Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Deep Water (2022)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=100575
Datum ispisa: 13.Lipanj/Jun.2026 u 06:35
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Deep Water (2022)
Objavio: aleksayu
Tema: Deep Water (2022)
Datum objave: 19.Ožujak/Mar.2022 u 20:45
Ja jesam emancipovan ali Ben Aflek me je zeznuo....

Odgovori:
Objavio: mile969
Datum objave: 21.Ožujak/Mar.2022 u 21:02
Solidan triler, najveći problem je verovatno Dizni koji nije dao autoru da se "razmaše" a i verovatno su ga u montaži isekli.

Objavio: Tom Hardy22
Datum objave: 22.Ožujak/Mar.2022 u 21:06
Boze kakav film , cista 10-ka ...

Objavio: direktnojug
Datum objave: 22.Ožujak/Mar.2022 u 21:53
Tako je Hardi, opasan film, opasna Ana, Aflek nikad bolji.

Objavio: bgvracar
Datum objave: 23.Ožujak/Mar.2022 u 10:02
Sve vreme čekam da film krene u nekom pravcu, a onda se isti završi. Tankosava. 👎

Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 23.Ožujak/Mar.2022 u 12:19
Ovako, ovo je treća adaptacija knjige Deep Water od Patricia Highsmit, snima se i serija Ripley, mada dosta je njenih dela ekranizovano.

Nije uvek lako komentarisati o filmu koji je adaptacija knjge koju ste čitali, ponekad nemam neki utisak, u fazonu ok, idemo dalje, tako je i kod datog. Pa ne bih nešto preterano pisao.

Andrian Lyne ima 6-7 filmova koje je režirao polovično po adaptacijama knjiga ili scenarijima, a poslednji film rimejk pre 20 godina, a sada u dobi kao npr. kao Paul Verhoeven. Sam Lavison koscenarista je mlad i poznat po seriji Euphoria koju pak dosta ljudi voli, ali je bazirana na izraelskoj seriji, dok je drugi koscenarista imao isto dugu pauzu u stvaralaštvu. Ništa posebno nisam rekao, samo puke informacijeSmile

Mislim da treba pročitati knjigu, ako ne onda pogledati datu ili neku prethodnu adaptaciju. Naravno neke stvari su prilagodjene današnjem vremenu ( ne znam razlog za neke koje uopšte nisu trebale da se menjaju, ali dobro), neke stvari su promenjene, neke baš prate knjigu,  dok je kraj totalno različit, možda je to bitna stvar, jer u filmu je ostavljen otvoren a u knjizi je konkretno završena priča . Mislim da su malo više trebali da naglase ono što je autorka isticala i pokušala da obradi a to su uzroci i možda i ta zajednica nije baš reprezentativno prikazana kako je uticala na ženu.

Pročitao sam šta je IgaBiva napisao da ne odem u spoiler-e i da ne ponavljam, opis mi je ok što je napisao i dovoljan, žanr, pa dobro jeste pod erotskim nabojem  , možda psihološki triler u okviru kog dominiraju elementi drame,  pa da se nadovežem ja sam uvideo više propusta, izmedju ostalog i neke reči devojčice su mi zasmetale, ali pošto znam šta je autorka knjige htela da prikaže, i kakav je kraj, nekako prešao preko toga. Spoiler oko knjige a ujedno i filma. Suština je je u uzrocima i obradjivanju mehanizma održivosti disfunkcionalne porodice i pshihopatologije koja se razvila i intezivirala i kod žene i kod muža, kao i neke unutrašnje borbe u njima samima. Pa onda može detaljnije svaka osoba da se analizira,kao i njihov način ponašanja u zajednici, kao i njihov medjusobni, a tragično će se razvršiti u knjizi dok u filmu je ostavljen prostor za nastavak ili tumačenje. 

Objavio: JoxerTM
Datum objave: 23.Ožujak/Mar.2022 u 13:42
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Sve vreme čekam da film krene u nekom pravcu, a onda se isti završi. Tankosava. 👎
Zahvaljujem.
Obrisan.

Ovakve utiske o navodnim trilerima tražim, a ne da se nasadim na razvikane lažno reklamirane dramske banalije.

Datum objave: 23.Ožujak/Mar.2022 u 14:17
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Zahvaljujem.
Obrisan.

Ovakve utiske o navodnim trilerima tražim, a ne da se nasadim na razvikane lažno reklamirane dramske banalije.

Film ima pravac, ali ne menja smer, jer prikazuje  disf..... i psihopat.... kroz erot.... jedne ...pa ko to ne voli, ne mora ni da cita ni da gleda, logicno,  a zavrsen je naglo jer nisu preneli kraj knjige. Radnja knjige je psiholoski triler a on pak ima svoje karakteristike, neke su vise neke manje naglasene, dakle nije navodni i nije tričarija , a totalno odsustvo krimina. zanra. I ne razumem kako iz jedne recenice se zakljuci prethodno, da je razvikana lažno reklamirana dramska tričarija.

Datum objave: 23.Ožujak/Mar.2022 u 14:21
Onda bi mnoga knjizevna i dramska dela, koja obradjuju psiholoske i socijalne probleme, a nekad udave, i boris se kao rdjav sa dusom dok ne proniknes u bit, a remek-dela knjizevnosti, podveli pod isto. Ne branim film ili bilo sta, pricam uopsteno, kao sto rekoh nije mi ostavio utisak jer sam citao knjigu.

Objavio: JoxerTM
Datum objave: 23.Ožujak/Mar.2022 u 14:42
Psihološki triler i psihološka drama nije ista stvar.

Patnje mladog Vertera nije triler.
Ako je na film zalijepljeno da je triler, onda se unutra triler i očekuje, a ne nedostatak istog.

Datum objave: 23.Ožujak/Mar.2022 u 15:53
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Psihološki triler i psihološka drama nije ista stvar.

Patnje mladog Vertera nije triler.
Ako je na film zalijepljeno da je triler, onda se unutra triler i očekuje, a ne nedostatak istog.

Ja nisam ni pričao oko psihološkog trilera i psihološke drame. I da još ne ubacujemo delo J.W. Goethe-a.
Nego me interesuje kako se zaključi na osnovu navedenog komentara i bez gledanja filma, ili pak čitanaja knjige na kojoj počiva, da je ono što je rečeno "Ovakve utiske o navodnim trilerima tražim, a ne da se nasadim na razvikane lažno reklamirane dramske banalije"  Eto to nisam mogao da dokučim, a i ne moram, nego mi zanimljivo tumačenje komentara i zaključak. A nalepljen je psihološki triler, ne triler samo, mada nisam stručan po tom pitanju kada su mi predočili koje elemente i karakteristike poseduje psihološki triler u odnosu na sam triler, dato delo to poseduje. I to je sve, a i nisam gledao koji je žanr, pošto sam čitao knjigu, sad sam proverio kako  je Hulu  postavio.
Ali nema veze u svakom slučaju se preskače, mogao je bolje da se realizuje i bolje dočara..., ima boljih, ima i lošijih, i to je to, suštinski možda sam se nepotrebno nadovezao, neko pročita naslov ili neko (dal beše onaj Puppet Wink) pogleda  poster  pa odluči da li će da gleda.

Objavio: puppet_master
Datum objave: 23.Ožujak/Mar.2022 u 17:38
Čuj neko. Jok, već onaj ludi Puppet gleda postere (kada se setim tj, što se dešava). Makar mi je slatko tako da kažem, ne vidim najbolje, pa nagađam šta je zapravo iza obrisa koje, da kažemo, vidim...i potom, kada se već odlučim šta je uopšte kog vraga na plakatu, padne i odluka da odgledam film. 😊

Datum objave: 23.Ožujak/Mar.2022 u 19:35
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Čuj neko. Jok, već onaj ludi Puppet gleda postere (kada se setim tj, što se dešava). Makar mi je slatko tako da kažem, ne vidim najbolje, pa nagađam šta je zapravo iza obrisa koje, da kažemo, vidim...i potom, kada se već odlučim šta je uopšte kog vraga na plakatu, padne i odluka da odgledam film. 😊

Oprostite molim, pogrešno se odrazih, možda ipak više lapsus calami, ispravih.Wink

Objavio: puppet_master
Datum objave: 23.Ožujak/Mar.2022 u 19:44
Deep Water budem gledao zbog ovo dvoje, nEsam čitao Hajsmitovicu, cenjena je no ja sam vazda mislio (napamet) da je davež, imam samo dve njene knjige, uzeh "Cena soli" lane baš da bih je, da prostite, probao. Plakat (ovoga filma) je užas, deluje kao cover za džepno, kiosk izdanje nekog ljubavničkog štiva. 

Objavio: vedran-klemen
Datum objave: 23.Ožujak/Mar.2022 u 20:15
Ben Affleck mi je počeo ići na živce. :)

Objavio: Tom Brady
Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2022 u 10:25
Lud film. Mislim, ne toliko po kvalietu, koliko je sama priča netipična. Ima tu dosta nelogičnosti i propusta. Po meni prosečan triler.

Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2022 u 11:50
Ako vas iznenadi odsustvo kriminalističke istrage i stvari u vezi sa tim, to je sa namerom uradjeno  u knjizi, a zatim preneto i u filmu.

Objavio: ar8c
Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2022 u 16:07
Film ništa posebno, više sam očekivao. Bilo je potencijala za više. Usiljeno originalan, što je ispalo malo kontraproduktivno. Krajnje nerealan u smislu (među)ljudskih odnosa, bez obzira na sveopšte otuđenje i degradaciju porodice kao bazične i najvažnije ljudske zajednice.

Gledao sam daleko realnije hardcore SF naslove od ovoga. Na momente me je čak nervirao iz tih razloga. Nisam fan glavne glumice takođe. Svašta se tu nakupilo za kritikovati u mom slučaju pa bih ga ocenio negde između 5 i 6/10. Naravno, ovi utisci su krajnje individualni i nipošto ne bih sebi dao za pravo da ga bilo kome preporučujem za gledanje ili izbegavanje. Nekome će ovo skroz da legne, ne sumnjam.

Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2022 u 21:42
Originalno postovano od strane ar8c ar8c piše:

Krajnje nerealan u smislu (među)ljudskih odnosa, bez obzira na sveopšte otuđenje i degradaciju porodice kao bazične i najvažnije ljudske zajednice.

Delo je iz 1957. godine, nažalost i pre i  posle je bilo sličnih stvarnih slučajeva, npr. jedan je bio čak mnogo drastičniji sedamdesetih godina u Engleskoj koji je tada sve šokirao. Samo što se za neke  sazna i pridobiju manju ili veću medijsku pažnju, za neke ima više podataka, neki su samo kroz novinske članke i manje ima materijala, neki su bili u vidu dokumentaraca na poznatim televizijskim kanalima koji obradjuju zločine. Nevezano za dati film, mogao sam isto i u nekom drugom da napišem, izneli ste utisak, samo mislim da nije krajnje nerealan, ništa više.

Objavio: bokidante
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2022 u 10:05
Not My Cup of Tea!

Objavio: ar8c
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2022 u 17:08
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Delo je iz 1957. godine, nažalost i pre i  posle je bilo sličnih stvarnih slučajeva, npr. jedan je bio čak mnogo drastičniji sedamdesetih godina u Engleskoj koji je tada sve šokirao. Samo što se za neke  sazna i pridobiju manju ili veću medijsku pažnju, za neke ima više podataka, neki su samo kroz novinske članke i manje ima materijala, neki su bili u vidu dokumentaraca na poznatim televizijskim kanalima koji obradjuju zločine. Nevezano za dati film, mogao sam isto i u nekom drugom da napišem, izneli ste utisak, samo mislim da nije krajnje nerealan, ništa više.

Ne kažem da nije bilo slučajeva, svet je ogroman, ali poneki redak izuzetak samo potvrdi pravilo. Komunikacija i ponašanje najvećeg broja glavnih likova je krajnje nerealno, pogotovo u ovom emancipovanom, razmaženom, modernom svetu, dok bi možda tokom pedesetih ponešto i moglo lakše da prođe. Pri tome ne mislim samo na konkretne događaje i zločine. Mislim na odnos glavnih likova i onih oko njih. Sad ću malo da spoilujem, pa ako neko nije gledao film i voli da uživa u potpuno nepoznatom sadržaju, neka preskoči pasus ispod ovog!

*** Ako se i složimo da nenormalan odnos "supružnika" prikazan na filmu može biti donekle moguć i realan, nije mi normalno da bukvalno svaki muškarac koga nezasita ženska polovina dohvati bez ikakvog pardona i zadrške dolazi u dom supružnika i u prisustvu muške polovine ponaša se onako slobodno, apsurdno bezosećajno, lišen straha i zadrške! Čak i u jednom ovako dehumanizovanom svetu kakav je, nažalost, ovaj današnji! ***

Nadam se da je jasno na čega ciljam. Kao fikcija sve to i može da prođe, ali mi je realno koliko i svemirski SF. U želji da se napravi nešto originalno u žanru otišlo se malo predaleko u smislu bazične ljudske komunikacije i funkcionalnosti. Ima tu još poneka falinka, ali OK. Nije za očekivati da bude savršen. U svakom slučaju nudi izvesnu dozu zabave, pa ko voli...

Objavio: klass
Datum objave: 26.Ožujak/Mar.2022 u 19:53
Iskreno...Ne gubiti vreme gledajuci ovaj film. Mozda je bilo potencijala da se opise taj odnos supruznika ali se odlutalo u...nista. A one gluposti sa ubistvima ne zasluzuju bilo kakav komentar. Ocena 4.

Objavio: toni-novak
Datum objave: 27.Ožujak/Mar.2022 u 16:41
Stvarno loš film, kako je napisano vec da nema uopce istrage, ma i dosta ostalih stvari, jednostavno negledljivo.

Objavio: Marina33
Datum objave: 01.Travanj/Apr.2022 u 19:48
Film ni sebi ni svom,Srednja žalost.

Objavio: DurmitoracŠljivo
Datum objave: 07.Travanj/Apr.2022 u 19:58
Film  je loš , samo izgubljeno vrijeme . 

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk