Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=104787 Datum ispisa: 16.Srpanj/Jul.2026 u 16:08 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: American Fiction (2023)Objavio: ar8c
Tema: American Fiction (2023)
Datum objave: 08.Veljaca/Feb.2024 u 17:46
Jeffrey Wright jeste sjajan glumac, ne samo u ovom filmu već generalno i to je dokazao u više navrata, ali film baš i nije ispratio tu sjajnu glavnu rolu. Nije loš naravno, bez problema može da se pogleda, ali moglo je to i dosta bolje ako se ja pitam. Bilo je prostora i načina. Za glumu jaka devetka, za film nekakva šestica, što zapravo za današnje vreme uopšte nije loše. Nimalo suptilna kritika modernog društva jeste njegov najjači adut.
Odgovori: Objavio: titlovi.com
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2024 u 20:56
Prevod je uradio payutti ✨
Objavio: Sorin
Datum objave: 11.Veljaca/Feb.2024 u 17:48
Imajući u vidu šta se sve snima, ovo je više nego korektan film.
Objavio: nicke85
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2024 u 21:02
Smeši a ne Smiješi.. ako je vec support dat sajtu valjd ostaje ekavica
Objavio: puppet_master
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2024 u 21:09
nicke85 piše:
Šta ćemo se sada i po pismu deliti još?
Dok support sa time nema veze ionako. Forum pripada svim narodima ovog našeg (da ne lajem kakvog) prostora, jok nekom vlasniku, niti kome ko ima parica da pruža podršku, to je sve dobra volja, hvala svima btw, ponajmanje bi valjalo nalagati drugima kako bi trebalo da pišu. Nažalost, moju, nema svih jezika koje volim ali otkud je tek neki višak. Moje prevode ne bi odobrili nikada, ni tada, nema odgovarajuće zastave za tako šta. Nervirao bi sve pravoverne, bogougodne, jedine prave i ispravne, momentalno kojim god već zastavicama i narečjem da mašu.
Može Iga naprasno pisati i glagoljicom, šta ima veze, isto bi ga vilama gonili jer ne misli isto kao poneki gledatelj ili piše ovako il onako
Objavio: IgaBiva
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2024 u 21:22
nicke85 piše:
E, baš sam hteo da vidim da li će neko da se upeca - naslov je parafraza jednog stiha "Zabranjenog pušenja", Ono "Neću da budem Švabo u dotiranom filmu" ima i to "Nema sumnje, smiješi mu se Oskar". Ako ima nekog ko ne zna, nek posluša tu pesmicu...
Objavio: puppet_master
Datum objave: 12.Veljaca/Feb.2024 u 21:25
Dok ja pa za recimo "telo" uvek volim radije da kažem "tijelo".
Ne slušam "Pušenje" doduše, nit im znam, nit poznam pesme (Volem Zenicu, naravno ) ne znam jesam li se upecao, nisam još ni čitao teks', samo naslov.
Objavio: Branko K
Datum objave: 19.Veljaca/Feb.2024 u 17:34
Ovaj film je još jedna odlična kritika na društvo, također svojevrsna satira i to ne samo na već stereotipno viđenje/sažalijevanje crnaca i njihovog načina života nego je ovo dobar primjer kako se danas većina ljudi povodi trash, laganim ili stereotipnim materijalima (u ovome slučaju vezano za knjige, ali bez problema se može odnositi i na kinematografiju, glazbu i sličnu umjetnost) jer je to uvijek lakše nego se posvetiti/okrenuti generalnoj kvaliteti ili konstruktivnim štivima, koji imaju neki veći značaj naspram plitkih i jednostavnih štiva, iako više dostupnih ljudskom mozgu i životu (nažalost).
Film u sebi nosi odličan soundtrack, specifičan izbor pjesama koji se jako dobro spaja s radnjom filma.
Samom tematikom, dinamikom, glumačkom postavom vas film od početka bez problema drži prikovane za ekrane i vodi vas do kraja za kojega mislite kako će otprilike završiti, ali onda donosi nešto drugačije iznenađenje koji je pomalo simpatičan i po meni najrealniji. Ali to ostavljam vama da prosudite kada sami odgledate. Također, kroz film ima jako dobrog humora na kojega se možete iskreno nasmijati.
https://filmoviandserije.wordpress.com/2024/02/08/american-fiction-2023
Objavio: milebrasa
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2024 u 18:50
American Fiction siroti ugrozeni kako ini kazu afroameri su danas u stvari veci rasisti od belaca, definitivno, scena kada taksi prodje pored njega i pokupi gle cuda belca, je namestena samo iz razloga da pobudi rasnu temu, sa celom pricom nikakve veze nema... iskreno muka mi je vec od nih i 'rasizma'
Objavio: Vilin
Datum objave: 11.Prosinac/Dec.2024 u 08:04
Dosadna budalaština. O rasnim razlikama u SAD je snimljeno toliko dobrih filmova da ovaj ne zavređuje ni pomen.