Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Nordsjøen (2021)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=100435
Datum ispisa: 22.Srpanj/Jul.2026 u 20:10
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Nordsjøen (2021)
Objavio: bgvracar
Tema: Nordsjøen (2021)
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2022 u 20:49
Iga Biva zaboga, ne ide Sofia da spašava svoju devojku, već dečka. Jesi li gledao/gledala film uopšte? Neka se promeni sinopsis. Jbt. štagod da postavim, prati me nekakva LGBT senka. 🙄

Odgovori:
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2022 u 21:06
Ne preostaje ti ništa drugo nego da jedan prevedeš tako da se taj urok poništi. Tongue

Ali postoji problem.
Red je da to bude triler, a Handmaiden i Stranger by the Lake su već prevedeni.
Ne sjećam se više jesam li koji od te vrste trilera gledao nepreveden, a da nije isklišeizirana debilana koja se gasi nakon 15 minuta.
Ali baš film, ne lgbt triler seriju.

Objavio: kadetoni
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2022 u 21:07
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Iga Biva zaboga, ne ide Sofia da spašava svoju devojku, već dečka. Jesi li gledao/gledala film uopšte? Neka se promeni sinopsis. Jbt. štagod da postavim, prati me nekakva LGBT senka. 🙄
LOL

Nije da sam preterano radoznao, a je l' senka od napred il' otpozadi? LOL

Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2022 u 21:23
Rekoh ja kod titla za Two Guys Senke nad Vracarom Wink Mada ne smem da pricam vise o svojoj opstini pomislice neko svasta.

Objavio: IgaBiva
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2022 u 21:57
Ups, ispravljeno. Btw, nisam gledao film...

Objavio: puppet_master
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2022 u 11:36
Svaka čast Vračarac, ja ne izgovorim ovoliko rečenica ni u par sedmica, fokus mi mora biti prikovan za tekst, koliko li si se tek ti borio sa prevodom. Nije da se preteruje sa "cincilatorima" i tehnikalijama, no nije ni da ih prećutkuju baš LOL

Objavio: bgvracar
Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2022 u 12:53
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Svaka čast Vračarac, ja ne izgovorim ovoliko rečenica ni u par sedmica, fokus mi mora biti prikovan za tekst, koliko li si se tek ti borio sa prevodom. Nije da se preteruje sa "cincilatorima" i tehnikalijama, no nije ni da ih prećutkuju baš LOL

Prevod nema ni 600 linija a opet je bio teška gnjavaža, ne samo zbog tehničkih izraza iz oblasti energetike (sa tim sam se izborio nekako), već i zato što je engleski prevod gramatički bio na prilično sirotinjskom nivou + isti nije dobro editovan, pa se dešavalo da linija koja ima dve ili tri reči, traje i po 5 sekundi. Ljudi završe sa izgovaranjem rečenica a tekst iste još uvek stoji na površini plejera. Tajming skoro svake linije, morao sam da skraćujem za minimum 2 sekunde. Unhappy To se dešava kad prevod nije retail. Ne d'o bog više ovakvih engleskih "titlova". Dead

Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2022 u 13:03
Jesus, onda moram da pričam više LOL meni deluje kao Karamazovi, takva je tema verovatno, nisu tipičniji tralala dijalozi. O tehničkom delu prevođenja tek mogu samo misliti kroz šta si prošao.

Pravim pauze, zapalim cigaretu, da razmislim o svemu LOL pa pustim par minuta, no onda mi se slušaju Brega i trubači, pa opet par minuta filma, onda opet uzmem predah pa se potom obradujem Bojani...fuc.k, odgledaću ga, neka fokusa, bilo je i gore u životu a pogotovo je bilo grđih filmova, ovom ne fali išta. Prelepo izgleda i kada je potrebno napet je, jasno ja očekujem da odnekud iskoči ajkula, džinovska sipa, hobotnica ili makar meduza, no i gas je zaeban, ljudska drama. Neka mog "B" film uma. Voleo sam i filmove katastrofe.  

Datum objave: 22.Veljaca/Feb.2022 u 14:41
Uh, povlačim deo gore nažvrljanog, krenulo je sa opakim kadrovima sveopšte katastrofe, sada ne stižu da melju onoliko LOL

Objavio: marko99119
Datum objave: 24.Ožujak/Mar.2022 u 11:04
Ok film napet do samog kraja,kao i svi Norveški filmovi katastrofe...

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk