Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Emily the Criminal (2022)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=101865
Datum ispisa: 16.Srpanj/Jul.2026 u 04:19
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Emily the Criminal (2022)
Objavio: titlovi.com
Tema: Emily the Criminal (2022)
Datum objave: 23.Rujan/Sep.2022 u 21:55
Prevod je uradio jatra96 ✨

Odgovori:
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 25.Rujan/Sep.2022 u 21:10

`Zvao sam je Emili ,u danima…`.

Pa dobro hajde opis . Emili (Aubrey Plaza) radi u firmi za dostavu hrane (kog tipa videcete), ima dugove iz umetnickg koledza koji je pohadjala ali nije diplomirala ( ima i to navedeno u filmu zasto), voli da crta i slika, zeli da promeni posao , zeli mir i slobodu,  ima neke prekrsaje iz proslosti koji joj prave problema prilikom razgovora o poslu te iste i ne dobija.Prijateljica joj pomaze da dobije posao u firmi u kojoj radi, a kolega na trenutnom poslu joj kaze da poznaje odredjene ljude i da moze da zaradi 200 dolara za jedan sat. Ona se odlucuje da ipak pokusa , u sustini to je prevara, kupovina stvari koriscenjem laznih kartica. Taj posao vodi jedna grupa ljudi, a jedan od njih je i Jusuf (Theo Rossi). Receno joj je da to sto  ce raditi nezakonito, uvedena je kroz konkretan process delovanja i ostavljena mogucnost da odluci da li zeli . Ona pristaje i tu krece zaplet.

Malo mi je tesko da definisem ( ipak da se ogradim) koji je zanr ali meni je ovo drama sa elementima trilera, lepo ukomponovani i medjusobno prozeti

Svideo mi se film, realistican je ( cak i poznajem jednu takvu osobu koja je imala pa istu zivotnu pricu, samo nije prevara karticama malo je ozbiljnije, ili pak moze i da je inspirisan istinitim dogadjajem) par naivnosti, mozda na nekim mestima gluma je mogla da bude malo bolja, neki delovi malo kreativnije uradjeni mislim na te naivne scene, na par mesta mozda da se doda neka dobra ili adekvatna muzicka `podloga` , onda montaza na par mesta verovatno s namerom odradjena , ali dobro , to moze za vecinu filmova, pak drugome nece smetati, nije ni meni ali samo sam zapazio.

U konacnom dobar mi je film s obzirom na sta ciljaju autori.

U sustini jedna od zivotnih prica,  zasto mi je dobar , pa idu spoiler-i.  Jedna borba pojedinca u svakodnevici, Emili kao borac, u stilu zivot je borba od rodjena do groba, ona se ne brani vec napada, u nekim trenucima kao da sledi moto ` Qui audet adipiscitur`, nosi breme proslosti, prolazi kroz neuspehe,  a ulece u moralno-eticke dileme i na to ciljaju autori i to jeste i neki  `lajtmotiv` filma, tu je na granici antijunakinje, provucen je i neki vid `eskapizma` vidimo kroz par dijaloga i dugih kadrova, u tom duhu je nesto i uradila,  ali na kraju sve prethodno receno  autori  su poslednjiom scenom stavili tacku i vidimo sta je ipak preovladalo, iskreno nisam ocekivao, ocekivao sam kraj npr. nekim dugim kadrom, i da je ostavljen otvoren i odjavna muzicka numera.

Objavio: alterego
Datum objave: 25.Rujan/Sep.2022 u 22:46
Vrlo dobar film 7.5/10

Objavio: Loki1973
Datum objave: 26.Rujan/Sep.2022 u 09:58
Dobar film.

Po zanru je vise drama (bar po mojoj procjeni), ali dobrim dijelom s elementima trilera sve to fino izbalansirano da ne zatusi s dramskim dijelom ali ni ne pretjera s triler/akcijskim dijelovima. Sve vrlo realno prikazano. 

Ocjena 7.5/10 

Objavio: fe-natasa-tomic
Datum objave: 03.Listopad/Oct.2022 u 18:06
Dobar.

Objavio: bgvracar
Datum objave: 03.Listopad/Oct.2022 u 23:02
Aubrey Plaza je jedna od najpotcenjenijih (vrhunskih) američkih glumica. Možda razlog tome leži u činjenici da pri izboru filmova, prednost daje autorskim ostvarenjima (tipa Sundance festival), nad holivudskim mejnstrimom.

Objavio: dzindzin16
Datum objave: 04.Listopad/Oct.2022 u 02:46
Veoma dobra krimi drama.Preporuka.Hvala na prevodu

Objavio: sasa-stipisic
Datum objave: 04.Listopad/Oct.2022 u 16:09
Solidan krimi film pun klišeja.

Objavio: beogradski
Datum objave: 18.Listopad/Oct.2022 u 13:21
Dobar film

Objavio: puppet_master
Datum objave: 01.Studeni/Nov.2022 u 12:35
Solidno i meni, još jedan lik koji je (meni) lako zavoleti, bez preterivanja u priči, sudbini, izborima, sve u svemu, zadovoljan sam, uglavnom. 

Objavio: dzabaludin
Datum objave: 23.Studeni/Nov.2022 u 17:07
Sjedi 5! Solidan, da ne kažem odličan film
niskobudžetne produkcije (čini mi se).
Radnja, zaplet, rasplet, dužina filma, sve
mi je za 5 (školsko 5!). Odgledah ga netremice
i s uživanjem, bez dosadnih i nepotrebnih, a
često dugotrajno-suhoparnih dijelova (iako nije
akcijski, više onako krimi-triler).

Sigurno da će mu neki pronaći mane, ali moja
apsolutna preporuka, uz ocjenu 7/10.

p.s. pohvala i prevoditelju!

Objavio: DurmitoracŠljivo
Datum objave: 14.Prosinac/Dec.2022 u 13:23
Film je solidan , ništa novo nije dodato . Ali može da se gleda .

Objavio: Freak37
Datum objave: 16.Prosinac/Dec.2022 u 14:32
Dobar 👍

Objavio: IgaBiva
Datum objave: 14.Prosinac/Dec.2024 u 20:57
Zanimljivo - puno komentara i svi se slažu po pitanju kvaliteta filma. Pa, da se složim i ja...

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk