Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Abigail (2024)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=105268
Datum ispisa: 11.Lipanj/Jun.2026 u 01:29
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Abigail (2024)
Objavio: sasa-stipisic
Tema: Abigail (2024)
Datum objave: 26.Travanj/Apr.2024 u 01:06
Koji zabavan i opaljen film sa dosta dobrim scenarijem. Ovo je ala neki mix filmova Ready or Not i zadnja dva Screama, filmovi koji su režirani od istog dvojca, i stilom i energijom i žanrovima se to vidi, temom ne.

● Preporuka za sve da ne gledaju trailer, pozamašan nepotreban spoil, a nemojte ni čitati skroz do kraja ovaj gori opis filma ●

Film je ugl neki miks trilera i horora sa dozom humora. Likovi su raznovrsni, nema ih puno ali svaki karakter ima nešto života, nisu bezlični skroz, nešto slično kao u primjer "12 Angry Men", malo ljudi na jednom mjestu, ovdje i manje čak, samo šta su ovdje jednako Angry, iako i još poneki epitet bi se dao navesti.
Odlična gluma mlade glumice Alishe Weir, ostali isto na vrlo zadovoljavajućem nivou su prenijeli i oživjeli napisane likove. Sve skupa dinamično, ludo, živahno, nema praznog hoda, svatko ko voli spomenuti miks žanrova - preporuka. Moglo bi vas zabaviti i opustiti. Mene je, a tome sam se i nadao.

Odgovori:
Objavio: beogradski
Datum objave: 03.Svibanj/May.2024 u 16:42
Gledacu

Objavio: puppet_master
Datum objave: 03.Svibanj/May.2024 u 16:45
Bome i ja Approve

Objavio: grobarko
Datum objave: 03.Svibanj/May.2024 u 18:09
Skinuo ga.

Datum objave: 08.Svibanj/May.2024 u 12:05
Likovi i dijalozi jesu prilično jednodimenzionalni i površni, ali je "Abigail" blesavo zabavan u svojoj neozbiljnosti, pomera se od ustaljenog pristupa klasičnom mitu, srećom pa nisam reč pročitao o filmu, gledao trejler, veze nisam imao šta čeka našu veselu družinu kidnapera, delom me je iznenadio, što je sve ređe. Jeste CGI podosta toga, što ne volim ali je to što je zdravo krvav (pa koliko god veštački delovala sva ta krv) izvadilo, da prostite, stvar. Nasmejao se svega jednom, istina, no makar kez sam imao tokom nemalo scena. Ma i samo otvaranje uz Čajkovskog me je opustilo, podsetilo na otvaranje meni dragog Murders in the Rue Morgue (1932) pa sam se taman lepo ušuškao u ton filma.  Najkraće, lepo. Approve

Datum objave: 08.Svibanj/May.2024 u 15:37
[QUOTE=puppet_master] Jeste CGI podosta toga, što ne volim ali je to što je zdravo krvav (pa koliko god veštački delovala sva ta krv) izvadilo, da prostite, stvar.

Pa i nije film uopće upotrebio nešto CGI-a, minimalnije da ne može biti minimalnije, čak je više stvar montaže i old school tehnike, doslovno su sve što su mogli napravili i snimili praktično. Zanimalo me, pa sam gledao videa i slušao intervjue. Ima na Youtubeu već nešto malo i videa "behind the scenes" koji su zanimljivi.

Datum objave: 08.Svibanj/May.2024 u 16:07
Baš oko eksplozija krvi, koje bi trebalo da su efektne i inače ih volim, mi je ovde bilo skroz bez veze, nisam mislio time iznad na maske i efekte oko lebdenja i tih stvari, već se ježim na krv koja me svojom neubedljivošću izbaci skroz iz scene/priče. Mogu oni da pričaju šta god, ti detalji su baš upadljivi ovde. 
The Walking Dead pored svih sjajnih detalja (uprkos jezivo lošoj dramaturgiji potom) glede maski i praktičnih efekata, me je večito ubijao u pojam užasno lošom CGI krvlju i splatterom koji je delovao prenaglašeno, upadljivo veštački, zaboraviš da budeš u priči, momentalno počneš da zvocaš u sebi "zar nije i to moglo konkretnije?". 

Datum objave: 08.Svibanj/May.2024 u 17:04
[QUOTE=puppet_master] Baš oko eksplozija krvi, koje bi trebalo da su efektne i inače ih volim, mi je ovde bilo skroz bez veze, nisam mislio time iznad na maske i efekte oko lebdenja i tih stvari, već se ježim na krv koja me svojom neubedljivošću izbaci skroz iz scene/priče. Mogu oni da pričaju šta god, ti detalji su baš upadljivi ovde. 

Krv je u ovom filmu sva i sva ta štrcanja, eksplozije vezana za i oko nje praktično napravljena, možda nije najuvjerljivije (nekome, kao i tebi), možda bi bilo bolje da su sa CGI-em to napravili, tko zna, sve je normalno stvar tko kako gleda. Ja nisam imao problema.
Jer da, navikao sam se po pitanju rada ove dvojice redatelja i njihove produkcije jer su već u nekim prethodnim filmovima imali slične, iste tehnike oko krvi i njenog raspršivanja. Tako da sam znao što me stilski očekuje.

Datum objave: 08.Svibanj/May.2024 u 17:09
Pa da, izgleda veštački. filmski, izvlačilo me je skroz iz priče (da meni, valjda ima neku težinu i to LOL), šteta, volim eksplozije krvi inače po filmovima. Što ti kažeš, neko može to da kupi i ovako, pa i The Walking Dead se slavi uostalom, svakom svoje. 

Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 08.Svibanj/May.2024 u 18:44
Dovoljno zanimljiv iako je bilo prostora za vise, asocirao me je nesto na Innocent Blood .

Objavio: Wuk86
Datum objave: 08.Svibanj/May.2024 u 20:54
Dobra komedija..

Objavio: JoxerTM
Datum objave: 09.Svibanj/May.2024 u 12:48
Originalno postovano od strane Wuk86 Wuk86 piše:

Dobra komedija..

Komedija da, dobra... ne skroz.
Ima pogođenih komičnih stvari kako se gore i primijetila namjerna crvena farba umjesto krvi, ali ima i dosta promašenih trenutaka koji su se mogli bolje iskoristiti kao mirisanje češnjaka (iako je nepoznavanje kapule pogodak).

Moram pohvaliti podosta tih popratni zvuk po jumpscare scenama, bilo bi bilje da ga nema, ali kad već mora u ovom filmu barem ne para bubnjiće.

Žao mi je što film nije od polovice prešao u totalni treš, ali nema veze.
Svakako zabavno poigravanje sa horor klišejima.
Gledati.

Objavio: titlovi.com
Datum objave: 11.Svibanj/May.2024 u 22:18
Prevod je uradio Bambula ✨

Objavio: Wida
Datum objave: 12.Svibanj/May.2024 u 09:34
Smeće od filma.

Objavio: ar8c
Datum objave: 19.Svibanj/May.2024 u 15:23
Dugo vremena ne pogledah nešto u ovom maniru, pa odlučih da mu dam šansu. Nisam imao nikakva posebna očekivanja, odnosno bio sam sasvim spreman da presečem i prekinem gledanje kad procenim da je dosta. Desilo se da sam ga do kraja odgledao i to je super.

Film je imao svoje momente, ponudio je dovoljno dobru priču, pristojno je i realizovan, ali ostaje utisak neiskorišćenog potencijala koji je bio dovoljno visok da ga imenujem za jednog ob boljih pripadnika žanra u ovom veku. Nije puno trebalo da film izbegne neke zamke i klišee koji mu obaraju ocenu. Ali OK, svakako je isporučeno više od očekivanja. Donekle je zabavio i uspešno popunio veče.

Objavio: contritum
Datum objave: 23.Svibanj/May.2024 u 23:46
Odličan film, uživao sam :D

Objavio: kjovo
Datum objave: 24.Svibanj/May.2024 u 09:35
Solidan filmcic,sto rece Ar8c i ja isto odavno ne gledah nesto slicno ovome. Moze da se gleda,besmislen kraj po meni ali i retki su ovakvi filmovi koji imaju nekog smisla. Brzo vreme proslo ,zanimljivo

Objavio: Djurowsky
Datum objave: 24.Svibanj/May.2024 u 11:13
Ugasio nakon 40 minuta, sa tim da je patnja pocela nakon nekih 30 minuta. Loše brate, loše.

Objavio: Mizi
Datum objave: 24.Svibanj/May.2024 u 19:23
Balerina vampir koja pleše i pije i bije i leti, pa to je genije samo mogao da smisli.

IQ viši i veći od Kjubrikovog, za pozavideti samo.

heheprst

Objavio: klass
Datum objave: 24.Svibanj/May.2024 u 20:06
Nije bas horor a nije ni komedija ali je dovoljno zabavan da moze da se pogleda ako bas nemate sta da radite. Ocena 5.

Objavio: marcobobby
Datum objave: 04.Lipanj/Jun.2024 u 18:22
Krvavi horor sa lepo doziranim crnohumornim sekvencama. Balerina -vampirica je pravo osveženje vampirskog podžanra. Pohvale prevashodno za Alishu Weir, mada je i ostatak glumačke posade na zavidnom glumačkom nivou.

Objavio: jojo385
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2024 u 14:03
Odgledao sa nadom da cu vidjeti neki kvalitet.
Genre : Trailer & Horror, sto po obicaju gledam.
Elemente trilera ima,elemente horora ima ali je
gluma katastrofalna.Ne tako losi glumci ,u ovom
filmu su pristali da glume debile.

Objavio: Vilin
Datum objave: 06.Kolovoz/Aug.2024 u 08:42
Patetična ljiga sa tendencijom da preraste u serijsku patetičnu ljigu

Objavio: Foster979
Datum objave: 21.Rujan/Sep.2024 u 01:09
dno dna,gledati ovaj film je strava i uzas,ne preporucujem!

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk