The Menu (2022)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=102229
Datum ispisa: 14.Prosinac/Dec.2024 u 20:51 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: The Menu (2022)
Objavio: sasa-stipisic
Tema: The Menu (2022)
Datum objave: 18.Studeni/Nov.2022 u 13:09
Ovaj film nema veze sa hororom, totalni sarkazmom i cinizmom vođen triler koji odise blagom napetoscu i još blažom tajanstvenoscu. Nisam bas odusevljen, film je sasvim u redu napravljen, ali sam ja ocito nesto drugo ocekivao, posebno sta se radnja priblizavala vrhuncu i raspletu, čini mi se da je evidentno da se redatelj nije na najspretniji nacin snašao u misiji "kako zavrsiti film". Za Anyu i Ralpha plus.
|
Odgovori:
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 18.Studeni/Nov.2022 u 14:48
Unatoč Iginom entuzijazmu i bez obzira što ti veliš da je ovo triler a ja sam triler ovisnik, preskočit ću ga.
Previše je naspamano desetki na imdb-u. Meni je više pun k. plaćenih oglasa tamo podvaljenih kao rivju od šljama koji bi ubio nekoga za sto eura. Još
više od njih mi se gadi usputna bagra koja misli da ću im tek tako
povjerovati da je film bolji od Hičkokovih, a koji nemaju sve i samo
desetke.
Svijet nije savršen, ali bogami ne vjerujem ni da je ovaj film.
Da me netko ne shvati pogrešno, Nemam
ništa protiv gurmanskih filmova ni serija, azijci ih snimaju ko blesavi
pa sam pogledao neke već i ima baš dobrih i zabavnih. Ovdje mi samo smetaju lažni utisci. Da nije toga, vjerojatno bih film otrčao gledati jer je triler.
|
Objavio: puppet_master
Datum objave: 18.Studeni/Nov.2022 u 14:59
Pa dobro, kada utihne hype makar, šta znam uostalom, dopao mi se Igin osvrt pa me film kako-tako zaintrigirao, gledaću svakako a kada...bumo videli.
|
Objavio: mendo
Datum objave: 18.Studeni/Nov.2022 u 18:05
Dobro! Citao sam vec prije o tom filmu, a ti si kumovao mojoj konacnoj odluci da ga pogledam. Volim sarkazam, pa i stravu ako ima smisla.
No... ovo sa Citizen Kane !?
Americka akademija je ovaj film svrstala na prvo mjesto na listi 100 najboljih filmova svih vremena i proglasila ga najboljim od najboljih filmova (sic!).
Po meni to je jedan jako los film koji uopce ne zasluzuje da bude na toj listi. Bijedna prica i los scenario, a o reziji da ne pricam. Igrani film koji vise od polovice odradi narator za mene nemoze u prvu ligu. Orson Welles i autori su uzeli za temu jednu vanserijsku licnost americke kulture, politike, pa i americke povijesti sa, obicnom covjeku, nezamislivim zivotom. Imali su toliko materijala, nevjerojatan zivotni put, toliko uspjeha, toliko neuspjeha, skandala, drustvene moci, bogatstva, svega, a napravili su taj Citizen Kane, bijedani filmski uradak.
Zanimljivo je da je npr. Forest Gump tek negdje oko devedesetog mjesta, ako se dobro sjecam.
|
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 18.Studeni/Nov.2022 u 19:13
Pa sta znam i mene je zaintrigirao, nisam citao komentar(e) videh u bioskopu najavu za njega i poljski `Bez tragova`. Ali o tom-potom , videcemo.
|
Objavio: aleksayu
Datum objave: 14.Prosinac/Dec.2022 u 22:55
Gledao sam film u bioskopu.Totalno besmislen film , cisto sranje na bazi pseudofilozofiranja...
|
Objavio: dzems0
Datum objave: 17.Prosinac/Dec.2022 u 18:26
aleksayu piše:
Gledao sam film u bioskopu.Totalno besmislen film , cisto sranje na bazi pseudofilozofiranja... |
Hvala!
------------- Chepe
|
Objavio: thebranko10
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2022 u 03:45
Objavio: titlovi.com
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2023 u 21:36
Prevod je uradio Bambula ✨
|
Objavio: homemultimediabox
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2023 u 21:25
Ovo je filmčina. Preporuka 9/10
|
Objavio: Mizi
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2023 u 21:54
Uz ovakvu preporuku, odmah skidam i gledam.
|
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2023 u 23:53
Mizi piše:
Uz ovakvu preporuku, odmah skidam i gledam. |
Jelda. Kratak i jasan aksiom, i to sa numeričkom formulom iz fizike.
|
Datum objave: 05.Sijecanj/Jan.2023 u 00:02
Jelda.Kratak i jasan aksiom, i to sa numeričkom formulom iz fizike. |
Pa dobro sad, šta da se radi. Što ti nisi dao preporuku, pre sam od tebe očekivao, odbio si ga odmah.
|
Objavio: Munzeland
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2023 u 10:32
Nekada se moglo verovati ocenama na IMDB-u, već neko vreme očigledno ne! Film nije za to da se prekine u toku gledanja, ali na kraju filma čoveku bude žao što nije. Sve u svemu, loše
|
Objavio: robi75
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2023 u 12:30
Dobar, bas dobar film. Nikada se nije moglo i ne moze niti ce se moci verovati ocenama na imdb-u. Ko se iole razume u film zna o cemu govorim.
|
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2023 u 13:48
Objavio: Munzeland
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2023 u 14:11
On se razume u film i ocene pa da mu verujemo 🤷🏻♂️
|
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2023 u 18:06
Alex pises zbrda zdola niko te nije razumeo sta pises
|
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2023 u 18:45
Da, slazem se, ovo sam pisao jer sam pisao u tri teme istovremeno, i na jos jednom forumu. I htedoh da uredim, i obrisem greskom.
|
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2023 u 18:51
Mislio sam Aleksa sledece,da kad ti napises da je nesto sr.... niko te ne pita zasto . Sledece ako smatras da je filozofiranje napisi zasto mislis, daj dve tri recenice sa argumentima, a to se podrazumeva ako vec od nekog ocekujes da ti da odgovor zasto npr nije .To sam mislio. A rekoh da mi se svideo film, mislim da nije filozoforianje i da su mogli laganije bez nekih stvari, ali dobro izbor autora.
|
Objavio: robi75
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2023 u 18:54
aleksayu, prijatelju niti imam potrebu, bez ljutnje a jos manje zelju da ti pojasnjavam bilo sta. Hajde ovako, tebi se film ne dopada, meni se dopao. I ne gnjavi brate. Ako nisi video nista dobro u filmu ok, tvoje misljenje ali mene ne zanima sto ti se film ne dopada jer je misljenje tvoje, subjektivno. Licno.
|
Objavio: Eragon76
Datum objave: 10.Sijecanj/Jan.2023 u 01:33
Majko božja, koje gubljenje vremena na ovom filmu! Ovo je kao moderna umetnost, vidim nacrtanog čiča Glišu i divim se kako je to dobro nacrtano! 0 ogromna za ovaj neprevazidjeno loš film!
|
Objavio: Goran87BG
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2023 u 22:36
Jedino što valja u ovom filmu je čizburger, ostalo je u skladu sa jelovnikom, obično sranje...
|
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2023 u 00:07
Odustao sam, ne zbog komentara, već zbog subjektivnog mišljenja o Anji. Mislim da Fajns snima promašaje, ne treba mu to. Ipak je Dej Luis gospodin za sve njih!
|
Objavio: bgvracar
Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2023 u 10:28
Interesantna crnohumorna satira o poremećenom šefu kuhinje, koji smatra da društvene elite koje mogu priuštiti njegove ekskluzivne obroke, ne cene dovoljno njegovu kulinarsku umetnost. I zato se neobični "meni" restorana iznenada pretvara u nešto mnogo zlokobnije od pukog skupa sastojaka i kulinarskih veština. Najveći kvalitet ovog filma je zapravo šarenolika galerija likova, od kojih svaki od njih skriva neku neprijatnu tajnu koje se postepeno otkrivaju. Film nema klasičnu podelu na dobre i loše momke. Svi su oni zapravo manje ili više iritantni do granice kad vas je baš briga šta će se sa njima dogoditi.
|
Objavio: Tom Brady
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2023 u 21:19
Pa vi posle nemojte da cenite trud kuvara u restoranima😂 Film je upečatljiv, to mu se svakako ne može osporiti. Meni se lično nije nešto preterano dopao, pa ne bih da ulazim u dalje komentarisanje.
|
Datum objave: 15.Sijecanj/Jan.2023 u 13:46
Kao satira, meni mahom zabavna i sa dragim glumcima koji mi kao likovi bivaju i zabavniji od same priče, The Menu me je, eto, zabavio. No umoran sam od buke ovog doba ironije i ruganja, tema mi zapravo nije bliska (ne mora to biti svet prestižnih restorana, kuhinja, kuvara, kritičara i onih bogatih a oduzetih od lepote stvaranja, užitka,elementarnog poštovanja umetnika i dela, neka je to bilo koja druga sfera savremenog društva, zašto ne i sam Hollywood uostalom). Prosto ih ne vidim kao bitne, pa, ne u svetu unutar kojeg ja kako-tako obitavam, iako ne kažem da ih sve redom nije potrebno postaviti na svoje mesto, zašto da ne, fuck them, hajde neka i u kakvom ovako ekstremnijem smislu, zabave radi. Tek kažem i da meni zbilja nije preko potrebna ovakva jedna priča, tematski dakle me davi, dok su me je originalnost filma, nekim malim delom humor i rekoh sve to već, gluma, sami glumci i likovi koje tumače, učinili filmsku noć uglavnom prijatnom.
|
Objavio: canijel
Datum objave: 19.Sijecanj/Jan.2023 u 03:42
Još jedna u nizu od premekanih i predvidljivih satira na bogate ljude. 6/10
|
Objavio: klass
Datum objave: 24.Sijecanj/Jan.2023 u 12:52
I najzad sam se nakanio da ga pogledam...Prvih 40 - 50 minuta sve ide svojim tokom, postoji neki tempo i moze da se gleda. Zatim, sve je stalo. I to bas kada je trebalo da se stvara napetost...
Ne mogu da kazem da je postao potpuno dosadan ali nekako je postao ravan do samog kraja. Iako ima desavanja ne drzi paznju, najvise zbog muzike. Bas je uspavljujuca ili je uopste nema. To im je veliki promasaj.
U stvari, film je presao u pozorisnu predstavu. Bukvalno. Uglavnom...Ocena 5.
|
Objavio: s.t.a.l.k.e.r.
Datum objave: 24.Sijecanj/Jan.2023 u 17:14
Prica bez kraja i najmanje pouke gledaocu.... totalni promasaj.
|
Objavio: nimm11
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2023 u 09:56
Horor psiho triler pa jos beskrajno zabavan , ne mogu da kazem poucan jer nazalost ili na srecu, nisam u kategoriji ali nijednoj koja je ovde navedena, ali zahvalna sam za crni humor u ovom izuzetnom ostvarenju. Feinnes je odlican izbor. Jedina zamerka su zadnji kadrovi filma koji su kao prepisani od nekoliko slicnih u poslednje vreme. Preporuka ogromna!
|
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2023 u 12:02
nimm11 piše:
Horor psiho triler pa jos beskrajno zabavan , ne mogu da kazem poucan jer nazalost ili na srecu, nisam u kategoriji ali nijednoj koja je ovde navedena, ali zahvalna sam za crni humor u ovom izuzetnom ostvarenju. Feinnes je odlican izbor. Jedina zamerka su zadnji kadrovi filma koji su kao prepisani od nekoliko slicnih u poslednje vreme. Preporuka ogromna! |
Preporuka zbog Anjice, a? Da je drugi žanr, gledao bih, ovako horore ne bih preporučio ni neprijatelju, jer je stres jedan od glavnih uzroka opadanja kose i nastanka peruti.
|
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2023 u 12:05
Spremiš Head & Shoulders ili kakoveć, i uživaš. Nego, nije ovo horor Mizi, niti iz jednog jedinog ugla Nema brige oko kakve jeze, nemira, strave, napetosti, ne puca na to film, pre će te možda nasmejati, ako ćemo pravo.
|
Datum objave: 04.Veljaca/Feb.2023 u 19:39
Ne razumem iskreno sto se ovde pominje horor.
|
Datum objave: 05.Veljaca/Feb.2023 u 03:48
Je, blesavo je skroz, pominje se jer je iznad kao jedan od žanrova naveden upravo horor, što je pa tako jer se na imdb stranici iz nekog razloga film vodi kao horor/triler, što je pa tako jer je ovima dovoljno da je (spoiler:)u filmu neko naizgled pomračenog uma, sprema masakar, ljudi bivaju ubijani i sav taj džez pa ma koliko im akcenat, ton, ambijent, namera, sama poenta satire iz ko zna kog razloga pa izmiču, kao da se ta tamošnja nabrajanja žanrova rade mašinski ili ofrlje, pa ako neko ima šešir u kakvom filmu i pobije se u kafani, fuck, to je i western
|
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2023 u 18:49
Treba pogledati.Nije ovo nista dovoljno ekstravagantno, ali je dovoljno drugacije od proseka.Mozda se nekim ucini dosadnim u startu, medjutim ima tu materijala.Odusevljen nisam a nije mi zao sto odgledah.Hvala na prevodu
|
|