Na sreću, nema gašenja Titlova
Web: Titlovi.com
Kategorija: SAJT I FORUM
Ime foruma: Novosti
Opis foruma: Ovdje se možete informirati o svim novinama kojima unapređujemo našu stranicu
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=104555
Datum ispisa: 19.Srpanj/Jul.2026 u 16:36 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Na sreću, nema gašenja Titlova
Objavio: administrator
Tema: Na sreću, nema gašenja Titlova
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 19:19
|
Pozdrav svima
Nažalost moram s vama podijeliti nešto što mi je jako teško reći. Nakon puno razmišljanja došao sam do zaključka da moram zatvoriti site. Nije mi bilo lako donijeti ovu odluku.
Naime, site je već neko duže vrijeme bio ovisan o drugim projektima koji su ga financirali, ali to više nije opcija. Drugim riječima, site je postao prevelik financijski teret za mene.
Planirano zatvaranje site 1.2.2024.
Opcija koju ja eventualno vidim jest da site poklonim nekome tko bi ga mogao održavati.
Hvala vam na svemu i nadam se da ćemo se opet vidjeti online!
------------- ******************* Srdačan pozdrav Nikola : mailto:nikola@titlovi.net" rel="nofollow - nikola@titlovi.net Psi laju a karavan prolazi !!!
|
Odgovori:
Objavio: Kardiovask. Terorist
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 20:05
Nikola, ne zajebavaj. Pomiješao si datume. Sutra je 04.01., a ne 01.04.! 
|
Objavio: LjubicaSP
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 20:15
|
Ovo je zaista strašna vest i iskreno se nadam da do toga ipak neće doći. Titlovi su naš drugi dom, mesto na kome nam je lepo i u koje smo uložili toliko truda, vremena i dobrih namera.
Možda nije sve izgubljeno. Pokušajmo da zajedno pronađemo neko rešenje. Kolege i članovi, javite se i nađimo način da ovo nekako rešimo.
-------------
|
Objavio: Titivillus
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 20:21
|
Za početak, staviti obavijest na početnu stranicu. Tamo će biti najvidljivija.
|
Objavio: drdamjan
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 20:30
koliki bi prilog trebao da se ne zatvori?
------------- https://www.youtube.com/watch?v=GGubts0G-xk" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=GGubts0G-xk
|
Objavio: Titivillus
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 20:31
|
Evo i jedna konstruktivnija ideja - objaviti broj računa za donacije. Ako mogu brojni trackeri ili news portali na taj način skupljati novac, zašto ne bi mogli i Titlovi? Na nekima, na kojima sam provodio puno manje vremena, sam tu i tamo uplatio 10-ak eura/dolara. Ne vidim baš nijedan razlog zašto to ne bih radio i ovdje.
|
Objavio: Kepa
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 20:37
|
Pozdrav, žao mi je što dolazi do toga jer ovaj sajt je toliko toga lepog doneo ne samo meni već i većini kojima poznajem, pre svega sam programer i imam dosta projekata iza sebe i interesuje me koliko je skladištenje potrebno sa celu bazu jer bi na osnovu toga mogao da procenim koliko bi ti troškovi iznosili a ja u ovoj pa i dalekoj budućnosti bih mogao verovatno da se nosim s tim. Hvala na odgovorima
|
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 20:38
|
Mislim da sadašnji vlasnik sajta prvenstveno traži nekoga kome poklonio sajt i ko bi preuzeo obavezu da ga održava i vodi.
Što se donacija tiče, verujem da bismo svi rado priložili i nešto novca, budući da smo uložili toliko truda u sve ovo.
-------------
|
Objavio: Kepa
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 20:42
Titivillus piše:
Evo i jedna konstruktivnija ideja - objaviti broj računa za donacije.Ako mogu brojni trackeri ili news portali na taj način skupljati novac, zašto ne bi mogli i Titlovi? Na nekima, na kojima sam provodio puno manje vremena, sam tu i tamo uplatio 10-ak eura/dolara. Ne vidim baš nijedan razlog zašto to ne bih radio i ovdje. |
Ovo je zaista dobra ideja, svakako ja sam već napisao da bih želeo pomoci!
------------- Do what makes u happy, be with who makes u smile, laugh as much as u breathe & love as long as u live
|
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 21:32
|
Mislim da treba pokušati sve, samo da do toga ne dođe.
Vlasnik sajta je jedan divan i plemenit čovek, zahvaljujući čijoj ideji je sve ovo nastalo. On verovatno ima svoje razloge što ne može da nastavi i zato bi poklonio sve onome ko bi mogao da se nosi s tim. Ako umete i želite da se ovim bavite, kontaktirajte ga.
A što se donacija i sve moguće pomoći koju smo u stanju da pružimo tiče, verujem da ćemo svi biti prijatno iznenađeni koliko će je biti jer godinama sve ovo radimo sa puno volje i ne mogu da verujem da sve to može nestati.
-------------
|
Objavio: sysnop
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 21:54
Ja pratim već dugi niz godina ovaj site i bilo bi mi jako žao da se ugasi. Također sam za donaciju. Netko je također predložio da bi preuzeo brigu oko sitea. I to je opcija, ako dosadašnji vlasnik stvarno više nema snage. Ako ima snage, evo nas sa donacijama. Valjda bi mogli skupiti za održavanje ovog stvarno odličnog i informativnog sitea.
|
Objavio: mile969
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 21:55
|
Šteta, jer pored samih prevoda sajt poseduje renzije filmova i serija, vesti, forum a uz sve to je pregledan.
Paradoks da danas gomila raznih online sajtova za gledanje filmova odavde uzima prevode i time smanjuje broj poseta, jer mnoge mrzi da skida filmove a potom i sam titl.
I da ne izostavim ljude koji vrhunski prevode i čiji prevodi nekih filmova su mala remek-dela
|
Objavio: NaEdenCovekBratMu
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 22:04
Ostavim vas same neko vreme i odmah gasite sajt.
------------- https://goo.gl/hcghNH" rel="nofollow - | Repertoar https://goo.gl/GTXC59" rel="nofollow - | Selo | https://goo.gl/tsVsdQ" rel="nofollow - Nađi špijuna |
|
Objavio: Atlas382
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 22:12
|
Daj neku opciju za donacije isl. Siguran sam da ima ljudi, ukljucujuci i mene koji su voljni ucestvovati i podrzati sajt.
|
Objavio: mahoni
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 22:14
|
Nikola druže moj, žao mi je što sve to čujem i žao mi je što nisam jedan od onih koji mogu da "zatvore" ovu priču o gašenju. Znam da si se borio do kraja, ali vredi i reći i ono što se ćuti. Duboko verujem da se iza gomile "alijasa" sa ovog sajta kriju i ljudi koji mogu da itekako pomognu i da ovo nije pomoć nekakvom dnevnom senzacionalističkom bljutavom sajtu, već sajtu koji je ispisao valjanu priču od svog nastanka. Uspeo je čak i da nas intelektualno podigne, ako ništa drugo nije nam dao da zakržljamo. Prijatelji, vi koji možete, potrudite se da istupite i zaštitite ono što valja i ono što će valjati i za naše naslednike. Hvala
------------- Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
|
Objavio: dejank72
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 22:23
|
Predlog
1. ako baš mora da sajt ode u druge ruke, neka ode nekome ko je ovde već imao administratorsku ulogu i bio radno aktivan u smislu broja prevoda i drugih stvari vezanih za rad i sadržaj sajta.
2. Mislim da je novac zaista najmanji problem i da treba napisati koja je cifra u pitanju, kako bi ljudi svojim donacijama pomogli. Naravno, treba da sve bude transparentno, odnosno da se zna koliko je prikupkjeno i koliko još nedostaje (ako nedostaje).
Zaista bi velika šteta bila ugasiti ovako kvalitetan i koristan projekat.
Hajde da pokušamo da ga sačuvamo, pa ako može-može, ako ne šta da se radi. Ali hajde da se ne predamo bez borbe.
|
Objavio: pedja100
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 22:26
|
Baš mi je žao što se ovo dešava. Da li je opcija da se nešto donira preko https://www.patreon.com/ ? Ja već podržavam nekog na taj način tamo. Bilo bi jednostavno i konstantno.
|
Objavio: PropaliPjesnik
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 22:43
Napokon da se i ja registriram.E ovako, u posljednjih par godina proživio sam mnogo sranja, između ostalog preko noći ostao bez posla, na sudu mi se parnica odugovlači unedogled i da sad ne nabrajam dalje... Sranja se događaju svima, nisam ni prvi ni zadnji.
ALI za svo to vrijeme, pored knjiga i pisanja, ako me je nešto održalo koliko toliko normalnim - mada je bilo trenutaka kad sam pizdio na sve strane - bili su svakodnevni posjeti ovoj stranici, skidanje titlova i slanje svega dovraga gledajući filmove i serije tamo negdje od 60-tih godina do danas.
Koliko toliko se snalazim i s titlovima (mislim na Subtitle Workshop), odlično se snalazim s engleskim i u više navrata mislio sam se pridružiti prevođenju, ali inače sam od onih staromodnih ljudi koji ne koriste društvene mreže, forume i sl. (osim informativno ili recimo za skidanje titlova). Plus nakon mojih usranih iskustava s ljudima u posljednjih nekoliko godina, nisam baš nešto društven.
Zapravo ni ne posjećujem ovu stranicu samo zbog titlova - engleski titl recimo mogu skinuti bilo gdje, odnosno hrv. ili srpski prijevod tražim prvenstveno radi mame - nego radi novosti, preporuka filmova/serija, a zapravo mi i same objave titlova (na kojem god jeziku) skrenu pozornost na razne naslove koje bi inače vjerojatno propustio ili mnogo kasnije primijetio.
That being said, ova stranica je jedina koja danas redovito izbacuje titlove na koje se čovjek ipak može osloniti i vidljivo je koliko se ljudi trude, a većina titlova je sasvim pristojne kvalitete, također se nađe i odličnih gdje se vidi i svojevrstan autorov potpis i koje mi je uvijek užitak čitati...
No, da sad previše ne filozofiram - to mi je u životu ionako donijelo i previše problema - financijski aspekt ne bi trebao biti nikakav problem. Mnogo ljudi koristi ovu stranicu i donira li svatko makar 5 eura na račun, zasigurno će se ta stavka riješiti, odnosno novac se uvijek može sakupiti jer je prava šteta da propadne sav taj dugogodišnji trud koji ste ovdje uložili; ionako previše toga vrijednog propada u Hrvatskoj, a financiraju se gluposti.
Pretpostavljam da je jedina neizvjesnost pronaći nekog tko će sposobno voditi ovu stranicu, a siguran sam da ako dosadašnji šef baš mora napustiti stanicu, uvijek postoji netko od vas tko je dovoljno upućen da može preuzeti ovu stranicu..
No, u svakom slučaju, idem sad proluftati mozak i pogledati taj neki Death Machine iz 1994., a vi se ne dajte. Ovdje imate nešto veliko, hvalevrijedno i čak bih rekao iznimno jer je postignuto zajedničkim trudom i nesebičnim zalaganjem i prava šteta bi bila da propadne...
kao što je propao ovaj pjesnik čija poezija u posljednje vrijeme nit ne smrdi nit ne miriše
a što je gotovo isto kao da je ni nema.
------------- Rođen pola stoljeća prekasno.
|
Objavio: kristijan-dumencic
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 22:52
Kepa piše:
Pozdrav, žao mi je što dolazi do toga jer ovaj sajt je toliko toga lepog doneo ne samo meni već i većini kojima poznajem, pre svega sam programer i imam dosta projekata iza sebe i interesuje me koliko je skladištenje potrebno sa celu bazu jer bi na osnovu toga mogao da procenim koliko bi ti troškovi iznosili a ja u ovoj pa i dalekoj budućnosti bih mogao verovatno da se nosim s tim. Hvala na odgovorima |
Ne možemo radit račun bez krčmara, ne znamo cifru o kojoj se radi, ali ajmo ovako, da se skupi nas 100, a to je vrlo lako izvedljivo. Pogledajte samo koliko ima translatora na sajtu + moderatori, administratori i obični članovi. Neka svako donira recimo 5 eura mjesečno, to je 500 eura mjesečno za održavanje sajta. Bitno je da znamo o kojoj cifri se radi i onda se lako napravi neka računica prema tome.
|
Objavio: Atlas382
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 22:54
Ovaj sajt je preveliko naslijedje da mu se ne bi ponudila prilika za podršku voljnih članova i korisnika. Patreon je odlična ideja. Pretpostavljam da sajt ima fiksni mjesečni rashod. Otvoriš nalog na Patreonu, podijeliš par tiera. 5,10,15,20,50.... za početak manji broj ljudi bi donirao veće iznose. A kasnije kako se taj broj bude povećavao, prelazili bi na manje tiere i tako osigurali siguran mjesečni priliv, a da pritom nikom ne predstavlja veliko opterećenje.
|
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 22:55
|
na jednom manjem forumu o kawasaki kle 500 motorima smo se nas 10 smetnuli i po par eura platili, jedne godine smo sakupili za 2 godine. ovdje nas ima puuuno.
------------- https://www.youtube.com/watch?v=GGubts0G-xk" rel="nofollow - https://www.youtube.com/watch?v=GGubts0G-xk
|
Objavio: banisa2006
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 23:27
|
Pozdrav Ja sam ovde kao neko ko je zaista i predugo.... Ajde da se bavimo faktima... Previse administratora previse moderatora i premalo prevodioca... Od pojave korene pa do danas izgubili smo veliki broj bitnih ljudi koji su svakodnevno odrzavali ovaj sajt... Kad kazem izgubili mislim umrli ili otisli na neko bolje mesto...
A sada o cinjenicama:
Koji je konkretno problem? Da li je sajt preskup za odrzavanje? Nikola da li si ti svestan koliko ovaj sajt znaci ljudima? Ovaj sajt ima tradiciju jako dugu i ovo uopste
nije patetika nego defakto cinjenice... Ovdje su da podsetim ljude svi sa namerno cu to upotrebiti jugoslovenskog govornog podrucja... Na ovom sajtu ne postoje razlike medju ljudima.... Nikola dal zaista nemas vise volje odrzavati ono sto se ne sme ugasiti? Zar bas nikakve zarade nema od skidanja i klikanja? Nikola koja je cifra u pitanju? Tacno je da treba napraviti i reorganizaciju...ali gasenje ne sme nikad da bude opcija... Trebalo bi i postaviti nekakve uvjete...Narucito za nove goste koji dolaze.... Mozda ne bi trebalo da sajt bude bas skroz otvoren za sve....jer samim tim zarade nece ni biti.. Ja znam da Nikola ne zeli zaraditi za sebe nego bar za minimalne uslove odrzavanja.. Najlaksa odluka otvoriiti revolut racun na koji se lako prebaci odredjeni iznos.. Svako moze izdvojiti bar 5 eura... Treba uraditi i reorganizaciju clanova sajta... Na tome se uopste nije mozda i nikad radilo... Bolje da nas bude i 10 ali 10 kvalitetnih...nogo milion od kojih 90% i nema ovde.. PODVLACIM SAJT NE BI TREBAO DA BUDE OTVOREN... SVAKI NOVI CLAN DA BI SE UCLANIO trebao bi dobiti pozivnicu od nekog ko je proveren ovde...i svaki da uplati 5 eura na godisnjem nivou.... To nije puno ama bas za nikog...
Figurativno sedimo i dogovorimo sta bi bilo najbolje za sve nas... Puno pozdrava i cekam resenje!
|
Objavio: banisa2006
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2024 u 23:32
|
JOS JEDANPUT POSALJI IBAN ZA TRANSKACIJE I IZBRISI OPCIJU ZATVARANJA. NAMERNO PISEM VELIKIM SLOVIMA JER SAM LJUT NA POMISAO DA BI SAJT MOGAO BITI UGASEN!!!
A NEKI DOBAR ADMINISTRATOR DA POCNE DA CISTI ONIH 90% NE AKTIVNIH CLANOVA I DA SE SAJT ZATVORI ZA JAVNOST!
KAD NOVI POCNU UPLACIVATI I DOLAZITI MI NECEMO IMATI OVAJ PROBLEM!
|
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 00:07
Sajt je meni jako drag i kvalitetan. Vi koji ste duže tu i koji ste daleko upućeniji sigurno ćete naći rešenje svojim predlozima , oko održavanja ne znam, administrator sam bio na daleko manjem sajtu za knjige, a smatram da finansijski aspekt neće biti problem, iskreno bilo bi tužno da bude, s obzirom na sve što pruža, i divnih ljudi koji su tu, kao i prevoda šarolike kinematografije, ali i truda, želje i zalaganja koje je neprocenjivo.
|
Objavio: DJIKI
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 00:08
|
Поштовани,
Ако је гашење сајта најављено за 1. фебруар, верујем да има довољно времена и памети, јер добре воље сигурно не мањка, а ни новац, сигурна сам, не би био проблем, да се нађе неко решење. Овај сајт је много више од пуког сајта за преводе, он је нешто толико драгоцено да се не сме дозволити да буде изгубљено. Зато вас молим да осмислите шта је неопходно учинити, поставите објаву па да крећемо у акцију спашавања.
|
Objavio: skajler
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 01:17
|
Ja... Zatečen sam ovime. Pročitao sam sve prethodne komentare. Ovaj sajt je verovatno najvažnije delo nematerijalne baštine koji egzistira na Internetu. Molim odgovorne, da smisle rešenje i da kažu šta nam je i kako činiti, jer gašenje sajta bi bio gubitak neviđenih razmera. Vidim da mnogi dobri ljudi dele isti stav. Još jednom, odgovorni... Razradite plan, saopštite uputstva za realizaciju, pa da se pređe sa reči na dela.
|
Objavio: Mizi
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 02:31
Ne gasite slobodu, piplowiiiii!!!!!
Jedino ovde dolazim da napišem ono što ne smijem nigde reći! Nadam se nekom rešenju, a ne gašenju!
Pozdraw, pajtosi i pajtašice!!!
|
Objavio: lord22
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 07:12
|
Nikola, postoje serveri postoji znanje postoji volja - prepusti i nastavljamo dalje. Kad je stranica bila dolje ponudili smo pomoć tako je i sada. Pozdrav.
|
Objavio: Silton
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 08:44
|
Stojim iza svega sto su rekli prethodnici, tu smo da pomognemo
|
Objavio: Bula
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 09:35
|
Čitam i ne vjerujem. Što je ovo? Rješenje mora postojati, ako treba priložiti nešto novca, dogovorimo se i uplatimo.
|
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 09:46
|
Ugasiti ovu stranicu dok more portala s automatski generiranim vijestima doslovce zagađuje internet?
Pa ovdje ima uradaka koji su remek-djela u svojoj kategoriji...
|
Objavio: srbes
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 10:05
|
I ja se pridružujem svemu što je rečeno. Svi ćemo donirati novac.
|
Objavio: kjovo
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 10:07
|
Da se ne ponavljam sve je ovde vec receno,ja nisam ovde dugo,tj od skoro sam bas aktivan ali sta god se predlozi,donese neka odluka, kazite verujem da cemo svi pomoci.
|
Objavio: Telegon
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 10:12
|
Čisto da dodam da je https://new.reddit.com/r/croatia/comments/18xxsa6/najavljeno_ga%C5%A1enje_sajta_titlovicom_za_122024/" rel="nofollow - ova vest na Reditu dobila veliku pažnju, tako da zaista postoji veliki broj ljudi koji bi finansijki želeo da pomogne ovaj sajt. Veliki broj ljudi odatle vam je uputio mejl sa idejama, sudeći prema komentarima.
Nije razumno ne pretpostaviti da sajt sigurno može preživeti kroz finansijske donacije, i to je valjda trebala biti prva opcija, pa tek onda predaja sajta trećoj strani. Nadam se da ćete promeniti početnu ideju i ipak prvo pokušati kroz neki kanal za donacije da osigurate rad sajta.
|
Objavio: haduvelko
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 10:16
|
Kao sto je neko od clanova napisao, ukoliko je finansijski problem, zatvoriti sajt i staviti opciju da korisnici sa pretplatom imaju pristup prevodima.
|
Objavio: nebojsa-ivanic-sone
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 10:18
|
nadam se da je ovo samo šala ili neka prolazna faza
|
Objavio: zydeco
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 10:31
|
Dragi prijatelji. Ako je problem novac vrlo rado bi pomogao da ovaj sajt opstane. Pozdrav svima.
|
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 10:36
|
Amo ovako, kratko i jasno; živimo u kapitalizmu američkog tipa, je li tako?
Da, tako je. Mogao bih dodati i "nažalost" ali to su neke druge teme. Sad tema nije politika.
Otvorite račun i uplatit ćemo novac, vjerujem da nas ima i više nego dovoljno. Nas, koji želimo pomoći.
|
Objavio: darcoolio_no1
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 10:38
|
Prvo i osnovno, čovek napiše toliko toga, a ne napiše koliko novca je potrebno za godišnje održavanje sajta.
Drugo, samim tim što bi se iznela ta konkretna informacija, ljudi bi se sami organizovali i rešili taj finansijsku deo problema.
Treće, one glupave ideje da se sajt zatvori i naplaćuje je poptuno isto kao i da se ugasi, ako prevodi treba da budu za šaku korisnika onda ga ugasi sutra već, ne čekaj februar.
Otvori temu sa donacijama i da se vidi, nešto kao na Kickstarter, koliko novca je potrebno, a koliko donirano za godišnje funkcionisanje, a garantujem da će se skupiti za minimum tri godine funkcionisanja za plafon mesec do dva.
Još jednom ponavljam, uz svo poštovanje prema adminu, ovako zvuči patetično i neozbiljno, reci lepo u sledećoj vesti konkretne cifre, otvori Patreon ili šta već i ćao.
|
Objavio: icemaher
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 10:44
|
zar ne moze svi titlovi da budu kao deo foruma. Forumi su besplatni ili gresim? Valjda jeftiniji za odrzavanje nego sajt.
Primer imamo teme za sve titlove, mislim svaki titl za film seriju ima svoju temu, i samo u svoju temu neko uploaduje titl, svoj post u temu. I svako udje na forum, nadje temu i skida prevod. Aktivne teme na forumu ce i dalje znaciti da neko komentirao film, ili postavio titl. Titlovi su po 40-50kb i posteri za sve naslove, koliko je to, ako su 100.000 titlova, 5-10gb sve zajedno. Samo nagadjam kako bi bilo i dajem ideju da nastavi forum gde bi sajt prestao.
Bar na jedno mesto ce sve biti, poseta foruma ce biti znatno uvecana, pa tako i prihod foruma.
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
|
Objavio: Toronero
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 10:45
|
Podržavam ogromnu većinu komentara.Sajt otvaram svakodnevno,to mi je rutina.Velika je šteta da nestane.
|
Objavio: Tomo123
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 11:04
|
Ma ovaj sajt treba bit zaštićen ka nematerijalna baština, spadat pod UNESCO jebote, koje gašenje!!! Jel' vi to mene oćete u bolnicu spremit???
|
Objavio: lovac666
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 11:08
|
Ovo je jedinstven sajt i institucija po pitanju titlova. titlova koji su ovdje (bar dobar dio) nema nigdje drugdje i nedopustivo je da se ugasi. Sigurno ima zainteresiranih za održavanje, a donacije bi trebao dati svatko ovdje.
|
Objavio: sinisa5
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 11:16
|
Kada sam juce video objavu, ŠOK! Kao nedavno kada je sajt bio hakovan ili sta vec,to sam poredio sa nestankom struje u kuci,kao da ništa ne funkcioniše. Tako da prestanak rada ovog sajta jednostavno ne sme da se desi. Pristajem na sve uslove!
|
Objavio: Masster2091
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 11:18
|
Na ovom sajtu ima na hiljade korisnika i ne vidim uopste niakakv problem da se uvede placanje na godisnjem nivou kako bi se mogao odravati u zivotu. Svakodnevno dajemo pare za svakakve gluposti pa valjda nije problem za nesto ovako korisno odvojiti nesto sitno novca. Za prevodioce treba da ostane i dalje besplatan naravno
|
Objavio: Roby_zg
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 11:39
|
Nikome od nas brdo koliko nas ima tu nije problem plaćati mjesečnu cifru od 2,3 ili čak 5 eura. Ako treba napravi to ili nam daj svoj PayPal ili nešto pa ćemo uplatiti samo da stranica ostane živa.
Jer kako su nam kune umrle nemoj sada da i ova stranica umre. Ja mi slim da većina nas koliko sam pročitao komentara bi pomogli pa nam samo napiši kako da pomognemo? Gdje da uplatimo?
|
Objavio: Henrick_VIII
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 11:44
|
Žao mi je to čuti...na ovom sajtu neki su napravili i svoje prve prevoditeljske korake. Dugo sam na ovom sajtu. Ne prevodim nažalost dugo, zbog drugih stvari u životu. Ali gašenje sajta velika je šteta. Javite ako što možemo napraviti?
|
Objavio: LjupcoD
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 11:54
|
Нема се шта додати. Свако од нас че радо помочи у домену његових могучности. На потезу су Администратори сајта.
|
Objavio: zecko73
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 11:56
ovaj sajt je institucija i treba ga održati po svaku cenu, ništa nije ni približno dobro
|
Objavio: GoldenBoyDan
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 12:01
|
Sajt koji postoji ovoliko godina zaista ne treba gasiti, ni po koju cijenu. Ima dosta opcija, dosadašnji komentari su sjajni, može se zaključiti da su svi voljni da pomognu, na ovaj ili onaj način.
Ako sadašnji vlasnik ne može da nastavi posao, nadam se da postoje ljudi koji bi ovu sjajnu priču nastavili.
Podrška od srca da TITLOVI nastave rad.
|
Objavio: Guests
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 12:04
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 12:10
kad bi moglo... skineš npr 20 titlova, nakon toga registracija i npr 1 euro.
naravno. škrtci bi skidali sa laptopa od tetke, u poduzeću, s mobitela od janka, marka, patili bi se na sto načina, ali to nije problem
|
Objavio: nikola_sirius
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 12:10
|
Steta bi bila velika ako bi se ovaj sajt ugasi :(
|
Objavio: adihan
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 12:20
|
mislim da se možemo svi udružiti da održimo sajt,svako može dati svoj doprinos na bilo koji način...napišite način da se održi sajt i svi ćemo se potruditi oko toga...ipak nam je svima dao dosta toga pa sad možemo i mi uzvratiti...
|
Objavio: all_or_nothing
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 12:40
|
Nisam za naplatu pristupa ali rado ću uplatiti donaciju. Nadam se da je samo lova problem, to mora biti rješivo.
|
Objavio: Guests
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 12:52
|
PREDLOŽITE CENU KOJU BI PLAĆALI npr. mesečno
|
Objavio: bemac
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 13:09
|
Spreman sam finansijski pomagati. Dovoljno nas ima.
|
Objavio: Sub Zero
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 13:09
|
Ova vest me sokirala podrzavam sve sto su ostali clanovi napisali ovo je po meni najbolji sajta,ne treba da se ugasi donacije bi bile najbolje resenje svako moze da odvoji 5eura ima nas dosta koji bih to uradili i bilo bi mi zao da se ugasi jer ostali sajtevi ovog tipa nisu ni blizu titlovima i clanovima koji prevode nadam se da ce se naci neko resenje u skorije vreme vec sam dugo na ovom sajtu i stvarno bih bilo steta da se ugasi.
|
Objavio: gemist
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 13:13
|
Slažem se s ostalim komentatorima,zapravno ne znam koliko je članova,voljan sam pomoći,puno sam titlova tu skinuo,ne bi želio da se stranica ukine,ak dam dnevno za jednu kutiju cigareta (nažalost sam pušač) 4EUR,mogu i tu nešto potrošiti,samo napišite koliko i kako i gdje
|
Objavio: Bogart
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 13:13
|
Također ću rado donirati! Ova stranica je zaozbiljno jedan važan moment u mojem svakodnevnom životu, puno mi je lijepih večeri bilo ispunjeno njenim postojanjem, drage volje ću se odužiti. Pozdrav, ekipo!
|
Objavio: cloud
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 13:24
|
Ne bih da budem pesimista, ali moramo se spremiti ako dođe do najgoreg - gašenja. U slučaju da vlasnik ne želi da nastavi vođenje sajta i nakon donacija, ili ako niko ne preuzme da vodi sajt, zamolio bih vlasnika da okači bazu titlova negde. Mislim da se može besplatno na Github postaviti fajl do 2GB veličine. Ako je baza veća, podeliš u više fajlova od 2GB. Kada se jednom uploaduje, ne iziskuje nikakvo vreme ni novac da tamo stoji, a mnogima će značiti. Bila bi šteta da propadne rad i trud mnogih.
Nadam se da neće do ovog doći, ali čisto ideja za svaki slučaj.
|
Objavio: likurge
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 13:41
|
Moj predlog - 1eu donacije. To je mizerna cifra za svakoga. Pa ja plaćam Skyshowtime 3eu mesečno a ne gledam ga. Plaćam jer je džabe. Daj račun da uplaćujemo. Sačekaj 3 meseca da vidiš da li će tako ići i ako prođe-prođe. Ako ne - zatvaraj.
|
Objavio: beogradski
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 13:51
|
Da se razumemo. Sajt Titlovi.com je jedan od najboljih sajtova i svrstavam ga uz IMDb i WatchSoMuch. Skoro smo ostali bez torrent sajta RARBG uz ne baš uverljiv razlog. Moglo bi da se plaća titlovi.com ali ali ali... Zna često da se desi da prevod ne odgovara onom što piše ili da neko ne prevede neku seriju ili mini seriju do kraja. Mnogi nrki članovi su dobijali BAN tek tako a sa drugee strane mnogi su i oopterećivali administraciju misleći da su iznad svih nas i iznad administracije a takvi i jesu zaslužili BAN. Prisetimo se da je ovaj sajt žestoko napadnut ne tako davno od strane hakera ili slobodno mogu napisati od strane manijaka. Ne znam zaista šta bih mogao napisati ili predložiti jer najlakše je platiti mada i to nije nekome lako. Postoje još neki sajtovi sa prevodima ali oni su svetlosnu godinu daleko od ovog kultnog sajta. Možda bi mogla da se uvede godišnja pretplata na sajt kao IMbPro mada tamo se i ne dobija nešto puno informacija za dat novac, ali u svakom slučaju moglo bi da se uvede mesečno ili godišnje da se plaća sajtu ili da se nađu neki sponzori. Ali moram napomenuti da sajt mora da se zaštiti od takozvanih padobranaca koji se pojave s vremena na vreme i započnu nešto da prevode pa čak iznuđuju bilo administraciju ili korisnike putem privatnih porukao kao što su iste te poruke da se prevodi negde plaćaju. Mogao bih ovako pisati do sutra ali zaista ne znam postoji li neko rešenje osim da se pojave neki sponzori jer nekima nije teško platiti nekima jeste, pogotovu u današnje vreme. Isto tako ako se plaća pitanje je šta se dobija jer kao što napisah nekad verzija ne odgovara onoj koja piše. Isto da se razumemo, mnogi ali mnogi korisnici znaju da budu bezobrazni pa se i ne zahvale na prevodu ili i ne učestvuju u recenzijama filmova i serija i tu se vidi kakvi smo ljudi jer ako neko se ne zahvali na titlu i ne učrstvuje u vestima na sajtu kako očekivati da taj neko uplati neku sumu novca- Ovaj sajt je više nego odličan i tu vidim koji je prevod izašao za film, seriju ili mini seriju pa upišem u svesku pa onda skinem taj film ili seriju ili mini seriju u dogledno vreme. Ja inače znam engleski jezik i često gledam bez prevoda ali naravno da je bolje sa prevodima. Zamolio bih sve i administraciju i korisnike da predlože šta i kako jer gašenje ovog sajta bi bio jedan ogroman korak nazad. Hvala i prijatno
|
Objavio: ameo02
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 14:24

-------------
|
Objavio: bokaiga
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 14:27
|
Sve što se novcem može rešiti, nije strašan problem. 3-5 evra
|
Objavio: uredi ovo
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 14:33
|
Nekada davno, davno u nekoj drugoj galaksiji:
FORUM
[
http://web.archive.org/web/20020307021415/http://www.titlovi.com/index.htm" rel="nofollow - Ho - Sadržaj foruma |
http://web.archive.org/web/20020307021415/http://www.titlovi.com/forum_post.htm" rel="nofollow - SADRŽAJ:
- http://web.archive.org/web/20020307021415/http://www.titlovi.com/_forum/00000001.htm" rel="nofollow - NIKOLA proba 01 ožu
2002 20:01:47 +0100
-
- http://web.archive.org/web/20020307021415/http://www.titlovi.com/_forum/00000002.htm" rel="nofollow - ivan bok nikola 02
ožu 2002 12:56:04 +0100
-
- http://web.archive.org/web/20020307021415/http://www.titlovi.com/_forum/00000003.htm" rel="nofollow - MARIN ŠTA IMA 02
ožu 2002 21:17:13 +0100
-
- http://web.archive.org/web/20020307021415/http://www.titlovi.com/_forum/00000004.htm" rel="nofollow - ANONIMNI IMA DOSTA
TITLOVA 02 ožu 2002 21:51:30 +0100
-
- http://web.archive.org/web/20020307021415/http://www.titlovi.com/_forum/00000005.htm" rel="nofollow - hard master Samo
nastavi majstore! 03 ožu 2002 22:32:27 +0100
|
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 14:44
cloud piše:
Ne bih da budem pesimista, ali moramo se spremiti ako dođe do najgoreg - gašenja.
Nadam se da neće do ovog doći, ali čisto ideja za svaki slučaj. |
ne znam za druge, al ja ću izdvojit vremena i napravit backup svih svojih titlova, radi ove objave.
-------------
|
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 14:45
u biti, da se napravi neko rješenje da svi uploaderi titlova mogu kompletno skinut sve svoje titlove odjednom, to bi bio dobar potez.
-------------
|
Objavio: Dupla ljuta.
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 14:55
Lepo otvoriti račun za donacije i stvar rešena. Ne mora se odmah ići na najcrnji scenario. Siguran sam da će se donacijama rešiti problem.
------------- Ako se desi nešto loše-piješ da zaboraviš,
ako se desi nešto lepo-piješ da proslaviš,
a ako se ništa ne dešava-piješ da bi se nešto dešavalo.
|
Objavio: uredi ovo
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 14:59
uredi ovo piše:
Nekada davno, davno u nekoj drugoj galaksiji:
FORUM
[
http://web.archive.org/web/20020307021415/http://www.titlovi.com/index.htm" rel="nofollow - Ho - Sadržaj foruma |
http://web.archive.org/web/20020307021415/http://www.titlovi.com/forum_post.htm" rel="nofollow - SADRŽAJ:
- http://web.archive.org/web/20020307021415/http://www.titlovi.com/_forum/00000001.htm" rel="nofollow - NIKOLA proba 01 ožu
2002 20:01:47 +0100
-
- http://web.archive.org/web/20020307021415/http://www.titlovi.com/_forum/00000002.htm" rel="nofollow - ivan bok nikola 02
ožu 2002 12:56:04 +0100
-
- http://web.archive.org/web/20020307021415/http://www.titlovi.com/_forum/00000003.htm" rel="nofollow - MARIN ŠTA IMA 02
ožu 2002 21:17:13 +0100
-
- http://web.archive.org/web/20020307021415/http://www.titlovi.com/_forum/00000004.htm" rel="nofollow - ANONIMNI IMA DOSTA
TITLOVA 02 ožu 2002 21:51:30 +0100
-
- http://web.archive.org/web/20020307021415/http://www.titlovi.com/_forum/00000005.htm" rel="nofollow - hard master Samo
nastavi majstore! 03 ožu 2002 22:32:27 +0100
|
Treba li ikome bolji indikator za očuvanje ove stranice od ovoga: Titlovi.com traffic
volume is 7,465 unique daily visitors and their 29,862 pageviews. The
web value rate of titlovi.com is 45,068 USD.
Each visitor makes around 4.28 page views on average. By Alexa's traffic estimates titlovi.com placed at 260,843 position over the world.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Ne bih sad prevodio, nisam plaćen.... 
|
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 15:14
darcoolio_no1 piše:
Prvo i osnovno, čovek napiše toliko toga, a ne napiše koliko novca je potrebno za godišnje održavanje sajta.
Drugo, samim tim što bi se iznela ta konkretna informacija, ljudi bi se sami organizovali i rešili taj finansijsku deo problema. Otvori temu sa donacijama i da se vidi, nešto kao na Kickstarter, koliko novca je potrebno, a koliko donirano za godišnje funkcionisanje, a garantujem da će se skupiti za minimum tri godine funkcionisanja za plafon mesec do dva.
Još jednom ponavljam, uz svo poštovanje prema adminu, ovako zvuči patetično i neozbiljno, reci lepo u sledećoj vesti konkretne cifre, otvori Patreon ili šta već i ćao. |
U potpunosti se slažem. Ovo zvuči kao najbolje rješenje. 
|
Objavio: cloud
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 15:21
ameo02 piše:
cloud piše:
Ne bih da budem pesimista, ali moramo se spremiti ako dođe do najgoreg - gašenja.
Nadam se da neće do ovog doći, ali čisto ideja za svaki slučaj. |
ne znam za druge, al ja ću izdvojit vremena i napravit backup svih svojih titlova, radi ove objave.
|
U krajnjem slučaju, ako niko ne bude mogao da preuzme ceo sajt, forum, api... i šta sve ima (nisam upućen u arhitekturu), možda onda samo sajt i to samo deo sa titlovima i komentarima ispod titlova. To je minimum što mora da opstane, a ne iziskuje velike resurse po pitanju servera.
Ja sam web developer više od decenije te znam da tako nešto nije teško napraviti i održavati (iskusnom developeru je to hobi projekat). Ali sam ovde nov te verujem da vlasnik želi da sajt prepusti nekome u koga ima poverenja - što bi svakako i trebalo tako da bude.
Nadam se da među njegovim prijateljima postoji neko ko bi želeo da preuzme ovo i nastavi 
|
Objavio: Amadex
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 15:30
Poslao upit na mail.
|
Objavio: natazoka
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 15:45
|
Spreman sam da svaki mjesec plać
am samo recite koliko
|
Objavio: ibrodirka
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 16:07
|
Vidim da već neko vrijeme nema oglasa, one recenzije i članci su fakat katastrofa, većina novijih titlova su skrejpovani s Netfilxa i sl. servisa... Dođem tu uglavnom da vidim šta Bambula radi i zašto opet šteka Kodi addon. Možda je vrijeme za fajrunt, jbg.
|
Objavio: kujzo
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 16:08
|
Neeee..ako je problem u novcu treba uvest neku vrstu placanja
|
Objavio: cobrac13
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 16:14
Treba skupit članarinu. Kolko i di uplatit ? Ne gasit
|
Objavio: darcoolio_no1
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 16:19
banisa2006 piše:
Pozdrav Ja sam ovde kao neko ko je zaista i predugo.... Ajde da se bavimo faktima... Previse administratora previse moderatora i premalo prevodioca... Od pojave korene pa do danas izgubili smo veliki broj bitnih ljudi koji su svakodnevno odrzavali ovaj sajt... Kad kazem izgubili mislim umrli ili otisli na neko bolje mesto...
A sada o cinjenicama:
Koji je konkretno problem? Da li je sajt preskup za odrzavanje? Nikola da li si ti svestan koliko ovaj sajt znaci ljudima? Ovaj sajt ima tradiciju jako dugu i ovo uopste
nije patetika nego defakto cinjenice... Ovdje su da podsetim ljude svi sa namerno cu to upotrebiti jugoslovenskog govornog podrucja... Na ovom sajtu ne postoje razlike medju ljudima.... Nikola dal zaista nemas vise volje odrzavati ono sto se ne sme ugasiti? Zar bas nikakve zarade nema od skidanja i klikanja? Nikola koja je cifra u pitanju? Tacno je da treba napraviti i reorganizaciju...ali gasenje ne sme nikad da bude opcija... Trebalo bi i postaviti nekakve uvjete...Narucito za nove goste koji dolaze.... Mozda ne bi trebalo da sajt bude bas skroz otvoren za sve....jer samim tim zarade nece ni biti.. Ja znam da Nikola ne zeli zaraditi za sebe nego bar za minimalne uslove odrzavanja.. Najlaksa odluka otvoriiti revolut racun na koji se lako prebaci odredjeni iznos.. Svako moze izdvojiti bar 5 eura... Treba uraditi i reorganizaciju clanova sajta... Na tome se uopste nije mozda i nikad radilo... Bolje da nas bude i 10 ali 10 kvalitetnih...nogo milion od kojih 90% i nema ovde.. PODVLACIM SAJT NE BI TREBAO DA BUDE OTVOREN... SVAKI NOVI CLAN DA BI SE UCLANIO trebao bi dobiti pozivnicu od nekog ko je proveren ovde...i svaki da uplati 5 eura na godisnjem nivou.... To nije puno ama bas za nikog...
Figurativno sedimo i dogovorimo sta bi bilo najbolje za sve nas... Puno pozdrava i cekam resenje!
|
Na ovaj način će izgubiti većinu korisnika, posete i opet doći na to da će faliti novca za projekat. Svojevoljna donacija koliko ko može, cifra koja je neophodna za funkcionisanje Titlova je obavezna da se navede, a ovako kako ti predlažeš će biti više štete nego koristi.
|
Objavio: LEMONZOO
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 16:30
ibrodirka piše:
Vidim da već neko vrijeme nema oglasa, one recenzije i članci su fakat katastrofa, većina novijih titlova su skrejpovani s Netfilxa i sl. servisa... Dođem tu uglavnom da vidim šta Bambula radi i zašto opet šteka Kodi addon. Možda je vrijeme za fajrunt, jbg. |
Radi neslužbeni addon, ja ga koristim. https://dexe.win/blog/2022/03/unofficial-kodi-subtitles-addon-for-titlovicom" rel="nofollow - https://dexe.win/blog/2022/03/unofficial-kodi-subtitles-addon-for-titlovicom
|
Objavio: Gajtana
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 17:38
Ne mogu vjerovati 
------------- Kad pitaju kako ste, uvijek recite ODLIČNO! Razveseliti će te prijatelje i rastužiti neprijatelje!
|
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 17:46
|
Imamo 223.318 članova foruma.
Da svatko od nas uplati samo, pazite ovo SAMO 1 euro.
Pročitajte cifru.
|
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 17:50
|
Istina, ali pogledajte koliko ljudi klikne da se zahvali, a to ne košta ništa. S druge strane, ima i toliko njih koji bi rado pomogli. Nadajmo se najboljem.
-------------
|
Objavio: Ordinary
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 18:00

------------- Normal's Overrated
|
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 18:02
|
članovi foruma ne znače ništa. svi su tu besplatno. i očekuju besplatno. i vi ste očekivali od nas besplatno. ja neću dat ni centa. oni koji rade titlove ne bi trebali plaćat. oni koji ih uzimaju i skidaju - bi. i kreatoru titla, i sajtu.
-------------
|
Objavio: ibrodirka
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 18:06
LEMONZOO piše:
ibrodirka piše:
Vidim da već neko vrijeme nema oglasa, one recenzije i članci su fakat katastrofa, većina novijih titlova su skrejpovani s Netfilxa i sl. servisa... Dođem tu uglavnom da vidim šta Bambula radi i zašto opet šteka Kodi addon. Možda je vrijeme za fajrunt, jbg. |
Radi neslužbeni addon, ja ga koristim. https://dexe.win/blog/2022/03/unofficial-kodi-subtitles-addon-for-titlovicom" rel="nofollow - https://dexe.win/blog/2022/03/unofficial-kodi-subtitles-addon-for-titlovicom |
Promašio si ceo futbal, brate... Nije to poanta, al nema veze. Ove stranice bi se trebale održavati od oglasa, bez problema. Ali pretpostavljam da ne ide, ja sam osobno na Opera browseru jer je to smor i neljudski gasiti sve te oglase. Dođe mi žao kad zamislim sve te sredovječne likove kako downloadaju mp4 sa neta i onda tu ganjaju prijevod... Download zip, pa ga raspakiraj, pa ga preimenuj, aaaaaaa... Žao mi bilo i mene ;-) U korak s vremenom, moglo bi se, al nisam plaćen za to, sorry.
|
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 18:27
pozivam Cersei da otvori Onlyfans da financijski pomogne ovom sajtu opstati.
-------------
|
Objavio: aleksandar-kojic
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 18:40
|
Ja sam odviše star,ali poslušajte što ću vam reći - Ništa ne dobijamo raznim teorijama.Prvo - bilo bi kulturno i pošteno da administratori zauzmu zajednički stav,kontaktiraju vlasnika sajta i da nas zvanično obaveste.To je njihov posao.Ima ovde izuzetno ozbiljnih starijih i obrazovanih ljudi.Pazite,nije ovo zezanje niti igra.Titlovi na ovom sajtu su neprocenjiva vrednost i svi smo svesni dugogodišnjeg truda prevodioca,koji se nikakvim parama na svetu ne može platiti.Nikola bi po svim moralnim normama elementarne pristojnosti trebao da se oglasi ovde i uputi nas tačno o čemu se radi i koliko to košta.Znam da među nama ima ljudi koji se bave programiranjem i razumeju u forume,baze podataka,transver itd.Takvi članovi foruma bi takođe trebali da se jave ovde i objasne nam šta treba da radimo.Ne razumem zašto je tako teško Nikoli ,administratorima i programerima da napišu par rečenica? Ako se radi o nečemu drugom,neka slobodno kažu - iz komentara je jasno da smo gotovo svi spremni pomoći na bilo koji način.SAMO NAM TREBA ZVANIČNO OBAVEŠTENJE!!!!! (Ništa od našeg kukanja,molbi i hvalospeva ovom sajtu) Ako to ne žele da urade i mistifikuju sve,to nije fer. Ali ako je tako,hajde da neko otvori novu temu gde bi se mi sami organizovali i počeli da radimo nešto realno i to odmah! Ima nas 214.081 FORUMAŠA! Sve možemo uraditi,samo nam trebaju informacije.Imamo 280.634 TITLOVA.To ne sme da propadne,na hiljade sati vremena i truda utrošenog na prevođenje.Nema sajta koji poseduje ovakvo blago.Niko nema pravo da sve to uništi.Niko!
|
Objavio: bachi
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 19:08
Kao što su mnogi već napisali, hajde da se ne igramo ovako, već se lepo napišu koliki su mesečni troškovi ovog sajta, okači se baner sa donacijama na kom se uvek vidi koliko je uplaćeno, a koliko još fali do pokrivanja troškova i uvedu se pay pal i koje sve već ne donacije.
Uz to možda i sajt prebaciti na neki povoljniji, ali pouzdan hosting, čisto da se i tu snize troškovi.
Ovaj sajt posećuju i ljudi sa punim novčanikom koji su radi da pomognu, kao i sitna bUranija koja može pomoći sa makar 1€ na par meseci, pa se nakupi.
Ako ipak se odlučite da zatvorite sajt, onda lepo napravite jedan mega torrent fajl sa svim uploadovanim prevodima do sad, jer je greota da višedecenijski rad pojedinih prevodioca i uploadera nestane preko noći.
|
Objavio: ivanrandjic
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 19:22
|
Ljudi samo polako i bez tenzija. Sve ce se resiti. imamo dovoljno vremena da resimo situaciju.
|
Objavio: TonyBiH
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 19:49
Može li se otvoriti Patreon za donacije. Ako mogu youtuberi i tiktokeri mogu i titlovi koji rade dosta teži posao. U svakom slučaju nadam se pozitivnom ishodu.
|
Objavio: Wuk86
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 19:50
|
Ljudi, tek sada videh ovo. Nadam se da je ovo zezanje, i da ćemo naći neko rešenje. Ni sam ne znam koliko godina sam uz Titlove. Prvo kao korisnik, a kasnije kao i prevodilac,
a bio sam i deo administracije. Kao prevodilac sam dao mali doprinos, a drugi su dali i mnogo, mnogo više. Tako da bi valjalo da nešto rešimo, ako treba i da doniramo. Ima nas mnogo, i kada bi uplatili koliko ko može, gde bi nam bio kraj. Prevelika šteta bi bila, kada bi sve ovo nestalo. Iskreno, ne želim da poverujem da se Titlovima bliži kraj. Aleksandar.
|
Objavio: PacoSkillZ
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 19:56
Cifra u pitanju je 300€ mjesecno, ja radim kao UI/UX Dizajner, i zainteresovan sam sa kolegom jednim preuzmem sajt. Ja mislim da bi se ta cifra mogla smanjiti barem za pola, ali trebalo bi dosta posla da se prebaci na drugaciju data bazu, ne znam kako su fajlovi hostovani vjerovatno ih ima mnogo pa treba dosta veliki storage za toliki broj titlova itd.
Citam po forumu dosta bi vas bilo zainteresovano pomoci u tome, ja cu istraziti jos opcije vidjeti kako šta, ali mislim i da se preuzme sajt da bi trebalo mozda cak da se stopira na neki period da se stvari neke posloze, sto moze i ubiti community ako se uradi to.
|
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 20:08
PacoSkillZ piše:
Cifra u pitanju je 300€ mjesecno, ja radim kao UI/UX Dizajner, i zainteresovan sam sa kolegom jednim preuzmem sajt. Ja mislim da bi se ta cifra mogla smanjiti barem za pola, ali trebalo bi dosta posla da se prebaci na drugaciju data bazu, ne znam kako su fajlovi hostovani vjerovatno ih ima mnogo pa treba dosta veliki storage za toliki broj titlova itd.
Citam po forumu dosta bi vas bilo zainteresovano pomoci u tome, ja cu istraziti jos opcije vidjeti kako šta, ali mislim i da se preuzme sajt da bi trebalo mozda cak da se stopira na neki period da se stvari neke posloze, sto moze i ubiti community ako se uradi to. |
Odlična vijest. To nije neka velika cifra, to bi se skupilo vrlo brzo. Cifra je još i manja jer sajt generira lovu od reklama.
|
Objavio: ivanrandjic
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 20:16
Sigurno moze biti manja cifra. Mnogi hostinzi nude unlimited space i bandwidth za mnogo manje od 300e mesecno.
------------- Zasto ziveti kad se niko ziv iz zivota nije izvukao.
|
Objavio: mahoni
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 20:23
|
Prijatelji Molim vas, nemojte da podižete tenzije bez potrebe. Situacija je zaista komplikovana iz više aspekata, u suštini od početka je sve bilo protiv nas. Pravila, pa pravila na pravila i na kraju i taj finansijski problem. Mi smo od nastanka u "zoni sumraka", večiti osumnjičeni bez iole krivice. Naši napadači su se femkali da su žrtve. Imali smo i imamo samo nas, zato samo strpljivo.
hvala
------------- Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
|
Objavio: IgaBiva
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 20:23
|
Suma za hosting jeste otprilike ta, ali je potrebno da se plati godinu unapred. Najbolje bi bilo ako među fanovima ima neko ko može da ponudi hosting...
|
Objavio: papy
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 20:27
|
Zašto ne uvesti pretplatu za korišćenje sajta? Ko preuzme administriranje mogao bi izračunati koja je cijena pristupačna većini članova i iznijeti ponudu pa da vidimo. Ja prvi sam zainteresovan.
|
Objavio: PacoSkillZ
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 20:35
|
Kao što sam rekao vec, radim u toj branši posla, od prilike znam ponašanja korisnika i sl. Cca ovo košta 3600€ godišnje što nije mala cifra. Ljudi koji skidaju titlove ovde skidaju torrente i ne zele platiti ništa, i ja sam isti da se razumijemo.
Mislim da se dovoljno razumijem da bi ovo bila "rupa bez dna", mislim da je najbolje neki minimalni nacin sirenja titlova nekako preko p2p da se smanje troskovi i sl i opet ne bi bilo profitabilno.
Mislim da je hosting previše placen i da možda trenutni vlasnik nije svjestaj koliko ga deru, ali bez obzira zbog tolike kolicine titlova i posjeta dnevno opet je zeznuto.
|
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 20:40
treba sajt otvorit onlyfans stranicu pa tko voli nek izvoli.
-------------
|
Objavio: Mizi
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 20:58
|