Guy Ritchie's the Covenant (2023)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=103399
Datum ispisa: 18.Lipanj/Jun.2026 u 11:32 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Guy Ritchie's the Covenant (2023)
Objavio: titlovi.com
Tema: Guy Ritchie's the Covenant (2023)
Datum objave: 12.Svibanj/May.2023 u 22:24
|
Prevod je uradio Bambula ✨
|
Odgovori:
Objavio: sasa-stipisic
Datum objave: 14.Svibanj/May.2023 u 00:16
Ovakav herojski, a i opet ljudski čin mislim da nije viđen zadnjih godina na filmu, bar koliko je meni poznato.
Malo drukčija perspektiva rata je prikazana u ovom filmu, nisu svi kontra glavne u filmu nacije prikazani kao zli, naivni i bez ljudskosti, kako to u velikom postotku hollywoodskih filmova najčešće i biva.....a i ovaj film je stilom netipičan tj. drukčiji film Guya Ritchieja od bilo kojeg njegovog prethodnog, njegov definitivno najozbiljniji i najzreliji film. Što se tiče montaže, zvuka, glume i režije, Ritchie mislim da nije ponudio i napravio bolje.
Sve skupa meni osobno odličan ratni film, posebno pohvaliti ne toliko uopće poznatoga danskoga glumca Dara Salima, stvarno je sa svojom glumom praktički nosio film.....iako je Gyllenhaal imao više ekrana, te je i on bio kao i uvijek odličan.
|
Objavio: ar8c
Datum objave: 14.Svibanj/May.2023 u 11:10
Veoma solidan film, vredan gledanja bez pogovora. Dobio sam više nego što sam očekivao i pozitivno sam iznenađen, pogotovo iz razloga što je Ritchie imao malo lutanja u poslednje vreme. Ovo nije samo još jedan uobičajeno prežvakani ratni film o Amerima u misijama po bližem i daljem istoku. Počinje tako, ali suštinski je vrlo topla priča o lojalnosti, hrabrosti, vraćanju najvećih i najvažnijih životnih dugova...
Prava stvar bi bila da se radi o ekranizaciji događaja koji su se zaista desili, ali nigde nisam pročitao da je inspirisan pravom životnom pričom. Grubo gledajući sam okvir priče postavljen je na realnim osnovama, ali ta neverovatna priča o spasavaju i iskupljenju deluje da je ipak slobodna interpretacija samog reditelja. Ako neko ima drugačije informacije neka me slobodno demantuje i prosvetli.
U celoj priči ima i nekih preteranih i klišeiranih detalja, ali ništa što bi u konačnom zbiru pokvarilo vrlo dobar utisak. Gluma odlična, kamera takođe, kompletan ugođaj na visokom nivou. Bez ikakve zadrške film mogu oceniti sa 7,5, što više naginje osmici.
|
Objavio: robin12345
Datum objave: 14.Svibanj/May.2023 u 13:41
|
Na odjavnoj špici ti je prikazano što je inspiriralo G.Ritchiea za taj film. Originalne fotke USA vojnika i njihovih tumača. Malo me to podsjetilo na velike planinarske face i njihove šerpe, koji stoje u pozadini svih njihovih podviga. Preko toga ide telop s statistikom- 300 ubijenih tumača i smaknutih porodica nakon povlačenja USA Army. Nekoliko tisuća koji se i sada skrivaju širom Afganistana, jer naravno da nisu dobili obećane vize od lažljive američke administracije. Pretpostavljam da je lik Ahmeda zbirna posveta svim tim bezimenim stvarnim ljudskim sudbinama, koje se kriju neispričane iza ratnih događanja.
------------- Robin Obični- najobičniji
|
Objavio: ar8c
Datum objave: 14.Svibanj/May.2023 u 16:07
|
Upravo tako, jasna je inspiracija za film, ali nigde nije naznačeno da je konkretna, izvanredna priča iz filma preslikana iz određenog stvarnog događaja. Da jeste bila bi to jedna zaista fascinantna priča vredna dugog prepričavanja i sećanja. Možda je zapravo previše neverovatna da bi uopšte mogla biti skroz istinita do detalja. Ali i fikcija inspirisana realnim stvarima je skroz OK, pogotovo ako širi svest ljudi i ukazuje na neke realne i svakodnevne probleme. Ništa to ne umanjuje vrednost finalnog proizvoda.
|
Objavio: robin12345
Datum objave: 14.Svibanj/May.2023 u 16:59
ar8c piše:
Upravo tako, jasna je inspiracija za film, ali nigde nije naznačeno da je konkretna, izvanredna priča iz filma preslikana iz određenog stvarnog događaja. Da jeste bila bi to jedna zaista fascinantna priča vredna dugog prepričavanja i sećanja. Možda je zapravo previše neverovatna da bi uopšte mogla biti skroz istinita do detalja. Ali i fikcija inspirisana realnim stvarima je skroz OK, pogotovo ako širi svest ljudi i ukazuje na neke realne i svakodnevne probleme. Ništa to ne umanjuje vrednost finalnog proizvoda. |
Da je po stvarnoj priči, vjerojatno bi bili prikazane njihove fotke s nekim sigurnosnim filterom. No nikad ne reci nikad. Sigurnost je ipak na prvom mjestu.
------------- Robin Obični- najobičniji
|
Objavio: Munzeland
Datum objave: 17.Svibanj/May.2023 u 12:21
|
Što neko reče ovo je Brokeback Mountain u Avganistanu
|
Objavio: canijel
Datum objave: 21.Svibanj/May.2023 u 16:59
|
Nakon zadnjeg filma Guy Ritchia (operation fortune ili kako vec bi) očekivao sam veoma malo, ali me iznenadio, Veoma jaka priča o herojima i dobrim ljudima, ništa novo ali nije ni kliše. Nije morao snimati Guy jer nema nikakvih njegovih "fazona" ali se odlično ponijeo sa ovom pričom. Svi su u filmu odlični bili. Nisu ni pobjegli od istine koju je Biden uradio što mi je veoma drago, ne bježe od istine. Sve u svemu preporuke za film. 7,5/10
|
Objavio: dzabaludin
Datum objave: 13.Lipanj/Jun.2023 u 21:42
Neloša dvosatna zabava. Slično kao da neko igra pucačinu, a ti gledaš. Talibani naviru ko bezglavi zombiji, a "naši" ih rokaju na tone.
Uglavnom, jeftilen, sa dobrim Gyllenhale-om, razbibriga bez krvi do koljena (a mrtvih ko salate).
Najkvalitetniji dio filma je Bambulin prijevod.
|
Objavio: beogradski
Datum objave: 23.Lipanj/Jun.2023 u 12:48
Objavio: Tom Brady
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2023 u 23:21
|
Slažem se da film uopšte nije loš, po meni recimo dosta bolji od Kandahara sa kojim ga upoređuju. Nego primetih da Jake Gyllenhaal u filmu ne promašuje, jedan metak jedan Taliban manje🙂
|
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 08.Studeni/Nov.2023 u 15:18
|
Kao akciono ratni film, dosta dobar.Ostale teme me ne interesuju.
|
Objavio: brgljez
Datum objave: 30.Sijecanj/Jan.2025 u 19:48
|
ovo je odlična akcijska drama. ni da prismrdi natruhama američkog patriotizma. film je isključivo vezan za riječ čovjeka prema čovjeku. i to je to. malo veća zamjerka ide za kraj filma u kojem ga prečeraše sa ispaljenom municijom raznih kalibara.
|
Objavio: brgljez
Datum objave: 30.Sijecanj/Jan.2025 u 19:52
|
...zaboravio. i nažalost ovo dodavanje imena redatelja/scenarista ili kojeg već pimpeka ispred samog naslova je dno dna.
|
|