Alone (2007)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=105649
Datum ispisa: 19.Lipanj/Jun.2026 u 20:29 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Alone (2007)
Objavio: puppet_master
Tema: Alone (2007)
Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2024 u 13:47
|
Majko mila ćudumrem od dosade uz ovakav jedan film Ne mogu ja ovo da odgledam do kraja, bukvalno se plašim za svoje zdravlje, ubija me film i tako mu je to. Neka ima nešto scary scena, dobrih maski, finog, avaj uber tihog ambijenta...ali me toliko živo zabole za likove, samu priču, šta se i zašto krije iza ovoga-onoga, da eto nisam u stanju da završim film, pokida mi nerve toliko razvlačenje.
Elem, ovo je priča o Pim, miličici koja živi sa svojim dobrica-momkom, milici cija se majka naglo razbolela te je hospitalizovana u kakvom stanju kome, pa se eto Pim i njen dobrica-momak vraćaju u Pimin rodni grad i staru porodičnu kuću, sada pustu...no koja u Pim budi sećanja na njenu sijamsku bliznakinju Ploy, od koje je u svojim teen danima odvojena, koja je, po svoj prilici, sada mrtva, no koja uz jezive scene počinje da progoni našu Pim. Film se potom trudi da nam do detalja objasni šta se i zašto zapravo dogodilo (ah, ljubav, ta ljubav), zašto je Ploy mrtva, zašto progoni Pim and shit. Ostao sam na 20ak minuta do kraja, vidim u kom pravcu sve ovo ide, deo priče je svakako objašnjen, sledi verovatno kakav zanimljiviji rasplet, no ja sam ubiVen dosadom, so fuck it, and fuck you both, Pim and Ploy. Eto, neka sam im rekao. Mogu da me progone, slobodno,
obe, istovremeno :pohotnos':
Tek eto, za one koji uopšte prate Thai horor, ako nekim slučajem vec nisu gledali Alone (bio je u opticaju
svojevremeno) a koji vole nešto ozbiljnije uplive u horore, mozda mogu naći svoj deo užitka u ovom filmiću, danas to definitivno nije moj broj, ako krene išta da me dosađuje, počinjem da izumirem.
|
Odgovori:
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2024 u 14:48
Umro bih i ja od dosade da nisam odmah ugasio "budalicu", odnosno totalni promašaj od prijevoda gdje skoro ni jedna linija ne ogdovara izrečenom tekstu. Nevjerojatno nešto i nisam dopustio da mi taj prijevod ukvari ćejf. Kad bude vremena, bit će i bolji titlovi. Obećavam.
|
Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2024 u 14:52
|
Da me ubiješ ako se sećam titla, to sam gledao/pisao pre mucho godina, ne baš 2007. kada se pojavio ali baš odavno. Svakako bez domaćeg titla. Još grđe ako do dana današnjeg nema kakvog finog našeg.
Samo pls da ne bude da gledam filmove sa našim prevodima pa da me tobože tako nešto zbuni kada doživljavam neki film. Da budem precizan, filmove gledam sa engleskim titlovima, mahom sa bluray izdanja.  Od kraja 1990ih makar. Pretpostavljam da su bili uključeni onda i DVD izdanja.
|
Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2024 u 15:06
|
Domaće filmove bih već gledao sa titlovima, to stoji. E tu već ne garantujem da bih išta razumeo, zato to generalno izbegavam a vala i ne pišem o njima.
No za svaki moj, i najmanji osvrtić na ma koji film, garantujem da nema zbunjenosti kod mene zbog ma kakve vrste tobože lošeg prevoda. Te domaće radinosti, mašinske prevode i slične stvari ugasim iste sekunde. To što sam inače glavom u oblacima, mislima rasejanim svuda, sav istraumiran, ili me zajašu već neki demoni (njih makar ne fali), to je sasvim druga stvar. Tada, again, ne pišem.  
|
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2024 u 15:20
Skini titlove tu sa sajta, pa usporedi s engleskim. Već na početku imaš liniju koju pamtim stoljećima jer mi je ubola oko, piše "budalice". Ne treba ti film, samo otvori u notepadu.
Kakav zaboga budalica. Ne samo da nema nikakve budalice u engleskom, nego nema ni linije koja bi bila približna toj sa budalicom.

|
Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2024 u 15:25
To je onda redak talenat prevoditelja, da vidi izvan izgovorenog, paralelne ravni, druge dimenzije, ima toga sa yogom, onom, kako beše, kundalini? Još ako se ima pečurkica, mašala. Pitaj boga koji film se zapravo odvija u glavi dok prevodiš u tako kakvom stanju. 
|
|