ili nešto tako? Ma ne, zove se: Proliv. Koreografije borbi su izvrsne, a radnju prati prava pravcata filmska glazba umjesto idiotskog repanja.
I konačno, apsolutni kralj Kim Woo Bin, bolest mu nije nimalo naškodila, otkad se vratio niže izvedbe svaku bolju od prethodne. Red je spomenuti i negativce, svaki je luđi od onoga drugog, a najgori od njih je jezivost doveo do kranjih granica, svaka im čast.
Nagradno pitanje, kako gledateljima pokušati ukvariti ako ne i upropastiti ugođaj? Tako da u titlovima napišeš "mračni internet". Majko issova.
Ma džaba mu, jer film zna što je gledateljska strast pa je i snimljen kao hrana istoj. Mastwoč!
|
Odgovori:
Objavio: campi91
Datum objave: 13.Rujan/Sep.2024 u 23:12
|
Bogami htio sam preskociti film jel imam na repertoaru jedno 10 korejaca ali za ovakav opis Joxer-a gleda se odmah ,svaka cast na opisu ;)
|
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 13.Rujan/Sep.2024 u 23:19
Stari, ja sam ugodno iznenađen s obzirom da je s netfliksa. Ali to opet ne znači puno jer su ukusi različiti. Npr da je Danilo još uvijek tu, on bi filmu dao čistu jedinicu jer nema apsolutno nikakve romantike, niti u tragovima. 
I ne spominji mi nikakav backlog, disk mi je prepun nepogledanih filmova i ne znam odakle bih krenuo. Pogledam jedan, navalim još dva. Nikad kraja!
|
Objavio: campi91
Datum objave: 13.Rujan/Sep.2024 u 23:49
|
Ma upravo je i meni takva vecer sada,trazim vec 2 sata (svaka druga mi je takva xD :P ) I procitam opis reko to je to takvo mi se nesto gleda jos kad preporucis ti ili jos vas par koje pratim sto se tice korejanaca reko tjt :) Ma kod korejanaca skoro pa nemos pogrjesiti i kad se zasitim holivudskog sr*** onda volim ovakvo nesto pogledati :) Inace znas i sam kakav je problem kod nas kad trazimo nesto sta cemo gledati a ja onda i ak upalim nesto sto mi se ne svidja ipak pogledam do kraja makar me i smori da ga mogu ocjeniti i staviti pod "pogledano".Tako da bacam se na gledanje sad , zzzop
|
|