|
Nisam čitao Joxer-ov komentar ( posle pogledah i videh dosta sličnosti),jer je specifična a opet stara tema, ali na žalost usavršava se i ponavlja. U tom stilu možda ću ponoviti nešto što je već napisao.
Ok opis , možda bih dodao Seo-Joon bivši policajac, radi na gradilištu, diverzijom na istom njegova žena je žrtva Voice phishing-a ( da ne pišem ima puno napisano na netu i dokumentaraca) a njegov šef vezano za osiguranje radnika, žena usled šoka doživljava nesreću u saobraćaju i završava u bolnici, šef prolazi gore, a ‚`bivši `detektiv kreće u raskrinkavanje i obračun odgovornih za prevaru i tu kreću peripetije od Koreje, pa se veći deo nastavlja u drugoj državi,
uporedo sa njim i korejska policija radi na slučaju prevare (a). Možda je i više nego što treba, ali mislim da nisam otkrio previše, da bi nekom zasmetalo.
Mislim nema ovde previše filozofije osim da se vidi način ponašanja (modus operandi) prevaranata i u suštini dobijena bitka, ali ne i rat, borba i dalje traje, i trajaće.
Žanr pa rekao bih samo kriminalistički i akcija, drama kako se definiše u opštem u tragovima. Sigurno bolje da akcijamo nego da dramimo.
Naivnosti su pripisati, poruci koju šalje film i poziv na oprez uopšteno , mada u suštini jesu usvršili tehnike i gađaju prvenstveno starije osobe, i dalje prolaze nekad pod paravanom raznih institucija, česte su npr sms prevare u vidu pomoći drugim osobama. Zatim hakovanje različitih tipova, pa onda lažni profili i aplikacije za upoznavanje ( ima jedan dokumentarac vezan za FB u emisiji Dosije), društvene mreže ( maloletnici posebno), bilo je kroz dosta filmova i dokumentaraca.
U suštini mislim da nije na odmet svako malo upozoravati na ovakve stvari, ja sam upoznat preko dokumentaraca pa mi film nije ostavio neki poseban utisak, ali eto i poziv za možda neki drugi film da se više obrati pažnja roditelja na društvene mreže, slično za lažne profile za upoznavanje na `slepo` i možda malo više ubuduće da se čačne odeljenje za visokotehološki kriminal.
U svakom slučaju mislim da treba pogledati, iako ste upoznati sa temom.
|