Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Heojil kyolshim Aka Decision to Leave (2022)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=101686
Datum ispisa: 09.Srpanj/Jul.2026 u 22:43
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Heojil kyolshim Aka Decision to Leave (2022)
Objavio: titlovi.com
Tema: Heojil kyolshim Aka Decision to Leave (2022)
Datum objave: 26.Kolovoz/Aug.2022 u 22:31
Prevod je uradio bgvracar 👍

Odgovori:
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2022 u 10:55
Film koji sam prekinuo nakon pola sata, retko mi se desava sa korejskim filmovima, i uopsteno retko u poslednje vreme prekidam. Jednostavno mi nije `legao`, da li je raspolozenje, tema,mozda je do `otvaranja`, a nakon toga se lepo `razvija`pa sam pogresio, otkud znam. Znamo za rad Park Chan-wook-a, a i dobio je za dati film nagradu u Kanu za reziju, vidim dobre `ocene`, vidim da je bgv postavio prevod za Hunt, pa rekoh da pitam da li vredi gledati, pa da ponovo krenem, ili gledam Hunt, eto ako zeli bgv moze kratko da iznese svoj utisak (posto je oba preveo, ne mislim da ih poredi), naravno i od drugih  koji su pogledali. U svakom slucaju hvala za prevod!

Objavio: JoxerTM
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2022 u 11:53
Dobro, zašto si za boga miloga krenuo gledati mejnstrim film?

Znaš da korejci gaze holivud i da ovi zbog dekadencije nemaju snage boriti se protiv toga filmskim sadržajem.
Zato u zadnje vrijeme reklamiraju najlošije korejske filmove kao najbolje, da nam zgade mlijeko i stvore privid da korejci ne valjaju ništa.

Dok se stanje ne normalizira, čim vidiš da američka kritika hvali neki korejski fiilm na sva zvona, bjež' od toga i uzmi neki kojim nisu baš tako nenormalno oduševljeni.

Datum objave: 21.Listopad/Oct.2022 u 12:22
Pa zbog Park Chan-wook-a, i njegovih ostvarenja, JSA,  The Humanist (dati sam poslednji gledao kad je KT preveo),Anarchists, The Vengeance Trilogy,Thirst, Crush and Blush, Snowpiercerr, The Handmaiden, i secam se drugog njegovog filma koji sam gledao nakon JSA a njegovog mislim prvog dugometraznog koji se vajlda  zove  Moon Is... The Suns Dream sa pocetka devedestih. Pa rekoh hajde da nastavim.

Objavio: jojo385
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2022 u 12:28
joxer ili kako vec
"Dobro, zašto si za boga miloga krenuo gledati mejnstrim film?

Znaš da korejci gaze holivud i da ovi zbog dekadencije nemaju snage boriti se protiv toga filmskim sadržajem.
Zato u zadnje vrijeme reklamiraju najlošije korejske filmove kao najbolje, da nam zgade mlijeko i stvore privid da korejci ne valjaju ništa.

Dok se stanje ne normalizira, čim vidiš da američka kritika hvali neki korejski fiilm na sva zvona, bjež' od toga i uzmi neki kojim nisu baš tako nenormalno oduševljeni."

Na kojim si ti drogama .....boze sacuvaj.....
zbog ubacivanja politike u birtiju trebalo
bi te trajno banovati

Objavio: bgvracar
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2022 u 20:20
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Film koji sam prekinuo nakon pola sata, retko mi se desava sa korejskim filmovima, i uopsteno retko u poslednje vreme prekidam. Jednostavno mi nije `legao`, da li je raspolozenje, tema,mozda je do `otvaranja`, a nakon toga se lepo `razvija`pa sam pogresio, otkud znam. Znamo za rad Park Chan-wook-a, a i dobio je za dati film nagradu u Kanu za reziju, vidim dobre `ocene`, vidim da je bgv postavio prevod za Hunt, pa rekoh da pitam da li vredi gledati, pa da ponovo krenem, ili gledam Hunt, eto ako zeli bgv moze kratko da iznese svoj utisak (posto je oba preveo, ne mislim da ih poredi), naravno i od drugih  koji su pogledali. U svakom slucaju hvala za prevod!

Nijedan njihov špijunski triler nije ni prineti legendarnom filmu "Shiri", pa tako ni ovaj (mislim na Hunt). Ne mogu da kažem da je loš, vidljivo je da je jaka produkcija, da su izdvojena značajna sredstva, da je kostimografski i scenografski odlično dočarano turbulentno korejsko društvo na prelazu iz 70-ih u 80-e godine prošlog veka. Sudar korupcije i principa, sudar lojalnosti i izdaje. Generalno, nisam ljubitelj ovog podžanra kad su Korejanci u pitanju. Umeju dosta da zapetljaju priču po sistemu "lud zbunjenog" i to je ono što im najviše zameram kad se radi o špijunsko-političkim trilerima. No, to je samo moje mišljenje/ukus, možda će ljudi koji ga odgledaju imati drugačiji stav. Dinamike i akcije svakako mu ne fali. Zaplet i rasplet radnje su na pristojnom nivou.

Što se tiče filma "Decision to leave", mislim da se dosta ljudi našlo u zabludi po pitanju očekvanja. Ovo nije nekakav mainstream/blockbuster triler, već kombinacija drame i romanse uz blagi dodir elemenata trilera. Tipičan festivalski film, gde se pre svega vrednuju režija, gluma, emocije, dramski elementi, reakcija publike i žirija... i kao takav je pokupio značajnu nagradu (režija) na prestižnom filmskom festivalu kakav je Kanski. Pa, ko voli, nek izvoli.

Datum objave: 21.Listopad/Oct.2022 u 21:50
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Nijedan njihov špijunski triler nije ni prineti legendarnom filmu "Shiri", pa tako ni ovaj (mislim na Hunt). Ne mogu da kažem da je loš, vidljivo je da je jaka produkcija, da su izdvojena značajna sredstva, da je kostimografski i scenografski odlično dočarano turbulentno korejsko društvo na prelazu iz 70-ih u 80-e godine prošlog veka. Sudar korupcije i principa, sudar lojalnosti i izdaje. Generalno, nisam ljubitelj ovog podžanra kad su Korejanci u pitanju. Umeju dosta da zapetljaju priču po sistemu "lud zbunjenog" i to je ono što im najviše zameram kad se radi o špijunsko-političkim trilerima. No, to je samo moje mišljenje/ukus, možda će ljudi koji ga odgledaju imati drugačiji stav. Dinamike i akcije svakako mu ne fali. Zaplet i rasplet radnje su na pristojnom nivou.

Što se tiče filma "Decision to leave", mislim da se dosta ljudi našlo u zabludi po pitanju očekvanja. Ovo nije nekakav mainstream/blockbuster triler, već kombinacija drame i romanse uz blagi dodir elemenata trilera. Tipičan festivalski film, gde se pre svega vrednuju režija, gluma, emocije, dramski elementi, reakcija publike i žirija... i kao takav je pokupio značajnu nagradu (režija) na prestižnom filmskom festivalu kakav je Kanski. Pa, ko voli, nek izvoli.

Hvala na odgovoru!
Hunt cu svakako gledati, bez obzira na sve (`u inat svima i uprkos svemu`Wink salim se malo).
"Decision to leave"mi nije prijao, prekinuo sam sto mi se retko desava u poslednje vreme, slicno i sa knjigama, nisam ni ocekivao nesto puno ili bio u zabludi, samo sam hteo da dobijem informaciju ako je ceo u stilu tih malo vise od pola sata, onda da ne pocinjem ponovo, i da ga zaboravim. Ok ima mnogo dobrih filmova sa festivala u Kanu, Veneciji, Berlinu, i drugih , koji su odlicni i u vecini sam uzivao, da ne filozofiram,ne odgovara mi,  preskacem i gledam Hunt.

Objavio: JoxerTM
Datum objave: 22.Listopad/Oct.2022 u 00:18
Originalno postovano od strane jojo385 jojo385 piše:

Na kojim si ti drogama ....
zbog ubacivanja politike u birtiju trebalo
bi te trajno banovati

Teškim.
Prijavi se za administratora pa odradi posao likvidacije svih koji misle drugačije.
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Ovo nije nekakav mainstream/blockbuster triler, već kombinacija drame i romanse

Ljubavna smaraqčina. To je.

Objavio: aleksayu
Datum objave: 14.Veljaca/Feb.2023 u 23:34

Film u kome je prvih 45 minuta prava dosadica uzasno sporog ritma i, pravo mucenje za gledanje. Kasnije se polaku naziru obrisi price koja se klupka i komplikuje. Ovo je zanrovski uglavnom drama. Druga polovina filma je dala kakav takav smisao celom scenariju i poboljsala opst utisak.
Ocena 6.5/10 

Datum objave: 14.Veljaca/Feb.2023 u 23:42
Da prvih pola sata mi je bilo toliko dosadno, da sam prekinuo,  dakle da se pregura i odgleda do kraja. Hvala Aleksa na komentaruThumbs Up, i bgv na  prethodnom.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk