Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Kako Šaljem Filmove!!!!!!!!

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Filmovi i serije
Opis foruma: Novosti, izvještaji sa box officea, zanimljivosti... Sve u vezi s filmovima i serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=1050
Datum ispisa: 08.Lipanj/Jun.2026 u 17:48
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Kako Šaljem Filmove!!!!!!!!
Objavio: Kapetan Kuka
Tema: Kako Šaljem Filmove!!!!!!!!
Datum objave: 18.Studeni/Nov.2003 u 18:32

Evo vam jedna zanimljiva tema!!!

Kako šaljemo i primamo filmove mislim na pakiranje i sve ostale detalje oko slanja cd!!!

-------------
Kapetan Kuka

Odgovori:
Objavio: Mickey8
Datum objave: 18.Studeni/Nov.2003 u 20:11
ja saljem pouzecem po postaru i onda ljudi njemu daju pare a ja ih podignem u obliznjoj posti. ako saljem u bih, srbiju, slo, onda saljem jer vjerujem ljudima, pa kad dobiju oni mi posalju eure...

Objavio: Jure
Datum objave: 18.Studeni/Nov.2003 u 20:45
Ja šaljem u žaštitnoj kuverti koja košta oko 2,5kn i šaljem taj odmah sutra ako imam dosta cd-ova, a ako ne onda prekosutra. I još platim oko 10-tak kn za težinu paketa i to je to. Dosada sam se razmjenio 10-tak puta i mogu re?i da su svi korektni i šalju na vrijeme.

Objavio: toknezev
Datum objave: 18.Studeni/Nov.2003 u 21:11
To sa pouzećem: Koliki su troškovi?

-------------
I have come here to chew bubblegum and kick ass...
And I'm all out of bubblegum.

Datum objave: 18.Studeni/Nov.2003 u 21:26

Najmanje 20-25 kn za onog ko šalje i 8 kn(za50kn) onom ko prima!!!

Barem mislim da je tako!!!

Stvar je u pakiranju dosta njih samo stave cd u kovertu bez motanja i onda se oni ljepo jedan od drugog izgrebu!!!

-------------
Kapetan Kuka

Datum objave: 18.Studeni/Nov.2003 u 21:29
Pa di je tu onda zarada ako ti netko kupi npr. 5 filmova po 7 kn? Mislim za onog ko prodaje!

-------------

Objavio: Diablo
Datum objave: 18.Studeni/Nov.2003 u 21:31

Originalno postovano od strane toknezev toknezev piše:

Pa di je tu onda zarada ako ti netko kupi npr. 5 filmova po 7 kn? Mislim za onog ko prodaje!

pa poštarinu plača kupac

Datum objave: 18.Studeni/Nov.2003 u 21:34
Dakle: Ako su troškovi slanjem pouzećem npr 20 kn i 5 filmova 35, kupac plaća 55kn poštaru a poštar da prodavaču 35! Jel mi štima računica?

-------------

Objavio: honda
Datum objave: 19.Studeni/Nov.2003 u 09:36

Mislim da je kod slanja medija najbitnije da su čvrsto stisnuti jedan uz drugi (da ne plešu jedan po drugom jer se tako najviše oštete) a isto tako i da ne plešu po koverti (bolje je kovertu skratiti) a ako uz to još imaju i nekakav zaštitni karton ili slično onda je sigurno da će stići neoštećeni.......

Mnogi se boje staviti zaštitni karton da ne povećaju težinu a time i poštarinu pa ću vam reći primjer: cijena slanja poštom (obično):

spindl 100 cd-a + nekakvih 10-ak cd-a na tom spindlu (da učvrsti medije da ne plešu)  mogu se slati kao obično pismo i to sve za 20 kn!!!!!

Nakon toga više me ne zanimaju autobusi jer gubim vrijeme a i vozači se ponekad drže bezobrazno i traže 20 kn za 10 ili za 100 cd-a, a 10 cd-a poštom pošaljem za 7 kn

usput, ima li netko raspoložen za kakvu zamjenu?

Objavio: vjeverica
Datum objave: 19.Studeni/Nov.2003 u 10:28
Postoji tri načina slanja tu ne računam autobus to je svima poznato.1. Pismo i marka od 2,80 kn do 7-8 cd da ga možeš ubaciti u pošt.pretinac.Uvijek kod sva tri načina dobro upakirati cd-e u plast.vrećicu ili papir i dobro osigurati selotejpom.2. Veća količina do 20 cd-a jednako u vakumiranu kovertu(ja pretežno koristim koverte koje mi je netko poslao-bijeli papir preko stare adrese i opet selotejp.) i predajem službenici na pošti te mi uvijek naplati 10 kn.Valjda to važi i za kovertu od par kg. 3.Veće količine na glavnoj pošti oni upakiraju u kartonsku kutiju vežu špagom,ista je cijena do težine od 5 kg. Upišem vrijednost od 80 kn(ako se paket zagubi dobijam peterostruku vrijednost)i plaćam od 14-18 kn zavisi od udaljenosti mjesta u koje šaljem-predpostavljam.Toliko. 

Objavio: Mickey8
Datum objave: 19.Studeni/Nov.2003 u 11:54
vjeverica sve cijene koje si naveo su pogresne. po kilazi ce ti 20ak cda naplatiti preko 20 kuna, sa markicom od 7kn sam znao slati po 5 cda u kuverti i opet nebi svi dosli uvijek jer je pretezak paket za te pare, ako se izgubi paket radi se potraznica (jednom se meni desilo, i ne vracaju ti pare)...

Datum objave: 19.Studeni/Nov.2003 u 18:30

Originalno postovano od strane Mickey8 Mickey8 piše:

vjeverica sve cijene koje si naveo su pogresne. po kilazi ce ti 20ak cda naplatiti preko 20 kuna, sa markicom od 7kn sam znao slati po 5 cda u kuverti i opet nebi svi dosli uvijek jer je pretezak paket za te pare, ako se izgubi paket radi se potraznica (jednom se meni desilo, i ne vracaju ti pare)...

100% provjereno jer sam slao: spindl 100 cd-a + nekakvih 10-ak cd-a na tom spindlu (da učvrsti medije da ne plešu)  mogu se slati kao obično pismo i to sve za 20 kn!!!!!

Datum objave: 19.Studeni/Nov.2003 u 20:18

Cilj mi je bio da se vidi kako je najbolje slati cd!!Mislim da ako oni koji se mjenjaju pročitaju ovu temu mogu naučiti kako je najbolje poslati cd!!(Oni kojima sam slao cd će se samnom složiti da je to najbolji naćin.)

Dobro učvrstiti a između cd staviti tanak papir !

-------------
Kapetan Kuka

Datum objave: 19.Studeni/Nov.2003 u 20:56
bravo!!!    e da bar svi tako šalju......

Datum objave: 19.Studeni/Nov.2003 u 21:01

Nadam se da će ova tema barem malo pomoći u tome!!!

A svi čemo biti sretniji i malo pametniji!!!

-------------
Kapetan Kuka

Datum objave: 19.Studeni/Nov.2003 u 21:18

Ma opet ne želim se svađat no imao sam bezbroj razmjena i nikad da NIJE STIGLO HVALA BOGU upravo onako kajko sam opisao.Najviše sam platio 18 kn paket koji ti zapakirajuna pošti koristeći svoju kartonsku kutiju lepljivu traku i špagu a moje je samo da ispunim pošiljaoc i primaoc.Dobijem potvrdu na 80 kn-sam mi je službenik savjetovao jer sam prije metao vrijednost od 50kn-savjet je da 80kn ne povećava cijenu a ako se paket izgubi dobijam80x5 i sve to na spindlu oko 70-80 cd-a košta nešto više od 16 kn relacija Zagreb - Split.Miki jasno mi je da neznaš cijene jer po-uzećem je puno skuplje pa i koverta s desetak cd-a prijavljena kao vrijednosno pismo košta preko 30 kn.TZnaći zakon je ili obično pismo ili PAKET.Uzgred nije baš pristojno starog čovjeka ovako nazvat lašcem a da pritom nemaš pojma.No vrijedi dati savjet drugima koji tek počinju s razmjenama.Čujem da je u toku akcija na pirate predizborna kuhinja pa sebe zamislim sa svojom sijedom bradom i crnim povezom preko oka te s velikom zlatnom rinčicom na uhu(kad bi mi penzijica dopustila)i skoro da riknem od smjeha moja Gospođa me mora pridržat da ne padnem s klimavog stolca.Tko kaže da nema za cd-e prestani pušit ko ja a pušio sam 3 i1/2 kutije dnevno i evo perja kolko želiš.

Datum objave: 19.Studeni/Nov.2003 u 22:01

e moj prijatelju, sad znam koliko ću ti naplatiti poštarinu, hehe

Objavio: Bobi
Datum objave: 19.Studeni/Nov.2003 u 22:22

A kako ide razmjena sa Slovenijom, koliko se plača, ako neko zna? Koliki broj cd-a preporučujete?

Pozdrav Bobi

Datum objave: 19.Studeni/Nov.2003 u 23:55
 ma gušti nemaju cijenu

Datum objave: 20.Studeni/Nov.2003 u 00:08

Slažem se s tobom da ljubav prema filmu nema cijenu!!

-------------
Kapetan Kuka

Datum objave: 20.Studeni/Nov.2003 u 14:52
Kao ni prijateljstvo,time mislim na mog vječno neozbiljnog Hondu!

Datum objave: 20.Studeni/Nov.2003 u 18:20

Datum objave: 20.Studeni/Nov.2003 u 22:28
Nemojte se toliko voljeti 

-------------
Kapetan Kuka

Datum objave: 21.Studeni/Nov.2003 u 00:20
haha, pa nisi ni ti daleko od njegovog srca, i o tebi sam osobno čuo puuuuuuuuuno lipih stvari ali ne smin kasti

Datum objave: 21.Studeni/Nov.2003 u 00:42
PO PUČKI: Ajte vragu obojica sprdate se s starcem.

Datum objave: 21.Studeni/Nov.2003 u 01:21
ma bježi spat, vidi koliko je sati!!!!

Objavio: apocalypse
Datum objave: 21.Studeni/Nov.2003 u 03:08
Ja cd-e šaljem tako da iz papira izrežem kvadrate veličine 12x12cm tj. veličine prednjeg covera cd-a. Između svakog cd-a stavim jedan takav kvadrat i nakraju dva papira veličine 12xduljina A4 zaljepim u križ tako da zatvore volumen, tj. dobijem čvrstu kutijicu od papira. Pakiram ih uvijek od max 18 kom. u jednu takvu kutijicu. Cd-e uvijek šaljem u onim žutim kovertama sa zračnim jastucima običnim putem osim ako primaoc iskljućivo ne želi da mu pošaljem preporučeno. Mislim da je to najsigurniji način slanja cd-a. Poštarina me je uvijek koštala od min. 9.5kn(~10cd) - 20tak(~50cd) kn.

-------------
Majmun neučeni sam ja!!!

Datum objave: 21.Studeni/Nov.2003 u 10:15
Jasno i jezgrovito.Bravo!

Datum objave: 21.Studeni/Nov.2003 u 10:23
danas pakiram upravo na taj način, bravo i od mene

Datum objave: 21.Studeni/Nov.2003 u 15:34

--------------- NI PITAGORA NIJE BIO JASNIJI---------

DEFINICIJA,TEOREM,ZAKON,.....

---------------------------------------------------------

Ja cd-e šaljem tako da iz papira izrežem kvadrate veličine 12x12cm tj. veličine prednjeg covera cd-a. Između svakog cd-a stavim jedan takav kvadrat i nakraju dva papira veličine 12xduljina A4 zaljepim u križ tako da zatvore volumen, tj. dobijem čvrstu kutijicu od papira. Pakiram ih uvijek od max 18 kom. u jednu takvu kutijicu. Cd-e uvijek šaljem u onim žutim kovertama sa zračnim jastucima običnim putem osim ako primaoc iskljućivo ne želi da mu pošaljem preporučeno. Mislim da je to najsigurniji način slanja cd-a. Poštarina me je uvijek koštala od min. 9.5kn(~10cd) - 20tak(~50cd) kn.
------------------------------------------------------------------

-------------
Kapetan Kuka

Objavio: BasMar
Datum objave: 22.Studeni/Nov.2003 u 09:45

Jel mi neko može reći da li se isplati poslat 10 cd u slim kutijama i kako s tim kuvertama s mjehurićima jel ti to daju u pošti

P.S.-Drugi tjedan prvi puta šaljem tako da nemama pojma

Datum objave: 22.Studeni/Nov.2003 u 10:26
izbjegavaj kutije kod slanja s poštom, dosta ih se ošteti a i cd nije zaštićen kao kod načina koji je tako lijepo opisao apocalypse

Datum objave: 22.Studeni/Nov.2003 u 10:54
Bogme Darkec kak me preteče.Inače ovom prilikom pozdravljam KUKU i nek se čuva krokodila a još više zločestih ljudi-LEO IS STILL MY NAME,vječno neozbiljnog genijalca HONDU,najpametnijeg mačka na cijeloj kugli zemaljskoj GARFILDA,ZOKIA I(ZAMJENU)ZORANA(koji me znao jako rastužiti no i razveseliti) izvjesnog G-a znat će o kome je riječ IVANA,SAŠU,BOGYA i cijeli SPLIT i još mnoge druge jer se upravo odjavljujem s FORUMA kako se slikovito kaže ne mogu udisati isti zrak s izvjesnim LEONARDOM(čovjekom sa stotinu bugi-bugi imena)a koji dobro sakriva svoju mračnu dušu priznajem, svojom slatkorječivosću javno na FORUM a kojem istovremeno ne nedostaje mašte za gnjusne uvrede u pm.Nadam se da sam i ponešto pametno rekao pa makar sve ostalo bilo i staračko brbljanje.Bok    

Datum objave: 22.Studeni/Nov.2003 u 12:28
Originalno postovano od strane vjeverica vjeverica piše:

Ma opet ne želim se svađat no imao sam bezbroj razmjena i nikad da NIJE STIGLO HVALA BOGU upravo onako kajko sam opisao.Najviše sam platio 18 kn paket koji ti zapakirajuna pošti koristeći svoju kartonsku kutiju lepljivu traku i špagu a moje je samo da ispunim pošiljaoc i primaoc.Dobijem potvrdu na 80 kn-sam mi je službenik savjetovao jer sam prije metao vrijednost od 50kn-savjet je da 80kn ne povećava cijenu a ako se paket izgubi dobijam80x5 i sve to na spindlu oko 70-80 cd-a košta nešto više od 16 kn relacija Zagreb - Split.Miki jasno mi je da neznaš cijene jer po-uzećem je puno skuplje pa i koverta s desetak cd-a prijavljena kao vrijednosno pismo košta preko 30 kn.TZnaći zakon je ili obično pismo ili PAKET.Uzgred nije baš pristojno starog čovjeka ovako nazvat lašcem a da pritom nemaš pojma.No vrijedi dati savjet drugima koji tek počinju s razmjenama.Čujem da je u toku akcija na pirate predizborna kuhinja pa sebe zamislim sa svojom sijedom bradom i crnim povezom preko oka te s velikom zlatnom rinčicom na uhu(kad bi mi penzijica dopustila)i skoro da riknem od smjeha moja Gospođa me mora pridržat da ne padnem s klimavog stolca.Tko kaže da nema za cd-e prestani pušit ko ja a pušio sam 3 i1/2 kutije dnevno i evo perja kolko želiš.

Ja Te ne bi nazvao lašcem

Ali one koji ti zaracunavaju poštarinu bi nazvao prevarantima

poštarina za običan paket možeš staviti 100cdeja unautra to ti je oko

2,00kg i mda staviš vrijednost paketa 100kuna platičeš točno

10,60kuna , ako pak šalješ 10do 20 cdeja  sa vrijednosti paketa od

50kuna platičeš 7,50kuna

ako mi pak Ti ili bilo ko drugi ne vjeruje provjerite na

http://www.posta.hr - www.posta.hr sve ljepo pise

Datum objave: 22.Studeni/Nov.2003 u 12:33

A sto se tice pakiranja cdeje stavis u slim boks ili u onu deblju kutiju

nades kartonsku kutijicu manje velicine staviš unutra praznine ispunis

novinskim papirom ,zaljepos sa selotejpom kutiju , povezes je spagom

napises adresu , odneses na postu i posaljes

e jebiga naperavili ste cijelu mudrost od tako jednostavnih stvari

Objavio: BasMar
Datum objave: 23.Studeni/Nov.2003 u 23:40

Znate što mene ste zbunili totalno.Čitajuči vi preporučejete karton jer on je lakši.Pala mi je na pamet jedna druga ideja. S dvA papira omotat cd-e uzet one  zaštitne cd-e stavit ih na vrh. i to sve zamotat papirom tako da ne prima zrak i na kraju proč dobro sa salotejpom.Valjda je to dobro i lagano

Objavio: Blues-EXE
Datum objave: 24.Studeni/Nov.2003 u 00:17
dobro kad vec raspravljate o tome ko ima scary movie 3 da mi posalje

-------------
Fission Maild

Objavio: Dngy
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2004 u 02:40
e da i meni treba!!

Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2004 u 03:12
Da se nisi malo zeznuo (tema ti je jako stara od prošle godine)

-------------
Kapetan Kuka

Objavio: Metropolis
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2004 u 04:41

Hmm ljudi ja jos nikad nisam slao preko pošte (i ova vaša prièa je napravila znanost od slanja cd-ova poštom) ali da vas pitam dali vi volite kad vam neko drugi napiše flomasterom ime filma na cd-u ili želite da vam naljepi papiriæ na kojem je ime filma ili da vam uopce ništa ne piše pa vi sami pogledate koji je film i napišete ime filma

ps: možda je ispalo malo komplicirano ali ja ozbiljno pitam jer ja osobno ne podnosim kad mi neko svojim rukopisom napiše ime filma koji æe završit u mojoj kolekciji

-------------
Dalmacijo sve ti cvalo!

Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2004 u 13:19

Ja kad nekome snimam cde odnesem do jedne tete koja zlatopisom (24 karatnim) napiše ime filma! Nadam se da je to uredu. Ili je malo pretjerano? Nikad ne znam!

-------------

Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2004 u 15:34

Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2004 u 21:51

Lol pa dobro ne mora biti od zlata ali bilo bi dovoljno sto se mene tice da ne napises nista

-------------
Dalmacijo sve ti cvalo!

Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2004 u 22:09
Reci mi da li ti kad nekome snimaš, da li ti njemu napišeš naslov na cd?

-------------

Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2004 u 23:44

Napisem na papiric (samoljeplivi) i zalijepim na cd ali ako neko zeli da mu bas ja napisem napisat cu (imam flomastere za cd-ove u 3 boje),pa tako moze i boju zaželiti

Inace ja sebi naslove komedija pisem crvenom bojom, horrore i trilere crnom a sve ostalo plavom

-------------
Dalmacijo sve ti cvalo!

Objavio: HENKY
Datum objave: 14.Srpanj/Jul.2004 u 22:20
KOLIKO BI DOŠLO KUNA DA ŠALJEM IZ HRVATSKE U SRBIJU PAKET 100 CD-A ?

Objavio: eXecutioner
Datum objave: 15.Srpanj/Jul.2004 u 00:53
Originalno postovano od strane Metropolis Metropolis piše:

Napisem na papiric (samoljeplivi) i zalijepim na cd ali ako neko zeli da mu bas ja napisem napisat cu (imam flomastere za cd-ove u 3 boje),pa tako moze i boju zaželiti

osobno mislim da je najbolje ne pisati nista na cd-je.. svatko ima svoj rukopis i nekome se dopada, nekome ne, zato najbolje da si covjek sam napise; buduci da i sam stvara svoju kolekciju...

pozdrav

Objavio: nitrogas
Datum objave: 15.Srpanj/Jul.2004 u 07:56

to su meni gluposti!

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk