Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Winnie-the-Pooh: Blood and Honey (2023)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=102941
Datum ispisa: 22.Srpanj/Jul.2026 u 22:30
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Winnie-the-Pooh: Blood and Honey (2023)
Objavio: 23-sasa-vasic
Tema: Winnie-the-Pooh: Blood and Honey (2023)
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2023 u 11:53
Е ја баш неђу да избјегавам 😋

Odgovori:
Objavio: KrazyM
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2023 u 23:47
Bolje da si išao pogledati onog drugog medvjeda koji je došao u kina, onog na kokainu :D

Objavio: grobarko
Datum objave: 24.Veljaca/Feb.2023 u 17:59
Zašto sam ovo morao da gledam?

Objavio: puppet_master
Datum objave: 24.Veljaca/Feb.2023 u 19:40
Ćudumrem koliko mi se zapravo gleda taj drugi, koko-meda, Vinu Pu mi nije bio blizak ni kao detetu, no verovatno ću baš zbog toga overiti i ovog medu, dopada mi se ideja dekonstrukcije-bacanja u blato-kompletna izmena onih dela koje upravo nisam voleo, u posve drugačijem čitanju istih, pa našao išta ili baš ništa u ovome filmu, vredi probe. Approve

Objavio: vladat
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 12:01
Slešer filmovi i ne treba da budu mnogo pametni i da imaju neku poentu (jer život nema poentu), akcenat je na krvoproliću, sisatim devojkama, glupim tinejdžerima i slično. Znači upališ film, spremiš kokice i koka kolu, isključiš mozak i zabava može da počne. A ako još i imaju smislenu priču poput Halloween-a to je dodatan plus, ali nije nužno za taj podžanr. Taj dosadni Gretel & Hansel koga spominješ je remek delo za ove koje si nabrojao pre njega... Ali to je već druga tema.

Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 15:01
Zanimljivo da su pozitivni utisci za https://www.imdb.com/title/tt14209916/?ref_=nm_flmg_t_1_act" rel="nofollow - Cocaine Bear , baš sam se začudio, rekoh u najavi šta mislim i na šta me podseća, nešto me kopka da pogledam, kao i nešto drugo eto sad je bio na FEST-u, a kritike su lose, svi nesto kazu da ima ideju, da je realizacija losa, da je solidan film i na tome ostaje,  a opet se `gura` https://titlovi.com/filmovi/infinity-pool-3166868/" rel="nofollow - Infinity Pool (2023) bas me je sad zaintrigiralo da pogledam.

E sad ni meni Vini Pu ne mogu da kažem da je bio blizak, jednostavno gledao sam nešto drugo.

Takođe slešer filmove nikad nisam voleo, kao klinac sam gledao ( ona priča starija ekipa, itd... pričali smo, a i u jednoj temi evocirali uspomene). Nakon toga što meni upravo nemaju smisla, i upravo to amricka glupost, po mom misljenju, pa jedan mi je dovoljan, secam se i preporuke  u video tj dvd klubu za https://titlovi.com/filmovi/wrong-turn-3091736/" rel="nofollow - Wrong Turn (2003) , ja sam poceo od muke da se `smejem` na pola filma, bas ironicno, i da nismo gledali u drustvu, prekinuo bih ga. Odmah sam uzeo jednu francusku komediju sledeci dan i uzivao. 
Kad hoću da se zavalim ( ne jedem kokice i  ne pijem koktu Smile) pre ću uzeti neku komediju, triler, dobru dramu, ili dobar horor, nisam upucen kao drugi, ali naletim na neke dobre, sarajuci po raznim kinematografijam, nekad uzmem neke stare dobre, naravno stvar ko šta voli, ne ulazim u to.

Pogledam nekad kad je nešto specifično, a gde sve pršti ,npr. https://titlovi.com/titlovi/neugdaesanyang-aka-project-wolf-hunting-362232/" rel="nofollow - Project Wolf Hunting ili grindhouse/trash  https://titlovi.com/filmovi/mad-heidi-3177888/" rel="nofollow - Mad Heidi (2022) i to mi je dovoljno.

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 15:26
@Alex ma jasno, ja se generalno i slažem sa tobom, daleko od toga da ja smatram da je ovaj film kvalitetan, ali nije on baš toliko ni loš, to je jednostavno formula slešera. To su filmovi koji se gledaju sa pola mozga :) Za ovaj recimo vam je dovoljna i trećina mozga https://www.imdb.com/title/tt1612774/?ref_=ext_shr_lnk" rel="nofollow - https://www.imdb.com/title/tt1612774/?ref_=ext_shr_lnk :) Infinity Pool sam pogledao, dao sam mu 5/5 ocenu, odličan je. Project Wolf Hunting i Mad Heidi nisam gledao, deluju zanimljivo ovako na prvu, overiće se.

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 15:35
Wrong Turn je klasičan primer backwoods horor filma, ne bih ga mešao sa slasherima, stvarno nije slično, dok backwoods filmova ima dovoljno dugo, mnogo i sa svojim pa specifičnim izgledom i ikonografijom da nije sporan kao podžanr, pa bilo to objektivno potrebno za to "u sitna crevca" žanrovsko definisanje ili ne, tek nije isto šta i slasher. Ja ih (backwoods horore) mahom volim, pa mi ima kakvog-takvog smisla, dok su i slasheri pa širok pojam, ovde često nažalost gledani kao kakvi "koljački" filmovi, što često uopšte nije slučaj. 😌

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 15:49
Wrong Turn 1 i 4 su mi jedni od dražih horora, imaju posebno mesto u mom mračnom srcu, takodje sam ih gledao u društvu. Meni se čak svideo i ovaj novi iz 2021, zato što je drugačiji, ozbiljniji, mada ne toliko zabavan. Prvi put čujem za termin - Backwoods, a sad kad izguglah ispostavilo se da i ja volim taj podžanr ;)

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 15:54
Pa da, postoje decenijama, suštinski mogu biti različitih žanrova čak, mahom sa ipak horor osnovom, ima ih prilično što kvalitetnih, što zabavnih, često lepih za oko, meni interesantnog ambijenta, ionako mogu samo maštati da živim kao kakav izolovani šumski pustinjak okružen prirodom i divljinom, pa eto onda makar u specifičnom podžanru, neka i uz te "survival horror" elemente mogu povremeno uživati u meni dragom okolišu. LOL

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 16:06
Znam, nisam na to mislio, nego se setio situacije, možda nisam lepo napisao, eto moja greska, to je bilo prisecanje na situaciju, ali da backwoods, backroads, survival, rural... ma ima ih preko 30,

Pa sleseri meni i jesu koljacki ali nisu samo  oni, ima i drugih gde ima sakacenja, koljaze,  a spadaju u drugi podzanr, ili su pak provuceni, znam to. Ja volim  psiholoske, a i oni se dele mozda volim the madness i arthouse, ponekad nf i body u nekoj kombinaciji. 

Da i backwoods se raylikuju, i imaju svoje karakteristike  ali se meni film Wrong turn ne da ne svidja, nego mi je uzas, ima taj yanr i ideju i atmosferu , ali kad pogledam jedan ili dva kao klinac, sve ostalo mi je suvisno, a Wrong turn , vladat i   puppet vama se svidaju  i to je to, ne polemisem dalje.

Eto ti to znas odmah, ja moram malo da se prisetim. Ok ti volis, ja ne, caskamo.

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 16:15
Vladat eto npr da li si gledao https://titlovi.com/filmovi/titane-3165912/" rel="nofollow - Titane (2021) to je nesto sto volim,mada to je mesavina zanrova, tj. podzanrova npr. neki Miike-ov film od onih silnih, posto sam se nagledao njegovih filmova, stvarno je specifican mislim da je to prikladna rec,  pade mi na pamet on posto sam japanskih najvise pogledao od njega, Kuro... i Imamure,  da japanskih starih sam gledao pa jedan fin broj ,skoro sam repriyirao https://titlovi.com/filmovi/jigoku-2998110/" rel="nofollow - Jigoku (1960) , npr voleo sam https://titlovi.com/titlovi/eraserhead-236348/" rel="nofollow - Eraserhead, https://titlovi.com/filmovi/tetsuo-3053500/" rel="nofollow - Tetsuo (1989) , taj neki fazon, itd, eto tajlandski i francuski mi prijaju,  cak i horor komedije su mi super. Puppet ne voli da se nabrajaju fimovi Wink,  sveo sam na 4, salim se malo,ja volim sta da radim. Ne gledam puno horore vise kad naletim, tj. ne trazim da gledam. osim nekih sto sam reprizirao jer sam gledao davno pa da se prisetim. A ovo prethodno nije ono tipa kolicina, broj, nego samo pitam da li gledao takve filmove, i nista vise, ali bas tako, sta sve ja nisam gledao.

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 16:21
Da, da, ima ih preko dva zapravo LOL ne mora 30, eto 2. LOL Mediji su čudo i ovako, pa još net, mašala. Klonim se tih lista kao đavoL od krsta, alal vera ako su ih nabrojali 30, možda im umanje značaj tako, good luck sa time LOL

Nije ni bilo mesta za polemiku, što kažeš, ćaskamo tek, na forumu se bezmalo svuda mešaju stalno babe i žabe, prestao sam odavno da obraćam pažnju na to, nego tek ponekada uzmem da kažem i ja nešto isključivo da bi zaživeo forum, da se ne ponavljam bzvz, rekoh to već. Nije bilo na tvoju adresu, šta znaš, ne znaš. 

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 16:23
Naravno , rayumemo se, zato sam i rekao , caskamo .

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 16:38
Pardon, editovao si post, pa nisam stigao da kažem oko nabrajanja iznad išta. Nabrajanje filmova ne volim jer tako ne skrenem pažnju ni na jedan a i deluje mi "kur.evito", kao "vidi me šta sam sve gledao", meni, lično, za moje postove a šta me briga kako drugi pišu, ako ti je to blisko -bujrum, kamo sreće da se više piše, pa kako god. Gledao sam previše filmova, pisah već, poklonio sam im život, meni to nije hobi, vikend zabava ili šta već, godinama sam radio sa njima, gde bi meni bio kraj kada bih krenuo da nabrajam ili uopšte krenem da delim svoj tok misli oko toga (blizu sam cifri od 20 000 odgledanih Ouch) , ionako ima previše mojih postova, samo mi još i takav ton u njima fali, okreće mi se u stomaku od toga. Glede mene samog, mojeg stila, motiva, navika, misli, potpuno mi je svejedno kako bi ti (bilo ko drugi) prišao ma čemu, kada sam ja ikome ovde reč jednu rekao kako da kao piše, ne dolazi u obzir to Thumbs Up

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 16:44
Jesam editujem , mozda bolje da pisem jedan ispod drugog,

Ma znam to sto pisem je sala, simpaticno mi je , dobro mozda tebi nije .

Razumem i prethodni razlog koji si naveo dva , tri puta , stoji i slazem se tom pristupu i misljenju , ovaj je novi ja to ne gledam na taj nacin u stilu `vidi me ....` kao sto si naveo, vec nesto drugo ali to smo jednom prilikom komentarisali kjovo, ti i ja, vise kao neki uvid ili preporuka, znam tvoje misljenje o tomeThumbs Up, ok je, dobro pamtim, sta da radim. 

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 17:07
Pa i trebalo bi tako, ne mešam se u to ionako, no meni daj bože svaki četrdeseti film koji pomenete bude kakav koji nisam gledao, avaj vrlo namerno, pa bi mi se postovi svodili na "gledao, gledao, gledao" pa još da na silu moram da izvlačim iz sećanja neke ni malo sveže utiske, ili da drvim o tome zašto mi je to daleko i ne mogu gledati i nerviram bez veze ljude koji se trude a svakako mi je besmislen razgovor jer sve uvek zavisi na prvom mestu od raspoloženja, mojih ličnih potraga, puteva, te uopšte nije lako da se nateram da gledam nešto samo zato što neko tamo peti misli da bih mogao, ta nemam blage veze gde ću (i zašto LOL) biti u svojoj glavi već večeras, pojma nemam šta će mi se gledati sa ogromne liste filmova na holdu a svi me zanimaju. Šta bih radio sa tuđom preporukom ionako, ne uvek, već generalno. Još drugi mahom idu na nešto što im se svidelo, opet nevezano za moje motive i potrage, masu toga gledam da bih bio sa ljudima kojih više nema, šta me briga da li je dobar ili užasan film, meni srce bude ispunjeno a i bez tih filmova, volim sam proces a ne kakav cilj da film bude potaman, pa onda sam promašio ogroman deo svog života gledajući ono što me zanima, dok svakako jurim meni potrebne detalje a ne nešto što se drugima svidelo, pisaću ja o onome što se meni sviđa i svima lepo. Thumbs Up

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 18:44
@master E ovaj sigurno niste gledali https://www.imdb.com/title/tt0109327/" rel="nofollow - https://www.imdb.com/title/tt0109327/ , ja ga odgledah pre par dana i mogu da kažem da je skriveni dragulj od filma.

@Alex Nisam gledao Titane, sve hoću pa neću, evo pogledaću ga večeras.

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 19:09
Tada kada je izašao, radio sam u video klubu (između 1994-1996, mada sam radio u jednom drugom i kao dete, 1988, 89), dok je potom, u drugoj polovini devedesetih bio milion puta samo na pink-u LOL Nije bilo moguće izbeći Brainscan Approve Voleo sam ga u to vreme. 

Ma ima milion filmova koje nisam gledao, ono iz nekog posta iznad se odnosilo pre na recimo temu liste naučnofantastičnih filmova, kjovo i Alex razgovora itsl, nadovezah se baš na taj deo priče. Nisam gledao i npr gomilu noviteta, dok lutam nekim svojim drumovima, no njih ne računam jer su friški pa je ionako pitanje dana kada ću ih overiti pa je oko njih preporuka ionako nepotrebna. Approve

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 21:33
Ma naravno i ja , nego upravo ono naleti se na nesto zanimljivo, nesto sto si zaboravio, samo je to, bas nisam nikad pomislio oko navodjenja, ono sto je puppet rekao da ce potencijalno tako da se shvati, sad nesto razmisljam pa da moze, ali to nije cilj,  eto Sonatine zapoceh odavno i  prosle godine sam odgledao do kraja, bas je jak utisak ostavio na mene,  pricali smo o Takeshi Kitanu, nesto o njegovom zivotu i eto setih se. 

Eto puppet znam da si rekao da si krajem osamdesetih radio u video klubu, nisam znao da si i kasnije. A i sto kazes vrtelo se. Eto skoro rekoh za Univerzalnog vojnika, da se emituje jednom nedeljno, i upalim tv uvece tog dana i koja slucajnost, verovali ili ne , ide film Smile.

Da i ja se secam filma, i onog lika, i ... Mada mislim da su mi u secanju onako iz te godine  ili mozda pocetkom sledece ostali onako da se pricalo o njima tipa Intervju sa vampirom on mi je bas ostao u secanju kao i Petparacke price  i Leon, pa Brzina, Besktvo iz Sosenka, pa da trci Foreste, Vrana,  mada secam se i najave za Masku, pa Zan-Klod ... Ulicni borac  i Vremenski policajac , Zvezdana kapija, pa treci deo Goli pistolji, Boja noci,  Kieslowski i Tri boje: crveno, pa Knjiga o Dzungli, itd. pa su bile tabacine Smile, onako se prisecam samo.

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 21:40
Rekoh to negde, posle srednje škole sam ponovo radio par godina u video klubu (i tada sam radio sa knjigama, doduše komisionu prodaju sa knjižarama pa sam imao vremena, te se vratih filmovima iako je lova bila bedna, 100 DEM tada, ali sam ponovo odvlačio kući svake večeri ranac krcat filmovima pa mi se višestruko isplatilo LOL ) verovatno u Top Gun: Maverick temi kada smo se ar8c i ja dohvatili ere video klubova ili tako već nešto. 

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 21:56
Moguce , znam da si rekao da si nosio za vikend, i da se gledalo da bi mogao pa..., valjda je i ar8c rekao da je drzao video klub u nekoj drugoj temi, ili sam nesto pomesao, e da negde ste se dotakli teme i price o video klubovima, pa smo se i mi drugi  ukljucili i evocirali uspomene Smile  i ja mislim da je u Top Gun: Maverick Smile.

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 22:05
Pa da, i osamdesetih i devedesetih sam uvek vukao ranac sa sobom zbog posla, detinja glad za filmovima, kao dete u prodavnici slatkiša, sa tim što sam ionako morao da gledam sve živo zbog same prirode posla, no sam proces pre nego što zatvorim, to trpanje kaseta u ranac i radost jer ću gledati koještarije čitavu noć, meni je bio svakodnevni praznik. Approve Naravno net je potom doneo svoju pa silinu velikog izbora i radosti, mogućnosti da se dosegne mnoštvo rariteta koje sam jurio godinama (radio sam i sa diskovima do pre 15-17 godina, dok još nisu svi imali brzi net i dok je bilo smisla smrzavati se na ulici sa kutijom diskova LOL ali svejedno sam opet bio do guše u filmovima, nisam valjao mjuzu, samo filmove)

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 22:38
Ja sam u tom periodu u inostranstvu bio opčinjen kad smo ušli u prodavnice stripova a posle kompova, kao da sam bio začaran Smile. Mislim da sam poslednji dvd uzeo u Grčića Milenka, iako mi je Žabac bio bliži, u Knezu sam kupio poslednji cd mislim da je Konstantin , tako nešto,  onako rekoh hajde naleteo popodne, neki krš od snimka a hteo to veče da gledam, igricu za komp u Platou, da Commandos ušao da sa prijateljem da kupi nešto drugo i videh, pre je Exit bio glavni bar meni, a sećam se da je komšija išao redovno po umetničke filmove u Gradiću Pejton, simpatično, evo supruzi sad pričam i izmamio smešakSmile. Eto malo se prisećam.Wink

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 22:47
Mogu misliti, sve te specijalizovane radnje, eto comic book shopovi, svo ono šarenilo, nepregledni redovi svega i svačega, to sam nažalost batalio još osamdesetih, no jurio sam zato potom Fangoriu recimo, magazin o hororima i sve one video guide godišnjake, pa Stephen Kinga u originalu, tako gomilu nekih meni smsilenih detalja sakupljačkih, no onda me je, pričah i to već, život naučio da su sve to samo predmeti, da postajem rob tome, da se gubi užitak, u mom ličnom dakle iskustvu, ne govorim išta naopako o kolekcionarstvu samom po sebi, pa sam i to batalio. Iako i dalje vidim lepotu u svemu tome, samo što život zna biti brutalan, sa drugačijim idejama i smicalicama kako bi se odvukli od tako kakvih zanimacija. 

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 23:10
Kad spomenu čika Stivena, evo sad baš čitam Keri, ovih dana ću pogledati i film(gledao sam ga baš davno, ne sećam se ničega osim dela sa mature i polivanja krvlju).

Ja sam period video klubova malo uhvatio, da budem iskren išao sam sa društvom prvenstveno da igram warcraft preko lana u jednom video klubu/igraonici u Zemunu a usput bi onako  uzimali filmove, šta nam padne pod ruku. Vrlo brzo se prešlo na dvd diskove, i tu sam najčešće novac ostavljao uličnim prodavcima ali i kioscima, bilo je dobrih filmova za 99 dinara. Sećam se i vremena kad sam uveo internet i stavim uveče da skidam dva tri filma, da bi ih sutra gledao :) Danas je sve to dostupnije i brže, ali znam sigurno da nikada u životu neću plaćati netflikse i hbo pretplate. Ne zato što treba da se plati, nego zato što nema sve od filma ni tamo ni ovamo, a i to što ima može da nestane, ništa to nije u našem trajnom vlasništvu. Da imam novca verovatno bih kupovao blyray filmove i pravio kolekciju, ali to je skup sport za mene (diskovi su vidim oko 30 evra u proseku)...

Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2023 u 23:15
Dobra je Keri, sam roman, vreme u kojem je nastao, bio je svež, drugačiji, interesantnih detalja (menstruacija je još uvek bila tabu tema, vršnjačko nasilje, paranormalne sposobnosti, verski fanatizam...napolitankica) dok je i sam King imao sreće pa se tog "vrućeg" štiva u to vreme dohvatio Brian de Palma i napravio fini film. Meni je najdraži "It", mada sam voleo mnogo i "Salemovo", baš ću ga, ako iole stanem na noge ovih dana, uzeti ponovo čitati. 

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 00:15
Ovde ce se kjovo ukljuciti sigurno, meni je `Salemovo` mozda najbolje, `It` sto bi rekli AKA `TO` stoji tik uz ( meni se ekranizacija ne svidja nesto u celini, mada jesu neki delovi  bili dobri,  ), da se spomene obavezno`The Dark Tower`( to sam samo kupio na popustu da imam, morao sam, sta reci ya ekraniyaciju), Keri, Mizeri, Isijavanje, Zelena mIlja, Potpaljivačica‚Smile to je prvi koji sam pročitao, nesto me uvek podseti na Prodigy.
 Ma sve se to citalo,ali nisam nista ponovio. Kad sam procitao 11/22/63 ( gledao sam i seriju pa copy/paste u sustini, sto je dobro)  rekao sam necu vise nista od Kinga da procitam meni nesto najlosije  sto sam procitao, i onda rekoh hajde jos Gospodin Mercedes nesto me vuklo zbog ekranizacije.

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 00:35
Dok ja pa čitao više puta 11/22/63 sa posle duže vremena nadom u friškog Kinga koji je tu makar za trenutak prestao da se samoreciklira, te je mene baš taj roman vratio Kingu LOL A cela ta trilogija sa Mr Mercedesom, potom i Outsiderom, evo i nastavio je da drvi sa Holly, mi je sačuvaj bože, opet u pokušaju da se odmakne od reciklaže, no po meni je zalutao, prosto ga fasciniraju pogrešne stvari, daleko i od njegovog duha, tona, stila, nekadašnjih motiva, you name it. Ne može bez fantastičnog a pokušava biti kakav gotovo triler pisac, pa je ni tamo, ni vamo. Svejedno se spremam da izujem onog Billy Summers-a, hajde tamo je makar plaćeni ubica centralni junak, mada opet u kakvom tonu daljem od fantastike, horora, tona kojim King inače vlada. 

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 00:54
Eto zanimljivo da imamo potpuno drugačiji utisak za 11/22/63 i trilogijuu pocev sa Mr. Merc.... ali se slazem za stare, rekoh posle trilogije nemam nesto vise zelju da citam njegova dela. Znam mnoge koji su ponovo citali sva dela, ja slabo kad ponavljam, sta sam ponovio pre godinu i nesto, leti vreme, eto Asimova 7 knjiga zbog skandalozne serije i epku od Edingsa, Malorijada i Belgarijada jer sam davno citao i ne da mi je prijalo , bas me opustilo. 

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 00:54
Dobro si mi i rekao da je serijica (11/22/63) copy-paste, onda je definitivno neću ikada završiti, probao da gledam nije mi išlo, no ako je tog kvaliteta koji sam video a da je pri tome sve isto kao u knjizi, radije ću pročitati četvrti put roman (podseća me koješta na mene i moju milicu, draga mi je i tema a svakako volim duh i ambijent te knjige, to ne mogu ponoviti sa ekranizacijom ionako), nisam ladno gledao ni Lisey's Story iz sličnog razloga, mada milica reče da ju je prevodila zbog mene pa ću seriju možda i overiti nekada, iako mi je i taj roman suviše ličan, nefilmičan kako ga ja doživljavam, no hajde de.

Čitam više puta iz previše razloga, meni je King blizak, rastao sam sa njim, volim taj duh američke provincije, ton mnogih njegovih dela, nije on kakav vrhunski pisac, tek je sjajan pripovedač što mene prosto radi, uz sve, volim ga čitati na engleskom, no čitao ista dela i na srpskohrvatskom, pa onda treći put pročitam onda kada mi nedostaju junaci, detalji, trista čuda, inače ne čitam druge autore previše puta. Kinga prosto volim. Approve

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 01:01
Mislim da dobro pamtim i da jeste copy/paste u sustini ( nisam citao knjigu i gledao seriju pre par meseci pa da tvrdim sa sigurnoscu, a znas da sve po secanju pisem, a ovo nisam ponavljao kao sto rekoh) ali nek jos neko potvrdi, za svaki slucaj, ono nem da posle bidne da sam ti pogresno rekaoSmile

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 01:05
Ok nije sporno sto neko nesto ponavlja, ili da mi je cudno ili vec sta, samo kazem da ja to ne radim, maksimalno dva puta citam klasike, ili nesto sto mi se bas svidelo, ili sam citao davno.

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 01:11
Ma nije mi se dopala ionako, sve ide postepeno u romanu, što je, opet, nefilmično, sporohodno suviše za filmski jezik (dobro de, za seriju, no i serija je tek serijski, je li, film u svojoj suštini i definiciji), morao bi se ubaciti narator, taj sjajni slice of life deo sa kojim King zna (da vidiš tek u "Fairy Tale", kukala mi majka, kao da ga opet plaćaju po napisanoj reči, te ih ovaj ne štedi, zilion stranica u životu tinejdžera, pa dok se to pokrene...nije za svakog ali mi je prijalo, samo što traje, u realnom vremenu gotovo dan po dan LOL tek na pola knjige počinje stvarno da se menja ritam, svet, ton, ali ta polovina je par stotina stranica uvoda LOL) sada zaboravih šta sam uopšte hteo da kažem, a da, da mi nije filmičan 11/22/63, nije me išta na ekranu (kod druge epke sam već odustao doduše) moglo ni približno vezati za taj svet i junaka (Franco, užas!!!) kako je to uradio roman. Što zna biti boljka uopšte a pogotovo sa ekranizacijama Kinga, čast izuzecima. 

Objavio: kjovo
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 09:38
Nisam bio pored kompa za vikend pa eto malo da se prikljucim,slasher horore i sve slicno zaobilazim u sirokom luku,to sam vec rekao ,jednostavno jer mi verujete muka mi od takvih filmova. Tako da ovaj film ni ne mogu da komentarisem. Puppet jel si kod SKC a prodavao Nedeljom diskove kad je bila berza,eh ta lepa vremena ja sam tad radio sa muzickim diskovima cuveni bugari,pa neko pomenu Pc igraonicu i to sam jedno vreme drzao pa sa igrica se nisam skidao. Eh lepa vremena. Sto se tice Kinga pa neprikosnoveni su mi To i Talisman ,i naravno Dark tower tu je sve spojeno sto volim Sf,Fantasy,Horror i Vestern. E sad ekranizacije svi smo nekako zaboravili Stand by me i Green mile ,po meni mozda i ponajbolje ekranizacije Kinga. 11/22/63 eto svidja mi se ekranizacija a knjiga ne i nesto, a Mr. Mercedes prva knjiga i 1 sezona odlicni ,posle nikako mi se ne svidja.

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 10:00
`Stand by me` sam zaboravio, `The Green Mile` nisam, da `The Talisman` je radio sa Peter Straub-om https://titlovi.com/filmovi/ghost-story-2998691/" rel="nofollow - Ghost Story (1981) i https://titlovi.com/filmovi/full-circle-3105543/" rel="nofollow - Full Circle (1977) .

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 11:41
Nope, tada sam živeo kod Piramide, pa sam tamo i radio. SKC nisam imao naviku obilaziti Thumbs Up

Objavio: ar8c
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 16:54
Baš se kolege razmahale u offu, pa hajde da se i ja malo pridružim

Da, već sam spominjao da sam držao video klub (specijalizovan za horor i SF žanr ) i otvorio sam ga 1990. godine, taman negde kada je dinar bio vezan za DEM, pre svog onog pakla i hiperinflacije koji su usledili. Nisam iz BG, ali sam se tamo snabdevao kopijama pa sam umeo da uprtim ranac i nekoliko torbi krcatih VHS-om pa to sve tegliti kao konj. Taman malo sve razradio, kad ono država preseče i video klubovi morali držati samo originale. Dalje nije išlo, ugasio nakon devet meseci '91 i život me odveo nekim drugim putevima, ali ostala je prilična zaliha VHS-a i filmova. Deo toga rasprodao, a deo mi se vukao po podrumu do pre par meseci kada sam konačno sve pobacao, iako sam veliki nostalgičar i kolekcionar Sad su neka skroz drugačija vremena, sve dostupno i što treba i što ne treba, a kolekcionarstvo se svelo na digitalnu formu, iako se uvek čuva nešto knjiga i muzike u originalu.

A što se Kinga tiče, nekada baš miljenik, ali ga sada ubi hiperpdoruktivnost i recikliranje svojih ideja. Čitao Mobilni telefon, Bjuik 8, Zamku za snove, ne zna se šta je gore, a ovaj treći je još tako loše i amaterski preveden, da sam ostao zgrožen. Naravno, kalsici su It i The Dark Tower na primer, pogotovo ovaj drugopomenuti koji se može smatrati njegovim kapitalnim delom, mada se meni završetak nije baš dopao i nekako ga je baš zbrzio poredeći sa kompletnim sadržajem. Ali dobro, ko voli ima šta da gustira.

Od ekranizacija ima dobrih stvari, Keri je klasik, meni se dopada i The Mist na primer, ali je fakat da su mi dve najbolje ekranizacije one koje su i najmanje kingovski horor - The Shawshank Redemption i The Green Mile!

Što se serije 11/22/63 tiče, meni se baš dopala i dobih mnogo više od očekivanja. Nije to naravno baš spektakularno kvalitetno, ali baš me je zabavilo i bolje mi je od gomile serija koje se danas štancaju. No, dobro, neću nametati kolegi Puppetu ako već nije došlo do ljubavi na prvi pogled, odnosno prvo gledanje

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 19:29
Bio je upadljivo bolji tokom sedamdesetih i nešto još osamdesetih, nažalost um mu je bio neuporedivo potentniji dok se davio u alkoholu, kokainu i tabletama, otkako je ostavio to sve iza sebe, postao je mnogo bleđa senka onog starog Kinga kojeg sam voleo. Doduše hvatam se za detalje u svemu tome post npr 1985. od Kinga, pa nalazim ponekada svoju meru istog, problem mi pravi samo to kada počne da se oduševljava nekim svojim likovima (rekoh, Holly Gibney recimo) koji su meni bez veze a on uzme pa eksploatiše to potom u više romana. Kada se tome još doda to uporno samorecikliranje u ostalim friškijim romanima, gde sve već suviše liči na nešto od ranije, samo blaže i slabijeg kvaliteta, onda dolazi do zasićenja kod mene kao ljubitelja. Srećom pa je hiperproduktivan, te nisam morao da čekam po 10-15 godina da se iživi sa svojim mahom glupostima, već povremeno dobijem, kažem, moju dozu Kinga onako kako ga ja volim doživeti. LOL  No i dalje je lepota tek u detaljima. 

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 20:13
On, kao i svi drugi, trebalo bi da umeju prepoznati momenat kada zaista treba stati ili makar osetno usporiti. Niko nema inspiraciju i kvalitet produkcije za večnost.

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 20:31
Nije uvek poenta u kvalitetu, nije iko obavezan da pruža kakva vrhunska dela unedogled, tip prosto voli da piše, to je veliki deo njega. Izdavači, agenti, producenti ga gađaju sa previše novca za to, fanovi mu se iznova raduju, iščekuje se svaka njegova sledeća knjiga, sada se nanovo sve to brže-bolje ekranizuje pa ima zeleno svetlo (za štancovanje) i sa te strane, dok je i uopšteno teško posle toliko decenija, pa još na silu, postati neko sasvim drugi, baciti pisaljku i ići na pecanje npr LOL, pretpostavljam tj, šta ja znam uopšte i o svojim motivima a kamoli onim u gosn Kinga. 

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 21:02
Ja znam, pogledao sam masu intervjua na youtubu, ipak je čovek moj idol, najbolji živi pisac na svetu.
Elem on je nešto poput radoholičara. Moj deda je bio radoholičar i radio je do smrti, čak iako je imao dobru penziju, bojao se nerada. Stiven King će pisati do smrti, ne samo zato što voli da piše, on mora to da radi, jer drugačije ne može da funkcioniše. On će da se osuši i umre onog trenutka kad više ne bude mogao da piše. Verujem da i on sam veruje u to, jer čovek ima i dosta fobija (što sam saznao gledajući intervjue). Ne znam da li vam je poznato da je SK doživeo gadnu saobraćajnu nesreću u kojoj ga je udario auto i pazite sad on onako izlomljen u bolovima - mora da piše, i napiše Dreamcatcher.

Edit: Hteo sam da otvorim novu temu posvećenu SK, da bude lepo ispraćena biografijom, bibliografijom, filmskim adaptacijama, listama i slično, i sve to da bude propraćeno bogatim
fotografijama koje imam, ali ne mogu da se bakćem sa tim, jer ovaj sajt koristi zastarelu
arhitekturu, te je nezahvalno to raditi. Drugi put.

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 21:49
To sve su opšta mesta, svi ti detalji su manje-više svima poznati, ko to ne zna verovatno nije ni želeo da zna, ne fali toga na forumu, postoji Stephen King tema već ali je slađe da tek povremeno izubijamo kakvu temu gde se već nađemo, spontanije je, lako će moderator potom to ćaskanje, ako baš gori negde, da prebaci tamo gde mu je mesto. Thumbs Up 

Objavio: Mizi
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 22:20
Ovom Kingu nešto fali, čim ima fobije.

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 22:32
Hehe, ja pa nisam ikada upoznao čoveka kome ne fali išta, nema ti toga Mizi LOL
Pusti to, nego daj na zajam dobrom Puppetu neki čvarak, sir, povrćku kakvu makar, neka drugima fobije, sa njima se nekako i može valjda izaći na kraj, makar se daju kontrolisati ili šta već, no da bi ikako funkcionisali, valja prvo jesti, dabome. LOL

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 22:43
Papi, želiš fizičku hranu ili duhovnu?
Npr. radije biram da gledam u zid ili u nebo, a da pojedem hranu koju uzgajam, nego da pogledam Vinija Pua kako lije krv i jede med, mislim zdrav je med, ali meni treba nešto normalno za brejn.
Stiven ima duhovne probleme, iako se hrani isključivo biljnim proizvodima, otuda njemu "inspiracija" za pisanje bezcelera.
Ili sa celerom, paškanatom i crnim lukom, malo peršuna, goveđa kocka, malo krompira i šargarepice, i supa ima da bude bomba!

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 22:57
Fizičku, fizičku, ne ide mi sa duhovnom LOL

King je odrastao u teškom siromaštvu, bez oca i bez kojekakvih današnjih tehičkih pomagala, morao je i dugo ležati u krevetu jedared, pa je time morao biti i okrenut svojoj mašti a usput je i iskopao kakve trećerazredne pričice koje je njegov otac pokušavao pisati, tada popularne mračne, fantastične stvari, te se uz inače detinju strast prema B filmu i stripovima sa kojima je odrastao, opet negde gotovo neizbežno morao vezati za maštu, tamu, pisanje. Kaže i da je kao dete doživeo šok kada mu je drugar poginuo na šinama, te je i to ostavilo kakvog traga. To je ono što je on predstavljao, ko zna šta je prećutao, šta preuveličao, šta je istina, šta mit, njegova lična predstava a šta sve istina, sve je, vazda, relativno, sve i da sam odrastao sa njim (što je teško jer je stariji nemalo i od mojih roditelja, kamoli od mene, ne znam kako bi pa i mogli biti drugari iz detinjstva LOL) ne bih mogao da tvrdim da je nešto zbog ovoga ili onoga. Tek želim reći da u umu ima svega, sve to oko Kinga ne mora imati ikakvih veza sa njegovim fobijama, one mu tek mogu pomoći da ih istražuje u ovom-onom delu, no da li su baš pokretač njegove mašte i kreativnosti, to možda ne zna ni on sam. 

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 23:06
Tako je, ćale mu je bukvalno izašao iz kuće da kupi cigare i završio u drugoj državi, gde je osnovao novu porodicu. Majka mu je umrla od raka, i od tuda Kingova fobija prema bolestima, pa često u njegovim romanima koliko sam primetio neko umre od raka. Ja mislim da se on oslobadja svojih strahova, tako što piše o njima, a neretko ih i transformiše u čudovišta.

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 23:14
Pa da, sve to i ko zna toliko toga drugog čine ono što jeste Stephen King kao čovek, neka i autor ali to nema nužno veze sa samom kreativnošću i maštovitošću, ono što sam želeo reći iznad je to da se King kao (budući, hajde ko veruje u sudbine neka i suđeni) autor formirao mnogo pre njegovih fobija, no ja, bogu hvala, nisam psiholog ni psihijatar, ne ulazim u te stvari ionako, samo kažem da su mašta i kreativnost bili tu mnogo, mnogo pre kakvih fobija. Smile 

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 23:30
Zaboravih da pomenem knjigu koja je na mene mozda i najveci utisak ostavila ,mislim cak i da je prva koju sam procitao. To je Cujo ,prosto me je oduvala ,zbog nje sam i zavoleo Kinga ,kako je on tad opisao razvoj besnila kod psa,kako se menja od jednog dobrocudnog kucnog psa u zver koja nije toga svesna vec jadan misli da je oko njega sve promenjeno,ma briljantno. A ta se knjiga retko pominje kad je on u pitanju. Cak i film je korektno uradjen jedino sto su promenili kraj u filmu ,knjiga im je bila previse surova.

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 23:32
ar8c

I Bekstvo iz Shoshenka je isto jedno od boljih ekranizacija a isto nije klasican King

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 23:34
titlovibend

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 23:46
Moja sanjarska duša mi govori da su njih dvoje pravi par, zaljubljeni kroz sve te godine, naročito to da mu je ona oslonac od samog početka, uz njega kroz sve te pobede i poraze i dana kada nisu imali ni za lek detetu, života u prikolici i sav taj džez, mada to ne mora značiti da su silno verni bili jedno drugome, ne znam, ne bih ni ulazio u to, nebitno je suštinski. 

Najveći problem Kinga je taj što je uspešan kao retko ko, što vuče sa sobom mucho netrpeljivosti, zavisti, zlih jezika, ma ljudi su i bez svega toga košmar LOL ali uspeh je nešto što se ne prašta. Pa još u eri neta gde su negativnost, cinizam i ta jeziva arogancija tonovi koji preovladavaju, mukica. Mogu plasirati svakakve priče o njemu. I ovako malo ko želi drugima da budu uspešni, sretni, ispunjeni, kritika gotovo nije ikada dobronamerna (ona koja je tu da bi taj kome je upućena rastao, razvijao se, bio i bolji, efektniji itd) već baš naprotiv. Tako da sve to valja uzeti sa rezervom, kao i uostalom onu drugu stranu medalje. Nema se razloga iko veličati i kovati u zvezde, niti omalovažavati i obezvređivati, u mojoj knjizi tj, na meni je uvrh glave da kažem čiji rad volim, šta me ispunjava, ili pa šta mi smeta i šta mi je daleko, a tračevi su mi i u životu nebitni, kamoli tek oko kakvih autora. Approve

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 23:49
Ma pričamo pričamo Wink Vido sam ja odma da si ti dobar dečko, nego reko da proverim.

Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2023 u 23:59
Ma svako je imao tu neku specifičnu priču,  eto npr. Philip K. Dick koga smo isto voleli da čitamo,  pa se setim Aronofoskog u toj priči i amfetaminskoj dijeti i televiziji, , prvo mi palo na pamet :) , ili koliko je bila zanimljiva priča oko snimanja filma  `Let iznad kukavičijeg gnezda`, pa kultni Hakslijevi eseji, pa Timoti Liri, pa Polanski, Kingova priča oko Isijavanja, kultno 21. poglavlje `Paklene pomorandže` , ima tu sijaset  zanimljivosti.

Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2023 u 00:06
Nisam ispratio,  puppet jel Stole ,`punio` tu temu sa zanimljivostima, videh samo na blic da ima, ja sam sve to čitao u Zabavniku i pre u još nekim časopisima, pa pričali smo da smo ih čitali i koje, dok su izlazili a i neke strane.

Dobro vi pričate o Kingu on meni nije pisac o kome puno znam, tj. znam dovoljno, i čitao sam, ali ništa više od toga. Upao sam onako, možda i bespotrebno, jer stvarno ima puno tih zanimljivosti.

Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2023 u 00:18
Kjubrik je tu ne prevazidjen, po teorijama. Odiseju u svemiru jeste pisao Artur Klark,
ali po Kjubrikovoj želji, tj Klark napiše poglavlje donese Kjubriku na reviziju,
Kjubrik kaže ne valja, ja sam to zamislio ovako (jer se knjiga i snimanje filma radilo uporedo)
i baci, piši ponovo.
Elem kada je film bio prikazan u bioskopima, Kjubrika na razgovor pozove služba i postave
mu pitanje u fazonu - odakle ti znaš za monolit na mesecu? Sledeće godine je prikazano
sletanje na mesec, pa vi zaključite sami, što ne znači da čovečanstvo nije došlo do meseca,
već da su nam možda prikazali drugačiju istinu, tj da su nešto sakrili.
A ima i ona da fali par minuta snimka u filmu Eyes Wide Shut, mada je sumnjivo da je Kjubrik umro a da premijeru filma nije dočekao. Ima tu i zanimljivost oko hotela iz Shining-a tj interesantan je njegov vlasnik itd. Kako god, ne postoji tajanstveniji režiser od Kjubrika. To za paklenu pomorandu nisam čuo, pogledaću.

Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2023 u 00:23
@Alex

Nemam blage veze, niti čitam njegove postove, niti sam gazio po Stephen King temi, ma ovako tek rekoh, ne znam ni gde je tačno tema, nego smo znali pričati, pa kao što pisah iznad, gde se već nađemo, skoro pa sigurno off topic LOL Subrianca i ja mahom, no ima tome 5-6 godina pa ni to trenutno ne znam gde je bilo. Verovatno dnevnik gledanja filmova, dok nas nisu proterali. :kolutaočima:

Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2023 u 00:29
Originalno postovano od strane vladat vladat piše:

Ma pričamo pričamo Wink Vido sam ja odma da si ti dobar dečko, nego reko da proverim.

De, de, nije baš tako, hvala though Embarrassed, no da znaš, tokom godina, kako me ko pohvali, to je momentalno dizalo pritisak ljudima koji me preziru (a bilo ih vazda), ne može da omane, bukvalno, pa iz brižnosti za njihovo zdravlje, uvek kažem ljudima da šta god se desilo, da me ne hvale ikako LOL

Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2023 u 00:44
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

to je momentalno dizalo pritisak ljudima koji me preziru (a bilo ih vazda)

To nisam znao, zanimljivo, jesi rekao i pre ali mi je cudno. Ali dobro nisam bio tad prisutan na sajtu.

Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2023 u 00:49
Znam za te price oko snimanja pisalo se u casopisima, ima i za druge filmove i rezisere, glumce sta se dogadjalo,  meni je od svega toga ostalo kako i kakve ce se buduce `odiseje` snimati  nakon premijere `2001: ...`, i to se pokazalo na delu, o tome mi je Zivkovic jednom prilikom pricao, ne bih u suprotnom znao. 

Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2023 u 00:52
Sad nesto razmisljam, posto gledam jedan indijski film, osim dva koja su u sustini komedije, ne secam se da sam gledao pravi indijski horor.

Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2023 u 00:57
Zapravo ima samo jedan (da vredi) https://www.imdb.com/title/tt8239946/?ref_=ttls_li_tt" rel="nofollow - https://www.imdb.com/title/tt8239946/?ref_=ttls_li_tt
Od mene ima preporuku i ocenu 4/5.

Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2023 u 00:58
Iskustva su čudo, ide uz ljudsku prirodu uostalom, nevezano za neki tamo net tek, već uopšte, mada se malim delom i blesavim, Mirha mi uostalom stalno priča da mi se ljudi ovde raduju zapravo, doduše reče i da ću do kraja 2020 imati preko 5000 thanks-a uz svoj nick LOL no evo 2023. dođe a nisam baš blizu, upropastih si prolazno vreme ili su te radosti splahnule LOL Gde bre znam šta mi ko u životu želi, svako malo se razni likovi zaklinjali u blesave stvari, radili nezamislivo za mene, bratili se, prošli sito i rešeto zajedno, čupali se iz fucked up ambisa, no u zavisnosti od toga kakav već život vodiš, sve to prođe, kad tad ostaneš sam samcit, naročito na nizbrdici, gde me onda tek briga za to kada mi neko, gle čuda, želi kakvo zlo ili se sladi nesrećom, nagledasmo se svega, tj uvek ima mesta za iznenađenja, no od ljudi se baš sve može (vala gotovo i mora) očekivati. 

Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2023 u 01:00
Znam za njega tj. cuo sam samo, hteo sam ali  nisam pogledao, pogledacu. Hvala.

Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2023 u 08:16
E bre Puppet pa ja nisam znao da mogu da ti zahvalim SmileSmile,sad tek vidoh a toliko sam ovde aktivan vec. Salu na stranu moram i ja da kazem da nam Puppet dodje ko ko ako se secate onih crtaca gde na ramenu stoji sa jedne strane djavolcic a sa druge strane andjelcic(savest),e tako ja dozivljavam Puppeta tu je uvek da smiri,kada nesto kritikujemo on uvek gleda dobru stranu svega. Ma zbog Puppeta sam poceo i da pratim forum.
E sada nek te preziru koliko mogu drug moj.

Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2023 u 17:01
Svaki Kingov fan zna ponešto iz života pisca, a kako da se ne zna epizoda sa naletanjem automobila na njega u jednoj običnoj šetnji, koja ga umalo nije koštala života? U krajnjoj liniji i tu epizodu, kao i dosta toga iz sopstvenog života, iskoristio je kao motiv za pisanje, konkretno u The Dark Tower. Njegov stil je specifičan, prijemčiv običnom življu jer mu motiv najčešće predstavljaju proživljene stvari i realni likovi u i oko njegovog Mejna, što ga i jeste formiralo i učinilo onim što jeste.

Ali, baš kao i u profesionalnom sportu dešava se da biologija odradi svoje, da sportista nešto hoće, nesumnjivo zna, ali opet više ne može! Ako sportista veteran sili i insistira, onda polako počinje da rasprodaje do tada stečeni ugled. Opstaje i produžava karijeru, ali zvezda bledi i pretvara se u puki prosek.To čini i hiperproduktivnost. Nekada sam ga obožavao, ali danas bukvalno više ne mogu da ga čitam. Ponavlja se i potrošen je. Treba znati i stati... sa stilom. Tada se uspomene ne skrnave i ostaje da živi u najlepšem svetlu.

To je, naravno, samo neko moje viđenje i doživljaj Kinga, a nipošto i pravilo za bilo koga drugog. Samim tim što i dalje ima fanove, njegovo pisanije ima i opravdanje. Možda se publika menja, možda su mete i ciljevi drugačiji, ali dok svega toga ima onda i pisanije ima opravdanja. Tržište USA i generalno engleskog područja je ogromno, tu će se uvek pronaći publike i ekonomske isplativosti, da ne idemo dalje od toga.

Ali iz moje vizure trebalo je stati. Lične fobije i demoni trebali su već biti dobrano isterani. Nisam pobornik ideje da je čovek rođen samo za jednu stvar i da samo to treba da radi od pubertetskih dana do smrti. Svet, a sa svetom i život, jesu mnogo širi i kompleksniji pojmovi, pa treba uzbrati poneku voćku i sa kakvog drugog drveta. U suprotnom, čak i uz tako plodnu karijeru, može se prilikom svođenja životnog bilansa desiti da se čovek i dalje ne oseti dovoljno ispunjeno i ostvareno. Ne tvrdim da je to slučaj sa poštovanim g. Kingom, ali ako i dalje ima demone koji ga progone, ako i dalje u spisateljstvu jedino traži spas duše, onda možda i ima smisla ovo o čemu pričam.

Ali dobro, da ne filozofiram dalje, neka g. King piše koliko god želi i može, neka to konzumira kome god prija i sve je i dalje OK u tom krajičku sveta

Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2023 u 20:07
Originalno postovano od strane ar8c ar8c piše:

neka g. King piše koliko god želi i može

Hajde da ne bude da non-stop mislim koješta drugačije, ovoga puta se definitivno slažem sa navedenim Smile

Siroma' Vini Pu, ne zna šta ga je snašlo u temi LOL 
Mada mi film još uvek nije dostupan, šta da mu radim, pisao bih o utisku da sam ga se mogao dokopati.

Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2023 u 22:26
U planu je da se snima i Vini Pu 2, https://www.imdb.com/title/tt23330554/?ref_=nm_flmg_unrel_1_prd" rel="nofollow - https://www.imdb.com/title/tt23330554/?ref_=nm_flmg_unrel_1_prd pošto je ovaj kec sa budžetom od 100 000 $ do sada zaradio 4 miliona, to je samo od bioskopskih karata, a gde su blyray diskovi + streaming servisi... Od istog režisera nam i ove godine stiže Petar Pan, naravno u horor žanru https://www.imdb.com/title/tt21955520/?ref_=nm_flmg_unrel_9_prd" rel="nofollow - https://www.imdb.com/title/tt21955520/?ref_=nm_flmg_unrel_9_prd . Voleo bih da neko snimi još horor filmova po bajkama H.K. Andersena i braće Grim, jer su sve te stare bajke u originalu vrlo mračne, ali ih je Dizni provukao kroz svoj šareni filter i omogućio dostupne deci. Pa setićemo se na kraju krajeva i naših bajki, poput recimo Baš čelika, aždaje i carevog sina itd koje su takodje mračne i mogle bi uz doradu da dobiju horor adaptacije. Ali očigledno nema ko to da radi za sada. Elem do kraja meseca nam stižu i Deca Kukuruza https://www.imdb.com/title/tt12311866/?ref_=tt_rvi_tt_i_5" rel="nofollow - https://www.imdb.com/title/tt12311866/?ref_=tt_rvi_tt_i_5 a krajem aprila i Salemovo https://www.imdb.com/title/tt10245072/?ref_=nv_sr_srsg_8" rel="nofollow - https://www.imdb.com/title/tt10245072/?ref_=nv_sr_srsg_8 , tako da biće ovo plodna hororična godina ronnaVamp

Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2023 u 22:35
To (Baš Čelik) mi je bila najdraža domaća bajka kada sam bio majušan, voleo sam punomnogo i film (Čudotvorni Mač (1950). Children of the corn mi je oduvek bio bez veze, tako da bi kakvo novo filmsko čitanje moglo verovatno samo da mi bude bolje od svih onih meni đubrastih filmova, mada mi je priča kao takva i dalje bez veze LOL, dok je Salemovo već imalo dve meni dobre (mada televizijske) adaptacije, pa zašto da ne sada i u svom sjaju bioskopskog filma, čemu se doduše ne radujem previše, ali hajde de. Svakako ću opet pročitati knjigu. LOL

Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2023 u 23:09
Čika Stiven ne sme stati!
Meni jedan drugi Stiven smeta, ali protivuneukusa se može!
Kingovi demoni su i naši, tako da on piše sa velikom ljubavlju.
Čuveni filantrop, samo da ga zdravlje posluži!

Datum objave: 08.Ožujak/Mar.2023 u 00:17
Ma to cu sve da preskocim, Salem Lot sa kraja sedmadesetih sam gledao kao klinac i zaboravio sam kakav je , tj. gledao sam pred izlazak  drugog `86,`87 tako nesto  ,  mozda to pogledam eventualno, Deca ... cu mi ok, ali zato sto vezem za neki dogadjaj tj. drugi deo , prvi mi je ok bio kad se pojavio da ne gresim dusu, nije mi bilo prijatno dok sam gledao, mada vise su prestarasili neki filmovi koje ne znam kako se zovu, secam ih se kroz maglu, verobatno sam to potisnuo tada kao mehanizam samooodrane,  mada kao sto rekoh tada me je T1 odusevio, a zatim T2, sta god ko pisao, meni su to vrhunska ostvarenja. I bajke su mi ok, dobri su stari crtani ne bih ja tu nista dirao.

Datum objave: 08.Ožujak/Mar.2023 u 00:18
LOLOva tema ce postati Top Gun: Maverick , drugi deoSmile, u pozitivnom smislu.

Datum objave: 08.Ožujak/Mar.2023 u 00:26
Eh, da, siroti Winnie The Pooh Koliko čujem u nekom mom okruženju, obično to gledaju klinci. Ne znam šta bi me nateralo da to sada pogledam jer sam ionako u svađi sa horor žanrom poslednjih godina/decenija. Iz tih razloga vreme je da se stavi tačka i da se tema ostavi fanovima/konzumentima ovakvih stvari

Vidimo se u nekom drugom Mavericku/Winnie-u!

Datum objave: 08.Ožujak/Mar.2023 u 00:29
Salem Lot iz 70-tih se ni meni nije preterano dopao, ima par dobrih/jezivih scena i vampiri izgledaju moćno ali recimo više mi je legla ona mini serija iz ja mislim 2004 (mada ni ona nije bog zna šta), zato i očekujem ovaj novi... Firestarter ovaj novi mi se recimo ni malo nije dopao, bolji je miljama onaj stari.  Ista priča je i za groblje kućnih ljubimaca, bolji mi je stari (mada me možda radi na nostalgiju,gledao sam ga kao klinac sa društvom na dvd). Od dece kukuruza priznajem upravo samo prvi i drugi deo, mada mi je prvi bolji. Ali volim tu priču/ambijent tako da će se pogledati i ovaj novi, iako nemam prevelika očekivanja od njega.

Datum objave: 08.Ožujak/Mar.2023 u 00:30
Sto ar8c malo smo evocirali uspomene, sta fali, nece nas ubiti romantika Wink.

Datum objave: 08.Ožujak/Mar.2023 u 12:53
ar8c
 Slazem se sa tobom po pitanju Kinga,eto ja sam mislio da je do mene ,pocinjao par novih knjiga i nikako ne ide. Onda naisao na Kujo i ajde rekoh da probam,zaboravio sta se sve desava u knjizi,procitao je za dan. Znaci nije do mene,kad je dobra knjiga dobra je .Ni ja nesto Decu kukuruza nisam voleo ,ali slazem se jeziva je prvi deo ,mislim na film. Salemovo mi eto nikad nesto nije mnogo leglo ni knjiga ni film tek.

vladat 
Pa naravno da ti stara verzija Groblje kucnih ljubimaca bolja pa RAMONSIII  https://www.youtube.com/watch?v=HJWFsZ_YUc4

Datum objave: 08.Ožujak/Mar.2023 u 16:26
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Sto ar8c malo smo evocirali uspomene, sta fali, nece nas ubiti romantika wink.

Romantika neće, ali da nas ne ubiju admini Ovde ima tolerancije, moja zahvalnost na tome, ali to ne treba zloupotrebiti. Osim ako ostanu samo neki osedeli nostalgičari koji nikome neće ići na živce

Šta znam, možda treba otvoriti neku temu tipa "sve o svemu" i slično za offtopic i nostalgiju!? Nisam baš toliko češljao forum, možda tako nešto i postoji, pa neka ukažu nadležni ili oni sa dužim stažom. Nikad mi nije problem da malo proćaskam sa tolerantnim ljudima, ima se i o čemu, ali kao što rekoh - sve u svoje vreme i u doziranim količinama ako se već trpi off...

Objavio: Tom Brady
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2023 u 16:02
Stvarno ne razumem potrebu da neko snimi ovako nešto! Mislim da je ovo najveća glupost koju sam pogledao u životu (među prvih 5 je sigurno). Katastrofa!

Objavio: Black Raven
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2023 u 17:44
Originalno postovano od strane vladat vladat piše:

U planu je da se snima i Vini Pu 2, https://www.imdb.com/title/tt23330554/?ref_=nm_flmg_unrel_1_prd" rel="nofollow - https://www.imdb.com/title/tt23330554/?ref_=nm_flmg_unrel_1_prd pošto je ovaj kec sa budžetom od 100 000 $ do sada zaradio 4 miliona, to je samo od bioskopskih karata, a gde su blyray diskovi + streaming servisi... Od istog režisera nam i ove godine stiže Petar Pan, naravno u horor žanru https://www.imdb.com/title/tt21955520/?ref_=nm_flmg_unrel_9_prd" rel="nofollow - https://www.imdb.com/title/tt21955520/?ref_=nm_flmg_unrel_9_prd . Voleo bih da neko snimi još horor filmova po bajkama H.K. Andersena i braće Grim, jer su sve te stare bajke u originalu vrlo mračne, ali ih je Dizni provukao kroz svoj šareni filter i omogućio dostupne deci. Pa setićemo se na kraju krajeva i naših bajki, poput recimo Baš čelika, aždaje i carevog sina itd koje su takodje mračne i mogle bi uz doradu da dobiju horor adaptacije. Ali očigledno nema ko to da radi za sada. Elem do kraja meseca nam stižu i Deca Kukuruza https://www.imdb.com/title/tt12311866/?ref_=tt_rvi_tt_i_5" rel="nofollow - https://www.imdb.com/title/tt12311866/?ref_=tt_rvi_tt_i_5 a krajem aprila i Salemovo https://www.imdb.com/title/tt10245072/?ref_=nv_sr_srsg_8" rel="nofollow - https://www.imdb.com/title/tt10245072/?ref_=nv_sr_srsg_8 , tako da biće ovo plodna hororična godina ronnaVamp

Stiže nam mračni Bambi i još neki slični filmovi. Ujedinili su se Rhys Frake-Waterfield https://www.imdb.com/name/nm8448178/?ref_=tt_ov_dr" rel="nofollow - hangingcha

Objavio: atilabb7
Datum objave: 17.Lipanj/Jun.2024 u 03:27
Pa i ovaj prvi deo je dobar pogledao sam ga ali bi ste mogli napraviti za njega pravi srpski prevod bez grešaka kao što sam se ja trudio da napravim za drugi . Hvala .

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk