Don't Worry Darling (2022)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=102068
Datum ispisa: 10.Prosinac/Dec.2024 u 06:35 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Don't Worry Darling (2022)
Objavio: titlovi.com
Tema: Don't Worry Darling (2022)
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2022 u 22:51
Prevod je uradio i payutti ✔
|
Odgovori:
Objavio: dzabaludin
Datum objave: 27.Listopad/Oct.2022 u 20:18
Iako na filmove s IMDB ocjenom ispod 7 gledam sa skepsom, ovaj me prijatno iznenadio! Da ne spoilam, mislim da su cca 2h "korisno" protraćena.
p.s. pohvala prevoditelju, odličan posao!
|
Objavio: dete_devedesetih
Datum objave: 31.Listopad/Oct.2022 u 02:19
Dobar je film u pitanju, ima duboku simboliku koja se ne iskazuje samo kroz feminističku premisu, već uopšte sagledava pitanje tradicionalnih shvatanja muško-ženskih odnosa, patnju i bol koje ista mogu da nanesu i jednom i drugom polu kroz popularne savremene interpretacije nekadašnjih običaja i načina života... Drugi aspekt jeste pitanje da li pod izgovorom ljubavi smemo da donosimo odluke u ime partnera, šta on za nas predstavlja, kako shvatamo ljubav, itd, itd.... Sve u svemu, zanimljiv film, ne bih se nikako složio s ovakvom kritikom... E sad, za razumevanje poruka i simbolike potrebno je i nekad i preživljeno iskustvo, nije sve stvar poznavanja kinematografije. Da ne tupim duže, samo još ovo, Olivija sigurno nije brinula da li će film ispasti "divlji" i spektakularan, ponajmanje kao rediteljka (makar po ova dva filma) deluje da će se cimati oko komercijalnih šablona i shvatanja...
|
Objavio: puppet_master
Datum objave: 31.Listopad/Oct.2022 u 02:34
I meni se dopao, trebalo mu je vremena da me uvuče u svoj svet, no potom je sve dolazilo na svoje mesto, svakako mi je bolji od skorašnjih filmova na, uslovno rečeno, sličnu temu.
|
Objavio: canijel
Datum objave: 01.Studeni/Nov.2022 u 05:23
Loša feministička kopija Truman Show-a.
|
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 05.Studeni/Nov.2022 u 14:59
Volim filmove ovog tipa i u moru gluposti, kojima nas zapljuskuju, pohvalicu navedeni.Izolovano mesto, misterija.Dovoljno dobro u ovom casu, da mogu reci da mi je legao.Na oko lep.Fali malo neke dinamike, mozda.Rasplet?Ocekivao sam nesto drugacije.Ono kao da ostavi jaci utisak, no eto.Hvala na prevodu
|
Objavio: ar8c
Datum objave: 05.Studeni/Nov.2022 u 18:13
Nikako se ne slažem sa recenzijom, meni je ovo sasvim solidan i gledljiv film, dok mi završetak uopšte nije tako šokantan. OK, postoji twist i film nije ponudio nešto epohalno novo i neviđeno, ali dobro je to ukomponovano i deluje osvežavajuće u sumornoj kinematografskoj svakodnevici. Boje su sjajne i odlično su dočarane US 50-e. Gluma na nivou. Prijatno me iznenadila Wilde-ova u ulozi reditelja.
Trivija: Da li je još pre ovog filma ili tokom njega iskra zaiskrila između rediteljke i glavnog glumca Harry Stylesa, tek zbog njega je žrtvovala brak sa Jason Sudeikisom. Neki ovde uspeju da ulove i kakav info sa žutih stranica Hollywooda
P.S. Prevod kao i uvek na nivou! Thx payutti
|
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 07.Studeni/Nov.2022 u 02:12
Jos nisam ukapirao sta znaci gledljiv film, iz teme u temu, ne odnosi se na komentar ar8c, postavio sam to pitanje vise puta,mozda mi neko i objasni, nekad. Meni je ovo zanimljiv film, i svideo mi se, a i volim filmove neto tako tog tipa, pa da ne nabrajam slicne u tom `fazonu`. Mislio sam da pisem vise, medjutim, sta znam mozda bez nekog uvida pogledati, U poslednjhi godinu dana jedino za Titane sam uveren da apsolutno nista ne treba znati pre gledanja, mozda za poslednji Garland-ov npr. U svakom slucaju, prijao mi je.
|
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 07.Studeni/Nov.2022 u 09:53
Gledljiv znači da nećeš imati potrebu: 1. fastforwardati i preskakati scene 2. ugasiti jer je film đubre
Gledljivost ne znači nužno i da je film bombon, naravno, bezbroj je gledljivih mediokriteta koje zaboraviš sutradan.
|
Datum objave: 07.Studeni/Nov.2022 u 10:52
JoxerTM piše:
Gledljiv znači da nećeš imati potrebu: 1. fastforwardati i preskakati scene 2. ugasiti jer je film đubre
Gledljivost ne znači nužno i da je film bombon, naravno, bezbroj je gledljivih mediokriteta koje zaboraviš sutradan. |
Ok, hvala, pretpostavio sam, nego se kosi sa nekim prethodnim komentarima u stilju gledljiv je i nije los, gledljiv je i pristojno ostavrenje, gledljiv je , mozete pogledati ali ne ocekujte nista spektakularno, dakle ako je ovo drugo onda je prvo suvisno. Ili slicno odlican film, ocena 7/10, Da ne filozofiram, ni moj komentar nije nista posebno, gledah kasno a rano ustajem, pa rekoh samo koju rec da napisem.
|
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 07.Studeni/Nov.2022 u 12:06
Ma čekaj, pa mislim da sam baš ja jednom napisao za neki film mejnstrim da može biti gledljiv samo lobotomiziranim majmunima. Pa
ako za to i nisam više siguran je li bilo na ovom forumu, znam sto% da
sam za Vincenta Cassela utvrdio da frajer svakom svojom izvedbom od
negledljivog filma napravi gledljiv.
Riječ se dade koristiti na više načina.
|
Datum objave: 07.Studeni/Nov.2022 u 16:26
Da, kontam da pojam "gledljiv" ili čak većina drugih mogu imati različit eho i značenje u umovima različitih ljudi. U ovom slučaju mogu potpuno da se složim sa Joxerovom definicijom i otprilike je to ono kako ja tumačim navedeni pojam.
Dakle, film nije neko remek-delo i epohalna umetnost, ali je skroz gledljiv, solidan, tečan, ne nervira i drži pažnju. Svideo mi se, uradio je posao, pružio mi je dovoljno zabave i dao makar onoliko koliko sam u startu očekivao. Čak i više.
|
Datum objave: 07.Studeni/Nov.2022 u 17:32
Ok, naravno, slazem se, moze, ljudi iz mog okruznjenja, koriste gledljiv, naravno to je relativno sto se utiska tice ,za film koji je podnosljiv za gledanje, u stilu hajde moze da prodje, ima dovoljno elemenata da moze da se pogleda, da se ne prekida, ne preskace, i uglavnom preovladjuju negativne kritike, itd. Skoro je utisak mog prijatelja kad smo izasli sa projekcije `Black Adam` bio tog tipa, kad sam ga pitao kako ti se svideo , a on kaze gledljiv, nista posebno, ali u odnosu na one koje sam gledao jedva i cak rzmisljao da napustim salu , bolji je, i to je to, isli zbog zbog dece prvenstveno, Ja tu rec ne koristim, a i bez potrebe sam mozda ovde pomenuo , u drugim nisam dobio odgovor, mozda bih izabrao da pitam u nekoj narednoj, jer sam i u drugim temama video da se cesto koristi pa rekoh hajde da pitam, da ne skitam.
|
Datum objave: 08.Studeni/Nov.2022 u 18:59
Ma sve OK, kada se komunicira posredno, on-line, jako je važno biti maksimalno precizan. Vrlo lako dođe do pogrešnih tumačenja ako ljudi nemaju kontakt očima i komplet facijalnu i telesnu ekspresiju.
Elem, ako ćemo za Black Adam i ostale Marvel/DC šnenokle koristiti pojam "gledljiv", onda taj pojam apsolutno ne možemo i nećemo koristiti za dublja i mnogo gledljivija dela poput Dont Worry Darling
|
Objavio: kjovo
Datum objave: 12.Studeni/Nov.2022 u 10:57
Meni je ovo vise nego gledljiv film ,volim ja ovu atmosferu i filmove ovog tipa.
|
Objavio: mladen-gajdic
Datum objave: 22.Studeni/Nov.2022 u 13:46
aaaa... misterija?... to je tema ovog filma? u širooookom smislu riječi...
|
|