|
Prilikom potpuno idiotske amaterske pljačke zlatare sve odlazi dođavola, i pljačkaše bez plena
nagazi policija odmah ispred zlatare. Usled opšte ludnice i bežanije, jedan od smotanih pljačkaša
beži od policije u obližnji soliter ne bi li se sakrio dok ne prođe potera. Medjutim, u dotičnom
soliteru je skrovište sasvim drugačije, sadističke bande zloglaslnih krimosa (bliži terorizmu) i policija
u potrazi za onim magarećim pljačkašem naleće zapravo na jednog od njih i stvari već tu gube kontrolu.
Ostatak okorele ekipe koja je veselo posmatrala jurnjavu za lopovčićima, naglo vadi arsenal oružja i pomaže
bekstvo njihovog ortaka uz mahnitu pucnjavu i mnogo ubijenih i ranjenih pubova, nespremnih na takav
okršaj. Potom dolazimo do centralnih likova ove priče…policijskog inspektora Kena (Simon Yam)
koji vodi svoj tim ka rešavanju ovog slučaja. U timu je takođe njegov brat (Lau Ching Wan), vedar,
brbljiv, društven…sve ono što Ken ostavlja iza sebe posvećujući se poslu.
Pristojni akcioni krimić Johhnie To-a (ovde kao producent, mada je izvesno i njegovo mešanje u režiju
onda kada su po sredi filmovi gde je potpisan njegov pulen Patrick Yao), sa njegovim stalnim saradnicima
što se oseti u svakom To-ovom filmu pa i ovde, gde glumci deluju uigrano i svako daje svoj maksimum.
Rekao bih da se naslov “Očekujte neočekivano” odnosi pre svega na same hongkongške pubove u ovoj priči,
koji, kao uostalom ni krimosi, ne vladaju ulicama, kocka može pasti na čiju god stranu i nikada se ne zna šta nosi
sledeći slučaj a kamoli dan…te da to nije poruka za gledaoce…ali ako mene pitate, finale filma me je pošteno iznenadilo,
upravo jer sam mogao sve da očekujem osim onoga što se desilo.
Preporuka.
|