Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=102002 Datum ispisa: 19.Srpanj/Jul.2026 u 14:28 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Halloween Ends (2022)Objavio: igorm75
Tema: Halloween Ends (2022)
Datum objave: 14.Listopad/Oct.2022 u 18:11
Nema ništa od toga da je to kraj, moraju nekako 2028 godine da proslave Halloween 50 godina.
Odgovori: Objavio: MetalikeOperiteKose
Datum objave: 14.Listopad/Oct.2022 u 21:41
Povampirice kad im zafali kinte. Rimejk ributa i tako to.
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 14.Listopad/Oct.2022 u 22:04
Retoricko pitanje, odnosno erotema. Novac, vatrene pristalice i sve sto moze da se iskoristi iz istih, nemam nista protiv toga ali na to se svodi.
Objavio: Mizi
Datum objave: 14.Listopad/Oct.2022 u 22:41
Pravda za Majersa, Fredija, Džejsona i ostale likove iz nadaleko poznatih franšiza, želimo da ih gledamo i oživljavamo iznova i iznova dok svet ne nestane...
🎃🔪👻⚰️
Objavio: banisa2006
Datum objave: 14.Listopad/Oct.2022 u 22:53
Obozavam Jamie Lee Curtis
Datum objave: 15.Listopad/Oct.2022 u 00:41
banisa2006 piše:
Obozavam Jamie Lee Curtis
Obažavam sarmu, Anu Bekutu i felacio!
Datum objave: 15.Listopad/Oct.2022 u 01:14
Za prvo i drugo treba biti vest, kreativan, a posteriori stil, a za Anci komsinicu ( dobro, zna se iz kog sam kraja kao i dva clana da ih ne imenujem) Mizi aka Balavurdija , `Eh, Djavole` dovoljno !
Objavio: beogradski
Datum objave: 16.Listopad/Oct.2022 u 14:37
Nije konacan kraj
Datum objave: 16.Listopad/Oct.2022 u 17:10
beogradski piše:
Nije konacan kraj
Objavio: goran-bogosavljevic
Datum objave: 17.Listopad/Oct.2022 u 12:14
Gospodine Bambula, hvala Vam na prevodu koji je kao i svi dosadašnji odličan u svakom pogledu.
Datum objave: 17.Listopad/Oct.2022 u 14:36
goran-bogosavljevic piše:
Gospodine Bambula, hvala Vam na prevodu koji je kao i svi dosadašnji odličan u svakom pogledu.
Hvala, živ bio!
P.S. Da li je Majki najzad umro ili će ga ožive opet?
Datum objave: 17.Listopad/Oct.2022 u 14:43
Obzirom na činjenicu šta su mu sve radili u svih prethodnim filmovima, a on ponovo preživi, ne bi me čudilo da će se pojaviti ponovo u nekom narednom filmu. Čisto sumnjam da je ovo "ENDS".
Objavio: banisa2006
Datum objave: 17.Listopad/Oct.2022 u 16:45
Svi znaju koliko ja volim ovu fransizu i Jamie Lee Curtis ali moram priznati da prvih 1:20 minuta ne morate gledate jer je prakticno taj deo iskljucivo drama zanr..radnja skoro pa nebitna..tek poslednjih 30 minuta je ono sto se ocekivalo od ove fransize i horor zanra..Jedino zaista vredno u ovom filmu je jamie lee curtis nista drugo
Datum objave: 17.Listopad/Oct.2022 u 17:16
Što se samog filma tiče, daleko je ispod mojih očekivanja. Ipak je za ovako nešto JOHN CARPENTER pravi HORROR majstor.
Objavio: helmcast-misko-zagri
Datum objave: 17.Listopad/Oct.2022 u 18:56
Hvala za titl.
Film 0 od 10 cista nula! Evo od nule
Datum objave: 17.Listopad/Oct.2022 u 20:24
helmcast-misko-zagri piše:
Hvala za titl. Film 1 od 10 cista nula!
Objavio: KrazyM
Datum objave: 18.Listopad/Oct.2022 u 02:00
Ne sjećam se kad sam zadnji puta bio ovako ljut na nešto odgledano. Halloween Ends je baš veliko razočaranje nakon prva dva dobra i zabavna nastavka. Ovo nikako nije loš film, ali je loš Halloween film. Jedino pravo upečatljivo je zadnja scena, ali ne može se time iskupiti za čitav film. Neće ići.
Objavio: nebojsa-ivanic-sone
Datum objave: 19.Listopad/Oct.2022 u 08:38
Gluposti, žao mi izgubljenog vremena.
Datum objave: 19.Listopad/Oct.2022 u 11:50
nebojsa-ivanic-sone piše:
Gluposti, žao mi izgubljenog vremena.
Meni je žao što su poskupeli zejtin, šećer, brašno i nudle.
Objavio: Black Raven
Datum objave: 19.Listopad/Oct.2022 u 17:05
igorm75 piše:
Nema ništa od toga da je to kraj, moraju nekako 2028 godine da proslave Halloween 50 godina.
Michael Myers je gotov, Corey Cunningham takođe, ali Allyson rađa zlu bebu i teror se nastavlja.
Ceo serijal Halloween je priča ozlu, a ne samo priča o Majkiju,
zlo se ne može ubiti nego nastavlja dalje prelazeći u novo telo.
Mislim da će biti još dosta nastavaka, ali ne pre 2028.
Objavio: Black Raven
Datum objave: 19.Listopad/Oct.2022 u 17:22
Veoma dobar film, ocena 7/10.
Neće ovaj film ostati upamćen kod filmofila jer je ovo stvarno kraj zlog Majkija,
a neće ostati dugo popularan ni u bioskopima jer nije dovoljno brutalan film,
ali je sasvim ok kraj jednog horor serijala.
Michael Myers je gotov, Corey Cunningham takođe,
ali Allyson verovatno rađa zlu bebu i teror se nastavlja.
Ceo serijal Halloween je priča o zlu, a ne samo priča o Majkiju,
zlo se ne može ubiti nego nastavlja dalje prelazeći u novo telo.
Mislim da će biti još dosta nastavaka, ali ne pre 2028.(50-godišnjica Halloweena).
Objavio: bgvracar
Datum objave: 22.Listopad/Oct.2022 u 11:05
Za ove koji tvrde da će da oživi, kako oživi zaklan čovek ubačen u drobilicu?!? Hoće li ga slagati kao one puzzle slagalice koje smo sastavljali kao klinci? Čak i za debilasti Holivud, to bi bilo previše imaginativno.
Datum objave: 22.Listopad/Oct.2022 u 19:55
Oživeće naš omiljeni koljač, u fikciji su čuda ostvariva! Može da ubija i kao duh, i u snovima kao bata Fredi. Holivud pravi sveeeeeee!!!
Datum objave: 22.Listopad/Oct.2022 u 23:33
Ipak su Northman ( dobro njega sam gledao) i Pete `Maverick` Mitchell ( aka `u carsiji` Tomislav Kruz, njega nisam) podelili utiske clanove, Don`t Look up `otvorio oci` klasicno Saramagovo slepilo ili pak nesto slicno, The Power of the Dog za divno cudo slabo osvajao nagrade, u stilu i naravno Dz... Ja sam ipak `tipovao` na dati, lose sam procenio. Moram da zavirim, 31.oktobra ,a i pominjali smo Carpenter-a, red je, kao sto bi puppet rekao, dabome;).
Objavio: ar8c
Datum objave: 23.Listopad/Oct.2022 u 19:09
bgvracar piše:
Za ove koji tvrde da će da oživi, kako oživi zaklan čovek ubačen u drobilicu?!? Hoće li ga slagati kao one puzzle slagalice koje smo sastavljali kao klinci? Čak i za debilasti Holivud, to bi bilo previše imaginativno.
Kako? Pa jednostavno. Uzmu komadić iz drobilice, zamrznu i sačuvaju, a onda kada bude zgodan momenat uzmu DNK i kloniraju ga. I eto nama Mickeyja opet za novih 15 nastavaka
Objavio: Telegon
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2022 u 20:22
Kao i kod većine horora, kao da scenario nije bitan i da smisao scenariste ne obavezuje, pa se kreiraju mediokriteti koji će biti zaboravljeni kad se izađe iz bioskopa, a gde gledalac dobije u reklami jedno, a na platnu nešto drugo (bait and switch).
A na šta mislim ima i ovde duhovito posloženo:
Objavio: beogradski
Datum objave: 27.Listopad/Oct.2022 u 14:36
Ipak je kraj
Objavio: puppet_master
Datum objave: 27.Listopad/Oct.2022 u 16:17
Dok ja pa ne vidim niti jedan razlog, smisleniji tj, zbog čega bi to pa bio kraj. Ovo je, ipak, bio tek još jedan od Halloween reboot projekata, bilo ih je više puta i ranije. Nemaju razloga oživljavati išta iz ovog dela franšize, naravno, ali neka od sledećih generacija autora može kroz priču o Myersu izneti neko pa svoje, pedeseto viđenje čitave te svinjarije.
Van toga, Michael Myers je voljeni lik. Ako se tako šta može reći za manijakalnog ubicu bez mrve ljudskosti, zlo u formi nezaustavljivog obličja pod maskom. Uostalom, ako jednom mesečno prska krv po školama u masovnim ubistvima, potom i dalje mali kompleksaši preziru i masakriraju jedni druge zbog, pazi sad, vere, nacije (yep, raja i dalje kupuje te pričice) ili pa baljezgarija o tome čija je koja teritorija (ljudi koji tu žive nisu tema ionako, čak ni uz masovne grobnice), zašto za boga miloga ne bi i ovaj, siroma, rokao tek poneke zabludele tinejdžere tu i tamo, par komada gore-dole ne pravi više ikakvu moguću razliku. Iz ličnog iskustva znam da se masovno slave i kuju u nebesa daleko ljigaviji i krvaviji likovi iz raje.
Može se to musti do iznemoglosti, ako bi išli od toga da odavno sve već nije iznemoglo. Dakle, ljubav fanova, ljudska priroda, stvar navike da se jednom u toliko i toliko družimo sa franšizom, likom i zlodelom antijunaka, smena generacija, autora kao i publike, te oh tako lagan i bez rizika način da studio dođe do nešto brze love (vezano za horor filmove kao takve, kamoli tek za bilo koju od franšiza), pa oni odavno više ne misle ni na prezasićenje publike, ne čekaju ni da prođe kakav iole razumniji broj godina da bi počeli sve nanovo. Zašto bi sada najednom od svih zala sveta i izmrcvarenih likova i franšiza, Halloween i Myers, bili primer kada je kao (krajnje) vreme reći "aman više, dosta ljudi". A da li fali originalnih priča, likova, autora, filmova uopšte, fuck, yeah, ali kada bih ja počeo o tome šta mi sve fali... Da je živ (ili tome blisko) nama Myers još sto godina, ljubi ga majka.
Datum objave: 27.Listopad/Oct.2022 u 17:37
@ puppet_master
Sjajno sažeto, ne bih ja tu baš ništa ni dodao ni oduzeo
Slažemo se u potpunosti. Fascinantno mi je, ne toliko što neko zavadi mase da se međusobno kolju zbog kojeg metra teritorije, drugačije boje kože ili još najgore - zbog vrste i karaktera bajke u koju navodno predano veruju. Još mi je fascinantnije što mase dozvoljavaju da budu izmanipulisane i uvučene u te igrice. Ali to dovoljno govori o onima koji su izmanipulisani, te da nam svest još uvek nije puno odmakla od kamenog doba.
Elem, zbog čega odavno već ne gledam Myersa u novim klišeiranim epizodama krvavih pohoda na sirote žrtve, te priželjkujem da ga konačno "penzionišu"? Pa jednostavno, život mi je pokazao da realnost ume biti strašnija i užasnija od bilo kakve horror imaginacije, pa bi stoga gledanje beskonačnih Halloween nastavaka imalo jednak efekat kao pijuckanje limunade dok me uspavljuju lagani talasići. Nema to odavno više ni tu oštrinu, ni originalnost koje je doneo prvenac u neka davna, nevina vremena
Datum objave: 27.Listopad/Oct.2022 u 22:26
Dobro de, ovo moje je pre bio glas protiv izumiranja, kraja Myersa, generalno, nevezano za ovu konkretnu reboot trilogiju (njoj ja valjda kraj). Razumem stanoviše zamora hororima, novine su pune jezivijih stvari svakodnevno. Ali i to zna biti uslovno rečeno, ima filmova sa finom atmosferom, obuzimajućom, sve ređe ali ponekada se uspe uloviti to retko filmsko iskustvo, kada te ovaj uvuče u svoj teskobni univerzum, pa itekako ima napetosti, jeze, neprijatnosti, zašto ne i straha, poput snoviđenja, sna uopšte, kada zaboravim na tren da sam prgavi drkadžija sa (mahom) retkim osećajem straha u životu, dok u snu budem bespomoćan, poput deteta, davno zaboravljenog maleckog Puppeta, sav bes i zilion odbrambenih mehanizama prestanu da postoje. U tom nekom smislu filmovi, konkretno oni sa horor oznakom, mogu (iako, rekosmo, najčešće ne uspevaju) biti efektni, uprkos svoj stravi realnog života.
Najstrašnije je, zapravo, upravo to što vremenom u najvećoj meri oguglamo ne tamu ljudske prirode, ja niti gledam vesti, niti čitam novine, tu i tamo preletim preko naslova kakvih portala, retko kada išta od toga uopšte otvorim, nevezano za prezir prema clickbait naslovima, već baš ta jeziva naviknutost na to "muž zaklao ženu" "silovana starica od 80 godina" "Deda ovo-ono svojoj trogodišnjoj unuci" i nepreglenog niza sličnih tipičnih bljuvotina, prestadoh odavno da obraćam pažnju na to uopšte. Then again, poneki film uspe da te uvuče bilo u kožu žrtve, bilo u taj košmarni svet, situacije kroz koje prolaze, uz, dobro sad, bezbroj trikova žanra, može se doći do, kažem, relativno snažnog, unutrašnjeg filmskog iskustva jeze, teskobe, užasa. To pa bude nečiji broj, drugima pa ne.
Nezgodan je horor kao žanr. Često to bude kakvo iskustvo (filmsko) iz detinjstva, gde nas nešto zaprepasti i uplaši toliko, da ti kadrovi i osećaj strave mogu ostati potom u nama tokom čitavog života. U mojem slučaju "Leptirica", "Tajna starog tavana" (or something, da ne jurim naslov originala sada, mešam Burnt Offerings sa filmom na koji mislim, s kraja sedamdesetih je) Bavini (sina) "Demoni" itd Naravno, usput odrastemo, nagledamo se svega i svačega, odnos prema stravi se mahom promeni, pa to svakako bude sve teže doživeti, ponajmanje u onom nekadašnjem, davnašnjem, detinjem intezitetu. No kako bilo, ostanemo verni žanru, onoliko koliko nam to današnji autori uopšte dozvole svojim budalaštinama. Kod mene je ta vezanost za žanr nešto komplikovanija, ličnija, da ne drvim još i o tome, odužilo se ionako.
Objavio: Tom Brady
Datum objave: 27.Listopad/Oct.2022 u 22:31
Ovaj nastavak se po meni dosta razlikuje od ostalih Halloween filmova, ali nema neki poseban kvalitet. Sve je ovo mnogo puta već "prežvakano". Moje mišljenje je da će pre biti neki prequel, nego klasičan nastavak.
Datum objave: 27.Listopad/Oct.2022 u 23:21
puppet_master piše:
U tom nekom smislu filmovi, konkretno oni sa horor oznakom, mogu (iako, rekosmo, najčešće ne uspevaju) biti efektni, uprkos svoj stravi realnog života.
Ovde je sva mudrost - mogu, ali najčešće ne uspevaju. Zašto? Pa rekosmo već. Sa jedne strane autori su izgubili maštu, iscprli su sve ideje, sada samo gledaju da recikliraju tuđe i da mamuzaju konja koji već leži na izdisaju dok cede lovu dokle god ima nešto da se iscedi. Sa druge strane odraslo se, svašta se videlo i oguglalo se prilično. Ona jeza koja je proizvedena u prvom i glavnom delu, što slikom što nezaboravnom muzikom, ostala je urezana jednom tada klincu i sada se više ne može ponoviti na isti način i istim oruđem. Potrebno je smisliti nešto novo, a klasike reprizirati s vremena na vreme jer su svakako efektivniji.
Da ne budem skroz negativan, ponekad ponešto i pozitivno iznenadi, ali jeste horror zeznut žanr, baš kao i komedija. Gotovo je nemoguće tu smisliti nešto epohalno, što će na isti način dotaći odraslog čoveka koji je nekada obožavao filmove iz tih segmenata. Ali dobro, optimistički guramo dalje i dajemo šansu da nam neko na isti način uzburka emocije.
Treba li Myers konačno na večni počinak? Što se mene tiče apsolutno DA i trebalo ga je davno upokojiti. Opet, ako ima dovoljno publike koja želi još, neka ga vaskrsavaju do mile volje. Nemam ništa protiv, ali preskačem bez pardona. Možda bih bio donekle pozitivniji da se reciklaža radi sa malo više ozbiljnosti, mašte i stila. Da se napravi neki malo uverljiviji twist. Ali kao i obično, money talks! Dok ima profita, biće i zainteresovanih da ga do kraja izmuzu ne pitajući kako i zašto...
Datum objave: 27.Listopad/Oct.2022 u 23:37
U ovom slučaju je ipak nešto drugačije. Sama tema, dakle Halloween Ends-a, je pre pojam čudovišta, kako ono nastaje, uloga društva, šta je sve u stvari nakazno, te nešto brljanja o pojmu zla. Interesantan izbor Greena, hrabro, rizično, u smislu da ne znam kako je mislio time doći do tipičnijeg fana franšize, dok pa ne vidim da se dovoljno uopšte pokušava kopati po tako zacrtanoj temi, dok i uopšte, istovremeno se odvojiti od Myersa i zadržati nekakav finalni sukob upravo njega i Laurie koji se pa nakucavao iz filma u film...zašto se staviti u takav zadatak? Na kraju imamo prilično neujednačen film, meni makar, što je šteta, svako finale, pa neka i povampirenog reboota, u svom još pa konačnom filmu, zaslužuje više. Ima tu "mesa", svidelo mi se koješta, avaj, nesklad je ipak reč koja se meni nameće.
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2022 u 17:06
Jbg, komentarišem film koji uopšte i nisam gledao. Hvatam ga na zub samo na osnovu reputacije i silnih prethodnih vaskrsenja i nebuloza. Kada bi me neko (od poverenja) ubedio da je to nešto zaista dobro, drugačije i vredno uloženog vremena, možda bih se i upecao. Ali intuicija kaže drugačije, baš kao i mnogobrojne recenzije i utisci ljudi kojima verujem.
Nedavno me ubediše da odgledam poslednju varijaciju na temu omiljene literature Clive Barkera - Hellraiser! Intuicija vrištala da to ne radim, ali nisam poslušao, odnosno odoleo. Epilog - uvek slušaj intuiciju i ne pecaj se na mamce za koje unapred znaš da su lažni i na koje svaka ćelija u telu alarmira u stanju agonije kakva je neminovna kada se od onakve nebuloze očekuje nešto iole pametno
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2022 u 17:38
Nema veze, meni ne smeta, zapravo se držiš upravo poente, suštine sa svim tim reboot, remake, sequel, prequel svinjarijama, koji sami po sebi znaju biti jedan od (istina mnogih) problema sa filmovima danas, nije tu nužno važan jedan, ovaj konkretan film, njegova tema, sudbina pa ni kvalitet. Film koji je aktuelan btw, te o njemu verovatno ima i previše toga svuda po netu ionako, vidiš da sam se i ja vodio drugim pravcem u postovima, tek na kraju rekoh nešto zbrda-zdola o samom filmu, pomislih da je to najmanje važno, iako mu je ovo zapravo tema i mnogi se (ionako) ne bi složili sa mnom.
Tek, u ovom slučaju, zbilja jeste podosta toga drugačije od onoga što bi se moglo očekivati od tipičnijeg današnjeg remake-reboot filma, ne nužno dobro, iako se meni ponešto svidelo, ne bih ti ga preporučio, tu smo iz različitih motiva i poriva. Sa Myersom je i meni uvek sama ta mističnost, svedenost koja ostavlja dosta toga na gledateljima, bilo ono čime je Carpenter zapravo i vladao, ostavio u pravoj meri, zaokruživši svoj film, sve potom je naravno bilo na silu. Te ono mesto gde nam se, tebi i meni, jok meni i njemu, putanje razilaze, je u tome što meni ne smeta išta (pa, previše) u potonjim nastavcima i oživljavanjima, nešto mi se svidi, nešto ne, nešto me udavi, negde se pa hvatam za glavu u neverici nad budalaštinama kojima me poneki od tih delova zatrpava, ali prosto volim da se vraćam mitu Halloweena, liku, potencijalu u kojima se sve pravcima može vozati ta priča, nikada ih ne poredim sa, jasno, originalom, nametalo se to možda, ili ne, samo po sebi. A to što je ovaj film nešto drugačiji i ne vrti (ne sasvim) istu priču unedogled nego pokušava nešto ipak drugo, novo, ne znači da bi ti se možda i dopao, uvrh glave eto ne bi bio, u najvećem svom delu, ono što bi evenutalno očekivao, no užitak mislim da bi ipak izostao, šta znam, ovde je popularno drviti o tome šta će kome da leži ili ne, ja se time bavih godinama, bio plaćen da govorim drugima šta će, kao, voleti, pa mi je i tada, kao i sada, cela ta ideja bez veze, ako te nešto privuče, gledaš, ako ne, fuc.k it, šta tu ima ko da kao osvetljava drumove, cirkus. Možda godi egu ali po meni samo šteti u tom lutanju kroz filmski svet, prelepo je otkrivati sam gomilu filmova, epoha, autora, tema, glumaca, pravaca i sveg već blaga koje ovi mogu nositi u sebi.
No da se vratim poenti, nije dakle, ne stvarno, dovoljno biti originalan, pobeći od tipičnih rešenja, mahom uvek loših, unutar ovakog jednog mikrouniverzuma koji nam se stalno iznova servira, valja to uraditi i vešto pre i iznad svega, pa još i zanimljivo, festivali su puni originalnih filmova iz čitavog sveta, to ne znači da su, sami po sebi, silno zanimljivi, vredni pažnje.
Datum objave: 29.Listopad/Oct.2022 u 00:16
Da ne širim priču dalje, ako si ti zadovoljan makar i fragmentima ove franšize i ako tu pronalaziš ponešto što ti prija i vuče da se iznova vraćaš temi, onda od mene puna podrška, bez obzira što je moj put malo drugačiji, baš kao i navike po pitanju kinematografije
Datum objave: 29.Listopad/Oct.2022 u 01:31
Štedite reči, kriza je. Živeo Halloween!
Objavio: milebrasa
Datum objave: 16.Sijecanj/Jan.2023 u 10:21
Aman bre, upokojite ga vise, sta je sledece genijalno resenje, ''Young Michael Myers''...
Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2023 u 00:20
milebrasa piše:
Aman bre, upokojite ga vise, sta je sledece genijalno resenje, ''Young Michael Myers''...
Mile, slažem se, ali plašim se da će ih iznova beskonačno oživljavati, sve te bedgejeve, Fredija, Majkija, Džejsuna, oni su postali neka vrsta verovanja, prepoznavanja, amajlije, jednostavno deo western culture and civilization. Oni se time dive i ponose, isti slučaj je sa robotima i plavim bićima. Ne znaju za bolje.
Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2023 u 15:39
Pa radio je Rob Zombie već to (Young Michael Myers) u svojoj verziji, tu doduše zbilja ima razlike između tih njegovih theatrical i director's cut verzija, gde je u jednoj varijanti naglasak pre na umu psihopate sa specifičnim odrastanjem, ponašanjem u detinjstvu a nešto beše više natrpirodnog u drugoj varijanti istog filma.
A ovo glede Mizijevih teza, pa šta znam, kod mene se ne radi samo o ljubavi prema zapadnoj civilizaciji (volim ja i bliski istok, orijent uostalom), prepoznavanju mračnih strana, verovanju u iste, ponosu (stoji da volim i robote, bića svih boja jok tek te plavoguze avatarkoviće) a gde mogu sada ulaziti još i u to šta sve znam bolje (nEsam tako vaspitan uostalom, nije na meni da mašem znanjem, nisam tema ja, ponajmanje u tom maniru), nego sam prosto odrastao sa svima njima, iznad navedenima, deo su mojeg detinjstva, kao i mnogi drugi antijunaci i junaci, no ovo je prosto tema o Halloween filmu, hajde delom neka i o Myersu, te ne mogu pričati o Gargamelu ili Baš Čeliku tu, tj mogu ja svašta, ali zašto bih?