Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (2023)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=104115
Datum ispisa: 05.Ožujak/Mar.2024 u 02:11
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com


Tema: Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (2023)
Objavio: dovedimolopovenavlas
Tema: Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (2023)
Datum objave: 10.Listopad/Oct.2023 u 15:48
ŠUT od filma . Kao i većina usa filmova / prozirno isprazna filosovja koja ih prožima, potkana američkom zastavom i glumci koji protežiraju narkomanske vrline života,,,,Odgovori:
Objavio: Mizi
Datum objave: 10.Listopad/Oct.2023 u 20:09
Ovo je izuzetan film, gledaću ga nekoliko puta.


Objavio: HiDe
Datum objave: 11.Listopad/Oct.2023 u 00:22
Itan Hants (Tom Kruz) postao je legenda kao agent Nemoguće Misije. I ne pomišlja na to da dozvoli drugima da kontrolišu istinu. Zato se odlučno suočava sa novom pretnjom,i može, kao i uvek, da se osloni na svoj tim: tehnološkog stručnjaka Bendžija Dana (Sajmon Peg), agenticu Ilsu Faust (Rebeka Ferguson) i kompjuterskog stručnjaka Lutera Stikela (Ving Rejms). Ovog puta, međutim, opasnost ga čeka u digitalnom svetu: veštačka inteligencija preti da preuzme svet i svaka vlada na zemlji želi da je kontroliše. Samo Itan veruje da bi bilo bolje uništiti ovo stvorenje. Ali za ovo su mu potrebna dva dela ključa u obliku krsta. A jedan od njih pada u ruke kradljivici Grejs (Hejli Atvel), koja ne zna u šta se uplela sa ovim neprocenjivim predmetom.


Objavio: ar8c
Datum objave: 11.Listopad/Oct.2023 u 01:35
Svet ima novog najvećeg neprijatelja - neuhvatljivu i svemoguću AI! Pretnja postaje opipljiva čim Hollywood kreće da je eksploatiše u većoj meri. Treba li sada i zvanično da se zabrinemo ovako malo zagubljeni u nekim prostim lokalnim problemima i mukama, daleko od izvorišta hi-tech babaroga? Još jedan dokaz koliko je Cameron sa Terminatorom bio vizionar. Ali to je neka druga tema. Elem, volim Mission Impossible franšizu. Baš kao i u slučaju The Equalizer serijala nekako mi je pravolinijska, sa vrlo malo oscilacija, podjednakog kvaliteta i lišena čestih i uobičajenih razočarenja.

Ni poslednji nastavak nije omanuo. Ethan Hunt i dalje "isporučuje". U neku ruku Bond umesto Bonda, svoj akcioni serijal drži na podjednakom nivou dinamike, zabave, visoke produkcije, adrenalina, pa i suptilnog humora. Ni godine mu izgleda ništa ne mogu. U Bond franšizi sa druge strane doživljavao sam mnogo veće aplitude, pa i filmove koji mi se uopšte nisu dopali. OK, mnogo je veći vremenski raspon, dijapazon različitih glumaca koji su nosili ulogu, pa i broj samih filmova. To znači i teži zadatak da se održi konstanta u materiji gde nema puno vrdanja od okosnice, ali eto... samo malo zapažanje i šlagvort na temu.

Konkretno, prvi deo Dead Reckoning zadatka pružio je tačno ono što je trebalo i bilo očekivano. Bez ikakvih iznenađenja. Poduži komad akcione zabave sa gomilom "twistova", silnom frkom, jurnjavom, uobičajenim vratolomijama i kvalitetnom produkcijom. U tom smislu doneo je baš ono što je i trebao. Na sve to i dodatni plus iz neke lične vizure i opsesije - ponovo Italija, ovaj put Rim i Venecija za razliku od pitoreskne Sicilije, uz obilje jurnjave i adekvatne predstavnike italijanske autoindustrije

Da li je film bez mane? Naravno da nije i iste se lako daju uočiti. Koliko god twistovi bili zanimljivi, ovaj put ih je malo previše na inače koji minut viška kada govorimo o trajanju filma, što ponegde dovede i do manjeg zasićenja i padova koncentracije. Utisak je i do mrvica zamora materijala oličenih kroz repeticiju i osećaj već viđenog i predvidljivog u sada već podužem nizu nastavaka Misije. Fali tu i Jeremy Renner kao inače dobrodošao prilog družini različitih likova i karaktera, ali on je, naravno, opravdano odsutan. A sve to tek negde na polovini puta zavrzlame oko famoznog ključa iz dva dela, na čije razrešenje ćemo morati sačekati još sigurno godinu dana. Neki važni likovi su u međuvremenu potrošeni, ali u ovakvim serijalima nikada čovek nije siguran da neko upokojen neće i da vaskrsne.

Sve u svemu ne mogu biti nezadovoljan i film mi je pružio tačno ono što sam od njega očekivao i želeo kao večernju akcionu zabavu. Ni mrvu manje, a možda za nijansu više. Hvala italiji! Ako bih ga stavio na vagu, film bi odgurao skalu do ocene 7, možda i desetinski podeok-dva više, što definitivno ne bi bio najbolje ocenjen nastavak u mom slučaju. Opet, više nego dovoljno za posrnuli Hollywood i ozbiljnu oseku ideja i mašte poslednjih godina. Ovo je materijal za zabavu, a nikako za duboku filozofiju. Kad mu se na taj način priđe, onda pogađa skoro u centar mete.

Konačno, zahvalnost našim legendarnim prevodiocima na brzoj reakciji i sjajno odrađenom poslu Rekao bih "kao i obično", po visokim standardima na kakve smo i navikli. Jedino je šteta što se ulagao trud i vreme simultano iz dva sjajna izvora, a možda se trud mogao uložiti negde gde "gori". No, što kažu, od viška glava ne boli. Postoji jedino dilema kom carstvu se privoleti, a lično ću izgleda morati prionuti na posao još jednom reprizno, kako bih ispoštovao oba


Objavio: Mizi
Datum objave: 11.Listopad/Oct.2023 u 03:38
Klasično sajentološko ispiranje brejna!

Ne daj se, ar8c!!!
Ne daj se Kruzovim godinama, moj ar8c!Objavio: ar8c
Datum objave: 11.Listopad/Oct.2023 u 11:43
Kakva crna sajentologija Mizi, bar da pogledaš film pa da pljuckaš! Sajentološki je isto onoliko koliko i bilo kog drugog glumca u filmu, odnosno onoga u čega on ili ona veruju. Ili ne veruju. Jedan od većih kvaliteta filma je baš totalna operisanost od religije i zapaljivih tema koje ljude dele i kvare. Čista zabava.

Koga briga u šta Cruise privatno veruje ako te ničim ne ugrožava i ako prosto radi svoj posao? Opusti se malo, gledaj film radi filma i zabave, a ne radi indoktrinacije i lova na veštice. A ako baš ne možeš ja ti tu ne mogu pomoći. Možda jedino da odeš do nekog popa, pa da ti on skroji zabavu po volji.


Objavio: JoxerTM
Datum objave: 11.Listopad/Oct.2023 u 14:59
Na žalost krajem oka primijetio da je ovo "part 1".
Kao i sa Dune, čekam da se kompletira, tek onda ću gledati.


Objavio: bgvracar
Datum objave: 11.Listopad/Oct.2023 u 19:31
Nešto manje od 3 sata čiste energije i akcije, prolete dok si rekao "piksla". Ova franšiza nikad ne izneveri, jedna od retkih, gde je zadržana ujednačenost kvaliteta svih njenih delova. Odličan, ako ga prihvatite kao ono što on zaista i jeste - vrhunska zabava. Thumbs Up


Objavio: dzabaludin
Datum objave: 11.Listopad/Oct.2023 u 21:02
Prođe 2.5h očas! U zabavi i netremice gledanju.
Iako nisam veliki ljubitelj ovog žanra, moram
priznati da je Cruise majstor u stvaranju filmova
MI franšize. Beskonačno bolji od Džemsudina Bonda,
Statamovih jeftilena, a da Stevu Signala, Van Damea
i slične ni ne spominjem (davno im je "prošo voz").
Jedini koji se tu može porediti je možda Born i
njegovi "identiteti". 7/10.


Objavio: Mizi
Datum objave: 11.Listopad/Oct.2023 u 21:28
Imate besplatno učlanjenje u sajentološku crkvu, sad sam se čuo sa Tomu. Možete da statirate u narednih deset nastavaka, ali se oprostite od zarade, jer sve ide Tomi.
Ali, pošto ste idolopoklonici, možda vam pruži to zadovoljstvo da mu čitate pred spavanje Habardovu biografiju, da bi imao konverzaciju sa ejlijeni dok sanja.Objavio: ar8c
Datum objave: 12.Listopad/Oct.2023 u 10:17
Lupaš Mizi k'o Maksim po diviziji. Eno svi se tamo od glumaca i producenata odrekli svog honorara i rade džabe u korist sajentologije! A ti ih sve raskrinkao i ulovio na delu

Da malo počneš film da posmatraš samo kao zabavu i film, a da batališ teorije zavere i budalaštine!? Da poslušaš za početak prosvetitelja Dositeja Obradovića i čuvenu, a danas zaboravljenu "Knjige u šake braćo, a manje zvona i praporci"!


Objavio: bgvracar
Datum objave: 12.Listopad/Oct.2023 u 13:55
Mocart je bio mason, dakle kogod sluša njegovu muziku, takođe je mason. Samo pratim Mizijevu logiku. Cool

Trenutno je "Figarova ženidba" na programu Milanske Skale, poznate masonske ispostave. LOLLOLLOL


Objavio: kjovo
Datum objave: 12.Listopad/Oct.2023 u 14:56
Sad ne znam vidim da se svima svidja ova fransiza ( sem Mizija kome se i inace retko sta se svidja pa i ne obracam na njegove filmske komentareWink). Meni iskreno ovaj serijal bas nikako nije legao,volim Kruza kao glumca ,ali samo starije filmove ovo novo ama nista mi se ne svidja. Simon Pegg odlican glumac i komicar njegovi rani filmovi izvrsni ovde truba.Ja ovo preskcem mislim da sam samo prvi deo pogledai i poceo drugi pa prekinuo.


Objavio: kjovo
Datum objave: 12.Listopad/Oct.2023 u 14:58
Jos samo da dodam nikad nisam nesto voleo ni Bond filmove tako da je do mene vrv.


Objavio: ar8c
Datum objave: 12.Listopad/Oct.2023 u 15:41
Kjovo, biće zaista da je do tebe, očigledno ti ne paše takav filmski izraz, a onda nema svrhe da se siliš niti da nešto glumiš samo iz razloga što se nekome nešto dopada. Ja baš volim takve neobavezne, visokooktanske, pomalo zezatorske i vizuelno bogate akcije, bilo da je Bond, Born, Hunt ili kogod. Sve dok postoji neki kvalitet, a ovde ga očigledno ima. Naravno, kad poželiš nešto dubokoumnije, o čemu ćeš nakon gledanja da mozgaš i širiš vidike, onda logično posegneš za drugačijom materijom...


Objavio: kjovo
Datum objave: 12.Listopad/Oct.2023 u 16:35
Ma volim ja takve i slicne filmove(John Wick,Equilise,pa cak i Expendables,pa i Bourna volim ,narocito original film sa Richard Chamberlenom) ali ovo ne znam sto mi ne lezi ,mozda probam ispocetka ima sad sve na Hbo pa lagano ,mozda sam utripovao ko zna


Objavio: Mizi
Datum objave: 12.Listopad/Oct.2023 u 18:14
jovoK, da nije holesterol???Objavio: ar8c
Datum objave: 12.Listopad/Oct.2023 u 19:06
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Ma volim ja takve i slicne filmove(John Wick,Equilise,pa cak i Expendables,pa i Bourna volim ,narocito original film sa Richard Chamberlenom) ali ovo ne znam sto mi ne lezi ,mozda probam ispocetka ima sad sve na Hbo pa lagano ,mozda sam utripovao ko zna


Vidiš, meni opet uopšte ne leže Wick, Expendables i slični jer su mi previše neozbiljni. Probao prve delove i batalio. U toj nekoj mešavini akcije i humora volim kad je daleko veći procenat u akciji i nekakvoj iole realnoj i ozbiljnoj priči. Ostalo može zezanje, razbibriga, parodiranje ili šta već. Zato mi i Misije skroz pašu. Ali kao što i uvek apostrofiram, različiti ljudi, različite potrebe, različiti ukusi. Dok ima od svega ponešto na tržištu, svima dobro

BTW, ako već kažeš da voliš, možda da u slobodno vreme sebe testiraš još jednom. Ko zna, možda prvi put nisi bio dovoljno raspoložen ili srpreman za Hunta & Co... Po meni nekako najveću zrelost je franšiza dosegla između 2006 i 2018, odnosno delovi 3-6. Naravno, zbog kontinuiteta najbolje nekako "progutati" prva dva gde premijerno nisi imao sreće, pa da onda vidiš gde si. Ideje konstantno ima, kvalitet je podjednak i zbog toga svaki naredni MI nastavak dočekam raširenih ruku. Kako god, javljaj kako si prošao ako kreneš u akciju


Objavio: Mizi
Datum objave: 12.Listopad/Oct.2023 u 23:37
jovoK, razočarao si me. Mislijo sam da si na strani većine, a ti teraš kontru.
Samo da ne promeniš nick u Mizi2.

Naš friend ar8c se trudi da ti otvori oči, a ti tako.
A to nije u redu.

Pogledaj opet, ali kreni od prvog dela, i videćeš promene.
Videćeš da si ishitreno napisao da ti ne leži.
A leži ti, samo treba da to i otkriješ.


Objavio: ar8c
Datum objave: 13.Listopad/Oct.2023 u 00:47
Džaba Mizi, vidiš da niko sem mene više neće da se druži sa tobm i nahrani ti ego Bledi ti zvezda i inspiracija, ne ličiš više ni na autentičnog kontraša! Alarm je upaljen druže moj, spasavaj šta se još spasti može


Objavio: kjovo
Datum objave: 13.Listopad/Oct.2023 u 09:16
Mizi jedno pitanje a zasto ne bi moglo da se gleda i ovaj film i npr. Sound of freedom , pa majku mu nit je u zivotu sve crno ,a isto tako nije ni sve super.. Nekad si raspolezen za jedno nekad za drugo,ja licno ne mogu vise teske drame da gledam ,nemam zivaca za to,ali volim da procitam misljenja o filmovima. Eto juce sasvim neocekivano odgledah na Netflixu Balerinu i legao mi bas,odlican osvetnicki film sa solidnim scenama tuce i glumom,malo muzika bzvze ali dobro. Ko hoce da pogleda zenskog John Wicka u Juzno korejskom izdanju nek pogleda.


Objavio: Tom Brady
Datum objave: 13.Listopad/Oct.2023 u 23:36
Dobra stvar MI i Bond filmova čovek unapred zna šta da očekuje, pa u principu i ne može da bude nešto razočaran. Što naravno ne znači da su to dobri filmovi (a ni da su smeće). Pre svega za ljubitelje dobre akcije i jurnjave od skoro 3 sata.


Objavio: Mizi
Datum objave: 14.Listopad/Oct.2023 u 01:09
Ja sam pacifist, ne podržavam nasilje, pucanje i nadrealizam.


Objavio: puppet_master
Datum objave: 09.Studeni/Nov.2023 u 14:04
Iznenadilo me je to koliko sam uživao u ovom filmu, najkraće.Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk