Metal Lords (2022)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=100691
Datum ispisa: 26.Lipanj/Jun.2026 u 03:18 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Metal Lords (2022)
Objavio: JoxerTM
Tema: Metal Lords (2022)
Datum objave: 10.Travanj/Apr.2022 u 17:39
Opis na sajtu laže.
Trio neprilagođenih u misiji nastupiti pred publikom. Ne nagovaraju oni nikoga ništa, nego se jedan zaljubio u čelisticu pa mu pala ideja na pamet da umjesto basista uzmu nju.
Nakon
bezbroj mejnstrim kjut šubidubi kva kva blagorečeno idiota, konačno
film o ljubiteljima metala kakvi zapravo kad se sjetim svojih školskih
dana, jesu.
Neću reći da je koncept nov, ali ovo se ne viđa često. Trojac
glavnih likova su potpuno normalni ljudi, nesavršeni su znači i šminka
ih ni ne želi pretvoriti u holivudske (seks?) lutke. Film je o
mladima pa će problemi biti mladalački, ali oni nisu 3 Wertera koji će
godine izgubiti u psihološkim patnjama, oni će sve pokušati riješiti čim
prije. Ne na šemu jeftinih slashera gdje ponašanje prkosi logici
višestaničnih bića naravno, negdje će izabrati najbolje ('ebo bullyje,
sad je još žešći friz), a negdje neće ipak su još dječurlija (peglanje
kartice od staroga).
Da se razumijemo, ja uživam u nespretnim
smušenjacima u azijskim serijama i ne bi mi bilo mrsko da su i ovi tu
takvi, ali realno, metalci jednostavno nisu (bili) takvi. Tako da sam se baš nauživao ove blesave trojke u filmu koji nikome ništa ne popuje niti nekoga izvrgava ruglu.
Jedini
promašaj u filmu je spominjanje, a i puštanje guns'n'roses. Piše metal
u naslovu molim lijepo, pa se negdašnje čiste furke koje s metalom veze nemaju trebalo ostaviti doma.
Dodatni plus: troje glavnih likova nisu rasno različiti kako je to danas po holivudu pravilo da se mora.
Za
sve koji inače ne vole drame, evo jedne koja je baš bombon i neće vas
utlačiti niti ćete dobiti suicidalne misli nakon 10 minuta. Gledati.
|
Odgovori:
Objavio: puppet_master
Datum objave: 10.Travanj/Apr.2022 u 17:51
|
Jeste po formuli ali je itekako zabavan, očekivao sam grublji filmić, no "R" oznaka je tu tek zbog psovki pretpostavljam. Prva polovina filma mi je bila bolja, potom nema iznenađenja. Likovi su ono što (mojem utisku) daje šarm filmu, super su mi klinci. Lagan je suviše, ne doživeh ga kao dramu, mada ne puca ni na kakav silni humor te mu ni komedija ne čuči najbolje, ako ikoga uopšte i brinu te žanrovske granice, bitno je da je, rekoh, zabavan.
|
Datum objave: 10.Travanj/Apr.2022 u 20:50
|
R oznaka je zato jer mali kaže starome "go bang another nurse". Je
li, ameri su jako osjetljiva bića pa dobiju slom živaca kad čuju takvo nešto. Nema veze što
se međusobro rokaju na ulici za dobar dan, to je normala.
|
Objavio: puppet_master
Datum objave: 10.Travanj/Apr.2022 u 20:52
Ima i dosta "F. you" tokom filma. Scene sa čelistkinjom na terenu sa trenerom su dovoljne za "R" i on sam joj govori da se "cu.nt" ne sme reći u Americi
|
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 10.Travanj/Apr.2022 u 21:59
Ja sam skandalizovan zbog upotrebe psovki  i nepristojnih reči, da se razumemo ja kočijaše poštujem, ali ne mogu da podnesem kakve gluposti po tom pitanju serviraju.
|
Objavio: kjovo
Datum objave: 11.Travanj/Apr.2022 u 10:44
|
Bas sam razmisljao da li da gledam ali sad posle procitanog obavezno.To sto se svasta stavlja kao metal vec je normalno kad se setim samo, aj sto su Gunse ali Skorpions pa bilo je tu gomila nasminkanih dugokosih bendova koji su sebe smatrali metalcima ali jbga prodavali su se . Mada sada sa ove vremenske distance mislim da Gansi i nisu bili los bend cak stavise za ove danasnje su bili ozbiljni.
|
Datum objave: 11.Travanj/Apr.2022 u 11:12
Ne znam ali mi smo razlikovali Guns N' Roses kao hard rock band koji su iy Los Angeles-a , a Scorpions kao rock band ( mada imali su oni tokom godina izlete u raznim podžanrovima ) nastali u Hanoveru, Zapadna Nemačka, a meni su se lično oni više svidjali, a i danas više volim da čujem njih. A i neki heavy metal podžanrovi npr. glam metal veze nema sa death metal, više vuče na ... pa tako naprave nekoliko pesama i odmah stave u kategoriju heavy metal.
|
Datum objave: 11.Travanj/Apr.2022 u 11:22
Nije tema ali sad se setih https://www.imdb.com/title/tt0082509/?ref_=nm_flmg_wr_4" rel="nofollow - Heavy Metal iz 1981. godine.
|
Objavio: IgaBiva
Datum objave: 11.Travanj/Apr.2022 u 14:02
|
Lep film. Oda ljubiteljima tvrđeg zvuka, kojih je, ponekad mi se čini - sve manje. Posebna draž što se u filmu pojav ljuju doajeni - Scott Ian (Antrax), Tom Morello (Rage Against the Machine), Kirk Hammett (Metallica) i Rob Halford (Judas Priest). Dodaću u opis i ispraviti ono što treba....
Tom Morello
Kirk Hammett
Rob Halford
|
Objavio: Kardiovask. Terorist
Datum objave: 11.Travanj/Apr.2022 u 15:29
'Ko ne sluša reanimatorski technical sludge black'n'roll, tom se ku**c ne diže. 🤘
|
Datum objave: 11.Travanj/Apr.2022 u 16:04
G.Kardio je hteo da kaže ako npr. spojite Black Sabbath,Motörhead i Minor Threat to dodje isto kao via... , tj. Inventing (Anna) KT, samo što u ovom slučaju radi 
|
Datum objave: 11.Travanj/Apr.2022 u 18:06
|
Ma daj ga pusti, neće da prevede K-Pop Killers (džabe i službeno na YT, dokumentarac o korejskoj metal sceni). Doduše shvaćam ga, svi su tamo pristojni u izražavanju .
|
Objavio: Kardiovask. Terorist
Datum objave: 12.Travanj/Apr.2022 u 07:56
Ma nema veze s pristojnošću aktera filma nego, u nedostatku novih korejskih thrillera, jednostavno pored tolikih ljubića ne stignem prevoditi još i dokumentarce.  Ali dočekat ću ja kad-tad i normalan engleski titl za neki novi thriller. Što bi dečki iz Fugazija rekli: I am a patient boy I wait, I wait, I wait, I wait
Inače, K-Pop Killerse bih preporučio svim ljubiteljima teškog zvuka, posebno dio na 1:31:37 kada se pojavljuje ulsanski slam
death metal bend Bambula Payutti. Dečki rasturaju sfinktere!
|
Datum objave: 12.Travanj/Apr.2022 u 11:04
Nema veze, ne, uopće, mhm, baš ti vjerujem. 
Za ljubiće stvar je jasna, prvo se bgv "pokvario" i krenuo udarati po njima, sad i ti, sutra će ostali. Zato se to i zove - pošast.  Ne bunim se, dok god nisu ratnobiografske povijesne drame, valja!
|
|