Fall (2022)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=101744
Datum ispisa: 14.Prosinac/Dec.2024 u 20:58 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Fall (2022)
Objavio: titlovi.com
Tema: Fall (2022)
Datum objave: 04.Rujan/Sep.2022 u 22:19
Prevod je uradio Bambula ⚡
|
Odgovori:
Objavio: Black Raven
Datum objave: 07.Rujan/Sep.2022 u 22:23
Nije loš film, solidan je, dovoljno zanimljiv bar za jedno gledanje. Vredi pogledati.
|
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 10.Rujan/Sep.2022 u 18:55
Obicno popljujem ovakve stvari u kojima retardi bas "traze djoku" a i ovo cu takodje.Samo ima neka bubica ovde koja me je za toliko prosaskala, da sam odgledao film.Bar mi se nametnulo pitanje, sta bih ja u onakvoj situaciji.Hvala na prevodu
|
Objavio: robin12345
Datum objave: 10.Rujan/Sep.2022 u 19:09
Mene se film nije nimalo dojmio. Situacija je zanimljiva, no likovi su tako strahovito stereotipni, loše napisani. Što se mene tiče mogle su se odmah strmopizdit niz toranj. No moram priznati bar je situacija izazovna, za razliku od Beast koji baš ono , jad jadni od "blockbustera".
------------- Robin Obični- najobičniji
|
Objavio: Whitesnake Rock
Datum objave: 15.Rujan/Sep.2022 u 12:58
Филм је одличан, ја сам га гледао синоћ. Сат и по времена сам био као на иглама. Слађем се употпуности са реценѕиом филма. Види се да физика, недостатк дијалога умањује квалитет филма али не и сам осећај радње. Ипак филм препоручујем свима. Искрено ја сам очекивао сво време да ће њих две покушати да се спусте некако доле што би дефинитивно филм учинило занимиљивијим али очигледно а то није било изводљиво.
|
Objavio: ShadowZR
Datum objave: 15.Rujan/Sep.2022 u 15:27
Film je odličan... :) Samo imam jednu malenu zamerku. Naravno, ne na kvalitet samog filma i slično, već čisto ovako jednu zdravo logičnu zamerku. Zar u takvoj situaciji nije logično da su na leđima ponele padobran da im se nađe za svaki slučaj ? :)
|
Objavio: vito-belucci
Datum objave: 15.Rujan/Sep.2022 u 23:58
Objavio: Bog
Datum objave: 16.Rujan/Sep.2022 u 13:14
Šta je vama ljudi? Nijedan penjač ne nosi sa sobom padobran. Jedina zamjerka jest nešto drugo. Kada su dobile dron, zašto nije na dron navezala mobitel, pa bi već prvi puta dron dostavio mobitel dolje do signala. Vrlo dobar film!
|
Objavio: nimm11
Datum objave: 17.Rujan/Sep.2022 u 21:03
Lici na Frozen, mislim da se tako zove film, u zimskom odmaralistu tokom bozicnih praznika, na uspinjaci koja se zaglavi. Sa zimskim i visinskim nevoljama pride
|
Objavio: tap3ah75
Datum objave: 18.Rujan/Sep.2022 u 00:37
Da nema sisica ne bi ovo ništa valjalo - ovako je odličan. :D
|
Objavio: Mizi
Datum objave: 18.Rujan/Sep.2022 u 03:22
tap3ah75 piše:
Da nema sisica ne bi ovo ništa valjalo - ovako je odličan. :D |
Pervert je među nama!
|
Objavio: dzabaludin
Datum objave: 18.Rujan/Sep.2022 u 22:31
Dobar - probajte ga pogledati bez da "nogice rade" (od pogleda u ambis). Iako nisam ljubitelj ovakvih trivija, kad sam ugledao naslovnicu i 600m ambisa, morao sam to pogledati. I nisam požalio - dobra zabava za jednu noć. Iskreno, baš me zanima jel tamo stvarno postoje ovakvi tornjevi? Nekako mi ima preusku bazu za toliku visinu. To je kao 2 plominska dimnjaka (najviši objekt u HR, 340m), a bio sam u njegovom podnožju, to je turbo masivnoooooooo. Doduše, ovaj radio toranj je potpuno šupalj, ali ipak tolika visina i vjetrovi... Hm? Svakako impresivno! Da, zaboravih, hvala odličnom Bambuli!
|
Objavio: RobertoW
Datum objave: 19.Rujan/Sep.2022 u 16:10
Film prosek, priča bi bila bolja da je imala twist tj. da je glavna junakinja znala da je momak vara sa najboljom drugaricom i da je njemu presudila na početku, a drugarici na kraju filma.
|
Objavio: rajans
Datum objave: 22.Rujan/Sep.2022 u 00:02
Bespotreban hype oko filma koji to ničim ne zaslužuje. B produkcija, scenario neubedljiv, osnovna načela penjanja nisu poštovana.
"Iskusne" penjačice polaze na put bez da se ikom jave, sa minimalnim potrepštinama, kratkim kanapima, bez ikakve dodatne opreme, sa "starkama" na nogama... Penju se na toranj koji nikada nisu obišle, za koji nemaju nikakve informacije u kakvom je stanju, na posedu na kom je pristup zabranjen. To je, sve skupa, smešno.
Na toj visini, signal mobilnog postoji. Ali, ako scenario nije mogao naći bolji zaplet, onda se bar dronom spusti mobilni. A ne, tako se film brzo završava. Bilo je "logičnije" skinuti patiku mrtvoj drugarici, staviti mobilni u nju, pa sve zajedno strpati u njeno telo i gurnuti na tlo...
Šta tek reći o punjenju drona preko sijaličnog grla uz pomoć prstena i drugim brojnim "dosetkama"...
|
Datum objave: 22.Rujan/Sep.2022 u 03:13
rajans piše:
Bespotreban hype oko filma koji to ničim ne zaslužuje. B produkcija, scenario neubedljiv, osnovna načela penjanja nisu poštovana.
"Iskusne" penjačice polaze na put bez da se ikom jave, sa minimalnim potrepštinama, kratkim kanapima, bez ikakve dodatne opreme, sa "starkama" na nogama... Penju se na toranj koji nikada nisu obišle, za koji nemaju nikakve informacije u kakvom je stanju, na posedu na kom je pristup zabranjen. To je, sve skupa, smešno.
Na toj visini, signal mobilnog postoji. Ali, ako scenario nije mogao naći bolji zaplet, onda se bar dronom spusti mobilni. A ne, tako se film brzo završava. Bilo je "logičnije" skinuti patiku mrtvoj drugarici, staviti mobilni u nju, pa sve zajedno strpati u njeno telo i gurnuti na tlo...
Šta tek reći o punjenju drona preko sijaličnog grla uz pomoć prstena i drugim brojnim "dosetkama"... |
E, ovo je realan komentar!
|
Objavio: ar8c
Datum objave: 22.Rujan/Sep.2022 u 16:24
Potpuno se slažem sa svima koji nalaze da je ovaj bombastično najavljeni film prepun nelogičnosti i gluposti, naivan i nerealan. Priča je tanka i najslabiji deo poduhvata.
Ono na čega reditelj puca jeste kamera, odnosno vizuelni ugođaj, što u današnje vreme baš i nije neki kuriozitet sa svom dostupnom tehnologijom. Vrhunac ugođaja stiže igranjem na kartu straha od visine od čega većina ljudi pati, pa se na osnovu toga stvorio hype, prividna dinamika, dramatika i znojenje dlanova.
Ako nema ničeg boljeg, a baš nešto i ne vrca od sjajne kinematografije, onda OK, dajte da i na takav način malo prizovemo vrtoglavicu i znojenje ekstremiteta. Sa druge strane nekad i sam život (sa inspirisanim sudeonicima) priča najbolje priče, pa bih tako daleko radije po N-ti put reprizno pogledao famozni hod po žici između pokojnih Kula bliznakinja, nego ovaj naivan pokušaj prizivanja strave i mučnine od visine
|
Objavio: jan-ceman
Datum objave: 26.Rujan/Sep.2022 u 11:44
Nisam bas ljubitelj visine,pa sam prekinuo gledanje kada su stigle do samih merdevina na cevi(na kojima bi trebala iza da bude zastita neka).Do tada je bio solidan.Radoznao sam kako ce se zavrsiti,pa moram odgledati a mozda pobedim i strah od visine.Mada ne preporucujem nikome kome se okrece zeludac od visine!!!!
|
Objavio: beogradski
Datum objave: 26.Rujan/Sep.2022 u 13:44
Objavio: Ordinary
Datum objave: 28.Rujan/Sep.2022 u 21:46
Ljudi jesmo li mi gledali isti film ili sta?
1. Veoma je izvodljivo napuniti telefon na sijalicno grlo kako je pokazano, nije logicno da sijalica u tornju bude standardne dimenzije, obicno su mnogo vece, a i da bi treptala napon treba da se prekida konstantno.
2. Prvi put kada su bacili telefon u patici, dron je bio u rancu ispod njih koji nisu dohvatili, drugi put kada su dohvatili dron, ostao im je jedan telefon koji se nalazi na kontroleru i upravljaju dronom, verovatno ne moze da leti bez telefona, tako da ne moze ni da ga posalje dole.
3. Neko je prokomentarisao oblik tornja i da nije siroka baza, mislim da je realno prikazan, tome sluze one sajle koje ga natezu na sve 4 strane
Sve u svemu, dobri zapleti, i naravno baksuz na svakom koraku, da je moglo bolje, moglo je, ali ni ovo nije lose.
------------- Normal's Overrated
|
Objavio: Bog
Datum objave: 29.Rujan/Sep.2022 u 10:22
U pravu si, izvinjavam se. Vrlo dobar film.
|
Objavio: rajans
Datum objave: 01.Listopad/Oct.2022 u 08:00
Ordinary piše:
Ljudi jesmo li mi gledali isti film ili sta?
1. Veoma je izvodljivo napuniti telefon na sijalicno grlo kako je pokazano, nije logicno da sijalica u tornju bude standardne dimenzije, obicno su mnogo vece, a i da bi treptala napon treba da se prekida konstantno.
2. Prvi put kada su bacili telefon u patici, dron je bio u rancu ispod njih koji nisu dohvatili, drugi put kada su dohvatili dron, ostao im je jedan telefon koji se nalazi na kontroleru i upravljaju dronom, verovatno ne moze da leti bez telefona, tako da ne moze ni da ga posalje dole.
3. Neko je prokomentarisao oblik tornja i da nije siroka baza, mislim da je realno prikazan, tome sluze one sajle koje ga natezu na sve 4 strane
Sve u svemu, dobri zapleti, i naravno baksuz na svakom koraku, da je moglo bolje, moglo je, ali ni ovo nije lose.
|
Vau... Vrlo samouverena "argumentacija". Međutim, treba napraviti distinkciju između "realnog" i "mogućeg". U ovom filmu malo je šta realno. I zato je on loš. A ako se upustimo u relativizaciju, onda je sve moguće i prihvatljivo. Posebno u filmovima.
No, stvari počinju od početka. A ovde je već postavka loša (pročitati prvi pasus iz mog prethodnog posta). Sve je u ovom filmu nategnuto i radnja se formirala tako da se film kreće, ali se zato logika morala žrtvovati.
Otuda je i sijalično grlo na tornju od 600 metara baš kao za noćnu lampu u spavaćoj sobi , prilagođeno onome što je autorima neophodno da se radnja nastavi. Da, hipotetički je moguće napuniti mobilni preko njega, uz korišćenje dodatnog među-provodnika (što je ovde prsten), kako bi se napravila razlika u dužini konektora na punjaču. Jer, u suprotnom bi došlo do kratkog spoja. Ali, na toj visini, u takvim uslovima, gde se povređena devojka čija rana "smrdi" pentra dalje - je li to realno? Pa već kontra-argument koji sam navodiš (on-off napona) dovodi do toga da bi punjenje trajalo satima.
Za redosled telefon-dron si u pravu, ali to je samo još jedan pokazatelj kako je radnja iskonstruisana da bi se postigao neki efekat. Međutim, ono što zanemaruješ je da je čudno otkud da preostali telefon ima instalisanu aplikaciju za upravljanje dronom, bez internet konekcije? Osim toga, ako se dronom upravlja preko wifi, koliko daleko on može leteti? 100-200m max.
Mogao bih proširiti listu mojih zamerki iz prvog posta, mogao bih dalje nabrajati, ali čemu to... Ne zaslužuje to ovaj film.
|
Objavio: DurmitoracŠljivo
Datum objave: 02.Listopad/Oct.2022 u 19:25
Film je loše odrađen , tema je baš dobra ali su mogli mnogo bolje da ga naprave .
|
Objavio: Tom Brady
Datum objave: 17.Studeni/Nov.2022 u 23:22
Ovakvi "survivor" filmovi retko kad budu iznad proseka što se kvaliteta tiče. Uvek ima tu previše nelogičnosti, a i oduže se takvi filmovi zbog jednoličnog okruženja. Doduše ovde jeste jeziva ova visina, barem meni🙂
|
Datum objave: 17.Svibanj/May.2024 u 19:41
Ima li išta da valja u ovom filmu, a snimiće i drugi deo?
|
Datum objave: 31.Svibanj/May.2024 u 19:06
Mizi piše:
Ima li išta da valja u ovom filmu, a snimiće i drugi deo? |
Valja, influensers tits i ništa drugo. Melodrama klasična, muž koji je švaler, a to se sazna nakon njegove pogibije da je varao suprugu sa njenom bff, i onda hiljadu zašto, hiljadu zato. Lepo snimljeni kadrovi iz studija, CGI kida! Ona scena kada brineta bije i ubije lešinara na 600m nadmorske visine je nepreyebiva, i to sve da bi ga pojela, smogla snage i sišla sa vrha antene kao da je to uobičajeno.
Mastwočtch!
|
|