Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

KARAMAZOVI, vratite se !!!

Web: Titlovi.com
Kategorija: TITLOVI / PREVODI
Ime foruma: Najave, ispravke, obavještenja...
Opis foruma: Razgovori o titlovima, najave, postavljanje, zamjene, ocjene, komentari...
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=10478
Datum ispisa: 07.Lipanj/Jun.2026 u 07:19
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: KARAMAZOVI, vratite se !!!
Objavio: xW0Lf
Tema: KARAMAZOVI, vratite se !!!
Datum objave: 31.Kolovoz/Aug.2006 u 16:37
ne znam kako vec ide... ko zna bolje od mene neka postavi i anketu pa da vidimo ko sta misli zaista...

bili plagijatori ili ne, imali su dosta i autorskih prevoda
a sujetni ljudi koji su vec pisali prevode za dzabe i stavljali ih na net, ne treba da kukaju ako je neko podlegao iskusenju pa im izbrisao potpis.. jaka stvar!! kao da ste pisali knjigu i zaradjujete na njoj pa vam je vazno...  ako su i "ukrali" neki prevod, gomilu njih su stavili sto niko pre njih nije uradio...

mene vise nerviraju ovi sto filmove i dalje prodaju za pare i placaju prevodioce, kao i ti isti komercijalni prevodioci, koji ne zele nista da stave na upload ljudima jer kao fora "zive od toga" "to su platili" i slicno, a ne sete se NAMA DA PLATE kad dolaze svaki dan i skidaju prevode za dzabe, one koji su dostupni.. ali kad treba da se oduze onda se prave blesavi....

ne znam kako vi ostali ali sto se mene tice bas se oseca oseka prevoda za nove filmove, pogotovo dvdripove iz zadnjih 14 dana....

ali neka, vazno da su se tatina i mamina deca uvredila na karamazove i da su ih oterala u majcinu i izvredjala...

zato sam i mislio... da ponovo pozovemo karamazove da se vrate, kao i sve ostale koji trguju filmovima i prevodima, da se oduze zajednici jer ne mogu da poreknu da su mnogo vise prevoda odavde uzeli nego sto su sami platili/napisali..

a to nije fer, zar ne?

-------------
ko se boji vuka jos... tri za gros... tri za gros... vuka se ne bojim ja tralalala :) :) :)

Odgovori:
Objavio: Guests
Datum objave: 31.Kolovoz/Aug.2006 u 16:43

Originalno postovano od strane xW0Lf xW0Lf piše:

ne znam kako vi ostali ali sto se mene tice bas se oseca oseka prevoda za nove filmove, pogotovo dvdripove iz zadnjih 14 dana....

ali neka, vazno da su se tatina i mamina deca uvredila na karamazove i da su ih oterala u majcinu i izvredjala...

zato sam i mislio... da ponovo pozovemo karamazove da se vrate, kao i sve ostale koji trguju filmovima i prevodima, da se oduze zajednici jer ne mogu da poreknu da su mnogo vise prevoda odavde uzeli nego sto su sami platili/napisali..

a to nije fer, zar ne?

Dobili su šta ih ide.

Oni su ti na sajtu svaki dan, nikad nisu odlazili niti će, pa im traži titlove. Šta će ti anketa, sve je rečeno.

< =text/>

Objavio: mario114
Datum objave: 31.Kolovoz/Aug.2006 u 17:48
WORD!

Objavio: spooking93
Datum objave: 31.Kolovoz/Aug.2006 u 18:08
dok god je bisera tipa Emila Skode neće se vratit i stavljat titlove,
tako ti je to u životu, uvijek se nađe 1 budala koja radi probleme

-------------
All we have is this moment, right here, right now. The future is just a fucking concept that we use to avoid being alive today.

Datum objave: 31.Kolovoz/Aug.2006 u 18:11

Volim ovog tipa!

Samo tako Spuking < =text/>

Objavio: mad_smile
Datum objave: 31.Kolovoz/Aug.2006 u 18:12
da i ja se slazem saspookiem i x Wolf-om
a sta ces  sad kad skinem prijevod strijepim oce bit sve prevedemo il ne ,  tak je zivot cupav i dlakav  

a Braca Karamazovi vratite se!!!!

Objavio: spooking93
Datum objave: 31.Kolovoz/Aug.2006 u 19:04
Originalno postovano od strane Emil Skoda Emil Skoda piše:

Volim ovog tipa!

Samo tako Spuking < =text/>

nema problema, sve za tebe

-------------
All we have is this moment, right here, right now. The future is just a fucking concept that we use to avoid being alive today.

Objavio: Babusnica
Datum objave: 31.Kolovoz/Aug.2006 u 19:07
slazem se sa xWolf-om

Datum objave: 31.Kolovoz/Aug.2006 u 20:45
pa sta da vam kazem momci.... ako neko zna mail od te skupine ljudi, neka im javi da dodju
mozda im se rastopi srce kad vide kako ih ljudi vole, heheheh

ili dok cekamo na njihov comeback, da potrazimo kod ulicnih prodavaca nove filmove, sigurno vec svi imaju prevode na koje cekamo.. ako svi uploadujemo po par komada, ispunicemo kvotu za filmove  (nove) koji nemaju prevod...

mislim, mogu ja i da prevodim, ali nemam vise vremena kao nekad... ko se seca xwolfa iz prevoda (uradio sam 15-ak, jos dok je pera kojot drzao onaj srpski sajt)... i dobio sam na mail mnoge pohvale za tacnost i detaljnost u prevodjenju...

i tacno je da ako nema para od toga, opada i motivacija....  ali ono....   meni je trebalo do 2 dana da lepo napravim prevod a da mi ne oduzme previse vremena, ko misli da moze brze i bolje, neka izvoli...

ako imate nesto novo, pa valjda upload (konacno) radi...??

-------------
ko se boji vuka jos... tri za gros... tri za gros... vuka se ne bojim ja tralalala :) :) :)

Objavio: caligari
Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 00:04
ni u najmanjoj ruci u proslom topicu nisam imao nameru da oteram bilo koga sa sajta, i ako nesto na svetu mrzim to su "hejteri" koji mrse praznu slamu ALI i dalje tvrdim da je izuzetno glupo (cak i sa strane "tima koji se profesijonalno bave prevodima") krasti i potpisivati TUDJE titlove.

ako si ga brate vec "obradio" napishi ko ga je i preveo ili nemoj UOPSTE nista da potpisujesh.

i dalje mi nece nedostajati ;)

-------------
slazem se da ovo chudo proradi, ali nikako da se uchite na mom dekici.....

Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 00:13
i dalje mi nece nedostajati ;)

ako ovo treba da znaci da ti prevodi nisu problem, da li mi treba da razumemo da:

1) rasturas engleski i gledas filmove na zivo bez prevoda pa ti nisu ni potrebni?
moj komentar: svaka cast

ili

2) imas prevode na neki svoj nacin, i gledas filmove i boli te ona stvar sto drugi nemaju prevod....?
moj komentar: ne budi (*napisi uvredu po svom izboru*) nego te prevode sto imas podeli sa nama, cicijo!

capish?

-------------

Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 00:24
brate, sto se mene tice vodi ih kuci 

no mislim da mi krecemo svi ovde da mlatimo praznu slamu...

ja ne odustajem od svoje teze - DA JE IZUZETNO GLUPO POTPISIVATI SE ISPOD TUDJIH PREVODA...

a sto je najzalosnije, niko od vas nije skapirao poentu proshlog topica koji je uzburkao ovaj forum pa chak ni karamazovi

barem se meni tako ucinilo jer u njihovom tragikomicnom "odlasku" nisam primetio da su mi odgovorili na pitanje oko kradje i potpisivanja tudjih titlova!

VESHTO SU TO IZBEGLI

-------------

Objavio: BELI
Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 01:16

Kako rece Emil, oni su tu stalno.....

Skidaju titlove, potpisuju ih i uzivaju...ako nesto i prevedu, nece to podeliti sa drugima a to najbolje govori o  njima.

Kako ono rece caligari  vesto su izbegli da odgovore na neka pitanja, a i ja sam im postavio par konkretnih pitanja, da li se samo bave  obradjivanjem ili se bave i prevodjenjem sa stranih jezika....

Nista nisu rekli...

Ne rekose i da li smatraju stranim jezicima srpski, bosanski, ....

Ali su mogli da uploaduju na sajt jedan zip i u njemu poruku

DA STE BILI DOBRI IMALI BI GA

Pa ko su oni majke im ga nabijem, da nama govore da li smo dobri ili nismo.
Neka crknu sa sve prevoda. I onih koje kradu i onih koje su sami uradilii.

Ja im lepo rekoh, ako su prevodioci neka prevedu  film, naveo sam u onom topicu koji, medjutim prevoda nema...verovatno cu dobiti prevod sa njihovim potpisom kada to neko vec bude preveo.

Inace, nacelno se slazem da na sajtu treba imati sto vise prevodica koji se aktivno bave prevodjenjem i da je svaki prevodioc  dobrodosao.
Ja ne znam sta vi  zamerate Emilu, na primer....
Za mene je lik ok, jer prevodi i  kaci prevode.
Bilo bi lepo da je vise takvih.

-------------
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer

Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 01:54
ne bih da me ljudi pogresno shvate, ali moze li emil da navede listu prevode koje je licno uradio od nule, "just for the record" ?

-------------

Objavio: Dngy
Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 02:23
Ja mislim da su svi oni koji su za to da se karamazovi vrate u pravu! Ili drugim riječima, ja ih podržavam!
I ja bih kao xWOLf htio vidjeti škodinu listu, onako iz znatiželje, samo da vidim koliko su mu to mogli ukrasti
Ma dajte ljudi ne serite, s oproštenjem, očito je da su neki izgubili iz vida glavnu svrhu prijevoda, očito je bitnije pročitati svoje ime na kraju (ili pošetku filma, jer je teško pričekati do kraja) i svršit na njega jer tako lijepo izgleda! Ako vam je toliko bitno (škodo i ciglaru) da vaše prijevode netko ne "krade", ako se to uopće može ili, ne daj Bože, slučajno ispravi koju riječ koju ste preveli krivo, zašto se onda vi jednostavno ne povućete i svoje radove ostavite za sebe, jer onda nećete morati strahovati od krađe....ili vam je ipak draže ku*čit se što ste i koliko preveli i da se i vama ima što "ukrasti", ako se to može! 
Dajte ohladite, KARAMAZOVI su u tom segmentu djelovanja (prevodilačkog) ipak doprinjeli puno više nego vi, pa makar i bili ono što vi kažete jer su, za razliku od vas izbacili toliko prijevoda kojih nije postojalo prije njih da vi toliko nećete prevesti još duuuuuuuuuuuuuuugo, da ne kažem NIKADA  --

Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 03:32
Originalno postovano od strane Dngy Dngy piše:

Ja mislim da su svi oni koji su za to da se karamazovi vrate u pravu! Ili drugim riječima, ja ih podržavam! uvjek su tu, od toga žive
I ja bih kao xWOLf htio vidjeti škodinu listu, onako iz znatiželje, samo da vidim koliko su mu to mogli ukrasti  Pitaj admina zašto nemaš opciju klik na ime i eto ti liste.
očito je da su neki izgubili iz vida glavnu svrhu prijevoda a to bi bilo što..?očito je bitnije pročitati svoje ime na kraju (ili pošetku filma, jer je teško pričekati do kraja) i svršit na njega jer tako lijepo izgleda! Jesi vidio nekad Tarantina da je dopustio drugome potpisat njegov film? Ako i drka na njeg, šta te boli kara za to? Ako vam je toliko bitno da vaše prijevode netko ne "krade", ako se to uopće može može se i radi se to. Jako mi je bitno 1) da mi nitko ne krade prijevode, da potpišem i udarim signaturu na sve što uradim i  2) da me u ovome slijedi što više ovih novih klinaca koji tek započinju s prevođenjem. Moje je djelo, vrhunski sam profesionalac, (a ovdje na sajtu stopostotni amater) i ponosim se ovim što radim. Pa zašto se ne bih potpisao?
Dajte ohladite, KARAMAZOVI su u tom segmentu djelovanja (prevodilačkog) ipak doprinjeli puno više nego vi Jesu sigurno, jer su ukrali sve što nije užareno ili prikovano! pa makar i bili ono što vi kažete jer su, za razliku od vas izbacili toliko prijevoda KAKO BI TI ZNAO KOLIKO SU ONI IZBACILI, DA NE POTPISUJU I SVOJE I TUĐE?! Znači, Karamazovi smiju potpisivat prijevode i drkat na njih, a mi drugi ne? kojih nije postojalo prije njih da vi toliko nećete prevesti još duuuuuuuuuuuuuuugo, da ne kažem NIKADA  --Primi me za karu, ne radi se o kvantiteti, već o kvaliteti

< =text/> < =text/>

Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 09:17
emile... ja mislim da provociras namerno.. i nemoj da psujes ljudi... ovaj sto te je kritikovao nije ti nudio karu, za razliku od tebe (nisam ovde gazda, ali sam pokrenuo topic pa se osecam moralno odgovoran da ti to kazem, jer ce sutra neko zakljucati topic ako nastavis u tom stilu)

mislim, nije mi jasno kako neko moze ocekivati da ga ljudi ozbiljno shvate, i po pitanju prava na potpis a i ostalo, a sam se ponasa kao klovn koji uz to ne postuje nikog.. pa pogledajte mu samo avatar, ko bi normalan stavio onu debilnu facu da mu bude "zastitni znak" ???

i jos nesto: karamazovi nisu ni trazili da im se potpis ne dira niti im je to bitno, oni su prevode samo izbacivali, obradjene/popravljene ili radjene od nule... ti koji su kukali za potpise i "autorska prava" su neki drugi ljudi.....

i na kraju da se ne lazemo, jeste bitno u izvesnom smislu da kad se neko potpise ispod filma, da se to i postuje, kao sto se pisci potpisuju na knjige ili kao sto se programeri potpisuju na freeware i programe pod GNU licencom... ali niko nece umreti i ako neko to obrise..... ima jednostavno ljudi koji ne vole da gledaju reklame pa ih brisu... jer i potpisivanje je neka vrsta "reklame" (ovo pisem zato sto ni ja ne odolim iskusenju pa prevode za licnu kolekciju nakon sredjivanja "prekstim" ili skinem potpis.. samo sto ja prevode ne saljem dalje takve i ne prodajem filmove nego ih strpam u orman).. prevode koje sam slao ovde na sajt nisam ni dirao, jer iz zadnjih 4 godina nijedan nije moj.. samo sam preusmerio ono sto nije bilo na sajtu a ja sam nasao po piratskim diskovima..

-------------

Objavio: klaki
Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 10:21
Ja se slazem sa WOLF-om. Ajde da se dogovorimo ko ce koji film da kupi i da uplouduje titl. Ja sam za.Neki spisak da napravimo pa da se organizujemo (ako je moguce). Ja cu prvi kupiti 5 filmova,za pocetak,na koje naletim samo da vidimo sta su prioriteti a i pitanje je na kakav cu prevod naleteti. Stvar je u tome sto dosta prevoda sad LEPE na sliku pa ne moze da se skine, t.j. mora da se prekucava. Daj ko zna nek napravi neku vrstu ankete pa da se glasa pa da vidimo za par dana....

-------------
12.Zabranjen je uplaod titlova koji u imenu sadrže PREVEDITE ili MOLIM PREVOD kao i titlovi koji su na kineskom, japanskom i drugim egzotičnim jezicima. Takodje i zahtevanje da neko prevodi za vas

Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 11:42
ma ti sto filmove prodaju su najgori sljam, mislim ti koji prodaju smece snimke i lepljene prevode... cak imaju obicaj da dvdrip izdanja na 2cd sa neta prepakuju na 1cd, (kako bi manje kostalo a lakse bi se prodalo) ko te pita za kvalitet slike daj samo pare da se uzmu...

kad nema dvdripova trpaju i bioskope, mislim svasta... kad pitas prodavce za kvalitet slike - naravno sve je super ili "niko se nije zalio" odes kuci, kuku-lele

da me ko pita ili da imam moc, sto se tice piraterije, prvo bih takve sve strpao u zatvor jer to i nisu ljubitelji filmova, nego ljubitelji para.. i to lakih...

ljudi koji vole filmove (dobre) i ne stoje po ulici sa kofercetom, mislim da nisu divx ovako lako dostupni mozda ih ne bi bas skupljao ovoliko ali bih sigurno neku manju kolekciju imao na dvd-ima, sta ja znam....

ali ove sto uvaljuju smce, pa cak i ako imaju prevode koje nemamo, zato sto su takvi, sve u zatvor do jednoga...

-------------

Objavio: batistuta
Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 12:36
Karamazovi su Ok i boli me ku**c sta potpisuju na kraju svoja imena slobodno ih izbrisite to ne mora da vam stoji na filmu

Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 13:20

emile... ja mislim da provociras (nisam ovde gazda, ali sam pokrenuo topic pa se osecam moralno odgovoran da ti to kazem, jer ce sutra neko zakljucati topic ako nastavis u tom stilu)

Mnogo bolji topic od ovog je zatvoren samo zato što moderatora foruma titlovi ne zanimaju i mislio da je bolje pjevat narodnjake na podforumu Općenito.

Originalno postovano od strane xW0LF xW0LF piše:

mislim, nije mi jasno kako neko moze ocekivati da ga ljudi ozbiljno shvate, i po pitanju prava na potpis a i ostalo...pa pogledajte mu samo avatar, ko bi normalan stavio onu debilnu facu da mu bude "zastitni znak" ???

Prvi put ovo čujem za Borata! Što, trebam stavit C. Eastwooda za avatar da bi me ozbiljno shvatio?!

karamazovi nisu ni trazili da im se potpis ne dira niti im je to bitno, oni su prevode samo izbacivali, obradjene/popravljene ili radjene od nule... ti koji su kukali za potpise i "autorska prava" su neki drugi ljudi.....

Zašto bi Karamazovi to tražili, kad su potpisali tuđe prijevode? Nitko nije ''kukao'', a bune se, s pravom, autori tih prijevoda.

i na kraju da se ne lazemo, jeste bitno u izvesnom smislu da kad se neko potpise ispod filma, da se to i postuje,..(ovo pisem zato sto ni ja ne odolim iskusenju pa prevode za licnu kolekciju nakon sredjivanja "prekstim" ili skinem potpis.. samo sto ja prevode ne saljem dalje takve i ne prodajem filmove nego ih strpam u orman)

Baš o tome pričamo: možeš raditi što hoćeš sa mojim prijevodom, osim kačiti ga na net sa svojim potpisom ili bez potpisa autora.

< =text/>

Objavio: tinmar
Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 13:32
xwolf je totalno u pravu. ne treba se po nikome pljuvati, a sto se tice potpisa, ako se netko zeli potpisati to je njegova stvar. ja se na svoje titlove ne potpisujem. uploadao sam ih nekoliko i ovdje, neki su full ripovi, neki su ispravljani. tako su radili i karamazovi, malo full ripova, malo ispravljanih titlova, a to sto su se potpisivali to je njihova stvar. Ali najveci problem ovdje su svi oni koji stvarno uzmu neki titl koji je napravljen za kino rip, pa ga uploadaju kao dvdrip i jos se stvarno potpisu da je titl njihov. ima par stvarno dobrih deckiju i prevodioca ovdje koji rade fenomenalno, ali isto tako ima previse sljama koji stvarno rade plagijate i jedan te isti titl uploadaju nekoliko puta, valjda da bi im kraj imena stajalo koliko su oni uploadali. i jos jedna stvar, ne razumijem ovo beskrajno uploadanje titlova za stare filmove koji izlaze u hr, a vjerojatno i u sr u novinama na dvd-ima. izripaju te titlove i onda ih stave na sajt, pa dajte ljudi nemojte glumit prevodioce i trpat na sajt vec prevedene titlove i to za stare filmove dok vam novi filmovi stoje na disku. ja sam isto za to da se organiziramo i pocnemo organizirano prevodit. jedno 10-15 ljudi da krene prevodit, pa radili bi cuda. pozdrav xwolfu i svim pravim prevodiocima i napisite koji titlovi vam trebaju, mozda ih vec imam gotove.

Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 14:12

ajde emile daj zakaci par novih titlova za filmove koji su izasli na dvd-u

kad si tolko pametan i sve znas.

samo si usro cijeli forum   ja bi ti vec odavno stitsnuo Ban,  a Bananu ti naguro u supak da ti kroz oci izađe šeik i njime ti nahranio djecu

stari jadan si da jadniji nemozes bit      

Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 14:51
Originalno postovano od strane mad_smile mad_smile piše:

ja bi ti vec odavno stitsnuo Ban,  a Bananu ti naguro u supak da ti kroz oci izađe šeik i njime ti nahranio djecu    

Vidi se tko je jadan. I bolestan jako < =text/>

Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 15:25

samo si usro cijeli forum   ja bi ti vec odavno stitsnuo Ban,  a Bananu ti naguro u supak da ti kroz oci izađe šeik i njime ti nahranio djecu

HAHAAA!!!! STRAVA!!! Smile Smile stari lisac. Sa tvojim stazom na ovo forumu cudi me da ovako reagujes na budale i podbudale. Nadam se da nas Admin nece opet kazniti zatvaranjem foruma ili nesto slicno. To bi bilo JAKO!!!

-------------
12.Zabranjen je uplaod titlova koji u imenu sadrže PREVEDITE ili MOLIM PREVOD kao i titlovi koji su na kineskom, japanskom i drugim egzotičnim jezicima. Takodje i zahtevanje da neko prevodi za vas

Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 15:35
ej manite se vredjanja, ko mala deca ste

pa vidite da i emil ume da bude ozbiljan i da napise normalan odgovor samo kad hoce....

jos kad bi malo i prevode ove nove iskopao... leleeee

:D

p.s.
ne vidim u cemu je problem ako neko postavi prevode za stare filmove, koje je ripovao sa dvd-a koji po srbiji izlaze u trafikama "na kilo"... mislim, mozda nervira dok se cekaju novi prevodi, ali novi prevodi nece izrasti na drvetu k'o jabuka ako sacekamo. neko mora da ih napise, ili da ih skine sa piratskih diskova koji kruze po srbiji/hrvatskoj. Najpostenije bi bilo kad bi samo komercijalni prevodioci/pirati s' vremena na vreme podigli nove prevode ovde posto i tako redovno svracaju na muzu - ali dzabe se ja nadam...    a sto se tice starih prevoda, mozda neko ima te divxe a nema prevod, otkud znas koga muci koja muka, ako nije bilo ranije tih prevoda, neka stave ljudi, sto da ne

-------------

Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 15:40

Bit će i prijevodi, Wolf. Dok obavim bludne radnje sa mad smile < =text/>

Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 16:56

ej manite se vredjanja, ko mala deca ste

pa vidite da i emil ume da bude ozbiljan i da napise normalan odgovor samo kad hoce....

jos kad bi malo i prevode ove nove iskopao... leleeee

EJ!!!! PANDUR!!!! STA SE PRIMAS?! GLUMIS TAMPON ZONU?!

-------------

Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 18:08
Škoda očito ima neki jako veliki kompleks, a on sigurno nije vezan za ove prijevode...Na njegovu razinu se jako teško spustit, tako da koliko ste i vidjeli na njegove provokacije u kojima spominje da ga ""primim za karu" nisam ni pokušao odgovorit jer to samo svjedoči njegovu primitivu i nekulturu...Naravno, čovijek ima pravo na svoje mišljene, koje bi i moglobiti uvaženo, ali očito nema dovoljno kulture da ga iznese i da ga netko primjeti... Sorry škodo, možeš ti mene i dalje vrijeđati, nemoj misliti da ću ja na to reagirati....tvoja primitiva te ograđuje. I što se tvojih prijevoda tiće, svaka čast ako si išta preveo, nisam nikada niti imao namjeru omalovažavat ničiji rad, pa tako niti tvoj, zato se nemaš potrebu branit, jer nisi napadnut! A ti i dalje prosipaj svoje frustracije i primitivu okolo i onda se čudi kad ti moderator opet zaljepi ban "bez razloga"...

Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 18:45
Originalno postovano od strane klaki klaki piše:

HAHAAA!!!! STRAVA!!! Smile Smile stari lisac. Sa tvojim stazom na ovo forumu cudi me da ovako reagujes na budale i podbudale. Nadam se da nas Admin nece opet kazniti zatvaranjem foruma ili nesto slicno. To bi bilo JAKO!!!

stari nemogu vise cita ta sranja,  ljepse je bilo kad su se žicali titlovi na ovovm forumu, a sad seremo sto ljudi stavljaju titlove na stranicu   jeb ga

Objavio: darije1
Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 21:07
Originalno postovano od strane Emil Skoda Emil Skoda piše:

Ja mislim da su svi oni koji su za to da se karamazovi vrate u pravu! Ili drugim riječima, ja ih podržavam! uvjek su tu, od toga žive
I ja bih kao xWOLf htio vidjeti škodinu listu, onako iz znatiželje, samo da vidim koliko su mu to mogli ukrasti  Pitaj admina zašto nemaš opciju klik na ime i eto ti liste.
očito je da su neki izgubili iz vida glavnu svrhu prijevoda a to bi bilo što..?očito je bitnije pročitati svoje ime na kraju (ili pošetku filma, jer je teško pričekati do kraja) i svršit na njega jer tako lijepo izgleda! Jesi vidio nekad Tarantina da je dopustio drugome potpisat njegov film? Ako i drka na njeg, šta te boli kara za to? Ako vam je toliko bitno da vaše prijevode netko ne "krade", ako se to uopće može može se i radi se to. Jako mi je bitno 1) da mi nitko ne krade prijevode, da potpišem i udarim signaturu na sve što uradim i  2) da me u ovome slijedi što više ovih novih klinaca koji tek započinju s prevođenjem. Moje je djelo, vrhunski sam profesionalac, (a ovdje na sajtu stopostotni amater) i ponosim se ovim što radim. Pa zašto se ne bih potpisao?
Dajte ohladite, KARAMAZOVI su u tom segmentu djelovanja (prevodilačkog) ipak doprinjeli puno više nego vi Jesu sigurno, jer su ukrali sve što nije užareno ili prikovano! pa makar i bili ono što vi kažete jer su, za razliku od vas izbacili toliko prijevoda KAKO BI TI ZNAO KOLIKO SU ONI IZBACILI, DA NE POTPISUJU I SVOJE I TUĐE?! Znači, Karamazovi smiju potpisivat prijevode i drkat na njih, a mi drugi ne? kojih nije postojalo prije njih da vi toliko nećete prevesti još duuuuuuuuuuuuuuugo, da ne kažem NIKADA  --Primi me za karu, ne radi se o kvantiteti, već o kvaliteti

< =text/> < =text/>

Svidja mi se tvoj stil odgovaranja...

Samo tako nastavi

P.S. Nisam mislio na sadrzinu teksta, to me se ne tice, nego na formu.

-------------
Za sad bez dobrog potpisa

Objavio: duke_of_earl
Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 22:05
najkomicnije u svemu ovome mi je sto se beli udruzio sa skodom, nikako da covjek skuzi tko se krije iza nika skoda. mozda ak napregne sive stanice i shvati o kom se radi ili ak mu padne nest na glavu, al onda nece viknut "eureka" neg nest drugo.....

novije filmove ne gledam pa nisam koristio titlove od karamazovih, al volio bi da se decki vrate.....

-------------
-All my life I wanted a computer,now I want my life back!

-A day without sex is a day wasted.

Objavio: Juanma B Ulloa
Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 22:15

i onda se čudi kad ti moderator opet zaljepi ban "bez razloga"...

Nijedan ban nije bez razloga.

Moderator me moze primit za karu, a bana pravog na ovom sajtu nema.

Objavio: Juanma B Ulloa
Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 22:16
Ne stigoh promijenit avatar, zalit ce se Wolf.

Datum objave: 01.Rujan/Sep.2006 u 23:12

Duke, vec davno sam ja skontao ko se krije pod tim nikom, ali ne zelim da stvaram novi razdor. Pa i neka je, ma sta smo imali pre, nije vazno.  Bitno je da se sada pokaze  kao  prevodioc.

Da, biti prevodioc a ne srati ovde o tome kako prevodi za stare filmove nisu potrebni.  Ja vec dugo drzim na hardu neke stare filmove i nadam se prevodima.
Zicam ih, jeste zicam ih, ali kod prevodica.

Evo neko je trazio da vidi listu sta je preveo Emil.

Ja mu  (Emilu) predlazem da dokaze svoje prevodilacke sposobnosti i prevede

Dodge  city ,  kultni film sa Erolom Flinom iz 1939 ako ne gresim za godinu.

Moze prevesti i  Captain blood  ,  takodje sa Erolom Flinom.

Da vidimo ko je prevodioc.

Jer, kao sto rece xWolf u svom postu, nikad se ne zna , mozda neko ima taj film u divx formatu na kompu, pa mu treba titl. Jeste  Wolf, tako je....
Apsolutno si u pravu za to.
Ja stalno snimam stare filmove i stalno mi trebaju titlovi.
Uvek kuburim sa njima. Jednostavno ih nema.
Ne postoje. Niko se nije setio da uradi titl za Avanture Toma Sojera.
A film je legenda.

-------------
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer

Objavio: batistuta
Datum objave: 02.Rujan/Sep.2006 u 00:45
Zavisi za koji Tom sojera hoces titl.........i ko ti je rekao da nema titlova ima ali jednostavno ne daju ljudi

Objavio: Mate Mišo Kova&
Datum objave: 02.Rujan/Sep.2006 u 01:44
Porodicu Karamazova ne karakterizira topli dom pun ljubavi, već otuđenost, nemoralnost, suparništvo, mržnja, sukob. Rodbinske veze ne postoje. Duhovni raspad porodice.

"Jedan brat je ateista i očajanje. Drugi je fanatik. Treći je budući naraštaj, živa snaga, novi ljudi."

ah, taj Dostojevski...

-------------
But if I go to hell then I hope I burn well

Objavio: pejafor3
Datum objave: 02.Rujan/Sep.2006 u 13:57

Caligari, od kad gledas divx-e i sta ste ti i skoda preveli da sam ja kupio na ulici.

I koga briga sta je ko preveo, zar mislite da covek koji ima dvd citac sa divx tilovima ili PC obraca paznju ko je preve

Objavio: tlisak
Datum objave: 02.Rujan/Sep.2006 u 14:32
Originalno postovano od strane Juanma B Ulloa Juanma B Ulloa piše:

i onda se čudi kad ti moderator opet zaljepi ban "bez razloga"...

Nijedan ban nije bez razloga.

Moderator me moze primit za karu, a bana pravog na ovom sajtu nema.

Sva sreca da si ga ti upravo dobio onda.........

Uzivaj sa Banom!!!

mogli bi ih dobit jos ako se ne smirite!!!!!

-------------
http://www.google.com - [IMG - http://student.fizika.org/~nemo/g.png - http://en.wikipedia.org - [IMG - http://student.fizika.org/~nemo/p.png - Tražiš nešto??

Datum objave: 02.Rujan/Sep.2006 u 14:40
Škoda ti si također pobro ban pa se oladi malo.......

-------------
http://www.google.com - [IMG - http://student.fizika.org/~nemo/g.png - http://en.wikipedia.org - [IMG - http://student.fizika.org/~nemo/p.png - Tražiš nešto??

Objavio: pejafor3
Datum objave: 02.Rujan/Sep.2006 u 15:00

Ma kakva je to budala kad je stavio onog Borata. a ne zna ni ko je to, pa decko iz Germany ja sam to borata gledao na britanskom Chanell 4 kad je Ali G bio zabranjen a ti si ga video dva puta slucajno na nekom kanalu.

A sta s bunis za prevode i da li neko zaradjuje na ulici pare

kad si ti iz Germany, pa kod vas to nema, nema divx-a na ulici nema karamozova i nema nas jos par hiljada sa ovog foruma.

P.S. Pa jos uvek mi nije jasno sta ti smetaju prevodi za ex-yu trziste kad si ti iz nemacke.

Datum objave: 02.Rujan/Sep.2006 u 16:38
Originalno postovano od strane pejafor3 pejafor3 piše:

Caligari, od kad gledas divx-e i sta ste ti i skoda preveli da sam ja kupio na ulici.

I koga briga sta je ko preveo, zar mislite da covek koji ima dvd citac sa divx tilovima ili PC obraca paznju ko je preve

ovo gubi smisao mog prvog topica jer vi ili ste debili ili ja ne znam da pojasnim stvari

NIJE BITNO KO JE STA PREVEO...CHAK IMENI PUCA KARA DA CHITAM KO JE STA PREVEO NA KRAJU FILMA....ALI - NIJE U REDU POTPISIVATI SE NA TUDJIM TITLOVIMA

aj josh malo jasnije......
- imash pravo da prevedesh film te se ti i potpishi ili nemoj ako necesh

-imam pravo da prevedem film te da se JA ili potpishem ili ne (kako vec meni godi)

-NEMASH PRAVO (jer je izuzetno glupo) da skinesh moj titl pa da promenish ime prevodioca u svoje ili da dodash svoje ime ispod vec prevedenog titla (ako vec nema ime prevodioca na dnu)

PONAVLJAM: GLUPO JE I SMRDI KOLIKO JE GLUPO

preveo sam ukupno 3 (TRI) filma u svom zivotu i nije mi jasno iz kog razloga su karamazovi istim rechima istog dana upovali prevod za film koji sam ja preveo i kratko pre njih uploadovao na ovaj forum

razumesh me sad?

-------------

Datum objave: 02.Rujan/Sep.2006 u 17:47

Originalno postovano od strane tlisak tlisak piše:

Nije mi ni prvi ni zadnji.

Primi me za karu, tlisak!

Datum objave: 02.Rujan/Sep.2006 u 17:55

Originalno postovano od strane BELI BELI piše:

Duke, vec davno sam ja skontao ko se krije pod tim nikom, ali ne zelim da stvaram novi razdor.

Nisi skontao, beli. Nije ni duke. A ni razdora nije bilo.

ma sta smo imali pre, nije vazno.  Bitno je da se sada pokaze  kao  prevodioc.

Nista mi nismo imali prije. A pokazuje se skoda kao prevodilac od travnja 2004, na opcu radost korisnika titlova

Ja mu  (Emilu) predlazem da dokaze svoje prevodilacke sposobnosti i prevede

Dodge  city ,  kultni film sa Erolom Flinom iz 1939 ako ne gresim za godinu.

Moze prevesti i  Captain blood  ,  takodje sa Erolom Flinom.

Da vidimo ko je prevodioc.

Nema dokazivanja, pred tobom su prijevodi majstora.  Izbor filmova ovisi o prevodiocu.

Jedino u cemu se slazemo - ovo sto si nabrojao jesu dobri, odlicni filmovi.

Datum objave: 02.Rujan/Sep.2006 u 19:48
Originalno postovano od strane caligari caligari piše:

Originalno postovano od strane pejafor3 pejafor3 piše:

ovo gubi smisao mog prvog topica jer vi ili ste debili ili ja ne znam da pojasnim stvari

NIJE BITNO KO JE STA PREVEO...CHAK IMENI PUCA KARA DA CHITAM KO JE STA PREVEO NA KRAJU FILMA....ALI - NIJE U REDU POTPISIVATI SE NA TUDJIM TITLOVIMA

aj josh malo jasnije......
- imash pravo da prevedesh film te se ti i potpishi ili nemoj ako necesh

-imam pravo da prevedem film te da se JA ili potpishem ili ne (kako vec meni godi)

-NEMASH PRAVO (jer je izuzetno glupo) da skinesh moj titl pa da promenish ime prevodioca u svoje ili da dodash svoje ime ispod vec prevedenog titla (ako vec nema ime prevodioca na dnu)

PONAVLJAM: GLUPO JE I SMRDI KOLIKO JE GLUPO

preveo sam ukupno 3 (TRI) filma u svom zivotu i nije mi jasno iz kog razloga su karamazovi istim rechima istog dana upovali prevod za film koji sam ja preveo i kratko pre njih uploadovao na ovaj forum

razumesh me sad?

Covek je sve rekao.....mislim, ovo je sustina stvari. To je ono sto jebe koku a nije pevac.

Za Skodu Emila ili duke.of earl.

Razumemo i ja i duke_of_earl ko si, a to sto neces da se "dokazujes"  kao prevodioc na onim filmovima samo govori o tome da jos uvek (zlo)pamtis   nase stare zadjevice.....nema veze.

Naci ce se vec neko ko ce prevesti.

-------------

Schopenhauer

Datum objave: 02.Rujan/Sep.2006 u 20:14
Originalno postovano od strane duke.of.earl duke.of.earl piše:

Pa dobro dečko što tebe muči? Jesu li te roditelji toliko maltretirali (ili maltretiraju) u djetinjstvu, gdje si odrastao?!?!?
Pa dobro jel nisi već do sada shvatio da si jednostavno smetnja na ovom forumu jer ne možeš kao ostali LJUDI komunicirat.
Siguran budi da ljudi tvoje mišljenje više ne uvažavaju (ako i jesu)jer čovijek koji je pokupio tri bana sigurno nije nevinašce kojem se to slučajno desilo...
Ma daj konačno "oladi" i prestani upropaštavat ovaj forum! U kojoj god temi se pojaviš usereš ju totalno.
Valjda si do sada uspio skužit da s tobom nitko ne želi imat posla - ako je imalo pametan! Odi u tu divljinu odakle si i potekao i svršavaj na svoje prjevode.
Mi nećemo izgubit baš ništa ako se ti povućeš iz tog "prevodilačkog" života, naprotiv, možemo samo dobit mir i civiliziranu komunikaciju bez tvojih fraza o "karama" i sl. primitivnih ispada! Uostalom, ti si sebi sam dovoljan, tvoji prjevodi su nedostojni gledanja (čitanja), pa zašto si ovdje i dalje onda...
Daj se prestani sramotit (ako poslje svega ima smisla)!

Datum objave: 02.Rujan/Sep.2006 u 22:30
Dugi, ne sekiraj se.....nema taj lik karu.

To je jedno, a drugo, zasto toliko ispada od tog korisnika?

Ma nije da se mi ne mozemo spustiti na njegov nivo, nego misli lik da pripada  narodu  vise  rase, narodu od boga  izabranom, narodu koji  je iznad  goja....
da ne ponavljam pricu.

-------------

Schopenhauer

Datum objave: 02.Rujan/Sep.2006 u 22:36
aha,  znaci jevrej???

-------------

Datum objave: 03.Rujan/Sep.2006 u 06:21
Originalno postovano od strane duke.of.earl duke.of.earl piše:

pazi da ti ju ne potrgam!!!!

Banned again.....

molim ljude ovog foruma da mi samo stisnu prijavi post kad se ovaj neandertalac ponovno pojavi.... Dobit ce ban na svaki username na kojem ce se ponasat ovako....

-------------

Objavio: raso
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2006 u 09:35
zatvori registraciju dok se ne smire malo

Datum objave: 03.Rujan/Sep.2006 u 19:56
klokana za ovo cu te jebati, a kako ono bese broj telefona, oces sada da ga ovde ostavim svima?  I sve podatke koje imamo o tebi?

-------------

Schopenhauer

Objavio: sipa
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2006 u 21:27

dok se vi svadjate i terate one koje koji postavljaju prevode, njih sve manje ima.

Meni se cini da ima puno paranoje oko pirata. Pa oni su nuzno zlo. Bez njih ne bi bilo oovoliko prevoda.

A ovde, samo neki leteci organi, pretnje i gomila neznalica.

Molim vas, molim. Dosta sa progonima.

Objavio: Mate Mišo Kova&
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2006 u 21:27

klokana za ovo cu te jebati, a kako ono bese broj telefona, oces sada da ga ovde ostavim svima?  I sve podatke koje imamo o tebi?

lol, koji si ti bolestan lik. jesi razmišlj'o da odeš na kakvu terapiju?

-------------
But if I go to hell then I hope I burn well

Objavio: dejan-sl
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2006 u 22:28
beliiii mislim da ti je vrijeme da se malo smiriš,pretjeruješ malo

-------------
HAJDUK zivi vjecno,Bog i nitko vise!!!!

Objavio: blackpearl
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2006 u 22:34
Originalno postovano od strane dejan-sl dejan-sl piše:

pretjeruješ malo

pa bas i nije malo

-------------

Objavio: alekovac
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2006 u 22:37

mislim da je to nisko i jadno

Datum objave: 05.Rujan/Sep.2006 u 20:04

A što se desilo, izgleda da sam propustio nešto....(a nema me tek 1 DAN!!!)??????

Objavio: kl0kan
Datum objave: 05.Rujan/Sep.2006 u 20:17

admin group!
tlisak!
Kako to da nick BELI nije baned?
Selektivna pravda?
Moze te biti sram!

A ti beli, daj vise pokazi forumu sta je jebanje, objavi broj telefona i sve podatke koje IMATEo meni!Ti si na potezu!

Datum objave: 05.Rujan/Sep.2006 u 20:21

dejan-sl! moderator group!
Kako to da nick BELI nije baned? Da se malo smiri?!
Moze te biti sram!
HAJDE BELI! 1. JEBANJE. 2. TELEFON. 3 SVE STO ZNAS O MENI!

Datum objave: 05.Rujan/Sep.2006 u 21:28

Originalno postovano od strane kl0kan kl0kan piše:

dejan-sl! moderator group!
Kako to da nick BELI nije baned? Da se malo smiri?!
Moze te biti sram!
HAJDE BELI! 1. JEBANJE. 2. TELEFON. 3 SVE STO ZNAS O MENI!

mene nema zašto biti sram,trebalo bi tebe biti EMILE ili VUČE kak ti je već ime a ne da se predstavljaš umjesto svoje cure koja nema veze s ovim

-------------

Datum objave: 05.Rujan/Sep.2006 u 21:48

mene nema zašto biti sram,trebalo bi tebe biti EMILE ili VUČE kak ti je već ime a ne da se predstavljaš umjesto svoje cure koja nema veze s ovim

Ima očito ljudi koji bace obraz pod noge. Neka ti sluľi na čast.

Peder nije spominjao EMILOVO ili VUKOVO ili ALENKINO ime i telefon, nego moje.

©ta ti je beli sad produľena ruka??

HVALA TI, DEJANE-SL.

Datum objave: 05.Rujan/Sep.2006 u 21:53

nije mi beli ništa,niti želim da mi bude bilo što....

a ja nisam alenka,niti ti je ona što kriva...a mislim da bi ti trebao reć ko si i šta si

-------------

Datum objave: 05.Rujan/Sep.2006 u 21:59

Očigledno ima ko će ti reći.

Datum objave: 05.Rujan/Sep.2006 u 22:42
klokan...
dobro da si tu, ja se vec uplasio da su se svi razbezali sa foruma i sajta

neki ovde tvrde da klokan=emil=svi njegovi alter-nickovi...
pa eto ti prilike da objasnis....

a sto se tice mene, ja nisam taj vuk koga dejan pominje.... tj. nemam ja veze sa njima.. ja sam za karamazove pitao zbog svoje (i tudje) koristi, jer se oseca manjak novih prevoda i to dobro sredjenih za nove filmove...

zato sam i napisao ovaj topic

-------------

Datum objave: 05.Rujan/Sep.2006 u 22:47

klokan...dobro da si tu, ja se vec uplasio da su se svi razbezali sa foruma i sajtaneki ovde tvrde da klokan=emil=svi njegovi alter-nickovi...pa eto ti prilike da objasnis....

xWOLF, neki ovde tvrde i da će me jebati, pa kako ti cenią, jel da ąirim noge?

Datum objave: 05.Rujan/Sep.2006 u 22:47

klokan...
a sto se tice mene, ja nisam taj vuk koga dejan pominje.... tj. nemam ja veze sa njima..

nisam ni mislio na tebe lega...nisi jedini vuk ovdje

-------------

Datum objave: 05.Rujan/Sep.2006 u 22:52
klokane... heh
pa aludira na tvoj zenskost.. namerno te provocira

jer ustvari misli da si jos jedan alter-nick od iste osobe koja je i emil i svi ostali koji imaju obicaj da kazu nekom kad ih nervira "primi me za karu"

ja ti kazem, ili objasni ljudima ko je ko, ili se izvini, ili ih oteraj sve u PM, ili ih kuliraj.....

sta da ti kazem

-------------

Datum objave: 05.Rujan/Sep.2006 u 22:57

Ima očito ljudi koji bace obraz pod noge. Neka ti sluľi na čast.

Peder nije spominjao EMILOVO ili VUKOVO ili ALENKINO ime i telefon, nego moje.

©ta ti je beli sad produľena ruka??

HVALA TI, DEJANE-SL.

a šta sam ja komu skrivila neznam

Datum objave: 05.Rujan/Sep.2006 u 23:01

klokane... hehpa aludira na tvoj zenskost.. namerno te provocirajer ustvari misli da si jos jedan alter-nick od iste osobe koja je i emil i svi ostali koji imaju obicaj da kazu nekom kad ih nervira "primi me za karu" ja ti kazem, ili objasni ljudima ko je ko, ili se izvini, ili ih oteraj sve u PM, ili ih kuliraj.....sta da ti kazem

Da se izvinjavam, ja? Kome? Zarad čega?
Izvini xwolf, nije niąta lično, ali stvarno, sve ąto ti mogu reći je ''primi me za karu''.

Datum objave: 05.Rujan/Sep.2006 u 23:05
Originalno postovano od strane alekovac alekovac piše:

A ja

Datum objave: 05.Rujan/Sep.2006 u 23:07
vidi sad... ja jos ispadnem fin prema "dami" , namerno pod navodnicima sa jasnim ciljem!, a on-a meni "primi me za karu"   

jos ce da ispadne da su ovi bili u pravu

suzdracu se, ali napises li jos nesto slicno videces kako pogan jezik mogu da imam!

BRE RAZMISLJAJ MALO TOM GLAVOM... LJUDI TE OVDE POVEZUJU SA JEDNIM LIKOM KOJI SMARA SVE OSTALE I NERVIRA IH... ja sam nastupio kao treca strana vise onako jer ste krenuli u napucavanje na mom topicu....
a ti meni "primi me za karu"  GRRRRRRRR

-------------

Datum objave: 05.Rujan/Sep.2006 u 23:14

vidi sad... ja jos ispadnem fin prema "dami" , namerno pod navodnicima sa jasnim ciljem!  
suzdracu se, ali napises li jos nesto slicno videces kako pogan jezik mogu da imam!BRE RAZMISLJAJ MALO TOM GLAVOM... LJUDI TE OVDE POVEZUJU SA JEDNIM LIKOM KOJI SMARA SVE OSTALE I NERVIRA IH... ja sam nastupio kao treca strana vise onako jer ste krenuli u napucavanje na mom topicu....a ti meni "primi me za karu"  GRRRRRRRR

Ako si damu stavio u navodnike znači da nije dama. Nemoj se suzdrľavati, raspali slobodno.
©ta me boli ku**c ko njih smara i nervira? ©ta ja imam s tim?
xWOLF, PRIMI ME ZA KARU!

Datum objave: 05.Rujan/Sep.2006 u 23:20

Originalno postovano od strane alekovac alekovac piše:

A ja

ja osobno nemam ništa protiv tebe i neznam šta da si mi napravila ja nebi tvoje podatke objavila, samo mene nemoj miješati molim te

Datum objave: 05.Rujan/Sep.2006 u 23:20
oce li neko da zatvori usta ovog glupaci/glupanderu ili da ja odem na onu adresu sto mi je sapnuo golub beli
pa da vidim ko se krija iza kengura????

-------------

Datum objave: 05.Rujan/Sep.2006 u 23:23
povedi i belog

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk