Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Najbolji filmovi 2023 (Hajde da se igramo) (31.12.2023.)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na članke
Opis foruma: Komentari na objavljene članke i blogove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=104544
Datum ispisa: 10.Srpanj/Jul.2026 u 15:21
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Najbolji filmovi 2023 (Hajde da se igramo) (31.12.2023.)
Objavio: Cosa1997
Tema: Najbolji filmovi 2023 (Hajde da se igramo) (31.12.2023.)
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2023 u 10:50
Bravo za listu ne bih ja tu nista menjao naravno sve sam odgledao, Jedino nisam mogao da svarim Asteroid City, Od Andersona jedino sto sam gledao je The Grand Budapest Hotel, Sve u svemu imalo je dobrih filmova u 2023 nadam se i u sledecoj jos boljih .

Odgovori:
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2023 u 11:52
Od navedenih na Iginoj listi pogledao sam dva i od ta dva jedan jedva da bih metnuo na listu mediokriteta, skoro pa ne zaslužuje ni na njoj biti.
Ostale s liste ne želim ni štapom dirnuti. Na nečiju žalost, ali i na nečije veselje.

Objavio: sasa-stipisic
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2023 u 12:56
Ima se još pogledat ih dosta, ali trenutno mi se ističu = Leave the World Behind, The Covenant, Saltburn, Killers of the Flower Moon, Wonka, The Holdovers..... Bilo je i filmova koji su mi bili zabavni i/ili koji su mi ostvarili očekivanja određenoga (svoga) žanra: Champions, The Super Mario Bros Movie, Scream 6, Mission Impossible, Totally Killer, No Hard Feelings, Thanksgiving, The Equalizer 3.

Objavio: klass
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2023 u 13:05
He, kakva krs lista, odnosno kakvi krs filmovi. Nisam gledao Pored tebe (nikad cuo), a ni film sa Dzulijom Roberts. Jednostavno ne mogu da svarim da se neko samo zbog osmeha i fotogenicnosti smatra glumcem (glumicom). Onaj Kianu Rivs, kol'ko god da ne zna da glumi, odlican je u akcionim filmovima i zasluzeno ima svoje mesto. 

Ova lista me je podsetila zasto sam se presaltovao na serije, mada ni tamo nema nekog kvaliteta u poslednje vreme. Od svih filmova sa liste, Drakula je ubedljivo najkorektniji. I, mozda Openhajmer. Svi ostali pokusavaju da prodaju muda za bubrege. Prednjaci najljigaviji Fabelmans. 

Nazalost ali zaista nazalost, verovatno ce neki film sa ove liste dobiti Oskara. 

Objavio: aleksandar-kojic
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2024 u 17:36
NAJBOLJI FILMOVI 2023.godine (Lični izbor,baš ovim redosledom)

1.Ari Aster - Beau Is Afraid (2023)

2.Alexander Payne - The Holdovers (2023)

3.Nikolaj Arcel - Bastarden Aka The Promised Land (2023)

4.Wes Anderson - Asteroid City (2023)

5.Pablo Larraín - El Conde (2023)

6.Jason Yu - Jam Aka Sleep (2023)

7.Emerald Fennell - Saltburn (2023)

8.Raine Allen-Miller - Rye Lane (2023)

9.Albert Pintó - Nowhere (2023)

10.Alejandro Monteverde - Sound of Freedom (2023)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NAJBOLJI FILMOVI 2022.godine  (Lični izbor,baš ovim redosledom)

1.Alejandro G. Iñárritu - Bardo, falsa crónica de unas cuantas verdades (2022)

2.Olivia Newman - Where the Crawdads Sing (2022) 

3.Martin McDonagh - The Banshees of Inisherin (2022)

4.Steven Spielberg - The Fabelmans (2022)

5.Todd Field - Tár (2022)

6.Darren Aronofsky - The Whale (2022)

7.Oliver Hermanus - Living (2022)

8.Mark Mylod - The Menu (2022)

9.Luca Guadagnino - Bones and All (2022)

10.Ruben Östlund - Triangle of Sadness (2022)

Objavio: ar8c
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2024 u 15:35
Prilično mršava godina, ali ponešto je iskočilo. Od onoga što sam ja gledao i što je po mom ukusu, lista za 2023. je sledeća (prvo mesto za najboljeg, a ostalo redosled manje bitan):

01. Oppenheimer
02. The Killer
03. Gran Turismo
04. The Equalizer 3
05. A Million Miles Away
06. Infinity Pool
07. Sound Of Freedom
08. The Covenant
09. Air
10. Mission Impossible - Dead Reckoning Part One
11. The Holdovers
12. Killers Of The Flower Moon

Objavio: zemljanin
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 21:48
Killers of the Flower Moon bi se trebao zvati Sušenje jaja sa Martinom Skorsezeom.

Objavio: Mizi
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 22:07
Originalno postovano od strane zemljanin zemljanin piše:

Killers of the Flower Moon bi se trebao zvati Sušenje jaja sa Martinom Skorsezeom.

Jajca i krompira, tačnije!

Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2024 u 23:00
Ok, film mi je dobar i to sam komentariso, ali šta treba očekivati  od ekranizacije dela dokumentarne literature o mučnim događajima koji su se desili i šta fali što je Skorseze režirao ( možda ima nešto u šta nisam upućen), ko to ne voli što mora da gleda, ima xzy filmova i serija. Bilo je komentara što nisu prikazali i malo šire, tipa odnose i međudelovanja, pa bazirali su se na datim događajima, ima drugih filmova koji obradju druge događaje, kao što ima i knjiga koje obrađuju i druge sfere, kao i odnose, itd. 

Objavio: zemljanin
Datum objave: 05.Sijecanj/Jan.2024 u 08:43
Dijalozi su ukočeni, nerealni, radnja nikakva, a takva tema je upravo razlog da film bude vrhunski. Još sa takvim režiserom i glumcima... Ovo je, po meni, propuštena prilika. Mislim da je sa svoja zadnja dva filma, a posebno ovim, upao u zamku sopstvene genijalnosti. Ne mora film da traje tri i po sata da bi bio epski. Ali drago mi je što je dogurao dovde, jer u 81. godini života ima pravo da rizikuje. Kristofer Nolan je nakon odličnog Interstellar snimio tri filma: Sušenje jaja sa Kristoferom Nolanom 1, Sušenje jaja sa Kristoferom Nolanom 2 i Sušenje jaja sa Kristoferom Nolanom 3.

Objavio: Vilin
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2024 u 21:12
Evo mog izbora za 2023.

Perfect Days - Wim Wenders;
Kaibutsu / Monster - Kore-eda Hirokazu;
Radical - Christopher Zalla;
Roter Himmel / Afire - Christian Petzold;
La chimera - Alice Rohrwacher;
The Old Oak - Ken Loach;
The Holdovers - Alexander Payne;
Pervyy Oskar - Sergey Mokritskiy;
El Conde - Pablo Larraín;
Čuvari formule – Dragan Bjelogrlić;
i na neviđeno, zbog "minulog rada"
Kuru Otlar Üstüne / About Dry Grasses - Nuri Bilge Ceylan;

Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2024 u 21:55
 Fine liste, i u uglavnom sam vecinu gledao i slazem se da su dobra ostvarenja, npr. El Conde tu se drug Kojic za pohvalu raspisao, a opet ovde je zabranjeno pominjati Ari Astera i Wes Andersona Smile, da  i  Lanthimosa ( cekam da pogledam Poor Things ), salim se, ali su uvek neki `negativni`  komentari oko pomenutih rezisera  i njihovih ostvarenja ( od style over substance  pa do... da ne nabrajam)  , nesto je bilo i u bioskopu skoro kao Perfect days, eto La chimera-u nisam to mi je u planu i cekam . Mozda posto sam skoro gledao tu su Kaibutsu i Bastarden pri vrhu ,  medjutim evo dva kojih nema a opet su mi se jako svidela.

Io capitano-Matteo Garrone
Anatomie d'une chute- Justine Triet

Objavio: Mizi
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2024 u 03:18
ĐON VICK NO. 4, nema konkurenciju.
Možda sajentolog Kruz, ali slabo je to.

Objavio: vasobeci
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2024 u 09:10
Od onoga što sam ja gledao izdvojio bi: 1. Reptile 2. Killers of the Flower Moon 3. Sound of Freedom 4. Čuvari formule 5. Les trois mousquetaires: D'Artagnan 6. Napoleon

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk