Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=105036 Datum ispisa: 02.Kolovoz/Aug.2026 u 19:28 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Furiosa: A Mad Max Saga (2024)Objavio: Goran87BG
Tema: Furiosa: A Mad Max Saga (2024)
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2024 u 22:26
Izgleda odlično, nadam se da će po kvalitetu biti u rangu prvog dela. Ovom filmu i Falloutu se radujem kao malo dete, konačno nešto za moju dušu...
Odgovori: Objavio: Mizi
Datum objave: 20.Ožujak/Mar.2024 u 19:16
Nadam se najboljem, spreman sam za najgore. Da je Šarliz dvadeset godina mlađa, verovatno bi ona igrala, e sad kako će Anjica da se pokaže, vidjećemo. Napucan je CGI, to se da vidjeti na prvu loptu.
Objavio: Poochee
Datum objave: 20.Ožujak/Mar.2024 u 21:05
CGI djeluje kao jeftina kineska roba. Boje katastrofa, fotografija i mizanscen kič. Kao i ona obrada Man who sold the world. "Oridžin stori" ustvari djeluje isto što smo gledali u Fury road. Kako će da valja?
Objavio: Mizi
Datum objave: 20.Ožujak/Mar.2024 u 21:24
Videćemo, sve ovisi od scenarija. Meni se ne sviđa izbor Tora za negativca, niti mi se sviđa njegov kostim. Ali, to je samo površni utisak dok ne pogledam film, malo toga ću moći da zaključim i ocjenim. Opet, morali su da nagruvaju efekte jer su snimali u pustinji, a tamo ima samo peska i ništa više. Fury Road je mogao da bude malo žešći, malo duži, i gledao sam ga u Cinepleksu pa sam bio pod utiscima nekoliko meseci dok nisam gledao na kompu, posle sam se ohladio.
Objavio: Goran87BG
Datum objave: 20.Ožujak/Mar.2024 u 21:39
Pretera sad, ne izgleda toliko loše. Mene je više brinulo ko će zameniti Charlize em što je prelepa, em odlična glumica, mada nakon odgledanog trejlera deluje mi da se Ana sasvim dobro snašla iako je dosad glumila većinom u dramama.
Objavio: branko.topic
Datum objave: 26.Travanj/Apr.2024 u 20:19
Opet žena heroj :O
Datum objave: 26.Travanj/Apr.2024 u 21:37
Opet Furioza cepa nitkove!
Objavio: sasa-stipisic
Datum objave: 23.Svibanj/May.2024 u 00:07
Ne želim nikoga drugoga hypeati, ali sebe oću - najbolji film godine za sad što se mene tiče 💯
Osobno mi je film bolji i više me kupio nego Fury Road, više sam osjećao i više sam se iznenadio, koliko je to uopće moguće.
Odlične akcije i odličnih postapokaliptičnih scena ima dosta. Fury Road je bio show što se tiče nezasitne gonjave konstantne, ovdje imamo i priču razrađeniju, primarno se to odnosi na lik Furiose koji je ovdje dotaknutiji, pa i ostaloga - relativnih početaka područja Wastelanda. Prvih sat vremena pratimo Furiosu u njenoj dobi od oko 11, 12 godina otprilike, nakon toga skačemo do njenog recimo kasnijeg tinejdžerstva. Anya Taylor Joy vrlo dobra u ulozi. Pohvala i za kaotično ludastog Chrisa Hemswortha, u njemu totalno netipičnoj roli.
Film se sastoji od 5 činova, dijelova, George Miller je to pametno kreirao, izbalansirao, raščlanio. CGI nije dramatično istančan kao na traileru, koristili su evidentno druge montirane scene. Iako je u par navrata očit, meni nije to nimalo zasmetalo. Pijesak, pustinja, pustinja uma, pustinja duše, manipulacije, sektaši, pristaše, dupelizci, ugroženi, auti, motori, gorivo - sve je tu. Frca na sve strane ali na suptilniji način, film ima i par jako inteligentnih dijaloga ili monologa, stvarno jako dobar scenarij za ovaj "Mad Max World". Gledat će se opet svakako 🎗
Objavio: IvanBM
Datum objave: 27.Svibanj/May.2024 u 10:49
slažem se sa @sasa-stipisic... Kompletan film, kvalitetne glume i vrlo dobrog scenarija... Meni osobno najbolji dio Mad Maxa
Objavio: beogradski
Datum objave: 28.Svibanj/May.2024 u 14:45
Bicu kratak, gledacu
Objavio: ar8c
Datum objave: 28.Svibanj/May.2024 u 15:39
Mad Max je bukvalno obeležio moje detinjstvo, jedan od najznačajnijih filmova uopšte sa ogromnom ulogom u formiranju mišljenja i odrastanju jedne mlade individue. Kasnije su usledili drugi i treći deo koji su samo upotpunili i zaokružili priču na najbolji mogući način, bez obzira na određena osporavanja ovog ili onog dela ili segmenta. Za mene je to kultna, antologijska trilogija.
Kada se pojavio Fury Road bio sam prilično oprezan, donekle skeptičan, ali i dovoljno radoznao da vidim kako će na mene delovati Mad Max u novom ruhu, praćen adekvatnim budžetom i nekim novim glumačkim imenima sa više nego dovoljno talenta da iznesu stvari kako treba, ali i sa nekim starim (omatorelim) licima i istim režiserom kome se imam zahvaliti sa originalnu trilogiju. Najkraće govoreći nisam bio zadovoljan i stvari jednostavno nisu kliknule. Teško da su i mogle.
Iako sve to izgleda spektakularno, dobra je gluma, sve vrvi od akcije i efekata, priča jeste solidna, ali... Mislim da prosto nije moglo da se primi jer su značaj i simbolika originalne triloigije previše jaki, da ne kažem nedodirljivi u mom umu i srcu. Zbog navedenog odlučio sam da ne gledam dalje i preskačem ovaj nastavak iako se delić mene buni zbog toga. Opet, biće mi drago ako čujem da većina pozitivno ocenjuje poslednje(?) poglavlje i da Furiosa ostavi trag u istoriji i među fanovima, što onim starim, što novopečenim.
Objavio: cancarito
Datum objave: 29.Svibanj/May.2024 u 18:03
izasao rip na yts malopre :)
Datum objave: 29.Svibanj/May.2024 u 18:41
cancarito piše:
izasao rip na yts malopre :)
Prevara, camera rip je u pitanju. Pre bih gledao u Cineplexu, nego ovaj drljavi snimak.
Objavio: payutti
Datum objave: 29.Svibanj/May.2024 u 18:50
Mad Max = Mel Gibson. End of story. Plus mi je ova Ana jako iritantna i užasno antipatična.
Objavio: puppet_master
Datum objave: 29.Svibanj/May.2024 u 22:07
Meni je pa Fury Road nemerljivo bolji od bilo kojeg drugog Mad Max filma, ne smeta mu to što nema Gibsona, kojeg inače volim, vazda mi je delovao kao tip koji je toliko lud, te glumom izbacuje svoje psihoze i neuroze, što je meni neodoljivo u samoj ideji, voleo sam gledati detalje toga na ekranu, nije Nick Cage, niko nije ali je zabavno. To sve naravno nema veze onda kada (mi) je neki film gotovo savršen, neka je Max i Tom Hardy, neka je centralni lik zapravo sam svet unutar kojeg ti likovi žive, jure, kubure sa gaZolinom, ratuju svoje ratove i umiru. Nemam kakvih većih očekivanja od Furiose, naravno da ću ga gledati, mogu verovati u makar solidnu zabavu i ludilo na ekranu. Meni je dovoljno. Izbacio bih to Mad Max saga iz naslova, suludo je, deluje kao podmetačina a to nekome poput Millera nije potrebno, vrlo verovatno je do odluke studija.
Objavio: cancarito
Datum objave: 29.Svibanj/May.2024 u 22:29
Mizi, u pravu si nazalost, cam snimak uzas.
Slazem se, treba gledati ovo u bioskopu, svakako je tog tipa film.
Objavio: vidoje.shady
Datum objave: 30.Svibanj/May.2024 u 08:49
Ima li idje prevoda
Objavio: kjovo
Datum objave: 30.Svibanj/May.2024 u 12:20
Slazem se Mad Max= Mel Gibson,sto kaze Puppet ima to neko ludilo u pogledu,i u nekim drugim filmovima je bilo toga. Isto tako se slazem da ne treba Mad Max u naslovu,cemu to pa nidje Maxa ,inace dobar je ovaj sa Sharlize Theron,ali prvenstveno zbog nje. Ovo cu gledati sigurno, gotivna je i Anja kao pojava i glumica ,ali mi se ne svidja sto je Thor tu.
Objavio: Foster979
Datum objave: 30.Svibanj/May.2024 u 12:38
Camera...ne skidajte!
Objavio: s.t.a.l.k.e.r.
Datum objave: 30.Svibanj/May.2024 u 13:30
Slika očajna ... još je rano za gledanje.
Objavio: Shadow07.
Datum objave: 01.Lipanj/Jun.2024 u 00:22
Nije na nivou nekih velicina od filmova ali.... vredi ovo pogledati o kakve sve akcione bljuvotine prave ovo je jos i odlican film, slazem se da je rastegnut, nategnut, na momente haoticno zbrkan ali je na kraju za mene ovo dobar film, ne naj bolji ali nije ni limunada koja samo trosi vreme ....
Objavio: Shadow07.
Datum objave: 01.Lipanj/Jun.2024 u 00:26
p.s. ipak Mad Max filmovi, sva 3 dela su za sve sledece su giganti koji se nece ponoviti, sve to uredu nova tehnika, efekti tra lala ali ona prica gluma likovi scene obicne a legendarne, nikad nece biti nadmaseno......
Datum objave: 01.Lipanj/Jun.2024 u 02:05
Meni su Mad Max filmovi bili sjajni, Road Warrior nezaboravno bioskopsko iskustvo, branih dugo i čast () trećeg dela koji nije bio baš omiljen, dobrim delom drugačiji od prethodnika, iznenađujuće naprasno PG-13 rejtinga pride, no ni jedan od prva tri dela mi nije zapravo obeležio "epohu", tj vreme moje tadašnje strasti prema filmovima, voleo ih mucho, no ne bi mi bili na vrhu kakvih top lista najvoljenijih filmova detinjstva, niti vremena potom, bez mrve želje da išta umanjim, pisah o njima već na forumu, jasno je da ih volim. Dok mi je Mad Max Fury Road zapravo bio pri vrhu nekakve imaginarne liste najdražih filmova u poslednjih 10 godina, što naravno da govori i o ovom vražijem filmskom dobu ali meni je zbilja najdraži i najluđi film u čitavoj franšizi, sa time što se naravno ne može porediti sa ostilma, ma koliko mi bio bolji u ponečemu, jer sve ima svoje vreme, svoj šmek, sve su to međusobno bitno različiti filmovi te je nije presudno šta je tu i kome najbolje, najdraže, Lepo je biti deo tog univerzuma prosto. Deo su mojeg života, detinjstva, odrastanja, ovih sada godina, pokušavam zapravo reći da je lepota u toj ljubavi prema njima a sve drugo sa tim skalama, komparacijama, daleko bilo tek ocenama, šta je bolje, gore, gubi onda deo te lepote nepotrebno.
Objavio: Debilius
Datum objave: 01.Lipanj/Jun.2024 u 02:20
Meni je ovo najbolji nastavak
-------------
Objavio: Debilius
Datum objave: 01.Lipanj/Jun.2024 u 02:30
I još jedan...
-------------
Datum objave: 01.Lipanj/Jun.2024 u 02:39
Prvi je blesav, drugi pa začuđujuće dobrog izgleda, trudili su se, za te fan filmove izgleda super taj drugi.
Izgleda bolje od tone onih italo exploatacija, Mad Max rip-off filmova iz osamdesetih kojima su nas bombardovali po bioskopima tada.
Datum objave: 01.Lipanj/Jun.2024 u 23:09
Uskoro recenzija, gledao u Cineplexu, zvuk odvaljuje, ali sve ostalo mi je ovako-onako.
Objavio: Bosmang
Datum objave: 02.Lipanj/Jun.2024 u 12:36
Još jedan odličan film u serijalu Mad Max.
Drugačiji od Fury Road-a, koji mi je i dalje najbolji. Falilo mi je tu nešto da bude na nivou prethodnika, ali ne mogu da dokučim šta.
Jedina ozbiljna zamerka je vidljiviji CGI u nekim scenama.
Definitivno vredi pogledati u bioskopu, ponajviše zbog zvuka koja otkida!
Objavio: bosko-zecevic
Datum objave: 03.Lipanj/Jun.2024 u 08:37
Go woke, go broke..
Objavio: burke4444
Datum objave: 03.Lipanj/Jun.2024 u 20:25
Film je užasan. Prvi put da sam ranije otišao iz kina. Previše kompjuterskih trčanja, previše kiča, previše neozbiljan. Mad Max Fury Rod je za ovo filmčina. Ovo je bio čisti amaterizam. Tko može neka preskoči ovaj film. Neće požalit.
Objavio: Bosmang
Datum objave: 03.Lipanj/Jun.2024 u 21:12
Čuj "woke" Mad Max, pa još i neozbiljan. Nasmejaste me slatko.
Ako vam je neozbiljnost nerealna, posetite Australiju pa se posle prošetajte do nekog većeg Američkog grada.
A ako ipak niste pri parama trenutno, preporučujem gledanje domaćih TV kanala sa nacionalnom frekvencijom. Za maksimalni užitak gledati sednicu skupštine, a kad se završi prebacite kanal na ružičastu ili srećnu televiziju.
Datum objave: 03.Lipanj/Jun.2024 u 21:36
Imam što šta da napišem aka dodam, ali to bi sve bilo po onoj staroj vavilonskoj izreci "šta bi bilo da je bilo", naravno da je Fury Road svetlosnim godinama ispred ovog filma, naravno da je moglo bolje, mnoge stvari nisu objašnjene, zbrzali su film pred kraj. Mislim da su mogli da urade mini seriju, više prostora bi imali da razviju priču i što se negativaca tiče, npr. kako je nastao Immortan Joe, onda šta je bilo sa njegovim sinom, bratom od Riktusa, kako je Furiosa dobila titulu imperatorke, da se objasni pleme Vuvelini, da daju širu sliku pustinjskog života u postakopaliktično doba. Ne bih više da kritiziram, samo nisam u potpunosti zadovoljan.
Datum objave: 04.Lipanj/Jun.2024 u 19:11
Eto Mizi, prevariše i tebe
Datum objave: 04.Lipanj/Jun.2024 u 20:11
ar8c piše:
Eto Mizi, prevariše i tebe
Prevari me, samo ne reci da je kraj....
Čak mi ni uloga Tora nije toliko smetala, iako ga ne volim, ni kao glumca ni kao Tora, ali šta je tu je.
Naprosto, mislim da je scenario loš, efekti nikad gori, oni iz Fjury Roada su se nagutali prašine snimajući po pustinjama i pustarama, ovde koliko sam mogao da primetim najviše su radili u studiju,
ali Džordž je trebao da se posveti ovom filmu, a ne da snima one gluposti sa ebony goustovi, nego da mu fokus bude isključivo na Furiosi.
Očekujem extended verziju kada bude izašao blurey, ovako sam mlakog utiska.
Džabe što pucaju zvučnici u Sineplexu i što je slika perfektna, kad je Immortan Joe bleda kopija onog originalnog Joea, gde je lik koji svira gitaru koja ispaljuje plamenovi???
Gde je Immortanov sin kepec sa bradom što gleda kroz teleskop????
Gde su žene koje služe za mužu i čije mleko Riktus voli da pije????
Kako je Furiosa postala imperatorka, zašto nije prikazan dalji razvoj odnosa između nje i Joea u Citadeli, nego su odmah prešli na deo kada treba da prebaci pet žena na Zeleno mesto?????
Whyyyyyyyyyyyyyy?????????
Aj kcray......
Objavio: duro-peric
Datum objave: 04.Lipanj/Jun.2024 u 20:58
malo provrtio, neloš snimak...al titlova nema pa ću pričekati...mislim, kuži se da je kino rip, ali gledljivo...
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 04.Lipanj/Jun.2024 u 22:48
Ako je nešto cam, a piše bluray, to znači da si ugazio u govno.
Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2024 u 13:45
Mizi piše:
Prevari me, samo ne reci da je kraj....
Kažem ti, ceđenje suve drenovine. Reciklaža do besvesti, kao i većina toga danas. Jedino što nisam baš siguran u komercijalni uspeh. Mlađi teško da su baš nešto vezani za originalni Mad Max. Ja kao jedan od matorijih uopšte nemam želju da gledam ovo. I neću.
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2024 u 13:51
ar8c piše:
. Mlađi teško da su baš nešto vezani za originalni Mad Max.
I ja isto mislim, kao i za neka druga ostvarenja. I ja teško da ću ovo gledati.
Objavio: iromafia111
Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2024 u 13:57
ar8c piše:
Mlađi teško da su baš nešto vezani za originalni Mad Max.
To objašnjava ove pozitivne komentare.
Kad se samo sjetim ovog "novog" Mad Maxa. Prva polovina filma - "Moramo ići tamo". Druga polovina - "Jbg, 'ajmo natrag".
-------------
Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2024 u 14:05
Bome, ja pa ne brinem za mlađe, na mlađima svet ostaje, meni se želudac prevrće kada budem toliko glupav da uopšte probam da čitam ove starije, jezivo, no dobro de, niko me ne bije po ušima, furam svoju priču a svakako mi dođe svejedno koliko ko ima godina, voli li ili prezire neki film, zaboga miloga
O ovome ću da sudim onda kada ga budem gledao, pa šta mi već bude
Objavio: klass
Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2024 u 15:12
Pa dobro, ako cemo objektivno, samo su prva dva filma pravi Maksovi. Vec onaj treci - Tina Tarner, je sniman zbog para i nije vise to to...
A sta tek reci za sledeci, veoma sareni dugometrazni spot, koji od Maksa ima samo naziv i Hardija koji nesto kao glumata Maksa. I to je proslo kod publike kao "nastavak", pa zasto onda ne bi primenio isti fazon i u naslov ovog filma ubacio "Mad Max" iako, siguran sam, sa Maksom nema ama bas nista.
Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2024 u 15:26
Iako sam mlađa generacija (pri kraju četvrte decenije), mogu reći da mi je od svih Mad Maksovih pustolovina najbolji prvi film. Fury Road sam zagotivio zbog Furiose i Immortan Joea, a Hardi kao Maks mi je onako. LM, što se mene tiče nisu morali da snimaju ovaj dokumentarac o Furiosi,ali recimo da su to uradili iz čisto sentimentalno-novčanih razloga.
Poruka za Tora: "Nije da nisi lep, nije da nisi jak, al' svako ima svoj afrodizijak."
Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2024 u 17:39
puppet_master piše:
Bome, ja pa ne brinem za mlađe, na mlađima svet ostaje, meni se želudac prevrće kada budem toliko glupav da uopšte probam da čitam ove starije, jezivo, no dobro de, niko me ne bije po ušima, furam svoju priču a svakako mi dođe svejedno koliko ko ima godina, voli li ili prezire neki film, zaboga miloga
O ovome ću da sudim onda kada ga budem gledao, pa šta mi već bude
Puppet, nisi me razumeo. Nisam sada počinjao onu "mladi vs stari" već sam pričao o potencijalnom komercijalnom uspehu i povodu da se franšiza razvlači do beskraja. Mlađi nemaju tu poveznicu i emotivni naboj sa prvim nastavcima. Jednostavno nisu bili tu Mnogi od starijih, hajde da ne pričam u generalno, ne mogu u nastavcima pronaći onu istu iskru koju su imali sa Gibsonovim Maxom. Pa kad je već tako i ako se moraju (zarad love) razvlačiti neke priče u nedogled sa silnim prequelima, sequelima, side projectima i slično, onda bolje da se bace na nešto svežije i pristupačnije širem auditorijumu. Mad Max je ispričana priča u nekom drugom vremenu i za neke druge generacije. Ovo je za mene samo mamuzanje konja koji se već izvrnuo od umora i starosti...
Just my two cents
Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2024 u 23:18
ar8c piše:
Puppet, nisi me razumeo. Nisam sada počinjao onu "mladi vs stari" već sam pričao o potencijalnom komercijalnom uspehu
O komercijalnom upitnom neuspehu pričaju već danima, to je iz nekog razloga glavna tema, kao sada su ukapirali da se filmovi ne gledaju kao ranije, zatajio box office, zakasnio si Ovo ostalo ne mogu sada čitati, samo što sam ustao. Prvo kafa.
Evo me. Ma o filmu kada ga pogledam. Dok Miller ne znam da li baš spada u taj deo priče o muženju mrtve krave, hajde što mu je svaki Max bio različit od prethodnog, hajde i što makar u njegovom slučaju ni blizu nije ono standardno da je prvi najbolji...doduše,suštinski je sve do ličnog utiska, nisam radio anketu, kamoli na kakvom ogromnom uzorku pa da imam kakvu sigurnost, zaključak. Nego što je normalno da će se nastaviti franšiza na film poput Fury Road, voljen je, uspešan a ovaj je već imao priču u glavi još dok je radio Fury Road (Charlize je dobila boga oca da iščita o prošlosti Furiose, da bi razvila svoj lik u prethodnom filmu). Meni je to sjajan film, pisah sve to iznad pa da ne ponavljam, ne volim da ih poredim jer su to suvuše specifični filmovi, međusobno različiti, a to što mi je najdraži Fury Road, ne znači da su mi ovi ostali u nečemu ispod njega, prosto mi je (za mene) pogrešna vrsta priče, rizikujem da se nešto umanji ranijim filmovima a prosto je do onoga "sve u svoje vreme". Vi pa pišite šta god.
U ovom konkretnom slulaju, dosta kasni Furiosa, dakle vremenski posle Fury Road, ne nastavlja se sa Theronkom, dolazi u sumorno doba po box office, streaming čini pa svoje, ma milion je faktora a i to je pitanje za studio, producente, šta ćemo mi lomiti glavu. Mene makar baš briga za to koliko će novca zaraditi ili izgubiti manje-više bilo koji film. Ima taj deo priče gde mi bude žao onda kada interesantni autori počinju da dobijaju crveno svetlo jer im prethodni film nije razbio blagajne, no ne brinem kada je u pitanju Miller, on ima čitavu karijeru iza sebe, ionako ne očekujem sledećih 30 godina da bije filmovima po platnu Bilo bi suludo da se ma šta slomije na njemu, ni krivom ni dužnom, pored toliko đubradi kojim nas bombarduju dugo već. Kakav god bio, mada me ubija to napamet pričanje o neodgledanim filmovima, Furiosa teško da je temelj spoticanja današnjeg Hollywooda. Isto važi i za The Fall Guy, poruka koja im (studijima) se šalje, manje ima veze sa godinama publike, ponajmanje sa Ryan Goslingom, George Millerom a videćemo šta će izroditi to što trenutno filmovi ne uspevaju više da im guraju stotine miliona u džepove.
Datum objave: 06.Lipanj/Jun.2024 u 16:06
I dalje nisi do kraja uhvatio poentu onoga što sam hteo reći, ali nije više ni važno. Tebi se sviđa, gledaćeš, nisi protiv da se tema eksploatiše dalje. Ja sve suprotno. Svakom svoje i teramo dalje
Datum objave: 06.Lipanj/Jun.2024 u 16:16
Ma razumeo sam zaboga, nego pišem svoje, ne mogu se večito nadovezivati na teze koje su mi sačuvajbože daleko, a vala neću da idem iz svake zamislive teme zbog toga, nego prosto uzmem pa pišem svoje.
Ako sam ja hajde npr 2010. godište, kakve ja veze imam sa Mad Maxom, moja mama je bila mnogo mala kada se poslednji film pojavio (primer i dalje, madre mi je bila 1954. godište nego da se uživim u ulogu publke sada), ona ga nije gledala, kamoli prvi i drugi, koga briga 2024. godine za to, valjda se podrazumeva, otkud je to tema, Furiosa nije o nekom tamo Maksu ionako. Da se ja pitam, izbacio bih to iz (pod)naslova, ime junakinje je svkako u naslovu, dok je čitav taj univerzum vazda i bio jedan od glavnih likova. Naravno dakle da mlađe briga baš za nekog tamo Mel Gibsona, Stalonea, Švarcija, koga god iz osamdesetih, ovde bi valjda trebalo da ih privuče sva ta jurnjava pustinjom, divljanje, njima godinama koliko-toliko bliža glumica, šta ću pisati o tome kada su to sve opšta mesta.
Nema veze, pa zato se i družimo, meni su bezmalo svi tvoji postovi i misli o filmovima i šire predaleki, u tome i jeste čar foruma, da se čuje svačije. Ne bi mi bilo zanimljivo da mislimo isto, želim da piskaram a gubi mi se poenta sa onim bez veze +1 postovima. Ti makar znaš da meni nisu ne znam kako dragi tj kao bliži ljudi sa kojim mislim iole slično, fora i jeste da svako misli i fura svoje a ne tuđe.
Datum objave: 06.Lipanj/Jun.2024 u 18:59
puppet_master piše:
meni su bezmalo svi tvoji postovi i misli o filmovima i šire predaleki,...
Na stranu sve drugo, ali ovo mi zanimljivo. Voleo bih (čisto iz zezanja) da skapiram šta si konkretno ovde mislio
Datum objave: 06.Lipanj/Jun.2024 u 19:15
Tore, Tore, moglo je i gore. Neubedljivo teatralna gluma Dementusa, čak iritantna. Anjica se dobro pokazala, ali joj lik nije razvijen. Definitivno je scenario promašaj, kao i nedostatak nekog spektakla, kompozitor nije ništa novo ponudio. Šteta, ali i nije.
Datum objave: 06.Lipanj/Jun.2024 u 19:20
Što iz zezanja , valjda te zanima to da razmenjujemo misli, ako želiš možemo i da se zezamo, ali ja sam to mislio ozbiljno a i ne vidim ugao iz kojeg tu ma šta može biti nejasno No hajde, iz kako kažeš zezanja, prosto ne razmišljamo, fala kosmosu, isto o filmovima, autorima, glumcima, žanrovima i o eto franšizama. Dakle tvoje misli su mi daleke, mislim skoro uvek sve suprotno i samim time, jer je to iznad bio odgovor na tu procenu o tobože nerazumevanju, kažem da se podrazumeva da ćemo imati bitno različite stavove i tok misli, priče, you name it.
Valjda ne moram opet, no hajde, konkretno meni neće biti tema mlađa publika, finansijski uspeh filma, iako na silu rekoh šta mislim o tome, meni nastavljanje u eto tek još jednom filmu te franšize nije npr Indiana Jones, gde sirotog Forda cimaju sa 80 godina da bude u avanturističkom filmu, da ne pričamo o tome što prethodni Jones nije ni blizu voljen i uspešan kao prethodni Max film, naravno da će se okomiti da probaju da uzmu još neku šaku dolara, dok je za mene Jones to muženje mrtve krave, to već ne bih mogao da gledam ni da mi plate, tek mi je blesavo da ovo, Millerove potpuno međusobno različite filmove, upadljivo bez kontinuiteta, gledamo kao na nešto izmuženo, kao da je sve uporno isto, ili kao da se izvadio Gibson iz naftalina pod stare dane and so on, kada je sve to bitno drugačije u tom slučaju. Pazi, Furiosa mi može biti dosadna i nebitna, no ne pričamo o samom filmu ionako, nego o toj temi mlađe publike, upornoj eksploataciji/muženju mrtve krave/teranju krepalog konja i šta ja znam kako si već doživeo to što se eto snimio još jedan film tog univerzuma. Dakle to je bilo mojih dva centa.
Datum objave: 06.Lipanj/Jun.2024 u 19:35
Hajde ovako. Jedna stvar je da se ne složimo. To je skroz OK, umetnost je čudo jedno koju možeš posmatrati na 1.000 načina i svako je za sebe u pravu. Nemam nikaav problem sa tim, čak naprotiv jer različitost oplemenjuje, gura stvari napred, a ne jednoumlje. Naravno, sve dok se ima poštovanja za druge i to je ključ.
Ali kad kažeš da su "bezmalo svi moji postovi i misli o filmovima i šire predaleki", onda to tako sročeno ima malo drugačiju konotaciju. Barem ovako spakovano u jednu online rečenicu. Kada pišem, to uvek radim krajnje direktno, jasno, koncizno, obrazloženo i konkretno, a jako malo toga ostavljam tumačenju i dvosmislu. Uglavnom i pišem o filmu, a kako se i umetnost meša sa životom tako se i moje misli nekad prepletu sa realnim stvarima. Naravno, mogu da izrazim samo svoje mišljenje jer imam samo svoju glavu i ukus. Tako uostalom svi radimo.
Eto, posmislih da sam ti nekako skroz stran, nejasan, nedorečen i otuđen, a rekao bih na kraju samo da često imamo drugačiji ukus i neka drugačije prioritete i inspiracije u životu. Ja sa tim nemam ama baš nikakav problem
Datum objave: 06.Lipanj/Jun.2024 u 19:54
Ma ne mora umetnost, zabava prosto, ne mora se videti ni zabava na isti način u svakom filmu. Ono što mene zabavlja drugima može biti naporno, nije sve umetnost, ne bi ni trebalo da bude.
Zašto bi mi ti bio stran i dalek, ne budali, pišem o tvojim pogledima na filmove (autore, glumce, franšize), nisam ličan, ne mislim o tebi kao osobi, već o tome kako vidiš filmove (ja volim horore, ti ne voliš, tebi je Statham oličenje današnjeg akcionog junaka, meni je smejurija, meni je Fury Road bio osveženje, tebe izgleda smorilo što se uopšte snimaju Mad Max filmovi, ti nekada voliš nostalgiju, mene nanovo gledanje koječega samo udalji od eto mase filmova koje sam voleo, pa im se ne volim vraćati, and so on, na to mislim time "daleko i strano", a ne na ljude uopšte, ili na tebe konkretno kao čoveka. Sa te strane su mi svi dragi i bliski, viš da ja i ne znam ne biti kanda intiman sa svima a sa druge strane polažem puno na individualnost, samotnjak sam, kanda osobenjak, svi su mi onda podjednako daleki i strani iz tog ugla, no opet ne u kakvom ličnom smislu.
Datum objave: 06.Lipanj/Jun.2024 u 21:04
Eto, opet si krivo povezao stvari i o meni stvorio lažnu sliku Ne da ne volim horore, već sam sa njima odrastao, omiljen mi je žanr sa posebnim pikom na SF-horor, gutam tu materiju u pisanom i video obliku, a čak i svoj ex video klub iz praistorije nazvao sam po Freddy Kruegeru! Današnje razočarenje hororima desilo se baš zato što ih inače veoma volim, ali kad su dobri. Statham je ono što su nekada bili akcioni heroji i tabadžije, koji su omatorili pa su došli neki novi. To su filmovi za instant zabavu, a ne za obožavanje i filozofske diskusije. S vremena na vreme volim nešto za opuštanje, brzo i pitko, pa tako Statham tu uleće bez mnogo konkurencije. Ali daleko više volim neke druge stvari.
Evo ti i obrazloženje za Max franšizu. Gore si bespotrebno ubacio Indianu u priču, pa ću da se nadovežem kako danas nisam za reciklažu gotovo nijedne postojeće franšize, već bih radije da ljudi smišljaju nešto novo, ali ako bih već morao da biram - apsolutno Indiana pre Maxa! Zašto? Pa Ford je još uvek tu. Ford = Indiana! Da, omatorio je. Da, reciklaža je. Ali to je i dalje Ford, priča teče dalje, nastavlja se, ima neki smisao. Čak šta više, ovaj poslednji deo mi je bio i zabavan, onako "stathamovski" za opuštanje. Svakako bolji od dela pre njega.To mogu da progutam.
A što reče kolega Payutti, Max = Gibson. End of story! Gibsona nema, nema ni muže franšize. Barem ne meni. Kad sam bio klinac, tek zašao u drugu deceniju života, Max je bukvalno bio moj heroj! Ne znam ni sam koliko puta sam gledao, mogao sam glumiti u filmu. Nosio sam sveske u školu sa imenom svog heroja, onako kako samo klincima u ono doba neko može biti heroj i idol. Osvetnik Max! I onda dođe dan kad taj isti Mel Gibson izjavi da postoji uloga koje bi se vrlo rado odrekao, te da bi voleo da je nikada nije prihvatio. Ulogu Mad Maxa! To je bio dan kada se meni srušila sva ona slika idola u glavi. Nikada više ga nisam posmatrao na isti način, mada sam mu u međuvremenu malko i oprostio Ne sumnjam da bi Miller i njemu pronašao mesto u modernim nastavcima, ali ovo objašnjava zašto nema Gibsona. A Hardy tu jednostavno nema šanse. Pogotovo ne neke moderne "Maxice". Čak i da su u pitanju novi filmovi, bez da se pozivaju na Max nasleđe, opet sa onakvom pričom, divljom jurnjavom karakterističniom vozilima, krajolikom i idejom, opet bi nepogrešivo asocirale na Maxa. Bez Gibsona!
Just another two cents of mine
A na temu (ne)razumevanja, znaš li zbog čega nisam ni na jednoj društvenoj mreži, tek na ponekom forumu i zašto preferiram staromodne žive razgovore? Komunikacija putem tastature često dovodi do nerazumevanja, pogrešnog tumačenja, a često i stvaranja pogrešne slike o nekome ili nečemu. Tu sam lekciju odavno naučio, a odavno i kapiram da na ovaj način ne mogu zaista upoznati bilo koga. Dokaz je i ideja koju si delimično o meni iskonstruisao. Opet, drugog načina nema za ovakve stvari, zar ne? Kapiram da si poprilično osobenjak i crna ovca današnjeg društva, ali budi siguran da sam ja još malo crnja. To bi bilo nešto što nam je blisko.
Datum objave: 06.Lipanj/Jun.2024 u 23:00
ar8c piše:
znaš li zbog čega nisam ni na jednoj društvenoj mreži, tek na ponekom forumu
1. Zato što je zbroj IQ članova društvenih mreža manji od zbroja IQ 2 člana nekog, bilo kojeg, foruma
2. Zato što su društvene mreže okupirali nepismeni i needucirani teoretičari urota koji znaju samo mrziti
3. Zato što ti posao nije zarađivanje na vlastitom kurcu odnosno pičci nego nešto drugo
Svijet ostaje na mladima. Jadna im majka kad nas više ne bude jer maturiraju, diplomiraju, magistriraju i doktoriraju na uglednom sveučilištu Fejsbuk.
Objavio: iromafia111
Datum objave: 06.Lipanj/Jun.2024 u 23:28
JoxerTM piše:
Jadna im majka kad nas više ne bude jer maturiraju, diplomiraju, magistriraju i doktoriraju na uglednom sveučilištu Fejsbuk.
Zar su zatvorili onu benzinsku u Bosni koja je prodavala diplome?
-------------
Datum objave: 07.Lipanj/Jun.2024 u 08:40
Samo jednu stvar da dodam da ne razglabam previse. Puppet ti rece ,sta briga mladje generacije za tamo nekog Gibsona ,Svarcija i ostalo. To znaci da bih ja trebao reci sta mene briga za tamo nekog Bogarta,Keri Granta,sacuvaj boze Carli Caplivna,Baster Kitona itd. da ne nabrajam. U tome je po meni razlika izmedju ovih novijih generacija i nas malo starijih. Njih ne zanima ama bas nista sto ima stariji datum a to da na mldjima svet ostaje je tacno a da li je sve bolje ili sve gore ,pa nista saberite koliko se ratova trenutno vodi sada u svetu ,koliko je bilo u nase vreme . Ne bih rekao da sve nesto cveta i da je svuda med i mleko. A besmisleno je i dalje kriviti sve ono sto se izdesavalo u nase,moje vreme i p[re mene. A to kako mladi danas maturiraju i da ne pominjem. Ovde kod mene zatvorili Ustanicku ulicu jel su mladi ,koji su zavrsili 8 razred isli kao navijacka grupa sa bakljama i pravili haos na ulici dok je policija iza isla za njima. Sta ce tek biti sledece nedelje kad srednjoskolci sledece nedelje zavrse. Sve ima svoje vreme ,ali nisam optimista uopste.
Datum objave: 07.Lipanj/Jun.2024 u 08:43
Upravo nanovo bezmalo sve (80%) onoga što je meni daleko i strano.
Ali neću akati temu unedogled, rekoh suviše ionako, ostaviću prostor Furiosi , hajde tek mislim da je pogrešno vapiti za Gibsonom, Hardy mu je bio i više nego odlična zamena, naročito Theronka, Gibsona mogu voleti (za razliku od Forda kojeg nikada nisam mogao da podnesem, uprkos mladalačkom šarmu, no i to je daleko iza njega odavno) zvezda tih filmova za mene je George Miller, australijske pustahije, divlje i frenetično vođenje, ambijent, svejedno mi je ko je u filmu, sa tim što je zadnje što bih voleo recimo to da vidim Gbisona sa 70 godina kao Maksa, takve stvari su mi jedan od razloga zašto su filmovi sramotni danas, fan service, daj još istoga, koliko god tome prošlo vreme odavno a ako slučajno naleti nešto ludo i sveže, to kao ne valja, samo da se bije po nostalgiji zato što volimo neke glumce, film i smisao neka ispaštaju najstrašnije, a dopada mi se to što žene dobijaju više mesta kao centralni likovi, zapravo me dave macho uloge, to mi se gadilo još i u osamdesetim (nisam voleo Švarcija kao komandosa i slično), dok mi je Stathama teško shvatiti ozbiljno, ja sam pa odrastao na hongkongškoj akciji, meni padne mrak na oči kada vidim npr Neesona kao akcionog junaka recimo (bez poređenja sa Stathamom, tek mi je baš sve pogrešno u takvom pristupu akcionom filmu, junaku itd) and so on, da se ne osvrćem na baš sve napisano, zazvučaće kao kontriranje, mada ja tek obrazlažem te razlike. To je ono što kažem, prosto mi misli piče na sasvim neku pedesetu stranu
Datum objave: 07.Lipanj/Jun.2024 u 08:55
kjovo piše:
Samo jednu stvar da dodam da ne razglabam previse. Puppet ti rece ,sta briga mladje generacije za tamo nekog Gibsona ,Svarcija i ostalo. To znaci da bih ja trebao reci sta mene briga za tamo nekog Bogarta,Keri Granta,sacuvaj boze Carli Caplivna,Baster Kitona itd. da ne nabrajam. U tome je po meni razlika izmedju ovih novijih generacija i nas malo starijih. Njih ne zanima ama bas nista sto ima stariji datum a to da na mldjima svet ostaje je tacno a da li je sve bolje ili sve gore ,pa nista saberite koliko se ratova trenutno vodi sada u svetu ,koliko je bilo u nase vreme . Ne bih rekao da sve nesto cveta i da je svuda med i mleko. A besmisleno je i dalje kriviti sve ono sto se izdesavalo u nase,moje vreme i p[re mene.
Sorry kjovo, pisali smo istovremeno, to iznad je post koji se oslanja na ar8c post. Nisam naravno video tvoj post pa evo sada...
Jedno su klasici, a drugo puki produkti trendova nekadašnjeg vremena, akcioni heroji osamdesetih su ruglo, trend, nevezano za Chaplina, Bogarta i Keatona ičime, baš ičime, poređenja baba i žaba kjovo, mogu ti sada izvući imena koja bi bila prikladnija za takvo poređenje, video bi da te je briga no udavi se tema nepotrebno. Možda ti redovno obilaziš kinoteku i gledaš Keatona, Chaplina, Bogarta, no ne vidim vezu toga sa time da nekom ko je (dadoh primer) 2010. godište neki tamo Gibson sa gotovo 70ak godina ima biti povod da ide u bioskop. Ili misliš da bi morao da se gadi klinac Fury Road filma zato što u njemu nema Gibsona? Trebalo bi da mu je stalo? Malo li je takvih filmova danas, za staru slavu, samo da se ne da malo svežine i novih lica? Švarci sa 80 da bude Terminator, pa će klinci da se polome da ga vide jer je sav bitan ?
Ne znam šta je besmisleno i dalje kriviti, ne vidim vezu toga sa bilo čime glede Furiose, franšize, Millera, odnosa mlađe i starije publike. Smeta ti neko konkretno bacanje krivice ? (pokušavam da razumem o čemu zapravo pišeš, nije mi presudno, ja zapravo hteo da batalim temu)
Datum objave: 07.Lipanj/Jun.2024 u 09:31
Ma nema veze ,mrzi me da objasnjavam ,nije ni bitno. Daleko bilo da bi trebalo da se gade Fury roada ,pa meni ce vrv da se svidi film,samo kazem da to nema veze sa Mad maxom ali nebitno vrlo.
Datum objave: 07.Lipanj/Jun.2024 u 09:58
Pa ako je nebitno, onda što počinješ priču, ta ja se trudim da oživim teme, da ih razmrdam malo a ti jedva počneš nešto a onda se momentalno povučeš umesto da lepo ćaskamo. Pa i ja kažem (vala treći put makar) da bi se valjalo povući iz podnaslova to Mad Max saga, ali šta da im radiš, studiju vazda zine toliko dupe za novcima (filmovi su kocka, razumljivo je da im je stalo, boga oca su dali za film) pa daj da upecaju koga god mogu, to "Mad Max saga" valjda dodatno prodaje film, mani ih. Ali nije poenta bila u liku Maxa ni u Fury Road, neka im ime/podnaslov ako je to ikome bitno. Jbg film (Fury Road, valjda i Furiosa) je frenetična jurnjava, ludilo postapokaliptčne Australije, kome je do nečega drugog, valjda će i gledati nešto drugo, šta ja znam, razumem ove što im je to dosadno, gledaj ja ne volim automobile, brzu vožnju, krljanje, nisam voleo ni one autiće na struju po lunaparku, nemam dozvolu, ne vozim, ma neopisivo me ne zanima išta od toga, no ako (mi) je film ludo zabavan, šta ima veze.
Ma ako nije na moju adresu to o bacanju krivice i nije vezano za moje piskaranje, neka ti kakve god teze u glavi, šta ima veze, neću ti ja klještima reči iz usta, koliko vidim pišemo ionako o različitim stvarima pa se zato ne razumemo. Voleo sam ja u nekom momentu i gosn Kobretija, Stallonea kao Kobru , iako je ono cirkus film, sve u svoje vreme, naravno da me je vukao da ga gledam u bioskopu (više puta ), da su stavili Bogarta pored, ja bih video StalloneTa pet puta opet. Docnije sam izuo Bogartovu filmografiju, no to sve nema ikakve veze sa mojim bioskopskim avanturama kao dakle mlađeg gleatelja, te samo kažem da je normalno da će klince danas biti baš briga da se pokrenu da bi videli nekog tamo Gibsona, ne da neće potom gledati nešto od njegovih starijih filmova, ma i voleti ga u nekom momentu možda, što da ne, ali im kao opet mlađoj publici ne bi ni trebalo biti stalo da pogleadju novi film Gibsona, StalloneTa, Švarcija, Forda, svejedno, zašto bi im bilo stalo. Ni ja osamdesetih nisam jurio da vidim film nekoga iz šestdesetih i pedesetih. Moja priča je bila o tome, mada je bilo više tema/podtema pa je lako zalutati.
Datum objave: 07.Lipanj/Jun.2024 u 10:17
To okrivici daleko bilo da je na tvoju adresi,to je bilo vise tipa da za sve lose sto se danas ddesava se krivi ,Tito,90 te ,Milosevic i slicno, to sam mislio i to je bila velika digresija na datu temu zato sam i odustao da objasnjavam. Pa ne znam ja sam 80ih bas gutao te filmove iz 50,60 pa cak i 40 ih,dobro veliki uticaj je imao moj otac koji me je gurao da gledam te filmove,sto rece kinoteka,pa kad je bio na rts serijal filmova zerar filipa,boze sve sam progutao . A danas klinci ne znaju,aj nabrojao sam Gibsona , Svarci i sl. zato sto si ti njih pomenuo. Ali oni ne znaju ko je Robert De Niro,Dzek Nikolson i slicno njemu, na to sam mislio . Mislim da bih ipak trebalo da ih zanima ,ali dobro sad se vise ni knjige ne citaju, pa cak ni stripovi ,sto je po meni porazavajuce. Jer ipak ne mozes porediti dobru knjigu sa Tik tokom,slozices se
Datum objave: 07.Lipanj/Jun.2024 u 10:33
Mislio sam da je nešto oko krivice za filmove danas, više i ne znam šta sam sve pisao , a to oko tih drugih krivica mi je bitno iz drugih razloga, ja bih jednog dana trebalo da imam decu, neće to tako skoro biti, previše toga mi je nad glavom trenutno, ali biće, naravno da mi je stalo da ne bude sve do ove sada mere imbecilno oko mene, ne zbog mene, ja ratujem sa njima od kraja osamdesetih, nema tu zime za mene, nego zašto bih izlagao porodicu tome, a kako i ja poput tebe nisam optimističan, tj vidim gamad svuda oko sebe, kanda mi je bitno da budem svestan uzroka svega, naročito zato što bi svi ionako da ti brže bolje zapuše usta, daleko bilo da se nešto izmeni, suoči sa sobom ponajmanje. Ma dovoljno je da se okreneš oko sebe, ne mora se ići u kakvu praistoriju, kakav Tito, svakog dana se da videti nakaznost svuda gde god se krećem.
No neka toga, ima i prelepih stvari, divnih ljudi, smislenijih vrednosti, toliko lepote svuda, da se zapravo i ne može vremenski stići slaviti baš svaka od njih, negativnost nas ne bi odvela ikuda, valjda ipak moramo nekim delom biti optimisti, imati taman toliko nade i vere u sutra i ljude oko nas, da bi uošte išli napred. E sad, zavisi od dana do dana koje će nijanse biti boje (ili odsustvo istih) koje gledamo
Datum objave: 07.Lipanj/Jun.2024 u 19:43
Puno obaveza, nikako da zajašim (kućni) računar... Pa da vidim šta sam to sve propustio
JoxerTM piše:
1. Zato što je zbroj IQ članova društvenih mreža manji od zbroja IQ 2 člana nekog, bilo kojeg, foruma
2. Zato što su društvene mreže okupirali nepismeni i needucirani teoretičari urota koji znaju samo mrziti
3. Zato što ti posao nije zarađivanje na vlastitom kurcu odnosno pičci nego nešto drugo
Svijet ostaje na mladima. Jadna im majka kad nas više ne bude jer maturiraju, diplomiraju, magistriraju i doktoriraju na uglednom sveučilištu Fejsbuk.
Eto Joxer, hteo sam da nastupim umiveno, pa i politički korektno, ali apsolutno mogu da se složim sa tvojim ekspresivnim pristupom Mogao bih da nastavim tačke barem do 50, ali u suštini sve si rekao. Za budući slom civilizacije okriviću internet, direktno društvene mreže koje su prouzrokovale idiotizaciju brzinom svetlosti. Naravno, niko to ne bi mogao da sprovede, bez obzira na namere, da konzumenti nisu tako podložni. Dakle na njima je najviše...
kjovo piše:
Ovde kod mene zatvorili Ustanicku ulicu jel su mladi ,koji su zavrsili 8 razred isli kao navijacka grupa sa bakljama i pravili haos na ulici dok je policija iza isla za njima. Sta ce tek biti sledece nedelje kad srednjoskolci sledece nedelje zavrse. Sve ima svoje vreme ,ali nisam optimista uopste.
Potpuno se slažem i sa tobom Kjovo. Kao i obično, rekao bih. Sa drastičnim slomom obrazovnih sistema, paralelno sa gubitkom autoriteta države, njenih mehanizama, pa nadole sve do same porodice, došlo je do enormnog jačanja samoživosti, egoizma, samodovoljnosti, kao i ogromne potrebe za egzibicionizmom. Ovo poslednje je u direktnoj vezi sa pominjanim društvenim mrežama i lažnim svetom koji tamo vlada. Otud sve ove nakaradne pojave o kojima pričaš.
kjovo piše:
A danas klinci ne znaju,aj nabrojao sam Gibsona , Svarci i sl. zato sto si ti njih pomenuo. Ali oni ne znaju ko je Robert De Niro,Dzek Nikolson i slicno njemu, na to sam mislio . Mislim da bih ipak trebalo da ih zanima ,ali dobro sad se vise ni knjige ne citaju, pa cak ni stripovi ,sto je po meni porazavajuce. Jer ipak ne mozes porediti dobru knjigu sa Tik tokom,slozices se
I ovde si ubo poentu. Ne traži niko da mlađe generacije vole isto ono što su voleli prethodnici. Oduvek je bilo nerazumevanja i generacijskog jaza, što je potpuno normalno i dobrodošlo. Ali poštovanja bi moralo da bude! Kada postoji poštovanje, kada se uz respekt izuči ono što je bilo nekada i što je udarilo temelje za ovo sada, kada se sve to dobro razume, onda se lako gura napred i osvajaju novi horizonti. A kada se krene sa mantrom da je sve s**nje što je bilo nekad i da svet započinje sa generacijom koja nastupa, onda tu ništa pametno ne izađe. Suštinski, najveći problem je što se po prvi put u istoriji dešava da mlađe generacije intelektualno nisu jače od onih pre njih. Točak evolucije se zavrteo u rikverc definitivno i dokazano. Krivac? Sve ono što je navedeno gore. U celoj priči naravno da će da pati i (filmska) umetnost. Ne bi me čudilo da uskoro krene i zapravo da izumire.
puppet_master piše:
hajde tek mislim da je pogrešno vapiti za Gibsonom, Hardy mu je bio i više nego odlična zamena, naročito Theronka, Gibsona mogu voleti (za razliku od Forda kojeg nikada nisam mogao da podnesem, uprkos mladalačkom šarmu, no i to je daleko iza njega odavno) zvezda tih filmova za mene je George Miller, australijske pustahije, divlje i frenetično vođenje, ambijent, svejedno mi je ko je u filmu, sa tim što je zadnje što bih voleo recimo to da vidim Gbisona sa 70 godina kao Maksa, takve stvari su mi jedan od razloga zašto su filmovi sramotni danas, fan service, daj još istoga, koliko god tome prošlo vreme odavno a ako slučajno naleti nešto ludo i sveže, to kao ne valja, samo da se bije po nostalgiji zato što volimo neke glumce, film i smisao neka ispaštaju najstrašnije, a dopada mi se to što žene dobijaju više mesta kao centralni likovi, zapravo me dave macho uloge, to mi se gadilo još i u osamdesetim (nisam voleo Švarcija kao komandosa i slično), dok mi je Stathama teško shvatiti ozbiljno, ja sam pa odrastao na hongkongškoj akciji, meni padne mrak na oči kada vidim npr Neesona kao akcionog junaka recimo (bez poređenja sa Stathamom, tek mi je baš sve pogrešno u takvom pristupu akcionom filmu, junaku itd) and so on, da se ne osvrćem na baš sve napisano, zazvučaće kao kontriranje, mada ja tek obrazlažem te razlike. To je ono što kažem, prosto mi misli piče na sasvim neku pedesetu stranu
Hajde da se posvetim još malo i mom dragom Puppetu, sve u nadi da ćemo se konačno razumeti i usaglasiti, a bez potrebe da o bilo čemu mislim isto Dakle, ne patim ja više da gledam 100 nastavaka Maxa, Indiane, Gibsona u 70-im i slično. Dao sam hipotetički primer šta bi mi VIŠE odgovaralo od dve moguće opcije. Nije mi trebalo ni X nastavaka Petka 13-og, Saw i šta ti ja znam već čega. Mislim da je dobro znati kad treba stati, ali na kraju odlučuju ljudi koji u svemu traže smisao, a to je profit. Ono što ja kao pojedinac mogu, jeste da svojom voljom odlučim da li ću za nešto izdvojiti novac za bioskop, da li ću za nešto drugo odvojiti vreme kući, ili ću pak skroz da izignorišem. Super je imati te opcije u rukavu, a ovde samo malo ćaskamo i što ti kažeš, ubijamo vreme, te držimo forum živim Dakle, ne bi mi smetalo da je Indiana zaokružen u ona tri nastavka, a apsolutno ne bih imao ništa protiv i da je Max ostavljen na miru nakon trilogije.
Elem, za razliku od tebe ja sam lud za automobilima od kako znam za sebe, dobar deo kultnog šarma izvornog Maxa leži i u tom segmentu priče, ali eto... Opet mi nije dovoljan mamac da se bacim na film pod čijim imenom pišemo ove postove. Videh Fury Road, sve je to tamo podignuto na vrhunski nivo kad je u pitanju grafika, scenografija, efekti, ali opet ne ide. Ostadoh skroz ravnodušan i neispunjen. Jednostavno, za mene je Max završena priča. Videh sve što sam trebao videti i ne treba mi besomučno ponavljanje. Opet, apsolutno podržavam svakoga kome ovo paše. I voleo bih da film doživi uspeh, zbog svih koji su u njega uključeni, počevši od legendarnog Millera, pa naniže. Ljudima generalno želim sreću i uspeh, posebno umetnicima. Ali, ovaj put bez mene.
Dakle, bottom line - voleo bih da je danas mnogo više maštovitih ljudi. Voleo bih da se manje oslanjaju na eksploatisane ideje i da novi ljudi smišljaju nove stvari. Nije valjda da je baš sve ispričano do sada, pa da su jedino rešenje prequeli, sequeli i side projekti? Eto, to je poenta onoga što želim reći Puppet i valjda ćeš je sada zaista prepoznati
Datum objave: 07.Lipanj/Jun.2024 u 19:53
Nisam ni shvatio da bi želeo da gledaš još 100 nastavaka Maksa, naprotiv, kontah da ti je preko glave tih filmova.
Ma ja sam za vožnju izgubljen, rasejan, misli su mi lutajuće, položih lekarski doduše iz prve i testove, no kada sednem da vozim, nema šanse da postignem sve zadatke, školski, instruktora i puba na način na koji su oni to želeli pa sam digao ruke od polaganja pošto sam pao makar 4 puta vozio minimalno po Beogradu tada (neko beše čudovište, opel commodore, ne sećam se ni čiji je bio, svakako od ortaka nekog), kao tinejdžer dok se još moglo tek tako to jer ovih nije baš bilo na svakom ćoćku, nisu me zdrmali ali svejedno digoh ruke jer nije to za mene. Možda bi mi bilo lakše da sam odrastao uz kakav auto, porodični šta znam kako to uopšte ide, nisam ja tako odrastao baš. Matori je svako malo kupovao poneki auto, pred put, pa ga pokloni potom tipu koji ga vozi, jer ni on nije vozio. Tako da u dvorištu moje zgrade, osim moskviča u kojeg sam se zavlačio sa jednom Sandrom, nije bilo vražijeg auta na kojem bih vežbao. Dobio sam na pokeru fiću sa petnaest godina ali ga i ja poklonih drugaru. Matori mi dovlačio neku hondu, pubovi nam uzeli dobih i nekog pežoa u svojim blesavim danima, njegao pa dao stricu da švercuje pitaj boga šta tada. Nikada auta u mene kako treba, znaš kada ti jbg ne ide sa nečim i to ti je.
Datum objave: 07.Lipanj/Jun.2024 u 20:15
Roditelji mi rekoše da sam još kao dvogodišnjak znao svaki model automobila sa kojim bi se mimoišli ili ga videli, a to sam znao pre i bolje nego imena bliske rodbine. Mojim venama oduvek teče i benzin, a ljubav nikada zamrla nije
Objavio: NORRIN RADD
Datum objave: 24.Lipanj/Jun.2024 u 17:18
Hajde sve ali ZF?
Datum objave: 24.Lipanj/Jun.2024 u 17:32
Pa jeste to distopijski, postapokaliptični, futuristički svet, svakako biva ZF, to što je akcenat naravno na akciji, ne umanjuje to da nam film priča o budućnosti, slomljenom društvu na ostacima nekadašnje civilizacije, što je oduvek bio deo motiva naučnofantastičnog žanra. Ima on prilično svojih rukavaca.
Datum objave: 24.Lipanj/Jun.2024 u 23:02
Da li vam se svidio film??????
Datum objave: 24.Lipanj/Jun.2024 u 23:21
Mizija za moderatora
Teško da se to odnosilo na mene, no kako sam se ja poslednji upisao u temu, da odogovrim kao da jeste meni pa dobro bre, meni su x puta zanimljiviji postovi upravo ovakvi kakvi jesu, pun net pričica o utiscima tih mainstream bombastičnih hitova, ne falim mu ja od svih zala neta. Osim toga, izašao je fini rip, biće komentara koko nećeš, mogu ja malo i da odmorim dušu i oči od ekrana. Šta si se uzjogunio?
Objavio: s.t.a.l.k.e.r.
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2024 u 12:36
Hvala za brz prevod a film ..svaka preporuka.
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2024 u 04:31
Ljudi da se ne lazemo.Ovo je u odnosu na Fjuri Roud, zesce sranje.A film kao film moze da se gleda.Dovoljno lepo izgleda da ne bude dosadan ali ni priblizno kao FR.FR je za ovo doktorska disertacija.Ovo deluje neozbiljno u odnosu na njega.Ana i Sarliz, nebo i zemlja.Ma kakva Ana.Ona u poredjenju sa Fjuriozom Teronke, deluje kao balavica.Dobro, ovde se kao jos celicila ali bez obzira.Neubedljiva totalno.Hemsvort verovatno ni sam pojma nema sta trazi u ovom filmu i iz kog je to busnog dzaka ispao u ovu pustinju.Kasting katastrofa.Svi iole interesantni likovi dobili premalo vremena.Kvalitet akcije neuporediv sa FR.Kvalitet price takodje.Vizuelno takodje.Gledajte obavezno ali ne ocekujte Fjuri Roud 2.Hvala na prevodu
Objavio: uredi ovo
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2024 u 20:01
Kamera? Ide! Ton? Ide! 3... 2... 1!
Počeo gledati. 10 minuta. Ekipa bježi 100 na sat i dvije cure na konju... ih sustignu...
Mala zubima pregrize armirano crijevo.... do... o... obro... ubacim u 3 i po gasu!
Odgledao sam film svih 2 sata i odjavnu ššicu za 17 minuta!
Odličan film, ne traje dugo i vrlo usmjeren na bitno, jedino me malo ljuti čaplinovski stil hoda, ali ne treba svaku gledati, zar ne?
Jedva čekam nastavak franšize čime ću ušparati lovu od karata za kino i kupiti boju za zidove... i uživati u promatranju procesa sušenja.
Ne znam što je s vama? Zar su vam vrane mozak popile ili je problem u mikročipiranju kroz cjepivo protiv... čega ono bi? Tko sam ja? Štoradi ovaj crveni taster?
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2024 u 20:24
S pravom su ljudi razočarani. Ovaj film je totalni fijasko. Fury Road je u svemu bolji. Makar su snimali u pravoj pustinji i gutali i ušmrkavali pravi pesak, ovi iz Furiose izgleda nisu izlazili iz zelenog studija.
Džordže Mileru, sjebo si franšizu, ili svi ostali, neko je zajebo stvar, a možda su svi krivi.
Objavio: Boxter7
Datum objave: 11.Srpanj/Jul.2024 u 18:02
Odgledao. Ok. Volim ta ludila. Ali su svetlosnu godinu za Fury Road-om u svim segmentima.
Datum objave: 11.Srpanj/Jul.2024 u 23:33
Boxter7 piše:
Odgledao. Ok. Volim ta ludila. Ali su svetlosnu godinu za Fury Road-om u svim segmentima.
Objavio: marcobobby
Datum objave: 26.Srpanj/Jul.2024 u 09:58
Prequel jasno kvalitativno zaostaje za prethodnim uratkom u kome smo upoznali (već odraslu i osakaćenu) Furiozu. George Miller ipak je isporučio više nego solidnu akciju, koja zaslužuje svoje mesto u popularnoj filmskoj franšizi.
Datum objave: 31.Srpanj/Jul.2024 u 19:55
Meni se ovaj nastavak svideo,onako opustena varijanta postapokalipticne buducnosti. Sve neka zajebancija a sve kao ozbiljno. Anja odlicna ali klinka jos bolja ,Tir je dobar tragikomican lik,ne znam samo sto mu nalepise nos,stvarno ne vidim svrhu u gim stvarima. Najgori mi onaj Fjuriozin kamiondzija,skoro dosadnijeg i bezlicnijeg karaktera nije bilo u ovako nekpm filmj. Ali sve u svemu kako je moglo biti nije lose
Datum objave: 31.Srpanj/Jul.2024 u 22:52
Tja, mene baš zanima kako je moglo biti.
Datum objave: 01.Kolovoz/Aug.2024 u 10:59
Tja,jednostavno je moglo biti mnogo losije.
Datum objave: 03.Kolovoz/Aug.2024 u 09:03
Znam, evo me od brice - nije loše, ali moglo je biti puno gore.
Datum objave: 13.Kolovoz/Aug.2024 u 17:19
4 stranice impresija... od toga najmanje pola tvitovi o ničemu... neću čitati.
Ukratko, za ono što je film htio biti, ispao je ekstra. Htio je biti kvazibiografija mlađe Charlize Theron koju glumi nekakva, nikad čuo za nju, Anja, a bogami se potrudila opravdati plaću. I ne samo ona, negativci su fantastični, svi odreda.
Za razliku od mejnstrimskih "istinitih" biografija, ova tu se ne trudi majmunima objašnjavati da je 1+1 dva, niti štedi pare pacijentima koji boluju od nesanice. A ne, film brzim tempom piči svoj postapokaliptični đir i ako ste htjeli bezveznu uspavaku ili mislite da je tu nešto laža i paralaža, ma ko vas prči, film je 100% realističan i gotovo - to mu je poruka. Slobodno me pljunite ako nije namjerno amputacijska rana zarasla u niti par sati, a mehaničkom se rukom odmah stručno rukuje (prst u oko zadnjoj trilogiji ratova zvijezda).
Iskreno, očekivao sam prosječni šundovski film ceste, a dobio satirični bombon i ismijavanje "vrlo zahtjevnih" ljubitelja biografija koji bi možda bio zeru bolji da je više trashy. Jer ovako pustinja ne izgleda australska. E yebiga. Ali to mu je jedina mana.
Nimalo mi ne nedostaje Mel koji s djecom priča o nekakvim VHS-ovima i betama. Da je bilo takvih sranja, ne bih se ovoliko nauživao. I tako od filma kojega nitko nije ni tražio ni pitao da se snimi, ispade skoro pa: Masterpis!
Nadam se da je ovo neka najava da se Holivud polako vraća poštenim filmovima.
Datum objave: 13.Kolovoz/Aug.2024 u 19:54
Džoki, suprajzovao si me!
Čekam te u Valhali!!!
Objavio: PeRuNikola
Datum objave: 17.Kolovoz/Aug.2024 u 00:30
film je odlican, sve pohvale..
vidim da vecinom isti komentarisu i nikad im nije potaman, sve isti likovi na vecini filmova
Datum objave: 17.Kolovoz/Aug.2024 u 01:37
PeRuNikola piše:
film je odlican, sve pohvale.. vidim da vecinom isti komentarisu i nikad im nije potaman, sve isti likovi na vecini filmova
Jesi ti Saša Popović?
Datum objave: 18.Kolovoz/Aug.2024 u 01:19
JoxerTM piše:
Iskreno, očekivao sam prosječni šundovski film ceste, a dobio satirični bombon i ismijavanje "vrlo zahtjevnih" ljubitelja biografija koji bi možda bio zeru bolji da je više trashy.
Nategnuto - po tome bi Three Thousand Years of Longing bio šundovsko ismijavanje nas koji očekujemo neku super priču, pa umjesto da priča ima glavu i rep, imamo nekoliko priča koje se prepliću pa neka to bude neki...đir - ali lajkujem, iako ipak mislim da je Millerova demencija.
Objavio: Black Raven
Datum objave: 10.Rujan/Sep.2024 u 18:28
OK film, ali mnogo grešaka reditelja.
U filmu Mad Max: Fury Road su Max i Furiosa otprilike istih godina,
a sad prikazuju Furiosu kao dete u čovečanstvu koje je već bilo razoreno. Kako to???
U prvom delu je Max bio pandur od 20 godina
a taj svet nije bio toliko razjeban.
Mnogo se tu neuklapa, ispada da Max u filmu Mad Max: Fury Road ima 80+ godina.
Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2025 u 16:22
Black Raven piše:
OK film, ali mnogo grešaka reditelja.
U filmu Mad Max: Fury Road su Max i Furiosa otprilike istih godina,
a sad prikazuju Furiosu kao dete u čovečanstvu koje je već bilo razoreno. Kako to???
U prvom delu je Max bio pandur od 20 godina
a taj svet nije bio toliko razjeban.
Mnogo se tu neuklapa, ispada da Max u filmu Mad Max: Fury Road ima 80+ godina.
Grešiš u pristupu možda, nisu povezani međusobno svi ti Mad Max filmovi, ne stvarno, nema preciznog kontinuiteta, baš su upadljivo svaki svoj.
Max je, kontam, mitska figura Australije budućnosti, on je dakle mit, legenda, svaki film je poput priče uz logorsku vatru, negde u tom postapokaliptičnom svetu nestale civilizacije, pričaju je različiti ljudi, neće biti odveć smisla u njima ukoliko se posmatraju kao nekakva priča u kontinuitetu. I onaj letač je različiti lik u Road Warrioru od onog koji tumači isti glumac u Thunderdome-u. Mislim da ih je tako lakše voleti, Maxa upošte kao lika, gde je svaki film neki već mit o Maxu, ispričan po sećanju ili prepričan od strane onih koji su preživeli sve te šokove 😂 a da ga nikada nisu ni sreli. Time su to eto sada legende i o Furiosi, doduše njeni filmovi su ipak povezaniji. Prosto nije George Miller tupav da bi pravio takve upadljive rupe, možda narator u filmovima pomaže da se eto oni pre dožive kao ispričane zasebne legende o junaku tog doba. Ne mora, samo je smislenije. 😂