Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Shôgun AKA Shogun (2024)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na serije
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na serije
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=104850
Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 17:10
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Shôgun AKA Shogun (2024)
Objavio: mega games
Tema: Shôgun AKA Shogun (2024)
Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2024 u 20:49
Šogun (Shōgun) nudi epsko putovanje u srcu feudalnog Japana, adaptirano iz bestselera Jamesa Clavella, sa izvanrednom japanskom glumačkom postavkom.

Mini serija FX-a  od 10 epizoda Šogun (Shōgun) predstavlja trejler koji obećava potpuno uranjanje u Japan 17. veka, pred građanskim ratom koji će promeniti tok istorije. Seriju je stvorila Rachel Kondo i Justin Marks, a ekskluzivno će biti prikazana na Disney+ u februaru 2024. godine.

Ovo je druga tv ekranizacija ove knjige. Prva tv serija Šogun (Shōgun) je bila veoma popularna a prikazana je na tv-u 1980 godine a glumačku postavu su tada činili Richard Chamberlain, Toshirô Mifune, Yôko Shimada i John Rhys-Davies.

Radnja prati avanture Johna Blackthornea (Cosmo Jarvis), engleskog kapetana čiji brod završava na obalama Japana. On se upliće u političke i ljubavne intrige koje se odvijaju između gospodara Yoshii Toranage (Hiroyuki Sanada), ambicioznog daimyoa, i njegovih neprijatelja u Savetu regenata.

Takođe će morati da se suoči s jezuitskim sveštenicima i portugalskim trgovcima, koji nisu oduševljeni njegovim dolaskom. U središtu ovog trougla nalazi se Toda Mariko (Anna Sawai), plemkinja hrišćanske veroispovesti koja služi kao prevodilac Blackthorneu i postaje njegova zabranjena ljubav.

Šogun (Shōgun) - povratak u feodalni Japan 17-tog veka

Mini serija je adaptacija istoimenog romana Jamesa Clavella, objavljenog 1975. godine i prodatog u više od 15 miliona primeraka širom sveta. Knjiga se inspirisala stvarnim životom Williama Adamsa, prvog Engleza koji je stigao u Japan 1600. godine i postao samuraj pod šogunom Tokugawa Ieyasu.

Prestižna japanska glumačka postava mini serije Šogun (Shōgun) se ističe svojom prestižnom japanskom glumačkom postavkom koja okuplja poznate glumce iz filma i televizije. Hiroyuki Sanada, koji tumači gospodara Toranagu, posebno je poznat po svojim ulogama u "The Last Samurai", "Westworld" i "Mortal Kombat". Takođe je producent serije. Anna Sawai, koja igra Mariko, postala je poznata filmom "Ninja Assassin" i nedavno je nastupila u "Fast And Furious 9".

Među ostalim glumcima su Tadanobu Asano, Takehiro Hira, Fumi Nikaido i Moeka Hoshi.

VIA https://www.megablog.rs/sogun-shogun-trejler-i-najava-tv-serije/" rel="nofollow - www.megablog.rs

-------------
http://www.megablog.rs/" rel="nofollow - Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg...

Odgovori:
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2024 u 20:00
Ajde molim te manje reklamiranja Diznija koji to neće prevesti.

Sve i da hoće, ma ne može prijevod toga rimejka nikako zamijeniti bisere u kojima smo uživali u onoj staroj seriji i oduševljavali se kako titleri itekako znaju posao.
Jastučenje. LOL

Objavio: Debilius
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2024 u 23:52
Jastučenje je najlegendarniji prijevod u ex yu, i ako ova nova verzija bude osiromašena od tog izraza, jorganovat ću i madračit nekome člana familije u stilu foteljanja, pa čak i stoličenja.

-------------

Objavio: mirelovac
Datum objave: 19.Veljaca/Feb.2024 u 08:16
Iako su imali puno boljih rola, Ricard Cembrlen (Grof Monte Kristo) i Tosiro Mifune (Crveno sunce) su mi se urezali u secanje po cuvenom originalu iz 1980. A secam se i "jastucenja".

-------------
spartacus

Objavio: titlovi.com
Datum objave: 02.Ožujak/Mar.2024 u 20:10
Prevode rade Osgiliath ⚡ The Mixy ⚡ prevodilac ⚡

Objavio: The Witcher
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2024 u 19:47
Serija izgleda zadovoljavajuće.Gledao istu sam seriju '80 tih sa Ričardom Čemberlenom.

Objavio: Sveti-Sava
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2024 u 11:40
@mirelovac i @debilius istovremeno je išla i serija "Ptice umiru pjevajući" ili u tadašnjem prevođenju "Ćiju Ćiju Tup"... Pokojni Dražen Richl je to u Primusu najjednostavnije objašnjavao sa "jastučenjem", da...

Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2024 u 12:45
Ili: ciju ciju krep.

Objavio: Scordisc
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2024 u 15:39
Pa i "Ptice umiru pjevajući" je slobodan prevod, mada zvuci mnogo bolje od originala - "Trn Ptice"

Objavio: iromafia111
Datum objave: 09.Travanj/Apr.2024 u 19:06
Svi titlovi preimenovani u "Shōgun AKA Shogun" zbog lakše pretrage.

-------------

Objavio: cropower76
Datum objave: 10.Travanj/Apr.2024 u 13:07
dobra serija. nije kao iz 80tih ali dobra.

Objavio: deklica
Datum objave: 11.Travanj/Apr.2024 u 23:49
Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

Svi titlovi preimenovani u "Shōgun AKA Shogun" zbog lakše pretrage.

Zašto pretraga kako na sajtu tako i sa Kodi addonom, ako se pretražuje sa Shogun izbacuje samo titlove za staru seriju, dok kad se unese Shōgun izbacuje za obe verzije?
Iako nova verzija ima u nazivu normalno "o" u AKA pretraga je ne nalazi...

Objavio: natazoka
Datum objave: 23.Travanj/Apr.2024 u 17:54
Odlična serija

Objavio: Mizi
Datum objave: 23.Travanj/Apr.2024 u 19:53
Neka mi pošalje neko od drugara na pp link za 10 epizodu da skinem, ne mogu da nadjem, web phoenix rip u pitanju.

Ispravka, našao sam fajl.

Objavio: Nefil
Datum objave: 24.Travanj/Apr.2024 u 20:03
Izvanredna serija!

Datum objave: 24.Travanj/Apr.2024 u 20:19
Skinyuo sam, ne znam za vas ostale, ali jedva sam naštelovao prevod za osmu epizodu, molio bih prevodioce da provere šta i kako da bi to sve bilo top (264 galaxy phoenix verzija).

Objavio: shomi22
Datum objave: 24.Travanj/Apr.2024 u 21:09
Što lepo ne skineš FLUX verziju i gledaš ko čovek, nego se mučiš sa štelovanjem.
Postavio sam prevod za FLUX i za NTb verziju za celu seriju i titlovi se gađaju u mikrosekundu, 
tako da je top topova.Wink
Kod FLUX verzije prve dve epizode su sa hardcoded engleskim titlovima, ostale su bez, pa za te dve epizode možeš koristiti NTb, ostalih osam FLUX i kompletiraš celu seriju bez hardcoded titlova i uživaš.Smile

Datum objave: 24.Travanj/Apr.2024 u 21:25
Skinuo sam phoenix rip zbog veličine fajlova, iskreno govoreći, jer želim da odgledam ovih dana celu sezonu, pa sam danas proveravao prevode i svi se slažu osim epizode gore pomenute, i nemam pojma čiji sam prevod skinuo, ali sam ga jedva doterao.
Ako mi se serija bude svidela, svakako skidam taj rip čije si prevode uskladio i preveo, nema frke.

Objavio: klass
Datum objave: 25.Travanj/Apr.2024 u 21:05
Odlicna serija. Ali... Andjin sin se nije proslavio. Da li je do rezisera ili ga Andja nista nije naucila...  Wink

Gluma ispod proseka, i ono sto mi je bas smetalo, jedan te isti izgovor, ton, boja glasa.. Tako nervozno, napeto...zvuci u bukvalno svakoj sceni. Kao da je non stop u nekoj frci. Bilo da treba da se omrsi u javnoj kuci, bilo da treba da ga skrate za glavu, on ima taj isti nervozni izgovor. 

Kad se setim Cemberlena i kakav je smeker bio.. Ovaj deluje k'o neki drvoseca, nigde neke harizme... I samo zbog njega.. Ocena 7.

Datum objave: 27.Travanj/Apr.2024 u 19:09
Nije ovo za mene, prva epizoda i ništa, ma kao da sam gledao kako raste trava.

Moram da zahvalim pokojnom Akiri i Mifuneu na onim maestralnim filmovima koje su tugeder snimali i snimili, a koje sam skoro sve odgledao.

Šogun pobeže u žbun.

Objavio: jojo385
Datum objave: 28.Travanj/Apr.2024 u 09:48
Za one koji uporedjuju Shogun 1980 I Shogun 2024 samo da
priupitam koliko su imali godina kada su gledali Shogun 1980
I koliko imaju sada kada su odgledali Shogun 2024.
Nisam gledao onaj iz .80 tih,u to dobae zanimalo me
nesto drugo.
Ovaj iz '24 sam odgledao i nekako mi prazan.
Mozda zbog toga sto je seriju reziralo 6 redatelja pa se
vecina pravila pametna.Pametna u smislu da sto vjernije
prikaze Japansku kulturu a sto manje akcije. A nije da nije
bilo akcije isvega ostalog u toja doba.
Sta reci ....igralo se takticki ali ne za raju.

Objavio: Cibalius
Datum objave: 29.Travanj/Apr.2024 u 21:14
Mnogo vike nizašto

Objavio: Bosmang
Datum objave: 02.Svibanj/May.2024 u 13:18
Odlična serija. Produkcija, glumci i sve ostalo je na vrhunskom nivou. Jedna od najboljih u poslednjih par godina.

Još kad bi postojala igra sa kvalitetom Ghost of Tsushime, ali da je smeštena u ovaj istorijski period...

Objavio: Stressman
Datum objave: 22.Svibanj/May.2024 u 13:37
Nije loše,ali ne znam da li je baš za 8.8(trenutno na IMDB).

Objavio: Shadow07.
Datum objave: 01.Kolovoz/Aug.2024 u 22:56
Odlicna serija, u moru teskih promasaja i forsiranih gluposti ovo je odlicna bas serija, mozda ne za 8.8 ali vredi pogledati...

Objavio: PeRuNikola
Datum objave: 20.Rujan/Sep.2024 u 19:12
znam da kad je izasla govorili su da ce biti samo jedna sezona i da je to to. koliko vidim bice jos 2 sezone do 2026 godine

Datum objave: 20.Rujan/Sep.2024 u 20:11

Kurosawa, vrati se i povrati ugled i čast samuraja!

Datum objave: 20.Rujan/Sep.2024 u 22:02
Kakav Kurosawa, valjda već tko je režirao Chamberlaina.

Samo da se zna, seriju nisam gledao. Čuo jesam da je ekstra, ali yebiga, od lika koji nije gledao staroga Šoguna. Tako da će moji utisci ostati do daljnjega nepostojeći.

Objavio: Vilin
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2024 u 13:13
Vrhunski urađena serija. Fenomenalna produkcija, kostimi, scenografija, pa i gluma. Jedino mi je malo "tanji" Kozmo kao Anđin, ali ni to ne kvari ukupan odličan ugođaj. Gledao sa i prvu verziju koja je sjajna, ali ova ne zaostaje ni malo za njom. Bilo je pravo uživanje gledati. Svaka čast shomi22 na odličnom prevodu.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk