Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na serije
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na serije
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=100935 Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 14:07 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Star Trek: Strange New Worlds (2022)Objavio: titlovi.com
Tema: Star Trek: Strange New Worlds (2022)
Datum objave: 13.Svibanj/May.2022 u 23:01
Seriju prevodi Osgiliath ✨
Odgovori: Objavio: uredi ovo
Datum objave: 14.Svibanj/May.2022 u 11:02
Može li mi itko objasniti što se uopće događa sa Star Trekom? 3 serije koje su dijelom te franšize i ne znaš koja je od koje gora. Prve sezone "Discovery" i Picarda bile su obećavajuće, dobre, poslije, ne gledljivo. Ova, "Čudni novi uratci" zavrijedila je da se brod istopi od stida i srama.
Pa zar oni nisu gledali serijale Star Trek? KOliko one prve serije izgledale danas naivno i neuvjerljivo, bile su neizmjerno bolje i gledljivije nego ovo, što god to "ovo" bilo.
Objavio: memich
Datum objave: 14.Svibanj/May.2022 u 11:27
Ja ovo preskačem. I Discovery i Picard su dobro krenule fino ali od obje serije sam odustao tokom druge sezone, nisam ih ni dovršio. A nisam neki stari fan, čisto eto, bezveze roba.
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 14.Svibanj/May.2022 u 13:46
Ne komentiram serije, ali dosadno mi pa evo za sve ove nove ST serije ukratko što mislim.
Prva
sezona Discovery je smeće. Ostale su dobre, samo treba poizbacivati
pretjerivanje sa političkom korektnosti koje prolivod forsira i Majkl
treba prestati cmizdriti u svakoj epizodi pa će bit super.
Picard je bombon da ne može biti slađi.
Novi
SNW je ljubavno pismo glazbenim sladokuscima, no čini mi se ne i
profesorima, pa je nemoguće odrediti kome će sjesti, a kome neće.
Nije savršen, ima promašenih taktova, ali to se angažira trojac iz pekinške opere pa da vidiš kako bi ispeglali i te sitnice.
Animirane dvije serije su uvreda ljudskoj inteligenciji.
Sramotno loše.
Objavio: Osgiliath
Datum objave: 15.Svibanj/May.2022 u 15:36
Meni od svih ovih novih 'Star Trek' novotarija ovo još i najviše sliči starim serijama.
Objavio: uredi ovo
Datum objave: 19.Svibanj/May.2022 u 12:48
Osgiliath piše:
Meni od svih ovih novih 'Star Trek' novotarija ovo još i najviše sliči starim serijama.
Izvrsni su ti prijevodi, u svakom pogledu, sintaksa, sinkronizacija, tehnički, pravopisno, svaka čast i na brzini kojom postavljaš prijevode što uopće nije zanemarivo.
Ako je ovo "prije" Kirka onda mi netko gura prst u oko i misli da sam zaboravio plastični "Enterprise", i sve ono čega se danas uz osmijeh mogu prisjetiti iz Star Treka kao "djetinjarija" ili neuvjerljivosti, no pri tom ne s omalovažavanjem već naprotiv, s dragošću.
Sad zašto je potrebno toliko vrijeđati tu i takvu "nesavršenu" seriju kojoj je naša mašta uspješno mogla "upgradirati" sve nedostatke s ovom: "Vidi me sad, kompjuterski modificiran GMO!" Ne znaš jel' krumpir, paradajz ili zadnja traktorska felga, u toj dvojbi, trojbi ili pogubljenosti, što god već da je moje stanje upitnika, prepuštam ovu seriju onima koji će hrabro otići gdje nitko prije nije bio, ali "but" bez mene.
Datum objave: 19.Svibanj/May.2022 u 15:59
Ondašnja serija je uzgledala plastično i nesavršeno zbog slabog budžeta, zato i Klingonci izgledaju kao ljudi, a nisu ni znali u kojem će smjeru ići računalna sučelja i sl., pa su se snalazili kako znaju.
Objavio: Eragon76
Datum objave: 26.Svibanj/May.2022 u 21:11
Jeste izgledala plastično, ali u to vreme nije ni moglo bolje, jer nije bilo kompjuterske tehnologije kao danas koja te specijalne efekte prikazuje gotovo realno, a po meni za sada ove prve tri epizode nisu toliko loše i najviše podsećaju na Star trek : New worlds ili kako se zvao jedan od serijala sa Picardom. Nekom će se svideti ovaj serijal, nekom neće, šta da se radi, ukusi su različiti.
Objavio: ProtivuNeukusa
Datum objave: 03.Lipanj/Jun.2022 u 02:24
Osgiliath piše:
Naravno. Original Star Trek i nema Klonjogonaca. To je ubačeno kasnije za publiku nižeg ukusa.
Datum objave: 03.Lipanj/Jun.2022 u 16:56
Bilo ih je, ali su izgledali kao ljudi.
Datum objave: 08.Lipanj/Jun.2022 u 02:41
Da li je iko razumeo epizodu 5 ? Cela epizoda čista brbljanja, bla, bla, bla, nigde nikakve akcije vidjene u prethodnim epizodama! Peta epizoda čista 0!
Datum objave: 08.Lipanj/Jun.2022 u 13:04
Klasična stanka, Amok epizoda sa "U tuđoj koži" problemima.
Objavio: Despotix
Datum objave: 14.Lipanj/Jun.2022 u 21:47
Epizoda 6, ladno su ukrali zaplet iz priče Ursule Le Guin, jedne od bardova SF. Priča se zove "Oni, koji odlaze iz Omelasa".Ok je to, bolje uzeti dobar zaplet nego izmišljati debilan, no mogli su na odjavi da ostave posvetu Ursuli. Zapravo njen svet ekumena se prilično dobro uklapa u Star Trek liniju, mogli bi da obrade i "svet se kaže šuma" i "rokanonov svet" itd....
Objavio: sale82ful
Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2022 u 23:50
Jel ovo zadnja epizoda za ovu sezonu?
(10-ta epizoda)
Objavio: ProtivuNeukusa
Datum objave: 08.Srpanj/Jul.2022 u 23:58
uredi ovo piše:
Može li mi itko objasniti što se uopće događa sa Star Trekom? 3 serije koje su dijelom te franšize i ne znaš koja je od koje gora. Prve sezone "Discovery" i Picarda bile su obećavajuće, dobre, poslije, ne gledljivo. Ova, "Čudni novi uratci" zavrijedila je da se brod istopi od stida i srama.
Pa zar oni nisu gledali serijale Star Trek? KOliko one prve serije izgledale danas naivno i neuvjerljivo, bile su neizmjerno bolje i gledljivije nego ovo, što god to "ovo" bilo.
Gledali su. Ali nije lako niti moze svako da reprodukije ono sto je gledao. Samo Kirk - Spok hemija je neponovljiva, kao i pogoditi Rodenberijevu sustinu. To ne treba ni pokusavati.Sve u svemu, jedan ne bas uspeo povratak korenima. Ali i to vise cenim nego Diskaveri i Pikard. Barem imamo Orvil.
Objavio: noiz
Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2022 u 09:02
Osobno mi je SNW najbliži klasičnom Star Treku.
Picard je horor, živa sprdnja sa franšizom i uskakanje samima sebi u usta - najavljivana kao povratak 'meditativnom' Star Trek formatu kad ono više akcije nego kod starog Liam Neesona.
Discovery je počeo meni osobno dobro - nema veze sa starim formatom ali ide u novom smjeru, mračniji, više blizak današnjem čovječanstvu i s dosta akcije. Zadnja sezona se pretvorila u presliku zapadnjačkog aktivizma i postala flagship za spolna prava. Nije mi mrsko samo po sebi, ali svakako mi je mrsko kad tobože svemirski brod vode ljudi koji ne mogu izaći na kraj sami sa sobom i svako malo utrčavaju na most u stilu Dawson's Creek-a i teško im je, a meni teško pratiti glavnu radnju koja postaje sporedna.
S te strane, Strange New Worlds se ne ispametava. Da, bila je epizoda s transrodnom osobom, ne, nije bilo nametljivo i većina epizoda je formulaična i priča ide. Jest malo zamorno kako svi igraju usigurno i vraćaju gramofonsku iglu na početak ploče prije Kirka umjesto da 'hrabro kroče gdje nitko drugi nije' .. Ovako ispada da je Janeway razvalila Borg i to je to. Čak i Picard se sa zadnjom (nadam se finalnom) sezonom vratio u 21. stoljeće. Ali sve u svemu me gusta.
Čisto malo trabunjanja jednog ne tako okorjelog fana koji pozdravlja ovu seriju i smiješno mu je što imamo 3 Star Treka a jedva jedan 'pravi'.
Osobno mi je Orville negledljiv, primarno radi postave i kapetana, a iskreno malo i radi niskobudžetne produkcije (most sa Aliexpressa) ali ne sudim, i drago mi je da ljudi nalaze Star Trek bar u nečemu.
Uživajte u prijevodu za 10. epizodu
uredi ovo piše:
Osgiliath piše:
Meni od svih ovih novih 'Star Trek' novotarija
ovo još i najviše sliči starim serijama.
Izvrsni su ti prijevodi, u svakom pogledu, sintaksa,
sinkronizacija, tehnički, pravopisno, svaka čast i na brzini kojom
postavljaš prijevode što uopće nije zanemarivo.
Potpisujem,
uživam u prijevodima. Nadam se da se Osgiliath ne ljuti što sam uskočio
za zadnju epizodu, potrudio sam se da bude bar blizu njegovom nivou iako
mi fali još utakmica u nogama :)
Objavio: kjovo
Datum objave: 09.Srpanj/Jul.2022 u 09:11
Meni se ovaj Star trek svidja,najblizi mi starom serijalu.Discovery sam odgledao sve ali ova zadnja sezona je bas losija od ostalih ,ugusise ga brate. Orvil gledam i tu su morali da ubace transrodne osobe i celu epizodu da posvete tome,ali sta je tu je bez toga vise nista ne moze ma koliko se nama to ne svidja. Ali kako se druga sezona Orvila zavrsila ovde sam ocekivao svasta kad ono ovo do zla boga dosadno ,valjda ce bar malo da ga ubrzaju.
Objavio: puppet_master
Datum objave: 19.Travanj/Apr.2023 u 21:32
Datum objave: 20.Travanj/Apr.2023 u 12:03
Video unavailable
This video contains content from CBS CID, who has blocked it in your country on copyright grounds
Pa za one koje je sibies geoblokao:
Objavio: puppet_master
Datum objave: 20.Travanj/Apr.2023 u 12:04
Ispravljeno
Datum objave: 08.Kolovoz/Aug.2023 u 01:30
Ova druga sezona je užas, nigde veze sa vezom, evo već deveta epizoda i nijedna nije valjala
Objavio: Mizi
Datum objave: 08.Kolovoz/Aug.2023 u 02:25
Biće još prikvela i sikvela, sad su javili preko Tanjuga.
Datum objave: 08.Kolovoz/Aug.2023 u 11:43
Nevjerojatno što čitam...
Spomenuta deveta epizoda je skoro pa samostojeći masterpis, ipak se pisalo jednostavnije note za ekran, a ne brodvej.
Druga sezona ne da je ekstra, nego je vjerojatno broj 1 što se tiče serija u 2023-oj.
Dobro
čitate. Najbolja sezona neke serije u ovoj godini, glasa li se negdje,
od mene će ići za ovo jer teško je nadmašiti toliko mašte i kvalitetnog
scifija.
Ukusi su ipak različiti pa bi ljubitelji biografija i (t)repa trebali od ove serije bježati kao vrag od tamjana.
Objavio: dovedimolopovenavlas
Datum objave: 12.Kolovoz/Aug.2023 u 11:56
Star Trek: Discovery ili Star Trek: Strange New Worlds
ne mogu da se odlucim koja je losija ..... tu i tamo ima po neka epizoda dobra .. no to nije to
Objavio: klass
Datum objave: 14.Kolovoz/Aug.2023 u 16:12
Auh, sta je ovo?! Nesto mi nije jasno. Odjavna spica..sve neki producenti, koproducenti, a para nigde. Cini mi se da je ulozeno dvadesetak dolara po epizodi. Prosto je neverovatno da je scenario - prica za svaku epizodu tako jadan.
Pobogu, zasto crtani filmovi i mjuzikli?! Pa ovo je dvadeset prvi vek, a ne osamdesete proslog veka. Zar nije moglo nesto kvalitetnije od odlaska u proslost?!
Sve je nekako amaterski odradjeno. Ukljucujuci sve glumce..Bas lose. Ocena 4. Ipak je to Star Trek. ;)
dovedimolopovenavlas piše:
Star Trek: Discovery ili Star Trek: Strange New Worlds ne mogu da se odlucim koja je losija ..... tu i tamo ima po neka epizoda dobra .. no to nije to
ST Discovery...Dakle glavna glumica ne zna normalno da prica. Non stop sapuce. Zivce mi je iskidala. Toliko me je to nerviralo da sam morao da guglam da li ima neki poremecaj ili neku bolest.
Onda sam video da je glumila u The Walking Dead ali tamo nije saputala. Mozda je ovde to neki fazon. Ko zna..
Objavio: Mizi
Datum objave: 15.Kolovoz/Aug.2023 u 00:47
Star Treče, đe franšiza uteče? Mednes end siknes rulez!
Datum objave: 06.Travanj/Apr.2025 u 01:13
Mizi piše:
Star Treče, đe franšiza uteče?
Međeđa uteče
Datum objave: 06.Travanj/Apr.2025 u 01:15
Objavio: klass
Datum objave: 05.Listopad/Oct.2025 u 00:01
Treca sezona nista bolja, naprotiv. Proslo je par godina od prosle sezone, ocekujes da ce nesto da se poboljsa, kad ono medjutim. Mozda dve, eventualno tri epizode nesto, ajd' da kazem, valjaju, ostale su ubijanje vremena za dokone. Ocena 3.